Salı, Ekim 04, 2005

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN !!!


Bu pastayı iki kişi için yaptım. Biri İstanbulda biri ise Mersinde..İstanbuldaki arkadaşım takı yorum blogunun sahibesi Filizdi,dün gece eşi Mustafa ve ofis arkadaşı Onura süpriz yaparak bu pastayı yediler. Diğer arkadaşım ise Mersinde ve onun bugün doğum günü. En azından görüntüsünü ona armağan ediyorum ve buradan elimden geldiğince doğum gününü kutluyorum ;

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANDAN

Esas pastayı yiyen Mustafa ve Onur Beylerin yaşgünlerini tüm kalbimle kutluyorum :) Umarım tadını beğenmişinizdir...

Candan ise blogtan arkadaşım. Ve yorumları ile hepimiz aslında yakından tanıyoruz..
Candancım yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun..Ömür boyu tüm sevdiklerin ile mutluluklar dilerim..
Güzel yüzünden gülücüklerin hiç eksik olmasın :)))

Doğum günlerini gerçekten çok seviyorum ve çokta değer veriyorum. En çokta anneler için çocuklarının doğum günleri önemli olsa gerek..

Pastanın tarifinide geçerek, belki sizlerde sevdikleriniz için güzel bir doğum günü pastası yapmak isterseniz, diye başlıyorum ;




Gerekli malzemeler

Pandispanya için ;
  • 5 yumurta
  • 11 yemek kaşığı un
  • 11 yemek kaşığı tozşeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İçi için ;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket eti kakaolu büskuvi
  • 1 kare paket bitter çikolata(80 gr)
  • 2 adet muz

Islatmak için ;

  • hindistan cevizi suyu konservesi (yarısı)

Üzeri için ;

  • 3 paket kremşanti
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket damla çikolata
  • kırmızı süsleme tozşekeri



Öncelikle pandispanyamızı pişirerek pastamızı yapmaya başlıyoruz. Fırınımızı 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım. Şeker ile yumurtaları mikser ile renkleri beyazlaşana kadar iyice çırpalım. Vanilyamızı ekleyip tekrar çırpalım. Ayrı bir kaba unu, kakaoyu ve kabartma tozunu eleyelim. Ve yumurtalı karışımımıza ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. 26 cm'lik yuvarlak bir kek kalıbının altına pişirme kağıdı yerleştirip karışımımızı boşaltalım. Ve önceden ısıttığımız fırınımızda 20-25 dakika pişirelim.

Pandispanyamız piştikten sonra soğutmaya bırakalım. Bizde bu arada pastanın içini hazırlayalım. 1 paket kremşantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpalım. Büskuvileri ve çikolatayı rondodan geçirelim ve un haline getirelim. İstersek çikolataları biraz iri bırakabiliriz. Kremşanti ile çikolatalı karışımı birbirine katıp karıştıralım ve buzdolabına sırası gelene kadar kaldıralım.

Soğuyan pandispanyamızı ortadan ikiye bölelim. Ben bu aşamadan sonra pasta standımın üzerinde çalışıyorum. Sizlerde yüksek bir şeyin üzerinde çalışab
lirsiniz. Pasta standımızın üzerine karton altlığımızı yerleştirelim. Ve pandispanyanın ilk katını üzerine koyalım. Konserve hindistan cevizi suyumuzu açıp bir miktarı ile kekin her yerini iyice ıslatalım. Buzdolabından iç kremamızı çıkartalım.Muzlarımızı dilimleyelim. Pandispanyamının üzerine önce kremanın hepsini güzelce döküp yayalım. Kremanın üzerinede muzlarımızı dizelim. Pandipanyanın ikinci katını üzerine kapatalım. Ve bu katıda iyice hindistan cevizi suyu ile ıslatalım.

Pastamızın dışı için, 3 paket kremşantimizi 2,5 su bardağı süt ile çırpalım. Bir miktarının sıkma torbasının içerisine ayırıp (süsleme için) kalanının hepsini pastanın heryerine eşit miktarda spatula ile yayalım. En üzerini spatula ile dümdüz yapalım. Pastanın yanlarını damla çikolata ile süsleyelim. Bunun için,daha önceden anlattığım gibi, bir karış eninde kesilmiş dikdörtgen bir pişirme kağıdından yardım alalım. Kağıdın üzerine çikolatayı koyup pastanın yanlarına düzgünce yapıştıralım. Bu işlemi çok dikkatli ve temiz yapmamız gerekmektedir. Pastanın tüm çevresini damla çikolata ile kapladıktan sonra buzdolabında 10 dakika soğumaya koyalım.

