Cumartesi, Ağustos 20, 2005

ARNAVUT BÖREĞİ (LAKNUR BÖREĞİ)


İşte Kayınvalidemin muhteşem böreği! Pastacı iftaharla sunar ; Arnavut Böreği ! Herkesin sabırsızlıkla pişmesini beklediği, piştikten sonra kim hangi parçayı yiyecek mücadelesinin verildiği, acaba bizimkilerede bir parça ayırsakmı kararının verilemediği, havalarda uçuşan Arnavut Böreği...
Şimdi diyeceksiniz ki "bu neymiş böyle!" Belki fotoğrafından çok beğenmeyebilirsiniz ama yapım aşamasını gördükten sonra ve birde tadına bakma fırsatı bulduktan sonra, bana hak vereceksiniz..
Bu börek için şöyle bir özet geçmeliyim ilk önce ;

  • Öncelikle böreğimizin içi hazırlanır. Kayınvalidem bu böreğin domateslisini, pırasalısını ve kıymalısını yapıyor. Tarifini vereceğim domateslisi.
  • Böreğimizin yufkasını kendimiz hazırlıyoruz. Tam 26 kat yufka açılıyor. Ama hemen korkmayın çünkü küçük daireler şeklinde açılıyor.
  • Önce ilk 13 katı açıyoruz. Ve herbir kat yağlanıyor. Sonra diğer 13 yufkayı açıyoruz. İlk 13 yufkayı pişireceğimiz tepsiye alıp elimizle tepsiye yağıyoruz. Arasına domatesli içimizi yayıyoruz. Üzerinede diğer 13 katı ayrı bir yüzeyde oklava ile açıp böreğin üzerine kapatıyoruz.
  • Böreğin üzerinide yağlayıp fırına atıyoruz.



Görüldüğü gibi fotoğrafları numaralandırdım. Böylece sizlere işlem sırasını fotoğrafıyla birlikte göstermeye çalışacağım. Bu böreği Kayınvalidemle birlikte yaptık. O aşçı ben çırak oldum. Ama bundan sonraki seferler bu böreği kendim yapmaya çalışacağım.
1- İlk resimde böreğimizin içini görüyoruz. Bu börek daha öncede bahsettiğim gibi domatesli, pırasalı ve bir de kıymalı yapılıyor. Tabii ki siz kendi zevkinize göre bu iç malzemeleri zenginleştirip geliştirebilirsiniz. Domatesli iç için gereken malzemeler ;
  • 5 orta boy domates
  • 5 orta boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (biz ayçicek yağı kullandık)
  • arzunuza göre karabiber ve tuz

Soğanlarımızı yemeklik soğan kıvamında doğruyoruz. Yağımızı tavamıza koyup hemen arkasından soğanımızı ilave ediyoruz. Hafif sotelenmeye bırakıyoruz. Bu arada domateslerimizin kabuklarını soyup onları küp küp doğruyoruz. Pembeleşen soğanlarımızın üzerine ekliyoruz. Tuzu ve karabiberimizide ekleyip domatesler suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz. Pişirdikten sonra da bir müddet soğumaya ve dinlenmeye bırakıyoruz.

2- Sıra geldi hamurumuzu hazırlamaya. Hamur için gereken malzemeler ;

  • 1 kilo un- 850 gr'ımı hamur için, kalanı hamuru açmak için kullanılacak
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 500-600 ml su (hamura göre ayarlıyoruz)
  • 1 paket margarin + 4 yemek kaşığı ayçicek yağı

En son yazdığım yağlar hamurun içerisine katılmıyor. Hamurumuzu hazırlarken ayrı bir yerde margarinimizi eritmemiz gerekiyor.

