Pazar, Ekim 23, 2005

PROFİTEROLLÜ PASTA


Birçoğunuz Beyoğlu'nda ki İnci Pastanesinde profiterol yemeği eminim çok seviyorsunuzdur. Bende seviyorum ama ben pastalar yapmayı ve yemesini daha çok seviyorum :)Ve bu muhteşem tadı bir pastaya nasıl taşıyabileceğimi düşündüm. Bazı pastanelerde "profiterollü pasta" benzeri pastalar var. Ama bu pastaların beni çok tatmin ettiğini söyleyemeyeceğim..
Profiterol, "pate choux" denilen Fransızların çok kullandığı bir hamur türünden yapılmaktadır. Bu hamur türünü çeşit çeşit şekillerle ve farklı kremalarla birleştirip değişik pastalar oluşturmaktadırlar. Hepimizin bildiği ve severek yediği "ekler pastası" da bu hamurdan yapılmaktadır. Bu hamur ne tatlı ne de tuzlu olduğu için, kullanımı çok rahattır ve yaratıcılığı da açık bir hamur türüdür.

Gerekli malzemeler ;

pate choux için ;
  • 250 ml su
  • 100 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 150 gr un
  • 4 yumurta

iç kreması için ;

  • 200 ml sıvı krema (bir küçük kutu)
  • 20 gr pudra şekeri(2 çorba kaşığı)

Çikolata sosu için ;

  • 260 gr bitter çikolata (3,5 kare paket)
  • 500 ml süt
  • 1,5 çay bardağı tozşeker
  • 2 çay kaşığı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı toz kakao




Pate choux yapımı ; suyu, küp küp kesilmiş tereyağını, tuzu ve şekeri büyük bir cezvenin içerisine koyup ağır ateşte kaynatalım. Tereyağının suyun içerisinde erimesi gerekmektedir. Tereyağı iyice eridikten sonra içerisine unu eleyerek ilave edelim. Ve tahta bir kaşıkla hızlı karıştırarak hamur toparlanana kadar pişirmeye devam edelim.(bu işlem kısa sürüyor) Bu hamurun en önemli özelliği yumurtalarının tek tek eklenmesidir. lütfen buna dikkat edelim..
Hamurumuzu ocaktan alalım. Bir yumurtayı ekleyelim ve mikser ile düşük devirde hamura yumurtayı yedirelim. Aynı işlemi tek tek yumurtaları ekleyerek devam ettirelim. Fırınımızı 175 dereceye getirip ısıtalım.
Hazırladığımız hamurumuzu, fırın kağıdı yerleştirdiğimiz tepsimize ,sıkma torbasına taktığımız en geniş duy ile ceviz büyüklüğünde sıkalım. (kurabiye gibi) Önceden ısıttığımız fırınımıza tepsimizi koyalım. Fırınımızın kapağını tam kapatmayalım, bir adet tahta kaşığın sapını fırının kapağına sıkıştırarak tam kapanmasını önleyelim. Bu hamurun pişirme usulü bu şekilde yapılmaktadır.
Yaklaşık 30-40 dakika pişirdiğimiz hamurlarımızı , fırın telinde soğutalım.
Pate choux soğurken bizde iç kremasını hazırlayalım. Kremamızı derin bir kapta mikser ile önce 6-7 dakika çırpalım. Daha sonra içerisine pudraşekerini ilave edip kremam koyulaşana kadar çırpmaya devam edelim. Kremamız koyulaştıktan sonra buzdolabına beklemeye bırakalım.
Çikolata sosumuzun hazırlanışı ; Sütü ve şekeri küçük boy bir tencereye alıp kaynatalım. Nişasta ve kakaoyu bir miktar su ile karıştırıp eritelim ve kaynayan sütün içerisine dökelim. İyice karıştıralım. Bitter çikolatalarımızı iri iri kıyıp sütün içerisine ilave edelim ve çikolataları sütün içerisinde eritelim. Yoğun bir kıvam oluşuncaya kadar devamlı karıştırarak pişirelim. Koyulaşınca ocaktan alıp ılıtalım.
Bu arada pate chouxlarımızın içerilerini sıkma torbasına takacağımız ince uzun bir duy ile krema ile dolduralım. 20 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın her yerini düzgün bir şekilde fırın kağıdı ile kaplayalım. Krema ile doldurduğumuz pate chouxlarımızı kalıbımızın içerisine güzelce yerleştirelim. Mümkün olduğunca iki kat yapalım ve bir kat dizdikten sonra arasına çikolatalı sosumuzdan dökmeyi ihmal etmeyelim. En son tüm sosu pate chouxların üzerine dökelim. Buzdolabında en az bir gece bekletelim.
Servis yaparken kalıbımızdan dikkatli bir şekilde çıkartalım ve servis tabağımıza aktaralım. Üzerini dekoratif çikolata ile veya toz şamfıstığı ile süsleyebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun ...

