Cumartesi, Kasım 19, 2005

ŞEKER HAMURU MALZEMELERİ..































9-11-2005 tarihinde Devletşahım Beyaz Mutfak hakkında yazdığı yazısını okudum. Bende sık sık beyaz mutfağa gittiğimi ve oradan pastacılık malzemeleri ve ekipmanları aldığımı hep yazmışımdır. Yaklaşık iki hafta önce beyaz mutfağa gittiğimde (erenköydeki) pastacılık malzemeleri satış yerinin kaldırıldığını görmüş ve çok üzülmüştüm."Ne olduğunu" sorduğumda Hasanpaşa'ya Beysa ismiyle taşındığını söylediler. Pek o tarafları bilmediğim için o gün gidemedim ama çokta üzülmüştüm çünkü çok severek gittiğim bir yerdi. Bu olaydan 4-5 gün sonra Devletşahın yazısını okuyunca içim rahatladı. Hem tarifini kolayca veriyordu hem de memnun kalması beni rahatlatmıştı.(yaşadığı macareya rağmen)
Bende dün Beysaya gitmeye karar verdim. Tarifi Devlatşahın anlattığı yere kadar kolayca buldum ama ondan sonra arabayla gittiğim için sokakları karıştırmaya başladım. Hemen Beysaya telefon açtım. Telefonda bana cevap veren hanımefendi ve beyefendi bana çok nazik davrandılar ve bir kaç denemeden sonra kolayca beysaya ulaştım :) Burada diğer Beyaz mutfaklar ve beyaz fırınlar gibi fırın ve oturma yerleri yok. Sadace malzeme ve ekipman satılan bir işletme. Bu arada pasta hammaddesi satlmıyor,sadace teknik ekipmanlar hem parekende hem toptan satılıyor. Çok çeşit ve güzel hizmet sunan bir işletme, ben dün çok memnun kaldım. Aradığım birçok ekipmanı bulabildim ve daha almak istediğim çok şey var :)
Resimde şeker hamuru ve şeker hamurundan çeşitli şekiller yapma aparat ve malzemeleri var.
  • Gıda boyaları
  • Glikoz
  • Pudra Şekeri
  • Çicek yapma seti (Flower Tool Set)
  • yumurta (resimde yok ama ana hammaddedir)

Şeker hamuru hazırlamasını ve gül yapımı daha önce yazmıştım.

Gıda boyaları : Genellikle ithal ürünlerdir. Toz,sıvı ve jel halinde satılır. Resimdekiler ve benim tercihim toz gıda boyalarıdır. Çünkü toz boya daha güzel renk veriyor ve azar azar kullanıldığı için aha uzun süre kullanılabiliniyor. Üç ana renk renk almanızı öneririm. Bunlar ; kırmızı,sarı ve mavi. Bu üç ana renkten ara renkleri elde edebilirsiniz ;

kırmızı + sarı : turuncu

sarı + mavi : yeşil

kırmızı + mavi : mor gibi.

Glikoz : Glikoz hammaddesini bulmak göründüğü gibi kolay olmuyor. Büyük işletmeler veya pastahaneler kilolarla satın aldıkları için daha rahat buluyorlar . Ama büyük bir işletme değilsiniz ve evinizde yapmak istiyorsanız azar azar bulmak zor oluyor. Daha önce fermodan,sancarlardan ve beyaz mutfaktan azar azar bulup alabiliyordum. Ama son 2 aydır bulamıyorum. En sonunda dün Beysaya yaptığım ziyaretten sonra beyaz mutfaktan bana 300 gr glikoz satmayı kabul ettiler :) (kendi kullandıklarından) bunun için çok teşekkür ederim :))

Ama mutlaka Eminönünden veya Kasımpaşadan glikoz temin edilebilinir veya tanıdık pastahaneler varsa onlardan satın alabilirsiniz.

Pudra şekeri ve yumurta : İki ana maddedir, olmazsa olmazlardan. Heryer en rahat bulunabilen malzemelerdir. Ama ders aldığın pasta şefim bana hep Bağdat marka pudra şekerini öneriyordu.

Flower tool set (çicek yapma seti) : Bunuda dün Beysadan aldım. Aslında çok daha önce almam gerekiyordu ama ben çatalla,bıçakla,kaşık saplarıyla işimi görüyordum :) Çok çeşitli setler satılmakta. Ben bana en uygun olanının Wilton marka olduğunu düşündüm. Genellikle Wilton ürünlerini tercih ederim ve her zaman memnun kalmışımdır. Bu set sadace çicek yapımında değil ayrıca diğer şeker hamurundan yapılacak her şekilde kullanılıyor. Hayvan,insan,eşya şeklleri gibi.

Şimdilik bilgilerim bu kadar ama bundan sonra daha sık şeker hamurundan pastalar yapacağız..

Herkese sevgiler..

172 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcucum çok güzel ve faydalı bilgiler.Benim gibi yeni başlayanlar için superb.Bu arada glikozu reçel için aramıştım sanırım satmamışlardı. prensip olarak aktarlar dahi satmıyor şanslıymışsın arkadaşım.Bu arada feeling a lot better now,if something bothers me I like to express my feelings in english.Hope you feel allright too.Lots of love to you and yağmur.XOXOXO

Adsız dedi ki...

Merhaba canım arkadaşım;
Pasta malzemesi satan küçük bir dükkan da Bahçelievler _Yaylada var.Ben ordan alırım herşeyi yakın ise sana adresi veririm.Yaptıklarına hayranım ellerine sağlık misafirin olmak çok isterdim :) ELİFCE

Adsız dedi ki...

sevgili pastaci,

verdigin bilgiler için çok tesekkürler. geçenlerde kizimla birlikte çesit çesit noel kurabiyeleri yaptik, üzerlerini rengarenk süsledik, çok güzel oldular. simdi cam kavanozlarda (sayilari günden güne azaliyor ama) hayatimiza renk katiyorlar. tipki senin bizlerle paylastigin detaylar gibi...

sevgiler

Adsız dedi ki...

wendycim merhaba,
bilgileri faydalı bulman harika ! glikozu bulmakta bende zorlanıyorum haklısın..ama pasta malzemeleri satan dükkanlarda ve bazı aktarlarda satılıyor. aslında birkaç yerden kesin bulabiliyorum ama sanşsız bir dönemdeydim o yüzden bulamamıştım..
by the way i'm glad to hear that you're ok :)i am better too :)love&kisses

elif merhaba ,
çok memnun olurum bahçelievlerdeki dükkanın adresini bana iletirsen :)gitmek isterim..
bu arada çok teşekkür ederim :) bende seni misafirim etmek isterim..

selma merhaba,
ne kadar harika birşey kızınla renkli kurabiyeler yapman :) kimbilir kızının ne kadar hoşuna gitmiştir ve ne kadar iştahla yiyordur :)
bende yılbaşı için kurabiyeler yapmak istiyorum..
bu arada çok teşekkür ederim..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bana göre cıcek yapma seti bir işe yaramaz..Daha profesyonellerını almanızı tavsıye edrım.Çapak denilen çıkıntıları var genellikle..Ayrıca da pahalı kalitesine göre.

Adsız dedi ki...

bu flower tool set bir ise yaramaz ve kalitesine göre pahalı da.Ya da ben ilk aldığımda oyleydi.

Adsız dedi ki...

alev merhaba,
sanırım deneyimlerine dayanarak çicek setini beğenmedin..benim setim olmadan önce kaşık sapı,çatal,bıçak vb. elime ne geçerse kullanarak yapıyordum. Şimdi birkaç gündür bu seti kullanıyorum aslında memnun kaldım..hem diğer setlere göre ben alırken en uygunu oydu..
acaba sen neden memnun kalmadın? bana yardımcı olursan sevinirim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

bu flower tool set bir ise yaramaz ve kalitesine göre pahalı da.Ya da ben ilk aldığımda oyleydi.

Adsız dedi ki...

toz gıda boyalarını nerelerden bulabiliriz ?

Adsız dedi ki...