On dakika sonra pastamızı buzdolabından çıkartalım. Ben "happy brithday" yazılı hazır şablonumu kullanarak pastanın ortasına yazı yazdım. Yazıyıda yine beyazmutfaktan satın aldığım kırmızı süsleme şekerini kullanarak yazdım. Sizde çikolata eritip yine sıkma torbasını kullanarak "mutlu yıllar" yazabilirsiniz. Pastanın yanlarını resimde görüldüğü gibi ya da kendi arzunuza göre sıkma torbasını kullanarak kremşantimizi sıkalım.

Ve pastamızı 1 gece buzdolabında bekletelim. Evetttt pastamız hazır..Umarım pastamızınn tadını severek tüm sevdiklerinizle paylaşarak yersiniz..

Hepimize afiyet olsun ...

65 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcucum I donot know how I am going to express my feelings that I am so touched by your beautiful as well as your delicious(I know it is because I have tasted it but gave the first bite to Yağmur)gesture.I am so happy to have friend who is so sensitive,kind,friendly,talented,faithful and most important of all a good mother.Cake looks MAGNIFICO;FANTASTICO;BELLISSIMO and PERFECTO.You can not imagine how happy I am lıke a butterfly as happiness is like a butterfly ,When pursued is always beyond your grasp,but you will sit down quietly may a light upon you.You are not one in a million but a billion you have made this birthday so meaningful for me.THANX YOU MY FRIEND.WENDY YANİ CANDAN Talk to you later O.K:)))))))))

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine sağlık herzamanki gibi çok şık bir pasta olmuş :) candanın ve diğer arkadaşınında doğum günlerini kutlarım.Bende senin yaptığın pastalardan kopya çekerek metenin doğum günü pastasını hazırladım :) Tarifini ve resmini tarif defterine yazıcam inşallah. Yanlız burcucum bu kenarlara çikolata kaplama işi çok zor senin tariflediğin gibi yağlı kağıtla yaptım ama çok uğraştırdı beni. Belki el alışkanlığımı geliştirebilirsem ilerde daha kolay olur benim için.Tüm paylaşımın ve içtenliğin için çok teşekkür ederim canım.

Sevgilerimle
Funda & Mete (bugün 25 aylık olan abi)

Burcu Özdoğan dedi ki...

Sevgili Burcu yine harikalar yaratmışsın, gercekten kutluyorum benimde cumartesi doğumgünüm bu pastadan kendim için yapabilirim ama üzerindeki süslemeyi nasıl yaparım bilmiyorum.Acilen benimde buralarda bir şablon araştırması tapmam lazım.Harikasın adaşım ellerine sağlık

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

hhh

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu
Ellerine sağlık, tüm pastaların gibi bu da nefis görünüyor. Dış kremayı krem şanti kullandığında ertesi gün çatlamıyor mu? Ben bu nedenle hep şanti kullanmaktan kaçınırım.Cevabın için şimdiden teşekkürler.

Şirin

Adsız dedi ki...

sevgili burcu bloğuna bu ilk ziyaretim.harikalar yapmışsın ellerine sağlık sevgili Candan ın doğum gününü bende tüm kalbimle kutlarım.sevgiyle kal.MUNEVCE

Adsız dedi ki...

Pastayı yiyen şanslı kişilerden biri olarak şunu diyebilirim;
Başarılı çok başarılı
Ellerinize kollarınıza aklınıza sağlık
Doğumgünü çocuğu Onur

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşım burcu öncelikle gösterdiğin özen için teşekkür ederim. Ellerine sağlık çok güzel bir pastaydı. Dün akşam önce görüntüsüyle daha sonra da lezzetiyle bizi feth etti...Gerçekten de dediğin gibi muz ve çikolatanın uyumu inanılmazdı..Seni tanıdığım için gerçekten çok şanslıyım...

