Çarşamba, Eylül 21, 2005

SENİ SEVİYORUM PASTASI & EŞİM İLE NASIL TANIŞTIM...


Sevgili adaşım Burcu beni eşim ile nasıl tanışmamı anlatmam için sobelemiş :) Bu aralar internette dolaşan bu sobeleme oyunları benim gerçekten hoşuma gidiyor. Bu sayede hergün takip ettiğimiz arkadaşlarımızı daha iyi tanıma fırsatı buluyoruz. İnsanları daha iyi tanımak benim için önemli çünkü yaptıkları yemeklere kişiliklerinide kattıklarını düşünüyorum. Böylece yapılan güzel yemekler gözüme daha da güzel gözüküyor :)
Hem günün anlam ve önemine uygun olduğunu düşündüğüm "seni seviyorum pastası"nın da tarifini bu bölümde yayınlamak istedim..

3 sene önce yoğun iş arama dönemlerimdi. Ben iktisat mezunu pazarlama masterı olan bir iş arayan olarak bayayı bir kapıları çalmıştım.O dönemde daha faal olarak çalışan bir "e-pazaryeri"nin pazarlama kadrosu için başvuru yapmıştım. 3 kez yapılan görüşmelerin arkasından işe kabul edildim. Gerçekten zevkli bir işti. Ama ne yazık ki ben biraz satış konusunda yeteneksizim galiba.. neyse, biz firmalardan randevu almaya ve onlarla görüşmeye ayarlamaya çalışıyorduk(klasik) Benden daha deneyimli bir abim müşteri ziyaretlerinde benide yanında götürmek istedi.(olaya hakim olabilmem için) O bir firmayla anlaşmak üzereydi. ve görüştüyü kişide çok zorlu bir müşteriydi(benim eşim yani) Sende gel ,gör bak nasıl müşteri ile baş ediyorum dedi. Biz gittik iş yerine, sekreter yukarı ofisine gönderdi bizi. Ben hemen çok biliyormuş gibi yukarı çıkar çıkmaz iş arkadaşımı beklemeden daldım odaya..Eşimle ilk o anda göz göze geldik :) ve hayatım boyunca o anı unutamam..normal şartlarda çok sinirli olan eşim nedense benim öyle girişime kızamadı. ve zor yapılacak gözüyle bakılan anlaşma nedense hemen ertesi gün imzalanıverdi :) diğer tüm işleriyle ben ilgenmiştim. Ürünlerin resimlerinin çekimi, metinlerin hazırlanması vb. tabi bunları yaparken de devamlı mailleşiyorduk. 2 hafta sonra bana haftasonu için kahvaltı etme teklifinde bulundu.. ben genelde o sıralar haftasonları annem ile kahvaltı ettiğimiz için öğleden sonra buluşabileceğimizi söyledim. ve ilk defa arnavutköy'de ki "aşşşk kafe"de buluşmuştuk..ondan sonraki 3 ay içinde evlendik ve şimdi de yağmur isminde bir kızımız var :) Eşimi gerçekten çokkkk seviyorum :))

Ben eşleriyle nasıl tanıştıklarını anlatması için Zinnur'u, Yeşim'i ve Tuhfe'yi sobeliyorum....



SENİ SEVİYORUM PASTASI

Gerekli malzemeler ;
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı toz kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

iç krema için ;

  • 1 paket kremşanti
  • 2 paket eti çikolatalı rondo büskuvi
  • 40gr bitter çikolata(yarım kare paket)
  • yarım su bardağı sığuk süt
  • 1 adet dilimlenmiş muz veya istediğiniz herhangi bir meyva

diğer ;

  • üzerine sürmek için istediğiniz bir marmelad(ben ahududu&elma marmeladını sürdüm)
  • bir miktar renkli marzipan(şeker hamuru)
  • üzeri için kurutulmuş gül(bakırköyden bir baharatçıdan aldım)

Öncelikle pandispanyamızı pişirelim. Ben 18 cm'lik kalp şeklinde bir kalıp kullandım. Siz yuvarlak en küçük kalıbınızı kullanabilirsiniz. Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Şeker ve yumurtayı renkleri beyazlaşana kadar mikser ile çırpalım. Tereyağımızı bu arada eritelim ve ılınmaya bırakalım. Yumurtalı karışımın içerisine yağ hariç diğer tüm malzemeyi eleyerek ekleyelim. Tekrar çırpalım. En son erimiş yağımızı ekleyip yapladığımız kalıbımıza boşaltalım. Ve pişmek üzere fırınımıza sürelim. Piştikten sonra keki soğumaya bırakalım.

