Salı, Ağustos 23, 2005

NUTELLALI AHUDUDU PASTASI


Arnavut böreğini yaptığımız gün masamızda ayrıca "nutellalı ahududu pastası" vardı. Bu pastayı bir gece önceden yapmıştım ve tüm gece buzdolabında bekletmiştim. Pastanın yapımı gerçekten çok kolay. Ama ortaya çok şık ve de çok lezzetli&hafif bir pasta çıkıyor. Hatta masada pasta yemeyi çok sevmeyen bir iki kişi bile pastayı beğenerek yediler.
Bu pastadaki meyva seçimi tamamen size bağlı. Ben ahududuyu taze bulabildiğim için ve elimde de ahududu reçeli olduğu için seçtim.Ama böğürtlen,karadut,vişne,kiraz,çilek gibi kırmızı meyvaları da kullanabilirsiniz.

Gerekli malzemeler ;

  • 1 paket kakaolu büskuvi (ben etinin kakaolu büskuvisini kullandım)
  • 1 paket sade potibör büskuvisi
  • 5-6 çorba kaşığı ahududu reçeli (siz hangi meyvayı kullandıysanız o meyvanın reçelini kullanmalısınız)

Muhallebi için gereken malzemeler ;

  • 1,5 litre süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 4 çorba kaşığı nutella
  • 12 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 kare paket bitter veya sütlü çikolata (80 gr)

üzeri için ;

  • 200 gr ahududu(ya da diğer kırmızı meyvalardan)
  • hazır pasta süsleme çikolataları(ruf marka-migros,macro gibi marketlerde bulunuyor)



Öncelikle muhallebimizi hazırlayalım. Kakao,nişastalar,şeker ve sütü bir orta boy tencereye koyalım. Ateşe koymadan malzemeleri şöyle bir karıştıralım. Yüksek bir ateşte devamlı karıştırarak pişirelim. Ben muhallebileri çırpma teliyle karıştırarak pişiririm ,böylece topaklanma vb. riskleri minimuma indiririm. Muhallebimiz pişince ocağın altını hafif kısalım. Ve içerisine nutellayı ve çikolatayı ekleyelim ve çırpma teliyle iyice karıştırarak tüm malzemeyi birbirine yedirelim. Ocağımızın altını kapatalım.
Yuvarlak bir borcama(28 cm olabilir) veya büyük dikdörtgen bir borcama pastamızı hazırlamaya başlayalım. En alta ilk önce kakaolu büsküvilerimizi dizelim. üzerine muhallebimizin yarısını dökelim. Spatula ile muhallebini üzerini biraz düzgünleştirip üzerine reçelimizden dökelim. Ben listede 5-6 çorba kaşığı dedim ama siz elinize kavanozu alıp arzu ettiğiniz kadar reçelden ilave edebilirsiniz.Yeter ki reçel heryere eşit ulaşabilsin. Daha sonra sade potibörümüzü üste dizelim. En üsttede kalan muhallebimizi dökelim. Spatula ile üzerini düzgünleştirelim. Ve pastamızı buzdolabına kaldıralım. Üzerini pastamız biraz soğuduktan sonra süsleyelim. Çünkü sıcakken süslenildiğinde meyvalar dibe çökebilir ve süs çikolataları eriyebilir.
Pastamızı en az 5 saat buzdolabında bekletmeliyiz. Ama en iyi sonuç bir gece buzdolabında bekletildiğinde alınıyor.
Hepimize afiyet olsun :)

12 yorum:

Tuhfe dedi ki...

Enfes bir pastaya benziyor, canım çekti. Mutlaka yapmak lazım. Burcu, pastanın üzerinde boru boncuk gibi serpiştirdiğin pasta süslemesi mi? Bizim burada onlar kahvaltılık diye satılıyor. Ekmek dilimlerinin üzerine fıstık, fındık v.s. sürüp onun üzerine de bu çikolata parçalarını serpiştirip yiyor çocuklar.

