Pazartesi, Ekim 24, 2005

20 RASTGELE ŞEY..


Bizim Pastane'nin yaratıcı aşçısı ve yazarı sevgili Zinnur ve yeni bir arkadaşımız olan sevgili Tuğçe beni "20 rastgele..." yazmamı istemiş..Zinnur, gerçekten de zormuş..Bugün bütün gün düşünüp durdum. Ama aklıma şuna yazım bunu yazayım gelmedi. Gelenleride şu an unuttum.. En iyisi yazmaya başlamak ve gerisini getirmek olacak sanırım..

1- Ben çok dışa dönük, konuşkan bir insan maalesef değilimdir. Hatta ilk bakıldığında benim için "soğuk" bile denebilir. İşte bazı günler oluyor ki içim mutluluk ve huzur buluyor..ve bu "soğuk" kimliyimden arınıp "sıcak" biri olabiliyorum. İşte bu anlarımı çok seviyorum..
2- Mutfakta çikolata ile çalışmayı çok ama çok seviyorum. Devamlı deneme yanılma halindeyim. Artık herkes çikolata denince ilk akıllarına "ben" geliyorum..bu da beni çok mutlu ediyor :)
3- İçimden pasta yapmak geliyorsa kendimi asla durdurmuyorum..Saat kaç olursa olsun, nerde olursam olayım hemen eve dönüyorum ve pasta yapmaya başlıyorum. En sevdiğim kısım ise süslemesi..özellikle yeni bir teknik bulduğumda ya da yapmakta zorlandığım bir tekniği başardığımda ve görenlerde "çok güzel olmuş" dediklerinde restmen uçuyorum..
4- Bazı kafelere pasta yaptığımı yazmıştım. Bazen yaptığım bir pastayı tanımadığım biri yerken görünce ve gülümsüyorsa da ,o an ne yapacağımı bilemiyorum..
5- Eşimle daha önce gitmediğimiz yerlere gittiğimizde ve keyifli bir yemek yediğimizde o an pasta yapmayı bile erteleyebilirim..hala Paris'i unutamıyorum.Özellikle Lourve müzesini..Orijinal Mona Lisa'ya bakarken hissettiklerimi..
6-Kızımı uyurken seyretmeyi ve nefes alışverişini hissetmeyi ve şükretmeyi..
7- Elime çikolatalı bir tatlı alıp, televizyonun karşısına geçip korku filmi seyretmeyi..Özellikle 50-60'lı yılların gotik korku filmlerini..
8-İnsanların birbirilerini kırmadan ve üzmeden geçirdikleri birgünün arkasından gülümsemek..
9-Araba kullanmayı çok seviyorum ama İstanbul trafiğinde seviyormusun diye sorsalar "pek sayılmaz" derim. Çünkü İstamnul trafiği hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki..Yine de akıcı olan bir yolda , sevdiğim bir şarkıyı dinlemek ve eşlik etmek beni acayip rahatlatıyor..Bu ara Yağmurda bana eşlik etmeye başladı :)
10-Bundan 3 sene öncesine kadar daha çok kitap okurdum. Özellikle soluksuz okuduğum kitapların tadı hala damağımdadır. Yine kendime zaman ayırmak ve soluksuz kitap okumak istiyorum En son "da vincinin şifresini" soluksuz okudum..
11-sanat tarihi,beni şu an ki sorumlarımdan ve dünyadan uzaklaştıran tek konudur diyebilirim. Sırf canım sıkıldıyında sanat tarihi kitaplarını ve ansiklopedilerini karıştırır , o dönemleri hayal ederim..Ben şu dönem yaşıyor olsam nasıl olurdum bile derim..
12-Sevdiğim bir insanı veya insanları veya hiç tanımadığım bir insanı hatta sevmediğim birini bile mutlu etmek, beni mutlu eden birkaç şey hariç hiçbirşeyin yerine geçemez..
13-Belki size fazla iyimser gelecek ama, insanları,sevgiyi,saygıyı,bağlılığı,doğayı,bize nimet olarak verilen herşeyi sorgulamadan seviyorum..
14-Uzak doğu ile ilgili herşey çok ilgimi çekiyor. Özellikle uzak doğu felsefesi ,tam anlamıyla öğrenmek ve hayata geçirmek istediğim bir felsefe..Kendimi daha olgun olabilmek adına çok zorluyorum ama bu olgunluk için zamanımın yetmeyeceğini düşünüyorum..
15-Geçen ay sokakta çok güzel ama sokaklarda emekleyen,kirden yüzü başı seçilmeyen bir kız bebek gördüm. Onun o bakışı,kara gözleri,kucağıma aldığımda bana verdiği gülümseyiş hala içimi acıtıyor. Onu eve getirmek istedim ama sonuçta o sokak köpeği vb. değildi ki..Annesi geldi yanıma hemen para vb. istedi tabii..ama benim kalbimin bir parçası o bebekle kaldı..
16-Yağmur playgroup'a başladı :) Okulunda çok güzel resimler,sanat çalışmaları vb. yapıyorlar. Okul çıkışı kızımı almaya gittiğim zaman,öğretmeninin Yağmurun yaptığı çalışmaları göstermesi beni bu aralar ağlatmaya başladı..İnsan nedense inanamıyor..
17-Yağmurun sınıfında Yasemin diye bir arkadaşı var. Okula her gidişimde bana koşarak sarılıyor..Sonra Yağmurda koşarak geliyor ve oda sarılıyor. Sonra bunu gören diğer bıcırıklarda bana sarılıyor..tam bir sevgi yumağı oluyoruz :)) harika..
18-Bu arada blogumla ilgili hiçbir şey yazmadığımı fark ettim. Aslında blogum son 4 aydır hayatımı o kadar dolduruyor ki,sabahları kalkar kalmaz hemen bilgisayarımı açıp yeni yorum gelmişmi ve yeni mail gelmişmi diye bakıyorum. Kalbim kütü küt heyecandan atıyor,sanki canlı yayına çıkacağım :))
19-Blogumdan edindiğim arkadaşlarımın hepsini çok seviyorum..Eğer internet olmasaydı onları belkide hiç tanıyamıyacaktım..
20-son bitirirken yazmak istediğim ; çikolata,çikolata,çikolataaaa :)