Benimkiler hep çapaklı çıktı, temizlenmemis ve istediğim derinlikleri veremediler.Orada daha iyi setler var. Bu işten para kazanıyorsan onları tavsiye ederim.
sevgilerimle
alev

Adsız dedi ki...

sevgi merhaba,
ben resimde gördüklerinin bir kısmını eminönü fermodan bir kısmınıda kadıköy baysadan aldım..

alev merhaba,
yardımın için teşekkür ederim..biraz bu setle çalışayım bakalım eğer memnun kalmazsam daha profesyonel bir set alırım..

birde ilgilenen için, eminönü fermoya glikoz gelmiş. ben bugün bir kavanoz aldım..900 gr'mı 5 YTL..bilginize..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

merhabaa,
benim işyerimin penceresi beysa' ya bakıyo :) ben perakende şatış yapdıklaırnı bilmiyodum doğrusu, bugün öğle arası mutlaka uğriycam
tşk.

Adsız dedi ki...

gülten u çok harika birşey :)
gidebildin mi? oradakiler çok nazik davranıyorlar, eminim memnun kalırısın :)

sevgileri..

Adsız dedi ki...

beysa' ya ancak bugün gidebildim :) harika şeyler varmış fiyatlarıda gayet uygun :)

Adsız dedi ki...

beysa' da kırmızı renkli toz gıda boyası kalmamışdı, sıvı almak zorunda kaldım, toz boya ile sıvı boya arsında bi fark varmı?
gerçi beysa'da çalışanlar sıvı boyanın daha avantajlı ve kullanışlı olduğunu söyleselerde de yine de içime pek sinmedi bu cevap :)

Adsız dedi ki...

gülten merhaba,
toz ile sıvı boya arasında çok büyük bir fark yok..biraz alışkanlıkla ilgili galiba. ikisindende çok az kullanılması gerekiyor , bunu unutma yeter..için rahat kullanabilirsin..

acaba neler yapacaksın çok merak ettim :))

sevgiler..

Adsız dedi ki...

:)
ayva tatlısı yapıcam
yılbaşında da güzel bi pasta yaparım heralde :)

Adsız dedi ki...

merhaba
noel kurabiyelerin tarifini bulamadım
nerede acaba
sevgiler
deniz

Adsız dedi ki...

merhaba.. bahçelievlerdeki pasta malzemesi satan yerin adresini verebilir misiniz? çok teşekkürler böyle bir blog oluşturdugunuz için..

Adsız dedi ki...

zeynepmeltem merhaba,
öncelikle teşekkür ederim..ben bu bahsedilen dükkana hiç gitmedim ama Elif'in bana tarif ettiyi şekilde size aktarıyorum;
Bahçelievler Yayla geliyorsunuz şebboy sok. çamlık cad. sağda kalıyor küçük dükkan.

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ben bir pastacıyım

Adsız dedi ki...

gerçekten herkes müthiş. Ben teknik bir firmada müdürüm pastalar çok pahalı olduğu için isme gerek yok 20 kişilik bir pasta ünlü bir pastanede 150 ytl ve her çocuğum için 2 tane alınca külfet olacağını düşündüm ve sanırım birazda bahane olsun istedim. Kendim yapmayı deneyeceğim. Ama ÇOK acemiyim. Elim süslemeye yatkındır. Yani hani tutkal hamurlarından çok süsleme yapmışlığım var. Desteğinize ihtiyacım var. Bu boyalardan az diyorsunuz ama ne kadar 1 çay kaşığı bir tatlı kaşığı. Söylerseniz çok sevinirim Hepinize saygılarımla

Adsız dedi ki...

reyhan merhaba,
öncelikle teşekkür ederim..
ne kadar acemi olursanız olun eminim sevgiyle yapacağınız her pasta çok şık ve çok güzel olacaktır..
birde daha önceden hamurlarla süsleme yapmayada alışkınmışsınız..o zaman işiniz çok kolaylaşıyor :)
boyalardan çok az kullanılıyor. ama 1 çay kaşığı 1 tatlı kaşığı aşırı fazla gelir. toz boyayı çay kaşığının ucuyla azıcık katmak gerekiyor..eğer jel boya ise kürdanla azıcık katmak gerekiyor. eğer boyası fazla olursa hamur çok kötü olur ve yenmez..onun için gerçekten çok az katmaya gayret edin.
eğer başka sorularınız olursa yardım etmekten memnun olurum..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sitenizi çok beğendim değişik pasta tarifleri ararken adı üzerinde bir yere düştüm. bende pasta hamuru yapma çabasındaydım ama glikozu siz istanbulda bulma sıkıntısı yaşıyorsanız biz buralarda (kdz. ereğli) hiç bulamayız herhalde, bu yüzden hayal kırıklığına uğradım yarın ilk işim soruşturmak olacak.belkide vardır kimbilir.bu site bir izleyici daha kazandı size kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Nice site!
[url=http://hdapznak.com/aclg/masu.html]My homepage[/url] | [url=http://msxkirsu.com/prfn/pmvq.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Well done!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Great work!
http://hdapznak.com/aclg/masu.html | http://ugbzynza.com/ngpv/clto.html

Adsız dedi ki...

arkadaşlar merhaba
şeker hamuru tarifi ararken siteyle tesadüfen karşılatım .inanılmaz güzel tarifler var.Pastacılık malzemeleri satan izmir de bir dükkan biliyormusunuz.???
sevgiler

Adsız dedi ki...

Ferda merhaba,
İzmirde malzeme satan yerleri bende araştırıyorum..bulur bulmaz ekleyeceğim..
Bu arada güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

glikoz eczanelerde de satılıyor.
hem de 100 grlık kutularda
eğer ihtiyacınız azsa ordan almanızı öneririm:)

Adsız dedi ki...

Tarif ararken sizi keşfettim.Bazı arkadaşlar gibi pasta ve süsleme yapmak istiyorum ancak İzmir'de bulamıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.Tarifleriniz harika!

Adsız dedi ki...

Herkese merhaba,
İzmir'de pastacılık malzemesi satan yerleri merak edenlere: Yenişehir Gıda Çarşısı'nda Hürriyet şekerleme var, meyva iş merkezinde, en çeşitli malzeme orada var, çevresinde de bir kaç yer var, bilginize. Bu arada silikon kek kalıpları İzmir'de nerede satılır- yalnız ben en az 12'lik istiyorum-bilen var mı? Kolay gelsin:)

Adsız dedi ki...

Merhaba siteyi yeni keşfettim ben de denemek istiyorum. Ankara da pastacılık malzemesi satan bir yer var mı? Adresini alabilir miyim. Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Elif merhaba,

İzmir hakkında bizleri aydınlattığın için çok teşekkür ederiz :) çünkü bende öğrenmek istiyordum..demek ki Yenişehir'e gitmemiz gerekecek..

Gül merhaba,

Ankara ile ilgili Pastart'ı ve sevgili Aslının yeni dükkanları Yuka'yı biliyorum sadace..belki onlardan bilgi alabilirsin..

verdiğin linkleri bir incele istersen..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ankara'da gıda boyası nereden alabilirim cevap yazarmısınız yasaraydogan06@hotmail.com

Adsız dedi ki...

maalesef Ankaradaki satış noktalarını bilmiyorum..ama öğrendiğim zaman mutlaka "ekipman" bölümüne ekleyeceğim..

Ankara ile ilgili Pastart'ı ve Aslının yeni dükkanları Yuka'yı biliyorum sadece..belki onlardan bilgi alabilirsin..

Adsız dedi ki...

Merhaba ya bende bişiy sormak istiyorum şeker hamuru ile pasta denemek istiyorum fakat aklıma birşey takıldı şeker hamuru yapıldıktan sonra nasıl oluyor yani tadını merak ediyorum hani böyle yumuşak bir hamurmu oluyo pasta üzerinde yoksa gerçekten şeker gibimi çıtır çıtır eğer şeker gibi ise bu pastayı nasıl kesicezki biz....:))

Adsız dedi ki...

sitenize hayran kaldım. bende değişik pastaları nasıl yapıyorlar dıye kafa yoruyordum ıyıkı bu sıte var ellerınıze saglık.


sevgılerımle
konya

Adsız dedi ki...

Fatma merhaba,

şeker gibi kıtır kıtır olmuyor :)
yumuşak , aynı hamur gibi oluyor..çok çok lezzetli bir malzeme değildir aslında..burada amaç, değişik temalı, zengin görselliğe sahip pastalar dekore edebilmektir..

Zeytin, çok teşekkür ederim :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

ya oncelikle merhabalar sitenizi cok begeniyorum ama benim bi sorunum var ben glikoz bulamadim onsuz olur mu yani illa glikoz mu bulmam gerekiyo

Adsız dedi ki...

ya oncelikle merhabalar sitenizi cok begeniyorum ama benim bi sorunum var ben glikoz bulamadim onsuz olur mu yani illa glikoz mu bulmam gerekiyo

Adsız dedi ki...

