Pazartesi, Kasım 07, 2005

ÇİKOLATALI SICAK KEK
































İşte benim en sevdiğim tatlı ! Ne zaman dışarıda bir yemek yesek veya tatlı yemeğe gitsek ,en önce bu keki arar gözlerim. Bazı yerlerde "volcano", bazı yerlerde "şelale" dedikleri, hani 20 dakika bekleme süresi olan ve sıcak servis edilen, ortasından sıcak sulu çikolata akan o muhteşem tatlı :)) Genel adıyla "çikolatalı sıcak kek"..
Bu kek hazırlanıp, küçük tek kişilik kalıplara dökülür ve buzdolabında pişirilmeden muhafaza edilir. Yenmek istenildiğinde pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir. Bana sufleyi hatırlatsa da, servis yapılırken farklı sunulur. Kalıbından ters çevrilir.
Bu tatlıyı hiç yemeyenler varsa , tadınca çok seveceklerine ve hep yapmak isteyeceklerine eminim. Zaten çikolataya kim kolay kolay "hayır" diyebilir ki..

Gerekli malzemeler ;


  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurta sarısı
  • 3 yumurta
  • 4 çorba kaşığı un
  • 200 gr tereyağı
  • 200 gr çikolata (ben 100 gr sütlü,100 gr bitter kullandım)



Öncelikle tereyağımızı geniş bir cezvede eritelim. Eridikten sonra içerisine çikolatalarımızı kıralım ve her iki malzemenin de karıştırarak iyice erimelerini sağlayalım. Daha sonra erimiş yağı ve çikolatayı bir kenara koyup ılıtalım.

Bu arada yumurtaları ve şekeri derin kaba koyup mikser ile çırpalım. 2-3 dakika çırptıktan sonra unu teker teker ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Un ve yumurtalı karışım iyice karıştıktan sonra çikolatalı karışımımızı ilave edelim. Ve tüm malzemeyi homojen bir karışım oluncaya kadar 3-4 dakika daha çırpalım.
Daha resimde de görüldüğü gibi tek kişilik kalıplara karışımımızı boşaltalım. Resimdeki kalıplarda 5 adet sıcak kek elde ettim. Kalıplara karışımı boşaltmadan önce ,kalıpları mutlaka sıvı yağ ile yağlayıp biraz kakao serpiştirmeliyiz. Yoksa piştikten sonra kalıptan keki çıkaramayız.

Kalıplara aktardığımız karışımları buzdolabında muhafaza edelim. Pişirmek istediğimiz zaman fırını 200 dereceye getirip ısıtalım. Fırın ısındıktan sonra kalıplarımızı fırına koyalım ve saat tutup tam 17 dakika pişirelim. Eğer 17 dakikayı geçerseniz kekin içi sıvı kalmaz ve tatlı özelliğini kaybeder. 17 dakika pişirdikten sonra fırından tezgaha çıkarın ve en az 6-7 dakika soğumasını bekleyin. Kekin yanlarını dikkatlice spatula ile açın ve keki bir tabağa ters çevirin. Dikkatlice kalıptan fazla parçalamadan çıkarmaya çalışalım.
Servis yaparken isteğe göre yanına bir top sade dondurma ve krema ilave edebilirsiniz. Nane yaprağı ile de dekore edebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

69 yorum:

Adsız dedi ki...

HImm çok leziz görünüyor. Bu tarifi mutlaka deneyeceğim. Eşim çok sevecek..tahminen ben de severim. ellerine sağlık...Bir kaç şey soracağım..yukardaki malzemeden 5 kap mı çıkıyor.. ve bu kapları nerde bulabilirim..

Adsız dedi ki...

filizcim merhaba,
resimdeki kapları eminönü fermodan aldım. Fiyatlarıda uygundu. bu malzemeyle bu kaplardan 5 tane elde ettim. Umarım eşin,kızın ve sen beğenirsiniz..
görüşmek üzere :)

Adsız dedi ki...

