Cumartesi, Temmuz 09, 2005

BAHAR PASTASI



Herkese merhabalar,
bir alışveriş merkezinin anneler gününde düzenlediği pasta yarışmasında ikinci olmuştum.(bu sene 2005)

Bahar Pastası

-3 yumurta
-11 yemek k.un
-11 yemek k.şeker
-1 paket vanilya
-1 paket kabatma tozu
- 3,5 yemek kaşığı kakao

klasik kek yapılışı gibi; şeker, yumurta ve vanilyayı önce iyice çırpın. daha sonra ayrı bir kapta un,kakao ve kabartma tozunu eleyin ve yumurtalı karışıma ekleyip tekrar çırpın. 26cm'lik bir kelepçeli kalıba önce altına yağlı fırın kağıdı kesip serin üzerinede kek karışımını dökün ve 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

ara krema;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket çilekli rondo bisküvi
- 1 paket muzlu rondo büskivi

önce krem şantiyi hazırlayın. daha sonra büskivileri rondodan geçirin.un gibi olsun. daha sonra bunu krem şantiye katıp kaşıkla karıştırın. ve buzdolabında kekimizi soğuyuncaya kadar bekletin.

diğer malzemeler;
- 300 gr çilek
- 1 hindistan cevizi
- 2 çorba kaşığı gülsuyu

çilekleri yıkayıp küçük küçük doğrayın.pastayı süslemek için bir kısmını ayırın. hindistan cevizi kırın. suyunu bir bardakta ayırın. hindistan cevizinin meyvesini ise rondodan iyice geçirin.

kek soğuyunca ortadan ikiye bölün. önce alt keki ıslatmamız gerekiyor. ıslatmak için orta boy bir cevveye su ve şekeri koyup şeker eriyinceye kadar ısıtın. sonra içine hindistan cevizi suyunu ve gül suyunu ekleyin. ve keki bu sıvıyla ıslatın. orta keki ıslattıktan sonra üzerine hazırladığımız ara kremayı dökelim. kaşıkla yayalım.üzerine bol çilek serpelim.sonra üst kekikede iyice ıslatıp pastamızı kapatalım.

üst krema için;
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak soğuk süt
- 1 paket krema sertleştirici
- hindistan cevizi(daha önce hazırladığımız)
- az çilek
- 3-4 adet gül

önce kremşantiyi hazırlayın. içine hindistan cevizi katıp kaşıkla karıştırın. pastamızın üzerini muntazam bir şekilde kremayı sürelim. çilekleri ortarında diklemesine kesip pastanın yanlarına yerleştirelim.pastamızın ortasını ise güllerle süsleyelim. ve buzdolabında 1 gece bekletelim.

herkese afiyet olsun

27 yorum:

Adsız dedi ki...

pastan çok güzel görünüyor ellerine sağlık..

Lafazan dedi ki...

Pasta çok güzel gerçekten ama ben sana başka bir şey sormak istiyorum. Mailini yazmamışsın, bana gokcenos@yahoo.com adresine bir atar mısın lütfen?

Adsız dedi ki...

tebrikler guzel bir pastaya benziyor tarifini uygulamak isterim..

Adsız dedi ki...

asya teşekkür ederim..denemeni tavsiye ederim :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu pastanın kekini dün akşam yaptım(perşembe). Bu akşam da tamamlayacağım(cuma). Yarın akşam da misafirlerimizle yiyeceğiz(cumartesi). Bahar pastasını çok merak ediyordum, eminim ki çok güzeldir. Sonucu pazar günü yazarım. Beğenecekler mi acaba diye merak et diye şimdiden yazdım:)) Hani sen de resim koyup tarifini hemen yazmıyorsun da bizi merak ettiriyorsun ya!:) Ayşen

Adsız dedi ki...

Burcu pastanın kekini dün akşam yaptım(perşembe). Bu akşam da tamamlayacağım(cuma). Yarın akşam da misafirlerimizle yiyeceğiz(cumartesi). Bahar pastasını çok merak ediyordum, eminim ki çok güzeldir. Sonucu pazar günü yazarım. Beğenecekler mi acaba diye merak et diye şimdiden yazdım:)) Hani sen de resim koyup tarifini hemen yazmıyorsun da bizi merak ettiriyorsun ya!:) Ayşen

Adsız dedi ki...

Ayşen merhaba, yorumun o kadar hoşuma gitti ki, tekrar tekrar okuyup durdum :))
acaba pastan nasıl oldu acaba..meraktan çatlayabilirim :) lütfen sonucunu yaz..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu,madem çok merak ettin yazayım:)) Bahar pastasını yemeğin üzerine yedik, ama karnımız çok doymuştu ve misafirlerimiz de lezzetini yeterince alamadılar. Çay yanına yapmak çok daha iyi olur. Sabahleyin ilk iş olarak aç karnına pastadan bir dilim yedim, tabii ki çok güzel. Ama senin meyvalı pastanı ve haftasonu pastanı ben daha çok beğendim. (Hem de çok çok daha çok beğendim) Galiba hindistan cevizini sevmediğim için :)) Eşim, oğlum tam tersine hindistan cevizine bayılırlar. Oğlum bahar pastasından sabah yedi, dayanamadı 2-3 saat sonra tekrar yemek istedi. Pastayı tabağı ile birlikte yere düşürdü, maalesef kalan ziyan, tabak da paramparça oldu. Olsun ben gene yaparım, cana bir şey gelmesin de:) Tariflerin çok güzel, devamını bekleriz, çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Ayşen merhaba,
merakımı giderdiğin için teşekkür ederim :)
içtenliğin için ayrıca teşekkür ederim..evet bu pastayı biraz daha klasik lezzetleri sevenlere göre sanırım ve hindistancevizini sevenlere..
ama oğlun ve eşin için belki bir daha yaparsın :))

