Cuma, Eylül 09, 2005

BROWNI


Aslında daha önce Brownili Pasta tarifimde browni yapımını anlatmıştım. Ama bazı arkadaşlarım browni tarifimi ayrıca vermemi istediler. Benimde gerçekten bu tarifi 2 haftada bir canım çekiyor. Çıtır çıtır ve çok lezzetli olur. Aynen kendimi güzel bir çikolata yiyiyor gibi hissediyorum. Böyle hafif yumuşak hafif çıtır bol çikolata tadı aklımı başımdan alıyor.Şu an bile olsada yesem diyorum..Neyse çok övdüm galiba tarfimi :)
Dikdörtgen geniş bir kek kalıbı veya en az 26 cm'lik bir kelepçeli kalıpta pişirilmeli.
180 derece fırında en az 30 dakika pişirilmeli.

Browni malzemeleri ;

1 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
80 gr. bitter çikolata
3 yumurta
1.5 su bardağı tozşeker
200 gr tereyağı

Öncelikle tereyağını eritelim. Ve soğumasını beklemeden çikolatamızı tereyağının içine kırıp karıştıralım. Bu karışım bir köşede beklerken çırpma kabına şeker ve yumurtamızı koyalım. Ve iyice çırpalım. Yumurtalı karışıma tereyağlı karışımı ekleyip tekrar iyice çırpalım. Ayrı bir kaba unu,kakaoyu ve kabartma tozunu eleyelim. ve çırptığımız karışıma ekleyip iyice mikser ile çırpalım. 26 cm'lik kalıbımıza hazırladığımız karışımı dökelim. Bu arada kalıbımızı yağlamayı unutmayalım. ve önceden ısıttığımız fırına brownimizi atalım. En az 30 dakika pişirmeliyiz. Hatta pişmediyse pişene kafar fırında tutmalıyız. Piştikten sonra fırın telinde brownimizi soğumaya bırakalım.

Hepimize afiyet olsun :)

49 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Sibel dedi ki...

Harika! Canının istemesi çok normal Burcu, böyle yoğun bir çikolata tadına kim karşı koyabilir ki? Kahveyle de ne güzel gider!!

Basak dedi ki...

Burcu, bu browni demek çıtır oluyor öyle mi? İçi de katı mı yoksa hafif yumuşak mı. Yoksa ince olduğu için mi çıtır?
Eline sağlık, yapılası ve yenilesi bir tatlı daha, ne güzel.

Tuhfe dedi ki...

Bilgisayar üstadı olduğun anlaşılıyor, browni'yi ön planda ne güzel göstermişsin. Ellerine sağlık. Ancak bir öğretmen bu kadar çekici kılabilir görüntüyü. Arka plandaki yiyeceklere de göz atmadan edemiyoruz :)) Öğrencierinin duyu organlarına hitab etmeyi iyi başarıyorsun :)) Gözümüz kulağımız dilimiz görüntüye takılıp kalıyor :))

Adsız dedi ki...

Pastalar güzel fakat ne bileyim biraz sevgisiz mi yapiliyor bunlar anlamıyorum. Hepsi o kadar özentisiz süsleniyor ki her baktığımda içim acıyor. "Emeklerine yazık!" demeden geçemiyorum :( Sırf sizde değil nerdeyse 90% da hakim bu durum.

Sevgiler

Burcu ÜNAL dedi ki...

sibel merhaba :)
evet haklısın kahvenin yanına gerçekten çok yakışır..çok teşekkür ederim..

başakcım merhaba,
evet içi biraz yumuşak dışıda çıtır oluyor. sebebide özellikle ince yapmam. benim ince oluşu çok hoşuma gidiyor..beğenmene çok mutlu oldum :)

tuhfecim güzel sözlerin için çok çok teşekkür ederim. ama ben bilgisayar üstadı değilim...çokkkkkkkk çalışmam gerek çokkk...

sevgili Anonymous merhaba,
öncelikle beni uyardığın için teşekkür ederim. ama hemen belirteyim ben yaptığım hiç bir şeyi sevgisiz yapmam. kesinlikle çok severek yapıyorum. zaten bu yayınlarım gönüllü yapılan bir iş..hiçbir maddi çıkarım yok..neden sevgisiz yapayım ki..ama beni uyarmana çok sevindim bundan sonra süsleme konusunda daha çok çalışmalıyım..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

sevgili pastacı sana yazılan son isimsiz yorumu okudum. ve çok üzüldüm. çünkü bence bu pastalar ne sevgisiz ne de özentisiz duruyor. senin sevgi dolu bir insan olduğunu ben yazdıklarından ve yaptıklarından hissediyorum. bence emeklerine değiyor. lütfen moralini bozma ve güzel pastalarını yapmaya devam et:D
tuğba b.

zinnur dedi ki...

