Pazar, Kasım 20, 2005

ÇİKOLATALI KEK -2






































Bugün Brunch için İstanbul Nispetiye caddesindeki Paul Cafeye gittik. Benim en çok beğendiğim, hayranlıkla vitrininden ayrılamadığım, yerken tatlarına doyamadığım ender mekanlardan biridir. Hayalimdeki pastane ve fırın örneğidir benim için. Tabaklarından ,peçetesine kadar her şeyini beğenirim. Brunchına biz bir senedir gidiyoruz ve çok memnunuz. Belki bin bir çeşidi yok ama sundukları çeşitleri bize fazlasıyla yeterli geliyor. Özellikle peynirleri, mantarları, röştisi ve çikolatalı keki benim favorilerim. Bugün eve geldikten sonra sitesini ziyaret ettim. Türkçe web sitesi yok, orijinali Fransızca. Siteyi incelememim asıl amacı eşimin brunchtaki çikolata keki çok sevmesi ve benden o keki istemesi :) Sitede Paul'un çikolatalı kekinin çok ünlü olduğunu öğrendim. Gerçekten de ününü hak ediyor bence, çünkü gerçekten çokkkkk lezzetli bir kek.


















Fotoğraflarda da ne kadar müthiş şeyler olduğunu görüyorsunuz :))

İşte Pauldan yola çıkarak ,eşimin o çok sevdiği kekin benzerini nasıl yapabilirim diye düşündüm. İşin kötüsü bende çook sevdim o keki hatta Yağmurda yedi o kekten :) Evdeki kitaplarımı ve dergilerimi karıştırdım. Tam o keke benzer bir tarif bulamadım ama birkaç yabancı kaynakta kekin benzerlerini gördüm. Tarifleri inceledim ve kafamdan bir tarif çıkardım. Eğer sonucu tutmasaydı sizlere kesinlikle yazmayacaktım. Ama ne yazık ki kekin tadı yüzde 60-70 tuttu :) Çok güzel bir kek oldu.Umarım akşam eşim eve gelince keki beğenir.

Gerekli Malzemeler ;


  • 4 yumurta
  • 120 gr tereyağı
  • 1 kare paket bitter çikolata (80gr)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağından 1 parmak az un
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık ahududu reçeli (veya evinizde hangi reçelden varsa)
  • 3 yemek kaşığı toz kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket toz vanilya

Öncelikle fırınımızı 185 dereceye getirip ısıtalım. 20 cm genişliğinde ki bir kelepçeli bir kek kalıbımızın her yerini alüminyum folyo ile kaplayalım.

Öncelikle tereyağını orta boy bir cezvede eritelim. Eridikten sonra çikolatayı içerisine kırıp eritelim. Tereyağı ve çikolata iyice eriyerek birbirlerine karışınca ocaktan alalım ve bir kenara bırakalım.

Şeker, yumurta ve vanilyayı derin bir çırpma kabında mikser ile çırpalım. Üzerine yoğurt ve reçeli ekleyip tekrar mikser ile çırpalım. erimiş tereyağı ve çikolatamızı da ekleyip tekrar çırpalım. En son unu, kakaoyu ve kabartma tozunu birlikte eleyerek ekleyelim ve homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.

Her tarafını alüminyum folyo ile sardığımız 20 cm'lik kelepçeli kalıbımıza kek karışımımızı dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 1 saat pişirelim. Kekin piştiğini içerisine 1 kibrit çöpü batırarak anlayabilirsiniz.

Piştikten sonra tezgahımızda soğutalım ve kalıbımızdan çıkarıp servis tabağımıza koyalım. Ben üzerine yine Paul'dan aldığım macaronlarla süsledim.

Hepimize afiyet olsun..

75 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik Burcu. Insaallah bir gun tarifini yapma firsatim olur. Cok guzel gorunuyor ve malzemeler her an evde hazir bulunabilir cinsten.

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum hızına yetişemiyorum. Kekin enfes gözüküyor, ellerine sağlık. Sana bir de sorum var. Pastayı şeker hamuru ya da marzipan ile kapladıktan sonra üzerine fırçayla sürülebilen bir boya var, bazı pastaların üzerinde görüyorum. Sıvı gıda boyasını sulandırarak fırçayla sürebilir miyiz, aynı etkiyi verir mi sence?

