Pazartesi, Ağustos 01, 2005

ŞEFTALİLİ LEZZETLER


Bu ara hep şeftalili tatlılar yapmaya gayret ediyorum. Çünkü takip edenleriniz bilirler 15 Ağustos'ta Portakal Ağacı Hatice'nin blog günü var. Ayrıca dün çok sevdiğim bir arkadaşımın doğum günüydü ve ona çikolatalı şeftalili pasta hazırladım. Pastayı gece 22:00 dolaylarında ondan gelen bir mail sonucunda yapmaya karar verdim, bu yüzden elimdeki malzemelerle bu pastayı yapmaya çalıştım.(allahtan evde şeftali vardı)Dış görünüşünden çok iyi sonuç alamadığımı düşünüyorum ama tadını gerçekten denemenizi tavsiye ediyorum.



ÇİKOLATALI MUZLU ŞEFTALİLİ PASTA
Gereken Malzemeler ;

Pandisyan için ;
(benim klasik pandispanya tarifim)

  • 5 yumurta
  • 11 yemek kaşığı un
  • 11 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara Kreması için ;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket muzlu rondo bisküvi
  • 1 paket biskrem veya eti tutku
  • 3-4 adet kinder çocuk çikolatası

Keki ıslatmak için;

  • 1 paket muz jölesi

Pastanın üzeri için ;

  • 25 ml hazır paket krema
  • 200 gr bitter veya sütlü çikolata(karıştırabilirsiniz)


Öncelikle fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Ve pandispanyamızı hazırlamaya başlayalım. Öncelikle yumurta ve şekeri birbirleriyle özdeşene kadar mikser ile çırpalım. Ve şekerli vanilini ilave edelim. Ayrı bir kapta un,kakao ve kabartama tozunu eleyelim. Ve yumurtalı karışıma ekleyip mikser yardımıyla iyice çırpalım. 24 cm'lik bir kelepçeli kalıba yağlı fırın kağıdından 24 cm'lik bir daire kesip tabanına yerleştirelim. Kalıbın yanlarına ise sıvı yağ sürelim.Hazırladığımız karışımı kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.

Pandispanyamız pişerken biz ara kremayı hazırlayalım. Büskuvileri ve kinder çikolataları rondoya küçük küçük kırıp atalım ve iyice toz haline getirelim. Kremşantimizi 1 su bardağı süt ile çırpalım ve içerisine rondodan geçirdiğimiz malzememizi ekleyelim. İyice tahta kaşıkla karıştıralım. Ve buzdolabında sırası gelene kadar bekletelim.

Pandispanyamızı biraz soğuttuktan sonra ortadan ikiye keselim. Muzlu jölemizi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Önce alt pandispanyayı sonrada üst pandispanyayı jöle ile ıslatalım. Ara kremayı buzdolabından çıkartalım. Alt pandispanyanın üzerine dökelim. Bir iri boy şeftaliyi yıkayıp soyalım ve küçük küçük doğrayıp ara kremanın üzerine gelişigüzel yerleştirelim. Üst pandispanyayı şeftalilerin üzerine yerleştirelim. Ve kalan jöle ile üst pandispanyayı biraz daha ıslatalım.

Bu işlemleri bitirdikten sonra üst kremayı hazırlayalım. Çikolataları ister benmari usülü ile isterde mikrodalga fırında 2 dakika eritelim. Kremayı mikser ile 5-6 dakika yüksek devirde çırpalım. Eritilmiş çikolata ile kremayı çırpalım. Ve pastamızın üzerine yavaşca ve dikkatlice kremayı dökelim. Yanlarını spatula ile düzeltelim. Ağzı kapaklı bir pasta kabına pastamızı aktaralım. Ve buzdolabında en az 1 gece bekletelim.

Üzerini süslemek için pastanızı kesme zamanını bekleyin. Ben üzerine çikolata parçacıkları ve kızımın böğürtlenli şekerlerini kullandım. Siz kendi zevkinize göre süslemeyi yapabilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun :))

19 yorum:

Adsız dedi ki...

bence istah acici görünüyor, yani lezzetli. pasta yapmayi cook seviyorum ama yeni basladigim icin böyle tarifleri yapmaya basarili olamam diye yapamiyorum. ana temel olarak 1-2 basit pastalarda siteye eklerseniz cok mutlu olurum, pastalari deneye deneye elim alisir. mesela bu verdiginiz pandispanyaya krem santili ve meyveli olarak yapsam tek krem santi güzel tad verirmi? güzel tariflerinizi zevkle bekliyorum.cünkü bende artik gelen misafirlerime kekten baska degisik lezzetler sunmak istiyorum.
ellerinize saglik, kirk yil düsünsem cikolatali muza seftali eklemek aklima gelmezdi.

Burcu ÜNAL dedi ki...

merhaba eliz,
dahada basit temel tarifler vermek istiyorum. ama inan bu pasta göründüğü kadar zor değil. sadace pandispanya kremşanti ve meyvedan çok güzel pastalar yapılabiliniyor. ama benim tavsiyem her zaman kekini ya jöle ile ya şekerli su ile veya sütle ıslatman. daha lezzetli oluyor.
güzel sözlerin için çok teşekkür ederim.:)

Adsız dedi ki...

cok sevinirimtemel tarifler icin.yapamazsam hayal kirikligina ugrarsam cabuk vazgeciyorum, o yüzden hevesimi kirmak istemiyorum.hem okadar güzel görünüyorki bana yapilmasi zor gibi geliyor ama dedimya elim alisirsa hepsini denemeyi planliyorum.ne güzel bir becerin var, kendi fikrince pasta üretip süslüyorsun vwe hatta disarda gördügün pastalari bile kendince uydurup yapiyorsun. ve böyle güzel pastalari umarim bende yapabilirim. sende umarim böyle güzel fikirler bitmezde bizde yapariz,yani fikirlerinden faydalaniriz,iste o zaman bana verdigin keyfi anlatamam........asil ben tesekkür ederim verdigin öneri icin.