Hamur yoğurma kabımıza unu, tuzu ve suyumuzu koyalım. Ve yoğurmaya başlıyalım. Hamurun sakız kıvamına gelmesi gerekiyor. Bunu 3. resimde göstermeye çalıştım. Hamur, ne kulak memesi yumuşaklığında olmalı ne de çok sert olmalı. Elinizi sürdüğünüz zaman doğal bir sakız hissi bize uyardırmalı. Bunu su ve un miktarında hafif oynamalar yaparak sağlayabilirsiniz. Ama size verdiğim ölçüler birebir tutan ölçülerdir.

4- Hamurumuz sakız kıvamına iyice yoğurularak gelmektedir. Bir kaç kere yoğurduktan sonra sakız kıvamını hissedeceksiniz. Bu aşamadan sonra hamurumuzu hafif bir silindir şekline getirerek tam ortadan ikiye bölünüz. Dediğim gibi bu börek tam 26 kat yufkadan yapılıyor. Şimdi bu katları oluşturma aşamasına geliyoruz.



5- Bu aşamada ikiye böldüğümüz hamurun her bir parçasını mandalina büyüklüğünde parçalar halinde 13-13 böleceğiz. Yani ilk hamurdun 13 diğer hamurdan da 13 küçük hamurumuz ortaya çıkacak.
6- burada 26 adet küçük hamurumuzun tezgaha sıralınışını görüyoruz. Bunları açmaya başlamadan önce "pazı işlemi" denilen bölümüne sıra geliyor. Önce tezgahımıza unumuzu serpiştirelim. Unumuz hep yanımızda bulunsun. Elimize bir tane küçük hamuru alalım. Bunu unun üzerinde elimizle döndürelim. 7. ve 8. resimlerde nasıl şekillendireceğimizi göstermeye çalıştım. Şöyle, hamuru avucumuzun içerisine yerleştirelim ve baş parmağımızı ortasına bastıralım. Parmağımızla döndürürerek unlayalım ve yine mandalina büyüklüğünde ve şeklinde tam 26 adet pazı elde edelim. Pazıları 9. resimde gösteriyorum.


9- Oluşturduğumuz pazılarımız açılmak için bizi beklerken görülüyor :) Bu pazı işlemi sizi korkutmasın, burada amaç böldüğümüz hamurları açmaya hazırlamak ve bunuda onları unlayarak yapmak.
10- Artık pazılarımızı açma vakti geldi.. Tezgahımızı unlayalım. Bir pazıyı alalım. Bunu önce azar azar açalım. Biraz genişleyince 11. resimde görüldüğü gibi elimizle yayarak açmaya başlayalım. Yani hamurun sardığımız ucunu sıkı alalım. Oklava ile kıvırıken aynı anda elimizle yanlarından genişletelim.
12- Pazılarımız aynen 12. resimdeki büyüklükte açılmalı. Yani çok aşırı büyük açılmıyor. Oradaki tepsi küçük set üstü bir fırının tepsisi. Hamuru oraya yağlamak için koyuyoruz. Daha sonra pişirme tepsisine aktaracağız.

13- Açtığımız yufkamızı dediğim gibi bir tepsiye koymaya başlıyoruz. Daha önce bahsettiğim gibi bir paket margarini eritmiştik. Bunun içerisine 4 yemek kaşığı sıvı yağımızıda ilave edip karıştırıyoruz. Ve yağımızı açılan herbir yufkanın üzerine kaşığımız ile yayıyoruz ,1,5 kaşıkyağ bir yufka için yeterli oluyor. 14. resimdeki gibi yağımızı kaşığımızın tersiyle ve hiç yerinden kaldırmadan yağmamız gerekiyor.

15- Diğer pazılarıda açtıkca diğer açılan yufkaların üzerine yağlayarak koymamız gerekiyor. Bu işlemi 13 kat bitene kadar yapıyoruz.

16- Tam 13 kat yağlanmış üstüste dizilmiş hamurumuzun son halini görüyoruz. En üst katı yağlamıyoruz. Bu tepsiyi bir kenara ayırıyoruz. Başka bir tepsi alıp aynı işlemleride onlara uyguluyoruz.




