Pazartesi, Ekim 31, 2005

ŞEKER HAMURU&MARZİPAN İLE GÜL YAPIMI


Ben bu gülün hamurunu daha önce yazdığım gibi hazır şeker hamurundan yaptım. Ama şeker hamurunu evimizde de yapmamız mümkün. Bunun için ;

- 1 kg pudra şekeri(mümkünse bağdat marka)
- 125 gr glikoz
- 22 gr gliserin
- 10 gr toz jelatin
- 80 gr su

jelatinsiz şeker hamuru için ;
- 1 yumurta akı
- 2 çorba kaşığı likit glikoz
- 500 gr pudra şekeri

jelatinsiz hamurun yapımı : glikozu ve yumurtayı hamur yoğurma kabında karıştıralım. Üzerine pudra şekerini eleyerek ekleyelim. Önce spatula ile malzemeyi birbirine yedirelim. Daha sonra elimizle yoğurmaya başlayalım. Rengi beyaz olana kadar mermer tezgahın üzerinde yoğurmaya devam edelim. Hamurun pürüzsüz,beyaz ve ipeksi bir yapıda olması gerekiyor ve iyi yoğurmak çok önemlidir. Hamurumuzu tezgahın üzerine pudra şekeri dökerek merdane ile dikkatlice açmalıyız.

diğer tarifin yapımı :bu malzeme ile büyük bir pasta hazırlayıp üzerini giydirip ,süslerini yapabilirsiniz. Sadace gül yapmak istiyorsanız, bu malzemenin 1/4 'ünü kullanmalısınız. Yapımı ise,glikoz ve gliserini pastacılık malzemeleri satan dükkanlardan bulabilirisin. toz jelatini soğuk suda erit ve eriyindece suyu az ısıtalım. Pudra şekerine tüm malzemeyi ekleyin ve hamur gibi yoğuralım. çok yoğurmadan hamuru parçalara bölüp çok az toz boya ekleyip hamurları renklendirebilirsiniz. boyadan çok az kaşığınızın ucuyla ilave edin. çok yoğun renk verir.

1- hamurdan küçük bir parça koparıp resimde görülen gül filizi şeklini verelim. Gülün yapraklarını bu filizin etrafına tek tek saracağız.

2-Yaprak yapmak için ise, önce resimde görüldüğü kadar bir miktar hamur koparıp elimizle yuvarlayalım. Naylon yardımıyla(resimdeki buzdolabı poşeti) hamurumuzu şekillendireceğiz.

3-Hamuru naylonun ortasına koyup naylonu hamurun üzerine örtelim. Ve parmağımızla hamurun üzerine bastıralım.

4-Ve parmaklarımızla hamuru bastırarak yayalım. Bir gül yaprağı şeklini alacak şekilde çalışalım.

5-6 -Naylonu kaldırdığımızda alttaki hamur gül yaprağı gibi ince olmalıdır.




7-8 - Gül filizinin etrafına yaptığımız ilk yaprağımızı saralım.

9-10 - tek tek aynı yukarıda tarif ettiğim gibi gül yapraklarını filizin etrafına sıra sıra dizelim.

11-12 - gülümüz bittiği zaman bıçakla alttak fazla hamuru keselim.

13- kestiğimiz gülün alt kısmını elimizle nazikce yuvarlayalım. ve istediğinizyuvarlıklığı elimizle tamamlayalım.

14- gülümüz pastamızın üzerinde yer almaya hazır..

sizlere önerim ilk önce bir oyun hamuru ile gül yapımını çalışmaktır. Ben hep önceden oyun hamuru ile çalışır daha sonra şeker hamuruyla şekilleri veririm.

hepimize kolay gelsinn..

139 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcucım.
Ne kadar iyi yapmışsın gülün yapılışını göstermişsin hep merak ederdim .Thanx.Pastaları üzerindeki gül etc nasıl yapılıyor diye.Ama biraz el alışkanlığı ister herhalde.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

cok guzel olmus, el becerisi isteyen bir is bu, birde sabir :))
eline saglik, jelatin kullanmadan yapsam cok sey degisirmi tarifte ?

tesekkurler,

Adsız dedi ki...

yorum yapan tüm arkadaşlarım günaydın .burcu süpersin ya varya işe gelirgelmez hemen siteyi açıyorum .merakla bugün ne değişiklikler var diye bakıyom .çok keyif ile takip ediyorum siteni .kendine iyi bak

Adsız dedi ki...

Seni epey uğraştırdık galiba, fotoğraflar çok güzel olmuş. ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın. marzipan hamuru jelatinsiz olur mu diye Zeynep abla sormuş zaten! ben de aynı soruyu soracaktım.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Sitenize şans eseri rastladım, herşey inanılmaz lezzeti ve özenli görünüyor. Ben de pasta yapmayı ve her seferinde farkllklar yaratmayı çok severim ama sizinkiler inananılmaz hoş. Ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu; çok güzel yapmışsın bayıldım. İlk pastayı koyduğunda keske dedim bu gülü anlatsa demiştim içten içe, koyduğunu görünce de kenenetlendim monitöre. Bir gül bu kadarmı güzel olur ellerine sağlık.
Senden bir ricam takı bloguyum ELİFCE ama yinede beni eklermisin linklerine...

Adsız dedi ki...

wendycim ,dediğim gibi oyun hamuru ile önce birkaç deneme yaparsan eminim elin alışır ve kendi tarzına göre farklı ve güzel güller yapabilirsin..ayrıca rica ederim :)

zeynep merhaba,
wendy'e dediğim gibi önce oyun hamuruyla denemeyapabilirsin..jelatinsiz tarifte var. hemen tarifi posta ekleyeceğim..ama ilk verdiğim tarifin hamuru tam tutuyor..

beyhan merhaba :)
çokçok teşekkür ediyorum..çok naziksin..hergün beklerim :))

nurdan merhaba,
sadace 10 dakikamı aldı yapmam ve resimlemem..çünkü hamurum hazırdı:)pastadan çok az artmıştı bende buzdolabında saklıyordum.umarım işinizi görür :)

tuhfe merhaba,
şimdi jelatinsiz "şeker hamuru" tarfi ekliyorum..ayrıca çok teşekkür ederim:)

tomris merhaba,
inan çok mutlu oldum yazdıklarını okurken..keşke senin yaptıklarınıda görme sanşımız olsa..eminim çok daha güzellerdir..bende bu sayede senin blogunu öğrendim,çok teşekkür ederim :)

elifce merhaba,
hemen linklere adresini ekledim..
bu arada senin istediğin birşeyi yapmama çok sevindim..umarım yardımcı olabilmişimdir..
teşekkür ederim..ama senin daha güzellerini yapacağına eminim..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çok tşk. Burcu.

Adsız dedi ki...

hayran hayran ve sessiz sessiz takip ediyordum sitenizi, bu gülü görünce dayanamadım ve ne kadar harika şeyler yaptığınızı sizinlede paylaşmam gerektiğini hissettim çünkü hepimizde yeni şeyler yapıp emek verirken sevdiklerimizden beklediğimiz güzel bir tebessüm ve teşekkürdür sadece.Siz bunların hepsini çoook fazlasıyla hakediyorsunuz.Şu sanal alemde bu kadar güzel şeyleri paylaşıcak kadar içten ve becerikli bir bayansanız eminim normal yaşamınızda sizinle hayatı paylaşanlar için olmazsa olmaz bir insansınızdır.Bütün başarılar sizin olsun ve tekrardan çok teşekkürler sizin yaptıklarınızı deniyerek bize güzel sonuçlar elde ettirdiğiniz için..