Hazirladigin sofralarin ne kadar ozenli ve guzel oldugunu gormek icin basliga bakmak yeter. Boyle bir elestiriden kendini daha da guzele ve iyiye goturmek icin hisse cikarmak da huyunun guzelligini ve icinin sevgi dolu oldugunu gosteriyor zaten. Her sey icin tesekkurler Burcu.

Burcu ÜNAL dedi ki...

sevgili tuğba merhaba,
evet biraz moralimin bozulduğunu kabul ediyorum ama sonuçta eleştiriye açık olmam gerekiyor. ama eleştiri almak bence o insana değer vermektir. okulda "her şikayet bir armağandır" lafı o kadar kafama kazınmış ki hemen aklıma geliyor. eğer yonca okuyorsa hatırlar :)ama moral verici güzel yorumun için çok teşekkür ederim :))
sevgili zinur merhaba :))
senden böyle güzel sözler duymak o kadar güzel ki anlatamam..belki inanmazsın abartıyor filan dersin ama okurken gözlerim doldu...esas ben sana çok teşekkür ederimmmmm...
senin kalbinde sevgiyle dolu,ne zaman başım sıkışsa hemen sen yardımıma koşuyorsun..sana ne desem ne yapsam az..tekrar çokçok teşekkür ederim :)))
burcu sevgili adaşım merhaba,
seninde tarifini sabırsızlıkla bekliyorum..eminim oda çok güzeldir. ben yağmurla uğraşarak biraz eritebiliyorum yediklerimi :))
herkese sevgiler....

Adsız dedi ki...

sevgili burcu,
tariflerini begeni ile izliyorum pazar gunu hazir canim browni istiyorken bi deneyeyim dedim ama benimki cok kuru kaldiben firinda yaklasik 45 dk pisirdim( cunku icine batirdigim cop hala islak cikiyordu) yada acaba tum malzeme karistirildiktan sonra fazla cirpilmayacak mi ki?cunku cirpinca sanki birden karisim sondu gibi
oldu?
sevgiler ve minnos kizina opucukler
dentista

Burcu ÜNAL dedi ki...

dentista merhaba,
bu tarifin sonucu kullanılan kalıba göre değişiyor. ben genelde biraz geniş bir kalıpta pişiriyoruz o zaman ince ve hafif kıtır oluyor.(öyle daha hoşuma gidiyor) biraz dar bir kalıba koyarsam klasik browni gibi oluyor. sen acaba nasıl bir kalıp kullandın. birde en son tüm malzeme eklendiğinde mikserle tüm malzeme birbirine karışana kadar çırpmak gerekiyor. çok çırpılırsa söne biliyor haklısın..
peki tadı nasıldı ?
cevabını bekliyorum..
sevgiler..

Adsız dedi ki...

tadi guzeldi, en son kalan 4 dilimi hastaneye goturdum herkes kapisa kapisa yedi.her hafta bir blogdan degisik bir sey denemeye calisiyorum ,onlar da bu sefer kiminkini denedin diye soruyorlar zaten.sevgiler
dentista

Burcu ÜNAL dedi ki...

dentista,
çok memnun oldum gerçekten :)
afiyet olsun hepinize..
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu Hanim,
Merhaba,
Ben Baku'den Ilhame.
Dun gece esimin browni istemesi ile bloglardan yaziciya cikardigim bir suru browni tarifi icinde sizin tarifi sectim ve gece saat dordu gecmesine ragmen bu tarifi denedim.
Size yasadigim bir sirunu sormak istiyorum. Her seyden once tadi cok guzel.Kek firinda iken guzelce kabarmisti. Ben 26 sm lik kelepceli kaliba dokmustum. Kalibin nerdeyse tam yukarisina kadar kalkmisti. Yaklasik 35-40 dakika pisti. Ama kurdan hala islak cikiyordu. ben de fazla pisirip sert bir sey elde etmeyeyim deye firini kapattim ve keki sicak firin isisiyla pisirmeye devam ettim. 15 dakika da boyle kaldi. Keki cikardigimda kek sonmustu. O guzel kabaran kekten bir sey kalmamisti. Icinde de azacik bir isaklik vardi .Disi sizin de soylediginiz gibi kitir kitirdi ve daha once belirttigim gibi tadi cok cok guzeldi. Ben sunu sormak istiyorum. Browni bildigimiz kekler gibi kabariyor mu , yoksa bu kekin kabarmasi farkli? Ve icinin de islak mi olmasi gerekiyor? Sanki insanda bu kek pismemis diye bir hiss oyandiriyor.
Cevabiniz icin tesekkurler.
Baku'den sevgilerle Ilhame.