Adsız dedi ki...

selamlar

doğum günü çocuğu fFiliz'in eşi...ellerinize sağlık..çok uzun zamandır bu kadar başarılı bir pasta yememiştim.

Adsız dedi ki...

selamlar

doğum günü çocuğu Filiz'in eşi...ellerinize sağlık..çok uzun zamandır bu kadar başarılı bir pasta yememiştim.

Adsız dedi ki...

burcu merhaba..dün benimde doğum günümdü..pasta dışında çok büyük güzel süprizler yaşadım...hayatımda ilk defa..pastam yoktu ama böyle bir pasta olsaydı hiç fena olmazdı hani;)))ellerine sağlık canım..
kübra.

Adsız dedi ki...

valla ne diyeyim pasta harika görünüyo ama çok kıskandım aşkolsun doğumgünümde bana nie böle güzel pasta yapmadın.Şaka bi yana gerçekten güzel görünüo ellerine sağlık.ben bu pastayla alakasız bişe sölicem ya benim bu aralar canım acayip kiş çekiyo:)şöyylee peynirli kabaklı hani benim herzmnki yediğimden olsa hiç fena olmaz yani sadece canım çok çekti kiş deyince aklıma gelince yazmak istedim..heryere tarifini yazıp duruorum en kısa zmnda bende yapıcam ztn:)öptümmm yağmuruda öp bnm için.. Günal:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Akşam programı için Candana gittik.Daha bizi kapıda görür görmez işte bu pasta başkasını Doğum günü pastası olarak yemem dedi.Artık bu doğum günü kızının dediğini yaapcağız.Elimiz mahkum mutfağa girdik:))sibel
Eğer blogu fazla işgal olmazsa hepimiz ayru ayrı candana kutlama yazacağız.Nazik düşüncene teşekkürler.Candan bizim içinde çok iyi bir arkadaştır.

Burcu ÜNAL dedi ki...

Sevgili Candan&Dear Wendy..
I am so glad when i read your great answer..i did nothing, i just give my best wishes for u. but believe me you are a wonderful person too :) HAPPY BRITHDAY TO YOUUUUU :)) love&kisses
see u :)

sevgili funda&mete ,
meteciğime bende esinlenerek bir pasta yapman harika birşey :))beni ne kadar mutlu ettiniz anlatamam :)
evet pastanın yanlarına çikolata vs. yapıştırmak zor iştir. ben hala zorlanıyorum..biraz emek ve sabır istiyor..ama birkaç kere daha yaparsan alışmaya başlarsın..başka pratik bir yöntemini bulursam hemen paylaşırım..
meteciğimi öperim..
sevgiler :)

burcucum merhaba,
demek seninde yaşgünün :))ne güzel ben çok seviyorum yaşgünlerini..burcu sen nerede oturuyorsun bilmiyorum ama bir ara bağdat caddesine veya eminönüne uğra derim. başka bir yerde bulursam inan paylaşırım..
ayrıca güzel sözlerin içinde çok teşekkür ediyorum :))

anonymous merhaba,
belki yanlışlıkla yazılmıştır bilemiyorum, belkide yorum yarım çıkmıştır..tekrar yazarmısın lütfen :)

şirin merhaba ,
öncelikle teşekkür ederim :))
aslında ilk günü birşey olmuyor ama pastanın 2. veya 3.günü çatlamaya başlıyor. özellikle içinde krema sertleştiricisi varsa..onun için bir gün içerisinde tüketilecek pastalarda kremşantiyi tercih ediyorum. eğer çatlamasını istemiyorsa yağla yapılan kremaları denemelisin..

münevce merhaba :)
ve hoşgeldin..her zaman beklerim :)
ve de çokkk teşekkür ederim :))

onur merhaba ,
çok mutlu oldum gerçekten..afiyet olsun :) doğum gününüz tekrar kutlu olsun :))

filizcim, rica ederim..ama çok sevindim gerçekten, bir ara ya beğenmezlerse diye inan çok endişe ettim..ama şimdi çok mutlu oldum :)
bende seni tanıdığım için çok şanslı olduğumu düşünüyorum..sevgiler :)

mustafa bey merhaba,
eşiniz çok tatlı bir insan ve bende onun için ve tabiki sizler için seve seve pasta yaptım..çok mutlu oldum sizlerden güzel yorumlarda alınca :)doğum gününüz tekrar kutlu olsun..

kübracım merhaba :)
seninde doğum gününü en samimi dileklerimle kutlarım :))DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN :))
güzel bir geçirmene çok sevindim..imkanım olsa senin içinde pasta yapmak isterim..

herkese sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Candan my heart belongs to you.Happy birthday.Cenk

Adsız dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun Candan nice senelere .Hep beraber .Pınar

Adsız dedi ki...