Selam Burcu geçenler de iftar sonrası eşimle Liva pastanesine gittik Ankaralilar bilir ben de çikolatalı sıcak kek istedim gerçekten çok güzeldi zaten benim de en sevdiğim ve beğenerek yediğim kek tarzı bir de muzlusu vardı ama ben çıkolatayı tercih ettim. diğerini de deneyip yazarım sana. Ellerine sağlık nefis görünüyor.

Adsız dedi ki...

harikasin burcu,
ben de bu tarifi ariyordum,yalniz kaliptan cikarken sorun yasamam insallah orasi biraz zor gozukuyor.Servis sirasinda pastanedekiler gbi top gibi olup kesince icinden cikolatasi akiyor degil mi?
sevgiler
dentista

Adsız dedi ki...

iste benim hep denemek isteyip daha firsat bulamadigim tatli. Hizina yetisemiyorum Burcu :)

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu geçenlerde iftardan sonra eşimle Liva pastanesine gidip tatlı yemek istedik. Ben de çikolatalı sıcak kek yedim gerçekten güzeldi zaten çikolatalı ıslak kekler, çikolatalı sufle ve bu tarzda çokilatalı tatlar yemekten en keyif aldığım şeyler. Bir de muzlusunu yapmışlar bu ıslak kekin ama denemedim.Senin de ellerine sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Burcu yine 2 kez yazmışım özür dilerim bir commentimi sil ne olursun. ay ne oluyor anlamıyorum. Kusura bakma.
Sevgiler.
Nihan

Adsız dedi ki...

nihan merhaba,
Liva pastanesinin sıcak çikolatalı kekini gerçekten merak ettim şimdi..ayrıca muzlusu nasıl, beyaz çikolataylamı yapılıyormu acaba..
bu arada template'im değiştiği için yorumlarımı istediğim anda silemiyorum.. hiç önemli değil istediğin kadar aynı yorumdan gönderebilirsin :)benim için hiç sorun yok..umarım tarifi evinde de dener ve beğenirsin..

dentista merhaba,
evet ,kalıbın nasılsa o şekli alıyor,dışı kek gibi duruyor içini kesince çikolata akıyor..bu arada kalıbını önce güzelce yağla, sonra biraz un,biraz kakao serpiştir ve kalıbı sallayarak her tarafına bulaşmasını sağla. mutlaka buzdolabında en az 30 dakika beklet. piştikten sonrada hemen ters çevirme biraz soğumasını bekle. o zaman kalıptan çıkarması kolaylaşıyor..umarım yardımcı olabilmişimdir :)

zinnur merhaba,
bende kendimi çok yavaş ve yetersiz görüyorum aslında..2 sene önce daha çok şey yapabilirdim..evde bir sürü şey olurdu..eminim sende yaparsan süper birşey ortaya çıkarırsın :)

herkese sevgiler

Adsız dedi ki...

dilek merhaba,
ağzına kadar doldurdum ,pişerkende kabarıyor ama fırından çıkarınca hemen sönüyor. çok az kabarmasınında kötü bir yanı olmuyor, ama kabarmasını pekistemiyorsan 1 parmak pay bırakabilirsin.
kalıpları metal kullandım,çünkü kalıptan çıkarması kolay olsun diye..borcamdan kolay çıkarmı emin değilim.. şeklin bozulabilir. ama şeklinin çok önemi yok birazcık bozulsun diyorsan borcamda olur :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba benim sormak istedigim kalibin agzina kadar kek malzemesi domussunuz. acaba kek hic kabarmiyor mu? bir de kucuk porsiyonluk borcamlarin var kullnabilir miyim, kaliplarin metal olmasi onemli bir ayrinti mi?
Dilek

Adsız dedi ki...

burcu merhaba öncelikle harikasınnn..
sormak istediğim soruları yukarıda dilek arkadaşımız sormuş.bende borcamda yapmayı düşündüm çünkü metal kalıbım yok:(ayrıca en az 30 dak. dolapta beklesin demişsin bu süre sence daha ne kadar uzayabilir?misafir için yaparsam daha erken yapmalıyım diye düşündümde..