Manolya,nerede oturuyorsunuz ?

Adsız dedi ki...

ya ben fransada oturuyorum aslinda dusunuyorum burdada eczanede satilirmi aslinda bi sorsam fena olmaz

Adsız dedi ki...

Manolya, aslında Fransa'da daha çok pasta malzemeleri satan yerler vardır..ama bulamazsan ezcaneye sormanda fayda var tabiiki..

glikoz, yurt dışında mısır şurubu8 olarakta satılıyor,birde öyle ara istersen..

sevgiler.

Adsız dedi ki...

cevap verdigin icin cok tesekkur ederim bide birde misir surubu olarak sorayim sevgilerle manolya

Adsız dedi ki...

MERHABA. BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM ŞEKER HAMURUNU YAPARKEN İÇİNE GLİKOZ KOYMASAK OLURMU. ÇÜNKÜ OTURDUĞUM İLÇEYİ ALT ÜST ETTİM BULAMADIM.

Adsız dedi ki...

Seher Hanım, hangi ilçede oturuyorsunuz, belki yakınlarndaki bir satış yerini biliyorumdur..

Adsız dedi ki...

MERHABA BURSA-GEMLİKTE OTURUYORUM. AMA ARAŞTIRMA YAPTIM SADECE ECZANELERDE SATILAN 50 ML LİK BULABİLDİM. ONUDA SİPARİŞLE GETİRTTİM. ODA OLUR HERALDE DEĞİLMİ.

Adsız dedi ki...

MERHABA. BURSA- GEMLİKTE OTURUYORUM. DÜN ECZANEYE SORDUM BULUNUR DEDİ. SİPARİŞLE GETİRTTİM 50 ML LİL. ODA OLUR DEĞİLMİ

Adsız dedi ki...

50 ml olan glikozmu gliserinm? sanki bana gliserin gibi geldi?
Bursa'da Pastaland var..isterseniz orayada bakabilirsiniz..

http://www.blogcu.com/PASTALAND

sevgiler..

Adsız dedi ki...

sızler harıka sınız

Adsız dedi ki...

sızler harıka sınız

Adsız dedi ki...

sızler harıka sınız

Adsız dedi ki...

sızler harıka sınız

Adsız dedi ki...

sızler harıka sınız

Adsız dedi ki...

yok yok glikoz. bunu hamilelere şeker takviyesi olarak verirlermiş. kandaki şeker oranını ölçmek için . suya karıştırıp içiyorlarmış.

Adsız dedi ki...

Hatice, çok teşekkür ederizzz :))

Seher, peki sana verdiğim pastaland'a baktınmı? orada daha ucuza bulabilmen bana daha mümkün geldi..eğer bulamzsan eczaneden bulduğun olur..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba,
glikozu benim burda bulmam mumkun dil, onun yerine baska bisey kullansam olmazmi veya kendimiz yapamazmiyiz evde??

Adsız dedi ki...

Gül merhaba,
Glikoz evde yapılabilecek bir malzeme değil..hangi şehirde oturuyorsun? belki yardımcı olabilirim..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

ben almanyada yasiyorum, turkiyede olsam dediginiz yerlere herhalde hemen kostururdum... burda öyle pasta yapan ev hanimina hic rastlamadim herhalde ben ilk olcam :) pastalanddaki tarifi hemen denedim ama hamuru glikozla yapilan gibi guzel durmuyor...

Adsız dedi ki...

gercekten mükemmel malzemeleri iyi tanıtılmıs

Adsız dedi ki...

merhaba. bu hafta perşembe günü ablam istanbula gidiyor. eminönünde işi var ona tarif ettim fermoya gidip bana istediklerimden alacak. glikoz ve hazır şeker hamuru da istedim. hazırını ve evde yapmayı deneyeceğim. başka tavsiye ettiğin bişeyler varsa alayım. bende bu şeker hamuru olayına taktım. bende sizin gibi güzel pastalar yapmak istiyorum. birde bu şeker hamurunun tadı nasıl. sonradan çok sert olmuyormu. pastayla birlikte nasıl bir tat oluyor?

Adsız dedi ki...

Gül merhaba,
Almanya'da bu tip pastaların daha çok yapıldığını düşünürdüm çünkü yurt dışında malzeme bulmak daha kolay gibi gözküyordu..aslında mutlaka pastacılık malzemeleri satan yerler vardır..araştırmak lazım..
sana bol denemeler ve güzel pastalar dilerim :)

tamer bey, teşekkür ederim..

Seher merhaba,
şeker hamuru yapmak için glikoz, gliserin, pudra şekerine ihityacın var. birde şekillerndirme hamuru yapmak istiyorsan (gumpaste) tylose-c veya Tragacanth alman gerekiyor. belki Almanyada bulabilirsin ama yoksa Coccolat'ta satılıyor. gliserin ise eczanelerde satılıyor.
şeker hamurunun bence çok leziz bir tadı yok..pastanın üzerinde sertleşmiyor..yumuşak kalıyor.. pastanın tadını hiç bozmuyor..ama asıl amacı görselik diye düşünüyorum..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

antalya da bu malzemeleri nereden alabilirim.

Adsız dedi ki...

selamm. evetttt ablam ist. geldi.dün fermoya gitti benim için. bayılmış çok güzel şeyler var diyor. bende çok merak ettim. hazır şeker hamuru ve glikoz almış. ilk fırsatta pasta deneyeceğim. şubat ayında yeğenimin doğum günü var. ona hazırlık yapıcam :)mesela barbili pasta olabilir. yardımların için çok saol. pastamı yapınca resmini çeker yollarım.

Adsız dedi ki...

pastacılık malzemeleri izmir gıda çarşısında bulunuyo.ben hazır şeker hamuru bile buldum.hürriyet şekerlemeye bakın.

Adsız dedi ki...

Burcu hn şeker hamuruna gliserin de
koyuluyo mu acaba

Adsız dedi ki...

Antalyada malzemeleri bulmak biraz zormuş sanırım..bir kısmını Metro Gros marketten temin edebilirsiniz (pastacılık ölümü var) ama glikoz vs. aktarlara sormanız gerekiyor veya pastanelere..ama gliserin ezcanelerde satılıyor..

Seher, sabırsızlıkla fotoğrafını çekip göndermeni bekliyorum :)

Sibel, bilgi için çok teşekkürler..gerçekten çok değerli..

Fatma, evet gliserin kullanılıyor..eczanelerden alabilirsin..birde bana sorduğun pasta sorusu için mail adresini gönderirmisin?

sevgiler..

Adsız dedi ki...

MERHABA SİTENİZİ GÖRDÜKTEN SONRA HEMEN GİTTİM HAZIR SEKER HAMURU ALDIM.FAKAT BEN ACAMADIM YANI COK ZORLANDIM YIRTILIYOR VE YAPIŞIYOR.PUDRA ŞEKERI SERPİP ACTIM AMA GENEDE COK CABUK YIRTILIYOR VE YAPISIYOR. CEVAPLARSANIZ SEVINIRIM,HOŞCAKALIN.

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu,
sana ve tariflerine bayılıyorum.Benim gibi pastacı ruhlu birine çok yardımcı oluyorsun.Mesela bugün şeker hamuru deneyip muffinlerin üstünü süsledim.Fotograflarını henüz bloguma koymadım ama bakarsan sevinirim.Senin yolundan ilerliyorum...
öptüm
ipek limonbahçesi

Adsız dedi ki...

merhaba aralık 12 oğlumun doğum günü ona ellerimle pasta yapmak
istiyorum pandispanya hazır üzerine şeker hamurundan figürler yapmak istiyorum onun için eczaneden glikoz aldım fakat toz sulandırmam gerekiyormu ölçüsünü verebilirmisiniz teşekkürler

Adsız dedi ki...

merhaba,profosyonel pastacıyım sizlerle pastacılıkla ilgili herşeyi paylaşmak isterim.mesleğinizde başarılar dilerim

Adsız dedi ki...

merhaba,profosyonel pastacıyım sizlerle pastacılıkla ilgili herşeyi paylaşmak isterim.mesleğinizde başarılar dilerim

Adsız dedi ki...

selam yaptıklarınız harika hep merak ederdim nasıl yapıldığını bu yüzden size çok teşekkür ederim yanlız maltepe tarafında bu malzemeleri temin edebileceğim bir yer varmı biliyormusunuz çünki eminönü tarafın gitmek benim için çok zor küçük bebeğim var ve doğum günü yaklaşıyo ona özel bişey yapmak istiyorum eğeğr biliyorsanız bilgilendirirseniz
sevinirim

Adsız dedi ki...