17- Burada 13 - 13 hazırladığımız yağlanmış yufkalarımızı görüyoruz.
18- Pişireceğimiz fırının tepsisini alalım. Biz yuvarlak bir fırında pişirdik. Ama kayınvalidem kışın evdeki normal fırınıyla bu böreği yapıyor. Yani kışın dikdörtgen yazın yuvarlak yiyiyoruz bu böreği. Demek istediğim şekli önemli değil. Fırın tepsimize ilk 13 kat yufkamızı alıp elimizi yayarak koyalım. 19. resimdede nasıl tepsisinin her yerine hamuru yaydığını göstermeye çalıştım.
20- Diğer 13 yufkayıda tezgahın üzerine alıp önce elimizle sonraya oklayı kullanarak hafif genişletelim. Bu katı diğer katın üzerine iç malzemesi eklendikten sonra koyacağız.


21- Artık yavaş yavaş böreğimizin son işlemlerine geliyoruz.. Burada yaydığımız 13 kat hamurun üzerine iç malzemeyi ekleyişimizi görüyoruz. Tüm malzemeyi boşaltalım ve kaşığımızla güzelce heryerine yayalım.
22- Üzerine tezgahın üzerinde açtığımız diğer 13 katı ekleyelim. Ve tepsimizin şekline göre yayıp düzgünleştirelim.
23- Yufkalarımız arasını yağlarken muhtemelen yağın bir kısmı artıyor. Bu artan yağıda böreğimizin üzerine güzelce sürelim. Burada sakın yumurta sarısı sürmeyelim çünkü bu börek kıtır kıtır olması gereken bir börek. Yumurta sarısı bu kıtırdaklığı yok ediyor.
24- Artık böreğimiz pişmek için fırına giriyor.. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık40-45 dakika kızarması gerekiyor. Böreğin hafifi kabarması gerekiyor. Piştikten sonra böreğin kesimi biraz zor olabiliyor. Eğer isterseniz böreğimizi fırına atmadan önce dilimleyebilirsiniz.

Bu böreğin yanına ayran, zeytinyağlı bir çeşit ve hafif bir pasta çok yakışıyor ...

Hepimize afiyet olsun :)

63 yorum:

ZeYNeP dedi ki...

Kayinvalidenin ellerine saglik, ben bu boregin pirasalisini yemistim enfesti, cok guzel anlatmissin sende, afiyet olsun...

zeynep

zinnur dedi ki...

Burcu, ne kadar detayli ve guzel aciklamissin. Ikinizin de ellerine saglik.

Yesim dedi ki...

Burcu, kayınvalidenin ve senin ellerine sağlık,çok güzel ayrıntılı ayrıntılı anlatmışsın. Fotoğraf da çok güzel,börek nar gibi kızarmış çıtır çıtır duruyor valla :)

Hanife dedi ki...

Biz bu böreği ıspanaklı yaparız ve harika olur. Ben burada bir-iki kez yaptım. eşimde çok beğenmişti. Hatta bir keresinde içine hiçbirşey koymadan yapmıştım, arasına pudra şekeri serpip uydurma kürt böreği deyip yemiştik..
Ellerine sağlık kayınvalidenin ve tabii senin.. Acıklamalar ve fotoğraflar çok güzel olmuş

Tuhfe dedi ki...

Çok zahmetli nefis bir börek, kayınvalidenin ellerine senin de parmaklarına sağlık. Fotoğraf ta güzel çıkmış gerçekten, "bu ne ?" değil "hmmm mis gibi bir börek" diyordur herkes bence...

Afiyetle.

Adsız dedi ki...

burcu senin ve kayınvalidenin ellerinize sağlık...
ne güzel tüm ayrıntılarını anlatmışsın ve aşamaları resimlemişsin, paylaşımın için teşekkürler...
sevgiler...

