Cumartesi, Temmuz 16, 2005

DOUBLE CHOCOLATE CHEESECAKE


Cheseecake yapmasını ve yemesini çok seviyorum. Ama pişen cheesecake yapmasını daha çok tercih ediyorum. Birde cheesecake'te kullanılan krem peynir çok önemli. Ben Trakya Çiftlik markalı krem peyniri tavsiye ediyorum. Eğer bulamazsanız Ülkerin ve Dia'nın krem peynirleri de iyi sonuç veriyor.
20 cm'lik bir kelepçeli kalıp kullanılmalı
önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirilmeli.

malzemeleri ;
  • 150 gr eti kakaolu bisküvi
  • 75 gr tuzsuz tereyeğı
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 80 gr bitter çikolata
  • 500 gr sürülebilir krem peynir
  • 100 gr tozşeker
  • 1 paket vanilin veya 5 ml vanilya esansı
  • 2 yumurta



Öncetereyağımızı eritelim. Bisküvilerimizirondodan geçirelim. Tereyağının bir kısmını kalıbın heryerine sürelim. Kalan tereyağını büskiveler ile karıştırıp kalıbımızın hem altına hem de yanlarına yayalım. Ve iç kısmı hazırlarken kalıbımızı buzdolabında bekletelim.

İç Kısım için önce krem peyniri çırpma kabına koyalım ve mikser ile iyice çırpalım. Sonra üzerine şeker ve vanilyayı ilave edelim ve pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. Yumurtaları teker teker ekleyelim. Yani önce birinci yumurtayı ekleyelim çırpalım sonra ikinciye aynı işlemi yapalım. En son çikolata eritmemiz gerekiyor. Çikolatayı benmari usülü eritip karışımımıza ekleyip iyice çırpalım. Daha sonra kalıbımızı dolaptan çıkarıp peynirli içi büskivilerin üzerine döküp yayalım.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saatte yakın pişirelim. Piştikten sonra fırın telinde soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra buzdolabında pastamızı bekletelim. En az 6 saat buzdolabında beklemeli. Ne kadar uzun beklerse lezzeti o kadar artar. Ben servis yapmadan önce üzerine ince bir kat Nutella sürdüm ve çikolata&meyve ile pastamı süsledim. Süslemesini siz kendi zevkinize göre yapabilirsiniz.
Hepimize afiyet olsun..

24 yorum:

hayalperisi dedi ki...

ah birde senin kadar güzel süsleyebilsem neyse evlenirsem (insallah) sizler varsiniz arkamda alnimin akiyla cikarim sizlerin sayesinde gelin gezmelerinden :))

tarif icin cok tsk ederim ellerine saglik sana ve kizina öpücük kondurdum bilesin

allaha emanet olun

Basak dedi ki...

Limonlu chesecake hayranı olan benim için güzel ipuçları var. Cunda adasında küçük bir kafede (sanırım ismi House Cafe idi) mola vermiştik. Çok güzel bir kahvenin yanında harika bir limonlu chesecake yemiştik. Bayılmıştım. O zamandan beri deniyorum o tadı tutturmak için. Kötü olmuyor kesinlikle ama krema aşamasında başarılı olduğumu söyleyemem. Gerçi yine hapur hupur yiyorduk ama. :))
Şimdi bu tarife göre uyarlayarak bir daha deneyeceğim. Sevgilerle. :)

Burcu ÜNAL dedi ki...

sevgili hayalperisi,
güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. Her zaman yardıma hazırım..
sevgili başak,
bu tarif limonlu cheese için ideal olurmu diye düşündüm. genelde limonlu cheesecake tarifleri pişirilmeden yapılıyor. ama bu tarife uygulamak istersek beyaz çikolata ile pişirebiliriz. üzerine ise nutella yerine limonlu bir sos hazırlayabiliriz. Portakal ağacından haticede güzel bir limonlu cheesecake tarifi sunmuştu bize. yinede denemek istersen her zaman yardıma hazırım.
hepinize sevgiler..

Basak dedi ki...

Tabii birebir uygulamayacağım, benim şimdiye kadarki denemelerimle burdan aldığım ipuçlarını birleştirceğim. Mesela hangi marka peyniri alsam diye düşünmeyeceğim. Bu bilgi benim için önemli ve başka yerde bulamadığım bir bilgiydi. Çikolata kullanmayacağım. Bakalım bir gün denerim ve bilgileri iletirim. :))

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Selamlar,
Dergiler basligina yorum yazdim ama yazabildimmi bilemiyorum birde buraya deneyeyim :)
Oncelik cok guzel blog hazirlamissiniz her gun bakiyorum cok guzel kolay tarifler pastalar, insanin cani cekiyor.
Boyle guzel blog hazirladiginiz icin cok tsk ederim eliniz kolunuz agrimasin.
Benim sormak istedigim su, bana tavsiye edeceginiz kitaplar varmi?
Adim adim tatlilar.. kitabini gordum merak ettim.
kendinize iyi bakin
Selam ve dua ile...

Adsız dedi ki...