Ben bu arada şeker hamuru hazırladım. 1 yumurta akı, 2 çorba kaşığı glikoz ve 500 gr elenmiş pudra şekeri ile çok güzel bir şeker hanuru elde edebilirsiniz. Ben az hazırlayıp kırmızı boya ile pembeleştirdim. ve yuvarlak toplar hazırladım.

İç kreması için, 1 paket kremşanti ile yarım su bardağı sütü çırpın. 1 paket rondo büskuviyi ve çikolatayı rondodan geçirip kremşanti ile karıştırıp dolaba kalıdralım.


Bu arada soğuyan pandispanyamızı ortadan ikiye bölelim. Muzlarımızı dilimleyelim. Kekimizin ilk katının üzerine kremamımızı sürelim. Üstüne muzlarımızı dizelim. Muzların üzerinide kekin ikinci katını örtelim. Pastanın en üzerine bir miktar marmeladımızı sürelim. Şekillendirdiğimiz marzipanlarımızı pastanın üzerine çerceve gibi dizelim. Güllerle de süslememize devam edelim. İkinci büskuvi paketimizi açıp, içerinden çıkan yapışık büskuvileri ortalarından ayıralım. Bir parçasının arkasına marmelat sürüp pastanın yanına yapıştıralım. Bu şekilde pastanın tüm çevresini sarıp süslememizi bitirelim.
Buzdolabında 1-2 saat bekletmemiz yeterlidir.

Hepimize afiyet olsun..

35 yorum:

Adsız dedi ki...

Mutluluğunuz daim olsun. Biz de kendimizi hızlı sanıyorduk. Tanıştıktan 300 gün sonra evlendik diye. Siz bizden hızlıymışsınız.

pinomino dedi ki...

Merhaba pastaci!
Ne guzel ask hikayesi bu boyle:) Tum yasaminiz boyunca mutlu olursunuz insallah:)
Bu arada kalp seklindeki pasta harika gorunuyor. Insan yemeye kiyamaz... Ellerine Saglik:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucum film gibi bir tanışma öyküsü ve mutlu son .Yaşam boyu mutluluklar dileklerimle .
Seni Seviyorum pastasıda Seni seviyorum pastası yani:))P:S:maili attım.See u.WENDY

Adsız dedi ki...

Burcucum tanışma hikayenizi gülümseyerek okudum. Allahım sizi birbirinizden ayırmasın :) pastan yine öyle güzelki yaratıcılığına hayranım. Resimde sanki pastanın üstünü çikolata ile kaplamışsın gibi duruyor canım.

Sevgilerimle
Funda & sabah kuşu Mete'm (24 aylık canım)

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Burcu, tanışma hikayenizi gözümün önünde seni canlandırmaya çalışarak okudum. Gerçekten fazla uzun sürmemiş evlenmeniz. Mutluluklar, sevgiler yağmur olup yağsın. Sağlıklı huzurlu günlerde yağmurla ıslanın.
Seni seviyorum pastası müthiş güzel görünüyor, ellerine sağlık.
Burcuğum, yazının sonunda adımı görünce şaşırdım hiç beklemiyordum böyle bir şeyi! çok naziksin, en kısa zamanda yazacağım.
Sevgiler.

Doruk dedi ki...

Çok güzel. Her hikayede kalbim çarpıyor. Güzel bir film izler gibi oluyorum. Paylaştığın için teşekkür ederim. Dilerim aşkınız hiç azalması, Yağmur'unuzla birlikte bir ömür mutlu, sağlıklı yaşayın.

Doruk dedi ki...

Bu arada şu şeker hamuru tarifi için çok çok teşekkür ederim. Hiç böylr pratiğine rastlamamıştım.

Adsız dedi ki...

selamlar pasta çok güzel gözüküyor. Gerçekten ellerinize sağlık. Bu da çok güzel, Şekil itibariyle benim aradığım özel gün için çok uygun düşüyor. Bir öneri yada bir rica mı diyelim bilemedim. Umarım beni yanlış anlamazsın burcucum. Sadece bir öneri olarak algılarsan sevinirim. Şeker topları yerine vişne veya frambuaz rondo biskivi yerinde de iri çukulata parçaları koysak nasıl olur. Yada içine koyduğun muz dilimlerinden rondo biküvi yerine koyulabilir mi?.

Adsız dedi ki...