Adsız dedi ki...

tuhfe rica ederim,umarım yardımcı olabilmişimdir..

ayşe hanım merhaba,
gerçektende sizlerden güzel yorumlar alınca daha çok birşeyler yapasım ve paylaşaşım geliyor..nazik ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim, beni gerçekten çok mutlu ettiniz :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Selamlar,
Siteniz gayet başarılı ve yararlı. Teşekkürlerimizi sunarız.
Ben de ufak bir katkıda bulunmak istiyorum.
Sayfada gül yapımını anlatan küçük resimlere tıklayınca açılmıyor. Bunun sebebi resimlere isim verirken Türkçe karakterler kullanmanız. Örneğin resmin adı gülyapımı1.jpg olsun. Bu resmin adını bu şekilde verirseniz linkte bu isim "gulyap??m??1" şeklinde görünecek ve tanımlayamadığı Türkçe karakterler yerine soru işaretleri atayacağından resmin büyük hali açılamayacaktır. Blogger.com kendi yazılımında sayfa isimlerini bir şekilde hallediyor, örneğin sayfanızın adında da türkçe karakterler var bu nedenle otomatik olarak " hamurumarzipan-ile-gl-yapimi.htm" şekline dönüştürüyor. Ama şimdilik bu dosya isimlerinde yapılamıyor.
bu teknik detaya dikkat ederseniz sitenizde bu tip sorunlar ortadan kalkacaktır.
İyi çalışmalar.

Adsız dedi ki...

Pastaci senin sayende önümüzdeki yıl oğlumun doğum günü pastasını kendim yapacağım. Ama önce bir kaç deneme yapmam gerek sanırım. Sitenin ne kadar işe yaradığını anlatamam. Sayende çok şey öğrendim. İyi bayramlar diliyorum.
Sevgilerimle,
Asli

Adsız dedi ki...

web tasarımcısı merhaba,
beni uyardığın için teşekkür ederim..senin yorumunu okuduktan hemen sonra resimleri ingilizce karakter olarak kaydedip tekrar yayınladım. şimdi üzerilerine gidince açılıyor..
iyi bayramlar diliyorum :)

aslı merhaba,
bak bu beni mutlu eden en güzel haberlerden biri..oğluna doğum günü pastasını kendin yapman müthiş birşey..bende kızıma bu sene kendim yapacağım..yardım istersen seve seve herzaman :)
sana ve ailene çok güzel bir Ramazan bayramı diliyorum..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

sevgili pastaci,
gul hamuru tarifiniz icin tesekkur ederim.gayet anlasilir, bayram icin yarin isten gelir gelmez pastayi yapmayi dusunuyorum. pasta icin bir sey diyemeyecegim ama guluyle evdekileri gulumsetme konusunda simdiden iddialiyim. sayenizde turkiyeden cok uzakta yinede bayram havasi esecek evimde.iyi bayramlar sevgiler.

Adsız dedi ki...

çiğdem merhaba,
çok memnun oldum..umarım evdekileri mutlu edersin..ama bence insan sevgiyle ne yaparsa yapsın etrafındakileri mutlu eder :)
sana ailenle ve sevdiklerinleçok güzel bir bayram diliyorum..
sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcu merhaba,

sence glikoz yerine bal+limon suyu karışımı işe yarar mı? glikoz bulamadım. olmazsa ben de hazır şeker hamuru alacağım, ama evde kendim yapmayı çok istiyorum. burcu sende natalie'nin beyaz mutfak tarifleri kitabı var mı? orada bir dekor hamuru tarifi var ve içinde glikoz yeralmıyor, o tarif şeker hamuru ile farklı şeyler mi acaba? dekor hamuru nerede kullanılıyor? o kadar anlaşılmaz yazmış ki anlayamadım, hemen altında dekor rulosu diye bir tarifte var ama inan çözemedim, pişiriyor falan, acaba bu hamur pastaların üzerine koyulan süslerle mi ilgili? fikrin varsa paylaşır mısın? sevgilerimle

Adsız dedi ki...

aslı merhaba,
bende şimdi kitabı inceledim, evet haklısın hiç açıklayıcı hazırlanmamış..buradaki tarif sanırım aynı şeker hamuru gibi kullanılan bir çeşit hamur. ben hiç denemedim.ben hep verdiğim tarifi kullanıyorum. ama glikoz bulamıyorsan bu tarifi bir kere denemeni tavsiye ederim, hatta bende denemek istedim şimdi. glikoz yerni bal+limon hiç işe yaramıyor, bende birkaç kere denedim ve hiç iyi sonuç alamadım.
dekor hamuru tarifinde pudra şekeri var. şeker hamuruda pudra şekeri ile yapılıyor.bu tarifte margarin eklenmiş,kayganlık vermek için sanırım. tabi glikozun kıvamını vermeye bilir. en iyisi bende en kısa zamanda bu tarifi deneyip sana sonucunu yazayım ..çok uzun cevap yazdım kusuruma bakma :)
bu tarif olmazsa, hazır fondant almanı tavsiye derim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili burcu..pastalar harika..glikoz,gliserin ve toz jelatini nereden temin ediyorsun gibi abuk bir soru sorabilirmiyim..
aynur

Adsız dedi ki...

aynur tabii ki sorabilirsin..
genellikle tüm bu malzemeleri eminöününden alıyorum. ya "fermo"da ya da "sancarlar"da bulabiliyorum. Birde glikozu bir ara erenköydeki beyaz mutfaktanda alıyordum ama erenköyde artık satılmadığını öğrendim. feneryolundaki beyaz fırında satılıyormuş.
ayrıca toz jelatini ben metrodan alıyorum.
umarım yardımcı olabilmişimdir..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Arkadaşlar yardımım olur diye düşündüm isterseniz glikozu bağdat caddesindeki coccolat pasta tasarım atölyesinden temin edebilirsiniz orda kiloyla satılıyor üstelik çok da uygun fiyata.

Adsız dedi ki...

ülviye merhaba,
önce bilgin için çok teşekkürler..
coccolatın yerini tarif edebilirmisin..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

harika bir site.çok teşekkürler .ben bir arkadaş bahçelievler yaylada malzeme satan bi yerden bahsetmiş.onun aderesini isteyecektim.teşekkürler

Adsız dedi ki...

avores merhaba,
öncelikle blogumu beğenmene çok sevindim, teşekkür ederim :)
elifce bana o yorumu yazmıştı, bende şimdi onun blogunda sordum bakalım ne zaman cevap verir..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

avores merhaba,
eliften tarif geldi ;
Bahçelievler Yayla geliyorsun şebboy sok. çamlık cad. sağda kalıyor küçük dükkan.

umarım yadımcı olur..

sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba güzel bir pasta süsü hamuru tarifi verdiniz teşekkür ederim ben bu işi 12 yıldır profesyonel olarak yapıyorum sizinle görüşmeyi isterdim...

mail adresim:kardeslergul@mynet.com saygılarımla

Adsız dedi ki...

