Pazartesi, Kasım 14, 2005

NE KADAR SANALIZ ?


Sevgili Arkadaşım Wendy, benim ne kadar sanal olduğumu merak etmiş..Yine bloggerların birbirlerini daha iyi tanımaları amacını kapsayan ve benimde hoşuma giden mimlerde birisi.Ben cevaplamadan önce açık açık kendimi çok sanal bulduğumu itiraf etmeliyim. Çünkü, işimin büyük bir bölümünü bilgisayardan ve internetten yapıyorum,alışverişlerimin bazılarını internetten yapıyorum,bankacılık işlemlerimi internetten yapıyorum, çoğu iletişimimi internetten yapıyorum, uzaktaki arkadaşlarımla internetten konuşuyorum vb. liste benim için uzuyor..Şimdi gelelim sorulara,

1-Günde kaç saat internetteyim?
Sınırlı bir saat veremiyorum..Evdeki veya ofisteki bilgisayarımız devamlı açık..ADSL var ,o yüzden internette devamlı açık..Gidip gelip bakarım.

2-Herhangi bir mesajlaşma yazılımı kullanıyormuyum?
Evet. MSN Mesenger.

3-Kaç tane mail adresim var?
3 tane.Blog mailim, kişisel mailim ve iş maili.

4-Benimle bütünleşen bir nick namemim varmı?
pek yok ama ben "pastacı"yı çok seviyorum :) (her ne kadar gerçek bir pastacı olmasamda)

5-İnternet ortamında tanışıp gerçek yaşamımda pekişen arkadaşlıklarım var mı?
Evet var.

6-İnternet üzerinden alışveriş yapıyormuyum?
Evet yapıyorum. Daha çok kitap alıyorum.

7- Lütfen şu cümleciği iki saniye düşünüp aklınıza ilk gelen cümleciği yazınız;
"ya internet olmasaydı"....
Bilemiyorum. O zaman başka şeyler olurdu sanırım..ama istemezdim olmamasını :) Çünkü ben gerçekten bilgisayarı ve interneti çok seviyorum..

Ben eğer arzu ederlerse Başak, Zinnur ve Burcukuşu'nu merak ediyorum.

23 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcucum bu yazını üzerine bir ricam olacak beni de linklerine ekleyebilir misin?
Teşekkür ederim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

nihan merhaba,
tabiki hemen ekledim..
rica ederim..

sevgilerimle :)

Adsız dedi ki...

Hurma ye gününüzde, tariflerimi sizlerle paylaşmaktan keyif alacağım.
Sevgiyle kalın.
Mevlana Lokması
500gr hurma
1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
2çorba kaşığı tahin
1 " " bal
1 " " ceviz
1 " " kuru üzüm
2 adet kuru incir
1 çay kaşığı tarçın
bir tutam karanfil tozu
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
hurmaların çekirdeğini, meyveye zarar vermeden çıkarın.Pirinç, tahin,bal, ceviz,üzüm, incir, tarçın ve karanfili robottan geçirin. Hurmaların içine doldurun.hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
Not:Doğu ve Ğüneydoğu Anadolu'da bayramlarda şeker yerine ikram edilen bir tatlıdır.
Hurmalı Kek
1 su bardağı hurma
2 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 " vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz
4 su bardağı un
Hurmaları bir müddet sıcak suda bekletip, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.İnce ince kıyın.Yumurtaları şekerle çırpın, sütü, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Tarçını serpin. Cevizleri iri
parçalara bölün.Elenmiş unla beraber hamura katın.Kıyılmış hurmaları ekleyin.Dilerseniz büyükçe bir kek kalıbını veya 14 adet muffin kalıbını yağladıktan sonra harcı içine dökün.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.
Hurmalı kurabiye ve hurmalı turta tarifleri de yarın...

Adsız dedi ki...

Burcucum teşekkür ederim.Blog hayatım yeni olduğu için bu sobeleme işi hoşuma gidiyor.Keke gelince yaptık fakat nedense tam kabarmıyor.Kalıp 20cmlik çok ta çırpıyoruz başka bir sorunu olmaması lazım ne dersin fakat tat yerinde.Sevgiler.

Adsız dedi ki...

sennur, ne kadar güzel tarifler bunlar böyle..
çok çok teşekkür ederim herkes adına..
hemen tarif defterime not ediyorum ve en kısa zamanda denemek istiyorum..
yarın hurma-ye günü..kendi blogundada tarif yayınlayacakmısın ?
bu arada kurabiye ve özellikle turta tarifini sabırsızlıkla bekliyorum :)ben turta çok severim de :)

wendycim merhaba,
beni sanal bulup bulmadığını yazmamışsın ama..
bu arada hangi kek kabarmıyor ?
eğer limonlu cheesecake'ten bahsediyorsan , cheesecake kabarmaz..ama başka bir kekten bahsediyorsan hangisi olduğunuda yazarmısın..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Tarifleri sevmene sevindim. Denenmiş ve tadanlar tarafından beğenilmişlerdir.Bloğumu başlatma amacım, sadece kendi yaptığım elişlerini, elişi sevenlerle paylaşmaktı. Öyle de devam etmesini istediğim için, çok sevdiğim mutfak faaliyetlerimi sadece siz yemek bloğu kardeşlerle, zaman zaman paylaşmak bana keyif verecek. Hurmalı turta, yiyen erkekler tarafından çok beğeniliyor. Onlar tatlıyı daha çok seviyorlar, devamı yarın...
Sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