Burcu ÜNAL dedi ki...

elimden geldiği kadar detaylı açıklamaya çalıştım.umarım başarılı olabilmişimdir. bunu ilk önce kendimden anlıyacağım çünkü en kısa zamanda bu böreği tek başıma yapmayı düşünüyorum. kayınvalidem yapınca bayılıyoruz ama ben yapınca bayılacakmıyız bilemiyorum :)
herkese çok teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

sevgili pastacı ellerine sağlık ve kayınvalideninde ellerine sağlık.öyle yazmışsınki hayatında yufka açmamış evinde oklava bile olmayan ben okurken yarın akşam yemeğe yapmayı düşündüm:))böyle güzel olurmu bilemem..
su..

Tijen dedi ki...

ya yazmayin böyle seyleri arkadaslar! oturup börekler açmanin hayallerini kurup gece rüyalarini mi görecegiz?
her eve böyle bir kayinvalide diliyoruz, evi güzel kokularla donatan, güzel sofralara vesile olan.
afiyet olsun ne diyelim???
tijen

Binnur dedi ki...

Burcu, tarifede resimlerede hayran kaldim. Ellerinize saglik ve de AFIYET OLSUN :))

Burcu ÜNAL dedi ki...

su merhaba,
eminim sende kolaylıkla yufka açabilip bu börekten yapabilirsin. göründüğü kadar zor değil. hatta çok eğlenceli bile diyebilirim :)
tijen hanım merhaba,
bence sizin mutfaktanda müthiş kokular yükseliyordur..çok teşekkür ederiz..
binnur merhaba,
beğenmene çok sevindim..
herkese çok teşekkür ederim :)

Tijen dedi ki...

Sevgili Burcu,
Yok yok bizim mutfakta fazla koku olmuyor, olsa olsa sogan sarimsak kokusu..
Sekersiz yasamaya karar verince canin tatli istediginde iki tane incir yiyorsun, ya da iki kuru kayisi.. neyse ki yazin meyve bol, ben de bol bol meyve yiyor ama senin tariflerini de begeniyle izliyorum, izlemesi bedava nasilsa degil mi?? Gerçekten ellerinize saglik.
Tijen

Burcu ÜNAL dedi ki...

tijen, şeker yememeğe karar vermek, benim için susuz yaşamak gibi birşey. yani eğer çikolata yiyemiyeceksem ne yaparım bilmiyorum..ama sorun sağlıkla ilgiliyse birşey diyemem ama sorun kilolarsa...tuzlu yemem tatlı yerim o kadar söyleyeyim..4-5 kilo fazlam olarak yaşarım..
bende böyleyim işte "çikolata manyağı" bir anne :)
çok teşekkür ederim yazdıkların için ben zaten seni hep beğeniyle izliyorum :))

Adsız dedi ki...

evet evet cikolata yemeyeceksek niye yasiyoruz ki, bir ogun yemege bir paket cikolatayi tercih ederim:))
Ellerine saglik, harika anlatmissin, insana yapmak icin cesaret veriyor detayli anlatimin. Yiyecek adam bulunca mutlaka deneyecegim, simdi yapsam kesin sadece ben yiyecegim...

Burcu ÜNAL dedi ki...

yelda merhaba,
benim gibi düşünen birine rastlamak ne güzel:)) bir gün çikolata yiyememek benim için azap!
mutlaka ya çikolata tatlı ya da çikolatayı yemeliyim...
böreği yapmanı tavsiye ederim.insana çok güzel bir deneyim kazandırıyor ve sonundada keyifle yeniliyor :))
eğer yaparsan haberini beklerim..
çok teşekkürler ve sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu,

bu böregi mutlaka ama mutlaka deneyecegim. Birde çarşaf böreği duydum onu da, çok beğeniyorlar. Eger biliyorsan onuda yazarsan sevinirim.

sevgiler / Summer

Burcu ÜNAL dedi ki...

summer merhaba,
bu böreği mutlaka denemeni bende öneririm. çünkü gerçekten çok güzel oluyor. çarşaf böreğini biliyorum ama biraz daha araştırıp öyle yazayım diyorum.
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu'cuğum,

Arnavut böreği için hazırlıklarım Cumartesi için tamam. :) Çarşaf böreği tarifinide dört gözle bekliyor olacagım.