Tekrar merhaba,
Adresi sormuşsunuz ama ben kendim Edirnede oturduğum için ordkai bir arkadaşın vasıtasıyla malzemelerimi teğmin ediyorum ama size coccolatin sitesini verebilirim ordan rahatlıkla adresinede ulaşabilirsiniz.www.coccolat.com

Adsız dedi ki...

merhaba bir sorum olacak daha dogrusu merak ettigim bir konu bu hamuru hazırlarken jelatin yerine ne kullanabiliriz..jelatin hamuru catlatıyor ve güzel bir görünüm vermesini önlüyor..bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...

Adsız dedi ki...

MErhaba,
Fatih bey ben şeker hamurumda jelatin kullanmıyorum ve çatlamada olmuyor..ama çalışma ortamı önemli çok sıcak olmayacak ve ayrıca hafif fırçayla pastayı kapladıktan sonra ayçiçek yağ sürüyorum hem parlıyor hem çatlamıyor

Adsız dedi ki...

Fatih Bey ve Ülviye Hanım merhaba,
bende jelatin kullanmıyorum. Bugüne kadar hep glikoz,pudra şekeri ve yumurta akı kullanarak hamur hazırladım. ve herhangi bir çatlama hiç meydena gelmedi..
ayrıca oda ısısı ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalı. çok sıcak olursa hamur çabuk cıvıklaşır ve çalışma güçleşir, soğuk olursa hamur çabuk kurur ve çatlar..ben hep normal oda ısısında hamur yapıp çalıştım ve hiç sorun yaşamadım. birde pastayı sanırım çabuk tüketmek gerekiyor ve buzdolabında muhafaza etmemek gerekiyor. sıcak olmayan normal bir oda ısısında kalmalı ve 2 günden fazla buzdolabında yenmeyi beklememeli..mümkünse hemen tükelitilmeli..

ayçicek yağı sürme fikri benim aklımıda yattı..bende denemek istiyorum..teşekkürler Ülviye hanım..

umarım yardımcı olabilmişimdir..
iyi günler..

Adsız dedi ki...

Gerçekten tek kelime lle mükemmel.Ben de çok merak ediyordum gül yapımını ama toz jelatin nereden alınıyor marketlerde bulamıyorum.Hazır şeker hamurunu nereden bulabilirim acaba patanelerden mi?Ben küçüklüğümden beri pasta yemesini ve yapmasını çok seviyorum.Bir yerde tarif buldummu hiç kaçırmam.Yalnız şu dikkatimi çekiyor ben Almanya doğumluyum ve orada pastaların en alt kısmındaki hamur her zaman sert oluyor ama burada hiç rastlamadım birde onun tarifini bulabilsem çok iyi olacak.Neysa tarifleriniz için çooook mersi

Adsız dedi ki...

Gerçekten tek kelime lle mükemmel.Ben de çok merak ediyordum gül yapımını ama toz jelatin nereden alınıyor marketlerde bulamıyorum.Hazır şeker hamurunu nereden bulabilirim acaba patanelerden mi?Ben küçüklüğümden beri pasta yemesini ve yapmasını çok seviyorum.Bir yerde tarif buldummu hiç kaçırmam.Yalnız şu dikkatimi çekiyor ben Almanya doğumluyum ve orada pastaların en alt kısmındaki hamur her zaman sert oluyor ama burada hiç rastlamadım birde onun tarifini bulabilsem çok iyi olacak.Neysa tarifleriniz için çooook mersi

Adsız dedi ki...

Gerçekten tek kelime lle mükemmel.Ben de çok merak ediyordum gül yapımını ama toz jelatin nereden alınıyor marketlerde bulamıyorum.Hazır şeker hamurunu nereden bulabilirim acaba patanelerden mi?Ben küçüklüğümden beri pasta yemesini ve yapmasını çok seviyorum.Bir yerde tarif buldummu hiç kaçırmam.Yalnız şu dikkatimi çekiyor ben Almanya doğumluyum ve orada pastaların en alt kısmındaki hamur her zaman sert oluyor ama burada hiç rastlamadım birde onun tarifini bulabilsem çok iyi olacak.Neysa tarifleriniz için çooook mersi

Adsız dedi ki...

Gerçekten tek kelime lle mükemmel.Ben de çok merak ediyordum gül yapımını ama toz jelatin nereden alınıyor marketlerde bulamıyorum.Hazır şeker hamurunu nereden bulabilirim acaba patanelerden mi?Ben küçüklüğümden beri pasta yemesini ve yapmasını çok seviyorum.Bir yerde tarif buldummu hiç kaçırmam.Yalnız şu dikkatimi çekiyor ben Almanya doğumluyum ve orada pastaların en alt kısmındaki hamur her zaman sert oluyor ama burada hiç rastlamadım birde onun tarifini bulabilsem çok iyi olacak.Neysa tarifleriniz için çooook mersi

Adsız dedi ki...

Gerçekten tek kelime lle mükemmel.Ben de çok merak ediyordum gül yapımını ama toz jelatin nereden alınıyor marketlerde bulamıyorum.Hazır şeker hamurunu nereden bulabilirim acaba patanelerden mi?Ben küçüklüğümden beri pasta yemesini ve yapmasını çok seviyorum.Bir yerde tarif buldummu hiç kaçırmam.Yalnız şu dikkatimi çekiyor ben Almanya doğumluyum ve orada pastaların en alt kısmındaki hamur her zaman sert oluyor ama burada hiç rastlamadım birde onun tarifini bulabilsem çok iyi olacak.Neysa tarifleriniz için çooook mersi

Adsız dedi ki...

Gerçekten tek kelime lle mükemmel.Ben de çok merak ediyordum gül yapımını ama toz jelatin nereden alınıyor marketlerde bulamıyorum.Hazır şeker hamurunu nereden bulabilirim acaba patanelerden mi?Ben küçüklüğümden beri pasta yemesini ve yapmasını çok seviyorum.Bir yerde tarif buldummu hiç kaçırmam.Yalnız şu dikkatimi çekiyor ben Almanya doğumluyum ve orada pastaların en alt kısmındaki hamur her zaman sert oluyor ama burada hiç rastlamadım birde onun tarifini bulabilsem çok iyi olacak.Neysa tarifleriniz için çooook mersi

Adsız dedi ki...

Özlem merhaba,
geç cevapladığım için üzgünüm..
öncelikle teşekkür ederim :) toz jelatin özel pastacılık malzemeleri satılan yerlerde ve metro markette ve en sonda akmerkezdeki macro centerda gördüm. Ruf marka satılıyor, agar agar olarakta biliniyor..
hazır şeker hamurunu pastanelerde bulamayabilirsin..ama dediğim gibi eminönü fermoda, feneryolu beysada, kızıltoprak cocolatta satılıyor.
Almanyadaki pastaların tabanı toz badem ile yapılıyor olabilir. toz badem ,şeker ve az yağ sert bir pasta tabanı elde etmeni sağlayabilir..

başka soruların olursada cevaplamaktan mutluluk duyarım..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba...Sitenizi yeni keşfettim ve...hayran kaldim.Yeni ve daha basit bir gül hamuru tarifi ile katkıda bulunmak istiyorum.20yıldır bu tarifi uyguluyorum.100 ml kaynar suya 50 gr margarinilave ediniz ve hemen 100 gr un ekleyerek karıştırınız Çok az karıştırdıktan sonra hamur tencerenın dibinden ayrılıyor.Soğumaya bırakınız.Elde ettiğiniz hamura azar azar yaklaşık 500 gr pudra şekeri yediriniz.Pasta boyası ile bu hamurdan istediğiniz renkler elde edebilirsiniz.Gül yapımı çok zevkli bir uğraş.BAŞARILAR DİLEĞİ İLE...