Adsız dedi ki...

kübra merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim :)
dilek'verdiğim cevaplar dilek'in sorularının üzerinde,umarım görmüşsündür..
buzdolabında bekleme süresi ise en az 30 dakika. istersen 2-3 gün buzdolabında tut birşey olmaz. mesela ben dün gece yaptım şimdi 3 adet daha buzdolabında pişmeyi bekliyor..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

İşte süper bir çikolatalı tarif daha! En kısa zamanda denenecek mutlaka,ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Tüm tatlılarınız harika görünüyorlar eminim tatlarıda bir o kadar harikadır, merak ettiğim birşey var, tüm bu tatlıların hepsini siz ve ailenizmi yiyorsunuz? eğer öyleyse çok şeker insanlar olmalısınız :) sevgiler ellerinize sağlık...

Adsız dedi ki...

Burcucum harika bir tarif daha madem bu burcucumun en sevdiği tatlısı deneyeceğim hemen çook super bir tada da sahip belli zaten tattın desene:))))Sevgiler.

Adsız dedi ki...

HMMMMM...İnanılmaz güzel gözüküyor. Çikolataya kim hayır derki? Müthiş olmuş. Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Burcu ellerine sağlık çok güzel görünüyolar. Ya o kalıplarda harikaymış. Ben çalıştığım için bazen işin pratiğine kaçma taraftarıyım. Dr. Oetker'in çikolata şelalesi var onun da içinden aliminyum kalıplar çıkıyo karışıma 2 yumurta katıyosun iş bitiyo tavsiye ederim hem çok çok pratik hemde lezeetli oluyo ama vaktim oluncaseninkini denicem mutlaka. Kızıma hazır yedirmekten pek hoşlanmıyorum onun için senin tarfi birlikte yaparız artık kızmla.
Tekrar ellerine sağlık ve bizimle paylaştığın için de teşekkür ederiz..... İDİL...

Adsız dedi ki...

yeşim teşekkür ederim.eğer denersen mutlaka yorumunu beklerim :))

cumhur merhaba,
aslında hepsini biz yemiyoruz, etrafıma hep armağan ediyorum veya bazen bir cafenin brunch'ına hazırlıyorum. bazen satıyorum(cafelere)
ama ben hergün mutlaka birşey tadıyorum..çok teşekkür ederim :)

wendycim,
en kısa sürede denemeni ve gerçekten tatmanı tavsiye derim :) çok seveceğine eminim..see u :)

derya çok teşekkür ederim..ben hiç bir zaman ne yazık ki "hayır" diyemiyorum..

idil merhaba,
bende şu hazır "şelale"nin nasıl olduğunu merak ediyordum. bir gün tatmak isterim. ama ben o kadar herşeyi kendim yapmaya alıştım ki, aynı vakti alıyor..ama seninde gerçek çikolata eriterek yapmanı tavsiye derim..tadı bir başka güzel oluyor :)
ayrıca güzel yorumun için ben teşekkür ederim..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bu muhteşem tatlı Özsütte Şelale adı altında var ve çok da güzel :) Dilek Pera'da sufle diye getiriyorlar ama bence getirdikleri sufle değil şelale :) Çünkü hem ters çeviriyorlar hem çikolatası sufleye göre daha akışkan. Yanlış biliyorsunuz diyeyim diyorum ama her seferinde vazgeçiyorum... :)

Eminim senin yaptığın hepsinden daha güzeldir. :) Ama okuldan gelince bunları denemek çok zor geçen gün sufle yaptım bütün gecem gitti:), şöyle boş bir günümde güzelce yapar yerim artık. Çok teşekkürler:)

Adsız dedi ki...

