Cuma, Kasım 25, 2005

PATATES SALATASI..
































Benim Filiz ile buluştuğumuz gün en çok severek yediğim yiyecek işte bu salata oldu..Çünkü ben patatesi,tulum peynirini,kurutulmuş domatesi ve akdeniz yeşilliklerini birlikte çok seviyorum. En çok patates salatasının tarifi merak edilmidiği içinde ilk önce salatayı yazmak istedim.Hem Filizde" lütfen yazarmısın eşime yapmak istiyorum" dedi..

Malzemeler ;

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 büyük kase karışık akdeniz yeşillikleri
  • 150 gr Taciroğlu tulum peyniri (yarım paket)
  • 6-7 adet konserve kurutulmuş domates
  • 1 paket knorr fesleğenli-kekikli salata sosu tozu
  • gerektiği kadar sızma zeytinyağı
  • toz pul biber - kekik - tuz

Öncelikle patateslerimizi iyice haşlayalım. Haşlandıktan sonra soğuk suya tutup soğumalarını sağlayalım. Daha sonra patateslerin kabuklarını soğalım ve küp küp doğrayalım. Doğradığımız patatesleri bir fırına girebilen borcama koyalım. Üzerine zeytinyağı gezdirelim ve tuz,kırmızı pul biber ve kekik serpiştirelim. Fırında patatesleri 180 derecede 15-20 dakika daha pişirelim. Fırından çıktıktan sonra tezgahaın üzerne alıp soğutalım.

Bu arada akdeniz yeşilliklerimizi yıkayıp bir kaba koyalım. Üzerine peynirimizi elimizle ezerek ilave edelim. Kurutulmuş domatesleri ince ince tahtada kesip yeşilliklerin üzerine ilave edelim. küçük bir kaseye toz sosu dökelim. Üzerine yarım su bardağı kadar zeytinyağı dökelim ve çok az içme suyu döküp iyice karıştıralım. Yeşilliklerin olduğu kaba sosumuzu döküp patates hariç tüm malzemeyi iyice karıştıralım. Mümkünse peynirler iyice ezilsin.

Servis tabağımıza hazırladığımız salatayı koyalım. Üzerine fırından çıkartıp soğuttuğumuz patatesleri ekleyelim.

Gerçekten çok lezzetli ve doyuru bir salata oluyor..

Hepimize afiyet olsun :)

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,

Tarif için çok teşekkür ederim.
Akdeniz yeşilliklerini lütfen yazar mısın?

Adsız dedi ki...

melissa merhaba,
tarif için rica ederim..umarım dener ve beğenirsiniz..
akdeniz yeşilliği genel bir ad, marketlerde hazır yıkanmış şekilde poşetlerin içinde satıyorlar. Metro,macrocenter gibi marketlerde açık olarak tek tekte satıyorlar, yeşil mor renklerde oluyor.zaten ambalajının üzerinde "akdeniz yeşilliği1 diye yazıyor..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba,
Pasta dışında bir tarif görünce şaşırdım. :))
Eline sağlık. Tabak da çok estetikmiş. İçindeki yapraklar reyhan yaprağı mı? Bence patatese en çok yakışan şeylerden birisi peynir diğeri de reyhan. Peynirlerden de en çok Migros'ta satılan "yörük peyniri"ni yakıştrıyorum patates ve salatalara. O peyniri alıp bir süre kaynatıyorum. Hem tuzu azalıyor hem de taze olma ihtimaline karşı içim rahat ediyor. Tavsiye ederim. .)
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

İşte yine ismimi yazmayı unuttum buraya. Yukarıdaki yorum bendendi. :)

Adsız dedi ki...

canım ellerine saglık herşey çok güzel daha dogrusu sizler çok güzelsiniz tarifler tabiki güzel olcak :)

Adsız dedi ki...

başak merhaba,
pastanın yanına yakışır tariflerde vermeye çalışıyorum,bir de Filizle beş çayımızda en çok patates salatasının tarifi istendi onun için hemen yazmak istedim..
evet o yapraklar reyhan ve biliyorsun onu senden öğrenmiştim :)
yörük peynirini hiç denemedim, ben taciroğlunun tulumuna aşığım..ama yörük peynirini merak ettim.salatada kullanmak için alıp denemeyi düşünüyorum :)

Özgül çok naziksin :)çok teşekkür ederiz :))

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucum ,Super bir tat ve en sevdiğim salata ayrıca hocanın dediği gibi domates özellikle kurutulmuşunu ve bol yeşillik kullanman çok iyi olmuş aynısını yaparsak çok faydalı olur.Akdeniz yeşilliği ha çok sevdim.Bizim bahçede kullandığın tür reyhan daha çok fesleğen deniyor burada var.Arada kullanıyorum,makarnalara.Bu arada benim öğretmenler günü postuma bir bak bakalım ne göreceksin:)))))Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

wendycim ,bu salata gerçekten çok lezzetli oluyor. hem sen tuzluları seversin, yapmanı tavsiye ederim..hem faydalı hem lezzetli..daha ne isteriz :)
bu arada öğretmenler günü postuna baktım..annenin öğretmen olduğunu şimdi öğrendim :(( kusuruma bakma love&kisses

Adsız dedi ki...

MERHABA BURCU. REYHANI (FESLEĞENİ) DOLMA VE KISIRLARDA BİRDE PATATESLİ BÖREK İÇLERİNDE DE KULLANMANI TAVSİYE EDERİM. GERÇEKTEN ÇOK YAKIŞIYOR.AYRICA KIŞ İÇİN KURUTULABİLİR VEYA DONDURUCUYA KONULABİLİR.

Adsız dedi ki...

Önerilerin için çok teşekkür ederim Seher :) mutlaka kullanıcağım ..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım,
ben bu salatayı da denedim.yalnız nacizade fikrimi belirtmek istiyorum.gerçekten çok güzel bir salata, sadece toz sosun tamamını koyunca zaten aromalı ve baharatlı olan kurutulmuş domatesle birleşince bence ağır bir tadı oluyor bu nedenle ben bir dahaki sefere paketin üçte birini koymayı düşünüyorum.
sevgiler