Perşembe, Ağustos 04, 2005

MEYVELİ COTTAGE CHEESECAKE


"Sıcak hava tatlısı" dediğim Cottage Cheesecake'i dün yapmaya karar verdim. Çünkü bu ara bizi ziyaret etmeye gelenlerin sayısının artabileceğini düşündüm. Ve bu cheesecake'i yapıp dondurucuda tazeliğini koruyarak muhafazaa etmem mümkündü. Dondurucudan çıkarınca aynı dondurmalı pasta gibi olan bu pasta,eşiminde favorilerinden.
Malzemeler ;

Pandispanya için ;
  • 3 yumurta
  • 75 gr su
  • 100 gr tozşeker
  • 150 gr un
  • 5 gr kabartma tozu(yarım paket)
  • 5 gr vanilya

Bütün malzemeleri ekleyelim. Önce düşük hızda 2 dakika, sonra orta hızma 3 dakika en son da yüksek hızda 5 dakika çırpalım. Karışımı, 26 cm'lik bir kelepçeli kalıba alt tabanına yağlı kağıt yerleştirerek dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika arası pişirelim.

Pandispanyamız piştikten sonra 20 dakika soğumaya bırakalım.

  • 200 gr labne peyniri(ben her zaman trakya çiftliği veya dia'nın labnesini kullanırım)
  • 300 gr kremşanti
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yaprak jelatin
  • 80 gr toz şeker

üzeri için;

  • 1 şeftali
  • 1,5 muz
  • 1,5 kivi

Öncelikle kremşantimizi hazırlayalım. Çırptığımız kremşantiye labneyi ekleyip tekrar çırpıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta sarısı ile şekeri homojen bir karışım olana kadar çırpalım. Bu arada jelatinimiz bir yemek tabağı soğuk suyun içinde bekletelim. Yumurtalı karışımı ve jelatinli suyu labneli karışıma ekleyip iyice çırpalım. Pandispanyayı kelepçeli kalıptan çıkarmayalım. Şeftalinin yarısını, bir muzu ve bir kiviyi doğrayalım. Meyveleri pandispanyanın üzerine yerleştirelim. Meyvelerin üzerinede karışımımızı dökelim. Üzerini spatula ile düzgünleştirelim. Ve buzlukta en az 1 gece bekletelim.

Pastamız donduktan sonra kalıbından yavaşca çıkartalım. Ve üzerini kalan meyvelarla arzu ettiğiniz gibi süsleyelim. Ben meyvelerin üzerine tart jölesi hazırlayıp döktüm. Böylece meyvelerin kararmasını önlemiş oldum. Sizde isterseniz pastayı servis edeceğiniz zaman meyve ile süsleyin ve çikolata sosu ile de tabağınızı süsleyebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun :)

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba, yine süper bir pasta yapmışsınız ellerinize sağlık. Acaba jelatini nereden alıyorsunuz?
Hoşçakalın.
Songül

Adsız dedi ki...

Sevgili Pastacı, tariflerinizin hepsi de çok güzel. Özelliklede bu pastanın görünüşü harika eminim tadıda harikadır. Ellerine sağlık.
Bu tarifteki çiğ yumurtayı kullnmazsak aciba tarif bozulurmu ve birde yaprak jelatin demişsiniz bizde toz jelatin var. Onu kullanabilirmiyiz ve acıba ölçü ne olur.
Canan

Burcu ÜNAL dedi ki...

songül merhaba,
pastayı beğenmenize çok sevindim. çok teşekkür ederim. ben jelatinlerimi mısır çarşısından veya eminönünden alıyorum. ama büyük baharatcılarda satılıyor belki beyazmutfakta da (erenköy) vardır.
canan merhaba,
seninde pastayı beğenmene çok sevindim. yumurta eklemeden hiç yapmadım. ama denenebilir. yumurtanın amacı yapılan kıvamı tuturmaktır.yumurta koymazsak belki daha sıvı olabilir. sonuçta yemek,pasta,kek işi tamamen kimyasal olaylar :))denemekte fayda var.
bende de toz jelatin var "ruf" marka.daha önce onunla denedim memnun kalmadım. ama kutunun arkasında" 1 poşet toz jelatin 6 yaprak jelatine eşittir" diyor.yani o bir poşeti 6'ya bölüp kullanmak lazım.ben öyle denedim ama tadı çok acı olmuştu. belki sen bu konuda daha başarılı olursun..
çok teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

öncelikle elinize sağlık hepside çok güzel görünüyor.fakat ölçüleri kaşık ve bardak olarakta vermeniz mümkünmü teşekkürler..

Adsız dedi ki...

sevgili pastacı eline sağlık.kremada 4 bardak soğuk süt demişsin ama tarifte bahsetmemişsin.hepsini krem şanti için mi kullanıyoruz? teşekkür ederim..

Burcu ÜNAL dedi ki...

Pastamı beğenmenize çok memnum oldum:)Ölçüleri bundan sonra bardak ve kaşık olarak bildireceğim.Şu an hafta sonu tatilimde olduğum için pazartesi günü bu tarifi tekrar bardak ve kaşık ölçüleriyle yazacağım.

Evet bütün sütü krem şanti için kullanıyoruz.

Hepinize çok teşekkür ederim...

Minik Patikler dedi ki...

Merhaba pastalariniz harika gorunuyor, ben yanlislikla krem peynir almisim labne peynir yerine, kullanilmasi mumkun degil mi, hem de ozellikle trakya ciftligi almistim :)))

Burcu ÜNAL dedi ki...

merhaba minik patikler,
fırın cheesecake çeşitlerinde krem peyniri kullanabilirsin.özellikle benim double chocolate cheesecake tarifim krem peynir ile yapılıyor. onu istersen çikolatasızda pişirebilirsin.
çok teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Pastalarınız harika gözüküyor. Ellerinize sağlık.. Görünce bile ağzım sulandı..
Hanife

Burcu ÜNAL dedi ki...

hanife hanım çok teşekkür ederim :))

Adsız dedi ki...

Pastanın görünüşüne bayıldım. bende hafta sonuna yapmak istiyorum ama jelatinim yok,almama da imkanım yok, onun yerine alternatif ne kullanabilirim.Teşekkürler. Saygıllar...

Adsız dedi ki...

Ayşen Hanım merhaba,
jelatin yerine hazır satılan toz jelatinlerden veya toz jölelerden kullanabilirsiniz.
1 yemek kaşığı toz jelatin veya yarım paket meyve jölesi işinizi görebilir..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

o güzel pastalarınızdan yapabilmek icin toz jelatin bulmalıyım acaba netten satan bir adres biliyosanız verebilir misiniz