Çarşamba, Kasım 16, 2005

ÇİKOLATALI MUZLU&KİVİLİ PASTA
































Bugün iyileşir iyileşmez anneme gittim ve ona Perşembe günü için yapmayı söz verdiğim pastayı yaptım. Okula götürecek olduğu için ve bir çok Öğretmenin yiyeceğini bildiğim için tam iyileşmeyi bekleyemedim :) Bana "iyileş öyle yaparsın" demelerine rağmen annem eve varmadan gittim ve o yokken pastayı yaptım. Fotoğrafıda annemin evinde gece çektiğim için çok güzel çıkmadı. Ama sizlerle paylaşamadan geçemedim :) Biliyorum çok güzel yapamadım ama umarım tadını yarın beğenirler..

Devamı- Daha haber alamadım beğendilermi beğenmedilermi..İnsan ister istemez heyecanlanıyor tabii ki..
En iyisi pastanın tarifini sizlerle paylaşarak bu heyacanımı biraz olsun yenmek olacak..

Gerekli Malzemeler ;

  • 5 yumurta
  • 12 yemek kaşığı un
  • 13 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya & 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı nescafe
  • 3,5 su bardağı sıvı krema (ben rama marka kullanıyorum)
  • 4 kare paket bitter çikolata (320 gr)
  • 2 adet kivi
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı süt
  • üzerini süslemek için şeker hamuru

Önelikle pandispanyamızı hazırlayalım. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. 26 cm'lik kelepçeli bir kalıpta pandispanyamızı pişirelim. Yumurta ve şekeri mikser ile derin bir kapta iyice çırpalım. Rengi beyazlaşınca içerisine vanilyayı ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Unu,kabartma tozunu ve nescafeyi eleyerek yumurtalı karışıma ekleyelim. Homojen bir karışım elde edinceye kadar hepsini iyice mikser ile çırpalım. Kalıbımızı iyice yağlayıp karışımımızı içerisine boşaltalım. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 30 dakika kek kabarana kadar pişirelim.

Pandispanyamız pişerken bizden kremamızı hazırlayalım. Bu kremayı hem pastanın ortası için hem de dışını kaplamak için kullanacağız. Öncelikle çikolatalarımızı benmari usülü eritelim. Kremamızı gerin bir kapta 5-6 dakika iyice çırpalım. Eritilmiş çikolatayı kremaya ekleyip 2-3 dakika daha çırpalım. Kremamız sertleşince buzdolabına kaldıralım.

Pişen pandispanyamızı tezgahta 15-20 dakika ılınması için bekletelim. Ilındıktan sonra ortadan ikiye bölelim. Her iki tarafınıda 1 bardak sütümüzle ıslatalım. Kekin orta katına buzdolabından çıkardığımız kremamızdan bir miktar sürelim. Bu miktar 7-8 çorba kaşığı kadar olmalıdır. Kremanın üzerine önce muzlarımızı ,muzların üzerinede kivilerimizi dizelim. Kekimizin diğer yarısını üzerine kapatalım. Ve kalan tüm kremayı pastanın etrafına sürelim. Spatula ile her yerini düzgünleştirelim. Pastanın yanlarını ben tırtıklı bir spatula ile düz çizgiler çizdim. Siz bu şekli çatallada verebilirsiniz.

Pastamızın üzerini şeker hamurundan güller ile ve yanlarınıda şeker hamurundan küçük toplar ile süsledim. Gül yapımını buradan görebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

35 yorum:

Adsız dedi ki...

ustelik muzlu birde kivili hmmmm
eminim tati cok guzeldir.
yine her zamanki gibi krema yok ve ben bu guzel pastalari yapamayacagim, bi istanbula geliyim bi surru krema alip doya doya yapip yapip yicem :)))

Adsız dedi ki...

Burcu'cugum, benim blogda yorumunu gorunce iyilestigini tahmin edip belki Hurma-YE icin yaptigin tatlinin tarifini yazmisindir diye geldim. Bir de ne goreyim! O tatlinin tarifini yazdigin gibi yeni ve cok guzel bir pasta daha yapmissin. Pastanin goruntusunu de cektigin resmi de cok begendim ben. Ellerine saglik!