Adsız dedi ki...

SIKI BİR PASTA SEVER OLARAK SİTENİZE BAYILDIIIIIIIIIIIIIM! ELLERİNİZE SAĞLIK! SEVGİYLE VE DE MUHABBETLE...

Adsız dedi ki...

Allahım yine splendido bir tat mutlaka ellerine sağlık.hayırlısı ile çocuklarda en sağlıklı diyet gelişmediri yarın yayınlıyorum umarım bazı püfler verir.Üstteki kek senin eser herhalde neme lazım yalnış yerden yemeyeyim dedim:)))Paul beni dışarı atmasın daha tanımıyorlar beni dimi:)))))Çok öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşım harika bir pasta bu:)ellerine sağlık.Bence eşin hayran kalmış olmalı:)
bu arada seni sobeledim:)

Adsız dedi ki...

tuhfe merhaba,
çok teşekkür ederim :)
umarım birgün denersin çünkü eşim ve yağmur dün gece çok severek yediler..bende dahil..

Burcu merhaba,
çok hızlı olduğum söylenemez,açıkcası bu benim en yavaş tempom..ama yinede çok teşekkür ederim :)
bu arada toz gıda boyasını çok az birkaç damla su ile sulandırarak kullanabilirsin.ince uçlu bir fırça ile de güzel desenler yapabilirsin.ama boyayıda azar azar kullanman gerekiyor.

Şükran hanım merhaba,
sıkı bir pasta sever olmanız ne güzel, belki banada fikir alışverişinde bulunursunuz..teşekkür ederim ..

wendycim, üstteki benim kekim doğru,hemen sana bir koca dilim gönderiyorum..yazını sabırsızlıkla bekliyorum..

burcucum merhaba,
evet eşim severek yedi..teşekkür ederim..
bu arada ben mutfak yazımı yazmıştım :)yinede teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

Sevgili burcu yaptığı bütün tarifleri ilgi ve hayranlıkla izliyorum ellerine ve yüreğine sağlık kızım çikolatalı keki çok seviyor tarifiniz hoşuma gitti yalnız sormak istediğim kelepçeli kalıbım yok baton kek kalıbında olursa olyo yine gereklimi cevabın için tşk. Sevgiyle kal........

Adsız dedi ki...

Gene ellerine sağlık..Çok güzel görünüyor kekin..Eminim tadıda çok güzeldir..Seni çok öpüyor ve seni sobelediğimi haber veriyorum..Neden mi sitemde yazıyor..

Adsız dedi ki...

Pastaların sanat eseri gibi çok güzeller.Ellerine sağlık.Sitemi tekrar ziyaretini bekliyorum kill bill den ve tarantinodan sonra belki daha kült bir filmi irdeleriz.yorumlarını beklerim sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcucuğum kusura bakma öyle çok mutfak yazısı okudumki senin yazdığını unutmuşum resmine bakınca hatırladım:)

Adsız dedi ki...

selen merhaba,
öncelikle nazik sözlerin için çok teşekkür ederim..beni çok mutlu ettin :)
sorun için ise,yinede folyo ile kaplamanı öneririm.çünkü folyo kekin pişmesini güzelleştiriyor..,
umarım kızının hoşuna gider kekin tadı..

filiz merhaba,
keki beğenmene çok sevindim :)
sobelemen için ise teşekkür ederim ama ben "ne kadar sanalız " yazımıda yazmıştım :)bugünk 2.sobelemmem ama ikisinide daha önce yazmıştım :) 0lsun..

Vanilya merhaba
öncelikle çok teşekkür ederim :)
kill bill ve tarantino hakkında konuşmaya her zaman açığımdır..dün gece "hero"yu seyrettim,blogunada yazmıştım..bana göre yine bir görsel şölen ve sanat eseriydi..her zaman ziyaretine geliceğim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcucum hiç önemli değil :))

Adsız dedi ki...