Burcucum sormayı unuttum bu şeker hamuru malzemelerini nasıl karıştırıyorsun zahmet olmazsa anlatabilirmisin? Glikozu nerde bulabilirim canım

Sevgilerimle
Funda & Mete (24 aylık canım)

Adsız dedi ki...

harika, muhtesem görünüyor.ve ben hala pasta yapmaya calisiyorum,ama yaptigim pastalar su ana kadar hep oldu,piramitini, browniyi,cikolatali ahududulu pastayi ve cikolatayla seftalili pastanda vardi adini unuttum ama tadi hala damagimda (yorumda yazmistim) onuda yaptim ve kokulacak birsey yokmus,yapmak tam tersine zevk veriyor,ama okadar güzel görünüyolarki sanki yapimi cok zormus yada imkansizmis gibi geliydu. ya simdide su aralar fazla yazmasamda yeni tarifler icin can atiyorum ve hemen hergün bakiyorum ne yaptin diye.
bu pastanida denicem ama seker hamurunu yogurcakmiyim yoksa atestemi oluyor, simdiye kadar hic yapmadim.
hikayenide cok begendim, birden aklimda film gibi canlandirdim.askin ömür boyu sürer umarim
sevgilerle

Burcu ÜNAL dedi ki...

devletşah merhaba,
senden ilk defa yorum alıyorum ve çok mutlu oldum..teşekkür ederim:)
evet biz bayayı bir hızlı evlendik (ki hiç aklımızda yoktu bu kadar çabuk olacağı) sizinde fena değilmiş:) Allah sizide ayırmasın ve ömür boyu mutlu olun inşallah..

pino merhaba :)
öncelikle çok teşekkür ederim..pastayı biz yemeğe kıydık bile dün gece çok güzeldi :)

wendycim merhaba:)
mailini aldım çok teşekkür ederim..çilekler kendilerini göstermeye başlasın hemen deneyeceğim..

funda-mete merhabalar :)
öncelikle sanada çok teşekkür ederim güzel sözlerin için..umarım Allah sizleride ayırmaz ve ömür boyu mutlu oolursunuz..
pastanın pandispanyası çikolatalı olduğu için ve üzerinede böğürtlenli marmelat sürdüğüm için öyle gözüküyor, haklısın..ama dediğin gibide yapılabilir..
şeker hamuru tarifi ise ;
önce glikoz ile yumurta akını bir bardağın içinde iyice karıştır. yoğurma kabının içersine dök. pudra şekerlerini ise eleyerek karışım üzerine ilave edelim. ve iyice yoğuralım. Yanlız bu hamurun çok iyi yoğurulması gerekiyor rengi bembeyaz olması gerekiyor..
yine soruların olursa cevaplarım..
bu arada glikozu ben eminönünden alıyorum.ama bu hafta beyaz mutfağa uğrayıp oradada varmı diye bakacağım..

burası çok uzun oldu başka bir comment daha yazacağım..
herekese sevgiler..

Burcu ÜNAL dedi ki...

tuhfe merhaba,
o kadar güzel şeyler yazmışsın ki ne diyeceğimi şasırıp kaldım :))
çok çok teşekkür ederim..tüm güzellikler sizlerle beraber olsun..
ayrıca sizinde gerçekten tanışmanızı çok merak ettim..eğer anlatırsan çok sevinirim..

burcu adaşım merhaba :)
sen beni seçtin bende anlattım :))
güzel sözlerin için çok teşekkür ederim..bende sana eşinle dünyalar güzeli iki çocuğunla ömür boyu mutlu ve huzurlu bir hayat dilerim..
şeker hamuru tarifini umarım beğenirsin..ama bu hamurda mutlaka glikoz kullanmalısın o zaman tutuyor..bir pudra şekeri mutlaka elekten geçmeli..

filiz merhaba,
tabiki dediğin herşey mümkün.. neden yanlış anlayım ki:)
bende aslında rondo yerine çikolata koyacaktım ama evde o an yoktu bende kendimce öyle bir çözüm buldum.ama dediğin gibi daha güzel olur..üzerine taze meyve koyulur (çilek,frambuaz gibi) yanlara iri çikolatalar..mmm çok güzel olur :)

eliz merhaba :)
iyi ki yorum yazdınn..çünkü bende inanmıyacaksın ama 1 haftadır seni düşünüyordum..ilk zamanlarda yazardı acaba ne oldu niye yazmıyor diyordum..
çok sevindim senden haber alınca..ve yaptıklarını okuyuncada çok mutlu oldum..beğenmene çokkkkkkk sevindim..ellerine sağlık :))
bu arada güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..sanada daha güzellerini diliyorum :))
şeker hamuru tarfinide bir önceki yorumumda yazdım..soruların olursa ben tekrar cevaplarım..

