Salı, Temmuz 12, 2005

VİŞNELİ ÇİKOLATALI ISLAK KEK


Dün gece eşimden gelen istekler doğrultusunda bu pastayı hazırlamaya karar verdim. Islak kekli pasta eşimin en sevdiği pastamdır. Islak keke istediğiniz meyveyi ve jöleyi eklediğinizde inanılmaz güzel bir tat oluşuyor. Çikolatayı ve meyveyi bir arada sevenleriniz için bu pastayı öneririm.


Malzemeler ;
  • 1/2 su bardağı ayçicek yağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 4 adet oda ısısında yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3/4 su bardağı toz kakao
  • 2 su bardağı un

Üzerini ıslatmak için ;

  • 160 gr sütlü çikolata
  • 80 gr bitter çikolata
  • yarım çay bardağı su

Süs için ;

  • 200 gr vişne (böğürtlen,çilek vb.)
  • 1 paket tart jölesi

Kekin hazırlanışı ;

İlk önce yumurta ve şekeri çırpma kabına alıp mikser ile özdeşene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sırasıyla yağı katıp çırpıyoruz, sütü katıp çırpıyoruz. Unu, kakaoyu ve vanilini ayrı bir kapta eleyerek harmanlıyoruz. Ve diğer karışıma katıp tekrar hepsi özdeşene kadar çırpıyoruz.

Karışımı dikdörtgen bir borcama döküyoruz.(kalıbı ıslatmadan veya yağlamadan) Önceden 170 derece ısıttığımız fırınımızda kekimizi 45 dakika pişiriyoruz.

Kekimiz piştikten sonra kekin soğumasını beklemeden çikolatalı sosumuzu hazırlıyoruz. Bir büyük cezveye tüm çikolataları kırıp kırıp atıyoruz ve üzerine suyumuzu ekliyoruz. kısık ateşte karıştırarak çikolataları suyun içinde eritiyoruz. hepsi tamamen eridikten sonra kekin üzerine sosu döküyoruz. Yarım saat kekin sosu çekmesini bekliyoruz. Bu arada meyvelerimizi yıkayarak hazırlıyoruz. Kek sosunu çektikten sonra meyveleri kekin üzerine yerleştiriyoruz. Tart jölesini paketteki tarifine göre hazırlayıp ve karıştırarak soğutup meyvelerin üzerine döküyoruz. Daha sonra buzdolabına kaldırıyoruz. 2 saat bekletmek için yeterli oluyor. Ama sakın pastamızı dondurmayın herzaman buzdolabını en alt rafında muhafaza ediniz.

Herkese afiyet olsun !


7 yorum:

Adsız dedi ki...

acaba bu kek çok ıslak oluyo mu?

Adsız dedi ki...

hatice merhaba,
tam tarifi uygularsan çok aşırı ıslak bir kek olmuyor, kararında oluyor..sen ıslaklığını sos miktarıyla oynayarak ayarlayabilirsin..
ama denemeni tavsiye ederim.gerçekten lezzetli oluyor..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Kalıbın yaklaşık ölçüsünü biliyorsanız yazarsanız sevinirim.
Bir de 2 su bardağı şeker çok olmaz mı Sevgiler...

Adsız dedi ki...

günay merhaba,
kullandığım kalıp standart klasik dikdötgen borcamlar vardır. Büyük boy olanlar,işte ona yapıyorum ama ölçüsünü tam bilemiyorum..2 su bardağı tam geliyor ama sen istersen 1,5 bardağa indirebilirisin..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba kek i yaptım birazsert bi kek sanırım tam ölçüsüne göre yaptım.ama şu tart jölesi bi garip beyaz maz bişey sanki olmasa daha iyiyidi görüntüsü onu da ölçüye göre yaptım sizin kininin üzeri şeffaf olmuş biyerde hata mı yaptım diyorum ama harfiyen uydum tarife.bi de içinde neden kabartma tozu yok merak ettim?

Adsız dedi ki...

pastalar fevkalede gözüküyor.Benim yapmam imkansız gibi.
yaratıcı olmak gerekiyor ve bir okadarda sabırlı.Gerçekten çok güzel bukadar emekten sonra alınan sonuç

Adsız dedi ki...

çok hoş görüyor tam yapmak üzereyken kabartma tozu olmadığını fark ettim.acaba unutuldu mu?