Pazartesi, Temmuz 18, 2005

FRAMBUAZLI BROWNİ PASTA


İyi bir browni asla kaçırmak istemeyeceğim bir lezzettir. Ve bu lezzeti pastalara taşımak ayrı bir lezzeti beraberinde getirir. Daha öncede bahsettiğim gibi çikolata ve meyvenin bir arada sunumu beni acayip cezbediyor. Brownili pasta hem yapımı çok basit hem de yemesi çok keyifli bir pastadır. Ben ilk defa bu pastayı eşimin yaşgününde yapmıştım. Ve eşim çok beğenmişti. Dün bu pastayı sevdiğimiz akrabalarımızın yazlığına götürdük. Yolda götürürken biraz sıcaktan eridi ve şekli hafiften bozuldu. O yüzden fotoğraflardan tam istediğim sonucu alamadım. Yine de bana göre çok lezzetli görünüyor :))

26 cm'lik bir kelepçeli kalıp kullanılmalı
Browni 180 derece fırında en az 30 dakika pişirilmeli.

Browni malzemeleri ;
  • 1 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 80 gr. bitter çikolata
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı tozşeker
  • 200 gr tereyağı

Öncelikle tereyağını eritelim. Ve soğumasını beklemeden çikolatamızı tereyağının içine kırıp karıştıralım. Bu karışım bir köşede beklerken çırpma kabına şeker ve yumurtamızı koyalım. Ve iyice çırpalım. Yumurtalı karışıma tereyağlı karışımı ekleyip tekrar iyice çırpalım. Ayrı bir kaba unu,kakaoyu ve kabartma tozunu eleyelim. ve çırptığımız karışıma ekleyip iyice mikser ile çırpalım. 26 cm'lik kalıbımıza hazırladığımız karışımı dökelim. Bu arada kalıbımızı yağlamayı unutmayalım. ve önceden ısıttığımız fırına brownimizi atalım. En az 30 dakika pişirmeliyiz. Hatta pişmediyse pişene kafar fırında tutmalıyız. Piştikten sonra fırın telinde brownimizi soğumaya bırakalım.

Krema malzemeleri ;

  • 2 paket krem şanti
  • 2 bardak süt
  • 1 paket labne peyniri

Süslemek için ;

  • 300 gr frambuaz veya çilek
  • üzeri için frambuaz, çilek veya vişne

Brownimiz soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp kekimizi ortadan ikiye bölelim. Krem şantiyi süt ile hazırlayalım. Ve en son labneyi ilave edip tekrar iyice çırpalım. Browninin arasına bol olarak kremayı sürelim. ve arasına bolca meyveyi dizelim. Browninin diğer yarısını meyvelerin üzerine örtelim. Kalan kremayı pastanın her yerine yayalım. Çok az kremayı ayırıp pasta süsleme aparatının içine koyalım ve resimdeki gibi pastanın üzerine yuvarlak şekiller yapalım. Şekillerin üzerine birer meyve koyalım. Pastamızı buzdolabında bekletelim.

herkese afiyet olsun..

13 yorum:

Basak dedi ki...

Size de afiyet olsuuun. Çok güzel oluyor değil mi browni. Gerçi tariflerimiz benzemiyor ama, bu tarif de harika bir tarif. Eline sağlık. :)) "Çikolatayla kafasını bozmuş" birine yakışır bir tarif . :))

Burcu ÜNAL dedi ki...

teşekkür ederim başak,
gerçekten çikolatayla kafamı bozmuş birisiyim. ama ben kendimi bildim bileli böyleyim :)3 veya o yaşlarda bana "şu an nerde olmak istersin?" diye sormuşlar bende "sarella kazanının içinde" cevabını vermişim. Bu herşeyi açıklıyor sanırım :))

Binnur dedi ki...

Keske benim yasadigim yerde olsaydin. buralarda lezzetli pasta bulmak cok zor.
binnur

Burcu ÜNAL dedi ki...

sevgili binnur,
oralarda olamasamda tariflerimle yanınızda olmaya çalışıyorum.
sevgilyle kal..

Hatice dedi ki...

merhaba burcu umarım tatilin iyi geçiyordur.
brownili pasta çok güzel görünüyor, bir de frambuazla...olsa da yesek;)

acaba brownie hamurundaki yağ miktarını azaltabilirmiyiz, bir de krema malzemelerindeki 2 paket krem şanti 1 paketteki 2 poşetmi yoksa ayrı 2 paketmi?sorularımı artık tatil dönüşü cevaplarsın:) sevgiler...

Burcu ÜNAL dedi ki...

hatice merhaba,
tatilden bu gece döndüm ve güzel geçti..keşke hep tatil olsa:))
pastayı beğenmene çok sevindim.bu pastadaki browni tarifi benim pastacılık okulunda öğrendiğim orijinal browni tarifidir. yağ miktarını azaltarak hiç denemedim. ama sanırım azaltırsan olması gereken gibi olmaz. tereyağını tuzsuz kullanırsan daha sağlıklı sonuç alabilirsin.
kremşanti 2'li olandan.2'li çıkan paketlerden kullanılıyor.
frambuaz yerine çileklede çok güzel oluyor.
afiyet olsun :))

Adsız dedi ki...

Nice site!
[url=http://nodfqkfg.com/cfap/pxfd.html]My homepage[/url] | [url=http://xbhupwek.com/ymdl/dbcp.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Well done!
http://nodfqkfg.com/cfap/pxfd.html | http://coraarnb.com/cmzt/tnpk.html

Adsız dedi ki...

Well done!
http://nodfqkfg.com/cfap/pxfd.html | http://coraarnb.com/cmzt/tnpk.html

Adsız dedi ki...

pastalarınızın resimleri çok güzel hoş görünüyor fakat birkaçı hariç tarifleri yok ,olan tariflerde zaten net değil lütfen bu güzel pastaların tariflerini bizimlede paylaşın

Adsız dedi ki...

menekşe merhaba,

hangi pastanın tarifini bulamadın veya net olmayan tarif hangisi? söylersen yardımcı olurum..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucun Merhaba,
ben dün bi hevesle bu pastayı yapmaya koyuldum, ama muffin kaplarımda yapmak istedim tek porsiyonluk kekler olsun diye. Keklerim önce biraz kabarıp üzeri kabuklandı ve sonrası çok feciydi, kek kabardıkca kabardı ve kalıpların yanlarından akmaya başladıı :( tam bir felaketle sonuçlandı. Ben üzeri çatlar ve yukarı doğru kabarır diye bekliyodum. Umarım anlatabilmişimdir. Sanırım içinde çikolata olduğu için öyle oldu sen ne dersin?

Adsız dedi ki...

aynen benimkide husranla sonuclandi tam bir volkan gibiydi bunun sebebi nedir acaba? sizinki neden bu sekilde olmadi?