Bende wendy(candan)ı,tuhfeyi ve burcukusunu sobelemek istiyorum..yazdıklarınızı okumak için sabırsızlanıyorummm :))

Herkese sevgiler..

21 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu o minik kirli çocuğu sen anlatırken benim gözlerim dolu dolu oldu, çok zor çok...
Neyse güzel şeylere dönelim, ben de seni okumaktan çok zevk alıyorum, ve ne yazık ki hala double chocolate cookies'i deneyemediğimi itiraf etmek istiyorum ama evet çikolata denince artık aklıma ilk gelenlerdensin ;)

Adsız dedi ki...

yorum yazıyorum ama çıkmıyor bir sorun mu var acaba?
Dedim ki gözlerim dolu dolu oldu minik çocuğu anlatırken
bir de seni okumaktan çok mutlu olduğumu söylemiştim ;)

Adsız dedi ki...

Burcucum ne kadar rahat ve güzel güzel okudum ve sonudaki sürpriz inanılmaz teşekkürler ama şimdilik imdattttt mı diyeyim yoksa jemen yazayımmı.candan

Adsız dedi ki...

Burcucuğum,
1. şıkka karşıyım. Ben seni hiiç soğuk biri olarak görmedim, en azından bana öyle yansımadı. Tam tersi çok cana yakın buldum. Hatırlıyorsan içinin güzelliklerini pastalarda gördüğümü yazmıştım. Yazını okuyunca yanılmadığımı bir kez daha anladım. İltifat değil, hissettiklerimi belirttim. Beni sobelemişsin, çok teşekkür ederim. Birden insan ne yazacağını şaşırıyor. En kısa zamanda yazmaya çalışacağım. Da Vinci Şifresini merak ettim şimdi bak...
"Ancak bir sanatçıdan beklenir zaten böyle şaheserler"
Sevgiler

Adsız dedi ki...

aliye merhaba,
yorumlar kısmında bir sorun oluşmaya başaldı nedense..ama çözmek için araştırmadayım :)
bu arada o güzel kız bebekten bahsetmek gerçekten beni üzüyor ,içimde garip bir suçluluk hissi var..
double chocolate cookies'leri yapman aslında çok vaktini almaz..ben 20 dakikada yapmıştım, çabukta pişiyor..bulaşık filan 1 saatte hazır oluyor..birgün yapmanı öneririm :)

candancım ne zaman istersen o zaman yaz ..ama ben merak ederim çok bekleteme :))

tuhfecim, inan beni çok mutlu ettin :)okurken yazdıklarını içim içime sığmadı :)) çok teşekkür ederim sana..
gerçekten ilk beni görsen çok cana yakın bulmayabilirsin..elimde olmadan suratım asıktır..insanların sinirliliğine, mutsuzluklarına, sevgisizliğine çok üzülüyorum ve sokağa çıkınca istemeden moralim bozuluyor..ama gülen birilerini görünce tekrar neşeleniyorum ..neyse böyle biraz garip duygularım oluştu..
da vinciyi mutlaka tavsiye ederim..çok sürükleyici..
bu arada sanatçı diye bahsettiğin herhalde ben değilimdir dimi..ben nerdeeee..

herkese sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Sanatçı sendin canım...Rastgele yazdığım için arada kopukluk oldu, aklıma birden sanat tarihine olan ilgin geldi ve onu da eklemeden edemedim...