Bu muhteşem tatlı Özsütte Şelale adı altında var ve çok da güzel :) Dilek Pera'da sufle diye getiriyorlar ama bence getirdikleri sufle değil şelale :) Çünkü hem ters çeviriyorlar hem çikolatası sufleye göre daha akışkan. Yanlış biliyorsunuz diyeyim diyorum ama her seferinde vazgeçiyorum... :)

Eminim senin yaptığın hepsinden daha güzeldir. :) Ama okuldan gelince bunları denemek çok zor geçen gün sufle yaptım bütün gecem gitti:), şöyle boş bir günümde güzelce yapar yerim artık. Çok teşekkürler:)

Adsız dedi ki...

burcu merhaba,
evet özsütte bende severek yiyorum şelaleyi. aynı o tatta olsun istersen sadace bitter çikolata ile yapmanı tavsiye ederim. dilek pera'dakini hiç denemedim ama canım tatmak istedi şimdi :)
birgün yapıp denemeni isterim..bu arada teşekkür ederim :))

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

tarifinizi bende denemek istiyorum ama yumurta miktarinda aklim karisti biraz. Hamura 3 tüm yumurta + 2 yumurtanin sirf sarisimi katiliyor?

Adsız dedi ki...

Ufff, Burcu ben rejimdeyim. Yapma bana bunu. Çıldırıyorum her akşam. Evde istediğim her şeyi yapabilecek malzemem, her birinizden topladığım bir sürü tarifim var ama ben yutkunup oturuyorum. Şimdi bu görüntü nasıl gidecek gözlerimin önünden???

Adsız dedi ki...

hanımeli merhaba,
evet ,3 tüm yumurta ve 2 yumurtanın sarısı karışıma katılıyor.aynı anda..
umarım beğenirsin tadını :)

burcu merhaba,
evet seni çok iyi anlıyorum..ben rejim yapmayı çoookkkkkkk uzun süre önce bıraktım ve çok mutluyum :))
fazla kilolarım var ama rejim yapınca verdiğim kilolar hep rejimden sonra bana geri dönüyor. bende beslenme tarzımı belirledim ve acıktıkca yiyorum. yavaş yavaş kilo veriyorum..neyse yinede çok canın çektiyse birazcık yemeni tavsiye ederim :))

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu dün bir türlü yorum yollayamadım nedense:( bugün tekrar deneyeyim dedim. Dün demiştim ki, sen başka hiçbişeyle uğraşma, sürekli pasta çikolata kek yap!:) Gerçekten hayranlıkla izliyorum tariflerini, profesyonelce buluyorum. Bu sıcak kek de baştan çıkarıcı bişey! Off ya...

Adsız dedi ki...

merhaba,
borcamda denedim. hakliymissiniz cikmadi. tadi guzeldi ama insan goruntusu de guzel olsun istiyor. sanirim metal kalip sart.
haber vereyim dedim.
Dilek

Adsız dedi ki...

sibel merhaba,
beni nasıl mutlu etti yorumun anlatamam :) benim her gece rüyalarımda ve gündüzleride aklımda çikolatalar,pastalar ,kurabiyeler, tatlılar var..keşke sadace bu işi yapabilsem, güzel bir mutfakta devamlı güzel şeyler üretebilsem ve insanlarla daha çok paylaşabilsem..çok teşekkür ederim sana hayallerime ortal olduğun için :)

dilek merhaba,
haber verdiğin için teşekkür ederim :) eminönü fermoda bu metal kalıplardan satılıyor ve fiyatıda uygun. eğer yolun düşerse olmanı öneririm, o zaman görüntüsüyle büyüleyen lezzetli tatlılar sunabilirisin :)
birde aklıma hazır alümunyum kalıplar geldi, hani tek kullanımlık olan, migroslarda vb. satılıyor..onların çıkarımı dahada kolay. istersen onuda deneyebilrisin..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çok nefis ama yumurta kullanmasak olmaz mı?

Adsız dedi ki...