Teşekkürler/Seviler
Summer

Adsız dedi ki...

Selammmmmmm Burcu,

Nihayet bu hafta sonu arnavut böreğini denedim. Herşeyi öyle güzel anlatmışsınki ve resimlerde aşama, aşama öyle bir yol gösteriyor ki.. Yaparken hiç zorlanmadım. Sonuçç... Harika bir börek. Çıtır, çıtır :)) Evde yeğenlerim vardı 5 yaşındaki yeğenim tam 3 dilim yedi. 1 yaşındaki yeğenimi bir görseydiniz kafasını böreklerin oldugu tabaga egdi ve ağlıyordu banada verin diye :))))) Tariflerini bizlerle paylaştıgın için binlerce tşkler.

Sevgiler / summer

Burcu ÜNAL dedi ki...

summer merhaba :))
aynı tablo bizim kayınvalidede oluyor. genellikle o yaptığı için, börekler havada uçuşuluyor. yağmurda en az bir tane yiyiyor..
ellerine sağlık, çok mutlu oldum inan..
afiyet olsunnn..
sevgiler :))

Adsız dedi ki...

merhaba sevgili burcu, iftar için bu böreği yapmak istiyorum. Birkaçgün önceden hazırlayıp dondursam, iftar davetimin olduğu gün pişirsem aynı lezzette olurmu

Adsız dedi ki...

merhaba sevgili burcu, iftar için bu böreği yapmak istiyorum. Birkaçgün önceden hazırlayıp dondursam, iftar davetimin olduğu gün pişirsem aynı lezzette olurmu

Adsız dedi ki...

merhaba sevgili burcu, iftar için bu böreği yapmak istiyorum. Birkaçgün önceden hazırlayıp dondursam, iftar davetimin olduğu gün pişirsem aynı lezzette olurmu

Adsız dedi ki...

ayşe merhaba,
bu böreği yapmasını ben kayınvalidemden öğrendim. onun için hemen sorunu okuyunca ona açıp sordum.
hiç dondurmadıklarını söyledi. ama mantıklı geldi çünkü milfoyda buzdolabında duruyor ve donuyor. onu domdurucudan çıkartıp pişiriyoruz ve kıtır kıtır çok güzel oluyor. bu börekte onun mantığunda. kıtır kıtır olması gerekiyor. bence denemekte fayda var. ama tadı değişirmi bilemiyorum. tavsiyem günlük yapmandır ama vaktin yoksa dondurmakta bir çözüm olabilir. eğer denersen lütfen bizimlede sonucu paylaşırmısın..,

sevgiler..

Adsız dedi ki...

sevgili

Adsız dedi ki...

ismim bsuid olarak gözüküyor yanlış bişiler yaptım heralde :(

Adsız dedi ki...

ayla hanım merhaba,
böreği beğenmenize çok memnun oldum..gerçekten çok güzel bir börek oluyor..ayrıca nazik sözleriniz içinde çok teşekkür ederim..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

çok güzelgerçekten ellerinize sağlıkbenim annanem yapıyordu bende ondan öğrendim bu böğreği ben içine patlıcan yada lor koyuyorum öylede deneyin harika oluyor

Adsız dedi ki...

aylin merhaba,
kesinlikle bende patlıcanlı ve peynirli tatlara bayılırım :) hatta geçen gün kayınvalideme "bu böreği patlıcanlı yapsak kesin çok güzel olur" diyordum :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Tarifi hazırlayanın ellerine sağlık, bu görüntülere pek yabancı deilim çünkü bende bir arnavutum, jem şiptar..
Tabiki siz kadınlar kadar bu mutfaktan anlamasamda sizlere ve bu tarifi hazırlayana bazı şeyler sormak istiyorum.Öncelikle arnavut olup olmadıklarını merak ediyorum? Bende bir arnavut olarak bu böğreğin ismini LAKLOR deil LAKNUR olarak biliyorum, yoksa benmi yanlış biliyorum..
Tarifinizi sitemiz www.arnavutum.com paylaşım forumunun yemekler bölümüne geçtim. Arnavut mutfağı ile ilğili daha değişik yemek,tatlı ve böğrek çeşitleri ve tarifleri bulabilirsiniz...

