Salı, Eylül 06, 2005

ACI ÇİKOLATALI KEK & BÖĞÜRTLENLİ MİNİ KEK


Haftasonum çok yoğun geçti. İki tane düğün arka arkaya geldi. Ama inanın çok güzeldi ikiside. Zaten iki insanın birbirlerini sevmesi,ölene kadar beraber olmak istemelerinden daha güzel ne olabilirki ? Bol bol alkışladık ,benim yine biraz sulu gözlülüğüm tuttu. Çünkü dev ekranda damat ile gelinin çocukluluklarını ve gelişen evreleri göstermeye başladıklarında ben kendimi nedense tutamıyorum. Tabi bütün makyaj bozuluyor. Kendimi tutmasını öğrenmem lazım..
Dün ise yine pastalar yaptım. Birini arkadaşım için yaptım. Bugün götüreceğim ona. Geeçmiş yaşgünü pastası..Biraz geç oldu ama oldu :) Onunda tarifini yarın yayınlamayı planlıyorum. Ama bugün yaptığım çikolata kekin tarifini vermek istedim. Biraz acı çikolatalı bir kek ama böğürtlen ile birleştirilince "değmeyin tadına" tarzı bir kek oluyor. Umarım beğenirsiniz..

Öncelikle kekimizin tarifi ;
Gerekli malzemeler ;
  • 1 su bardağı un
  • 2,5 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 200 gr tereyağı
  • 160 gr bitter çikolata(iki kare paket)

Öncelikle tereyağımızı küçük bir tencereye alıp eritmeye başlayalım. Tereyağı eridikten sonra içerisine çikolatalarımızı küçük küçük kırıp atalım. Ve çikolataları tereyağının içerisinde eritelim. Bir kenara soğumaya bırakalım.

Yumurtalarımızı ve şekerimizi derin bir kapta mikser ile çırpmaya başlayalım. İyice çırptıktan sonra içerisine tereyağlı çikolatayı ilave edip yine mikser ile çırpalım.

Un,kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta eleyelim. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Elediğimiz unlu karışımı diğer karışımımıza katıp tekrar mikser ile çırpalım.

Küçük dikdörtgen bir fırın kabını yağlayıp karışımımızı dökelim. Önceden 180 derece ısıttığımız fırınımızda kekimizi pişirelim. Yaklışık 25-30 dakika yeterli olucaktır.

Diğer gerekli malzemeler ;

  • Bir paket vişne jölesi
  • 300 gr böğürtlen

Jöleyi üzerindeki tariften yarım bardak su eksik hazırlayalım. 3-4 adet yuvarlak puding kaplarını şöyle bir sudan geçirelim. İçerilerine böğürtlenlerimizi paylaştıralım. Üzerilerine jölemizi dökelim. Soğumaya buzdolabına koyalım.

Servis yaparken puding kaplarımızın ağzı genişleyinde keklerimizi keselim. Tabağa koyalım. Üzerine buzdolabından jölelerimiz çıkaralım. Bir tanesini kekin üzerine tersinden çevirelim. Ve kekin üzerinde jölenin durmasını sağlayalım. Gerekirse jölenin üzerini bıçakla kesip böğürtlenlerin güzel durmasını sağlayalım. Üzerinede çikolata sosumuzu gezdirelim.

Hepimize afiyet olsun :)

13 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Sibel dedi ki...

Burcu yine harika bir pasta yapmışsın! Acı çikolata favorimdir, o yüzden ekstra cazip geldi bu pasta bana. Eline sağlık!

zinnur dedi ki...

Bir porsiyonluk mini tatlilari cok seviyorum. Hele bu cok sevdigim aci cikolata ile meyvayi birlestirdigi icin daha da ozel... Ellerine saglik Burcu.

Basak dedi ki...

Burcu, eline sağlık. Deneyeceğim. :D
Böğürtlen yerine şeftali ya daa meyvesiz pişirsek; belki biraz kremayla ya daa o çikolata sosla ıslatsak?
Böğürtlenimiz yok da!
Of of çok güzel.

Yesim dedi ki...

