Pazartesi, Ağustos 08, 2005

ÇİKOLATALI RULO PASTA


Uzun zamandır yapmak istediğim rulo pastayı hele şükür bugün yapabildim. Ve iyiki de yapmışım çünkü benim gibi çikolata delisi bir kişi için olağanüstü bir lezzet. Sanırım bu lezzeti hem kekinde hem de sosunda kullandığım eritilmiş çikolata sağlıyor. Ve dikkat edilmesi gereken en önemli şey ise kekinin en fazla 10 dakika pişirilmesi. Orijinal tarifinde ara krema yağ eritilerek yapılıyor. Ama ben yağlı yapmak istemediğimden dolayı kremşanti kullandım.

Gerekli malzemeler ;
  • 5 yumurta
  • 100 gr şeker(1 büyük boy çay bardağı)
  • 80 gr eritilmiş çikolata(1 kare paket)
  • 60 gr un (1 büyük boy çay bardağı)
  • 6 çay kaşığı kakao

ara krema için;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket hindistancevizi

üzeri için;



Öncelikle yumurtalarımızı derin bir çırpma kabına ekleyip iyice mikser ile çırpalım.Daha sonra şekeri ekleyip tekrar çırpalım. Eritilmiş çikolatayı karışıa ekleyelim.(ben mikrodalgada 2 dakikada erittim) Un ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyelim ve tekrar çırpalım. Fırın tepsimize yağlı pişirme kağıdı serelim ve oluşturduğumuz karışımı üzerine dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirelim.(çok pişirmememiz gerekiyor)
Pişen keki soğumaya bırakalım. Bu arada kremşantimizi sütle çırpalım. Çırpılmış kremşantiye hindistancevizini ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım. Keki çok soğutmadan kremşantiyi keki ortasına yayarak sürelim. Daha sonra altındaki kağıdı yardımıyla rulo şeklinde saralım.Ve üzerindeki kağıdı çıkarıp oval bir borcama pastamızı koyalım. Buzdolabında 1 saat bekletelim.
Pasta buzdolabında beklerken bizde sosumuzu hazırlayalım. Tarifini daha önce mozaik dilimlerinde vermiştim. Ve sosumuzu da soğumaya bırakalım.
Daha sonra sosu pastanın üzerine dökelim. Ve buzdolabında saklayalım. Servis yaparken tabağınızın yanına biraz çikolata sosu dökebilir ve beyaz krema ile şeritler yaparak süsleyebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun :)

13 yorum:

Adsız dedi ki...

yine harika bir tarif ve denemem sart oldu artik.yaptikca keyf aliyorum,seftalili kedi dili pastani yapip begendigimi söylemistim ve dünde mozaik pastani yaptim ve gercektende muhtesem oldu,aslinda kim ne derse desin yaptiklarimi hep elestiririm ama lezzetine diyecek yoktu yani gicbir bahane bulamadim.yaptikca keyf aliyorum keyf aldikcada yapasim geliyor ve bu pastada deneyeceklerimin arasinda.bir sorum olucak krem santiyi sadece icine sürüp rulo yapiyoruz ve buzdolabinda sogutuyoruz üzerinede cikolata sosu yani daha üzerine krem santi sürülmüyor dimi?
umarim o güzel pastalarin hic bitmezde, bizimde hem gönlümüz hemde mutfagimiz senlenir.yaptigim 2 pastayi öyle zevkle misafirlerime sundumki...ve tabiki zevklede yedim.söylenenleride mutlulukla dinledim..