Tülin hanım,
bana güvenin ki yumurtasız olmaz..ama hiç içinde yumurta olduğu belli olmuyor, kokusu hiç duyulmuyor..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

selam sitenizle yeni tanıştım çok güzel harika tarifler var daha denemedim ama en kısa zamanda deniycem gece yarılarına kadar buradayım ayrılamıyorum son tarifi okuyup çıkıcam diyorum ama nerdee))

Adsız dedi ki...

seda çok teşekkür ederim..yorumun beni çokkk mutlu etti :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba
ben belen olgunlaşma öğrencisiyim 2 yılım sizden bilgi almak isterim adanadayım tlf 05354800235

Adsız dedi ki...

belen merhaba,
benden her zaman bilgi alabilirsin memnuniyetle..istersen mailde atabilirsin..ama çok istersen ararım :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

cok güzel bir siteniz var öncelikle ve su sicak cikolata tarifinizde süper birsey resmen yap beni ye diyor en kisa zamanda deneyecegim ama benim seramik kaliplarim var onlarla olurmu eger cevap verirseniz cok sevinirim sevgiler

Adsız dedi ki...

sevilay merhaba,
öncelikle güzel sözlerin çok teşekkür ederim :))
seramik kaplarda yapabilirsin ama o zaman kabından yaptığın keki çıkaramayabilirsin..biraz sufleye benzer yaptığın..mesela bazı arkadaşlar cam kablara yaptılar, kalıptan çıkmadı kek ve tadı güzel olsada görüntüsü farklı oldu..
ama sufle gibi yemek isterseniz seramik kalıplarında yapabilirsin..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

cok tesekkür ederim burcu cevabin icin inan hic beklemiyordum cevap vermeni görünce cok sevindim.bi deneyelim bakalim nasil olacak sonucu yaptiktan sonra veririm artik

Adsız dedi ki...

Nice site!
[url=http://huwexejz.com/gdpu/srra.html]My homepage[/url] | [url=http://ayfulmkd.com/esty/ddfx.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Nice site!
[url=http://huwexejz.com/gdpu/srra.html]My homepage[/url] | [url=http://ayfulmkd.com/esty/ddfx.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Nice site!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Great work!
http://huwexejz.com/gdpu/srra.html | http://enpckzps.com/rtjg/jxdb.html

Adsız dedi ki...

Merhabalar. Bu keki denemek istiyorum fakat resimdeki kaliplari bulamadim, acaba ufak kekler yerine bir buyuk kek yapmaya uygun mudur tarif? Tesekkurler.

Adsız dedi ki...

Berrin merhaba,

çoğu tarifle ilgilendiğin ve bana güzel yorumlarınla geri döndüğün için öncelikle çok teşekkür ederim :)
Hangi yorumunu cevap yazacağımı şaşırdım ve çok mutlu oldum :)

Bu tarif büyük bir kalıp için uygun değil..sana önerim eğer Eminönüne gitme fırsatın olmuyorsa marketlerde satılan küçük alimünyum folyolardan satın alabilirsin..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Icimi rahatlattin, ben de cok fazla yorum yazarak bunaltmaktan korkuyordum. :) Bu blog'u buldugumdan beri tam bir cikolata bagimlisina dondum, tarifler o kadar guzel ki denenmeyecek gibi degil. Butun yaptigim yemeklerden sonra esim de buyuk bir taraftarin oldu. Bu aralar heyecanla limonlu New Yorker tarzi cheesecake'i deneyecegim gunu bekliyorum, umarim bekledigim gibi cikar, cok uzun suredir guzel bir cheesecake tarifi ariyordum zira. Tekrar eline saglik, siteyi izlemeye zevkle devam edecegim.

Adsız dedi ki...

harika bir site harika tarifler çok teşekkürler bu güzel site içinve o enfes tariflerini bizimle paylaştığınız için.Ben google'da içinden çikolata akan kek diye yazdım ve sizi buldum.Gazetedede sitenizi görmüştüm.Artık sıkı takipçinizim haberiniz olsun.Sevgilerle...Kolay gelsin

Adsız dedi ki...