Adsız dedi ki...

Merhaba,sitenizi yeni keşfettim ve....hayran kaldım.Yeni ve daha basit bir gül hamuru tarifi ile katkıda bulunmak istiyorum.20 yıldır bu tarifi uyguluyorum.100ml kaynar suya 50gr margarin ilave ediniz ve hemen 100gr un ekleyerek karıştırınız.Çok az karıştırdıktan sonra hamur tencerenin dibinden ayrılıyor.Soğumaya bırakınız.Elde ettiğiniz hamura azar azar yaklaşık 500gr pudra şekeri yediriniz.Pasta boyası ile bu hamurdan istediğiniz renkler elde edebilirsiniz.Gül yapımı teknolojisi aynı.Zor görülsede bu çok zevkli bir uğraş.Hepinize başarılar dilerim.

Adsız dedi ki...

Adsız dedi ki...

vhjhjökmçköşlş

Adsız dedi ki...

bız eskısehırden fatıh ve ulviye cıftıyız bu bahar 4. baharımız su anda googleye sewgılımın ısmını yazdım we sız cıktınız karsıma cok memnun oldum

Adsız dedi ki...

Rüçhan merhaba,
tarifin için çok teşekkür ederim..pratik görünüyor..mutlaka deneyeceğim..

fatih ve ülviye merhaba,
sizlere ömür boyu mutluluklar dilerim, umarım hiç ayrılmazsınız :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba;
ben glikoz bulamıyabilirim.glikoz yerine ne kullanmamı önerirsiniz?cevabınızı bekliyorummm

Adsız dedi ki...

sema merhaba,

nerede oturuyorsunuz ? İstanbuldamı ?
maalesef glikoz yerine fazla kullanılabilecek bir malzeme bilmiyorum..birkaç defa glikoz yerine bal kullanmıştım ama glikozun yerini tutmuyor..belki bal miktarını arttırarak deneyebilirsin..

sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ben de şeker hamuru yapmaya çalışıyorum.Malzemeleri toparladım. yalnız glikoz acaba toz şeklinde bir şey mi? Ben eczaneden aldım da. Hemen cevaplarsanız sevinirim. Oğlumun doğumgününde pastayı ben yapmak istiyorum. Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

pelin merhaba,

Öncelikle oğlunuzun doğum gününü kutlarım :) yeni yaşı mutluluk getirsin..

glikoz toz değil, bal kıvamında bir malzeme..hatta aynı bala benziyor ama rengi su gibi yani renksiz..

toz glikoz hiç kullanmadım ve size şu an öneremiyeceğim..eğer İstanbulda oturuyorsunuz burayı bir inceleyin lütfen. Buralarda bulabilirsiniz..

Adsız dedi ki...

ben ilk kez şeker hamuru yapmak istedim fakat başarısız oldum. çok cıvık bi şey oldu. kesinlikle yuğrulacak ve merdaneyle açılacak kıvamda değildi. ACABA NEYİ YANLIŞ YAPTIM.BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ? YOKSA PİŞİRMEK Mİ GEREKİYORDU? İLK DENEMEM OLUMSUZ OLDU VE ÇOK ÜZÜLDÜM.

Adsız dedi ki...

Pastalarınıza bayıldım.Saatlerdir buradayım.Kızımın doğum günü için tarf arıyordum ama daldım gittim.Ellerinize sağlık doğrusu!:)Bu şeker hamurunu beysada bulabileceğimi okumuştum yorumlardan birinde.Acaba sizde adresi ya da telefonu var mı oranın?Eğer verirseniz çok memnun olurum.Hiç değilse ordan hazır olarak alabilirim.mail adresim:baharerdensoy@hotmail.com

Adsız dedi ki...

tek kelimeyle muhteşemsiniz çok uzun zamandır merak ettiğim şeyleri öğrendim çokk teşekkurler

Adsız dedi ki...

Merhaba!

Bu yaptığın şeylere hayran kaldım! Ben de yapmak istiyorum! Glikoz ve gliserin bulabilirsem tabii. Aktarlarda olabileceğini sanmıyorum. Nerden bulacağım? Pastacılık malzemeleri satan dükkanlar hangileri acaba.. :(

Tarif için çok teşekkür ederim. Bir sorum olacaktı, acaba bu hamurla pastanın üzerini nasıl kaplıyoruz? Merdaneyle açarak mı? Yanıtlarsan sevinirim denemeyi çok istiyorum da.

Sevgiler,

selin (www.selincaglayan.com)

Adsız dedi ki...

deniz merhaba,
eğer hazırladığın şeker hamuru istediğin kıvamda olmadıysa, cıvıksa, içerisine azar azar pudra şekeri ekleyerek yoğurman gerekiyor..
kesinlikle pişirilmiyor..

Bahar ve Selin merhaba,

İstanbuldaki çoğu pasta malzemeleri satan dükkanları bu adreste topladım. ben en çok Eminönü'dekilere gidiyorum. ama kadıköyteki Beysadada muhteşem şeyler var..

Ayrıca şeker hamuru ile olan bir çalışmayı buradan okuyabilirsiniz. yardımcı olacağına eminim :)

güzel sözleriniz için ise çokkk teşekkür ederim :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sizi kutluyorum.Ne kadar güzel olmuş güllü pasta.İnsan yemeye kıyamaz bunu ya. doğum günleri de kutlu ve mutlu olsun.Sevgiler. Gül Göktuna. gulgoktuna @ttnet.net.tr

Adsız dedi ki...

burcu abla gıda boyası yerine tang falan varye onlardan kursam olurmu burada gıda boyası nerde satılıyor bilmiyorum birde glikozla toz jelatini nerden temin edebilirim biz diyarbakırdayız burada pek pasta süsleri satan yerler yok o yüzden

Adsız dedi ki...

Gül Hanım, nazik yorumunuz için çok teşekkür ederim..

Melike merhaba,
Bulunduğun yerde tanıdık pastahaneler varmı? onlara sorabilirsin..
tang olmaz, çünkü hamurun yapısını bozar..
gıda boyasını, glikozu ve toz jelatini önce bir pastaneye sor, eğer yardımcı olmazlarsa ve eğer çok istiyorsan ben sana istanbuldan gönderirim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

glikozu aktarlarda bulabilirmiyim ben diyarbakırdayım da birde gliserin ve toz jelatin onlarda aynı yerlerde satılıyormu rica etsem foroğraflarını çekip siteye eklermisin zahmet olmasa cevebınızı bekleyeceğim

Adsız dedi ki...

burcu abla ben sorayım bir marketlerde eğer bulamazsam sana yazarım teklifin için sağol ama senin zahmete girmeni isteyemem daha önceki sitelerden böyle bir teklif gelmemişti çok duygulandım ben 16 yaşındayım küçüklüğümden beri hep pasta işlerine meraklıyım artık gezmelerde bile pastaları bana yaptırıyorlar senin kadar olmasada kendimce bende bir şeyler yapıyorum

Adsız dedi ki...

bugün bütün çarşıyı alt üst ettim ama bulamadım rica etsem gıda boyası, glikoz, gliserin, toz jelatin, vede kargo ücreti ne kadar tutar diye bir öğrenirmisin eğer bunları yaparsan gerçekten hakkını nasıl öderim bilemiyorum. mezreke@mynet.com mailim bana burdan ulaşabilirsin

Adsız dedi ki...

melike'ciğim sana bir mail attım..cevabını bekliyorum..