Burcu ÜNAL dedi ki...

eliz merhaba,
pastaları yapmana ve beğenmene inan çok memnun oldum. bende burada senin güzel yorumlarını okurken keyif alıyorum. evet kekin üzerine kremşanti sürülüp rulo yapılıyor. ayrıca üzerine kremşanti sürülmüyor. birde çikolata sosu deneyip üzerine dök mükemmel oluyor. ben şu an yememek için kendimi tutuyorum :)

Adsız dedi ki...

böyle lezzetli pastalar yapip yememek gercekten zor ama yaotigin pastanin misafirlerin tarafindan begenilerek yendigini görmek bana yetiyor ama tabii hic yemiyorda degilim kesin bir dilimde olsa tatmam lazim, bana azda gelse. sabahta artarsa geri kalan yarisida olsa yerim ama maalesef bu 2 pastadanda kalmamisti. ama artik bol bol yaoarim bu pastalari.yeni tariflerin icin simdiden gün sayiyorum

ZeYNeP dedi ki...

cok guzel gorunuyor, eminim tadida oyle,
senin cikolata sosunu denedim bende gecen gun, cok guzeldi, tesekkur ediyorum sana paylastigin icin...
zeynep

Burcu ÜNAL dedi ki...

zeynep merhaba,
pastayı beğenmene çok memnun oldum. çikolata sosunu bende çok seviyorum bir çok tariftede kullanabiliyorum.teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Pastacı,cuma günü için yüz kişilik bir davet için hazırlık yapmam gerekli.Aslında davet sahibine yardım etmek için birkaç kişi aramızda iş bölümü yaptık.Değişik bir şeyler yapmayı çok seviyorum.Kafamda fırın tepsilerinde pasta yapmayı belirledim.Hani pastanelerde minik minik dilimlenmiş pastalar var ya onlardan.Pandispanya piştikten sonra araya biskremli krema ve üzerine de normal krema sürmeyi düşündüm..Sonra da kare kare kesip servis tepsisine yerleştirip davet yerine götürmeyi planlıyorum.Farklı fikirlerini,bilgilerini paylaşarak yardımcı olursan sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler.Meltem Atan

Adsız dedi ki...

burcu hanım merhaba..sanırım zevklerimiz aynı pasta-çikolata-tatlı konusunda..bu son yaptığınızda harika gözüküyor.ellerinize sağlık..
kübra..

Burcu ÜNAL dedi ki...

meltem hanım merhaba,
öncelikle sizlere kolay gelsin demek istiyorum :)yapacağınız iş hem zor hem de zevkli olsa gerek..bence küçük pasta fikri harika. bende olsam aynı tip birşey yapardım. şöyle bir fikir verebilirim ,sadace krema çok kuru olabilir,arasına damla çikolata veya toz antep fıstığı serpiştirilebilir. ya da üzerilerine birer parça meyve dilimlenebilir. sıkma torbasına krem koyup üzerilerine şekiller verilebilinir. bir de tuzlu yapacak arkadaşlarada küçük kişler yapmalarını öneririm. bende böyle bir toplantı için küçük küçük kişler yapmıştım çok beğenilmişti. ama biskremli krema ile normal krema fikri çok hoş,dediğim gibi arasına zevkinize göre birşeyler eklerseniz ve üzerini süslerseniz çok şık pastalarınız olur..benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim meltem hanım:))
merhaba kübra,
evet daha öncede yazdıklarından zevkimiz aynı gibi görünüyor..pastayı beğenmenize çok memnun oldum teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim.İnşallah her şey güzel olur.Sevgiler. Meltem Atan

Adsız dedi ki...

pastanız çok hoşuma gitti.innılmaz güzel bir tadı var.çocuklarda yiyince bayıldılar.tarif için teşekkürler.başarılarınızın devamını diliyorum.diğer tariflerinizi bekliyorum.

Adsız dedi ki...

pastanız hiç güzel olmamış.yapınca tadına baktım ve kusasım geldi.harcadığm emeğe ve malzemelere çok yazık oldu.şaka şaka çooooooooooook güzel bi tadı var süper sizi kutluyorum

Adsız dedi ki...

HİÇ GÜZEL OLMAMIŞ

Adsız dedi ki...

ben pasta ve tatli cesitlerinine bakmak istiyorum. Ve ben pastayi ve tatli cestlerini cok seviyorum. Ve bana pasta cesitlerini bulmaya yardim edin. Lytfen.