eveeet, iste raporummm. Dun gece bu tatli denendi ve cok cok cooook begenildi. Benim minicik sufle kaliplarimda yaptim, simdilik 7 tane cikti, sanirim 2-3 tane daha cikar. Herhalde benim kaplar seninkinin yarisi boyunda. Bu kaliplarda sadece 8 dakika pisirmem gerekti, yoksa selale degil, normal bir cikolatali kek olacakti. Sufle kabindan cikarabilmek icin oncelikle dedigin gibi cok iyi yaglayip kakaoladim, buna ek olarak firindan cikardiktan 1 dakika sonra ince uclu bir bicagi margarine soyle bir batirip cikardim ve kek ile kap arasinda dolastirdim, bu sonradan cikarmayi cok daha kolaylastirdi. Benim keklerim biraz kabardi, onun icin agzina kadar doldurmadim. Simdi sira benim cins sorularimda: bu tatlidaki yag ve yumurta sarisi miktarinin kivamda ne gibi bir etkisi var? Bu arada tumunu bitter cikolata ile yaptim, hem ben hem ablam sutluye tercih ederiz-seker miktarini degistirmedim, yeterliydi. Muthis tarif icin tesekkurler!

Adsız dedi ki...

ben de raporumu yazayım benim de aleminyum kalıbım olmadığı için borcamda yaptım üstüne de dondurma koyarak servis yaptım ve tepkiler çok güzeldi herkes çok beğendi eşim 2. kekini istedi.benim merak ettiğim ise ölçüleri 2 katına çıkarırsak tadında kıvamında herhangi bir kayıp olur mu çünkü daha kalabalık misafirlerime de bu ikramı sunmak isterim.tarif için tekrar teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Burcucum,
Bayiliyorum tariflerine.Bu aksam bu tarifini denemek istiyorum ama bir sorum var 1 bardak pudra sekeri 1 cup mi demek? Burda bizim bardaklar 250 ml. Canim Turkiyemin bardaklari 200 ml. mi?

Adsız dedi ki...

Berrin, raporun için teşekkürler :)
benim için ne kadar değerli anlatamam..

Firuuze, herzaman beklerim..iyi ki google var :)

Nursen, senin raporun içinde çok teşekkür ederim :)
iki katına malzemeyi çıkarabilirsin..sorun olmaz..

Özlem, bence bu tarif için 1 cup uygun olur..ama diğer tariflerde farklılık gösterebilir..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

pastayıilk burada gördüm. görünümü ilgimi çekti ve yaptım. çok ama çak lezzetli. tarif için çok ama çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

sitenizi çok beyendim çikolata şelalesini hemen yaptım cok ğüzel oldu çoçuklar bayıldı tarifler için teşekürler yeni tariflerinizi bekliyorum

Adsız dedi ki...

sitenizi çok beğendim.tebrik ederim.Ayşen benim annemdir yaptığı hiç bir çikolata şelalesi bu seferki kadar güzel olmamıştı.çok teşekkür ederiz .yeni tariflere açığız

Adsız dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor:)Kalıp olmadan yapmamız olanaklı mı?

Adsız dedi ki...

bu kekin bu kadar güzel olacağını hiç tahmin etmemiştim.fazla vaktim olmadığı bir anda pratik bir tarif diye yaptım ve sonuç inanılmaz oldu.şu ana kadar boşu boşuna hazır çkolata şelalesi almışım bu tarif ondan çok daha güzel.çok çok teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Tarifinizi denedim ..ve mukemmel bir tarif...evde herkes bayildi..Kesin tutuyor, cok kolay,yapmaktan cekinen herkese duyurulur...Tesekkurler, Burcu Hanim...

Adsız dedi ki...

