Cumartesi, Kasım 12, 2005

LİMONLU CHEESECAKE ( NEW YORKER TARZI)






































Lezzetin İzinde blogunun bana göre ve birçok kişiye göre çok başarılı yazarı olan Başak, birkaç gün önce yayınladığım "Ahududu Soslu Cheese Tart"ın yorumlarında benden limonlu cheesecake yapımını sormuştu. Ben ve eşim limonlu cheesecake'i gerçekten çok seviyoruz. Ben çok sık yapmasam da yaparsam New Yorker tarzı yapıyorum. Yani fırınlıyorum ve içi hafif yumuşak kalıyor. Bazı kişiler ise fırınlanmış ve biraz daha sert cheesecake'lerden hoşlanıyorlar. Başak bana Kantin'nin cheesecake'ini sevdiğini söyledi. Ama ben hiç orada yemediğim için resimlerinden New York tarzına benzettim ve hem kendi sevdiğimiz için New York tarzı yaptım Başak umarım istediğin gibi bir cheesecake olmuştur. Eğer olmazsa başka formüllerde deneriz :)

Gerekli Malzemeler ;

  • 1,5 paket eti burçak
  • 100 gr tereyağı
  • 3 paket krem peynir (mümkünse trakya çiftliği)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta
  • 200 ml. bir küçük kutu sıvı krema
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 limon suyu ve rendesi



Eğer tabanını tart tabanı gibi yapmak isterseniz bu tariften yararlanabilirsiniz.
Öncelikle fırınımızı 200 dereceye getirip ısıtalım. 20 cm'lik kelepçeli bir kalıbın her yerini alümunyum folyo ile saralım. Bisküvileri rondodan geçirelim. Tereyağını eritelim ve bisküviler ile iyice karıştıralım. Kalıbımızın altına bastırarak yayıp buzdolabında dinlendirelim.
Yumurta ve şekeri mikser ile iyice çırpalım. Vanilyayı katıp tekrar çırpalım. Unun ekleyip tekrar çırpalım. Peynirler hariç diğer malzemeleri de katıp çırpalım. En son peynirleri ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.
Buzdolabından kalıbımızı çıkaralım. Limonlu karışımımızı bisküvilerin üzerine dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra tezgahta ılınmasını bekleyelim. Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıp en az 6-7 saat bekletelim. Ne kadar buzdolabında beklerse lezzeti o kadar oturur.
Servis ederken 1 dilim limon ile süsleyebilir, arzu ederseniz çikolata sos yanında sunabilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun..

156 yorum:

Adsız dedi ki...

SELAM SİTENİZİN YAZILARI RAHAT OKUNMUYOR

Adsız dedi ki...

hımm bu limonlu cheesecake çok nefis görünüyor. annem çok sver limonlusunu, ben de ona yapabilirim şimdi.tarif için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Bu siteye her girişimde midemden açlık sinyalleri gelmeye başlıyor. Yaptıklarınız oldukça iştah açıcı. Elinize sağlık...

Adsız dedi ki...

merhaba,

yurt disinda yasadigim icin 1,5 paket eti burcagin ve 3 paket krem peynirin ölcülerini ayarlamam zor olacak. Gram olarak ne kadar geldiklerini yazarsaniz cok sevinirim. simdiden tesekkürler.

selma

Adsız dedi ki...

merhaba,

yurt disinda yasadigim icin 1,5 paket eti burcagin ve 3 paket krem peynirin ölcülerini ayarlamam zor olacak. Gram olarak ne kadar geldiklerini yazarsaniz cok sevinirim. simdiden tesekkürler.

selma

Adsız dedi ki...

merhaba,

yurt disinda yasadigim icin 1,5 paket eti burcagin ve 3 paket krem peynirin ölcülerini ayarlamam zor olacak. Gram olarak ne kadar geldiklerini yazarsaniz cok sevinirim. simdiden tesekkürler.

selma

Adsız dedi ki...

Burcucum Fabuloso diyeceğim yine ve inanılmaz sevdiğim bir kek yine super sunum veee bu arada sobeledim seni .Yarın arkadşlar gelecek denemek isterim yada şımarayım onlara yaptırayım ne dersin .Çok öpüyorum.
P.S yağmur için derleme tamam yakında yayınlarım.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Benim için uğraştığın için çok teşekkür ederim. Bugün sabahtan akşama kadar dışarıda olduğumuz için ancak şimdi görebildim cheesecake'ini. Heyecanla bekliyordum. Muhteşem olmuş. Benim için bir cheesecake'in böyle yapılabilmesi imkansızdı; sen becermişsin bunu. Doğru kişiden yardım istemişim. İşte bu cheesecake'i sonun da biz de evde yiyebileceğiz; senin sayende. Yaptığımızda, siteme koyacağım. Ama senin kadar başarılı olabilecek miyiz bilmiyorum. Umarım becerebiliriz.
Size de afiyet olsun. Ne kadar şanslısınız; böyle muhteşem profesyonel tatları her zaman yiyebiliyorsunuz evinizde. Ustanın evde olması kadar güzeli var mı?
Ve Burcu,
Hakkımda söylediklerin için çok teşekkür ederim. Okuyunca çok utandım. :) Çok naziksin.

Adsız dedi ki...

Burcu, şahane olmuş ne diyeyim. Başak şu an mutfaktadır bence:)

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık Burcu, limonlu olan her şeye bayılırım.

Adsız dedi ki...

cevvale merhaba,
uyarın için teşekkür ederim..

tuğçe merhaba,
rica ederim..umarım annene yaparsan annenin hoşuna gider :))

tomris merhaba,
bu çok hoş birşey :)"iştah açıcı" iltifatı için asıl ben teşekkür ederim..

selma merhaba,
benim kullandığım krem peynirin bir paketi 200 gr ,yani toplam 600 gr krem peynire ihtiyaç var. eti burçağın ise bir paketi 165 gr. yaklaşık 245 gr büskuviye ihtiyacımız oluyor. umarım yardımcı olabilmişimdir..

wendycim merhaba,
keki beğenmene çok sevindim..eğer bugün yaparsan veya yaparsanız bana yine sonucunu yazarsın tamam mı? bu arada sobelenmemi şimdi gördüm. en kısa zamanda yazacağım.teşekkür ederim :)
yağmurun için olan yazını sabırsızlıkla bekliyorum. çokkkk teşekkür ederim :))

başak merhaba,
öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ederim ve rica ederim..asıl sen şimdi beni utandırdın..umarım istediğin gibi olmuştur. eğer tam istediğin değilse içindeki miktarlarını değiştirip biraz daha sertleştirir veya yumuşatabiliriz..
bu arada, senin için yazdıklarımın hepsi gerçek..çektiğin resimler, konuların, anlatımın, yazılarının hepsi çok başarılı..ben çok büyük bir zevkle takip ediyorum..devamını diliyorum..

noname merhaba,
isim yazılmadan yorum bırakıldığında mesajı sistem otomatik olarak siliyor ama benim maillerime yinede ulaşıyor. bende onlara "noname" deyip yinede yorumlara ekliyorum. o yüzden size "noname" dediğim için bana kızmayın :) teşekkür ederim, Başak inşallah beğenir..

tuhfe merhaba,
teşekkür ederim..bende limonu ve limonlu herşeyi çok seviyorum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu çok güzel bir tarif bu,ben de limonlu cheescake çok severim hem de bu tarz,en kısa zamanda deneyeceğim,ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

yeşim teşekkür ederim..yaparsan yorumunu beklerim :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili Pastaci,

verdigin bilgiler icin cok tesekkür ediyorum. Simdi bu güzel pastayi yapabilmem icin önümde hic bir engel kalmadi. Gercekten harika görünüyor. En yakin zamanda deneyip, sonucunu bildirecegim.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

burcucuuuum, sen var ya harikasın. ben cheesecake delisiyim, cümlealem bilir. bizim izmirde de reyhan pastanesi vardır alsancakta. cheesecake' te izmirde üstüne kimseyi tanımam. parmaklarını yersin, o derece güzel yapar. bu yaptığın aynen onun limonlu cheesecake' ine benzemiş ve hemen bu hafta içi yapıyorum bu tarifini. yapmadan rahat edemem...
tarif de süper kolay, ayrıca yağ ve yumurta miktarı az, çok hoş. tek sorum, fırında tahminen ne kadar tutmak gerekli?
kızını öpüyorum, nasıl gidiyor oyun grubu, hayatından memnun mu yağmur hanım???
sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Çok güzel görünüyor. Ben çikolatalı cheesecake tarifini denemiştim daha önce.Ya ben yapamadım ya da benim damak zevkime uymadı. Ama pes etmek yok bunu da denemek istiyorum. Acaba kalıbın kaç cm?
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu ben yine geç kaldım muhteşem tarifini görmekte. Ne denir ki, yine harikalar yaratmışsın! Ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

selma merhaba,
umarın pasta istediğin gibi olur ve hoşunuza gider:) sonucunu merakla bekliyorum..