Adsız dedi ki...

burcu abla maili anca şimdi yolladım abimden fırsat kalmıyor ki anca geceleri internete girebiliyorum herşey için çok sağol

Adsız dedi ki...

burcu abla
abla dememe inşallah kızmıyorsun
biliyorsun bayram yaklaştı ya artık 3 gün kaldı benim sana sormak istediğim bir şey var teyzemler arefe günü kadayıfı pişirip yanılmasam baklavayıda pişirip 4 5 gün bekletiyorlar şerbeti dökülmeden toplam 7 tepsi olduğu için yani şerbeti dökülmüş halinin de sayarsak bir haftayı buluyor bu bu şekilde sağlıklı mı?

Adsız dedi ki...

Melike'ciğim, abla dediğin için kızmam :)

sorunu gıda uzmanımız Ebru Hanıma yönelteceğim..cevap yazarım tekrar..

Adsız dedi ki...

Hamur tatlılarının geneli raf ömrü uzun olan ürünlerdir. Ancak bekleme
süresi uzadıkça duyusal kalitesini kaybederler (şekerleşme, kuruma vb).
Baklava ve kadayıfa gelince. Bu tatlıların yapımında yoğun olarak margarin
yağ kullanılmakta. Pişmiş olarak şerbetlenmeden uzun süre saklandığında,
yağdan dolayı tadında bir acılaşma meydana gelebilir.Pişirme, şerbetleme ve
tüketim süresinin toplamda bir haftayı geçmemesi daha uygun olur. Tabi
saklama koşulları da çok önemlidir. Serin ve rutubetsiz bir ortamda üzeri
kapalı şekilde muhafaza edilmelidir.

Adsız dedi ki...

teşkekkürler

Adsız dedi ki...

burcu abla haberin varmı bu sayfayı tamamen kopyalayıp bir sitede yayınlamışlar http://www.bebek.com/BebekNETForum/tm.aspx?m=43590&mpage=1&key=렸
site bu bir üye kopyalamış

Adsız dedi ki...

burcu abla haberin varmı bu sayfayı tamamen kopyalayıp bir sitede yayınlamışlar http://www.bebek.com/BebekNETForum/tm.aspx?m=43590&mpage=1&key=렸
site bu bir üye kopyalamış

Adsız dedi ki...

burcu hanım şeker hamurunu açtığımızda istediğimiz şekil olmazsa yada bozulursa yırtlırsa vs. bozup yine yapabilirmiyiz

Adsız dedi ki...

ferdie hanım, eğer şeker hamurunuza çok fazla pudra şekeri yedirmemiş ve kurulaştırmamışsanız, bozup yeniden açabilirsiniz.
bu gibi durumlarda tezgahı margarin ile yağlayıp açmak veya silpatın üzerinde açmak daha işe yarayacaktır..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

burcu hanım sitenizle bugün tanıştım.6-7 saattir çıkamıyorum.inanılmaz beğendim.12 yaşından beri bende pasta yapımına meraklıyım.sizin tariflerinize bayıldım.bugün sizden çok şey öğrendim.her gün mutlaka sitenize gireceğim.sizi tebrik ederim.

Adsız dedi ki...

burcu hanım sitenizle bugün tanıştım.6-7 saattir çıkamıyorum.inanılmaz beğendim.12 yaşından beri bende pasta yapımına meraklıyım.sizin tariflerinize bayıldım.bugün sizden çok şey öğrendim.her gün mutlaka sitenize gireceğim.sizi tebrik ederim.

Adsız dedi ki...

burcu hanım sitenizle bugün tanıştım.6-7 saattir çıkamıyorum.inanılmaz beğendim.12 yaşından beri bende pasta yapımına meraklıyım.sizin tariflerinize bayıldım.bugün sizden çok şey öğrendim.her gün mutlaka sitenize gireceğim.sizi tebrik ederim.

Adsız dedi ki...

Başak Hanım, nazik sözleriniz için çok teşekkür ederim..

sık sık beklerim :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

seker hamuru marzipanmi oluyor

Adsız dedi ki...

esma merhaba,
marzipan bademden yapılır, ama şeker hamuru pudra şekerinden ve glikozdan yapılır..tarifi blogta var..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

tariflerinizden bende yararlanmak ve uygulamak istiyorum.fakat marmaris ve çevresinde glikoz ve gıda boyası bulunmuyor.sadece tariflerinizi okumakla yetinmek zorunda kalıyoruz.istanbul dışındaki okurlarınız için bulunamayan malzemeleri adresimize gönderme gibi bir kolaylık yapıyormusunuz.

Adsız dedi ki...

tariflerinizden bende yararlanmak ve uygulamak istiyorum.fakat marmaris ve çevresinde glikoz ve gıda boyası bulunmuyor.sadece tariflerinizi okumakla yetinmek zorunda kalıyoruz.istanbul dışındaki okurlarınız için bulunamayan malzemeleri adresimize gönderme gibi bir kolaylık yapıyormusunuz.

Adsız dedi ki...

herşey çok güzel elinize sağlık ben şeker hamurunu izmirde nerden temin edebilirim kullandığınız glikoz tozmu sıvımı eczaneden toz aldım olurmu teşekürler

Adsız dedi ki...

burcu hanım herşeyden önce siteniz için çok teşekkürler.çok yararlanıyoruz.ama istanbul dışında oturanlar bu malzemeleri nereden temin edecek.ben antalyada oturuyorum.burada bu malzemeleri satan bir yer hiç duymadım.acaba sizin bir bilginiz varmı?tarifleriniz mükemmel.başarılarınızın devamını diliyorum.

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel olmuş güller.ben birşey sormak istiyorum bu şeker hamurunun hazırı satılıyormu.hazır alıp buzdolabında bulundurabilirmiyim.teşekkür ederim.yüreğinize sağlık

Adsız dedi ki...

biraz masrafta ucuz tarifler verırsenız sevinirim amatarifler süper

Adsız dedi ki...

Melek merhaba,
biz bazen İstanbuldayken bile malzeme bulmakta zorlanıyoruz..onun için size yardımcı olabilmeyi çok isterim.en son Fermo'ya(Eminönü) gidişimde, Türkiyenin her yerine ve Kıbrıs'a isteyenlere kargo gönderebileceklerini ve gönderdiklerini söylemişlerdi..size firmanın bilgilerini aşağıdaki linkte gönderiyorum ;
http://pastaekipman.blogspot.com/2006/06/fermo-gida-ticaret-pastane-ihtmadpaza.html

Esra , İzmir'de Yenişehir Gıda Çarşısından ve Kemeraltından çoğu malzemeleri temin edebildiklerini yazıyor okucular..
Glikoz , toz olmayacak, sıvı hatta bal kıvamında olması gerekiyor. Alırken "glikoz şurubu" derseniz daha iyi anlaşılır..

Zeynep merhaba, Antalya'daki okuyucularım ve arkadaşlarım Glikoz ve gıda boyası dışında bir çok malzemeyi bulamişlerdi. Antalya'da Metro Gross market var, oranında pastacılık bölümü var..birde tanıdık pastaneler varsa, onlardan kilo ile glikoz alabilirsiniz..aslında Türkiyenin çoğu bölgesinde bu malzemeler var ama toptan satılıyor..parekende bulunmuyor..
Yukarıda Melek hanıma yazdığım gibi isterseniz, Fermo size kargo ile ürünleri gönderebiliyor..