Yogurtlu kekler cok lezzetli ve yumusak oluyorlar. Ustelik bunun icinde cikolatanin yaninda ahududu da var. Kimbilir ne nefasettir? Ellerine saglik Burcu. Bu Paul Cafe Ankara'da da var anilmiyorsam (Bahcelievler miydi?) Birkac yil once kardesim bizi goturmustu ve biz de cok memnun kalmistik. Tabii resimde hemen dikkatimi ceken bir sey de renkli makaronlar. Nihayet basarili oldum cikolatalisinda, ama simdi de resimdeki gibi rengarenklerini yapmak istiyorum.

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

zinnur merhaba,
tüm yorumların ve mailin geldi aslında..
sitede teknik değişiklikler yapıyordum sanırım tam o sırada gönderi yaptın :)
evet paul cafe ankaradada birçok yerde varmış,ben İstanbuldakileri gördüm ama hepsi aynı konsept..
şimdi siteni ziyaret ettim ve macaronunu gördüm..muhteşemdi !!gerçekten..
ben dün Pauldan aldıklarımı çok beğenmedim..bana çok ağır geldi tatları, senin tarifine göre bende yapmak istiyorum,lütfen bir an önce yayınla :)
bu arada tüm mutluluk verici sözlerin için çok teşekkür ederim :))

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Yogurtlu kekler cok lezzetli ve yumusak oluyorlar. Ustelik bunun icinde cikolatanin yaninda ahududu da var. Kimbilir ne nefasettir? Ellerine saglik Burcu. Bu Paul Cafe Ankara'da da var anilmiyorsam (Bahcelievler miydi?) Birkac yil once kardesim bizi goturmustu ve biz de cok memnun kalmistik. Tabii resimde hemen dikkatimi ceken bir sey de renkli makaronlar. Nihayet basarili oldum cikolatalisinda, ama simdi de resimdeki gibi rengarenklerini yapmak istiyorum.

Adsız dedi ki...

burcucum merhaba..ben 4 gündür yoktum evde akşam geldim inan pc yi açınca ilk baktıklarım arasında senin bloğunda var:))bu kekte çok güzel gözüküyor ellerine sağlık.bu gün yapmayı düşünüyorum ama bakalım;))

Adsız dedi ki...

Sevgili burcu asıl sen çok naziksin, Keki eve gider gitmez denedim 1 saat sonunda kontrol için fırının kapağını açtım çok güzel kabaran mis gibi kokan bir kekim vardı ama biraz daha fırında durması gerekir diye düşünerek geri koymak istedim ama ne olduysa oldu kek raftan fırına düştü ve parça parça oldu ne yapalım talihsizlik sağlam olan parçaları düzeltip eşime ve kızım ikram ettimmm ikiside çok begendiler, tabiki bende en kısa sürede tekrar yapacağım........paylaşımın için tşk.

Adsız dedi ki...

biri bana paul's cafenin yerini daha ayrıntılı bir şekilde anlatabilir mi?
ve acaba bruncha gitmeden önce rezerrvasyon yaptırmak lazımmı?

Adsız dedi ki...

kübra merhaba,
bende sesi soluğu çıkmıyor acaba beğenmiyormu bu ara yaptıklarımı diyordum :) umarım keki yapar ve beğenirsin..bizim evdeki bugün bitti :)

selen merhaba,
kekinin düşmesine çok üzüldüm ..benim başımada bu tip kazalar çok geliyor ve inan o an çok yıkılıyorum :(( ama sonuçta kekten kurtardığın parçaları yemeniz ve beğenmeniz çok hoş :) afiyetler olsun..ben teşekkür ederim :)

hande merhaba,
ben saana yardımcı olmaya çalışayım..
öncelikle rezervasyon yaptırman gerekmiyor ,geç saate kadar brunchı devam ediyor..mesela biz saat 13:00te gittik,14:30ta çıktık..hala brunch devam ediyordu..
biz nispetiye caddesindekine gittik..hani akmerkezi geçersin bebek tarafına doğru ilerlersin..orası nispetiye caddesi..fridays,starbucks,mado vs. vardır..işte o sırada hatta şamdanın karşısında kalıyor..birde benim bildiğim nişantasında var..oda hani nişantasında yargıcının köşesi vardır, o köşe dörtyol ağzıdır. dörtyol ağzının fulya tarafına inen yolunda bir paul var..homestore'un karşısı..
umarım yardımcı olabilmişimdir..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba..keki dün yaptım ve çooook güzel oldu.eğer düşünenler varsa hiç düşünmeyin hemen deneyin derim;))teşekkür ederim tekrar burcucum..dün yaptım ve sadece 2 dilim kaldı:((utanıyorum söylemeye ama:))

Adsız dedi ki...