nefin merhaba,
görüntüyü beğenmene çok memnun oldum,inşallah tadıda istediğin gibi olur :)pişirirken ise belirli bir dakika vermek zor çünkü fırından fırına değişiklik gösterebiliyor,onun için üzeri iyice kızarsın (orta kahve) o zaman fırından çıkarmalısın. ve buzdolabındada en az 1 gece bekletmeni öneririm. O zaman tadı tam oturuyor.
bu arada bende İzmirliyim. Alsancaktaki Reyhanda hiç cheesecake yemedim ama çok merak ettim şimdi :)
İzmiride çok özledim zaten..
neyse Yağmur okulunu çok seviyorum..umarım herzaman severek devam eder. teşekkür ederim sorduğun için :)

günay merhaba,
acaba hangisini denemiştin daha öne?double chocolate olanımı ahududulu çikolatalı olanımı..ben çok severek yediğim bir tatlıyı herkes çok severek yemiyor bazen. mesela ben sıcak çikolatalı keki bayılarak yiyorum,eşim hiç yiyemiyor..ben baklava sevmem ,eşim ise bayılarak yer :)
belki sende tadını beğenmemişindir. ama limonlu tatları seviyorsan bence bu tarif hoşuna gider..merakla bekliyorum :)

Sibel merhaba,
çok teşekkür ederim :) belki birgün denersin..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcucum merhaba siteni bi suredir takip ediorm portakal agacindan senin siteni buldum sıcak çikolatalı kekini denedim gercekten enfes oldu boyle guzel tarifler icin cok tesekkurler :)limonlu cheesecakein de cok guzel gozüküo denemek istiorum en yakın zamanda ama anlamadıgım sey alüminyum folyoyu yaglayıp mı kalıba koyuyorsun bide ne zaman cıkarıyorsun? pisip soguduktan sonra mı? cevaplayabilirsen cok sevinirim hepimize iyi günler kolay gelsin

Adsız dedi ki...

ethel merhaba,
öncelikle rica ederim..sıcak çikolatalı keki beğenmene çok memnun oldum,benimde favorimdir :)
limonlu cheesecake'te kalıbı yağlamana gerek yok. 20 cm'lik kelepçeli kalıbı alümünyum folyo veya pişirme kağıdı ile heryerini iyice sarmalısın. Bu pişerken taşmaması ,yapışmaması ve kalıptan soğuduktan sonra düzgün çıkması için uyguladığım bir işlemdir.
Daha öncede dediğim gibi belli bir süresi yok ama yaklaşık 40 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişmesi gerekiyor. Sakın çatal veya bıçak batırarak pişmişmi diye bakmayın. Çünkü ilk fırından çıktığında kek çok yumuşak olur. Buzdolabında dinlendikce sertleşir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir..Ellerine sağlık..

Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcu merhaba,

portakal ağacı ve bağlı linklerdeki tüm cheesecake tariflerini denememe rağmen tatları pek hoşuma gitmedi. son olarak bu tarifide deneyip eğer istediğim tad olmazsa bu cheesecake yapma işini sonlandıracağımonun için bu tarifte bahsettiğin krem peynir labne olabilir mi? emin olmak istedim...

teşekkürler
yeşim

Adsız dedi ki...

yeşim merhaba,
sana yardımcı olabilmek isterim..öncelikle nasıl bir cheesecake istiyorsun? fırınlanmışmı yoksa dondurulmuşmu? fırınlanmışsa yumuşakmı olsun yoksa biraz sertmi?
bu tarif fırınlanmış ve hafif yumuşak oluyor. tadında hafif limon tadı geliyor.
yanlız labneyi önermem çünkü kıvamı tutmaz. krem peynir kıvamını tam oturtuyor..onun için trakya çiftliğinin krema peynirini kullanmanı öneririm..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

yeşim merhaba,(yeşim olduğunu düşünüyorum,eğer değilseniz kusuruma bakmayın,adınız çıkmamış)
örnek krem peynir ürününe şurdan bakabilirsin.Benim asıl kullandığım Trakya Çiftliğinin krem peyniri ,maalesef resmini internette bulamadım. marketlerde trakya çiftliği bulamazsan ülkerin peynirinide kullanabilirsin. oda güzel sonuç veriyor.
lütfen bana çekinmeden soru sor..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

selam burcu,

istediğim pasta senin yaptığın gibi, fırınlanmış, hafif yumuşak ve mis gibi limon kokan. şu labneyi sormam iyi olmuş yoksa yine hüsrana uğrayacaktım. krem peynirden kastın şu pınar krem peynir falan gibi birşey mi?

sorularımla baydım ama kusura bakma!

sevgiler::))

Adsız dedi ki...

yeşim cevabını yukarıya yazdım..yorumun ad bölümünü doldurmadığın için yayınlandıktan sonra kendi kendine silindi. bende yeniden copy paste ettim..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

bu kadar çabuk cevap verebileceğini düşünmemiştim, teşekkürler. bende şu an migros'un sanal marketinden peynirler bölümüne bakıyordum. 2 tane t.çiftliği peyniri var ;

1. trakya çiftliği - krem beyaz peynir 600 gr.

2. trakya çiftliği - krem peynir 600 gr.

burcu ikisi aynı şey mi? bundan emin değilsen o zaman tavsiyene uyup ülker krem peynir alacağım.

cevabın için şimdiden teşekkürler!::)))

Adsız dedi ki...

yeşim ,ben 1 numarayı hep kullanıyorum ve çok memnunum..
krem beyaz peynir olanı al :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

teşekkürler burcu,

biraz evvel migrostan 200 gr. lık 3 adet trakya çiftliği krem peynir aldım. (sanırım seninde tarifinde kastettiğin buydu) bu akşam eve gidince hemen tarifi deneyeceğim. umarım çok güzel olur çünkü yarın kayınvalideme çay saati sürprizi yapmak istiyorum. sonucu sana pazartesi bildiririm. yardımların için çok sağol!

umarım hem ben hem onlar bu cheescake'in lezzetine bayılırız!::)))

sevgiler

Adsız dedi ki...

yeşim, umarım beğenirsiniz cheesecake'i..
eğer new york tarzı cheesecake'lerden hoşlanıyorsanız, bu tarifide seversiniz..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sevgili burcu,

cheesecake'i dün pişirebildim ve fırından çıkardığımda muhteşem görünüyordu. tezgahta ılındıktan sonra buzdolabına kaldırdım. bu akşam eşime sürpriz yapacağım. (bu akşam kobayım o eğer sonuçta görüntü gibi muhteşemse haftasonu kayınvalidemlere götürmek üzere tekrar yapacağım) sana yarın tekrar mail atarım.

sevgiler,

Adsız dedi ki...

burcu cheesecake tek kelimeyle ŞAHANE olmuş. eşim & ve denenmek üzere ofisteki getirdiğim arkadaşlardan aldığım cevap budur. onlar gibi bende merak ediyorum acaba limon ve limon suyu yerine tarife sadece vişne eklenerek vişnelisi yapılabilir mi?

cevabın için şimdiden teşekkürler!::)))

Adsız dedi ki...

yeşim merhaba,
cheese gelişmelerini benimle paylaştığın için teşekkür ederim..benim için bu yaptığın çok önemli çünkü beğenip beğenmediğinizi hep çok merak ediyorum..
beğenmenize çokkk sevindim :)
bu arada tabiiki vişneli yapılabilir..hatta çokta güzel olur..
vişne mevsiminde hemen yapmak gerek..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,bu cheesecake muhteseem butun ev halkı bayıldı limonlu olusuna burun kıvıran kardesim bile.. cok tesekkur ederim ellerin dert görmesin bu arada ben yağlı kagit kullanarak yaptım.. Yesimin sordugunu ben de cok merak ettim aynı tarifi visneli yapabilir miyiz sence? şimdiden teşekkürler =)

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,bu cheesecake muhteseem butun ev halkı bayıldı limonlu olusuna burun kıvıran kardesim bile.. cok tesekkur ederim ellerin dert görmesin bu arada ben yağlı kagit kullanarak yaptım.. Yesimin sordugunu ben de cok merak ettim aynı tarifi visneli yapabilir miyiz sence? şimdiden teşekkürler =)

Adsız dedi ki...

ethel merhaba,
sizlerinde tarifi beğenmesi çok mutluluk verici :) teşekkür ederim..
yeşimede yazdığım gibi bu kek vişnelide yapılabilir..tahminimce çokta güzel olur..
ellerine sağlık :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Geçtiğimiz cumartesi bu pastayı yaptım Burcu,süper oldu.Fotografını da çekip blogumda yayınlamak istedim ama nasıl bittiğini bile anlayamadığımız için çekemedim maalesef. Çok güzeldi,teşekkürler tarif için...