Adsız dedi ki...

ilhame merhaba,
Baküden yazmanız çok hoş..çok teşekkür ederim..
Öncelikle şunu belirteyim, bu browni tarifi büyük otellerde ve pastanelerde kullanılan temel tariftir , o yüzden içiniz rahat olsun :)
benim bu tarifteki brownim kıtır kıtır olanıydı. Çünkü 26 cm'lik geniş bir kapta pişiriliyor. Ama aynı tarifi 20 cm'lik bir kek kalıbında pişirirseniz ,aynı istediğiniz gibi daha kalın ve yumuşak olur. kendi damak zevkinize göre kalıbınız büyültüp küçülterek kıtır olmasını veya yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. ama tadı hep güzel olur :)
umarım yazdıklarım biraz olsun sizi rahatlatır..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ilhame merhaba,
Baküden yazmanız çok hoş..çok teşekkür ederim..
Öncelikle şunu belirteyim, bu browni tarifi büyük otellerde ve pastanelerde kullanılan temel tariftir , o yüzden içiniz rahat olsun :)
benim bu tarifteki brownim kıtır kıtır olanıydı. Çünkü 26 cm'lik geniş bir kapta pişiriliyor. Ama aynı tarifi 20 cm'lik bir kek kalıbında pişirirseniz ,aynı istediğiniz gibi daha kalın ve yumuşak olur. kendi damak zevkinize göre kalıbınız büyültüp küçülterek kıtır olmasını veya yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. ama tadı hep güzel olur :)
umarım yazdıklarım biraz olsun sizi rahatlatır..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Günaydın,Burcu Hanim.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Kek gerçekten çok güzel tada sahipti.
Yalnız içinin ıslaklığı biraz fazla gibi geldi bana. Onun için size yazmak istedim. Ayrıca en önemli şey iki yaşında bir kızım var benim , Ebru , o bile sevdi. Ki yaptıklarımın çoğunu beyenmez. Bu kek içi yumuşacık ve çkolata yoğunlu bir tada sahip olduğu için çocuklar da çok severek yiyorlar. Brownie reklamı var ya, aynı ordaki gibi Ebru'nun ağzı, burnu, yüzü çikolatalı kekdi. Çok şirin görünüyordu.:))
Burcu Hanım, çok yazdım galiba.
Ama gerçekten teşekkürler tarif için.
Bakü'den sevgilerle,
İlhame.

Adsız dedi ki...

merhaba,
ben bu browniyi denedim tadı çok güzel oldu ama çok şekilsiz oldu. İLk başta kabarmasına rağmen benimki de fırını söndürdükten çok fazla söndü. tam tarifi uyguladım ve 35 dk pişirdim. İçi çok ıslaktı. Bunları engellemek için ne yapmalıyım??

Adsız dedi ki...

pınar merhaba,
en başta söylemem gerekir ki browni çok kabarmaz..hatta benim resimindede gördüğün gibi üzeri düz..onun için kabarmaması normal..
birde içinin ıslak değil daha kuru olmasını istiyorsan 45-50 dakika pişirebilirsin..
bu arada kalıbın nasılbir kalıptı ?
küçük kek kalıplarında pişirirsen sanırım senin damak tadına daha uygun olacak..
umarım yardımcı olabilmişimdir..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bu tarifi denedim bir browni bu kadar mi basarili olur? Tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Meltem merhaba,
browniyi beğenmenize gerçekten çok memnun oldum..ellerine sağlık..
bana gönderdiğin yorum sayesinde blogunu öğrendim..gerçekten çok farklı ve tasarımı yalın harika bir blogun var..title' lına ise bayıldım :) ben ki takı işlerini sevmem, senin fotoğrafların ve anlatımınla çok ısındım :)
çok teşekkür ederim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu;

bu tarif için ne kadar teşekkür etsem az çünkü tek kelimeyle harika oldu ve ben bayıldım...

Adsız dedi ki...

rica ederim bilgen, ellerine sağlık :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Fransa'dan merhabalar
ben brownie tarifinizi denedim, yapimi kolay, ve cok guzel oldu... sitenizi cok basarili buldum, tarifleri yorumlayisiniz ve bunca emek, cok tesekkurler

Adsız dedi ki...

ece merhaba,
çok teşekkür ederim :))
ellerine sağlık !!

Adsız dedi ki...