59 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcucum superbde ben o pastayı bitirmiştim hala nasıl orda duruyor.Ellrine sağlık yine sunum şaheseri ve tabiikide lezzet .Çok öpüyorum.Candan

Adsız dedi ki...

ımmmhhh harika görünüyor tarif gelicek sanırım:))burcucum ellerine sağlık..daha iftarada çok var şu çikolatalar gözümün önünden gitmiycek:((

Adsız dedi ki...

Ben şu Wendy'yi çok kıskanıyorum, belirtmek istedim.

Adsız dedi ki...

Harika bir seye benziyor bu Burcu, ellerine saglik. Insanin bir catal alasi geliyor.

Adsız dedi ki...

resim ve renkler de cok iyi bu arada.

Adsız dedi ki...

Bunu düşündüğün çok iyi olmuş. Sevilen iki şeyi bir araya getirip bir taşla iki kuş vurmuşsun. Mutlaka denek lazım
eline sağlık

Bir de fotoğraf makinenin isim ve modelini verir misin?

Adsız dedi ki...

Sevilen iki şeyi bir arayagetirerek enfes bir tarif oluşturmuşsun.
Tebrikler

Adsız dedi ki...

Burcu harikasın çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Bende profiterolü çok severim ilk fırsatta yapacağım
tarifi çok güzel vermişsin çok kolay anlaşılır bir şekilde yazmışsın
teşekkürler

Adsız dedi ki...

burcu'cum sevgili arkadaşım..ben öldüm bu pastaya en kısa zamanda deneyeceğim. zaten yakında görümcemin oğlunun doğum günü var. herhalde çok güzel bir süpriz olacaktır. ellerine sağlık hem çok güzel görünüyor hem de çok lezzetli..

Adsız dedi ki...

burcu bugün yapıyorum canım..daha fazla dayanamıycam:((çok ilginç fikirlerin var..sen bu işi çok güzel yapıyorsun;))tekrar teşekkürler..yapınca buraya yazarım sonucu..

Adsız dedi ki...

bucu bugün deniycem canım daha fazla dayanamıycam:)çok ilginç fikirlerin var..bu işi çok güzel yapıyorsun..sonucu yazarım buraya..bakalım nasıl olacak..

Adsız dedi ki...

burcu daha fazla dayanamıycam ve bu gün yapıcam canım..sonucu yazarım bakalım nasıl olacak.ayrıca çok ilginç fikirlerin var.sen bu işi çok güzel yapıyorsun..

Adsız dedi ki...

aaa pardon gönderdim gitmedi sandım tekrar yazdım gönderdim:((meğer hepsi gitmiş.bir yolu yokmu bunları silmenin:((

Adsız dedi ki...

herkese merhaha,
yorumlarınıza cevap vermeden önce birşey belirtmek istiyorum ; sanırım yorum gönderirken biraz sorun yaşıyoruz çünkü banada oluyor yorumu gönderememişim gibi oluyor. bu durumda yorumu yazıp "post" dedikten sonra eğer yorum gitmemiş görünüyorsa lütfen sayfayı "refresh" edelim..o zaman giden yorum gözüküyor..böylece sizlerde tekrar tekrar yazmak zorunda kalmaz veya yazmaktan vazgeçmemiş olursunuz..ama yorumlarınız için çok teşekkür ederim..

kübracım , tüm yorumların geldi..teşekür ederim usanmadan yazdığın için :)sonucunu bende merakla bekliyorum..lütfen yazmayı unutma olurmu :)