Sitenizi tesadüfen buldum. Bayıldım.Aslında benım sorunum Royal icing. Kurabiye için yapdımç Yumurta akı ve pudra şekeri ve çok az limon suyu. Sürdükden bir süre sonra korkunç yumurta kokusu oldu. Bunu nasıl önleyebilirim? Çok teşekkürler

Adsız dedi ki...

ya ben aranıza katılmak istiyorum.bende bütün zamanımı neredeyse mutfakta geçirir oldum.bana pasta yapımında yardımcı olacak arkadaşlar arıyorum.

Adsız dedi ki...

O kadar imrendim ki su cicili bicili pastalara ben de nisanlima birtane yapmak isterdim. Cok guzel gercekten bu isle ugrasanlari tebrk ediyorum. Sitenin okumadigim sayfasi kalmadi sanirim bir an once gidip malzemeleri almak istiyorum ama bir husranla da karsilasmak istemiyorum umarim tarifler tutar .. tesekkurlerimle

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,
şeker hamurunu yaptım,pastayı kapladım.Fakat süslemeleri yapmak istediğimde heykelcikleri yapamadım.yumuşk oldu,ayakta duramadı.acaba pudra şekeri mi az geldi.senin tarine göre yaptım ama yarım kg.kadar aldı.Birde pasta 1 gün dolapta kalınca şeker hamru yumuşadı.acaba neden?şekermi az...
sevgiler
limonbahçesi
ipek

Adsız dedi ki...

bayramınız ve yeni yılınız kutlu olsun değişik tarifler öğrenmeyi denemeyi çok isterim.kurabiyeler renkli çeşitli olunca çocuklarım zevkle yiyecekler tarifleriniz için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Siteye tesadüfen takıldım ama ayrılamıyorum.Ankara da gıda boyasını nereden bulabilirim?Pasta üstü süslemeleri için' Tragacanth'yerine 'Kitre' işe yarar mı? Şimdiden teşekkürler ve başarılar.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Ben şeker hamuruyla ilgili bir şey sormak istiyorum. Acaba şeker hamuruna yeşil gıda boyası yerine toz fıstık katsak ya da bir kaç damla erimiş çikolata damlası karıştırsak nasıl olur? Veya bir kaç damla meyve suyu, reçeli ya da çok ince çekilmiş meyve kurusu mesela. Ben önümüzdeki günlerde Fermo'dan aldığım şeker hamuru ile ilk denememi yapacağım da kaç gündür aklıma böyle garip sorular geliyor. Kusuruma bakmayın. :)

Adsız dedi ki...

sitenizi yeni keşfettim.çok güzel

Adsız dedi ki...

sitenizi yeni keşfettim.çok güzel

Adsız dedi ki...

merhabalar, ben tvde şeker hamuru ile pasta yapmayı gördum ve o pastalar çok ilgim çekti,çok gösterişlilerdi. Yapan kişi tarifi verdi ama ben yazmadım. ismi şeker hamuru, bi bu kaldı aklımda. Bende googlede aradım burası çıktı karşıma. Pasta yapma isteğim daha fazla arttı ki glikoz bulma derdine kadar. Yorumları okudum bi kaç adres aldım. Ben Yalovada yaşıyorum ve malzemeleri o belirtilen adreslerden temin edicem ve asker kuzenime yeşil bri pasta yapıp supriz yapıcam, askere gitmeden yapmıştım çok beğenmişti çoksevinmişti. şimdi ise şeker hamuruyla yapıcam daha çok sevinecek. Buraya faydası dokunan ablalarıma sonsuz teşekkurler ediyorum... İYİKİ VARSINIZ...

Adsız dedi ki...

pasta yapmayı çok seviyorum fakat bu seker hamurunu hazırlayamıyorum tam olarak neyi nekadar koymam gerektigini söyleyebilirmisiniz.tesekkürler

Adsız dedi ki...

bend ebugün fermoya gittim ve glikoz, gıda boyası aldım fakat benim gözden kaçırmış olduğum jelatinide fermodan aldım. siz toz şeklinde kullanıyorsunuz. peki ben bu jelatini nekadar kullanıcam.. şimdiden teşekkürler...

Adsız dedi ki...

merhaba sizin sitenize hayranım hergün giriyorum ve çok beğeniyorum ama pasta tariflerinizde şeker hamurunda glikoz var bende aradım bulamadım.ben izmirde oturuyorum bostanlı tarafında bildiğiniz yer var mı acaba

Adsız dedi ki...

merhaba sizin jelatinli glikozlu sekr hamuru tarifinizi denedim sorun cikmadi cok sukur guzel sekiller verdim ve kurutuyorum pasta uzerinde kullanmak uzere cunku ayni anda yapilirsa cok vakit size sorum kalan seker hamurunu guzelce posetleyip agzi kapakli bir kutuya koydum bunu nerde ne sekilde ne kadar sure saklayabilirim bilgi verirseniz cok sevinirim paylasimlariniz icin cok tsk ederim sevgilerimle AYLIN

Adsız dedi ki...

Nasıl yapılıyor; daha detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim...

Ayrıca bütün malzemeleri bir anda mı karıştırıyorsunuz yoksa bir sırası var mı? İşlemleri var mı???

Yardımcı olabilirseniz sevinirim :)

Adsız dedi ki...

arkadaşlar şeker hamuru yenir mi ben de pasta süslemek istiyorum yazdıklarınız yararlı bilgiler sağolun.Bi de ben alerji hastasıyım gıda boyası dokunur mu acaba bilen var mı herkese teşekkürler

Adsız dedi ki...

okadar güzel pastalar yapıyorsunuz ellerinize sağlık bende sizin sayenizde değişik pastalar yapmaya çalışıyorum yalnız malzemelerim yetersiz geliyor izmirde bildiğiniz ferro gibi mağazalar varmı ben öğrenemedim birde bana kargoyla malzeme gönderecek mağaza adresi verebilirmisin sevinirim sağlıkla kal

Adsız dedi ki...

pastalarınız muhteşem gözüküyor.ellerınıze sağlık.bende geçen gün şeker hamurundan pasta denemek ıstedım.hamur çok güzel oldu fakat tarıfte en az 8 saat dınlendrmem gerektığı söylenmıştı.bende hamuru torbaya koyup ağzını hava almayacak şekilde kapattım.ama 1 saat sonra taş gibi olmuştu.tabi ki çöpe atmak zorunda kaldım.bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim.
elif aydın

Unknown dedi ki...

Merhaba Burcu hanım.Gliseri ni aktarlarda badem yağı şişeleri kadar küçük şişelerde de satıyorlar.Almak isteyen arkadaşlar aktardan sorabilirler.Ben Bakırköy zencefil aktar da buldum.Glikozu aynen dediğiniz gibi eminönünden buldum.Faydalı bilgiler için çok teşekkür ederim hepimiz adına.Mutlu kalın....Tülay.

Fidan dedi ki...

merhaba !
Sevgili pastacı ben urfa dan yazıyorum, sizin pastalarına hayranım, bende şeker hamuru yapmak istiyorum fakat glikoz bulamıyorum!Ailem Almanya dan gelecek onlara sipariş verdim fakat Almanya da değişik glikozlar varmış yani15%,20%,40%,50%hangisinden almaları gerekiyor acaba bir bilginiz var mı? Yardımlarınız için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

burcu seni tebrik edyor ve çok başarılar diliyorum en büyük zevkim mutfak umarım senin kadar ilerlerim birgün.ben glikoz buldum eczaneden toz ama nasıl kullanacağımı nekadr katacağımı bilemiyorum sence olurmu toz glikoz birde benmari usulu çikolata erittim hep cezveye yapıştı çok koyu oldu beni bilgilendirirmisin çok teşekür ederim mutluluklar.kayseri

Burcu ÜNAL dedi ki...

Öncelikle herkese yorumlarından dolayı çok teşekkür ederim.

Kısaca soruları cevaplamaya çalışacağım..