Doğum günü kutlamalarında hep heyecanlanırım candana da ne yazacağımı şaşırdım.Kutlu olsun hayatım diyorum.Atiye Hülya

Burcu ÜNAL dedi ki...

günalcım, sen isteseydin ben senin istediğin gibi bir pasta seve seve yapardım..ama sen hiçbir şey demedin..hatta ben size "isterseniz size yardım ederim" filan dediğimde aslında pastayı kastetmiştim ama birşey demediniz..bende zorlamadım bir düşünceleri vardır diye..ama bundan sonraya sözüm olsum en güzelini senin için yaparım :))
kişide ne zaman istersen yaparım bana "alo" de yeter..
çok öpüyorum seni..

sibel merhaba,
demek pastayı yapıyorsunuz :))
tabiiki candana burdan istediğiniz kadar mesaj atabilirsiniz..hem ben çok sevinirim..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Hey candan yaşlanıyorsun doğum günün kutlu olsun.Murat.

Adsız dedi ki...

Seni seviyorum Candan .Doğum günün kutlu olsun.Mehmet.

Adsız dedi ki...

Burcucum bunlar neler yazmışlar böyle bir zahmet Muratınkini siliver:)))Ben ona gösteririm.WENDY

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu Candana nazik jestinden dolayı çok teşekkürler .Bizler hep beraber olduğumuz için Bu jest bize yapılmış kadar mutlu olduk.Teşekkürler.Bu vesile ile Sevgili candana nice mutlu seneler diliyoruz.Demet ve Ceren

Adsız dedi ki...

candan seni çokkkk ama çok seviyorum .Happy birthday :Aliş

Adsız dedi ki...

Sevgili burcu pastayı yapamıyorlar ama yolu yok ya yapacaklar ya yapacaklar.Bu gün şımarık günümdeyim herşey serbest değilmi WENDY

Adsız dedi ki...

Kuzen(Candan) doğum günün kutlu olsun.Dilek

Burcu ÜNAL dedi ki...

demet ve ceren rica ederim :)
wendy, sana gelen hiçbir yorumu silemem kusura bakma :))
ne güzel işte seni çok seven arkadaşların ve akrabaların var..değerlerini bil:))
pastanında yapımı çok zor değil aslında, candansize yardım eder o deneyimli..

sevgiler :)

Doruk dedi ki...

Burcu yine döktürmüşsün, harika olmuş pastan. Ne mutlu doğumgününde hatırlananlara, ve Burcu gibi dostu olanlara!

Tuhfe dedi ki...

Sevgili Candan doğum günün kutlu olsun. Burcu Wendy'nin yazdıklarına katılıyorum.
Tiamo.

Adsız dedi ki...

burcucum münevceye benim için bir gidermisin .münevver teyze bak benim için ne yapmış.WENDY /CANDAN

Adsız dedi ki...

Candan halacım doğum gününü kutluyorum çok öpüyorum.Ege

Adsız dedi ki...

Candan teyze doğum gününü kutluyoruz.ilke ve berk.

Adsız dedi ki...

Değerlerini biliyoruz da insana doğumgününde yaşlanmışsın denirmi yahu:))))WENDY

Burcu ÜNAL dedi ki...

burcu adaşım merhaba :)
çok teşekkür ederim söylediğin güzel sözler için :))beni seni tanımakta çok büyük bir şans :)

tuhfecim :))
ne desem bilemiyorum çokkkk teşekkür ederim :))çok utandım :))
tiamo :))

wendycim münev teyzeye baktım..ne güzel yazmış..ne güzel onada kendini çok sevdirmişsin :)))
ayrıca bugün doğum gününü kutlamana inan çok mutlu oluyorum..(daha önce konuşmuştuk...)