Adsız dedi ki...

barbatos_lato merhaba,
bu tarif benim kayınvalideme ait. onların tarafı arnavut. ayrıca benim annem tarafımdanda arnavut olanlar var..
böreğin ismini ise kayınvalidem tam hatırlayamamıştı. muhtemelen sizin dediğiniz doğrudur. bende böreğin adını size göre değiştirmek istiyorum, teşekkür ederim :)
sitenize hemen girdim ama yapım aşamasında olduğunu söylüyor. bundan böyle sık sık ziyaret ederim, gerçekten arnavut yemeklerini çok seviyorum çünkü..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhabalar..
Cevabınız için teşekkürler.Sitemiz yapım deil,yarım günlük bakım aşamasındaydı sizin şansınıza öyle denk gelmiş, sitemiz yaklaşık 8-9 aydan beri yayında ve 2000'i geçen üye sayımızla arnavut kültürünü yaşamak,yaşatmak ve tanıtmak amaçıyla kurulmuş bir kültür sitesidir..

LAKNUR tek bir böğreğin ismi deil yufkayla yapılan bütün böğrekleri kapsar.Yapılan böğrek prasa böğreğiyse,Arnavutçada laknur me pras diye telafus edilir ve içine konulan malzemeye göre değişir.Diğer bir çok arnavut böğreklerini KIRLONA,KUNGULUR,PIRŞEŞ,FLİYA vesairelerini sitemizde bulabilirsiniz..

Ayrıca yapmış olduğunuz düzeltmeden dolayıda teşekkürler..Sizlere iş hayatınızda başarılar, allaha emanet olun..

Adsız dedi ki...

bende arnavutum arnavut böreğinin prasalısıda güzeldir sadece böremmi arnavutların bütün yemekleri güzeldir artı arnavutlar güzel bir ırk tır

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu hn,
Biz de arnavut olduğumuz için (öyle deniyor, aslında Türküz tabii) bu böreği annem de çok güzel yapar. Domateslisini hiç duymamıştım. Biz kıymalı, lorlu, pırasalı, ıspanaklı, pazılı yaparız. Hepsi de birbirinden enfes olur. Tarifiniz çok güzel. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu hn,
Biz de arnavut olduğumuz için (öyle deniyor, aslında Türküz tabii) bu böreği annem de çok güzel yapar. Domateslisini hiç duymamıştım. Biz kıymalı, lorlu, pırasalı, ıspanaklı, pazılı yaparız. Hepsi de birbirinden enfes olur. Tarifiniz çok güzel. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Kayınvalidenizin eline sağlık börek çok güzel ve çok açıklayıcı görünüyor istek üzerine aceba kayınvalideniz kaçamak yada petulla yapabilirmi bunlarda bizim oraların meşhur yemekleridir bizde burda görmekten mutluluk duyarız.

Adsız dedi ki...

Ebru, hemen not ediyorum, bakalım yapacakmı :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

kayınvalideler biliyor bu isi...bende yıllarca yedim ama sonra kendim yapmaya basladim..tabiki hala kayınvalideminki tercihim:)))...ellerinize saglık...

Adsız dedi ki...

bende arnavutum ve annemle annanem bu böreği çok güzel yapar bende size isterseniz bi tarif yazabilirim

Adsız dedi ki...

Umut, gerçekten kayınvalidelerin yaptığı bir başka güzel oluyor :)

aylin, çok memnun olurum..mailime yazarsan sevinirim..

pastaci.burcu@gmail.com

sevgiler..