Adsız dedi ki...

Da Vinci mi yok canım ben senden bahsediyorum. Birden aklıma sanat tarihine olan ilgin geldi ve ekleyiverdim, cümlenin bozuk olduğunu anladım ama iş işten geçti.

Adsız dedi ki...

İki kere yazmışım ya...

Adsız dedi ki...

Burcucum,
20 rastgeleyi bitirdim.Beni sobeledin ve ben de bloglar arası bu etkinliğe katıldım çok teşekkür ederim .Umarım seversin.Bayağı zorlandım. Bu arada 1.şıkkı çıkar .Çünkü hiçbir şekilde öyle bir kişi değilsin ben seni öyle tanımadım,bende insanlara kolay bağlananmam ama insanları kalbimle dinlerim kalbim seni sevdi tersi olsaydı anlardım. Bu kadar yaratıcı ince bir kişi asla soğuk olamaz. Seni seviyorum arkadaşım. Candan.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcucuğum ne güzel anlatmışsın kendini.Ben zaten hep seni tanıyormusum gibi hissediyorum.Da vinci şifresini bende bu yaz bir solukta okudum ve Louvre müzesine gitmek için çıldırıyorum:) Görmüş olman ne güzel :) Yazdıklarını okuduktan sonra seni daha da çok sevdim
sevgiler

Adsız dedi ki...

Tarifler arasından ipucu toplamaktan daha kolay oldu böylesi. Bir kere de bir sürü şey öğrendim seninle de ilgili. Üstelik öğrendiklerimin hepsi de çok hoşuma gitti. İyi ki paylaştın.

Adsız dedi ki...

sevgili burcu ilk seni ebeleyen bendim ama neyse..yazdıklarını okudum ne çok şekersin..ne güzel bir kalbin var bunu ben biliyorum zaten..kendine iyi bak bayram geçsin tekrar görüşelim..kendine iyi bak bıcırığı öp benim için..

Adsız dedi ki...

Burcu, bircok ortak yonler buldum okuduklarimda. Bu isi bu kadar cabuk yapabilmenden cok etkilendigimi de soylemeliyim. Seni daha dun sobelemistim ben, degil mi? :)

Adsız dedi ki...

tuhfe merhaba,
çok teşekkür ederim gerçekten çok naziksin :)seninkinide merakla bekliyorum :)

wendycim merhaba,
seninkini şimdi okudum ama iş yerinden yazıyorum hemen çıkmam lazım ,o yüzden akşam evde inceleyerek okuyacağım :)
bu arada benim için yazdığın güzel sözler için çok çok teşekkür ederim :) çok utandım ve çokta duygulandım :) umarım kalbini hiçbir zaman yanıltmam ve bende aynı duygualrı hissediyorum..buna emin olabilirsin :)
love&kisses for u :)))

burcukusu merhaba :)
da vinci ve lourve..tekrar okuyunca tekrar heyecanlandım :) gerçekten tekrar gitmek ve günlerimi orada harcamak istiyorum..
benim için yazdığın güzel sözlere ne desem az..çok çok teşekkür ederim..bunlar karşılıklı..demek ki aynı bakış açılarına sahibiz ki birbirimizi anlayabiliyoruz :)

Burcu merhaba :)
çok çok teşekkür ederim :) bende seni hep tanımayaçalışıyorum farkındaysan..hiçbir yazını kaçırmıyorum..sizlerde çok sıcak bir ailesiniz..annen,eşin, oğulların, hande&orçun..hepiniz yakın takibimdesiniz :)
filiz merhaba,
filizcim , 2 gündür bilgisayarım tamirde o yüzden seninkini yazmakta geçiktim..özür dilerim ..hemen bu gece veya yarın sabah yazacağım..hazırlıyımı yaptım zaten..
sende kendine çok iyi bak , ezgiyide benim için öp lütfen :)