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Aslında bu bir milat diyebiliriz.Daha önce konuşmuştuk onun için herkes daha mutlu daha önce sadece bir kutlama ile geçiştiriyorduk.Payın büyük arkadaşım.WENDY.LOVE YOU:))))

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,vesilenle benim duygusal,anlayışlı,arkadaş canlısı,sevimli,çok komik,biraz uzun arkadaşımın doğum gününü kutluyorum.Geldim ki herkes inanılmnaz yoğun Candan pastada en ufak bir sapma istemiyor.Yandılar diyorum.Yasemin

Adsız dedi ki...

benim maviş candanım doğum gününü kutluyorum.Ali Kemal

Adsız dedi ki...

Hey Candan,
It's time we remembered what we knew as children.....that out birthdays were days of pure,selfish enjoyment(and stuffing ourselves in delicious cakes).HAPPY B-DAY.We love you.Scott Brownie and Nipper from u.s.a.f.b İncirlik Adana

Adsız dedi ki...

hey Burcu,Your cake looks so very appetizing so as Candan's but as we were late eventually we were only able to eat the crumbs.
Candan we wish you a very happy b-day and many happy returns.lots of love hugs and kisses.XOXOXO And Burcu you keep up the good work.Joyce and Patti from u.s.a.f.b. incirlik adana

Adsız dedi ki...

burcucum bu pinokyolara inanma vallahi ayırdım.WENDY

Burcu ÜNAL dedi ki...

wendycim umarım doğum günün güzel geçiyordur :) ve eminim pastanda çok güzel olmuştur:))

yasemin rica ederim, yeter ki candan mutlu olsun :)

fatuzer, burada herkes bana göre arkadaş..doğum günün geçmiş ama umarım seneye tekrar burda olursun ve doğum gününü kutlarız :)

u.s.a.f.b. hi,
i am sure that candan has shared her cake with all of you :) and thanks for your nice words about what i had done..candan's happiness is enough for me :))

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucum,once again not for the last(you can be sure of this:)))All of us sending our greatest best wishes and thanks to you for letting us to use your blog for this special occasion(you know why it is special).And also for your nice gesture.We are appreciated.Once again as my gang said last night KEEP UP THE GOOD WORK XOXOX(this means I hug and kiss you.WENDY.p.s:as my identity relieved do you think ı should get another nick:)))))

Burcu ÜNAL dedi ki...

burcu çok teşekkür ederim :))

candan,
i think you shouldn't change your nick because you have been a part of this blog..
i wish you had a great brithday yesterday..how was your cake??
love&kisses

sevgiler..

Adsız dedi ki...

iyi

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
bugün bir pasta denerken pandispanyaya ihtiyacım oldu. ben de bu pastanınkini kakaosuz denedim. Üstüne de profiterol toplarından koymak istiyordum. Fırını yanlış ayarladığımdan olsa gerek pandispanyanın ortası çöktü tadı süperdi. Ben de ortasınından çöken kısmı daire olarak çıkarttım. Arasına profiterol kremasından sürmüştüm. üstüne topları koyup her yerini çikolatalı krema südüm. İyiki kek çökmüş çok daha güzel durdu. Bu arada kek o kadar güzel ki ortasını da biz yedik. Benim sormak istediğim çoğu pastada farklı kek tabanları uyguluyorsun. Hangisini yapacağın konusunda neye göre karar veriyorsun? Bir de biraz önce fark ettim bahar pastasında bu pandispanyadan 2 eksik yumurta kullanmışsın diğer her şey aynı. Bu çok farklılık yaratmıyor mu?Acaba benim kekimin çökmesinin başka bir nedeni var mı sana göre? Ortası olan bir keke ihtiyaç duyduğum zamanlar için soruyorum :) Temelde kullanmak için bir tarif arıyorum da.. Çok teşekkür ederim şimdiden..

Adsız dedi ki...

yüce merhaba,
şartlar yaratıcılığını harakete geçirmiş ve ortaya muhteşem bir pasta çıkmış :))harika !!
şimdi, kalıbının ölçüsü çok önemli..mesela 26 cm'lik bir kalıba 2 yumurta koyarsın o zaman kekin hem ince olur, hem de ortasını çökeltebilir..
birde kekinin tokmu yoksa yumuşakmı olmasını istiyorsan ona göre karar vereceksin..genellikle ben 20 cm kullanırım..eğer tok kek istersen 2-3 yumurta kullanır ununu fazla katarım..yok yumuşak daha ıslak gibi bir kek istersem 4-5 yumurta koyar ununa azaltırım..
şimdi sen bana istediğim ölçüyü ve kekinin nasıl olmasını istediğini söyle, ona göre yardımcı olayımn..