Adsız dedi ki...

yeşimcim tarifi beğenmenize çok sevindim :) ellerine sağlık..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhabalar, eti burcak nedir yani nasil bir biscüvi?

ben almanyada yasiyorum, etinin cesitlerini tanimiyorum!

cevabiniz icin simdiden tesekkürler...

layla

Adsız dedi ki...

layla merhaba,
eti burçak kepekli, buğdaylı bir büskuvi çeşidi..tereyağlı olabiliyor bazıları..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba,
Ben aslında fazla sevmem cheesecake ama yarın akşam davetli olduğum bir arkadaşım çok sevdiği için ona bu akşamdan senin tarifini yaptım. iznin olursa daha sonra cheesecake maceramı Hanimiş'e de koymak isterim. Benim kekimin ortası çöktü hatta sonra çatladı. gerçi ben bir şekilde onu kamufle ederim de acaba nerde hata yaptım diye düşündüm. Tadı hakkında henüz bir fikrim yok. Yarın herkesle birlikte öğreneceğim ben de. Umarım becermişimdir de insanlara mahçup olmam. Tarif için teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Tek kelime ile super bir cheesecake!Yillardir bunu ariyordum ve sayenizde bende bu tarifi gerceklestirebildim.Amerika'daki CHEESECAKE FACTORY'in tadini yakaladim sonunda bende.
Ama yinede benimde bir sorum olucak size.Benim kullandigim peynirde pastalara,tartlara konmak icin yapilmis ozel bir peynir.Fakat bazen markette kalmamis oluyor acaba "Mascarpone" ile de olabilir mi?Cunku onunla da tiramusu yapiyoruz nasilsa.Simdiden tesekkur eder ve yeni guzel tariflerinizi buyuk merakla bekledigimi belirtmek isterim.

Sevgiler,

ipek

Adsız dedi ki...

İpek merhaba,
aslında soruna dün cevap yazmıştım ama sanırım gece bloggerda bir sorun oldu ve yazdıklarımın hiçbiri yayınlanmadı..kusura bakma lütfen..
öncelikle özlediğin ve isteyin bir tadı sana yakalatabilmem beni inan çok mutlu etti ..yazdığın herşey için teşekkür ederim :)
tiramuside ve bazı cheesecake çeşitlerinde mascarpone kullanılıyor..ama bende senin gibi hiç pişirmedim..en iyisi ben cheesecake yapacağım bir gün İstanbulda mascarpon bulmaya çalışacağım ve onunla pişireyim..ondan sonra sana hemen cevabımı yazarım..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ben de ilk defa dün akşam denedim bu tarifi ben çok beğendim ama sabaha kadar beklettim dolapta tadı da görüntüsü de gerçekten tam istediğim gibi oldu daha önce fırınlanmayanlardan denemiştim ama sanırım aradığım tarif bu
teşekkürler:)

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık cansu :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba
tariflerinizden ahududu soslu cheeseturta ve limonlu cheesecake i denedim. İkiside çok güzel oldu. Özellikle new yorker tarzı cheesecake mükemmeldi. Bunun için ne kadar teşekkur etsem azdır size..sevgilerimle
Pinar

Adsız dedi ki...

pınar merhaba,
şimdi blogunu gezdim ve çok sevdim :) çok içten çok samimi yazmışsın..sanırım "private label uzmanısın" ve marmarada master yapmak istiyorsun..bende marmarada pazarlama masterı yamıştım :) sende pastaları çok seviyorsun :) yaşantılarımızı biraz birbirlerine benzettim :)
yaptığın herşey çok güzel görünüyor..
bu arada kekleri denemene ve beğenmene gerçekten çok mutlu oluyorum..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Tekrar Merhaba,
günlüğüm bana gerçekten çok şey kattı..Eskiye göre çok daha neşeliyim. Kesinlikle hayatıma bir anlam kattı..Pasta yapmak çok daha keyifli oldu. Bi fırsat çıksada pasta yapsam diyorum.Bu yüzden sık sık misafirlerimiz olur:) Ben İTÜ-İşletme Mühendisliğinden mezunum. Asıl işim bir kağıt fabrikasının satış ve pazarlaması, akademik yazılar benim için hobi:)üretim yönetimi ve pazarlama dalında tezsiz master yapmak istiyorum. Marmara üniversitesindeki bölüm bunun için çok ideal diye düşünüyorum. Peki bir sorum olacak. Pazarlama masteri senin için faydalı oldumu? Tavsiye eder misin? Eşim ne gerek var diyor da..Kariyerime birşey katmayacağı konusunda beni ikna etmeye çalışıyor:)

Adsız dedi ki...

pınar merhaba,
sende bilirsinki okumanın öğrenmenin kendini geliştirmenin hiç bir zaman sonu yoktur.master yapmak tabiiki çok işe yarıyor..hatta imkanım olsa daha birkaç dalda daha master yapabilsem..özellikle okulumuz çok güzeldi..ben marmarayı ve öğretim görevlilerimizi çok sevmiştim. çok heyecanlı, öğretmeyi seven insanlardı..bende senin istediğin bölümde master yaptım ve keşke 3 yıl sürseydi dedim :) senin istediğin tezsiz olan 1 yıl ders sürüyor..akşamları gidiliyor. öbür yılın 4-5 ayıda tez hazırlamakla geçiyor ( tezsiz dediğine bakma)
bence eşin akşamları evde olmayacaksın diye belki gitme diyordur :) bence sen istiyorsan düşünme bile, tabiiki çok yararlı..benim olaylara, pazarlamaya,iş dünyasına bakış açım çok değişmişti..
sanırım sen blog yazmaktan benim gibi çok zevk almışsın, o zaman pazarlama masterındanda çok zevk alırsın :)

sevgileirimle..

Adsız dedi ki...

merhabalar...

tarifinizi denedim ve gerçekten muhteşem oldu öncelikle bunun için teşekkür ederim. 13 kişi yedik ve herkes bayıldı pastanıza. çoğu kişi hayatında yediği en güzel cheesecake oldugunu söyledi.

yanlız benim bir problemim var ki gayet büyük bir problem :( bir daha aynı kıvamı tuturamadım. ne zaman yaptıysam cheesecake i, kesince içinin hala sıvı oldugunu gördüm.

bunun nedeni ne olabilir sizce?
birde ben karper in krem peynirini kullanıyorum çünkü trakya çiftliginin "krem beyaz peynir" ve "krem kaşar peynir" diye ayrılmış iki çeşidi var onlardan hangisini kullanıyosunuz siz acaba?

Adsız dedi ki...