Merhabalar sevgili Burcu,
Pastayı çok beğendim. Ben de denemek istiyorum. Ancak bir sorum olacaktır. Kelepçeli kalıbın için yağlı kağıt ile kaplasak olur mu? Alüminyum folyo zorunlu mu?
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

kübra merhaba,
afiyet olsun, ellerine sağlık :) beğenmenize çok memnun oldum :) paylaştığın için çok teşekkür ederim :)

nuray hanım merhaba
yağlı kağıt ile de kaplayabilirsiniz tabiki alümunyum zorunlu değil..
umarım tadı hoşunuza gider..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

MERHABA harika görünüyor yarın yapacağım farklı bir reçel olmazmı bırde ortası boş olan kek kalıbıyla nasıl olur acaba?ELLERİNİZE SAĞLIK

Adsız dedi ki...

merhabalar,
çok teşekkür ederim,
farklı bir reçel olur tabiki, zaten elinizde hangi reçel varsa onunla yapabilirsiniz..
ortası delik kalıpta olur ama kalıp çok geniş olmasın, mümkünde 22 cm'i geçmesin..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhabalar sevgili Burcu,
Pastayı çok beğendim. Ben de denemek istiyorum. Ancak bir sorum olacaktır. Kelepçeli kalıbın için yağlı kağıt ile kaplasak olur mu? Alüminyum folyo zorunlu mu?
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

nesrin merhaba,
hayır alümünyum folyo zorunlu değil, yağlı kağıtta olur..
umarım tadını beğenirsiniz..

sevgiler :)

Adsız dedi ki...

merhabalar burcu;

tariflerinin çoğunu denemek için dosyama almıştım dün ilk olarak çikolatalı keki denedim.bende 22*22 borcamı folyoyla kaplayıp yaptım ve tadına bayıldımmm:)denemeyenlere tavsiye ederim..sırada muffinler ve limonlu cheesecake var...

Adsız dedi ki...

merhabalar burcu;

tariflerinin çoğunu denemek için dosyama almıştım dün ilk olarak çikolatalı keki denedim.bende 22*22 borcamı folyoyla kaplayıp yaptım ve tadına bayıldımmm:)denemeyenlere tavsiye ederim..sırada muffinler ve limonlu cheesecake var...

Adsız dedi ki...

bilgen merhaba,
tarifleri ve keki beğenmene çok memnun oldum :) ellerine sağlık , afiyet olsun..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Hem adasız, hem de cocuklarimiz ayni sinifta (ben Karanin annesiyim bu arada) :) Dun bir tesaduf eseri senin sitenden haberdar oldum.. Ben de senin gibi yemeklere ve tatlilara bayiliyorum, harika seyler yapmissin valla tebrikler. Bundan sonra hergun sitene bakicam ve neler yapmissan ben de denemeye calisicam. Sinifta karsilasiriz heralde, kendine ve Yagmura iyi bak...

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,
çok memnun oldum yorumunu okuyunca, zaten adını soyadını okuyunca hemen tanımıştım :) (telefon zincirimizden soyadını ezberlemiştim)
çok teşekkür ederim, siteyi beğenmene çok memnun oldum :)
görüşmek üzere, sende Karan'a iyi bak :))

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Kekinizin gorunusunu cok begendim ve yapmak icin kollari sivadim. Tam unu ekleyecektim ki bir su bardagindan 1 parmak az unu gorunce olcuyu yanlis aldim zannettim, hemen internete girdim. Olcuyu dogru almisim ama dogrusu bu karisima bu un biraz az geldi gozume. Su anda karisim tezgahta, ben de bilgisayar basinda bekliyorum. Bir an once cevap verirseniz sevinirim, bu un olcusu dogru mu? Oyleyse bu kadar kabarik bir keki bu kadar az unla yapmak harika bir sey olur dogrusu!

