Cuma, Ağustos 26, 2005

DOUBLE CHOCOLATE COOKIES(ÇİFT ÇİKOLATALI KURABİYELER)



Ben tam bir çikolata bağımlısıyım ! Evet bunu bugün artık daha iyi anladım.Birkaç gün tatlı birşeyler pişirmeyip yemiyeyim diye niyetlendim ama nerdeee..Blogları dolaşıyorum çikolatalı kekler,pastalar vb.havada uçuşuyor.Televizyonu açıyorum, harika bir pasta yiyen bir kadını görüyorum..Bu liste bu şekilde uzayıp gidiyor. En kötü durumlarda dolabımda herzaman nutella bulundururum. ve dolap kapısını kırıp kaşık kaşık nutellayı yerim !Sanırım tedaviye ihtiyacım var..
Bu kurabiyede benim için acil durum kurabiyesi. Hem kısa zamanda hazırlanıyor hem de nefis oluyor.Bir anda misafiriniz gelse veya 1-2 saatte bişey hazırlamanız gerektiğinde yapılacak en kolay tariflerden biri. Hemde benim gibi çikolata bağımlıları için "acil durumlarda camı kırınız" tarzı bir tarif.


İşte görüyorsunuz, kurabiyeyi hazırlarken bile gayet tatmin edici(lezzetli) görüntüler elde edebildim :)
Gerekli malzemeler ;
  • 13 gr un
  • 180 gr bitter çikolata
  • yarım su bardağı şeker
  • 30 gr tereyağı(tuzsuz)
  • 1 adet yumurta
  • yarım çay kaşığı vanilya
  • isteğinize bağlı damla çikolata,kuru üzüm,ceviz veya fındık

Bu tarfiten yaklaşık olarak 15-20 adet kurabiye çıkıyor.

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım ve ısıtmaya başlayalım. Tereyağımızı ocakta eritelim. Erimiş tereyağının içerisine çikolatamızın yarısını ekleyelim ve birbirleriyle eriyene kadar karıştıralım. Ayrı bir kapta şeker ve yumurtayı mikser ile çırpalım. Homojen bir karışım elde ettikten sonra vanilyayı ve çikolatalı yağlı karışımı ekleyip hepsini tekrar mikser ile çırpalım. İçerisine kalan çikolataları kırıp ekleyin. Arzunuza göre kuru üzüm,rondodan geçirilmiş ceviz veya fındık ekleyebilirisiniz. Ben çikolata ve kuru üzüm ekledim. Milkanın üzümlü fındıklı çikolatasına benzedi:)

Fırın telimizin üzerine resimde görüldüğü gibi pişirme kağıdı serelim. Ve karışımımızı bir tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde paylaştıralım. Önceden ısıttığımız fırınımızda 15-20 dakika pişirelim. Biraz soğumaya bıraktıktan sonra servise hazırdır.

Hepimize afiyet olsun :)

19 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu bu ne! sabah sabah cıldırmamak elde değil, inanırmısın çikolata ile aram pek iyi değildir ama senin bu yaptıklarından sonra sanırım bende bağımlısı olacağım. Akşam olsada bende yapsam.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

burcu tarifin çok lezzetli ve baştan çıkarıcı görünüyor..ellerine sağlık..ölçüdeki un 13 gr mı,yoksa 130 olabilir mi??

Yesim dedi ki...

Burcu çok güzel görünüyor,ellerine sağlık. ben de çikolatayı çok seviyorum o yüzden çok sevdim bu kurabiyeyi,yanında da güzel bir kahvee ohh ne güzel gider...

Adsız dedi ki...

burcu eline sağlık süper görünüyor.bu akşam hemen yapılacak.yalnız un 13 gr.bir yemek kaşığı mı oluyor.sanki az gibi aslında hamur çok yoğun görünmüyor ama..umarım ben işten çıkana kadar cevap verirsinde akşama yaparım:))
su

Adsız dedi ki...

unu ne zaman koyuyoruz?sanırım yazmamışsın yada ben mi göremedim heyecandan:))
su

Adsız dedi ki...

Un miktarı dogru,yaklasık 3 corba kasıgına denk geliyor.Unu yazmayı unutmusum:) vanilyadan sonra ekleniyor. Cepten yazıyorum,eksik çıkabilir.Herkese sevgiler:)

Adsız dedi ki...

teşekkürler..