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Benim 22cm'lik kelepçeli kalıbım var.Onu kullanıyorum. İşin açıkcası pek bir fikrim yok hangisi daha güzel olur. Ama sana zahmet olmazsa iki çeşit için de bir ölçü verirsen, ikisini de dener ve karar veririm. :) Bu arada kalıbın kenarlarını yağlamamız gerekiyor mu?
Teşekkürler, sevgiler..

Adsız dedi ki...

yüce merhaba,
biraz geç cevap verdiğim için öür dilerim..
22 cm'lik bir kalıp için mesela bu pastadaki tarif için, 5 yumurta yerine 3 yumurta yeterli olur. 11 yemek kaşık ölçüleri yerine 8 yemek kaşığı yeterli olur. ama 20 cm'lik verdiğim tariflerde mesela paul tarzı çikolata kekte , mesela 1 yumurta fazla kullan,unu 2 çorba kaşığı arttır..
ve her zaman kalıbını yağla ve unla, veya pişirme kağıdı ile her yerini kapla..
sorunların olursa tekrar yardımcı olurum..

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba;
Siteyi gezerken inanılmaz zevk aldım. Birde siz bunları hazırlarken aldığınız zevki düşünemiyorum. 29 mayısta kızımın 2. yaş gününü kutlayacağız ona güzel bir doğum günü hazırlamak istiyorum ve sizin gibi birinden yardım alamak istedim. Öncelikle değişik çocukların hoşlanacağı bir doğum günü pastası ve ikram için çeşitli börek, kek, kurabiye ve salata çeşitleri düşünüyorum. Bana pasta ve ikramlar konusunda tarif verebilirseniz yada hangi sitelerden bilgi bulabileceğim konusunda yardımcı olusanız çok memnun olurum. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Öznur Hanım merhaba,
öncelikle tatlı meleğinizin gelecek doğum gününü şimdiden kutlarım..ve güzel sözleriniz içinde çok teşekkür ederim..
size önerebileceğim o kadar çok şey var ki..
öncelikle nasıl bir pasta yapmak istiyorsunuz ? şeker hamuru kaplımı yoksa krema kaplımı ? benim daha yeni yaptığım 2 adet yaşgünü pastası var.. biri kızıma biri eşime..üzerilerini tıklayarak sayfaları görebilirisin..
Birde aklıma Burcu'nun Doruk için hazırladığı yaşgünü partisi geldi..buradan yaptıklarını görebilirisin..
birde benim çocuklar için yaptığım renkli muffinler çok beğeniliyor..istersen onada bir göz atabilirsin..
birde aklıma Haticenin patates topları geldi..onlarıda çocuklar çok severler..

soruların olursa cevaplamaktan mutluluk duyarım..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba.........

ben viyanadan yaziyorum googleda rastladim sitene ve cokk begendim mukemmel pastalariniz var ve yapmasi kolay anlasilir anlatilmis hepside ve lezzetleride mukemmmel oluyor yaparken korku olmuyor icimde acaba tutarmi tutmazmi diye....

birde bu dogum gununde yaptiginiz pastayi yarin deneyecegim ilk denemem olacak cumartesi gunu yemek yarismasi var oraya götürecegim ins. guzel bir tad olur...

tekrardan tebrikler cok guzel calismalariniz var

devamini bekleriz

iyi aksamlar.......

Adsız dedi ki...

merhaba tarifleriniz ve verdiğiniz bilgiler çok güzel.bende kızımın doğum gününde yaptığım pastayı sizlerle paylaşmak istiyorum

Adsız dedi ki...

merhaba, bu pastayı eşimin doğum günü için yaptım.Herkes tarafından çok beğenildi.Sitenizi herzaman takip ediyorum ve çok beğeniyorum.Siz bu konuda bir ustasınız.kolay gelsin....