Adsız dedi ki...

hanım efendi arnavut böregi diye yaptıgnız börek güzel bişeye benziyor ama. arnavut böregi ıspanaklı olur ... söylememe gerek yok sanırım degilmi..yani..(SENİ SEVİYORUM KOSOVA)

Adsız dedi ki...

hanım efendi arnavut böregi diye yaptıgnız börek güzel bişeye benziyor ama. arnavut böregi ıspanaklı olur ... söylememe gerek yok sanırım degilmi..yani..(SENİ SEVİYORUM KOSOVA)

Adsız dedi ki...

hanım efendi arnavut böregi diye yaptıgnız börek güzel bişeye benziyor ama. arnavut böregi ıspanaklı olur ... söylememe gerek yok sanırım degilmi..yani..(SENİ SEVİYORUM KOSOVA)

Adsız dedi ki...

burcu hn. merhaba.
az önce bir komşumda bu böreğin kıymalısını yedim enfesti, yarın sizin tarifinize göre yapacağım.anlatımınız detaylı ve güzel.fovori böreğim oldu kendisi umarım becerebilirim.yalnız hamurun kalınlığı yazılmamış sanırım su böreği hamuru kalınlığında olacak. teşekürler.

Adsız dedi ki...

ben aylin tarifini yollamamı istemişsiniz bizde aynı bu şekilde yaparız ama hem pırasalı,soğanlı,lorlu ve patlıcanlı yaparız ama domatesli arnavut usülüne uymaz bizde hamuru aynı yalnız genellikle arnavut böreklerinin hamurları böyle olur mesela;purpeç(yoğurt böreği)de aynıdır o da çok güzel olur aynı bu hamurdan iki tane altlı üstlü yaparsın ortasına da yoğurt yumurtanın akı ama bulamaç haline getirirsin ortasına dökersin pişirisin çok güzellllll olur deneyin bakın :):):):):)

Adsız dedi ki...

BİZ BU BÖREKTEN HEP YAPIORUZ KENDİMİZ ARNAVUT OLDUĞUMUZ İÇİN ÇOK GÜSEL OLUO. HER KEZ YEMELİ:)

Adsız dedi ki...

elinize sağlık güzel görünüyo da pek zor anamm.. çalışan bi bayan olarak mümkün değil kolayca yapabilmem.. ama yemeği çok isterdim..

Adsız dedi ki...

annemın meshur boregı yaklasık 30yıldır bu boregı yapar gercekten muhtesem oluyor yapımıda cok basıt

Adsız dedi ki...

arnavut böreğini gazetelerin verdiği eklerden birindeki tarife göre denedim..tam 39 kat yapmamızı söylüyordu..kimseyi yaparken de görmemiştim..aynısını denedim ama kat kat olmadı..arada kalan hamurlar yağla karışıp birbirine yapıştı..o tarifte una sirke ve biraz da yağ katılıyordu..neyse..böyle resimli anlatman çok iyi oldu...deniycem..sonucu yazarım..bu böreği öğrenmeyi çok istiyorum

Adsız dedi ki...

slm oncelikle ellerinize, emeginize saglik.Bu boregi evlenince kayinvalidemden ogrendim ve halada yaparim hem cok kolay ve hem cok lezzetli her pazar borek gunumuzdur.incecik mayalisinida yaparim pide gibi oluyo, pirasali-yogurtlu-yumurtalisini,pazilisini,ispanaklisini yani kisaca neyli olursa olsun hic yememis gibi saldiriyolar her pistiginde :))) yanliz kayinvalidem yuvarlaklari acarken un yerine nisastayla aciyo oyle ogretti denemenizi tavsiye ederim katkat oluyo baklava gibi. hersey gonlunuzce olsun nice paylasimlara ......