Merve merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim..beğenmeniz beni gerçekten çok ama çok mutlu etti :)
cheesecake'in içinin sıvı kalması hızlı pişmiş olabilmesine bağlıyorum..ya da malzemeleri çok soğukken kullanmış olabilirsiniz. hazırlarken malzemeleri mümkün olduğunca oda sıcaklığında kullanmamız gerekiyor ..özellikle yumurta ve krem peyniri..
ikinci olarakta cheesecake uzun sürede düşük sıcaklıkta pişmesi gereken bir tatlı..eğer ısıyı biraz yükseltirseniz üzeri çabuk kızarır ve içi pişmemiş kalır. sizde pişti sanıp çıkarabilirsiniz.
birde fırınınız fanlıysa tam fanın önüne yerleştirmeyin. önce alta koyun, sonrayukarı koyup pişirin..

trakya çiftliğinin krem beyaz peynirini kullanmanızı öneririm. kaşar peyniri bu tip pastalara uygun değildir..yağ oranı çok yüksektir..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,
Limonlu cheesecakei sonunda denedim.Uzun zamandır değişik cheesecakeler deniyorum.Aradığım tat buymuş.Çok çok beğendik.Eşim limonlu tarifleri çok sevmemesine rağmen beğendi.Ben de üzerine donmuş vişneleri blenderla püre yaparak sos hazırladım.Bu sosda çok güzel oldu.Bir dahaki sefere limon suyu miktarını azaltıp,limon rendesi koymadan deneyeceğim (eşim için).Umarım kıvamını etkilemez.Çok çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Eklemeyi unuttum. Trakya çiftliği bulamadım tüm aramalarıma rağmen.Pınar beyaz kullandım.Pişirirken fırına su koymuştum. Onunla mı ilgili bilmiyorum çatlama olmadı.
Tekrar sevgiler.

Adsız dedi ki...

Nice site!
[url=http://tcfenhti.com/ogiy/gmau.html]My homepage[/url] | [url=http://bpjmgxso.com/jyrp/gqbl.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Well done!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Well done!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Great work!
http://tcfenhti.com/ogiy/gmau.html | http://oubuzlly.com/gxxq/ltbb.html

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Su anda limonlu cheesecake'i yapiyorum.Tarifte 20 cm.lik kalip yaziyor.Cok kucuk degil mi malzemeye gore,bir yanlislik olmasin sakin? Bana en kisa zamanda cvp yazarsan cok sevinirim,bekliyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,
bu pastayi cuma gunu gelen arkadaslarim icin denedim. benim kalibim buyuk oldugu icin 1.5 kat kullandim tum malzemeleri, bir de burada trakya ciftliginin krem peynirini bulamayacagim icin 500 gr mascarpone ile 400 gr suzme yogurt kullandim, cok guzel oldu. Yalniz firinda sogumadan hemen cikardigim icin peykeki, ortasi catladi. ben de erittigim cikolata ve krema yardimi ile fay hattini kapatabildim ama epey buyukce bir yarikti. Sunu soylemeliyim ki peykek sevmeyen ve yemeyen esim bile bayildi ve o kadar cok yedi ki ben bile sasirdim, tarif icin tesekkurler..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba, limonlu cheesecake ile ilgili bir sorum olacak.Limon suyu eklemeden (sade)yaparsam kıvam değişir mi? Onun yerine ne eklenebilir? 1 yumurta daha olabilir mi mesela? cevaplarsan sevinirim.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Günay merhaba,
eğer sade yapmak istiyorsan, limon yerine 1 çay kaşığı vanilya esansı veya 1-2 çorba kaşığı krema veya süt ilave edebilirsin.

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba,blogunuzun son dönemde müdavimi oldum,ben de sizin gibi çukulata delisiyim :) ve sanırım ağız tadımız birbirine çok yakın çünkü tariflerinizin neredeyse hepsi çok sevdiğim şeyler.Bir sorum var,limonlu cheesecake'i 2 defa yaptım,ilkinde süperdi,2.sinde ortası çatladı,acaba neden olabilir?Bir de tarif ettiğiniz Trakya Çiftliğin krem beyaz peynirinin tadı biraz tuzlu,pastaya annem bayıldı ama babam tuzlu buldu :(( bu tat normal mi acaba? tarif için çok teşkkürler...

Adsız dedi ki...

merhaba,daha önce de yorum yazmıştım ama silindi.son dönemde blogunuzun müdavimi oldum,elinize saglık herşey ve belli ki içiniz de çok güzel.Birşey sormak istiyorum,belirttiğiniz peyniri aldım ancak çok tuzlu bir tadı var? bir de bu pastayı ilk yapışımda çok iyi oldu ama 2.sinde ortası çatladı,neden olabilir acaba? teşekkürler

Adsız dedi ki...

nihayet bu cheese cake'i denedim ve cok begendim. daha onceden bir takim Amerikali tarifleri denemistim ama tabi ancak bir Turk'un yazdigi tarifte benim istedigim kadar limon tadi bulabildim! Bir dahaki sefere de sade/vanilyali olarak yapmak istiyorum. Bu haliyle cok lezzetli ama ben cheese cake'i bir lokma daha kati tercih ediyorum, ne kadara kadar un alir dersin bu tarif?

Adsız dedi ki...

Ebru merhaba,

peynirin tadının çok tuzlu olmaması gerek..en azından bana kıvamı ve tadı çok yerinde geliyor..aslında tadı normaldir..
ortasının çatlamasının nedeni ya ikinci seferinde hızlı pişirdin yada çok çırpmadın hazırlarken..insan bazen aynı şeyi bir daha yaptığımda, nasıl olsa ben artık bunu biliyorum, deyip daha dikkatsiz ypabiliyor..bende oluyor bazen aynı şey..
bu arada güzel sözlerin içinse çok teşekkür ederim :)

Berrin merhaba,

4-5 çorba kaşığı un biraz daha katılaştırır..eğer limonu eklemeyeceksen 1 yumurta fazla koymanıda öneririm..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu. Sormayi unuttugum birsey var-acaba bu tarifte folyo kullanmamizin sebebi ne? Cheesecake piserken catlamasin diye sicak su banyosu yapilir bazen, o zaman kabi tamamen folyoyla kaplamanin amacini anliyorum, o su kabin icine girerse vicik vicik olur kek. Cheesecake kisminda un olan tariflerde ise bu tarz bir banyoya gerek olmadigini ogrenmistim, o zaman folyonun baska bir sebebi mi var?

Adsız dedi ki...

Berrin merhaba,

Birçok denememim sonucunda en iyi sonucu alimünyum folyo ile kaplayarak buldum..sanırım pişerken ısı dolaşımı daha doğru oluyor..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,
doğrusu bu kadar güzel yorumdan sonrayı cheesecake'i denemek şart oldu:)Tüm yorumları okudum hep öyle yapmaya çalışıyorum zaten ama sana sadece kaç derecede pişirmem gerektiğini sormak istiyorum ve tabi birde süreyi. Cevap için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

bu krem peynirlerde mutlaka tuz olmuyormu bu tatlının tadının bozmuyormu
peynir yerine başka bir ürün kullanabilirmiyiz ne kadar peynirli tarif yediysem o tuzlu tatı alıyorum hoşuma gitmiyor

Adsız dedi ki...

Ceyda merhaba,

200 derecede fırını ısıtıp, daha sonra pişirirken ısıyı 180 dereceye indirip pişiriyoruz.

ve bir süre vermek zor,bu senin fırınının büyüklüğüne, küçüklüğüne vb. bağlı..ama yaklaşık 50-60 dakikada pişiyor..görünüşünden anlarsın zaten :)

Ayla merhaba,

adı üzerinde "cheesecake", "peynirlipasta"..labne peynirinin tuz oranı krem peynire göre daha düşüktür..arzu edersen labne kullanabilirsin..ama en iyi sonuç Trakya çiftliğinin krem peyniri ile alınıyor..trakya çiftliğinin labnesini bir kere tadarsan, eğer damak tadına uygun gelirse , kullanmanı öneririm..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sıvı krema???ne dır ve nasıl yapılırkı..bılırsem yapabılırım bu muhtesem gorunumlu pastayı..
sevgıyle..
yagmur..

Adsız dedi ki...

Yağmur merhaba,

sıvı krema tüm marketlerde satılan, yoğurt, peynir gibi soğuk reyonlarda bulunan bir üründür. Tikveşli, pınar gibi markaların kremaları satılmakta..
aynı süt kutusu gibi kartondan,ve üzerinde "krema" yazıyor..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu,
Öncelikle tariflerini çok beğendiğimi söylemek istiyorum.Limonlu cheesecake'inde süper görünüyor.Denemek istiyorumn fakat sana bir sorum olacak bende 20cm çapında kek kalıbı yok 24cm çapında kelepçeli kek kalıbım var sence nasıl olur?
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hilal, çok teşekkür ederim :) bende senin bebişlere bayıldım az önce :))

24 cm için miktarlarını arttırmamız gerekiyor ;

2 paket eti burçak
130 gr tereyağı
4 paket krem peynir (mümkünse trakya çiftliği)
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 paket vanilya
3 yumurta
200 ml. bir küçük kutu sıvı krema + 100ml
4 çorba kaşığı un
1,5 limon suyu ve rendesi

olarak ölçüleri arttırdım..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

markette trakya çifliği peynirlerine baktım sadece kutularada 200 gr uzerinde beyaz krempeynir olan larını buldum acaba kullandığınız bumu mümkünse kutuyu sitenizde görebilirmiyiz

Adsız dedi ki...

