Salı, Ağustos 02, 2005

ŞEFTALİLİ KOLAY KEDİ DİLİ PASTASI


Bazı acil durumlar oluşuyorki hemen bişeyler hazırlamanız gerekiyor. Fazla pişirme ve bekleme süresi gerekmeyen, lezzetli ve pratik tariflere ihtiyacımız oluyor. Bende bu gibi durumlarda büsküvilerden, meyvalardan ve creme patissarie tarifinden yardım alırım. Şeftalili (veya evde o an hangi meyva varsa) kedi dili pastası bu tip bir tarif. Ayrıca hafif bir tarif olduğundan tam yaz aylarına göre.

Malzemeleri ;
  • 2 iri boy şeftali
  • 1 küçük paket kedi dili büskuvisi
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 2 çorba kaşığı nesquik

creme patissarie için ;

  • 250 gr süt
  • 70 gr şeker
  • 20 gr un
  • 7 gr nişasta
  • 3 yumurta sarısı
  • az vanilya
  • 50 gr margarin(yağ oranı azaltılmış tuzsuz)

Öncelikle creme patissarie'mızı hazırlayalım. Margarin hariç tüm malzemeyi bir küçük boy tencereye koyalım ve orta ateşte çırpma teli ile karıştıralım. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alalım ve içerisine margarini atıp çırpma teli ile karıştırarak eritelim. Kısa bir süre daha çırpmaya devam edip soğutalım ve kıvamı tutturalım.

Kremamız hazır olunca soğuk süt ile nesquik'i karıştıralım ve kedi dillerini bu süt ile her iki tarafını ıslatalım. Orta boy bir dikdörtgen borcama ıslattığımız kedi dillerini yatırarak dizelim. Üzerine kremanın yarısını dökelim.kremanın üzerinede bir adet şeftaliyi küçük küçük kesip gelişigüzel yerleştirelim. Üzerine tekrar aynı işlemleri yapalım.Üzerine meyvaları daha estetik yerleştirelem. Buzdolabına kaldırmadan önce şeftalilerin üzerine yarım limon sıkalım. Buzdolabında en az 3 veya 4 saat bekletilmeli. Servis yaparlen çikolata sosu ile süslenebilir.

Hepimize afiyet olsun.

17 yorum:

Adsız dedi ki...

cook tesekkürler,ne cabuk yaptin daha dün yazismistik..cok sagol.harika görünüyor.ve tam yapabilecegim pasta.ellerine saglik, deniyip en kisa zamanda yorum yazicam. sayende güzel güzel taiflerim olucak. sayfayi acip bu tarifi görünce sevincten yerimde duramadim.hemen gidip kedi dili alip,zevkle pastani denicem ama en zor asamasi 3-4 saat beklemek.ee dayanmam lazim artik.
sevgilerimle, tekrar tesekkürler cünkü böyle tarif bana ilac oldu.

Dilek'ce dedi ki...

Burcu seftalili lezzetler etkinligimize de katilacaksin degil mi;)

Burcu ÜNAL dedi ki...

sevgili eliz,
umarım tarifi beğenirsin daha ekleyeceğim temel tariflerim var.yapınca yorumunu bekliyorum. çok teşekkür ederim:)..
dilek merhaba,
elbette katılacağım, bu ara şeftaliye taktım ama daha çok tarif var :))

Sibel dedi ki...

Eline sağlık Pastacı! Bu ne hız? Ben küçük paket dediğin kedi dillerinin kaç gram olduğunu öğrenebilir miyim? Ve hangi marka kullandığını. Buralarda hiç görmedim çünkü, pastanelerden mi alıyorsun?

Burcu ÜNAL dedi ki...

sibel merhaba,
kedi dilini ben balocco marka alıyorum ayrıca savoiardi büskuvide deniliyor. genellikle migroslarda ,macroda ve metroda var. ithal bir ürün. küçük paketi 200 gr. içinden 100'er gramlık 2 paket çıkıyor. ben onun 150 gr'mını kullanmış oluyorum. ayrıca 400 gr'lık büyük paketleride var.ayrıca bazı pastanelerde de satılıyor. sana ürünün linkini bulmaya çalışacağım.