Adsız dedi ki...

adaşım bende arnavutum am biz naknur böregini farklı yapıyoruz biz un tuz ve suyl hamur yapıpı 2 ye bölüp acıyoz tk tek içi içinde pırası haşlyoruz sonra süzüp bunları bir tencrde yagla sAlCA karabibr pulbibri koyup kavuruyoz içi hazur hazırladıgımız hamurun içine koyup üstüne diger hamuru kyuyoruz fırına veriyoz böyld denrsen sevinirim

Adsız dedi ki...

Gercekten bu böregi hep duyardim ama nasil yapildigini bilmiyordum. Sagol, varol tarifini detayli bir sekilde burada verdigin icin. En kisa zamanda (vaktim oldugunda) deneyecegim. Inaniyorum ki tadi da cok güzeldir!! Kayinvalidene ve sana cok tesekkürler.

Adsız dedi ki...

TESEKKURLER BU GUZEL ANLATIM ICIN COK OGRETICI OLMUS EMEGINIZE SAYGI DUYMAK GEREKTIGINI DUSUNUYORUM VE TEBRIKLER DIYORUM

Adsız dedi ki...

ben bu siteyle yeni tanıştım börek tarifi araken bu gün deniycem arnavut böreğini yalnız yukkaları açabilirmiyim diye bi tereddüdüm var ama bi cesaret bu yapıcam İNŞALLAH güzel olur gelişmelerden sizi haberdar edicem

Adsız dedi ki...

ben istanbul/gaziosmanpaşadan elif

1951 arnavut göçmeniyiz.14-15 yaşından beri bende yapıyorum.Şuan 28 yaşındayım.Biz kenarlarını fazla tutup tepsinin dışına kadar açıyoruz sonra saç örgüsüne benzer şekilde tüm tepsinin etrafına sarıyoruz.Her türlüsü enfes herkeze afiyet olsun.

Adsız dedi ki...

merhaba ben bi arnavutların düğününde yemiştim çok hoşuma gitti sizde çok gzl anlatmısınız tşk ederim...benim sormk istediğim birşey var pasta tabağı şeklinde açıp daha sonra merdane veya el yardımıyla o yufkaları büyültüyosunuz bunu önceden tepsinin büyüklüğünde açıp yapsak olmasmı

AHU dedi ki...

Bizi bilgilendirmek için ne kadar çok emek harcamışsınız. Sonsuz teşekkürler

Adsız dedi ki...

Biz de arnavutluk priştina göçmenlerindeniz. Kayınvalidenin elleri tıpkı annemin ellerine benziyor. Sanki annem yapıyorumuş gibi geldi birden:)Bunun yoğutlusu daha güzel oluyor. Tabi hamuru çok küçük toplar halinde yapmıyor altı tane top şeklinde hamur yapıyor. Üç tanesini üst üste koyuyor ve tepsinin dışına kadar olacak şekilde açıyor ve içini genellikle yoğurtlu yapar. Aynı işlemi de üstü için yapar. Annemin böreği bu şekilde olur:)

Adsız dedi ki...

bence çooooooooook güzel bir börek herkez tatmalı ban arnavut olarak

Adsız dedi ki...

bence çooooooooook güzel bir börek herkez tatmalı ban arnavut olarak

sevilay dedi ki...

bende bu böregi yapıyorum ama pırasalısı. evlendigimde ev sahibim arnavuttu ögrendigim ilk börek diyebilirim. ama nefis bir börek çocuklarımda çok seviyor. sizinde ellerinize saglık...

Adsız dedi ki...

burcu hanım çok teşekkür ederim bu tarifi bizimle bu kadar detaylı paylaştıgınız için ben arnavut degilim fakat daha önce yedim ve fotoğraflarınızdaki gibi enfesti ama komşumuz tarifini vermemişti bende artık yapabileceğim sizlerin sayesinde sevgiler başarılar;))

Adsız dedi ki...

bizim gelinimiz de arnavut börekleri süper ama laknur ıspanakla olur domatesle değil ustamın hanımıda laknuru ıspanalı yapar domatesli duymadım da yemedim de.