Ayla, sana ürünün linkini gönderiyorum..
orada resmi var ;

http://www.trabzonticaret.net/firma/index.php?link=urunler&no=169&urun=1068

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu,
Cheesecake hastalığı bana Almanya da kaldığım dönemden geçti.. Ama geldiğimden beri bir türlü yapamamıştım.. Dün düşündüm taşındım neden araştırmıyorum diye, iyi ki de düşünmüşüm. Tarif tek kelimeyle süper.. Bundan böyle evde doya doya cheesecake yiyebileceğim için çok mutluyum.. Birşey sormak istiyorum evde kalıbım yoktu, bu seferlik idare ettik ama nasıl bir kap gerekiyor? Bir de daha katı bir kıvam elde etmek için ne yapmalıyım?

Adsız dedi ki...

Nil merhaba,
tarifi beğenmen harika! umarım dener ve tattıktan sonrada yorumunu bırakırsın..
bu tarif ve birçok kek, pasta vs. kullanmak için 20 cm'lik yuuvarlak bir kelepçeli kalıba ihtiyacın var.
daha katı olmasını istiyorsan 2 çorba kaşığı fazla un koymalısın..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

ya yazılarınız güzel ve rahat okunmuyo bu cok kötü düzeltirseniz memnun olurum mümkünse

Adsız dedi ki...

ya sitenizdeki yazıları rahat okuyamıyorum mümkünse düzelte bilirmisiniz büyük olursa seviniriz

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende denemek istiyorum tarifi. Ancak kaç derecede pişirmemiz gerekir bilgi verebilirmisiniz Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Çiğdem, yazılar ile ilgileneceğim..

Diğdem, 200 derecede pişireceğiz..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu öncelikle yeni yaşının hep güzelliklerle mutlulukla dolu dolu geçmesini diliyorum. Cheese cake'i bugün sunmak üzere dünden misafirlerim için yapmıştım ve tek kelime ile HARİKA idi. Tüm tadına bakanlar (ki gerçekten damak tadı yüksek insanlardı) hayran kaldı. Tariflerin için teşekkürler.. 03.12 Eren

Adsız dedi ki...

süper denedim ve diyecek bişi yok inanılmaz bi tat ellerine saglık

Adsız dedi ki...

harika tatlara devam et ve bizde harika tatlar yiyeli:))))))

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
iyi bayramlar,mutlu yıllar diliyorum.
Limonlu cheesecake'i yarın gelecek misafirlerim için tart tabanı ile denemek istiyorum.Tabanı önceden pişirmem mi gerekiyor,yoksa kremasıyla birlikte pişer mi?
Sevgiler....

Adsız dedi ki...

Eren, çok teşekkür ederim..ama eminim güzel sonuç almanızda senin katkın büyüktür :)

Silay, çok çok teşekkür ederim :)

Gülin, Tart tabanını önceden hazırlayıp çok çok az 5-6 dakika kadar pişir..ondan sonra hazırladığın karışımı üzerine dök ve pişirmeye devam et..biraz daha ince olacağı için , daha çabuk pişecektir dikkatli ol..üzeri güzelce kızarınca tamamdır..ilk fırından çıkınca yumuşak olur , telaşlanmayın..1 gece buzdolabında dinlenince serteşecek ve kıvamı oturacaktır..

herkese iyi bayramlar ve iyi seneler..

sevgiler

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Bayram nedeniyle cevap geleceğinden ümitsizdim,hızlı cevabın için çok teşekkür ederim.Şimdi mutfağa giriyorum,inşallah beceririm.
Sevgiler.....

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Buraya daha önce de yorum yazmıştım. İlk denememi "trakya çiftliği" bulamadığım için "pınar beyaz" ile yapmıştım ve inanılmaz güzel olmuştu. Daha sonra hem trakya çiftliği ile (1 kez) hem de pınar beyaz ile (2 kez ) denedim ama üçünde de aynı sorun ile karşılaştım. Peynirin içinde pütür pütür parçalar kalıyor ve iyice çırpmakla da sorun geçmiyor. Dolayısı ile homojen bir karışım olmuyor. Piştiğinde o beyaz pütürler daha da sertleşip, ağızda hoş olmayan bir tat bırakıyor. Senin bir fikrin var mı bununla ilgili. Bundan sonrakini sırf bu yüzden labne ile yapmaya karar verdim. Labne ile yapıldığında tarifte nasıl bir değişiklik önerirsin.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Gülin, rica ederim..umarım istediğin gibi sonuç alabilmişsindir..

Merhaba,
peynirleri buzdolabından çıkarıpmı kullandın ? hem yumurtası hem peyniri soğuk çırpılmışsa, pütürlük kalabilir..benim önerim, yumurtaları ve peyniri , pastayı yapmaya başlamadan en az 1 saat önce tezgaha çıkarmaktır..böyle oda ısısında yumuşarlar ve çırparken pütürlük kalması en aza iner..

ama labne ile denemek istersen ,un miktarını 2 çorba kaşığı arttırmalısın..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Malzemeleri önceden çıkarmıştım ama 1 saatten az olabilir bu süre.Cevabın için teşekkürler. Labne ile denersem sonucu yazarım.Bir önceki yorumda isim yazmayı unutmuşum.Sevgiler.
günay.

Adsız dedi ki...

chesecake tarifiniz tek kelime ile muhtesem ancak ben biraz modifiye ettim, daha limonlu bir tat isteyenler icin limon sayisi 2-3 olmali ve portakal rendesini tavsiye ederim. ayrica 2 portakal suyu 3 kasik seker toplam 250ml olacak sekilde tart joleden kivamli bir jole hazirlayip uzerine dokunce muhtesem oluyor. Acikcasi un kullanmadan daha kremamsi tat elde etmeden chesecake pisirebilmek mumkun ancak o zaman ricotta+krem peynir karisimi kullanmak gerekiyor. labnelerin tadi cok tuzlu bu nedenle kasar loru veya ricotta kulanmakta fayda var. ellerinize saglik

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,

Siteni uzun zamandır çok beğenerek takip ediyorum. Denemeyi hep istediğim fakat bir türlü cesaret edemediğim Cheesecake' i dün senin tarifine göre yaptım. Herşeyi o kadar güzel anlatmışsın ki, uygulamak çok kolay oldu. Ve çok kısa bir sürede hazırlandı. Açıkçası hazırlarken mutlaka birşeyleri yanlış yaparım olmaz endişesi taşımadım değil. Ancak ertesi gün arkadaşlarım tadına bakarken hepsi ayılıp bayılıp harika olduğunu söyleyince çok gururlandım. Ve gerçekten tadı süper olmuştu. Tariflerini bizlerle paylaştığın için çok teşekkür ederim. Bende kek, pasta ve süsleme işlerine son derece meraklıyım. Siten tamamen bana hitap ediyor. Süsleme kurslarından birine gidebilmeyi çok isterdim. Ancak kurs ücretleri ev kadınlarına göre değil. Tekrar teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım
sitenizi düzenli olarak takip ediyorum, ancak limonlu cheesecake tarifinizi lezzetinizinde sitesinden öğrendim. haftasonu tarifinizi deneme fırsatım oldu ve sonuç tek kelimeyle hariha!!! tarifinize harfiyen uydum, ancak şu peynir ikilemini ben de yaşadım doğrusu:) trakya çiftliğinin 2 paket labne 1 paket beyaz krem peynirini bulabildim markette ve sonuç sizin resimdeki ile aynı oldu. tat olarak fark var mıdır bilemiyorum ama ben bu haliyle bayıldım doğrusu. tarif için çok teşekkürler.

Adsız dedi ki...

merhaba...tarifinizi denemek isterim.yalnız krema bulamadım..g.doguda oturuyorum..onun yerine ne kullanabilirim.tesekkürler..berna..