Ben evde pasta süslemesi bulamayınca ondan serpiştiriyordum.
görmek istersen burada var bir örnek:
http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=343&postdays=0&postorder=asc&start=75

Tuhfe dedi ki...

Link yarım çıkmış, neyse ben sana daha sonra fotoğrafını gönderirim.

Sevgiler.

Binnur dedi ki...

Burcu, evde revani bitti. Bizimkiler gene tatli istiyor, sanirim bu sefer senin pastani yapicagim. Oglumun cok begenicegine eminim. Tesekkurler :)

Burcu ÜNAL dedi ki...

tuhfe sana mail atmıştım umarım gelmiştir..
binnur merhaba,
umarım pastamı beğenirsiniz ,ben 1 dilim yemiştim bu pastadan ama tadı hala damağımda, bende yapmayı düşünüyorum.
yaptıktan sonrada yorumunu bekliyorum :)

yuvakuran dedi ki...

Cok guzel gorunuyor, bana CISS! Hele hele icinde Nutella varsa tam CISSS!

Adsız dedi ki...

pastan yine çok hoş görünüyor burcu, bisküvi ile olması da pratik, ellerine sağlık...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

Ben pastanelerde satilan kurabiyeleri merak ediyorum.Hani uzerleri renkli renkli gulen suratlarla filan suslenenleri.Kurabiyeyi yaptiktan sonra o sekilleri vermek icin ne yapmam gerekiyor? "Pudra sekeri ,gida boyasi ve su ile deneyin "diyordu bir yerde, denedim. Ama istedigim sonuca ulasamadim.Bilgi verirseniz sevinirim.

Burcu ÜNAL dedi ki...

yuvakuran (yada haluk bey) merhaba :)
şimdi içimden "yiyin yiyin bişey olmaz çok güzel" demek geliyor ama malum diyemem:) çünkü yasakmış..artık meyveli az şekerli tarifler size uygun olacak sanırım..
hatice çok teşekkür ederim:)
ışıl merhaba,
benimde aklımdan bugün "renkli kurabiyelerden" yapsam diye geçirmiştim. ama sana önceden kullandığım iki yöntemi anlatayım;
1.si ben beyaz çikolatayı eritiyorum ve içerisine çok az gıda boyası ekleyip iyice karıştırıyorum. ve daha sonra kurabiyelerin üzerine fırça ile sürüyorum, kurutmaya bırakıyorum.(buzdolabında kurutursan çıkardığın zaman hemen erir,onun için dışarıda kurutman),
2.si pudra şekeri ile yapılan method var. evde gıda boyan yoksa reçel veya marmalet kullanarakta renklendirebilirsin. çikolatadanda kahverengi renk verebilirsin.mesela; 60 gr reçel,250 gr pudra şekeri,1 adet yumurta akı ve 30 ml limon suyundan karışım hazırlayabilirsin.önce reçeli ısıt ve süzgeçten geçir, daha sonra diğer malzemeleri mikser ile iyice çırp ve reçeli ilave et tekrar çırp. bu karışıma reçel yerine gıda boyasıda ekleyebilirisin. bunuda kurabiyelerin üzerine fırça ile sür ve dışparıda kurutmaya al.
umarım yardımcı olabilmişimdir..

ot merhaba(sana ot demek garip oldu ama ne yapayım ismini bulamadım)
yorumun en altında çöp kutusu şekli var. ona tıklarsan istemediğin yorumu silebilirsin.umarım geç kalmamışımsır.
sevgiler..

Adsız dedi ki...

selam pasta kolaya benziyor yalnız hepsini yani 4 kaşığıda mısır nişastası koysak olurmu handan

Burcu ÜNAL dedi ki...

handan hanım merhaba,
denemekte fayda var. bende 3 kaşık mısır 1 kaşık buğday nişastası koymuştum.(evde kalmamıştı)sonuç güzel oldu..

Burcu ÜNAL dedi ki...

şekerpare haberini merakla bekliyorum :)

Adsız dedi ki...

hiç iyi olmamış ben den tavsiye bu işi bırak