Wendy merhaba :)
ben sen o pastayı yemeden resmini çekmiştim allahtan :) yoksa kimseyle paylaşamayacaktım:) çok teşekkür ederim beğenmen beni çok mutlu ediyor..umarım sende denersin ve gerçekten tadınıda beğenirsin..

burcu merhaba,
wendy çok uzaklarda oturuyor, sanal olarak tatlarına bakıyor yaptıklarımın :)kıskanmana gerek yok :)
doğum günü pastasınıda ben yayınlamıştım, orada arkadaşları yaptılar onun için ,benim tarifimden..

zinnur merhaba,
beğenmene çok memnun oldum ,teşekkür ederim..çatalını boş çevirmek istemezdim aslında..

xtra merhaba,
gerçekten lezzetli oldu,biz dün akşam eşimle iftardan sonra yedik..çok beğendi hemen tabağı bitirdi ama bitter yerine sütlü çikolata kullansaymışsın keşke dedi (acı çikolatayı sevmezde) ama bana göre tadı tamdı :) çok teşekkür ederim sanada..

burcukusu merhaba,
sanada çokkkk teşekkür ederim :)benim aklım hala cevahire takıldı..pastacının tam olarak nerede olduğunu yazmamışsın..ne olur yazarmısın çok merak ediyorum..
cevahirin otoparkını arka sokaktan vermişler ve o sokağın trafiği tam anlamıyla iptal olmuştu.zaten dar bir sokak..sizde ordaysanız allah kolaylık versin :)

filiz merhaba,
sanada çok teşekkür ederim arkadaşım :) bende bu pastayı birilerinin özel bir gününde yapabilirim diye düşünmüştüm..bence güzel bir seçim olur..mutlaka denemelisin..çocukların seveceğine eminim (tabi bizimde)..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucum sitede seni göremedim merak ettim.Bu arada paçanga böreğini nasıl yaparım diye düşünürken acaba çemenli olur mu dedim ve oldu.Tadıda hiç fena olmadı.Tekrar Teşekkürler.Candan

Adsız dedi ki...

Burcucum paçanga böreğini çemenle yaptım tadı hiç fena olmadı hatta bayıldım diyebilirim.Veggiye değişik geldi anlayacağın.Bu arada 2 gündür sitede göremiyorum.Özledim.Çok öpüyorum.Candan

Adsız dedi ki...

Yorumlarimi goremiyorum bu ucuncu yazisim, hayirdir ya!

Adsız dedi ki...

Dorduncu yorumum olacak, pastan cooook cekici gorunuyor. Ellerine saglik. Canim cekti...
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Burcu muhteşem görünüyor pasta. Şöyle koca bir dilim olsaydı şimdi. ımmmmm. Ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

wendycim,benim blogumda yorum bırakırken çokmu sorun yaşanıyor ? sende iki defa yazmışsın..bu template aslında başka bir blogun ürünü. ondanmı acaba..neyse, aslında uğruyorum devamlı bloguna ,yorumda bırakıyorum..belki son yazını kaçırmışımdır..
bu arada paçanga böreğini çemenle yapma fikri harika..çok iyi düşünmüşün..belki bende birgün çemenle denerim..çok öpüyorum seni :)

tuhfe merhaba, yorum bırakma blogumda sorun olmaya başladı nedense..yukarıyada yazdım belki sende denersin, yorum yazdıktan sonra eğer yorum görünmüyorsa sayfayı "refresh" yaparsak o zaman yeni yorum görünüyor..çünkü bende bazen takılıyorum..yinede usanmadan yazdığın için çok teşekkür ederim :)

hatice merhaba,
senide boş çevirmek istemezdim, keşke koca bir dilimi yanına kahve veya çayla sana ikram edebilseydim..çok teşekkür ederim :)

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucum rerfresh etmeme rağmen gönderilmeyince tekrar yazdım refresh tede aynı sorun yaşandı tuhfenin dediği gibi dört denemenin 2 .si gitti 2 si uçtu.çok öpüyor kefir rızaya hala gülüyorum.:))))candan yolluyorum

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu, pastan nefis görünüyor gerçekten,ellerine sağlık... ben de bir dönem profiterolü çok sık yapardım ama bu şekilde pasta olarak sunumu ayrı bir güzel olmuş, ben de en kısa zamanda bu şekilde yapayım, hatta belki aralara meyvelerde konabilir, ne dersin:)

Adsız dedi ki...

merhaba burcu pastayı dün yaptım çok güzel oldu teşekkürler:))sosunu ben yarı yarıya sütlü ve bitter olarak yaptım.çokta güzel oldu.yarın iftara misafirim var tekrar yapıcam..tekrar teşekkürler..