Burcu ÜNAL dedi ki...

sevgili eliz,
beni bu güzel satırlarınla adete kanatlandırıp havalandırdın. hemen daha temel tarifleri uygulamaya başlayacağım. ne zaman istersen yardımına hazırım.
çok teşekkür ederim :))

Sibel dedi ki...

Sevgili Pastacı, senden öğreneceğimiz çok şey var gibi görünüyor! Anlatımın da çok güzel ve açıklayıcı. Tarif harika, bence tam doğumgünü pastası. Ellerine sağlık.

Burcu ÜNAL dedi ki...

sibel çok teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

merhaba.ben kübra..önce ellerinize sağlık.başka ne diyebilirimki..gerçekten harika görünüyor,kimbilir tadı nasıldır?meyve ve çikolata!benim pastada dayanamadığım 2 tat..benimde güzel pasta yaptığımı söylerler bunu en kısa zamanda denemeliyim..yanlız birşey sormak istiyorum pastanın jöle ile ıslatıldığını ilk sizden duyuyorum,ne gibi bir fark oluyor çok merak ettim açıklarmısınız?ne kadar güzel pasta yapsamda demekki sizden öğreniceğim çok şey var!bu arada üstteki tarifde harika görünüyor..tekrar ellerinize sağlık..hayatınızda yaptığınız pastalar gibi güzel olsun..kızınızada öpücükler..benimde 4 ve 2 yaşında 2 küçük kızım var..pasta yaparken bana yardım ediyorlar bilmem ondanmı güzel oluyor yaptıklarım;)

Burcu ÜNAL dedi ki...

merhaba kübra,
öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :) bunda 4-5 sene önce pasta yapmaya yeni başladığım dönemlerde, her ürün kutusunun üzerini okurdum.(gerçi hala okuyorum) jöle kutusunda "pastalarda da kullanılabilir" ibaresi vardı. benimde aklıma kekini jöle ile ıslatmak geldi. ve denediğimde sonucu hepimiz çok beğenmiştik. özellikle vişne jölesi ile çikolatalaı pandispanyayı ıslatmak fikri beni en çok cezbeden. mutlaka denemeni öneririm.
bende senin güzel iki meleğini çok öpüyorum..çok teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım..cevabınız için teşekkürler bu benimde baya aklıma yattı.mutlaka denemeliyim:)
ayrıca son eklediğiniz mozaik pastada harika gözüküyor..ellerinize sağlık..

Burcu ÜNAL dedi ki...

kübra hanım sanırım son yorumu siz bıraktınız..çok teşekkür ederim.
afiyet olsun :))

Adsız dedi ki...

ben gecen gun verdiginiz bu tarifi denedim,aslinda tarife harfiyen riayet ettigim soylenemez mesela tarifte gecen biskuvilerden yoktu evde bende evde mevcut bulunan canpare biskuvileri kullandim,temelde terifte gecen ve benim kullandigim kremali diye dusundum:)sonra sosta da bi degisiklik yapip ben hazir cikolata sos kullandim,ama inanin bu degisikliklere ragmen bile pasta cok guzel oldu, hatta oyleki bi gun sonraya kalan pasta tatli yemekte nazlanan esim bile bimadan yiyor hala:)bu guzel pastanin tarifini paylastiginiz icin tesekkurler,

Burcu ÜNAL dedi ki...

arzu merhaba,
pastayı denemene ve beğenmene çok sevindim :) pasta yapımında bana göre sınır yok her malzeme farklı bir tat yaratıyor. eminim seninkide mükemmel olmuştur.
sende yorumunu benimle paylaştığın için çok teşekkür ederim,
sevgiler..

Adsız dedi ki...

BİRAZ BÜYÜK DEL Mİ

Adsız dedi ki...

Nice site!
[url=http://jqfafwym.com/oqvv/ivtc.html]My homepage[/url] | [url=http://kpvqksbc.com/gism/mwdk.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Good design!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Great work!
http://jqfafwym.com/oqvv/ivtc.html | http://jwhelvpi.com/rlhl/weib.html

Adsız dedi ki...

Great work!
http://jqfafwym.com/oqvv/ivtc.html | http://jwhelvpi.com/rlhl/weib.html

Adsız dedi ki...

Great work!
http://jqfafwym.com/oqvv/ivtc.html | http://jwhelvpi.com/rlhl/weib.html

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,ben ne zamandır denemek istediğim pandispanyanı bugün yaptım. Neredeyse kelepçeli kalıbın tepesine kadar kabardı. Süre sonunda fırını açtım, tam pişmediğini görünce biraz daha pişirdim. Ama piştiğinde sönmüştü. Fırını açıp baktığım için mi oldu? Şu anda da ikiye bölünecek kadar kalın ama sönmesi üzdü beni:(
Sevgiler