Adsız dedi ki...

merhaba pastaci,
tarifini denedim enfes oldu. yalnız ben krema olmadıgından bir cay bardağından biraz az süt koydum:)
cok tesekkurler senin de ellerine sağlık.
sevgiler...

selmin dedi ki...

Merhaba,
Eşimle beraber bir iddiaya girdik ve sanırım ben kaybetmek üzereyim:)Fırınlanmış (hani o yan kenarları da sert bisküvili olanlardan) cheese cake yapmak istiyoruz. Fakat belirttiğim gibi bisküvi sadece taban bölümünde olmayacak, yan yüzünde de olacak. Bunun için amazon'dan sipariş edilebilecek 3 parçalık kalıplar bulduk. Türkiye'de henüz yok sanırım. Yalnız yurt dışındaki kalıplarda kelepçesiz. İlk parça çukur ve derin bir kaptan oluşuyor. Bildiğimiz bir taban var yine ama o tabanla derin kabın içine koyduğunuz bisküilerin üzerine bastırıp onun üzerine de altı delik olan fakat yine derin (ama çapı bir öncekinden daha küçük olan)3. parçayı tabanlığın üzerine koyup bastırıyorsunuz. Böylelikle 2 kalıbın arasındaki boşluktan bisküi karışımını doldurabiliyorsunuz. Sorun şu ki buraya kadar gayet doğru biçimde hazırlandığını düşündüğümüz ve kalıbın şeklini alan bisküi kalıbını üzerine peynir karışımını döküp pişirdikten sonra kalıptan nasıl çıkarıyoruz, çünkü bu kalıplar kelepçesiz sanıyorum:) bir bilen varsa lütfen söylesin, tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan hikayesine döndü çünkü bu:)

Burcu ÜNAL dedi ki...

Herkese çok teşekkür ederim ve ellerinize sağlık :)

Selmin Hanım, rica etsem amazondan sipariş ettiğiniz kalıbın linkini veya fotoğrafını yazabilirmisiniz..o zaman daha net yardımcı olmaya çalışırım..

sevgilerimle..

selmin dedi ki...

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Amazon'da gördüğümüz kalıbın linkini göndermeye çalışıyorum fakat başarılı olamadım sanırım:) Fakat jpg formatındaki fotoğrafı mevcut. Eğer web site'nize ait bir e-mail adresi mevcutsa fotoğrafı hemen gönderebilirim.Tekrar teşekkür ederim.

selmin dedi ki...

Size göstermek istediğimiz kalıbın link adresi aşağıda yer almaktadır:)Umarım bu kalıp bizim tahmin ettiğimiz doğru kalıptır. Çünkü normal bir kelepçeli kalıpla cheese cake'in yanı tırtık tırtık çıkabiliyor kimi zaman, bu tip bir kalıpla yan kısımdaki bisküvi duvarını gerçekleştirmek mümkün olabilir sanırım. İlginiz için tekrar teşekür ederiz.

http://www.surlatable.com/product/id/126802.do

Adsız dedi ki...

Limonlu cheesecake'i bugun denedim super oldu.Ben pınar labne peynir kullandım.Bir daha ki sefere cikolatalısını yapmayı dusunuyorum.Ellerinize saglık.
GULAY

Adsız dedi ki...

1-2 saat önce yaptım çok güzel oldu.
Tarif için teşekkür ederim :)

Adsız dedi ki...

Merhaba,
cheesecake'inizi denedim, kesinlikle ilk sefer yapıyor olmama rağmen harika oldu. Elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

teşekkür ederim tarifinizi denedim muhteşem bir cheese cake ile karşılaştım. tüm dediklerinizi okudum vede harfiyen uyguladım sonuç mükemmel bence bu tarif biraz sabır gerektiriyor teşekkür ederim
www.comidakraft.com/.../yfamilia/cookingschool bu adreste degişik cheese cake ler var vede videoları tarifiniz için çok teşekkür ederim harikasınız.

mitra dedi ki...

teşekkür ederim çok güzüel bir cheese cake oldu sizi verdiğiniz tariften dolayı tebrik ediyorum gerçekte bencil olmadıgınız tarifi bizlerle paylaştıgınız için kuçak dolusu sevgilerim size

http://images.google.com.tr/url?q=http://www.comidakraft.com/main.aspx%3Fs%3Dyfamilia%26m%3Den/content/yfamilia/cookingschool&usg=AFQjCNGfuCF6tL4tPTtYwuhfdoA1C4YBJw

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Uzun zamandır cheese cake yapmaya niyetlenip vazgeçiyordum,çünkü tariflerin dışarı yediğimiz gibi olmayacağından endişeleniyordum.Senin tarifini denedim sonuç mükemmel oldu,gerçekten muhteşem..
emeğine sağlık arkadaşım,paylaşımın için teşekkürler..

muko dedi ki...

Merhabaaaa...
Tesadüfenn blogunuzu keşfettimm harika tarifleriniz varr ellerinize sağlık bundan sonra takipçinizim..

Unknown dedi ki...

merhaba burcu siteni daha geçen hafta keşfettim ve ilk denedim şey browni idi senin sayende popüler oldum teşekkürler

aylin

Adsız dedi ki...

Merhaba,limonlu cheesecake en sevdiğim pastalardan biri. Evde denemeye bir türlü cesaret edemiyordum. Ancak sizin tarifiniz bana çok mantıklı geldi ve de yorumları da ayrı ayrı okuduktan (ve de çalıştıktan) sonra denedim. Evde 2 adet pınar labne peynir vardı, derhal Migros'a gidip Trakya krem peynir aradım, ancak Trakya Labne bulabildim. Ben 26 cm ebadında kelepçeli kalıba yaptım. her şey büyük ölçüye göre , sadece peyniri 3 paket kullandım. Kalıbı da yanmayan pişirme kağıdı ile kapladım. Sonuç çok başarılı oldu. Laf aramızda komşularım çok beğendiler.ben de limonlu cheese cake'i pasta tarifleri portföyüme gururla ilave ettim. Çok teşekkür ederim, artık sayfanızı hep takip etmeye çalışacağım.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Selam,
Sanırım tek erkek benim bu sitede:-) ben de yaptım bu leziz cheesecake'den..evde acıbadem likörü vardı..Hazırladığımız kremanın içine bir çay bardağı kadar ekledim..piştikten sonra dilimlerin üstüne( servis sırasında soyulmuş badem koydum..gerçekten çok leziz oldu..mayhoş bir içki tadında ama çok lezzetli oldu. tşk

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. Hafta sonu bende denemeyi düşünüyorum. Ama krem peynirler kaç gramlık acaba? iyi seneler.

Adsız dedi ki...

limonlu cheesecake'i yaptım ama kek pişince patladı.tarifi aynen uyguladım neden öyle oldu anlamadım

Unknown dedi ki...

Tariflerinizi takip ediyorum limonlu cheesecake ve fırınlanmış çikolatalı cheesecake tariflerinizi denedim ikiside harika oldu.Mozaik pasta tarifi istiyorum ama donuk olmayan kalıba dökülmüş rahat kesilen bir mozaik pasta yedim kahve dünyasında çok lezzetli idi.Şimdiden teşekkürler

Adsız dedi ki...

merhaba
tarif kolay ama masraflı.ben bisküvi ile değil 1 yumurta bir miktar şeker ve yağ ile taban hazırlıyorum.içine peynir değil kendi yaptığım süzme yoğurdu kullanıyorum ve yumurta beyazı.inanılmaz oluyor.tam newyork tarzı.elimdeki tarif çok eski, alman bir ustaya ait.

Adsız dedi ki...

çok teşekkürler, muhteşem bir tarif! yıllardır aradığım tat nihayet evimizde =) sevgiler...