Adsız dedi ki...

İnci ve profiterol! İstanbul'a her gidişimde mutlaka yerim, benim için Beyoğlu'nun anlamlarından biridir! Evde yapmayı sadece 1 kez denedim, ama çook erken bir denemeydi (erken yaşlarda:) ve başaramadığım bir daha denememiştim. Fena halde cesaret veriyorsun Burcu!! Oldukça açıklayıcı bir tarif yazmışsın, her zamanki gibi. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

wendy merhaba,
sorunu çözmeye çalışacağım ama evdeki bilgisayırımıza dün gece virüs bulaştı..şu an bilgisayarı emin ellere iyileşmesi için teslim ettim..moralim çok bozuk :( görüşürüz..

hatice merhaba,
meyve neden olmasın..kırmızı meyveler bence çok yakışabilir..mesela böğürtlen,karadut vb..yaparsan lütfen bana haber vermeyi unutma :)

kübracım merhaba,
denemene ve beğenmenize inanın çok mutlu oldum..afiyet olsun ellerine sağlık :)

sibel merhaba,
ben küçük yaşlarda profiterol yapmayı hayal dahi edemzdim herhalde..seni yine de kutlarım :)
madem cesaret veriyorum o zaman neden yapmıyorsun :)) çok teşekkür ederim..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

süper görünüyor denemeliyim

Adsız dedi ki...

teşekkürler pasta güzel görünüyor fakat tuz oranı çok fazla pataşuru yaparken ocakta iyice kavurmak gerek yoksa iyice kabarmaz ve çöker

Adsız dedi ki...

burcusüper merhaba,
teşekkür ederim, denersen sonuçlarını beklerim :)

ümit merhaba,
verdiğin bilgi için teşekkür ederim. Ben genelde hep bu şekilde yapıyorum ve hiç sorun yaşamadım ama senin yönteminide denemek istiyorum. çok teşekkür ederim..

herkese sevgiler :)

Adsız dedi ki...

merhaba,
ben bu pastayı denemek istiyorum fakat bir şey soracağım: bunu pasta olarak değil de kaselere hamurlarından koyup üstüne çikolata sosu döksek pastanelerdeki gibi tek kişilik profiterol hazırlayıp soğuyuncaya kadar dolapta tutsak (3-4 saat heralde) o zaman da iyi bir sonuç elde eder miyiz?

Adsız dedi ki...

pınar merhaba,
tabiiki kaselere tek kişilik porsiyonlar olarakta yapabilirsin..ama sosu biraz yoğun gelebilir, normal profiteroliçin tariften bir paket çikolatayı çıkarıp yapmalısın..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu, ben vişne ve file fıstık ekleyerek denedim, çok güzel oldu. böğürtlen veya ahududu da güzel olurdu ama dondurucumda vişne vardı, ben de ondan kullandım:)bir de kremasına file fıstık ekledim.
teşekkürler, sevgiler...

Adsız dedi ki...

haticecim, ellerine sağlık...çok şık ve lezzetli görünüyor..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

walla eline saglik, bircok kisiye de ilham olmussun! :)

Adsız dedi ki...

çok sağol fethiye :)

Adsız dedi ki...

pastalara bayilirim hele hele cikolata pastalari ve sizinkiler cok lezetli görünüyor eminim ellerinize saglik lütfen eger kitabiniz varsa rica etsem lütfen

Adsız dedi ki...

daha önce denediğim ve çok iyi sonuç aldığım bir profiterol tsrifim olmasına rağmen sizin tarifi denemek istedim.
1. hamuru daha önceki tariftekinden daha iyi oldu
2-iç krema çok sıvı kaldı,ne kadar çırpsamda kıvamı olmadı :(
3-çikolatalı sosu dahada cıvık oldu, buğday nişastası 2 çay kaşığı az geldi sanırım :(
sonuç: profiterol çorbası oldu :(
nerede hata yaptım bilmiyorum?çünkü tarifinizide aynen uyguladım?