Şeker hamuru yapımının detaylarını ve adım adım kaplamayı buradan okuyabilirsiniz;

http://pastaci.blogspot.com/2006/12/eker-hamuru-kursu.html

Malzeme satışı yapan yerleri buradan takip edebilirsiniz;

http://pastaekipman.blogspot.com/

Şeker hamuru hazırladıktan sonra 1 saat bekletmek daha iyi sonuç almamızı sağlar, ama hamurumuzu streç filmleyip saklayalım. Normal bir naylona sarmak etkili olmaz. Ve ne çok sıcak ne de çok soğuk bir ortamda muhafaza edin. Streç filmleyip oda ısısında kuru ve temiz bir ortamda bekletiniz.

Toz glikoz , hamur için uygun değildir. Bizim kullanmamız gereken glikoz şurup şeklinde olandır. Onun için mutlaka tanıdıklarınıza sipariş veriyorsanız; glikoz şurubu olarak aratın. Toz almayın.

Çikolata , 32 derece erir. Önce suyunuzu kaynatın. Sonra ısıya dayanıklı bir kaba çikolatalarınızı koyu suyun buharında devamlı çikolatalarımızı karıştırarak eritin. Devamlı sıcak suyun üzerinde tutmayın, pişer ve katılaşır. Kontrollü eritirseniz sorun yaşamazsınız..

Herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

slm ben Gülseren....
bana bi yardimci olurmusunuz ??
sizin tarif ettiyiniz seker hamurunu yapmak istiyorum yalniz sorun olan Gliserin ne oldugunu bilmiyorum bana bu konuda bi aciklik ve tam anlaminda ne oldugunu söylerseniz cok sevinirim . almanyadan oldugum icin bana almancasi ne oldugunuda söylerseniz sevinirim?
bana acele cevap verirseniz cok sevinirim !!!!!!!!!!

Adsız dedi ki...

Selam ben İnci,
Burayı devamlı takip ediyorum ve artık nihayet şeker hamuruyla pastamı kaplamaya karar verdim.Ama elimde hazır şeker hamuru var.Merak ettiğim şu:İlk defa yapacağım için korkuyorum biraz ama acaba pastayı 1 gün önce yaparsam ertesi güne dayanır mı?
Tüm tarifleriniz ve yaptıklarınız için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Bende bu site hayranlarından bir olarak, diğer arkadaşlarla şeker hamuru yapmakla ilgili bilgileeri paylaşmak istiyorum.Şeker hamuru yapımı için gerekli malzemelerin hepsini Kemeraltından buldum. Kemeraltı ana caddesinin paralelinde olan baharatcıların bulunduğu sokak var. Yelken Baharat'ta Glikozu 500 gr olarak 3 ytl ye aldım. Gıda Boyaları Toz olarak 1 ytl lik poşetlerde satılıyor. İzmir Baharat dükkanından da Gliserin bulabilirsiniz. İzmir Metro Gaziemir hipermarketinde değişik boyutlarda kek kalıpları, silikon , metal, muffin kalıpları, spatula, Pasta kesmek için kullanılan özel alet, ve değişik pasta süsleme ( badem kırığı, antep fıstığı tozu, eti pufların üstündeki renkli şekerler ) malzemeleri bulabilirsiniz.Kg lık çikolatalar da mevcut. Dün akşam şeker hamuru yaptım. Gerçekten tarifi tam olarak uyguladım. Güzel bir hamur elde ettim. En çok zorlandığım 'hamuru açma' kısmıydı. Hamur sürekli açtığım yüzeye yapıştı Ben de pudra şekeri kullandım. Ben kullandıkça şeker hamuru sertleşti. Yine de ilk denememe göre başarılı olduğumu düşünüyorum. Site Kurucusu Burcu Hanıma ve diğer bilgi paylaşan tüm arkadaşlara selamlar... Saadet Zengin

Adsız dedi ki...

ya bırısı ban ne olur yardım etsın ben seker hamuru yapacagım ama toz yerıne yaprak jelatin aldım olurmu lutfen acıl yardım edın???

aşkımsu dedi ki...

Merhaba blogunu yeni keşfettim ve bende pastacılığın büyüsüne kapıldım haftasonu soluğu fermoda alıcam sanırım :)ama bi sorum olucak size. geçenlerde pelitten alınmış bi pasta yedim onun hamuru yumuşaktı sorduğumda pastanın sakızlı çikolatalı olduğunu sölediler acaba hamuruna damla sakızı konumuş olabilir mi?böle bi konuda fikriniz var mı?? varsa nasıı yapılıo?? çoook teşekkürler şimdiden

safra dedi ki...

Slm burcu ben daha yenıyım burda yarın yeğenımın dogum gunu ve ben pasta tarıflerı ararken rastgele dolanırken senın tarıflerın dıkkatımı çektı.Ben daha 21 yasındayım ama pasta yapmaya bayılırım asıgım anlayacağın.Ama gel gor kı suslemeyı bırturlu beceremıyorum eger Antalyada bıldıgınız pasta derslerı veren bı yer bılıyorsanız bana haber verırmısınız.Cunku en buyuk hayalım o.bu arada benım kadar pasta yapmayı seven ınsanların oldugunu bılmıyordum.yemeyı sevmem ama yapmak benım ıcın ayrı bır zevk verır.Cevabınızı beklıyorum.:-)

Adsız dedi ki...

iyi günler arkadaşlar.

şeker hamurundan daha guzel ve katkısız ve cok lezzetli, şeker hamuru gibi her türlü şekili ve figürü yapabileceğiniz ve en önemlisi lezzet farkı yaratmadan yenilebilen!! çikolata bazlı evet çikolatadan yapılan bir kaplama hamuru var. adı ecobaker ve şeker hamuru uygulamalarından daha kolay uygulanmakta. adamlar hamuru çikolatadan yapmışlar..

bilgilerinize www.ecobaker.com

Adsız dedi ki...

merhaba pastacı;

bu çikolata bazlı pasta kaplama hamuru ile ilgili düşünceniz nedir.? ben denedim ve işlemler ve işlemesi şeker hamurundan çok daha kolay hamurun açılması pasta ile uyumu lezzet farkı yaratmaması son derece iyi.

beni biligendirirseniz sevinirim
sbabatas@hotmail.com
ecobaker adresi ise www.ecobaker.com

Adsız dedi ki...

mrb burcu hanım pastalarınız harika yalnız ben sizde şeker hamuru yapmayı yazmanızı istiyorum mail atarsanız çok sevinirim yapılış aşamalarınıda yazın email adresim...
bozkurtsd@hotmail.com

saygılarımla

Adsız dedi ki...

merhabalar sitenizi şeker hamurlu bir pasta tarifi ararken keşfettim eğer sizi rahatsız etmiş olmassam bir kaç sorum ve sizin önerilerinize ihtiyacım var
ilk sorum şu hazır şekr hamuru alıp kullansam normal hazır bir pandispanyayı kaplamak için ne kadar bir şekr hamuru kullanmam gerek
ikincisi şeker hamurunu nasıl ver nerde ne kadar süre saklayabilirim
üçüncü sorum ise bana önerebiliceğiniz yapımı kolay ve ilk deneyen biri için olsukça basit bi şeker hamuru tarifiniz varmı şimdiden çok çok teşekkür ederim ve tüm bu güzel pastalarınız için sizi yürekten tebrik ederim hepsi birer sanat eseri

Adsız dedi ki...

sevgili hanımlar

www.sekerhamur.tr.gg

adresinden hazır şeker hamuru siparişi vereblirsiniz

Adsız dedi ki...

sevgili hanımlar


www.sekerhamuru.tr.gg

adresinden hazır şeker hamuru alabilrsiniz

Adsız dedi ki...

merhaba ben bir sorum vadi seker hamuruna acaba jelatin de mi katiliyo

Unknown dedi ki...

merhaba;süper calismalar yapiyorsunuz.
büyük bi heyecanla takip ediyorum...
fakat ben yurtdisinda yasiyorum(almanya)burada yazilan malzemeleri nerden temin edicegimi bilemiyorum minik capli bi arastirma yaptim ama henüz sonuc olumsuz...
almanyada yasayan ve bu siteyi takip eden arkadaslarin bi fikri varsa cok sevinirim...