Adsız dedi ki...

Pardon, yukariya ismimi yazmayi unutmusum. :)

Adsız dedi ki...

Hamarat Burcucuğum bu pastanın güzel olmadığına eminmisin:)Bence harika görünüyor ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

pastan harika görünüyor, bence çok da güzel çıkmış.ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

tek kelime ile super .resimde gayet iyi.sevgiler.

Adsız dedi ki...

Selam burcu cum çok geçmiş olsun..İnsan hasta olunca canı hiç bir şey yapmak istemez..Valla eline sağlık pastan çok güzel görünüyor. Ayrıca ben şeker bayramı hurma etkinliği için kurabiye yapmıştım. Ancak bu aralar ki şansız rahatsızlıktan dolayı çektğim resimleri düzenleyemedim ve yazımı da yazamadığım için gönderemedim..Çok da üzüldüm aslında ama yapacak bir şey yok..Bak bu pastayının tarifini bir kenera koy belki senden bir gün isterim...:)Ya bu arada iyileşte görüşelim artık seni çok özledim...Çok öpüyorum..

Adsız dedi ki...

günaydın burcu ,pastan çok güzel dün akşam bir arkadaşıma gittim interneti var .pazar günü oğlunun doğum günü nasıl değişik pasta yapsam diye düşünüyordu .bende gel sana bir site göstereceğim dedim ve senin sitene baktık bayıldı çok çok beğendi .Tahmin ediyorum ki hep seni takip edecek .bu arada bu pastanın tarifini yazarsan sevinirim .selamlar

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu Pasta çok güzel görünüyor. Yapamadım dediğin bu kadar güzelse diğerlerini düşünemiyorum:)Gerçekten bir pasta ustasısın bence...

Adsız dedi ki...

sevgili burcu,

bu ne sürpriz. ben bir bakayim, pastaci iyilesmismi derken annen icin yaptigin pastayi gördüm. bravo dogrusu, cok güzel görünüyor, ellerine saglik. simdi tarifini merak ediyorum. ama sen iyice iyilesmeden önce sakin kendini yorma.

selamlar ve sevgiler

Adsız dedi ki...

bediacım pastayı beğenmene inan çok mutlu oldum :) senin için sıvı krema resmi çektim,istersen mail ile gönderebilirim..Belçikada sıvı krema olmamasına inanamıyorum..krem şantidemi yok? orada pastalar hangi tür krema ile yapılıyor? beni biraz Belçika pastaları hakkında bilgilendirirmisin ??

Zinnur çok teşekkür ederim :)
biraz pastayı yamuk yaptığımı düşünüyorum çünkü son anlarında yorulmuştum :( birde pastanın üzerini tamamiyle güllerle süsleyecektim ama bu seferde hamurum bitti :(
ama yapmak isteyenler için tüm yüzey güllerle süslenirse daha şık bir pasta olur..

burcucum,hatice wendycim..
çok çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için..beğenmenize çok memnun oldum :)

Filiz merhaba,
yoksa hala iyileşmedinmi?? yoksa başka sebeplermi..
ne olursa olsun birşeye ihtiyacın olursa lütfen çekinme..
bu arada hurmalı kurabiyeleri çok merak ettim..eminim çok güzel olmuşlardır..
tekrar mailleşelim..
bende seni çok öpüyorum :))

beyhan merhaba,
yorumun beni çok mutlu etti :) umarım arkadaşına yardımcı olabilirim..hatta aklında nasıl birşey varsa ve neye yardım duyuyorsa çekinmeden bana sorabilir. elimden geldiğince yardım etmek isterim..
çok teşekkür ederim :)

deryacım rica ederim..ben nerde pasta usta olmak nerede..çok istediğim birşey ama şu an çok erken..önce eğitimimi tamamlamayı düşünüyorum(pastacılık eğitimimi)..umarım bir gün gerçek bir pasta ustası olabilirim..