Adsız dedi ki...

zehra merhaba,
nerede yanıldığını düşünüyorum..acaba çikolatasınımı az koydun ? benim devamlı uyguladığım bir tariftir ve kötü bir sonuç almamıştım bugüne kadar..
hamurunun tutmasına sevindim :)
iç krema ise zaten çok katı olmaması gerekiyor ama suluda olmaması gerek..ben yüksek hızda neredeyse 6-7 dakika devamlı çırpıyorum ve hemen katılaşıyor..istersen krema sertleştiricisi içerisine ekleyebilirsin veya pudra şekerini 1 kaşık fazla koyabilirisn..
çikolata sosunda ise nişasta miktarı yeterli..burada önemli olan çikolata miktarı..miktarı aynen uygula..
ve sos ilk yapıldığında çok koyu kıvamlı olmuyor..buzdolabında beklettikten sonra hepsi sertleşiyor..ve sert kuru bir pasta olmuyor..hafif sert yumuşak çok lezzetli bir pastamız oluyor :)

umarım yardımcı olabilmişimdir..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

http://

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Yarın denemeyi düşünüyorum da bir şey sormak istiyorum.
Hamuru pişirdikten sonra, fırın telinde topları kuruturken fırının kapağını kapatıyor muyuz?

Adsız dedi ki...

yüce merhaba,
hayır fırın kapağını açık tutuyorsun, eğer mümkünse fırından çıkart tezgahta soğut..
nasıl olduğunuda paylaşırmısın ??

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Profiterolü ben tek kişilik şekilde servis yaptım. Herkes gerçekten çok beğendi. Tabi ben de. Hamur çok güzel oldu, ama ben senin cevabından daha önce yaptım ve fırının içinde fırın kapağını kapayarak denedim. Belki tesadüfen olmuştur ama çok güzel oldu ve sönmedi. Pek bilinçli değil ama sanki kremalı tarifleri sevmeyecekmişim gibi geliyor. O yüzden iç kreması olarak semaver'deki tarifi kullandım herkes çok beğendi ama ben daha az yumurta tadı gelsin isterdim. Sadece beni olsa da biraz rahatsız etti. Sıvı Krema kullanılarak hazırlanan kremalar bu pastaların içindeki krem şantili bir tada mı benziyor gerçekten, yoksa ben mi yanılıyorum? Bu mutfak işinde biraz yeniyim de..:)Sanki daha ağır olacakmış gibi geliyor.Çikolata sosu içinse aslında ben servis sırasında mikrodalgada hafif ısıtıp topların üstüne öyle dökmeyi düşünüyordum ama benim de baya sıvı oldu. Hatta biraz daha buğday nişasytası bile eklemek zorunda kaldım. Dolapta uzun süre bekletince kıvamı oldu. Ben senin yorumlarda dediğin gibi tek kişilik servis yapmayı düşününce bir paket çikolatayı çıkartmıştım ama ılık servis için çok uygun değilmiş. Hatta buzdolabında baya soğutmadan çorba gibiydi. Sonuç olarak düşündüğüm gibi yapamasam da sos süper oldu buzdolabında tutunca. Sıcak servis yapılabilecek yoğun bir sos tarifi biliyor musun? Bu arada krema için bir şey önermek ister misin? Bir dahaki sefere yumurtasız denemeyi düşünüyorum ama benimki de sıvı kalmaz umarım. Sanırım senin tarifinden daha uzun bir yorum oldu :) Bu arada ben de tatilden gelmeni ve değişik tarifler hazırlamanı dört gözle bekliyordum..
Teşekkürler, sevgiler...