Adsız dedi ki...

mrb ben elif 15 yaşındayım ve kuzenime süpriz doğum günü pastası yapmak istiyorum ve çok süslü ve güzel olmasını istiyorum bunun bu şekerlerden yapmak istiyorum ben ankara çankayada oturuyorum bu şekerlerin içine glikoz kullanmasam olurmu yada başka birşey kullanablirmiyim yardımcı olursanız çok memmmun olurum

inci ünyay dedi ki...

merhabalar burcu hanım,

sitenizi ve yaptığınız güzellikleri yakından takip edip size imrenerek kendi çapımda bende bir şeyler yapmaya çalışanlardanım. bahçelievler'de bulunan pasta malzemeleri satan mağazanın kapanış saatleri yada telefon numarasına ulaşabileceğim bir bilgi sizde mevcut mudur acaba??

Şimdiden teşekkürler..

İnci

Adsız dedi ki...

sitenizi çok beğendim ve de başarılı buluyorum çünkü çok detaylar veriyorsunuz. tebrikler
Gülay

Adsız dedi ki...

meraba...

hep merak etmişimdir bu pastaları nasıl susluyorlar diye tarifi vermeniz muhtesem tesekkurler ama bu glikoz u bulmak biraz sorun oluyor glikoz yerine sıvı seker kullansak olur mu illede glikoz diyorsanız arayıp bulucaz :)
ellerine saglık sizin kadar iyi yapamasamda mutlaka deniycem.. (izmir)

Adsız dedi ki...

merhaba ben Kardelen.Siteniz bi harika tebrik ederi.Bu gün canım çok sıkkın çünkü yarın kızımın doğum günü.kızım ana sınıfında doğum günü okulda kutlanıcak.Bende ona bi doğum günü pastası yapmak istiyorum şeker hamurlu ama glikoz bulamıyorum.bu eczanelerde satılanlar olumu eğer olursa normal bir hamur yapmak için bütün malzemeleri nekadar koymak lazım bana bu gün bilgi vere birmisiniz yardımcı olursanız çoooooooook sevinirim.önerilerinizi bekliyorum .Teşekkürler.........

Adsız dedi ki...

avcılar da pasta malzemesi satan yer varmi cevaplarinizi bekliyorum

Adsız dedi ki...

merhaba burcu..siteyi oktay ustanin programina katildigindan beri sürekli takip ediyorum..eskidende cok pasta yapardim ama seninle ufkum genisledi :) bilgilerin ve paylasimlarin icin cok tesekkürler..
ben almanyadan yaziyorum..ve burda glikoz bulmak kadar zor bisey yok..cok güzel süsler sekerler filan hepsi var ama bir glikoz bulamadim.yurtdisinda daha cok var derler bide..eczanelerde satiliyor dediler,gittim sormaya."pasta malzemesi ne gezer bizde" edasiyla cevap verdiler :) bende marzipan ile yapmaya calisiyorum,ama marzipan kendinden hafif sari oldugu icin,beyaz hamurlu tarifleri yapmakda zorlaniyorum..artik türkiyeye geldigimde kavanoz kavanoz glikoz tasiyacagim almanyaya :)
almanyadan kucak dolusu sevgiler
Demet

Adsız dedi ki...

selam pastacı tariflerine bayılıyorum :) her sene yegenimin doğum günü pastasını ben yaprım geçen sene blogdaki aşk kuşlarını yaptım herkes bayıldı sana teşekkür borçluyum:) bu sene yine malum gün yaklaştı bununla ilgili bi sorum olacak cevaplarsan sevinirim :)bu sefer pastayı bir gece önceden yapmak istiyorum ama şeker hamurunun görünüsünün taze görünmesi için neler yapmalıyım

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım sizi ilk olarak oktay ustanın programında görmüstüm hemen isminizi google da aradım ve sitenizi buldum ve o günden sonra nerdeyse hergün sitenizi ziyaret eder oldum özellikle şeker hamuru ile hazırlanan pastalarınıza hayranım elimden geldiğince aynılarını yapmaya çalışıyorum benim size sormak istediğim şeker hamuru ile yaptığınız insan figürlerinde hangi tonda gıda boyası kullandıgınızı öğrenmek istiyorum birde seker hamuru ile modelleme kursunuzda olucakmı kurabiye kursunuz oldugunu gördüm ve en kısa zamanda katılmak istiyorum bu konular hakkında beni aydınlatırsanız çook sevinirim

Adsız dedi ki...

merhabalar

kaplama pastalar yapmaya yeni başlamış biri olarak bbütün kaplama hamurlarından aldım şeker hamurunun işlemesi cok zor. çikolata hamuru denilen bir malzemeye uluştım işlimesi sekillendirmesi çok kolay catlamıyor ve daha yırtmayı başaramadım : ) tadıda cok guzel direk cikolata!!! marzıpan yada şeker hamuru değil.
nişasta ile açılıyor. fiyatıda marzipandan çok daha ucuz,, adı ECO BAKER herkese tavsiye ederim..
ayrıca calışmalarınız cok guzel başarılar...

Mebrule dedi ki...

Merhaba Burcu,

Bir arkadasim cocugunun dogumgunu icin seker hamurlu pasta istedi. Almanyada kucuk bir kasabada yasiyorum ve su an glikoz almam mumkun degil, ancak buyuk marketlerde bulunuyor ve evde de hic kalmadi. Glikoz yerine invertzuckercreme diye pekmez gorunumlu seker pancari surubu var..onu kullansam glikoz yerini tutarmi acaba? Cevaplarsan cok sevinirim...

maydonoz dedi ki...

şeker hamuru için burada bir alternatif var. glikoz bulamayanlar için bire bir sanırım.
marsmallowlu şeker hamuru.umarım işinize yarar:)

http://ayseyaman.blogspot.com/2007/12/marshmallowlu-eker-hamuru-yapm-ve-dnya_11.html

maydonoz dedi ki...

beysanın yerini tarif edebilirmisiniz rica etsem. adresini buldumda bilen biri tarafından tarif edilirse daha kolay bulabilirim.
ben pastacı degilim ama burda bulup yaptıgım tarifleri görenler banada yap diyorlar.15 gün içinde dogum yapacak iki kişiye kurabiyeler yapcam. 2 si arkadasım olmak üzere 4 kişinin dogumgünü pastalarını yapcam. şakayla karışık birde dügün pastası siparişi aldım kankam evleniyorda pastamı sen yap diye tutturdu saçmalıyo birazcık:):):)
tarifler ve güzel anlatımlarınız için çok teşekkürler:)

Adsız dedi ki...

sevgiler ve ellerine sağlık bi istegim var senden modelleme çalışmlarını aşamalı resimlersen yada hatta video koyarsn süper olur benim gibi yeni başlayanlar için dikkate alırsan sevinirm

kirazdünyası dedi ki...

merhaba
şeker hamuruna yeni merak sardım ve siteni bu sayede keşfettim.herşey çok güzel resimlerin,anlatımın,ölçülerin...
biraz gözüm korktu denemek için ama cesaretimi toplayacağım :)
takip ettiklerime ekledim seni sık sık bakacağım artık neler yapıyorsun yeni bilgiler varmı diye...
kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

Ben şeker hamurlu pasta yapmak istiyordum ve aryın ca ilk sizin siteniz çıktı karşıma
herşeyi açıkça anlatmanız çok güzel teşekkürler .ALLAH RAZI YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

Adsız dedi ki...

sitenizle tesadüf tanıştım ama çok yaralı bilgiler var teşekkürler .

Adsız dedi ki...

sayfanızı şeker hamuru tarifi ararken buldum. İnanılmaz sıcak ve samimi bir site.aslında mesleğim iç mimarlık fakat pasta yapmak benim içinn daha büyük bi tutku.bununla ilgili hem eğitim almak istiyorum hemde küçük bir butik açmak.şimdiden aranıza katılmaktan dolayı cok mutluyum.sevgiler...

Adsız dedi ki...

ben almanyada yasiyorum pastalariniza byildim dogrusu bende yamak istedim seker hamurun ve pastayi yapip sardim yarin pastai kapliyacagim cok civik oldu bilmiyorum ins acablirim ogluma soz verdim ylniz glikozu burda ancak toz olarak buldum ins bir sorun olmaz daha cok pasta modelleri koyarmisiniz lutfen sevgiler ilkay

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Hafta sonu oğlumun doğum gününü yaptık. Sizin tariflerinizi kullanarak bir pasta ve kurabiyeler yaptım. Öncelikle bunun için teşekkür ederim.
İzmir'de pasta malzemeleri satan bir yer bulmak zor oldu ama Karşıyaka'da bir baharatçıdan tüm malzemeleri temin edebildim. Tylose-c olmadığı için kitre aldım ama toz haline getiremediğim için kullanmadım. Şeker hamuru pastanın üzerinden eriyerek biraz aşağıya kaydı. Neden olduğu hakkında bilgi verebilir misiniz? Acaba tylose-c kullanırsam bu sorun kalkar mı? Bir de elimde bir miktar şeker hamuru arttı. Bunu nasıl ve ne kadar zaman saklayabilirim?