Adsız dedi ki...

Betül merhaba,
oradaki tüm ölçüler doğru :) eğer herşeyiyle tarife bire bir uyarsan kekin aynı fotoğraftaki gibi olur..umarım kek kalıbın 20 cm dir.

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Keki 25 cm baton kek kalibina dokmustum, ilk onbes dakika harika kabardi, ben de ilk yarim saat acilmamasina dair tum ikazlari bir guzel unutarak kekin ortasinin da iyi pismesi icin firin kapagini actim ve keki yarmaya calistim. Tabii kek haliyle coktu. :( Su anda yaklasik bir saattir firinda. Kenarlari guzel pisti ama ortasi hala nemli. Insallah bu guzel tarifi mahvetmemisimdir :(

Adsız dedi ki...

Tekrar merhaba,
Kek gayet guzel pisti ve kabardi! Su anda da bu keki "resmi kekimiz" ilan eden esim tarafindan tuketiliyor. Tadi ve hafifligi gercekten cok hosuna gitti, sanirim artik bol bol bu kekten yapacagim. Sagol pastaci!

Adsız dedi ki...

Tekrar merhaba,
Kek gayet guzel pisti ve kabardi! Su anda da bu keki "resmi kekimiz" ilan eden esim tarafindan tuketiliyor. Tadi ve hafifligi gercekten cok hosuna gitti, sanirim artik bol bol bu kekten yapacagim. Sagol pastaci!

Adsız dedi ki...

Betül merhaba,
inan çok memnun oldum keki beğenmenize :) afiyet olsun hepinize..
sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

uf ya, inanmıyorum. 3 renkli börek diye girdim bir de ne göreyim. tiramisudan browniye ordan çikolatalı keke derken 1 saat geçmiş. yeni farkettim bu siteyi ve bayıldım doğrusu..teşekkür ederiim:)

Adsız dedi ki...

uf ya, inanmıyorum. 3 renkli börek diye girdim bir de ne göreyim. tiramisudan browniye ordan çikolatalı keke derken 1 saat geçmiş. yeni farkettim bu siteyi ve bayıldım doğrusu..teşekkür ederiim:)

Adsız dedi ki...

Aysun merhaba,
çok teşekür ederim :)umarım beğendiğin tarifleri deneyip sonuçlarını bizlerle paylaşırsın ..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sitenizi takip ediyor mutlaka hosuma giden tarifleri print edip dosyaliyorum ama bu tarif artik misafirlerim icin en onemli ikramim olacak. Ben yogun gecen bir mesai gununun aksaminda yaptim ve yedim hem yorulmadim hemde olamaz boyle bir lezzet dedim. O yuzden buradan size tesekkur etmeyi borc bilirim.
Gercekten enfes.
Sevgiler,

Adsız dedi ki...

nasıl başlıyacağımı bilmiyorum ama süper süper süper diye bilirim bu siteyi bulduğuma o kadar çok sevindimki anlatamam , bu keki dün gördüm ve hemen eve gidip yaptım okadar lezzetliki bayıldım sabah eşim kendi iş yerine ben kendi iş yerime götürdük yiyenler çok ama çok beğendiklerini söylüyor. seni bulduğuma çok sevindim pastacı tariflerin harika sende süpersin. :)

Adsız dedi ki...

Skutluol merhaba,
çok teşekkür ederim, çok memnun oldum beğenmenize..ellerinize sağlık :)

Işın merhaba,
sizede çok teşekkür ederim..gerçekten güzel sözlerinizi okuyunca çok mutlu oldum..ayrıca ellerinize sağlık :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Tariflerinizden öyle çok eminim ki yarın annemin misafirleri için yapmak üzere hemen işe giriştim.Herşey güzel(di)giderken fırından yanık kokuları almaya başladım ve felaket!185 derece de önceden ısıtılmış fırında yaklaşık henüz 45 dk.olmuştu ki bir bakayım güzel kekime dedim ama hüsrana uğradım tabi hemen çıkardım fırından ama gecenin bir vakti harcadığım emeğime mi yanayım yoksa onca malzemeye mi :(
Peki gerçekten 185 derece fazla değil mi??????