herkese sevgiler :))

cay saati dedi ki...

sevgili pastacı,
minik yağmurun annesinin babasının tanışma hikayelerini gözümde canlandırarak zevkle okudum,Allah mutlulugunuzu daim etsin,pasta herzamanki gibi harika görünüyor,Allahtan burda marzipan bulmak çok kolay ,bu tarifi mutlaka denemek istiyorum
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

burcucum merhaba..bizde eşimle 3 ay içinde evlendik.bizden hızlı yoktur diyordum ama:))Allah daim etsin inşallah mutluluğunuzu..bu arada pasta çok güzel..sen kafandan buluyorsun bu süsleme tekniklerini?gerçekten harikasın..ellerine sağlık..glikoz şekercilerdemi bulunur yoksa baharatçılardamı?daha önce hiç kullanmadımda..
kübra

Hanife dedi ki...

Omur boyu mutluluklar size, mutlulugunuz daim olsun insallah..
Pasta enfes. Goruntu bile yetiyor. Gozlerimi alamadim inan..

Basak dedi ki...

Burcu yine konuşuyor pastan. ;)
Mutluluklar ve sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum, eşinle tanışma hikayeni gülerek okudum. Çok hoş bir tanışma ve çok hızlı bir evlilik :)) Allah mutluluğunuzu daim etsin. Pastan için tek söyleyecegim şey. Muhteşem..

Sevgiler/Summer

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba, hikayeni mutlulukla okudum sevginiz daim olsun. Bu arada pastan yine süper olmuş en kısa zamanda denemek isterim. Bu hafta sonu ev değişikliği yapıyorum ondan sonra inşallah dener ve yorumunu yazarım.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Burcu, sormayı unutmuşum şeker hamurunu saklama imkanımız var mı?
Hoşçakal.

Burcu ÜNAL dedi ki...

hülya merhaba :)
öncelikle güzel dileklerim için teşekkür ederiyorum..inşallah daha iyileri senin başına gelir :)
bu arada eğer pastayı yaparsan yorumunu bekliyorum (hazır marzipanmı satılıyor)

kübra merhaba,
demek sizde 3 ay içinde evlendiniz haa :)) biraz hızlı oluyor ama çok ta zevkli oluyor dimi..
bu arada tüm güzel sözlerin için teşekkür ederim..Allah sizleride çokkkkkkkk mutlu eder inşallah :)
pastayı beğenmende çok sevindim, evet süslemesinden aklınıza gelecek herşeyi kendi kafamdan üretiyorum..bazen güzel oluyor bazen de ehhh işte :)
glikozu ben eminönünden pasta malzemeleri satan dükkanlardan alıyorum ama baharatçılarada sorucağım. bugün bakırköye gidip araştırmayı düşünüyorum..sonucu bildiririm..

Hanifecim tüm güzel sözlerin için çokkk teşekkür ediyorum..İnşallah sende sevgili Egenle ve eşinle ömür boyu mutlu olursunuz...


başak merhaba,
yemek davetime cevap vermediğin için sana küstüm...dermisim :)şaka şaka..çok teşekkür ediyorum herşeyin daha güzeli senin olsun...

summer merhaba,
sanada çokkkkk teşekkür ederim..senin evlimi bekarmı olduğunu bilmiyorum ama umarım tüm güzel dilekler
senin peşini bırakmaz :))
pastayıda eğer birgün denersen yorumunu beklerim...

Songül merhaba,
tüm güzel dileklerin ve sözlerin için teşekkür ederim..umarım seninde sevgin daim olur :)
ev değişikliğinde de sana kolay gelsin diyorum :)bilirim çok yorulur insan..ama inşallah fazla yoruldan sen biterde pastayı yapıp yorumunu yazarsın :))
şeker hamurunu evde sen hazırlıyacaksan saklamanı önermem. çünkü çabuk kuruyabiliyor..ama birde hazır satılanlar var..ben onları daha hiç denemedim ama almayı düşünüyorum. benim fikrimce hemen yap kulanmaya bak..

herkese sevgiler :))

Adsız dedi ki...