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

YARDIMM LUTFEEEENNNNNN

Merhaba ben 21 yasinda, yaptiginiz eserleri hayranlikla takip eden,bazen evde deneme girisimlerinde bulunan ama her defasinda tariflerden saparak baska seyler yapan genc bir okurunuzum.
Su anda Malta da yasiyorum ve bu yil hayatimin en guzel sevgililer gunu hediyesini aldim :) sevimli bir dukkanim oldu.ve bu dukkanda pastahane tarzi bir yer olarak isletmek dusuncesindeyim.Ama ise nerden basliyacagimi yani pasta yapim konusunda nelerin pratik oldugunu pek kestiremiyorum.Merakim ve azmim var evet ama sanirim sizin gibi profesynelin de yardimina ihtiyacim var sanirim.Baslangicta maliyeti yuksek olmayan ve pratik tariflerle baslamanin uygun olacagini dusunuyorum.Ama dedigim gibi sizin ve okurlarinizin acil yardimi ve uratken fikirlerine cok ama cok ihtiyacim olucak.size gonderdigim mail adresime cevap yazarsaniz beni cok mutlu edersiniz.
sevgiler
Christina

Adsız dedi ki...

ups mail adresim christina_bsk@hotmail.com

Adsız dedi ki...

ups mail adresim christina_bsk@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Good design!
[url=http://hjgbfsav.com/mlfd/wlbm.html]My homepage[/url] | [url=http://jrakzspe.com/kpbo/irua.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Good design!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Thank you!
http://hjgbfsav.com/mlfd/wlbm.html | http://fyttddpg.com/zczh/viae.html

Adsız dedi ki...

Thank you!
http://hjgbfsav.com/mlfd/wlbm.html | http://fyttddpg.com/zczh/viae.html

Adsız dedi ki...

Sevgili pastacı arkadaşım,sitenin muptelasıyım..İyki varsın..öptüm

Adsız dedi ki...

Canım Pastacı arkadaşım..sitenin muptelasıyım..teşekkürler..İyki varsın..

Adsız dedi ki...

Gülşen , çok teşekkür ederim..

iyi ki sizlerde varsınız..

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

bütün tarifler çok güzel hepsini teker teker denemek istiyorum

Adsız dedi ki...

pastaalrınız süper laf yok=) pasta imalathanesi açmak çokmu masraflı bilginiz varmı?küçük çaplı tabikii!!

Adsız dedi ki...

Elif, teşekkür ederim :)

Metin Bey merhaba,
Öncelikle tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.beğenmeniz çok memnun edici..

Küçükte olsa büyükte olsa tüm iş dallarında olduğu gibi iyi bir pasta imalathanesi açmakta masraflı bir iş..
bakın özellikle "iyi" diyorum çünkü birçok imalathane var ama ne kadar iyi olduğu tartışılır..
ayrıca pasta yapımında birçok araç ve malzeme gerekli oluyor. başlangıçta iyi ve yüklü bir yatırımla başlamak gerekiyor..

ilginiz için tekrar teşekkürler..

Adsız dedi ki...

verdiğniz bazı adresler var bu firmaların ürünlerini siz gördünüzmü acaba?yani küçük pasta malzemesinden büyük ürünlere kadar!iyi imalathane demişsiniz onuni çin iyi ürün lazım sanırım=)

Adsız dedi ki...

Fermo, Nüans ve Beysa'nın ürünlerini kulanıyorum. zaten Beysa ile Fermo aynı kuruluş. Beyaz fırın ile aynı firma hepsi. beyaz fırının ürünlerini keyifle ve lezzetle tüketiyoruz. onun için çok kuşkum yok.
birde bir arkadaşım Doğanaydan alışveriş yapıyor .
oda çok memnun.

ama ben çikolatalarımı Fransadan getirtmeye gayret ediyorum. bazı aroma ve kremalarımı metrodan alıyorum.

Fermonun %70 oranındaki çikolatasınıda tavsiye ederim..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Hanım,Sitenizi gördükten sonra ben de pasta yapmaya merak saldım.Adeta siteni hallaç ettim.Ancak istediğim bilgiye ulaşamadım.O yüzden de merakımı sana sorarak gidermeliyim.Tariflerinde genelde kakao var.Ben kakaosuz ve çikolatasız beyaz bir kek yapmak istiyorum.(Bunun için kayınvalidene yaptığın ve de Temeller-2 kısmında verdiğin tarifi baz aldım).Un ve diğer yağ,şeker,yoğurt miktarlarında değişiklik yapmama gerek var mı?Varsa ne gibi değişiklikler önerirsin?
Cevapların için şimdiden teşekkürler.Başarılarının devamını dilerim.Allah nazarlardan saklasın:)

Burcu ÜNAL dedi ki...

Berceste Hanım merhaba,

Öncelikle güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, çok naziksiniz..

Bu bahar pastasının keki sade yapılabiliniyor ve de çokta güzel oluyor. Kakao yerine 1 çorba kaşığı unu fazla kayarsanız güzel bir sade pandispanyanız olur..

sevgilerimle..

LaMa dedi ki...

Burcu :)
Daha once de okumustum bu pastanin azisini ama resmini gorememisitim, hala goremiyorum:( Var da benden mi saklaniyor yoksa yayindan mi kaldirdin... ama ben cok merak ettim :)))