Pazartesi, Temmuz 11, 2005

TARÇINLI ELMA VE KAYISI KOMPOSTOSU


Sıcak yaz aylarında hepimiz serinlemek için bişeyler ararız. Birde evde yaşayan bir afacanınız varsa onada hem sağlıklı hemde lezzetli içecek seçenekleri sunma durumunda kalabiliyorsunuz. İşte bende bu sebeplerden yola çıkarak az şekerli bir meyve suyu(kompostosu) hazırlamaya karar verdim.

MALZEMELERİ ;

- 3 adet iri elma
- 3 adet yumuşak taze kayısı
- 2 su bardağı esmer şeker
- 1 adet tarçın çubuğu

siz kendi arzunuza göre miktarları artırabilirsiniz. Önce elmaları yıkayıp ve soyup ufak ufak parçalara bölün.Üzerinede kayısıları yıkayıp doğrayın. Bunu arzu ederseniz kuru kayısı ile de yapabilirsiniz. Meyvelerin üzerine şekeri dökün ve üzerine 4-5 parmak su ilave edin. Önce yüksek ateşte meyveleri kaynatın daha sonrada kısık ateşe alıp 5-10 dakika daha kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra bir sürahiye kompostomuzu dökün ve içine 1 adet tarçın çubuğunu koyup karıştırın. Ve çubuğu içinde bırakın. Sürahimizi soğutmak için dolaba koyun.

hepimize afiyet olsun ..

2 yorum:

Basak dedi ki...

Elinize sağlık...
Ben de kışın yapmıştım elma ve tarçın ile. Hattta elmalar o kadar şekerliydi ki; içine şeker ilave etmememiştim.

pastaci dedi ki...

teşekkür ederim başak,
komposta yaz kış tüketilebilen sağlıklı bir içecek. bizde çok seviyoruz.elma ve tarçın ile dahada güzel oluyor.