Adsız dedi ki...

fatma merhaba,
öncelikle güvenin için çok teşekkür ederim..keşke böyle bir tatsızlıkta olmasaydı..
sana sorularım olacak ;
- fırınınız küçükmü büyükmü ? birde fanlımı turbomu ?
- kullandığın kalıp ne kadar büyüklükte ? kaç cm ?
- birde kekini fırının tam olarak neresine yerleştirdin ?

cevaplarına göre sıkıntıyı bulmaya çalışacağım..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Yanıtlamana sevindim çünkü yanıkları kazıdıktan sonra bile tadı çok güzeldi;)Sadece şeker ve kakaosu biraz fazla geldi.Sorularının cevaplarına gelince;
Fırınım mini fırın(turbo ve fanlı değil)
Kalıbım 22 cm lik kelepçeli kalıp,
ve fırının en alt katına tel ızgaranın üzerine koymuştum.
Sorunu bulursan bende afiyetle paul tarzı kekimi yiyeceğim:)
Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

fatma merhaba,
cevapların için teşekkür ederim..
tam tahmin ettiğim gibi olmuş..fırınlar küçüldükce pişme süreleri azalır. ve yanma olasıklarıda arttar. senin yapman gereken ısıyı 180 dereceye düşürüp biraz daha az süre tutman.
birde bu kek 20 cm'lik kalıp için uygun. 22 cm olunca ister istemez daha ince bir kek oluşuyor ve tabiiki pişerken yanma riskide artıyor. istersen yumurtasını bir miktar arttır ve ununuda ona göre 1 su bardağına arttır.
kalıbınıda fırının tam ortasına koymaya gayret et..tel ızgarıyı ortalayarak yerleştirmeye çalış..
umarım yardımcı olabilmişimdir..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim Burcu'm!

Adsız dedi ki...

merhaba, siteniz çok güzel, bu keke bayıldım, akşama yapmayı düşünüyorum ama 4 yumurta çok değil mi? yumurta kokusu olmuyor mu? bu kokudan nefret ederim de, 3 yumurta ile denesem güzel olmaz mı?

Adsız dedi ki...

Özlem merhaba,
çok teşekkür ederim :)
yumurta kokusuna karşı bende çok hassas bir insanımdır..eğer öyle bir koku ve tat kekte olsaydı, kesinlikle tarifini paylaşmazdım.lütfen için rahat olsun..
eğer 3 yumurtadan yaparsan daha küçük bir kalıp kullanmanı öneririm..20 yerine ya 18 cm ya da 16 cm kullanmalısın..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Keki kelepcesiz, normal bir tepside yapsakta olurmu?

Bu arada kek cok nefis gozukuyor. Insallah bende bir gun yapacagim.. :)

Adsız dedi ki...

Cansu merhaba,

kalıbının ölçüsü önemli. küçük ve derinliği olan bir tepside yaparsan olabilir..ama 20 cmlikte yaparsan daha iyi sonuç alırsın..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Aksamustu misafirlige goturmek icin sabah evden cikmadan bu keki yaptim, tabi henuz tadamadim ama kokusu cok guzeldi. Esimin nedense anti recelligi tuttu, onun icin recel yerine biraz daha yogurt koydum, eminim guzel cikmistir. Bu arada benim gibi kuvvetli pisiren firini olanlari uyarmak istedim-mutlaka keki 40 dakikadan sonra bir kontrol edin, biraz daha kalsaydi sanirim yanacakti.

Adsız dedi ki...