Adsız dedi ki...

ben tarifi görünce hemen denemek istedim ben 1 paket labne almıştım öyle denedim böylede çok güzel oldu. oğlum ve eşim çok beğendiler. enkısa zamanda orjinal tarifide deneyeceğim. teşekkürler

Mutfakta Senfoni dedi ki...

muhteşem tarif için teşekkürler.Cumartesi ve Pazar günü için 2 ayrı Cheesecake yaptım sonuç ikisindede mükemmeldi.Tariflerinizi uygularken hiç tereddüt taşımadan yapıyorum.
Tarifi isteyen herkese pastacı burcu dan alablirisiniz dedim..))

burcu'nun mutfagi dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyor en yakın zamanda deneyeceğim

burcu'nun mutfagi dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyor en yakın zamanda deneyeceğim

Dilek dedi ki...

merhaba, ben sitenizi gecen hafta buldum. cok guzel tarifleriniz var ve en onemlisi anlatim tarziniz cok guzel, hata yapmak mumkun degil uygularken. bu denedigim ilk tarifiniz oldu.yurtdisinda yasadigim icin eti burcak tarzi biskuvi bulmakta zorlandim, buldugum biskuvi biraz fazla kavruktu. Ama yinede cheesecake mukemmel oldu. beklentimi yuksek tutmamaya calisiyordum ama gercekten disarda yedigim tum cheesecake'lerden daha guzel oldu. cok tesekkurler.
simdi sirada cilekli tart var. benim en favori tatlim, cok seciciyim o konuda ama sizin tarifinizden cok umutluyum.
sevgilerle

buzlubadem dedi ki...

Kek yaparken pişme zamanının ilk 2/3'ünde üstünü alüminyum folyo ile kapatmazsam üstü yanıyor, bunda da aynı yöntemi uygulayabilirim değil mi?

buzlubadem dedi ki...

Az önce fırından çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini zor bekledim, hemen tattım birazcık. Çok güzel olmuş, teşekkür ederim tarif için. -İlk denememde elk.lerin kesilip, hamurun hasta olduğunu saymazsam- ilk defa cheesecake yapıyorum. Gweçenlerde adı büyük bir pastaneden almıştık (ismi lazım değil), bu tarif onunkinden daha güzel olmuş. Buna en çok eşim sevinecek :)

buzlubadem dedi ki...

bu arada soru sorup hemen bekleyemeden yaptım ama çok şükür bir talihsizlik yaşamadım, üstünü 40 dakika kapalı, 20 dakika açık pişirdim.

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Ben portakallı cheesecake yapmak istiyorum üzeri için nasıl bir portakallı sos önerirsiniz. Ayrıca cheesecake'i yoğurt ve labne ile yapanlar da var en iyisi krem beyaz peynirmidir?

Teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Sitenizi sürekli takip ediyorum Limonlu chessecaknizi cumartesi günü yaptım gerçekten çok güzel oldu ancak keserken parçalandı düzgün kesmenin bir yolu varmı acaba?

Adsız dedi ki...

şu anda pişmekte olan tarfiniz mükemmel gözüküyor ve kokuyor ancak tek problem fırını acemi biri olarak "sadece üst ızgara" seçeneğinde unutmuşum. Böylece üzeri mükemmel bir şekilde kahverengileşti. Ancak alt kısımlar ne alemde bilmiyorum:) Hemen çift ızgara seçeneğine getirip sıcaklığını biraz azalttım. Birazdan yeniden sıcaklığı arttırıcam. Umarım herşey yolundadır. Heyecanla bekliyorum:)

Burcu

Adsız dedi ki...

Mükemmel oldu parmaklarımızı yedik.Dışarda yiyip de beğendiğim iki farklı cheesecake in karışımı gibi oldu.. o iki tadı birden aldım..pazartesi ofisteki yılbaşı partimiz için tekrar yapacağım. Bu arada ben 3 yerine 2 paket ve pınar labne kullandım.. Soğuduktan sonra kıvamını alınca süper oldu. Çok teşekkür ederim aradığım tarifi paylaştığınız için..
Burcu

Adsız dedi ki...

merhaba,

Ben limonlu cheesecake tarifinizi yapıyorum ve cok guzel oluyor. hatta son denemelerimde limonu miktarını fazlalastırdım . limonun buyuklugune gore 1,5 yada 2 adet limonun suyunu koyuyorum. ama bazen birsekilde kremasının kıvamı yumusak olup dagılabiliyor ama bazende tam kıvamlı oluyor. neden olabilir? duzgun oldugu zaman neyi dogru, yada dagıldıgı zamanda neyi yanlıs yaptıgımı bilemiyorum. Fikir verip yardımcı olabilir misiniz ?

Unknown dedi ki...

tarifinizi bugün denedim biraz evvel tadına baktım harika olmuş hepsini yemek istiyorum:))
ilk denememde bu kadar güzel sonuç alabileceğimi hiç tahmin etmiyordum ama sonuç mükemmel oldu

tarifinizden farklı olarak ben iki paket bisküvi kullandım çünkü tepsim 20cm den daha genişti altının çok ince olmasını istemedim
krema yerine ufak bir çay bardağı süt ekledim ve üzerine limon suyu, şeker ve nişasta ile pişirdiğim karışımdan jölemsi bir sos yaptım oda ayrı bir lezzet ve hoş parlak bir görünüm kattı

tarif için tekrar teşekkür ederim
emeğinize sağlık

yy mimarlık dekorasyon dedi ki...

cheescakei yaptım şu an fırında evi muhteşem bir koku sardı ya da ben seviyorum her hali güzel geliyor tarif için teşekkürler...

birgül dedi ki...

merhabalar,
Tariflerinizden ilk olarak bu cheesecake i denedim.Muhteşemdi..:)
Tüm sevdiklerimle paylaştım ama eşim kendine az kaldı diye çok bozuldu.
Tarif ve ölçüler harika..
Şimdi sırada ahududulu cheesecake i deneyeceğim.yeni tariflerinizi bekliyoruz..
Ellerinize ve gönlünüze sağlık,

peri dedi ki...

Merhaba,
cheesecake'i biraz önce fırından çıkardım..nefis kokuyor..ancak fırında oldukça kabarık olan cheesecakekim fırından çıkarınca biraz çöktü :)) Bu normal bir durum mu? Buzdolabında bekletirken kalıpta mı kalmalı? Ayrıca limon suyunu biraz arttırdım ben ,bakalım nasıl olacak? :))

hülja dedi ki...

selam ben starbucksın cheesecakeine bayılıyorum,özellikle üstündeki limon sosuna tam olarak ne bilmiyorum:) ama çok süper.sanırım o fırınlanmış değil dondurulmuş.sizden bu konuda yardım istiyorum acaba dondurulmuş olarakda bir tarif verebilirmisiniz..

Reyhan dedi ki...

Babamin yorumu: "Insan hayatinda ancak bir kez böyle bir pasta yapabilir. Bu sans eseri olmus!". Nisanlim: "Hayatimda yedigim en güzel pasta." Annem: "Diyeti buna bozmaya deger."
Tesekkürler Pastaci!

zephyr dedi ki...

Bugüne kadar belki bir milyon tane cheesecake tarifi okudum, videolarını izledim. En sonunda sizin tarifinizi denemeye karar verdim. Cheesecake'i az once fırından çıkardım. Pişerken enfes kokuyordu, tadina bakmak için 6-7 saat beklemek tam bir işkence olacak... Ama eminim ki enfes bir cheesecake oldu. Tarifiniz için çok teşekkürler, size sevgilerimi gönderiyorum ve bir dilim cheesecake'i de sizin için yiyeceğim... sevgiler.. Şebnem Er

Adsız dedi ki...

blogunuzdaki limonlu cheesecake çok güzel gözüktüğü için ve güzel yorumları okuduktan sonra dayanamayıp :) bende sizin tarifleriniz doğrutusunda cheesecake yaptım görünüş olarak mükemmel fakat tat olarak peynirin tadı çok yoğun belli benim dışarda yediğim cheesecakelere hiç benzemiyordu ilk denememdi ve çok üzüldüm.Özellikle tarifinizdede belirtiğiniz gibi trakya çiftliği beyaz krem peynir kullandım.Acaba bi yerde yanlışmı yaptım yoksa bu sizin tarifinizde bu şekilde mi tat oluyor.Yardımcı olurmusunuz bu konuda.

Adsız dedi ki...

merhaba tarif nefis görünüyor üniversiteden arkadaşımın canı çekmiş ona sürpriz yapmayı planlıyorum böylece ve yurtta su ısıtıcısında makarna pişirmekten nerelere geldiğimi görünce çok şaşıracak. yani umarım :) kıvam veya herhangi bir şey konusunda tavsiye edeceğiniz yada dikkat etmem gereken şeyler var mıdır ? cahilliğimi bağışlayın hala öğrenciyim :) nermin

yılmaz dedi ki...

ya cheesecake nesini seviyorsunuz bence parfe sufle sacher makoroni daha güzel bırakın şu cheesecake ki :)

Adsız dedi ki...