Zamanınızı almamak için, yapılan yorumları ve sizin verdiğiniz cevapları okumaya çalıştım belki sorumun cevabını bulurum diye ama ya gözden kaçırdım ya da bu konuyu bir ben anlamamışım:)
Hamuru yaptıktan sonra buzdolabında bekletmek gerekiyor mu? Eğer öyleyse süresi nedir?
Go Mongo isimli restoranda "yapış yapış çikolata" adıyla bu kek sunuluyor. Yanında da pişmaniye üstüne konmuş vanilyalı dondurma ile. Sunum açısından tavsiye ederim, çok şahane bir 3'lü oluşturuyorlar.
Ellerinize sağlık, kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

Tarifinizi yaptim, çok lezzetli oldular. Benim sufle kaplarimla 6 adet çıktı. Kalıplarım borcamdı, elime aldığım küçük bir tereyağ parçası ile her tarafını iyice yağladım, sorunsuz çıktılar kalıptan. 15 dakika yeterli oldu.
Ellerinize sağlık Burcu hanım, iyi çalışmalar dilerim.

Seçil Durmazer dedi ki...

merhaba
sufle yapıcaktım. ama biraz korktum açıkçası.bende senin çikolatalı sıcak kek tarifini denedim..sitemede ekledim:) nefis oldu.. teşekkürler tarif için...yakında suflenide yapacağım:)

seyma221 dedi ki...

ben bu lezzeti ankara minaseradaki big chefs'de yemiştim. sonra kuzenimle bir kere de evde denemeliyiz dedik ve bu tarifi yaptık. mükemmel oldu. bu tarifi silikon kalıpta yapabilir miyim, biz sadece kağıt kalıplara koyduk ve çıkartmadık kuzenimde ama ben evde silikon kalıp kullanıyorum. bilgilendirirseniz sevinirim

Adsız dedi ki...

Merhabalar

Tarifi dun denedim,saniyeleri bile hesapladim ve sonuc olaganustu:) tesekkurler...

Not:borcam kaliplarin kenarlarini kurdanla siyirdiktan sonra cokkolay ve sekli hic bozulmadan cikaripikramedebilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Tarif için çok teşekkür ederim,çok güzel görünüyor,bende bunu arıyordum.Tekrar teşekkürler. :)

pınar dedi ki...

merhaba müthiş görünen bi pasta.bende denicem.ama bi sorum var.kek pişti ve ters çevirdik.çikilotasını nasıl döküyoruz.üstünemi? içinemi? aklıma takıldı yapamadım.elinize sağlık..

sbahat dedi ki...

pastacı adınızı bilmediğim için size bu hitabı uygun gördüm.ben 5 kalıptan daha fazlasını yapmak istiyorum.bu nu becere bilmem icin malzemeleri nasıl arttıra bilirim.diyelimki ben 3 yumurtayı 4 yumurta yaptım putra şekerinide 2 bardak koydum o zaman 6 tane mi çıkacak.(sadece putra şekeri ile yumurta için gcerli değill)

Adsız dedi ki...

Merhaba bu tatlıyı bugn yemekteyizde berke isminde bir yarışmacı yaptı ve diğer 4 kişi bayılarak yedi çok beğendiler.. ben de bir bakiym tarifi var mı diye ararken sizin tarifle karşılaştım.. en kısa zamanda deneyeceğim.. umarım başarılı olurum :) ve bir soru sormak istiorum.. yemekteyizdeki arkdaş kalıpları ters çevirdiğinde bir de sosu da döküldü anlamadım o görüntüyü:) yani şöyle düşünün o kalıpta bir kek ve üzeerine çikolata sos dökülmüş gibi bir görüntüsü vardı acaba bunu nasıl yaptı orasını kaçırmışım :) sizin bir fikriniz var mı :)

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyo ya bende deniyecğm bu gün tadı güzel olur inşallah....

Deli Anne dedi ki...

Allah allah! Diyetimi bozacağım şimdi:)

http./belguzaranne.blogspot.com dedi ki...

merhaba elıne sağlık çok guzel bırtatlı sevgıler

İlayda dedi ki...

merhaba ben bir şey soracaktım. kağıt kap kullansam sorun yaşar mıyım ??

Unknown dedi ki...

burcu hanım sitenize ilk defa baktım ama resmen tagrine bayıldım gecenın şu saatinde kalktım yapıyorum...Başarılarınızın devamını dilerim...

Adsız dedi ki...

Kucuk slikon kek kaliplarinda uygulamak mumkun mudur