Birnur, şeker hamurunun hazırı satılıyor..Tüm pasta malzemleri satan dükkanlarda hazırıda satılıyor..buzdolabında saklanabilir..ama ben son kullanma tarihine kadar güneş almayan kuru bir dolapta saklamayı tercih ediyorum ve ağzını hava almıyacak şekilde çok iyi kapatıyorum..

Sevim, birçok tarif var blogta, maliyeti yüksek olanlarda var, normal veya düşük olanlarda..ama herşeyin en iyisini kullanmaya gayret ettiğim için, maliyeti en son düşünüyorum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

çokgüzel yapmışsınızda daha güzel hamuryapamazmısınız bu hamur tam amiyle elastik degil galiba daha elastik olsa bence daha iyi olur

Adsız dedi ki...

yaa süperr yaa ama glikozun ne oldunu hala bilmiommmmmmmmm

Adsız dedi ki...

Ayyyy... Yarın hemen Eminönüne falan gidip alacağım ya. Canım çekti. :)))))

Malzemeler şu saatte (18.05) burda olsa mutfağa koşup yapacağım öyle yani. Ya bu kadar olur! Kesi bu tarifi (ç)alıp kullanacağım evdeki pastalarımdaaaaaaaaaa!

Adsız dedi ki...

Ececimmm glikoz şeker demek :)

adresinden bak anlamına bir zahmet :))

Bu arada Burcu Hanım; Anlayamadım birşeyi... O nazikçe yuvarladığımız topu ne yapıyoruz? Hani kesmiştik fazlasını gülün... O fazlayı ne yapıyoruz???

Adsız dedi ki...

harika bi site yapmışınız. çok beğendim.
artık bir çok şeyde bu siteden yararlanmayı düşünüYORUM...

Adsız dedi ki...

siteniz çok güzel olmuş
bende blogger betaya geçtim ancak şimdi türkçe karakter problemi var nasıl düzeltiniz bana yardım ederseniz çok sevinirim yasakmeyve@gmail.com

Adsız dedi ki...

sitenizi çok beğendim.Şeker hamuru evde denemek istiyorum ama malzemlerini bulamıyorum. Nerden bulacağım hakkında bana yardım edrseniz çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

slm Burcu.glikoz yerine hafif limonlu bal kıvamında bi şerbet kaynatsak nasıl olur sence?

Adsız dedi ki...

slm Burcu.glikoz yerine hafif limonlu bal kıvamında bi şerbet kaynatsak nasıl olur sence?

canan kufer dedi ki...

sevgili burcu,
yurtdisinda yasadigim icin, ne yazikki senin tarif ettigin yerlerden, ancak türkiyeye (istanbula) geldigim zaman alabilirdim. ama cok hevesli ve merak ettigim icin burada arastirdim, ve nihayet likid glikozu online www.tortissimo.de ve http://mannis-laden.com/ sitesinde buldum. yakin zamanda bende ilk seker hamurumu yapmak istiyorum. önce kurabiye kaplasam daha mi iyi olur?

sevgiler,
canan

Adsız dedi ki...

merhaba,
glikoz yerine baska bir sey kullanilabilirmi?

Adsız dedi ki...

merhaba ben Ela pastalarınızı çok beğeniyorum.Yalnız şeker hamurunda kulanılan gliserini merak ediyorum. sağlığa bir zararı olurmu ve şeker hamurunda ne için kullanılır. bana cevap yazarsanız çok sevinirim.elaakkoyun@mynet.com

Adsız dedi ki...

Merhabalar Burcu hanım(size hitap etmekten müthiş zevk alıyorum, çünkü kızımın adı Burcu), ben almanyada yaşıyorum ve şeker hamuru için gereken malzemeleri büyük araştırmalar :)) neticesinde buldum ve jelatinsiz olan tarifi yaptım. Ama olmadı, açarken merdaneye yapıştı.Altına üstüne un serper gibi pudra şekeri serperek açtım ama gülleri o kadar zor yaptımki elime yapıştı hep. Sebebini ve neler yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim. Birde almanyada olan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum, gliserin ve glikozu (özellikle likit diye söyleyin yoksa toz veriyorlar) eczaneden temin edebilirler, onlar sipariş üzerine getiriyorlar.jelatin ve gıda boyasıda metro markt lerde var. Herşey herkesin gönlünce olsun...

Adsız dedi ki...

yine ben...

birşey daha sormak istiyorum, bu şeker hamurunu diyelimki becerdim :))) ama fazla yaptım, nerelerde, nasıl ve en fazla ne kadar muhafaza edebilirim. Çoook teşekkürler...

Adsız dedi ki...

burcu hanım mümkünse acele cevap bekliyorum, çünkü oğlumun doğumgününe çooook az kaldı :))) tekrar teşekkürler....

Burcu ÜNAL dedi ki...

Ayşe hanım,

Şeker hamurunu çok sıcak veya çok soğuk ortamda açmayın. Özellikle tezgahınız mermer ise çok rahat edersiniz. Hamuru açarken yapışmasını önlemek için tezgaha azar azar nişasta serpiştirin. Bu yapışmayı engeller.

Eğer hamurunuz artarsa streç filmleyip oda ısısında 1-2 hafta saklayabilirsiniz..


sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba...
Bloğunuzu yeni gördüm fazlasıyla faydalı bilgilere rastladım. Pastacılık konusunda bayağı öğreneceklerim var bloğunuzdan :) Sık sık görüşmek dileğiyle...

Özlem'den Sevgiler...

efe dedi ki...

MERHABA BEN EFE ANKARA KUKİ HOUSE DE ÇALIYORUM 17 YAŞINDAYIM İTALYAYA PASTACILIK YARIŞMASINA DAVET EDİLDİM AMA Bİ SORUN VAR PASTA SOSUYLA BERABER 90 GR MI GEÇMEYECEK VE YÜKSEKLİĞİ 6 CM Yİ GEÇMEYECEK ŞEKİLDE OLACAK ÇOK SÜSLÜ VE DEKORLU OLACAK.BUNUN GİBİ 3 TANE PASTA YAPACAM AYRI AYRI BUNUN İÇİN BANA ÖNEREBİLECEĞİNİZ PASTALAR VARMI?VARSATARİFLERİNİ ALABİLİRMİYİM RESİMLERİYLE BERABER

Burcu ÜNAL dedi ki...

Efe bey merhaba,

Öncelikle tebrikler !

size yardımcı olmak isterim ama biraz daha detay lazım..süslemelerin konsepti vb.?

bana burcugencoglu@pastaci.net mailinden ulaşabilirsiniz..


görüşmek üzere

Burcu

NESRIN dedi ki...