Görür görmez derin bir off çektim,nasıl güzel bir görüntüdür bu yaa...
Ellerine sağlık...

Doruk dedi ki...

Merhaba Burcu,
Evciniyle ikiniz en zayıf yerimden vurdunuz bugün. Çikolata krizim had safhada bugünlerde. Öyle güzel görünüyor ki...Ellerine sağlık.

Burcu ÜNAL dedi ki...

sibel merhaba,
acı çikolatayı bende çok seviyorum ve bunu keke taşımak iyi bir fikir oldu sanırım :)çok teşekkür ederim..
zinnur merhaba,
pastayı beğenmene inan çok memnun oldum..bende küçük porsiyonları çok seviyorum ve değişik lezzetler oluşturmaya çalışıyorum..çokkkk teşekkürler :)
başakcım merhaba,
canın neyle istiyorsa ya da nasıl istiyorsa öyle yapabilirsin. sadace yaratıcılık önemli eminim sen çok güzel birşey ortaya çıkarırsın.ama bugün tadarken bende senin gibi düşündüm. kekini iyice çikolatalı sosla ıslatsak ve araya krema sürsek dahada güzel olur dedim. bence dene..şimdiden afiyet olsun:))
yeşimcim çok çok teşekkür ederim :))
burcu merhaba,
evet evcinin suflesini bende gördüm. gerçekten süper gözüküyordu..
ben hep çikolata krizindeyim..birde beni düşün.benim işim zor gerçekten..
herkese sevgiler..

Sudiş dedi ki...

Ellerine sağlık Burcu, ayrıca geçen gün denediğin pandispanyanın ve diğer ürünlerin orjinal formulasyonlarını ben yaptığım için ayrıca bir gurur duydum, bunun için de teşekkür ederim sana, ben de haftasonu acı çikolatalı bir muffin yapmıştım ve kıızmın da hamurla fotosunu çektim acaba hangisini yemeli diye, senin de kızının o minik ellerini özledik, belirtmek için söyledim. bu arada kurabiyeleri denemediğimi hatırladım, bugün eve gidince onu yapayım bari?

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık burcucum..bende aynı senin gibiyim işte her zaman çikolata krizindeyim..Ve itiraf ediyorumki çocuklarımdan daha çok çikolata yiyorum.bu pastayı denemeyi düşünüyorum hemen.ama bende başka bir meyve kullanıcam sanırım..tekrar ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

yukarıdaki mesajı yazan benim kübra:))

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu abla yine guzel pastalar yapip bizim canimizi cektirmissin :)))
Her gun ziyaret ediyorum blogu, her defasinda dalip yorum yazmadan cikiyorum bu sefer unutmadim :)
Imreniyorum sizin gibi evli cocuk sahibi olan annelere, masallah.

Burcu ÜNAL dedi ki...

aliye merhaba,
mesajını okuyunca inan çok çok mutlu oldum(gerçi her bir yorum okuyuşumda çok mutlu oluyorum ama bu yorum beni ayrıca mutlu etti)
benden bir tarif denemen ve beğenmen o kadar güzelki :))çok teşekkür ederim..bu arada kızım çok iştahsız ve onu pek yemek yerken görüntülemiyorum. o an bir kere olmuştu bende kaçırmamıştım..bende senin tatlı melek kızını çokkk öpüyorum..kurabiyeleride denersen yorumunu tekrar beklerim :))
kübracım merhaba,
evet evet gel biz seninle çikolata severler fun clubı kuralım.aynıyız ikimiz ,bende herkesten çok çikolata yiyorum.yağmurda bana yaklaşıyor...
sana bir tavsiyem,eğer bu keki deniceksen kekini bol çikolata sosu ilet ıslat.(benim tarif ettiğim sosla mümkünse) tadı dahada güzel oluyor..
sarıgül merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim..her zaman beklerim..bu arada sende istersen hem evli hem çocuk sahibi olabilirsin :)) yaşını bilmiyorum ama zamanı gelince herşey kendiliğinden olur merak etme:))
herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

SIFTI EDİP BIRAKMIŞSIZ