selma merhaba,
söz verdiğim için ve bildiğiniz gibi pastaya dayanamadığım için kendimi zorlayarak yaptım. daha sesleride çıkmadı sevdilermi sevmedilermi..merak ediyorum..çok teşekkür ederim ayrıca..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

krema yi ariyorum hala bulamadim,satiliyormu satilmiyormu hic bilmiyorum isim degisikligi oldugu icin birde hic krema gormedim ben neye benzer nasi bisey hic bilmiyorum,trye geldigimde bakacagim insallah krem santi var ama tr deki gibi degil, burda hazir tüp de satiliyor birde kucuk kutularda sut kivaminda onu en yuksek hizde mikserle 10 dk cirptigimizda krem santi kivamini aliyor icine ister sertlestiricide katiyoruz.
belcikalilar pastalarin kremalarini kendileri hazirliyorlar bazi pastalarda fromage frais : fresh cheese kullaniyorlar.
buradaki pastalar tr nin pastalarindan cok farkli,tartlari hele yemede yaninda yat, tartin kendisi yumusacik olur, tr dekiler boyle biraz citir gibi biskuvi gibi sert olur.cok isterim sana getirmeyi ama ucaga beni pastayla asla bindirmezler :)))
burdaki pasta ve tartlara aliskin oldugum icin tr dekilerinki agir gelir, daha cok kremanin yada ustundeki sosun tatini alirim.
yani kisaca gelip gormelisin...

Adsız dedi ki...

ha birde bazen mascarpone : labne peyniri ilede yapiyorlar kremasini

Adsız dedi ki...

Sevgili Pastacı,
pastalarını hayranlıkla izliyorum, tariflerini de hep okuyorum, ama kesinlikle yapmaya yeltenmedim,çünkü sen o kadar profesyonelce yapıyorsun ki..buarada en son yaptığın pasta da muhteşem..bu pastanın yemek dergilerinde gördüklerimden hiç farkı yok..pastalarının devamını bekliyorum:)
Bilge (Ozan'ın annesi)

Adsız dedi ki...

Merhaba pastacı,
öncelikle çok geçmiş olsun ,ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor pastanız yapamadım dediğiniz pasta bu kadar şık duruyorsa acab yaptığınız pastalar kimbilir nasıllar.Ayrıca ben bu gün keşfettim blog'unuzu bende sizi blog'uma beklerim.
Sevgiler Hilal

Adsız dedi ki...

bediacım verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim..ama bahsettiğin krema benim kullandığım krema ile aynı şeye benziyor. bende kutularda satılan süte benzer sıvı kremayı tozşekerle veya pudra şekeri ile çırpıp krem şanti hazırlıyorum. istersem içerisine krema sertleştiricisi ekliyorum. bence sende bu bahsettiğin krema ile bir çok pasta çeşidi yapabilirsin.
bu arada yazdıklarını not ediyorum, denediklerimi veya merak ettiklerimi sana ayrıca sormak istiyorum..şimdiden çok teşekkür ederim :)

Bilge(ozanın annesi) merhaba,
çok teşekkür ederim..beni çok mutlu ettin..ama profesyonelce yapabildiğime inanmıyorum ama yapmaya çalışıyorum..bence sende isteyerek yaparsan ,çok daha iyilerini yapabileceğine eminim :) her zaman yardımcı olmaktan mutluluk duyarım..

bengisu merhaba,
öncelikle her iki dileğin için çok teşekkür ederim..ben daha önce bir kaç kez blogunu ziyaret etmiştim ve çok hoşuma gitmişti..başarılarının devamını dilerim..artık birbirimizi her zaman ziyaret ederiz :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Pactacım Burcum, güzel yapamadığın pasta şu yukarıdaki mi oluyor?! Kendine haksızlık etmene izin vermeyiz haberin olsun. Mü-kem-mel! Nokta.

Adsız dedi ki...

sibelcim çok tatlısınnn :))pastacım burcum ha :)))
çok teşekkür ederim..beğenmen harika !