Adsız dedi ki...

yüce merhaba,
öncelikle ellerine sağlık :)
yumurta tadı seni nerede rahatsız etti ? hamurundamı, iç kremasındamı ?
sıvı krema ile yaparsan evet krem şanti gibi oluyor ama şantiden daha kaliteli bir krema oluyor..arasında aslında çok az fark oluyor..mesela benim ekler pasta tarifimdeki kremayıda deneyebilirsin..sanırım senin istediğin gibi olacaktır.

aslına çikolata sosunun sıvı olmaması gerekiyor. benim yaptıklarım hiç sıvı olmuyor..o zaman sana şöyle bir öneride bulunayım, son yazdığım krepli pasta tarifindeki çikolata sosunu istersen sıcakta kullanabiliyorsun. hemen sosu hazırlarsın ve tek kişilik tabaklarına paylaştırıp hemen servis yapabilirsin..
sonucu bir toparlamak istiyorum ;
profiterol hamurunu aynen yapmalısın, içerisine ekler pastada önerdiğim kremayı yapabilirsin (az yumurta kullanılıyor, kokusu olmuyor), ve üzeri içinse son verdiğim sos tarifini denemelisin (sıcak servis için uygun)..

bana istediğin uzunlukta yorum yazabilirsin..yardımım dokunabilirse ne mutlu bana :)
bu arada herşey için teşekkürler..
sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Önerilerin için çok teşekkür ederim. Bir dahaki sefere öyle deneyeceğim. Ama önce pasta olarak deneyeceğim, tabi eğer sosu tutturabilirsem. Bu sos neden tutmadı bilmiyorum, belki ikinci sefer de olur.Süt kaynadıktan sonra nişastayı ekleme kısmını doğru anladım di mi? Bu arada uygun bir zamanda ev baklavasının tarifini yayınlamayı düşünüyor musun? Eminim o da çok güzel oluyordur..

Adsız dedi ki...

yüce merhaba,
evet, nişasta kısmını doğru anlamışsın..
baklava tarifini ise bende yemekgunlugum.com'dan almıştım. kendi özel tarifim değil..ama o kadar güzel oluyorki mutlaka tavsiye ederim.
bu arada pasta nasıl olacak acaba merak etmeye başladım..

Adsız dedi ki...

Thank you!
[url=http://ghljscww.com/ujos/uchs.html]My homepage[/url] | [url=http://fszmjrve.com/wigr/jzeg.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Good design!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Great work!
http://ghljscww.com/ujos/uchs.html | http://zyzebose.com/aaut/bxjc.html

Adsız dedi ki...

Good design!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

çok güzel duruyor en yakın zamanda yapacağım çok nefis görünüyor.

Adsız dedi ki...

mrb ben seçil pastalarınızı çok begeniyorum ve severek yapıyorum tadı da çok güzel oluyor ya siz bu kadar güzel pasta yapmayı nerden ögrendiniz çok merak ediyorum

Adsız dedi ki...

merhaba bugun profiterol yapmak istiyordum tarifinizin sadece hamur kismini kullandim gercekten cok guzel oldu.tesekkurler

Adsız dedi ki...

hersey harika olmus tebrikler.
birsürü pasta tarifi ve resimleri istah aciyor dogrusu karsi cikamiyor insan.simdide profitrol yapiyorum.ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

tarifiniz gerçekten çok güzel görünüyo muhakkak denicem.çünki eşimin en çok sevdiği pasta profitrol

Adsız dedi ki...

ben ahçıyım görüntü olarak güzel en sevdiğim tatlılarda biri :D

Adsız dedi ki...

çok orginal görünüyo canım çekti elinize sağlık

Adsız dedi ki...

harıka gorunuyor hemen tarıfını alıp yaparım heralde cok begendım ellerınıze saglık tek kelımeyle mukemmel

Fatma Denman dedi ki...

Burcucum, tarif icin cok tesekkurler ben de denemeyi dusunuyorum ama internetteki butun profiterol tariflerine baktim yabanci sitedekiler 1-2 saate kadar yemeyecekseniz kremayi icine koymayin yoksa "soggy" boyle yumusak oluyor diyorlar. Sen de bir gece dolapta bekletin diyorsun umarim cok yumusak olmuyordur oluyor mu?

Unknown dedi ki...

Merhaba Burcu hnm yumurtalar sicak karisima eklenince pismiyorlar mi? Tesekkurrler

Unknown dedi ki...

Merhaba Burcu hnm yumurtalar sicak karisima eklenince pismiyorlar mi? Tesekkurler