Aksamustu misafirlige goturmek icin sabah evden cikmadan bu keki yaptim, tabi henuz tadamadim ama kokusu cok guzeldi. Esimin nedense anti recelligi tuttu, onun icin recel yerine biraz daha yogurt koydum, eminim guzel cikmistir. Bu arada benim gibi kuvvetli pisiren firini olanlari uyarmak istedim-mutlaka keki 40 dakikadan sonra bir kontrol edin, biraz daha kalsaydi sanirim yanacakti.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Uzun süredir bu keki yapmayı planlıyordum. Fırsat olmamıştı. Cuma akşamı yaptım ve sonuç ; MÜKEMMEL!!! Şu zamana kadar pek çok browni tarzı tarif denemiş olan ben (ve kekimi tattırdığım aile fertleri)bu kekin en iyisi olduğunda hemfikirler. Hele eşim 'Hayatımda yediğim en güzel kekti' demez mi? Nasıl hoşuma gitti anlatamam. Bu arada, malesef 20cm.lik kelepçeli kalıbım olmadığı için 26cm.lik kalıba dibine yağlı kağıt serip yaptım. Büyük tip fırında 180' de 30+10 dakika turboda pişirdim ve 6-7 cm. yüksekliğinde enfes bir kek oldu. En kısa zamanda 20cmlik kalıp edinip bir de öyle yapacağım. Kimbilir ne güzel kabarır. Paylaşımların için çok çok teşekkürler. Sevgiyle kal...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
yazmadan duramayacagim, hafta sonu kekini yaptim, hayatimdaki yaptigim ilk kek oldu ;-)) ve sonuc mukemmelll, sana ne kadar cok tesekkur etsem azdir. oyle bir kabardiki, oyle bir kabardiki tasmaya basladi bir tarafindan ve mecburen jelatin kagidi sermek zorunda kaldim firinin icine ;-) bunu goruncede oyle korkmustum ki yarisi disina akacak ve kekim sonecek diye, ama hicbirsey olmadi, sadece minik bir cokme oldu, ama cokme zaten 20 cm'lik kalibimin yuksekliginde oldu cunku kekim kalip'dan daha da yuksek olmustu ;-)) dusunsene harikaydi, oyle mutlu oldum ki, kekimin yukarida disarida kalan tarafi az kurudu, biraz da coktugu icin ben kekimi ters cevirip uzerine hindistan cevizi serperek servis yaptim, esim keki pasta sandi hihihi. ay cok uzun yazdim galiba ama okuyucularina bu kekini oyle tavsiye ediyorumki!!! bu arada kucuk bir sorum olacakti, bunun icine bir dahasinda rondodan gecirilmis findik koysam nasil olur, dibine cokermi? ve de recel koyuyoruz ya, onun tam olarak gorevi ne kekin icinde, hafif nemli goruntusunu o mu veriyor? oyle lezzetli olduki, kup kuru birsey olmadi, off ya, klavyeyi birakamiyorum, ben kacacim en iyisi, sana cok cok cok tesekkur ediyorum. bu arada 20 cm'lik bir kalip bulmak icin oyle cok ugrastim ki, anacigim buldu. klasik yas pastani da insaallah bu hafta sonu yapacagim, onun da bu kadar basarili olacagina inaniyorum sayende, ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

mrb ben münevver pastalarınız harika cok begendım şuan olsada yesem ellerınıze saglık

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,

Goruntu ve yorumlardan anladigim kadari ile harika bir kek bu. Ben bir sey sormak istiyorum. Tereyag yerine siviyag kullanabilir miyim? Yanit evet ise sence olcusu ne olmali? Yanitin icin simdiden tesekkur ederim.
Sevgiler
Bilge

Adsız dedi ki...

selam burcu hanım. ben karamandan zehra.bende pasta yapmaktan ve ikram edip yedirmekten çok zevk alan biriyim.bu ikramlarım sadece aile içinde kalıyo.birde kardeşimin okulunda yapılan yardım kermeslerindeki annelere tattırdım.benimde en büyük hayalim bir pasta dükkanı açmak.aslında ailem çok destekliyor ama ben biraz çekingen davranıyorum herhalde.devamlı bu siteleri takip ediyorum ve iç çekiyorum.tariflerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.inş birgün bir yerde karşılaşırız. zehra-7@hotmail.com

Adsız dedi ki...