Burcu hanim bende glikoz yerine corn syrup kullansam olur mu?

yılgör dedi ki...

selam her şeyçok güzel ben aydın kuşadasında oturuyorum pasta yapmayı çok seviyorum pasta malzemelerini burada nerden temin edebilirim teşekürler

Adsız dedi ki...

slm lar efendim gerçektende elleriniz dert görmesin ya insan yemeye bırakın bakmaya bile kıyamıyor. açıkçası çok çok güzeler süperler ya terkelimeyle harika. ya inanın diyecek söz bulamıyom. ben mardinliyim yaşım 17 ve çok meraklıyım bu tür şeylere. inanın böyle insanlar çoğalmalı bence herkez butür güzellikleri görmeli bilmeli. sizi tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum bende bilmek isterdim yapmasını ve inanın ki deniyecem de mutlaka başaracam sizin gibi yapacam yani pardon sizin kadar olmasada yapmaya çalışacam sizi canı yürekten teprik ediyorum ben fasla gevezelik ettim anlaşılan siz şimdi kızarsınızda dimi neyse eyer bana ulaşmak isterseniz iste adresim seviyorum_471990@hotmail.com burdan bana ulaşa bilirsiniz tariflerinizide bekliyecem kib aeo by hayatınızda başarılar

Adsız dedi ki...

merhaba,
seker hamurunu yaptiktan sonra yumusak bir sekilde folyo icinde saklamak mumkunmu? veya sekilleri verdikten sonra kuru halde ne kadar saklayabilirim? tarife göre cok fazla hamur meyadana geliyor ve ben hepsini bir kerede tüketemem... cevabinizi bekliyorum tesekkürler...

Unknown dedi ki...

Merhaba,ACİL!ACİL!ACİL

Ben sitenizi dün ziyaret ettim.Ve şeker hamurlu pasta yapmaya karar verdim.Ancak verdiğiniz jelatinli şeker hamurunu ne yaptıysam tutturamadım.İlk başta hamurun hepsi kum gibi dağıldı, toparlayamadım.Sonra ellerimi ıslatıp hamuru nemlendirerek yaptım.Bu sefer de tezgaha yapıştı.Pudra şekeri ilave ederek biraz hamuru toparladım ama fotoğrafta görülen hamurla alakası yok.Hamur parçalanıyor.Bende hamuru buzdolabı poşetine koyup dolaba kaldırdım.Az önce baktım sertleşmiş.Ama hala çatlaklıklar var hamurun üzerinde neyapabilirim lütfen yardım eder misiniz.

Adsız dedi ki...

Merhaba, uzun süredir blogunuzu ve diğer sayfanızı keyifle izliyorum, hatta öyle ki gaza gelip ben de bir blog hazırladım ( www.sibelintarifdefteri.blogcu.com ) Blogda bazı düzenlemeleri yapma konusunda hala acemiyim ve zorlanıyorum ama her yorum gelişinde çocuk gibi heyecanlanıp mutlu oluyorum.Şeker hamurunu jelatinsiz tarifinizle denedim ama hamur ipek gibi olmak bir yana çabuk ufalanan pürüzlü bir hal aldı, nerde hata yapmış olabilirim, pudra şekeri markası mı etkili olmuştur? Bir de artan hamuru içinde yumurta olduğu için oda sıcaklığında saklamak sorun yaratmaz mı? benim blogumu da ziyaret edip yorumlarınızı iletirseniz çok mutlu olurum. şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

geniş saten kurdale süslemelerde kullanılan şeytan merdiveni adıylada anılan katlama şekliyle katlanır. yani üçgen hale getirilen kurdale bir sağdaki ucu içe katlanır. sonra diğer ucu katlanır. bu şekil kurdalenin bir tarafındaki uc bitene kadar devam eder.

Yorum yaz! :: Arkadaşa gönder!

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba, ben almanyadan(münich) arzu, benim bir sorum olacakti bende seker hamuru ile sizin kadar olmasada güzeeel pastalar yapmak istiyorum, fakat glukoz ve gliserin'ini nerden alabilirim bilemiyorum. bu konuda bir bilgisi olan bana yardimci olursa cok sevinirim. herkese keyifli günler diliyorum. hoscakalin.

Adsız dedi ki...

öncelikle söylemem gerekir ki bu tarifler süper.ellerinize sağlık.bende sizden feyz alarak yılbaşı hediyesi olarak 6 ailey çikolata hazırladım.blok çikolatayı eritip kalıplara doldurdum ve inanın yiyen herkes hayran kaldı.izmirde yaşıyorum.blok çikolatayı da sizin yönlendirmeniz sonucu hürriyet şekerlemeden aldım(eski garaj arkasındaki gıda çarşışında yeri).ilk eritme çikolatayı eşimin ablası sayesinde tadmıştım ve hayran kalmıştım.kendim yapıp hediye ettiğim bir arkadaşım tadının ünlü Gusto çikolatalarından bile güzel olduğunu söyleyince inanın çok gururlandım.
sırası şeker hamuru yapımı var.sizin siteniz sayesinde onlarında güzel olacağından eminim.
Allah ellerinize kollarınıza sağlık versin.
şimdiden iyi çalışmalarr

Adsız dedi ki...

merhaba glikoz ver glicerin eczanede stailiyor almancasi: glucosesirup + glycerin

Adsız dedi ki...

YA ÇOK GÜZELDE BUNUN GLİKOZSUZ OLANI YOKMU YAAAAA BİDE JELETİNİ PAZAR POŞETLERİNDEN KULLANSAK:d

Adsız dedi ki...

bu $eker hamuru Fransadaki pate d'amande mu acaba?:)

Adsız dedi ki...

glikoz gliserin yada likit glikoz kattığımızda rengi hep pembemi oluo?cvp

Adsız dedi ki...

burcu hanım bu gıda boyasını nereden alabiliriz?kardeşimin doğum gününe 2 gün kaldı lütfen rica ediyorum cevabı hemen yazar mısınız

Burcu ÜNAL dedi ki...

Herkese merhaba,

Gıda boyalarını online olarak ;

http://www.pastamalzemeleri.com/store/listItems.asp?idCategory=67

alabilirsiniz veya Akatlardaki şubesinden kendinizde alabilirsiniz. Veya Eminönü Fermo, nüans gibi pasta malzemeleri satan yerlerden temin edebilirsiniz..

Lala, şeker hamuru pate d'amande çok benzesede aynı şey değildir. pate d'amande marzipan gibi badem unundan yapılır, şeker hamuru içeriğini gördüğünüz gibi pudra şekerinden yapılıyor.

Şeker hamurunun rengi, kırık beyaz gibi olur, asla gıda boyası katmadan hafif pembe olmaz. Sanırım kullandığınız malzemelerde bir yanlışlık var. Belki toz jelatin rengini bozuyordur.

Şeker hamuru malzemelerini , dediğim gibi online olarak ;

http://www.pastamalzemeleri.com/store/index.asp

dan alabilirsiniz. Veya Beşiktaş Bakeshop'tan veya Eminönündeki pasta malzeme tedarikçilerinden.

Adresler ;

http://pastaekipman.blogspot.com/

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

açıklamanız için çok teşekkürler burcu hanım çok sağolun

..çikocu.. dedi ki...

merhaba .. bilgiler için teşekkürler.. glikozları nerden temin edebilirim...

maydonoz dedi ki...

ben c.tesi günü buradaki tarife göre şeker hamuru yapmayı denedim ama sonuç fiyasko. cıvık yapişyapiş bişey oldu glikozumu çok koydum ne. elimden bile zor temizledim. glikozu gram olarak degilde, bardak , kaşık şeklinde söyleyebilirmisiniz.birde jelatin 10 gr ne kadar ediyor. 1 çay kasıgı filanmı:)

Adsız dedi ki...