Burcu ÜNAL dedi ki...

songül merhaba,
kurabiyeleri yaptınmı çok merak ediyorum.ben etrafımdaki çoğu kişiyi çikolata ve tatlı bağımlısı hale getirdim bile :)(eşimi,kızımı,annem,arkadaşlarımı,akrabalarımı....)
ot merhaba(sana hep otmu diyeceğiz??)
evet en akıllıca çözüm gece için biryerelere bişey sıkıştırmak.bak mesela ben şu an saat gece 3:00 ve sabah sakladığım tahinli çöreğimi yedim..
yeşim merhaba,
çikolatalı kurabiyeleri sevmene çok sevindim:) umarım birgün yapıp yorumunu eklersin(merak ederim)
sevgili su,
sana ulaşmaya çok çalıştım.bugün hiç nete giremedim o yüzden cebimden bağlandım. ve sana cevap yazabilmek için bayağı bir mücadele verdim:) yazıyorum yazıyorum tam göndericeğim bu sefer hat kesiliyor. onun için en sonunda kısa yazıp göndermek zorunda kaldım.umarım yardımcı olabilmişimdir. lütfen yaptıysan cevabını yaz çok merak ediyorum.
herkese teşekkürler ve sevgiler..

Adsız dedi ki...

sevgili pastacı kurabiyeyi yaptım çok çok güzel oldu ve hatta bugün tekrar yapıp kayınvalidemlere götüreceğim.favorilerim arasına girdi bile:))çok teşekkürler.
su

Adsız dedi ki...

sevgili pstacı bu tarif için değil ama diğer tariflerin benim için oldukça zor oluyor mutfak terazim yok çünkü.mümkünse bundan sonra tariflerinde yanına kşk brd ölçüleri ekleyebilirmisin .teşekkürler..
su:))

Burcu ÜNAL dedi ki...

sevgili su,
kurabiyeleri yapmana ve beğenmene çok memnun oldum :))
hatta bugün bir daha yapacağını duyunca daha da mutlu oldum :))
ellerine sağlık, afiyet olsun..
elimden geldiğince kaşık,bardak ölçüsü vermeye çalışıyorum ama bundan sonra her yaptığımı yapıp not ediceğim ve sadace kolay ölçüleri kullanacağım. birde linkler bölümünde pratik ölçü listesi var. oradanda yardım alabilirsin.
sevgiler..

pınar dedi ki...

merhaba benim gibi bir çikolata delisi için ne harika bir tarif. ama bu gramlar ne kadar onları bilemiyorum. kaşık ölçüsü falan olsaydı kurabiyeleri denemek isterdim.
sevgiler...

Burcu ÜNAL dedi ki...

pınar merhaba,
hemen sana kolay ölçüleri vereyim ;
- 3 yemek kaşığı un,
- 1 paket kare çikolatalar 80 gr oluyor, buna oranla 2 kare paket + 1/4 kare paket çikolata
- tereyağ paketleri genellikle 200 gr oluyor ve paketi açtığımız zaman paketin 20gr olarak ayrıldığını görüyoruz. buna göre 30 gr hesaplaması kolay oluyor. birde yarım su bardağınada denk geliyor.
umarım yardımcı olabilmişimdir. ve denersin..
kolay gelsin :))

pınar dedi ki...

çok teşekkür ederim. mutlaka deneyeceğim.

Adsız dedi ki...

Merhabalar, blog'unuzu ablam bana yolladigindan beri cok zevkle okuyorum. Bir suru tarifi kenara koydum denemek icin, bugun bu kurabiyeleri yaptim, yagi azaltilmis margarin kullanmama ragmen o kadar guzel ciktilar ki (bir de tembelligim tuttu, gidip cikolata alacagima evdeki chocolate chipleri kullandim, yarisini eritip yarisini oldugu gibi koydum). Biraz pudra sekeri koydum pisirmeden once, cok profesyonel gorunuyorlar. Elinize kaleminize saglik!

Adsız dedi ki...

Merhaba,
cok uzun zamandir denemek istedigim bir tarifti ve gecen aksam yapmaya karar verdim. Hersiyi tarifteki gibi yaptim ancak yagli kagidim olmadigi icin aliminyum folya kulladim ancak pisirmeden once muhtesem olan kurabiyelerim piserken tamamen birlesti :( cok uzuldum acaba ne sebep olmus olabilir ?

Adsız dedi ki...

Arinc merhaba,

kurabiyeler her zaman ya silpat üzerinde yada pişirme kağıdı üzerinde pişirilmelidir..sorun alimünyum maalesef..ya da hiçbiri yoksa tepsini güzelce yağlayıp yapmalısın..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

begenıyorum busıte ıyı bır sıte

Adsız dedi ki...

:(( cok mutsuzum...3 corba kasıgı değil de 13 gr. unu esas alarak kurabiyeleri yaptım. Çok özendim, en iyi çikolatalarımı kullandım ama sonuç tam bir hüsran oldu:) Hepsi eridi, dümdüz oldu..ızgaranın üzerinde de tutunamadılar bir türlü...sevgili pastacı birsey söyle:)