Adsız dedi ki...

harika oldu, misafirlerim cook begendiler ve sana binlerce kez tesekkür ettim o anda.onlar yerken yüzlerindeki ifadeyi görmek beni cok keyiflendirdi.bana ne büyük mutluluk yasatigini anlatamama.yani bizimle bu tarifleri paylasarak,farkli lezzetler,mutluluk,paylasim ve sunmaktan gurur duydugum tarifler elde ettim.nasil keyifliydim anlatamam.icimden yaptigin seyin ne kadar iyi oldugunu ve siteni ziyaret edenlere verebilicegin mutlulugu düsündüm.
tesekkürler paylastigin....

Burcu ÜNAL dedi ki...

Sevgili Eliz,inan çok mutlu oldum:)yazdığın güzel yorumlar için çok teşekkür ederim.Umarım bunların devamını getirebilirim..

Burcu ÜNAL dedi ki...

kedi dili büsküvisi hakkında bilgi almak isteyen arkadaşlar için link veriyorum ;
http://www.balocco.it/jsp/products/View.jsp?left=2021&product=706&level=2097

Adsız dedi ki...

Bes dakika once bende yapip buzdolabina koydum :)
Dayanamayip azcik ucundan baktim mmmmm tatini begendim, tarif icin cok tsk'ler :)

Adsız dedi ki...

hmmm yorumlar cok gec gidiyor ayrica anonyme olarak gitmis ya
Ben SariGul

Burcu ÜNAL dedi ki...

bediacım merhaba,
bazen bloggerda aksamalar oluyor. bende mesela yeni bir post yazacaktım dün, tam 1 gün boyunca resim yükleyemedim bloggera..
kedidili pastasını yapmana ve beğenmene inan çok sevindim..
afiyet olsun canım..
sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Merhaba abla
inanmiyacaksin ama pasta bitti hihihi ay hepimiz buzdolabina goz diktik gelen gecek bir buzdolabini acip bakiyordu hadi saat gelsede yesek diye :))))
sonunda nihayet yedik mmmm of ne tatliydi tati damagimda kaldi bidaha yapicam yarin hihihi
hatta gelen misafirlerede ikram ettik cok begendiler ne tatlisi bu diye sordular bende istanbulda harika bir pastaci abla var tarifi o verdi deyinci cok sasirdilar :))))
ablaaaaaaaa cok sagol tarif icinnnnnn

Burcu ÜNAL dedi ki...

afiyet olsun bediacım :)
o lezzet senin sevgi ile yapmandan gelmiştir canım :)

sevgiler hepinize :))

Adsız dedi ki...

Merhaba sitenizi kısa bir süredir beğenerek izliyorum. Bu pastada ılatmak için neskuik yerine ne kullanabiliriz? Çok teşekkürler tarifleriniz için.Sevgiler

Adsız dedi ki...

selma merhaba,
nesquik yerine nescafenin 3ü1 aradasını, veya kahveli şekerli suyla, veya kakaolu sütle (kendi zevkine göre) ıslatabilirsin..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Tarif açıkçası çok keyifli gibi görünüyor, dün malzemeleri temin ettim lakin kedi dili bisküi hani ülker, eti ve saray markalarının "finger" adı altında çıkardığı bisküiler mi? Bir de mısır nişastası/buğday nişastası fark eder mi? evde mısır niş. var, uygun olur mu? Bu arada gramlar ile aklım oldukça karışmıştı, ben kaşık, bardak cinsinden tariflerinizi daha çok beğeniyorum. gramları ölçülere dönüştürdüm;250 gr. süt: 1 su bard., 70 gr. şeker: 4,5-5 çorba kaşığı, 20 gr. un: 2,5 çrb. kşğ., 7 gr. nişasta: 1 çrb.kşğ.(veriler doğrudur) hoşça kalınız.

Adsız dedi ki...

Zuhal Hanım merhaba,
kedi dili bisküvisinin resmi burada.
Migros, Tansaş gibi büyük marketlerde satılıyor.
ben bu pastayı yaparken buğday nisaştası kullanmıştım. mısır nişastası aynı lezzeti vermeyebilir..
bu arada ölçüleriniz için teşekkür ederim..
umarım pastayı beğenirsiniz..

sevgilerimle..