Good design!
[url=http://noamtqok.com/whlc/npek.html]My homepage[/url] | [url=http://gwpywlnk.com/qyid/hdlv.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Great work!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Great work!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Good design!
http://noamtqok.com/whlc/npek.html | http://lcbyhote.com/gctr/hmaq.html

Adsız dedi ki...

merhaba :)
cok hos seyler yaptiginizi dusunuyorum...ayrıca yemek yapmak sevgi isidir baslı basına sevmeseniz zaten burada bunlarla ugrasmassınız :) browni tarifinizi denedim gercekten yedigim en iyi browniydi :))) ama firindan cıkardiktan sonra gobegi sondu...bole mi olması gerekiyordu yoksa ben bir hata mı yaptim...yada bana nasil bir tavsiye de bulunabilirsiniz :)

Adsız dedi ki...

Zencephil merhaba,
evet kesinlikle yemek işi sevgi işidir..ben özellikle pasta ve çikolatalı tatlı yapımını çok sevdiğim hatta tutkunu olduğum için, blogumu
çok seviyorum :)

pişirdiğin kalıp nasıldı? kaç cm'di?

sevgiler..

Adsız dedi ki...

iyi günler ben 16 yaşımdayım ve turizm otelcilik lisesinde okuyorum. okulda bölümüm mutfak ve tarifleriniz sayesinde hocamdan çok iyi notlar alıyorum... dün bu keki okulda yaptım ve kızlarla yedik... daha doğrusu kokusu bütün okula yayıldığı için herkes tadına baktı... çok güzel bi tad ve bağımlılık yapıyor. okul müdürü bile bi tane daha sipariş verdi.bu sene sınıfı kolay gececeğim heralde... sayenizde:)))

Adsız dedi ki...

Hazal, inan çok mutlu oldum :)
özellikle okuldaki herkesin tarifi beğenmesi harika..
inşallah sınıfı başarı ile bitirir çok güzel yerlerde güzel görevlerde bulunursun..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Herşey harikulade ellerine sağlık.kek kalıbı olarak yüksek ortası delik kalıptan kullansam olur mu?şimdiden teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Seda merhaba,

çok teşekkür ederim :)

şimdi olmaz desem çok doğru olmaz ama istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz..benim tavsiyem çok yüksek olmayan dikdörtgen bir kalıp veya borcamdır..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba herşeyi çok detaylı tasarlamışsınız.pastacılık malzemelerini izmirde bulabileceğim bir yer varmı beni bilgilendirirseniz sevinirim.tebrikler

Adsız dedi ki...

benim brownimin içi yoğun çikolata gibi olmuyor çok mutsuzum :(

Adsız dedi ki...

pekıı bu tarıftekı brownı yumusak oluo dımı

Tumerg dedi ki...

anneme verdim tarifi bakalım kıvırabilicek mi...

Adsız dedi ki...

enfes bir browni oldu.tadan herkez tarifini istedi.izmir'de yaşıyorum Ankara'dan bile tarif isteyen oldu.Çok teşekkürler :)
Zehra

Adsız dedi ki...

Yaşım 16 ama böle şeylere aklım çok iyi yatıyor:D ilk yapışımdı süper oldu.Ailem ve dershanede ki arkadaşlar çok beğendi...üstelik sınıfta hoşlandığım çocuğunda beğenmesi ayrı bi zevk :D:D tarif için çokk tşkler...

Ceyda Keceli dedi ki...

merhaba!
ben de kahveli brownie yapmak istiyordum ama bu tarifi de çok beğendim acaba içine bir kaç kaşık kahve koysam nasıl olur??

Adsız dedi ki...

merhaba ben bu tatlıyı yaptım burda birşey eksik tatlınızın üstüne çikolata sosu koymayı unutmayınnn

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık şahane

Şaşkın dedi ki...

Şimdiye kadar denediğim en güzel browni tarifi için size teşekkür etmek istedim. Ben çikolata olarak fıstıklı bitter kullanıyorum (Eti ve Nestle'nin var) ve bu tarife inanılmaz yakışıyor.

Unknown dedi ki...

ben 13 yaşındayım bugün bu tarifi yaptım muhteşem oldu kısaca bayıldım.browniyi bize öğrettiğiniz için ayrıca teşekkür edrim...

Unknown dedi ki...

ben 13 yaşındyım bu tarifi yaptım muhteşem oldu yani kısaca bayıldım.
browniyi bize öğrettiğiniz için ayrıca teşekkürler...

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle mükemmel oldu,aradığım onlarca tariften pişman olmadan sonuç aldığım tek tarif diyebilirim:) teşekkürler

Adsız dedi ki...

aradığım onlarca tarif içinde pişman olmadığım tek tarif diyebilirim:) teşekkürler