Adsız dedi ki...

Merhabalar

Siteniz harika.Pasta malzemelerini nerelerden bulabiliriz konusunda verdiğiniz bilgilere çok sevindim.Bende pasta yapmayı çok severim ama bazı malzemeleri bulmada sıkıntı çekiyorum.Sitenizi bloguma ekledim.Zannederim sık sık ziyaret edeceğim bir site olacak sizin siteniz.Sağlıcakla kalın.

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım;
Merhaba.. Sizin sienizi gördükten sonra sayenizde bende bir şeker hamuru delisi oldum çıktım. zaten bende sizin gibi çikolataya bayılırım. her tarifiniz bana inanılmaz uygun. ve sonunda denemelerimi yapmaya başladım. ilk denemem muhteşem oldu. e tabi gidilecek çok yol var.bundan cesaret alıp ikinci denememi yaptım. fakat iç ve üst kremasını creme ole yaptım.sanki doğrusunu yaptım birde diğerlerini deniyorum :) ama ganaşdan yaptığım biraz az oldu bende çok olsun die yapmıştım. ondan mı bilmiyorum ama şeker hamurum 3-4 saat sonra erimeye başaldı. ve günün ortasına gelindiğinde tamamen kayboldu. sizce nerede hata yaptım. benim pasta yapmaya devam etmem vereceğiniz cevaba bağlı. bana yardımcı olursanız çok sevinirm. katkılarınız için teşekkür ederim....

Adsız dedi ki...

merhaba bunlar harika şeyler bende denemek istiyorum fakat jelatin ve glikozu erittikten sonra bu karışımı pudra şekeri ile harmanlarken soğutuyormuyuz yoksa sıcakmı kullanıyoruz yardımcı olursanız çok sevinirim Selamlar

Adsız dedi ki...

meraba ben doğum günüm için şeker hamuruyla pasta yapmak istiyorom ama nerde satıldığı hakkında hiçbi fikrim yok yardımcı olursanız sevinirim.ayrıca silivride yasıyorum

Adsız dedi ki...

glıkoz arayanlara öneri eczanelere sorun hamileligim esnasında bir test için lazım olmuştu eczanede bulduk.

Adsız dedi ki...

merhaba,
ben şeker hamuruyla ilgilenmeye henüz başladım. amatörce 4 yaşındaki oğlumu ve kreş arkadaşlarını svindirmek için kurabiyeler yapıyorum.bunları süslemek istedim. bir internet sitesinin verdiği şeker hamuru ratifine göre aktardan bişeyler bulmaya çalıştım. ancak tarifte akkitre ve gliserinden bahsediliyor. evet akkitre sorunsuz bulunuyor Ankarada ancak gliserin yiyeceklere konulmuyor bildiğim kadarıyla ve zaten üzerinde ilaç ve gıda için kullanılmaz yazıyordu. gıda ürünleri için satılan ayrı bir gliserin mi var? bir de yapay tatlandırıcılar glukoz yerine kullanılamıyormu? gittiğim tüm büyük küçük marketlerde glukoz sorduğumda diyabetik tatlandırıcı önerdiler. en sonunda toptancı bir firmadan perakende olarak şeker hamuru buldum. inanılmaz yüksek fiyatlar ödedim. herkes bana ne kadar gereksiz bir işyaptığımı söyledi moralim bozuldu. bu gıda boyalarını ve yaptığımız ya da satın aldığımız şeker hamurunu çocuklarımıza güvenle yedirebilirmiyiz.ne kadarı ne kadar güvenli olur. benim oğlum oturduğu zaman 7-8 şeker hamurlu kurabiye yemek istiyor. teşekkürler... Gül Özden Ankara

nursac_nur dedi ki...

merhaba ben trabzonda yaşıyorum tambir pasta meraklısıyım ama burda pasta için temin edebileciğim araç ve gereçlerden bulmam nerdeyse imkansız denebilir acaba sizin aracılığınızla gereçleri temin edebilirmiyim sitenin başından kendimi alı koyamıyorum tariflerinizi denemeye çalışıyorum imkanım oldukça

Adsız dedi ki...

https://magaza.hammaddeler.com/index.php?do=catalog/show2&p=8
Pasta yapımında kullanabileceğiniz bir çok şey var burda

Unknown dedi ki...

burcu ablacım merhaba!
Bende pasta malzemeleri almak üzere bu hafta beysa yada fermoya gitmeyi düşünüyorum. Renk renk gıda boyaları alacağım kremalar için :)
Yalnız her tarifinizde kürdanın ucuyla demişsiniz ama ben pek anlayamadım yani kürdanın ucuyla derken ne kadar, noktacık gibimi :)
Daha sonra abartıp tüm kavanozu boşaltmiyim diye dedim :)
pasta gibi tatlı günler dilerim herkese :)

Adsız dedi ki...

selamlar ben ilk defa şeker hamuru ile pasta yapacagım normalde sürekli pasta yapıyorum merak ettıgım konu arastırdım ama bulamadım şeker hamuru ile pastayı yaptıgımızda acaba bir gece dolapta bekletsek şeker hamurunda bır degısım olurmu

Adsız dedi ki...

ALMANYA ALMANYA ALMANYA......

Selam Arkadaslar,
bir aralar kendim Almanya´dan gelen yorumlari bulabilmek icin tüm yorumlari okumak zorunda kalmistim, o yüzden bu sekilde baslamak istedim yoruma..
Seker hamuru malzemeleri arayanlar bu siteden tüm malzemelere ulasabilirler: www.tortissimo.de

Eger Glikoz bulmakta sorun cekiyorsaniz su linki tiklayip glikoz´da siparis edebilirsiniz.
http://www.tortissimo.de/listing.asp?gid=BACKZUTATEN~SPEZIALZUTAT&lang=de

Herkese basarilar diliyorum...

gamsee dedi ki...

sitenizi inceledim gerçekten guusel..ben izmirdeyim..firmamız türkiyenin heryerine online satış yapıyorr..isteyenler tıklayabilirr...

www.hammaddeler.com

alaranin annesi dedi ki...

almanyadaki zorluk ceken arkadaslar glikoz yerine misir surubu da kullana bilirsibiz 200gr seker 120ml su 1 fiske tuz seker ile suyu 5 dk kaynatip altini kapatin ve tuzu ilave edip sogumaya birakin ben glikoz bulamadigim icin bu tarifi denedim ve cok güzel oldu. Gelelim bu güzel sitenin sahibine harikasiniz sizden cok sey ögrendim.Hersey cok güzel elllerinize saglik. seker hamurunu güzel yaptigimi arkadaslarim söylüyor ama modellemede hamurum istedigim gibi olmuyor icine neler ve ne kadar katmam gerekiyor yardimci olurmusunuz

Adsız dedi ki...

merhaba ben sıtenızı tesadufen buldumm coook gusel seyler var ama twıtlı bı pasta var yaptım ama hıcc gusell olmadıı gercketende kreması cook akıskann oluyoo pastanın etrafına dagılıyoo hepp

pastaport dedi ki...

Çalışmalarınıza bayıldım. Cok güzel olmuş hepsi. Ben sıvı glikozu pastamalzemeleri.com dan 1 kg olarak buldum fakat izmirde kemeraltında oldugunu okudum yorumlardan. Bir dahakine oraya gitmeyi planlıyorum. Sitedeki tarifinize göre şeker hamuru yapım ama çok katı oldu. Sanırım jelatinimin bloom'u cok yüksek oldugu için. Sizin kullandıgınızın bloom'u kaç? benim kullandıgıma 250 dediler. Bir dahakine daha az jelatin kullanmayı düşünüyorum.Ayrıca cok tatlı bi şeker oldu. biraz nişasta ekleyerek tadı daha güzelleştirebilir miyiz?
sevgiler.
Ellerinize sağlık

gülay dedi ki...