Burcucum kabarmayan cheesecake resimde görünenin yarısı kadar ancak kabardı .YEP Sevgili arkadaşım sanalsın:)))Çok sevgiler:)))))

Adsız dedi ki...

sennur merhaba,
eminim hepsinin tadı muhteşemdir. bizimle paylaştığın için çok teşekkür ederim :) ben en çok turtayı merak ediyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum..
bu arada sitenizi çok beğeniyorum,özellikle çalan klasik müzikle yaptıklarınız çok güzel bir uyum içinde sergileniyor. başarılarınızın devamını dilerim..

wendycim merhaba,
cheesecake'i kaç cm'lik kalıpta yapıyorsun? resimdeki 20 cm. eğer daha büyükse kabarmaz.
bu arada sanal olduğumu bende kabul ediyorum :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun...
Sitemle ilgili sözlerinize, teşekkürler, her zaman beklerim.
Hurmalı Turta
250gr hazır tart veya milföy hamuru
3 yumurta
1 çorba kaşığı mısır nişastası
50gr toz şeker
1/4 litre süt
1 limon
100 gr hurma
100 gr ceviz
1 adet muz
Çapı 24 cm olan bir kalıba, hamuru
yayın.Dibine çatalla delikler açtıktan sonra, folyo serin.Üstüne koyacağınız kuru fasulye fırında kabarmasını önler.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar bırakın.
Şekeri mısır nişastasıyla karıştırıp, 3 yumurta sarısı ve 1 yumurta akını ekleyip, çırpmaya devam edin. Sütü ekleyin, karıştırıp kısık ateşte 10 dakika pişirin.Kabuğunu soyduğunuz muzu, limon suyu ile krema haline gelene dek, çatalla ezin.Cevizleri, çekirdekleri çıkarılıp, irice doğradığınız hurmaları da, kremaya karıştırın, karışımı hamurun üzerine düzgünce yayın. Kalan yumurta akını kar haline gelene kadar çırpın, turtanın üstüne düzgünce sürün.Tatlıyı fırına koyup, tart hamuru sararana kadar bırakın. Afiyet olsun.
Sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Bu siteyele yeni tanıştım ama söyleyebileceğim tek şey 'Muhteşem'. Belki inanmayacaksınız ama nerdeyse bir yıldır şeker hamurun tarifi için uğraşıyorum ve buldum ama hem kafamda bazı soru işaretleri vardı ve bu konuda danışacak hiç kimse yoktu.Geçen hafta sitenizi bulduktan sonra hemen eve gidip tekrar denedim ve harika oldu artık pastalarımı yapabiliyorum..:))teşekkürler ..

Adsız dedi ki...

Merhaba
Siteniz gerçekten muhteşem..sizi tebrik ederim

Adsız dedi ki...

ülviye tekrar merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim..
size yardımcı olabildiğime
inan çok sevindim :)
bu arada yaptığın pastaların resimlerini ve tariflerinide bizimle paylaşmanı dilerim..
özellikle şeker hamurundan yapılan pastaları çok merak ediyorum..eğer mailime gönderirsen yayınlayabilirim..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

deneme

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Tabiki seve seve gönderirim çekimler çok iyi değil ama sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarım.Sanırım mail adresiniz sitede mevcut dimi.?

Adsız dedi ki...

ülviye hanım ,
çok memnun olurum, mail : pastaci.burcu@gmail.com

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bir pastanın resmini gönderdim umarım ulaşmış ve beğenmişsinizdir. Ayrıca bu konuda birileriyle konuştuğum için inanılmaz mutluyum , pasta bende tutku oldu ama paylaşaçak pek kimse yoktu Teşekkürler Burcu hanım...:)))

Adsız dedi ki...

ülviye merhaba,
lütfen bana "hanım" deme, burcu dersen daha mutlu olurum :))böyle kendimi daha yakın hissediyorum..
bende de pasta ve çikolata tutku halinde ve bu tutkumu yaşatmak ve sizlerle paylaşmak beniçok mutlu ediyor..
pasta resmini aldım ve çok beğendim yazdığım gibi..en yakın zamanda burada göreceksin pastanı :)
ayrıca paylaşım için çok teşekkür ederim, benim için gerçekten çok önemli..

Adsız dedi ki...

:))peki Burcu buna bende sevinirim, yani 'hanım' kelimesini kullanmamaya..:))
Beğendiğine sevindim, bende en kısa zamanda İstanbula gelince Beysa'yla Coccolat'a uğramayı düşünüyorum ayrıca vatan cad. sinde bir yer daha var Pasdekor diye orayıda tavsiye ederim.

Adsız dedi ki...

:))peki Burcu bundan sonra 'hanım' yok..:))buna bende memnun olurum..:)
Beğenmene sevindim pastalarımı. En kısa zamanda İstanbula geldiğimde Beysa'la Coccolat'ı ziyaret etmek istiyorum ayrıca vatan cad. sinde Pasdekor diye bir yer daha var.

Adsız dedi ki...

Good design!
[url=http://geqirnsd.com/noud/tqho.html]My homepage[/url] | [url=http://jrhbmfdm.com/qfio/amwq.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Thank you!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Thank you!
http://geqirnsd.com/noud/tqho.html | http://wgeqmndh.com/sdra/hmpo.html

Adsız dedi ki...

Cok Güsel bir Site Benim Hanimda Buradan Alıyormuş Tarifleri Oyrendim :)