BURCU HANIM TARİFLERİNİZ SÜPER HEP SİZİ TAKİP EDİYORUM BEN BALIKESİRDE OTURUYORUM BENDE ŞEKER HAMURLU PASTA YAPMK İSTİYORUM AMA MALZEMELERİNİ BULAMIYORUM BURDA ÇOK BÜYÜK MARKET YOK PASTANELERESORDUM AMA BİZ VEREMEYİZ DEDİLER RİCAM ETSEM BANA MALZEMELERİNİ GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ ÇOK SEVİNİRİM BENİ ÇOK MUTLTU EDERSİNİZ BUNA 4YAŞINDAKİ KIZIMDA SEVİNİR ÇÜNKÜ NEZAMAN BLOGNUZA GİRSEK KIZIM BANADA BU PASTALARDAN YAPARMISIN DİYOR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.CEVAP YAZARSANIZ ADRESİMİ SİZE YAZARIM.

Adsız dedi ki...

merabalar burcu hanım ellerınıze saglık tarıflerınız harıkalar sayenızde seker hamuru yapımını ogrenmıs oldum cok guzel sekkıler vermeye basladım sızın tavsıye ettıgınız gıbıo once oyun hamuruyla yaptım sonra seker hamuruna gectım.tavsıyelerınız ıcın tesekkurler

Adsız dedi ki...

selam ben şeker hamuru yaptım ama glikoz bulamadığım için koymadım amurum hiç bişeye benzemedi acaba glikoz olmadığı içinmi diğer malzemeleri aynı şekilde yaptım.. ordinary.moment@hotmail.com

Unknown dedi ki...

Merhabalar, ben de şeker hamuru yapıcam hiç bir yerde glikoz bulamıyorum:(((((( kü.ük bir şehirdeyim :((( glikoz yerine başka ne konur:(((

Adsız dedi ki...

merhabalar,
benim sormak istediğim; şeker hamuru modellerini yaptıktan sonra, bunları pasta üzerine yapıştırıken bir malzeme kullanılır mu?

şimdiden teşekkürler cevabınız için

SEVİL

Adsız dedi ki...

esma
herse cok guzel gorunuyor helede guller peki glikoz gliserin ve toz jelatini nerde bulabiliriz ve gulu yaptiktan hemen sonrami pastanin ustune koyucaz?

Adsız dedi ki...

çok güzel bir gül ortaya çıktı sevgilerle

Adsız dedi ki...

merhaba burcucum kaç gündür yaptıgın pastalara bakmaktan malzemeleri inceleyip not almaktan gece 4 ten önce uyuyamaz oldum:)) gercekten çok güzel şeyler yapıyorsun çikolata benimde tutkumm çok severim inşallah bende böyle güzel şeyler yapabilirim birgün..ve son olarak bişey eklemek istiyorum başakşehir4. ve 5. etaplarda pasta market adında bir dükkan var pastacılık adına tüm malzemeler yer alıyor mesela benim imkanınm olmuyor eminönüne fln gitmeye ordan bakıcam artık bişeyler ilgilenenlerede duyurulur... iyi günler..

Adsız dedi ki...

ben bisey sormak istiyorum.seker hamuru tarifindeki glikoz yerine baska ne kullanabiliriz.tesekkurler...

neşe'li mutfak dedi ki...

tesadüfen tanıştım sitenizle süper gerçekten elinize sağlık..merak ettiği bir şey var şeker hamuruna jelatin katmasak olmazmı diye soruyor herkes neden ki jelatin sağlığa zararlı bir maddemi anlamadım...cevap verirseniz memnun olurum...ben tuzlucuyum aslında da sizin siteyle tanışınca galiba tatlıcı olucam...

Adsız dedi ki...

Merhabalar ben 15 yaşındayım ismim Damla..Pastalarınızı gerçekten çok beğeniyorum ellerinize sağlık..
ben de pasta yapmayı çok seviyorum arkadaşlarıma doğum günlerinde elimden geldiğince pastalarını yapıyorum ama ben Aydın da yaşıyorum ve ne yazıkki burda toz jelatin yok hipermarketlere yada aktarların hepsine baktım halbuki..=( tüm aktarlar yaprak jelatin veriyor acaba şeker hamurunda yaprak jelatini nasıl kullanabilirim? Birde likit glikozu nerelerde bulabilirim? çok teşekkürler..

Adsız dedi ki...

tsk burcu sayende bende kursa gitmeden cok guzel pastalar yapabiliyorum:D

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık..bilgilerinizi blogunuzda paylaştığınız için teşekkürler..çünkü siparişle pasta yapanlar nedense yapılışını pek göstermek istemiyorlar..bunun için iyi niyetli paylaşımlarınız için tekrar teşekkürler:)
Ben fermodan o gün toz jelatin olmadığı için yaprak jelatin aldım.acaba 10gr.toz jelatine ne kadar yaprak jelatin denk geliyor..
SEVGİLERİMLE:)

aylin dedi ki...

merhaba ben jelatinsiz olan tarifle şeker hamurunu yaptım ancak benimki hemen dağılıyor ne yapmam lzaımki normal kıvamına gelsin ilk defa yapıyorum acimiyim :) yardımcı olursanız sevinirim . teşekkürler

selcan dedi ki...

merhaba burcu hanım,ben hakkariden yazıyorum eşimin görevi nedeniyle buradayız.İki yıllık evliyim ve evlendikten sonra pasta börek vs yapımı işlerine başladım.Özellikle pastalarım beğenildi.şimdi eski yaptıklarımın üzerine yeni deneyimler eklemek istiyorum.O yüzden şeker hamurlu pasta yapımını öğreneyim dedim.internetin başında saatlerce vakit geçirdim.sonuç benim için hayalkırıklığı oldu.Çünkü şeker hamuru malzemelerini burada bulmam mümkün değil.netten satın alayım dedim hiç adres bulamadım.internetten satın alabileceğim bir web adresi biliyor musunuz.Yoksa o güzel pastalarınızı sadece seyretmekle yetineceğim.sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba...bende şeker hamurunun sonsuz dünyasıyla yeni tanışanlardanım.öncelikle hammede dışında ilk başlangıç için ne gibi aparatlar gıda kalemi,kalıp vs.gerekli sıralarmısınız benim gibi acemiler için:)ayrıca bloğunuz umarım benim içinde faydalı olur. ben ilk olarak pudra şekeri,yumurta ve limon suyundan oluşan malzemelerle denedim bu hamuru yapmayı ama hemen kuruyup ufalanmaya başladı. boşa gitmesin diye çok basit şekiller verip,kullandım.sanırım jelatin yada gliserin bu hamuru yumuşak tutmaya yarıyor.

tuğba dedi ki...

merhaba, şeker hamuru malzemeleri hammaddeler.comda bulabılırısınız. ücretsi teknik bilgi veriyorlar!!

tuğba dedi ki...

merhaba, hammaddeler.comda pastacılık malzemeleri ve şeker hamuru malzemelerini bulabilirsiniz. ücretsiz teknik bilgi!!

Adsız dedi ki...

emeğinize sağlık

dekor dedi ki...

merhabalar. glikoz temini konusunda yardımcı olabilirim. ayrıca gıda konusunda hertürlü sorunuza cevap verebilirim. mehmet çavuş 05067698343

Unknown dedi ki...

Merhaba gül yapraklarını nasıl birbirine tutturdunuz?