Merhaba Burcu Hanım,bende sizin kadar profesyonel olmasamda pastacılıkla uğraşıyorum. http://magaza.hammaddeler.com/index.php?do=catalog/show2&p=8 adlı internet sitesinde çok çeşitli pastacılık malzemeleri bulunmaktadır.Ben ihtiyaçlarımı oradan karşılıyorum.Bence sizde ziyaret edin.

Adsız dedi ki...

slm ben ankaradan mehmet 25 yıldır pastacılık yapıyorum sektörde sizin gibi bayan pastacıların olması güzel ama ankarada yok böyle kendini yetştiren başrılar diliyorum yeni tariflere ihtiyaç duyarsan sana yardımcı olmak isterim

Adsız dedi ki...

şeker hamurunu izmirde arayanlar ordu caddesinin bir alt sokağında yessi pasta malzemeleri satan bir yer var orada herşeyi bulmak mümkün

VeRaY dedi ki...

Merhaba, ben de sizin blog'unuzu hep takip ediyorum.HARİKASINIZ!
Pasta yemeye çoook sevdiğim için,yapmaya da başladım:)
Hamur şekerini kendim yapmaya çalışıyorum,ama gliserin konusunda tedirginim, ve gliserini katmadan denedim...her şey tamam da,hamur kopuyor!kurabiye için iyi ama pastalarda olmadı...herkez gliserin kulanıyor mu? gerçekten zararlı değil mi???
bir de beyaz hamur şekerini Hazır alsam,evde renklendirebilirmiyim acaba???(toz boya kullanıyorum)
teşekkürler...

Adsız dedi ki...

MERHABA HANIMLAR
GEÇEN GÜN DOĞUM GÜNÜM İDİ.....
AMA YAPACAK BİRŞEY BULAMADIM.AKLIMA ŞEKER HAMURUNDAN YAPILAN BİR PASTA YAPTIM>>>
AMA GÖRMELİYDİİZ ÇOOOK MUHTEŞEM OLDU
EV HANIMLARININ YAPMASINI TERCİH EDİYORUM
BURDAN HERKESİN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORUM VE BU PASTAYI YAPMALARINI RİCA OLARAK BUYURUYORUM SANA ÇOOOOKKK TEŞEKKÜR EDİYORU OKTAY USTACIĞIMMMMMMMM

Adsız dedi ki...

mrh esimin dogum gununde pastayi kendim yapmak istedim ama seker hamuruyla basim bayaga derde girdi. seker hamurunu actigimda kaldiramiyordum, cunku yapisiyordu, masaya yapismamasi icin ne kullanmaliyim yardim edebilirmisiniz? tskler

eda dedi ki...

merhaba gıda boyası nerede bulabilirim bahçelievlerden başka ve bahçelievlerdeki malzeme satan yerin adresini biliyormusunuz ?

sude dedi ki...

merhaba arkadaşlar.Ankarada pasta malzemeleri ve ekipmanları satan bir mağaza açmak istiyorum ama ne kadar talep görür yada insanların butik pastalara ilgileri nekadar bilmiyorum.bu konuda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim

akmeseb dedi ki...

merhaba. pasta yapmaya eskiden beri ilgim vardır ama şeker hamuruyla hiç denemedim. ne şeker hamurunun nasıl yapıldığını biliyorum ne de malzemelerini nereden temin edebileceğimi. ümraniyede oturuyorum ve 1,5 yaşında bir oğlum var. her zaman her yere gidemiyorum. ama bu işe inanılmaz ilgi duyuyorum ve yapabileceğime inanıyorum. araştırırken de ilk sizin sitenizi gezdim. çok faydalı bilgiler vermişsiniz. bana bu malzemeleri nerden bulacağım konusunda yardımcı olursanız çok ama çok sevinirim.

Adsız dedi ki...

merhaba,
sitenizi yeni keşfettim bende şeker hamurunu öğrenmek istiyorum fakat glikoz vücudumuza zararlı olduğu için onun yerini alıcak başka madde yokmu lütfen araştırırmısınız. Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

merhaba,
sitenizi yeni keşfettim bende şeker hamurunu öğrenmek istiyorum fakat glikoz vücudumuza zararlı olduğu için onun yerini alıcak başka madde yokmu lütfen araştırırmısınız. Teşekkür ederim.

Tuğba Özgeniş Teknik Satış Destek Uzmanı dedi ki...

merhaba, hammaddeler.com da pastacılık malzemelerini ve şeker hamuru malzemelerini bulabilirsiniz.

Volkan dedi ki...

Bencede Tuğba hanıma katılıyorum çünkü aradığınız herşeyi orda bulabılırsınız bn memnunum harika bir sistemleri var müşteri memnuniyeti %100

bengu dedi ki...

merhabalar..
sekerli kurabiye yapimina basliycam ama oncelikle yardiminiza ihtiyacim oldugunu dusunuyorum :) aslinda sekil olarak bi sorunum yok sadece merak ettigim kurabiyesi pistikten sonra renkli seker hamurunu yapip uzerinde kalmasini nasil saglayabilirim? kaldirdigimda dussun istemiyorum haliyle :) cevap verirseniz cok sevinirm kolay gelsin..

dekor dedi ki...

merhabalar. gliserin ve glikoz konusunda yardımcı olabilirim. iletişim bilgilerim: 05067698343 mehmet çavuş

Çitlembik dedi ki...

Merhaba..
Bilgileriniz İstanbul'da yaşayanlar için oldukça faydalı fakat bir Ankaralı olarak bu bilgilerden faydalanamıyorum. Eğer Ankara'da bu tür ekipman alabileceğim bir yer varsa bilenlerden bilgi rica ediyorum :)

esra dedi ki...

merhaba ben esra valla muhteşemsiniz hem yetenekleriniz hemde yardımlaşmanız bende sizden yardım istiyorum bu şeker hamuru,glikoz ve çiçek yapma setini izmitte nerden bulabiliriz ben bi ara bayağı aradım ama sonuç maalesef alamadım

Adsız dedi ki...

merhaba ben şeker hamuru yapmak istiyorum daha önce yapmıştım ama şimdi ölçünün yarısını yapmak istiyorum glikozunda yarısını kullanacağım acaba glikoz açılınca ne kadar süre içinde kullanmamız lazım yardımcı olursanız sevinirim

DİLEK dedi ki...

merhaba,

Bahçelievlerdeki yer yayla nın tam olarak neresinde acaba ??
Yorumları okurken birçok şey öğrendim. Ben renkli kurabiyeler yapmak için gıda boyasını nerden alırım diye bakarken bu siteye rastladım. Ama pasta yapmaya da olan merakım iyice arttı. Sanırım dükkani bulursam birsürü şey alıcam..:)
Herkesin ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

MERHABA BENDE ŞEKER HAMURLU PASTALAR VE KURABİYELER YAPMAK İSTİYORUM SERAMİK OKUDUM LİSEDE O YÜZDEN ELİMDEN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM AMA BAŞLAMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELER NEREDEN NASIL BULABİLİRİM BİLMİYORUM ESKİŞEHİRDE YAŞIYORUM BURDA SATILAN YERLERİ BİLEN VARMI YA DA NETTEN EN UYGUN NEREDEN ALABİLİRİM
AYŞEN DURMUŞ
aysen26@hotmail.com

Adsız dedi ki...

Merhaba detaylar icin cok tsk ederim ben esenlerdeyim bana en yakin glikoz surubunu bulabilcegim bir yrr soleyebilirmisin

Unknown dedi ki...

antalya manvagat ilçesinde otryrm, glıkoz veya glıserın satılan herhangıbır yer bulamadım
eczanede satılan glıkoz olur mu seker hamuru ıcın cevap yazarsanz sevnrmmm

Adsız dedi ki...

Bursada veya yalovada şeker hamuru bulabileceğim yerleri söyelebilirmisiniz çok acil lazım bana :(

Adsız dedi ki...

Merhaba Ankaradaki mağazamızda pastacılık ve parti malzmeleri ile ilgili geniş bir konseptimiz vardır adresimiz Demetevler, 408. Cd. No:3/B Yenimahalle/Ankara
Telefon:(0312) 336 8909
Sesil Pastacılık

Elif oznturk dedi ki...

Renkli pastalar yapmak istiyorum bulamiyorum bana yardimci olurmusuz

Şeker hamuru dedi ki...

Yüksel pastacılık tan kolayca temin edebilirsiniz.