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Hmmm Sibel ablada senin gibi demisti, demek ayni seyden bahsediyoruz, denemede fayda var.
isim degisikliginden insan sasiriyor acaba hangisi diye, fransizca krema: crème. benim kafam karisti simdi
bazen sivi krema bazen cig krema kullaniyosunuz onlarda ne oluyor? beni aydinlatirmisin...
Her zaman sorabilirsin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

Adsız dedi ki...

bediacım,
çiğ kremada sıvı kremada aslında aynı şey..muhtemel belçikadaki krema ilede aynı..zaten türk mutfağında krema yoktur, krema batıdan ülkemize gelmiştir. sonuçta ben çok farklı bir şeyin burada olduğunu zannetmiyorum. kremayı çırpmadan önceki hali sıvı krema, şekerle çırptığımız zamanda sertleşiyor ya, onada çiğ krema denilebiliniyor..aynı kapıya çıkıyor zaten:)
sen bence gönül rahatlığı ile belçikada ki kremaları kullanabilirsin..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

aşkım hasta hasta neden yordun kendini çok teşekkürler herkes büyük bir zevkle yedi ve ellerine sağlık dediler bir tanem sen hiç kötü yapar mısın.....

Adsız dedi ki...

Buna niye krema deniyorki?
Krema'li krem santi dense daha dogru olmazmi? :)
************************************
Olleyyy bende artik kremali pastalarindan yapabilecegimmmm yasasinn
Cevap icin cok tsk ederim ablacim ;)))

Adsız dedi ki...

bediacım,
Türkiyedeki krema sadace tatlı ve pasta yapımında kullanımıyor. çoğu yemeklerde kullanılıyor. mesela, makarnalarda (penne), kişlerin harcında, fırın yemeklerinde, et ve tavuk sotelerde vb..dediğin gibi kremalı krem şanti dense sanırım amacından sapmış olur :)
ayrıca rica ederim..inşallah çok güzel kremalar pastalar yapıp ailenle afiyetle yersiniz..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

cok guzel gorunuyo pastan bravo valla cok iyi (benden iyi olmasin!hihihi)gerci ben yapamadim ewde vanilyayla krema bulamadim ama fotografa bişi diemiicem şahsen pastahaneden cikmis gibi duruyo....hani bana pelitin sitesi bu ,pastayıda aşçilar yaptı desen yerim yani!! neyse ama ben senin tanidiin biri diilim meraklıımdir ne gorsem bulasirim ona buna abuk subuk mesajlar gonderirim [kısa yazcam diyodum herkesden uzun oldu] neese baaay!!!!

Adsız dedi ki...

aslı merhaba,
çok teşekkür ederim öncelikle güzel sözlerin için..meraklı olman çok güzel bişey bana istediğin kadar soru sorup yorum yazabilirsin..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ÇOK GÜZEL AMA KİVİ İLE MUZ OLMASA DAHA GÜZEL:
ÇÜNKÜ MUZ İLE KİVİYİ SEVMİYORUM
ÇOK BAŞARILISINIZ

Adsız dedi ki...

Jiyan çok teşekkür ederim..
eğer muz ile kivi sevmiyorsan pastana eklemeyebilirsin..
onun yerine sevdiğin başka bir meyveyi veya çikolata parçacıkları ekleyebilirsin..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Thank you!
[url=http://vcspumtu.com/ypfw/ldfc.html]My homepage[/url] | [url=http://dmlziooy.com/wvqc/zmyw.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Great work!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Thank you!
http://vcspumtu.com/ypfw/ldfc.html | http://iwkapnrz.com/zxpq/glhw.html

Adsız dedi ki...

Thank you!
[url=http://sdaniaqt.com/djqh/ougf.html]My homepage[/url] | [url=http://rajfdrzl.com/gjtx/rivz.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Well done!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Well done!
http://sdaniaqt.com/djqh/ougf.html | http://aleeamcz.com/znyu/eoij.html

Adsız dedi ki...

bu pastayi esimin ablasinin dogum gunu
icin hazirladim. cok guzel oldu.
tarifin icin cok tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Tülin merhaba,

eşinin ablasının doğum gününü buradan senin aracılığınla kutlarım..
ne kadar şanslıymış :)

pastayı beğenmenize çok memnun oldum, ellerine sağlık :)


sevgilerimle..