Adsız dedi ki...

pastalar güzel ama neden tariflerini vermiyorlar

Adsız dedi ki...

almanyadan merhabalar ve sevgiler....
kac gündür aradigim tarifi sayende buldum..2 tane kek yaptim..esimin dogumgünü icin süsledim..burada süsleme konusunda pek bi sknti cekmiyorsunuz cünkü en ufacik yerde bile bir sürü cesit hazir pasta süsü mevcut(ben bir köyde yasiyorumda :) )pastayi dedigin gibi hazirladim.sadece ek olarak icine 100 gr kadar findikli cikolata ekledim..kekin arasinda ufacik findik parcalarinda güzel bi hava katti...esimin bir tanesini yarin isyerindeki arkadaslariyla yemek icin götürecek..sonucu merakla bekliyorum..bakalim almanlar seveceklermi...burayada yazarim..simdilik hoscakal... nilüfer

Adsız dedi ki...

Pasta müthis olmus...herkes yedi ve bir dilim bile kalmadi..cok begenmisler...cok cok tesekkür ederimmm....:)

Adsız dedi ki...

slm burcu...
dogum günü pastan çok güzel gözüküyor..ben yuvarlak pasta çok yaptım ,denedim.13 nisanda kızımın 2. dogum gününü kutlayacagız.onun için pastasını evde yapmat istiyorum(1. doğum gününde dikdörtgen bir pasta yaptırmıştı babası)mümkün mü acaba?
degişik bir pasta olsun istiyorum,çünkü ben münkün oldukça kızımı hazır yiyeceklerden uzak tutuyorum.pastanın malzemilrini yazarsan eğer sevinirim fotograflı da gösterebilirsin
değişik bir süsleme.değişik bir arajman olsun istiyorum
simdiden tskr ediyorum
NAFNAF

Adsız dedi ki...

MERHABA BURCU HANIM. SIZIN SITENIZI INANILMAZ BIR KEYIFLE UZUN ZAMANDIR TAKIP EDIYORUM FAKAT NEDENDIR BILINMEZ ILK DEFA YORUM YAZIYORUM. BU PANDISPANYA TARIFINIZI ILK SEKER HAMURU PASTA DENEYIMIMDE KULLANDIM, COK MEMNUN KALDIM. ARTIK BENIM PANDISPANYA TARIFIM BUDUR. ELLERINIZE SAGLIK. COK BASARILISINIZ, AMA YINEDE DAHA BASARILI OLMANIZI DILIYORUM. EMEGINIZE SAGLIK.

Adsız dedi ki...

MERHABA Burcu Abla Ya süpersin diyorum.Öncelikle ellerine sağlık ve çok güzel bir şekilde yapmışsın ve anlatmışsın başarının devamını diliyorum.Bende belki sizin kadar olmasa pasta işlerine çok meraklıyım va çeşit çeşit pastalar yaparım açıkçası mutfağa girince herşeyi unutuyorum mutlu oluyorum ve kendi aklımdan uydurduğum tariflerle çok güzel pastalar yapıyorum ya açıkcası mutlu oluyorum çeşiti pastalar üretmekten inanıyorumki sizde işinizi seviyorsunuz çunku basardıgınıza göre sizi tebrik ediyorum. Tekrar ellerinize sağlık diyorum.ve verdiginiz pasta tarifini kısmetse hemen yapıcam.KENDİNEZE İYİ BAKIN.ALLAH A EMANET OLUN.

Adsız dedi ki...

slm SÜPERSİN YA.

Adsız dedi ki...

çok güzel süpersiniz

Adsız dedi ki...

çok güzel süpersiniz

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş

Adsız dedi ki...

Merhaba!
gerçekten güzel görünüyor ben denedim bir doğum günü için hediye yaptım.Fakat sanki kreması braz kvamlı oldu ve çok yoğun bir çikolata tadı oluştu.Ortadaki bisküvili krema yoğun kaldı ve yandaki çikolatalarla beraber ağırlaştı sanki...Siz ne dersiniz? İlk denemelerim ama gerçekten çok güzel bir iş.
Teşekürler...

Adsız dedi ki...

walla çooooooooooook şahane ama mazemesi çooook ve pahalı malzemeler ondan yapamadım yine ellerinize sağlık