Ben bu cheesecake'e bayiliyorum!! ama yaparken krem peynir yerine labne kullaniyorum (3 yerine 2 paket), sahane oluyor.

tesekkurler pastaci :)

tatlihayat dedi ki...

insallh deniycem hanimefendi ellerinize saglik hep denemeyi istiyodumm saygilar

F_M_T dedi ki...

Merhabalar..

Blogunuzdan aldığım tariflerle içimdeki tatlı canavarını susturuyorum sayenizde:) Bu denediğim kaçıncı tarif hatırlamıyorum ama inanın hepsi süper oluyor. Tek seferde tutturuyor olmak da ayrı bir övünç kaynağı benim için:) Gelen yorumlar hemen hemen hep aynı; '' -Mhhhhmmm mis gibi,- inanılmaz bir şey,- çabuk tarifini bana da veriyorsun'':)))) Tatlı deyince çevremde ilk akla gelen insan ben oluyorum genelde zira araştırmayı ve değişik tatlar denemeyi çok severim. Cheescake'e gelince dışardan yemeğe o kadaer alışmışız ki evde aynısını yapmak mümkün değil gibi geliyordu. Sayenizde önyargımı yıktım ve cheescakelerimi evimde, uzanarak, tv seyrederek, yada eş dostla paylaşarak yiyeceğim artık:) Tek kelimeyle süper tarifler veriyorsunuz. Hem kolay hem pratik ama kesinlikle lezzetiyle ters orantılı :))) ellerinize sağlık.. 2 yıldır sessiz takipçinizim ama bundan böyle benimde sesim çıkacak. Yeni Lezzetlerde Görüşmek üzere..

Unknown dedi ki...

merhaba pastacı
cheesecake tarifinizi uyguladım gerçekten kıvamı güzel oldu fakat bizim aile fertleri için biraz ağır geldi yani peynirin çok olmasından mı kaynaklanıyor yada tabanındaki tereyağdan mı bilemedim. Daha hafif yapabilmek için bir yöntem var mı yoksa benim yanlış yaptığım birşey mi var onu bilemedim ayrıca taban kısmıda kek dilimlerini çıkartırken dağılıyor burdaki sorun ne olabilir eksik ya da fazladan yaptığım bişey olabilir mi cevaplarsanız çok sevinirim ilk denememdi fakat gerçekten siteler arasında baktığımda en güzel cheesecake tarifi sizin verdiğiniz cevabınız için şimdiden teşekkürler denizz

özlem dedi ki...

selam burcu..çok uzun zamandır limonlu cheesecake tarifi arıyorum ..senin tarifinin güzel olcagını düşündüm ve yaptım..gerçekten mükemmel oldu herkes çoook beğendi.bende en sonunda damak zevkıme uygun nefis bir cheesecake yedim teşekkürler:))...fakat ben bu tarife küçük bişey ekledim....üzerine limonlu sos hazırladım , hem görüntüsü güzel oldu , hemde lezzetıne lezzet kattı..ben çok beyendim , seninle paylaşmak istedim...teşekkürler...

Adsız dedi ki...

merhaba, ben tarifinizi geçen sene yaptım. Yanlışlıkla 300 gr peynir kullandım ( her şeyi yanlış algılarım zaten ;) ) ve sonuç mükemmeldi !! misafirlerimiz yedikleri en güzel cheese cakelerden biri olduğunu söyledi... alttaki fazla peynir tadı, yorumuna dayanamadım, söylemek istedim :) bir de alttaki bisküviyi yumuşatmak için ne yapabilirim? çok teşekkürler bu güzel tarif için, yarın doğum günü hediyesi olacak :)

Adsız dedi ki...

merhaba! ben tatlı yapımına çok meraklıyım ve ailecek hepimiz çok seviyoruz cheesecake'i.bu bilginizi bizinle paylaştığınız için teşekkür ederim. :) sizin sayenizde ailenin pastacısı ben oldum:)))))

Adsız dedi ki...

Ben bugüne kadar 3 kez farlı chesee cake denedim bu tarif bunlardan biriydi.krem peynir yeri ne labne kullanılsaydı daha iyi olurdu.çünkü tuzlu bir tadı var ve tuzdan limonun tadını dahi alamadım eşimde beğenmedi.eğer çok iyi chesee cake istiyorsanız en son denediğim uzman tv chesee cake çok güzel oldu.üzüm sosluydu ama ben peynirli malzemeye 2 limon kabuğu rendeledim tadına bakarak uygun miktarda pudra şekeri koydum yaklaşık yarım paket kadar.aslında.

Adsız dedi ki...

bu tarifi sanırım 10 kez denemişimdir hepsi de nefis oldu,her yiyen nasıl yaptın diye soruyor.fazla tarif bilmem ama bu cheesecake sipesiyalerim arasında:)ellerinize sağlık.

Aysegul Demir Corlu dedi ki...

Burcu hanım, bu tarifi 24-26 cmlik kalıbım için uyguladım. Sonuç harika oldu : ) 10 kişilik bir grup cheesecake'i çok keyif alarak yedik :) Tarif için çok teşekkür ederim :)
Buzdolabında bozulmadan bir haftayı aşkın süre durabiliyor. Çünkü 4 dilim daha artmıştı, yavaş yavaş yiyoruz.
Kekin kızarması bendeki fırında (siemens ankastre serisinden) 1 saati aştı. Arada ısıyı 200 dereceden 150 dereceye kadar azalttım, kekin kenarlarının yanmasından çekindim.
İçeriğine de krem peynir yerine sütaş ve içim in labnelerini kullandım. 3 paket de sütaş krema kattım. Trakya Çiftliğinin özelliği nedir ?

porschys dedi ki...

New Yorker Cheesecake'inizi senelerdir yapıyorum ve her seferinde çok beğeniliyor. Blogunuzu beğenen herkesle paylaşıyorum. İyi ki varsınız =)

Adsız dedi ki...

tuğba
ben yaptım çokta güzel oldu misafirlerim bayıldı tarifte istediler:)

Ayşegül dedi ki...

Cheesecaleinizi 3 yıldır yapıyorum. Her seferinde muhteşem oluyor. Ben de misafirlerim de bayılıyorlar, bana gelecekleri zaman cheesecake de yapıyorsun değil mi diye ön sipariş alıyorum çoğu zaman :) çok teşekkürler bu harika tarif için, sayenizde günün yıldızı ben oluyorum hep :))

tuğba dedi ki...

merhaba
ben bu tarifi birkaç kez denedim ve harika oldu.yiyen herkes bayıldı hazır cheseecake gibi...
aliminyum folyo kullanmadım ama kelepçeli kalıbımı tereyagla her tarafını yağladım.sonuç mükemmmel:)

Kamer dedi ki...

Sevgili Burcu;
Yıllardır bu tarifini kullanarak Cheesecake yapiyorum ve cevremde meshur oldum diyebilirim. Ama her zaman tarifi senden aldigimi soyleyerek vicdanimi rahatlatmaya calissam da buradan sana tekrar tesekkur etmek istiyorum. Eşimin işi nedeniyle değişik şehirlere ve ülkerelere gidiyoruz.Her gittiğimiz yerde yapiyorum ve ikram ediyorum ve harika yorumlar alıyorum. Eşim yakın cafe lere de sat istersen dese de henüz cesaretim yok. Belki bir gün kendi cafe mi açarım...

sevgilerimle

etischocolates dedi ki...

Bu hafta misafirlerime bu tarifi denedim,sonuç mukemmel oldu. Ben buzluktaki visneleri dizip üstüne de az jöle attım.Görüntü de güzel oldu. Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

tarifinizi denedim ancak hem denemiş olmak için hem de daha kolay ulaşılabilirliği açısından herhangi bir krem peynir alarak denedim. tek farkımız 500 gr krem peynir kullandım ve kesinlikle enfes oldu. İş yerimdeki arkadaşlarım da çok beğendi. Teşekkür ederiz.


İpek

gokcen dedi ki...

merhaba, ben bu tarifi yapmak istiyorum ama 3 paket krem peynirin her bir paketi kaç ml olacak? bu durum kafamı karıştırdı. cevabınız için şimdiden teşekkürler.

gokcen dedi ki...

bir de benim rondom yok bisküvileri nasıl ezebilirim acaba?