Perşembe, Ağustos 18, 2005

ÇİKOLATALI ŞEFTALİLİ MUFFIN


Şeftali etkinliğimiz sona erdi. Ama ben hala şeftali ve çikolata ile birşeyler yapma peşindeyim. Dün elimde kalan şeftali püresi ile ne yapabilirim diye düşündüm. Sonra bloguma şöyle bir göz attım ve hiç muffin tarifi vermediğimi gördüm. Muffini kızım ve eşimde çok seviyor. Bende çikolatalı şeftalili muffin yapmaya karar verdim.
Yapımı çok kolay, sunumu çok şirin olan bir kek çeşitidir muffinler. Ben en çok Amerikalıların "cupcakes" dediği üzeri kremalı muffinleri seviyorum. Onlardanda zaman zaman yapmak istiyorum.
Malzemeler ;
  • 2 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı tozşeker
  • 2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • yarım reçel kavanozu şeftali püresi

Öncelikle yumurtaları ve şekeri birlikte mikser yardımıyla açık renk bir karışım elde edinceye kadar çırpıyoruz. Yoğurt ve sıvı yağı da karışımımıza ekleyip az çırpıyoruz. Ayrı bir kapta un,kabartma tozu ve kakao'yu eliyoruz. Bu arada şeftali püremizi yumurtalı karışımımıza ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Ayrı bir kapta elediğimiz unlu karışımı diğer karışıma ilave edip dikkatlice karıştırıyouz. Sert bir karışım elde etmemiz gerekiyoruz. Sert karışımımız olunca muffin kalıplarımıza önce muffin kağıtlarımızı sonra karışımımızı ilave ediyoruz. Eğer muffin kalıbınız yoksa Migroslarda hazır muffin pişrme kağıt kalıpları mevcut. Bunlar tek kullanımlık ve boyutları biraz daha büyük oluyor. Ve güzel sonuçlar ortaya çıkıyor.


En son muffinelrimizin üzerine damla çikolatalarımızı serpiştirelim. Eğer isterseniz damla çikolatalardan biraz muffinlerimizin içerisinede katabilirsiniz.
170 derece fırında 30-35 dakika muffinlerimizi pişiriyoruz.
Yaklaşık olarak 13 adet muffin elde ediyoruz. Eğer hazır muffin kağıt kalıplarından kullanacaksanız 8-10 adet muffin elde edersiniz.

Hepimize afiyet olsun :)

11 yorum:

Adsız dedi ki...

muffinler süper olmuş burcu,çikolata ve şeftali ikilisi, ellerine sağlık...benim de sitede yaptığım ıslak brownieler var, elma yerine şeftali ile denediğimde de güzel bir sonuç almıştım...
migroslarda bahsettiğin kağıt muffin kalıplardan ben de kullanmıştım ve diğer kağıt kalıplara göre çok daha iyi sonuç almıştım. boyutları biraz daha büyük olduğundan görünüm olarak da çok hoş oluyorlar...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

harika harika harika. müthüş olmuştur eminim. çikolata ve şeftali bir arada çok yakışmıştır muhakkak. Aslında her blog yaptığından birer tane(dilim) diğer bloglara gönderse tadımlık :) ne güzel olurdu. ellerine sağlık..

Sudiş dedi ki...

Selam Burcu, tarif defeterinden takipçinizim siz becerikli arkadaşlarımız (arkadaş diyorum izninle, kusuruma bakma?) Muffin tarifini ben de 4 gözle bekliyordum, ellerine sağlık, en kısa zamanda deneyeceğimdir, kızına da sevgiler

Sudiş dedi ki...

Bu arada unutmuşum yeni renkler de gayet hoş oşmuş blog spotunun

Burcu ÜNAL dedi ki...

hatice merhaba,
muffinleri beğenmene çok memnun oldum :) seninkilerde çok iştah açıcı duruyor..muffin kalıplarını almadan önce hep hazır muffin kalıplarını kullanmıştım.özellikle bir cafenin brunchı için yapıyordum çok hoşlarına gidiyordu. denemek isteyen arkadaşlara öneririm..
şule merhaba, keşke dediğin gibi bir sistem geliştirsekte isteyen herkese kolayca yaptıklarımızdan gönderebilsek :) beğenmene çok memnun oldum, teşekkür ederim..
aliye merhaba,
muffin tarifini beklediğini bilseydim daha önce yayınlardım :)umarım denersin ve hoşuna gider. bana tabiki "arkadaş" diyebilirsin, bu beni çok mutlu eder :)
meleğini çok öpüyorum, sitenin renklerini beğenmede çok sevindim,teşekkür ederim.
hepinize sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhabalar ,muffinleriniz cok güzel gözüküyor,ellerinize saglik yanliz bi sorum olacak kahve fincani derken ufaklarinimi diyosunuz veya büyüklerimi?bilgi verirseniz sevinirim,simdiden tesekkürler,he birde benim kiler pek kabarmadi acaba niyeki...

Adsız dedi ki...

nuray merhaba,
kahve fincanı küçüklerden..hatta orta boy sanırım benimkiler..
kabarmamasının nedeni fazla çırpmamış olman olabilir..çok çırpılarak yapılması gerekiyor..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Great work!
[url=http://pwmbwjrn.com/sqih/jrgs.html]My homepage[/url] | [url=http://epuxgsiv.com/jwxg/kqqu.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Thank you!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Great work!
http://pwmbwjrn.com/sqih/jrgs.html | http://eoydgvqy.com/qdrt/cvxj.html

Adsız dedi ki...

aslında şu an pasta kurslasrı varmı diye araştırırken sizin muffin tarifinizi gördüm ve çok mutlu oldum çünkü bu tarifi arıyordum. bundan sonra sizin sitenizinde takipçisi olacağım.