Burcucum benim yorumuma bir şey dememişsin bari bende küseyim:)))Bu arada miyoki tarifi peşindeyim hala bilen yok .Diğer bu arada çilek reçelini dün yaptım gayet başarılı aynen söylediğin sırayı takip ettim teşekkürler.Görüşürüz:)WENDY

Burcu ÜNAL dedi ki...

wendycim bak şimdi çok üzüldüm..halbuki ben sana cevap yazmıştım..asla cevapsız bırakmam yorumlarımı...
miyokiyi bende araştırıyorum ama hala bir sonuç elde edemedim..üzgünüm :(
çilek reçelinide de başarılı olmana inan çok sevindim..afiyetler olsun sana :))
görüşürüzzzzzzzzzzz...

cay saati dedi ki...

sevgili pastacı, burdaki marzipanların % 40 badem geri kalan kısmı ise şekerden oluşuyor,şekerli badem ezmesi desem daha doğru olcak galiba,birde pişirilenebilen ve süsleme olarak kullanılan çeşitleri var,sen kendin mi hazırlıyorsun? birde pastaları muzlarla süslediğimde muzlar hemen kararıyor ,çözül olarak üzerine sade jöle denemiştim ama fayda etmedi,sen çözüm olarak ne yapıyorsun? yardımcı olursan çok sevinirim.
sevgiler

Burcu ÜNAL dedi ki...

hülya merhaba,
evet aslında marzipan badem hamurundan yapılır. Benim yaptığım şeker hamuru. Şeker hamuru daha çok pasta kaplamada kullanılır, marzipanda süsleme için. marzipanı bende hazır alıyorum, ama şeker hamurunu kendim verdiğim tarife göre yapıyorum.
Muzlu tatlılarda,süslemede sana hemen bir öneri vereyim ;
muzları birkaç damla limon damlattığın suda çok az beklet. süslemeni yapıncada biraz üzerilerine toz şeker serpiştir. istersende üzerine ayrıca jöle sürebilirsin..
bu işlem kararmayı önlüyor..
umarım işine yarar..
sevgiler :)

Burcu ÜNAL dedi ki...

burcu merhaba :)
öncelikle çok teşekkür ederim..
belki bir gün o da olur burcu:)

sevgiler..

cay saati dedi ki...

sevgili pastacı,verdiğin püf noktaları için çok teşşekkür ediyorum
bir dahaki süslemelerde deneyeceğim
sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba adaşım,
eşinle ve bebeğinle bir ömür boyu mutluluklar dilerim bende 8 aylık evliyim ve cocukları cok seviyorum.Pastan harika görünüyor güzel görüntüsü bile insanı hayran bırakıyor.ellerine sağlık

sevgiler
burcu(burcukusu)

Burcu ÜNAL dedi ki...

hülya merhaba,
rica ederim..umarım işine yarar :)

burcu adaş merhaba :)
tüm güzel dileklerin ve sözlerin için çok çok teşekkür ederim..
umarım (tabi istiyorsanız) seninde en kısa zamanda tatlı bir meleğin olur :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba bu guzel tanısma oykusunu gozlerım dolarak okudum.ve hemen aklıma esımle tanısmamız geldı.gercı artık coook gerılerde nerdeyse cocuklugumuzda kalmıs bır anı.neyse kı hala cok sevıyoruz bırbırımızı.sıten bır harıka yenı bır takıpcın daha oldu ısmım pınar ızmırlıyım,29 yasındayım bundan sonra bendekı tarıflerıde burda paylasmak ısterım.
sevgıler..

Adsız dedi ki...

pınar merhaba,
çok naziksin, tekrar teşekkür ederim..
mailimde de dediğim gibi tariflerini sabırsızlıkla bekliyorum :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

3 ayda tanisip evlenen ve 3 yildir mutlu olan bir cift gormek, hosuma gitti =)
Tarifinizi hemen not aldim babalar gununde yapmak uzere, tesekkurler!

Adsız dedi ki...

Türk filmi gibi.. Allah mutluluğunuzu daim eylesin..

Adsız dedi ki...

çok pastanız tutmadı önemli degil

Adsız dedi ki...

birini kızından birinide eşinden dinler gibi oku

Gökyüzünden bir yıldız kayar, dilek tutarız. Annem gözlerini kapar bütün dilekleri benim içindir. Ellerinden öperim.

seni dünyada 10 kişi seviyorsa bilki onlardan 1'i benim 5 kişi seviyorsa bilki onlardan 1'i benim 1 kişi seviyorsa bilki o benim seni dğnyadan seven kalmamışsa bilki ben ölmüşüm

allah gecinden versin allah sizi hiç ayırmasın nice mutlu bayramlara

zeytinn dedi ki...

buraya krema tarifi aramak için girdim gerçekden güzel tarifler var biz eşimle ağustosun 26 da nişanlandık 27 de evlendik çokmu hızlı oldu ne :) mutluyuz. bir insanı bu kadar seveceğime inanamazdım.eşim pastayı çok seviyo sanırım onu zayıflatamıcam.olsun ben onu tosunda seviyorum