Zinnur merhaba,
yazdığın yorum sanırım silinmişti bende yeniden maillerden buraya kopyaladım..Dün annemden yazmıştım..bir an önce yazmayı çok istedim çünkü..hatta çok güzel birkaç resmim vardı ama laptopum olmadan ekleyemedim..
bende sana teşekkür ediyorum , beni sobelediğin için :) dediğim gibi ben bu mimleri çok sevdim :))

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Öncelikle merhaba diyorum,sizinle(sizinle demek istiyorum çünkü senin bloğun aracılığıyla birçoğunuzla tanışma şansına nail oldum :)İnterneti sadece iş ortamında çalışma saatleri esnasında oda kısıtlı bir zaman diliminde kullanabiliyorum,sitelerinizi(diğerlerininkide)çok severek okuyorum ama bugün beni seni rastgele 20 şey yazında birşey rahatsız etti söylemeden edemeyeceğim,15. yazıdaki yorumun..Sanki birşeyleri yanlış ifade etmişsin köpek yavrusu vb. değildiki ifadesi rahatsız edici..Eminim farklı birşey anlatmak istedin..Neyse belkide 15. yazı beni olduğu gibi rahatsız etti,durumun kendisi bilemiyorum..Sana (size demek istemiyorum çünki sitene girdiğim günden beri ki buda yaklaşık 1 aydır her gün sitene girmek benim en keyif aldığığm alışkanlık oldu :) bol keşifli,keyifli,çikolatalı,gülücüklü günler diliyorum ve artık susuyorum :)

Adsız dedi ki...

sevgili burcu,
ne kadar ortak noktamiz varmis inanamadim gerci zinnurun kini de okudugumda ayni seyi hissettim .sanirim burada yazisan ve bunlari okuyan bir avuc deli hepimiz birbirimize benziyoruz.kiz cocugunu yazmani anliyorum paylasmayip sirf kendine kalsa daha uzucu olurdu.benim de icimden bazen onu sokakta tutan (annesi diyemiyorum)kadindan alip eve goturmek istedigim bebekler oldu(sanirim insan kendi cocugu olduktan sonra daha duygusal oluyor).keske hayat herkes icin daha adil olsa..
DENTISTA

Adsız dedi ki...

yeşim merhaba,
tabiiki tüm düşüncelerini açıkca söylebilirsin..sen beni uayrınca bende tekrar okudum ve demek istediğini anladım..sanırım ben duygularımı tam içimdeki gibi ifade edememişim..oradaki sokak köpeği benzetmesi şöyleydi ; hani sokakta bir kedi veya köpek görüp çok sever sonrada onu eve götürmek ister ya ya da götürürüz. çünkü hesap vermek zorunda kalmayız veya onun bir sahibi yoktur. hatta köpekçik veya kedicik çok mutlu olur, onu alır yıkar besleriz..işte olayın bu kadar basit olmadığını anlatmaya çalışmıştım..ama seni "sokak köpeği" sözü incitmiş sanırım..bunun için özür dilerim..demek istediğim gerçekten farklı..o bebeği çok sevdim..çok üzüldüm..daha farklı olsun istedim..gerçi hala istiyorum..ama yapamıyorum..duygularımı anlatmak çok zor..belki anlarsın bilemiyorum..
umarım beni yanlış anlamazsın..
ve lütfen susma..yorumlarınız benim için çok değerli..bende huzurlu,mutlu,lezzetli günler dilerim..

dentista merhaba,
evet zinnurda da çok şey buldum kendimden..okuduğum çoğu insanda da..bizler aslında birbirimizi çok iyi tanıyor gibi olduk artık :)ve bu beni çok mutlu ediyor..
ve son cümlene içten katılıyorum,keşke hayat herkes için daha adil olsa..

ve son yorumu yazan arkadaşımızıda çok teşekkür etmek istiyorum..benim için bu harika birşey..anlatamam neler hissettiğimi :)

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

burcu merhaba..yazdıklarını okurken bende kendimi okuyor gibi geldi:))özelliklede 1.şık,bebek ve çikolata.......kendine çok çok iyi bak..

Adsız dedi ki...

Kübra merhaba,
kendine beni yakın hissetmene inan çok memnun oldum..sende kendine çok çok iyi bak :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba;
tarifler müthiş! benim gibi iştahla yemek yapmayı ve bir o kadar da iştahla yemeyi seven biri için doğru adreslerden biri:)
pastalarınıza böreklerinize fikirinize sağlık:)

Adsız dedi ki...

tuba nur merhaba,
çok çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için :)
yaşasın yemek yemek :))

sevgilerimle..