slm bende manolya çok meraklıyım bu tür şeylere kek yapmaya tatlılar yapmaya özellikle kendi kendime yaptıklarımı daha çok seviyorum ve sizden bişey istiyecem yardımcı olursanız sevinirim kendi yaptığım bi kek tarifini nete vermek istiyorum lütfen bana yardımcı olun ben o tarifi nasıl nete herkesin görmesini sağlaya bilirim kısacası paylaşmak istiyorumda ondan size benimle irtibata geçe bilmeniz için msn mi verecem lütfen bana yardımcı olun arkadaşlar şimdiden saolun herkeze tşkler.işte msn manolya_meryem47@hotmail.com saolun lütfen yardımcı olun şimdiden yardımcı olacak ve olamayacakla için de tşkler saolun böyle bi site yarattığınız için saolun

Ilker Erdem dedi ki...

Ellerine saglik Burcu kek cok guzel gorunuyor. Cok guzel kabarmis. ellerine saglik.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba ben dün bu keki yaptım 22cm
lik kelepçeli kalıpta 180 derecede pişirdim ilk önce çok iyi kabardığını gördüm sonra bi baktımki sönüvermiş :( benimki 35 dk da pişti
neden kabarmadı dersiniz bide neden sizizn yazdığınız gibi 1 saatte değil daha kısa bir sürede pişti cevabınızı bekliyorum teşekkür

cetubi dedi ki...

ben keki ortası delik silikon kek kalıbında denedim. 180 derecede 30dak. ısıyı 150 dereceye indirip 30dak. daha pişirdim. sonuç çok başarılı oldu. tarif için çok teşekkürler...

La Madame Chapeau dedi ki...

Ne zaman Paul'le ilgili bir yazı görsem içim titriyor.

Bana göre en güzel Paul, Caddebostan'dakiydi... Ama bir yıldır yerinde inşaat var :( Açmadılar da :( aaah ah...

Burcu, sanırım, Babalar Günü için yapacağım pastanın kekini, senin bu tarifinden yapacağım.

Paul'u da anmış olurum :'(

:)))

Sevgiler...
BaL

Adsız dedi ki...

slm tarif süper benziyo bende yapmaya karar verdim ama aklıma takılan 1 saat bişirin yazmışşsın 1 saat çok değilmi?kek kararmaz mı? eline sağlık inş. yanıtlarsın
kolay gelsin..

Adsız dedi ki...

BU KEKİ YAPTIM GERÇEKTEN MÜTHİŞ
TAVSİYE EDİYORUM MUTLAKA YAPIN

E&V dedi ki...

burcu abla bu keki 22 cm lik kek kalıbında denemk istiyorum bu durumda yumurta sayısı beşe mi çıkıyor?

CT dedi ki...

Merhaba Burcu,
dün siteni tesadüfen buldum ve bugün bu tarifi denedim.. neden bilmiyorum ama benim kekim sanki yeterince kabarmadı.. Lezzet konusuna gelirsek mükemmel diyebilirim.. Erkek arkadaşım da çok beğendi ve yarısını silip süpürdü =)
Paylaştığın bu tarif için çok teşekkürler.
Ellerine sağlık.

CT dedi ki...

Merhaba Burcu,
dün siteni tesadüfen buldum ve bugün bu tarifi denedim.. neden bilmiyorum ama benim kekim sanki yeterince kabarmadı.. Lezzet konusuna gelirsek mükemmel diyebilirim.. Erkek arkadaşım da çok beğendi ve yarısını silip süpürdü =)
Paylaştığın bu tarif için çok teşekkürler.
Ellerine sağlık.

nurşen dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım çok leziz görünüyor.
Sevgiler
Banada beklerim
http://nursen-yemek.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Evet gercekten kek cok guezl gorunuyor bende cikolatalar icinde olmak isterim ama suan ramazan ayi oruç tutuyoruz =)

Adsız dedi ki...

Tarif ve emeğiniz için teşekkürler Burcu hanım.Keki 2 hafta içinde 3 kere yaptım.Çok beğendim.İlk yapışımdan sonrakilere vişne taneleri koydum.Harika oldu.Evde biter bitmez tekrar yapıyorum.Teşekkürler..
Serpil