Thank you!
[url=http://mcbeepal.com/mnnk/ncsv.html]My homepage[/url] | [url=http://qvmbefvd.com/zipg/mawl.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Thank you!
[url=http://mcbeepal.com/mnnk/ncsv.html]My homepage[/url] | [url=http://qvmbefvd.com/zipg/mawl.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Well done!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Nice site!
http://mcbeepal.com/mnnk/ncsv.html | http://uigqiqaf.com/mids/jxjs.html

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu. Isyerinde cheesecake seven bir arkadasimin dogumgunu icin bu tarifi denemek istiyorum ama uzerine nutella yerine ne koyabilecegimi bir turlu kestiremedim. Ganas fazla kati, cikolatali sos da fazla sivi olur gibi geldi. Tavsiye edebilecegin birsey varsa cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Burcu, su aralar cok mesgul oldugunu tahmin ediyorum. Senden cevap gelmeyince kendi icgudulerime guvenmeye karar verdim ve bol sutlu, az bitter cikolatali ve kremali bir sos hazirladim-benim gibi evde nutella bulundurmayanlara duyurulur. Hala herkes gelip gidip ne kadar begendigini soyluyor. :)

Adsız dedi ki...

Berrin, çok özür dilerim canım..bazen gerçekten çok çok kafam yoğun oluyor ve cevap yazmayı unutabiliyorum..aslında okumuştum sorunu ama nedense araya giren birşey cevap yazmamı geçiktirmiş..

ama sen mükemmelsin, hemen süper çözüm bulmuşsun..ellerine sağlık..

arkadaşının ise yeni yaşı kutlu olsun..

sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Burcu Hn. merhaba,
Benim evdeki kelepçeli kalıbım 26 cm'lik. Bu durumda sizin verdiğiniz diğer tariflerdeki tüm ölçüleri yarısı kadar mı arttırmalıyım? Teşekkürler, Sevgiler.

Burcu ÜNAL dedi ki...

Merhaba,

26 cm için ölçüleri 3/4'ü kadar arttırmalısınız..

sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar..
20 cm.lik kalıp bulup aldıktan sonra :)Bu tarifi en az 3-4 kere yaptım. Hepsi de harika oldular. Teşekkür ederim.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım Merhaba,
Daha önce hiç cheesecake yapmamış ama cheesecake'i çok seven biri olarak size bir sorum olacak. Bilmiyorum yediniz mi ama Özsüt'ün cheesecake'lerinin beyaz kısmını çok seviyorum. Köpüksü,ağızda yok derecede dağılan, hafif bir kıvamı oluyor. Bir sürü tarif okuyorum ama hangisi ile bu lezzete ulaşılır kestiremedim. Pişirilen mi yoksa pişmeyen cheesecake mi onu bile anlayamadım:) Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür eder, ellerinize ve gönlünüze sağlık derim...

Zehra Viel

Adsız dedi ki...

Burcu hanım mükemmel tarifleriniz var hepsini elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum :) Ancak sormak istediğim bişiy var öğrendiğim kadarıyla cheesecakeler pişmiş ve pişmemiş olarak ayrılıyormuş ve bizim ünlü pastacılarda yediklerimiz sanırım pişmeden yapılmış olanlar...Birde diğerinin tarifini verebilirmisiniz acaba?

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,
Benden sonra biri daha sizden tarif istemiş, yoğunsunuz tahmin ediyorum ama bir zaman ayırıp da şu köpüksü cheesecake tarifini verirseniz çok müteşekkir olacağım:)
İyi günler,

Adsız dedi ki...

Mrb Burcu Hanim
Sitenizi tesadufen dolasirken buldum ve gercekten hosuma gitti. Ozellikle bir cheesecake sever olarak bircok tarife ulasmis olmanin su an mutlulugunu yasiyorum:)) Benim cheeseake tarzim kesinlikle New York tarzi, firinlanmis olani. Birde cappicino'lu cesidinin hastasiyim. Amerika'da bir Fransiz pastanesinde calismistim ve hemen her gun yemeden duramaz hale gelmistim. Bu guzel tarifler ve paylasimlariniz icin tesekkurler, calisma hayatinizda basarilar dilerim. Bol cheesecake'li ve tatli gunler dilegiyle:))

celebrian dedi ki...

Cheesecake tariflerini ilk fırsatta deneyeceğim, harika görünüyorlar. Bugünlük değişik tatlarla yaptığım ev pudingleri tatlı krizimize fazlasıyla çözüm olacak:)

Adsız dedi ki...

ben busenaz 12 yaşındayım antalyadan yazıyorum harika tarifleriniz var bende tariflerinizi yapmak isterim zaten 2 yıldır kekler yapıyorum çok zevkli annemin misafirleri çok beyeniyorlar (maşallah )çikolataya hastayım çikolatasız birhayat düşünemiyorum .
sizi çok seviyorum cevabınızı bekliyorum

yemek düşmanları dedi ki...

kızlarımın ve benim tekkelimeyle azımızın suy aktı degil bunları yemek rüyamızda bile göremeyiz ayyyy çok güzel
3kflr
yemek düşmanları

ayşe dedi ki...

Acaba krem peynir yerine tatlı kaşar loru koysak olurmu.Cevabınızı bekliyorum.