Perşembe, Kasım 17, 2005

RENKLİ MUFFINLER
































Yarın Yağmurun okuluna götüreceğim muffinler..Bu gece hazırladım ve dayanamayıp resimlerini çekip sizlere göstermek istedim..

Devamı- Dünden önceki gün sevgili AslıBerry bana mail ile bir soru sordu; "pastaların üstünü kapladığımız kremşanti'ye hiç gıda boyası kullandın mı? "
bende bu soruya cevap verirken aklıma Cuma günü Yağmurun okulu için nasıl bir şey yapabileceğim geldi. Havuçlu muffinler hazırlayıp üzerlerini renkli krema ile süsleyebilirdim. Hem bu şekiller çocukların hoşuna gidebilecekti..
Bende projemi(:)) hemen uygulamaya koyuldum. Böylece Aslının sorusuna cevap vermeme rağmen belki bu tarif daha çok işine yarayabilir diye düşündüm.

Gerekli Malzemeler ;


  • 4 adet yumurta
  • 7 kahve fincanı tozşeker
  • 4 kahve fincanı zeytinyağı
  • 4 kahve fincanı yoğurt
  • 9 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 orta boy rendelenmiş havuç
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 küçük paket sıvı krema (400 ml)
  • 3 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket krema sertleştiricisi
  • yarım çay kaşığı nar kırmızısı toz gıda boyası
  • yarım çay kaşığı sarı toz gıda boyası
  • üzerlerini süslemek için çeşitli şekerlemeler

Bu tarifen toplam 24 adet muffin çıkıyor. Siz 10-12 kişilik yapmak isterseniz ölçülerini yarı yarıya kullanabilirsiniz.























Öncelikle muffinlerimizi hazırlayalım. Şekeri ve yumurtayı derin bir kapta mikser ile iyice çırpalım. Rengi beyazlaşınca içerisine yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim. 2 dakika çırpıp unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim. Tekrar mikser ile karışım yumuşayıncaya kadar çırpalım. Toz zencefil, tarçın ve havuçlarımızı ekleyip mikser ile düşük devirde çırpmaya devam edelim. En son cevizlerimizi ekleyip tahta kaşıkla şöyle bir karıştıralım. Muffin kalıplarımıza önce muffin kağıtcıklarımızı yerleştirelim. Üzerlerine karışımızdan dolduralım. Ben ağızlarına kadar doldurdum ,ayrıca benim muffin kalıplarım 12'li, bu yüzden 2 seferde 24 adet muffin elde edebildim. Fırınımızı 175 dereceye getirip muffünlerimizi pişrmeye başlayalım. Yaklaşık 40 dakika üzerleri kabarıp kızarana kadar pişirelim.
Muffinlerimiz pişince en az 1 saat soğumalarını bekleyelim. Eğer beklemezsek üzerlerine krema sürdüğümüz zaman kremalarımız erir :)
Kremanın hazırlanışı ;
Kremamızı derin çir çırpma kabına dökelim. Öncelikle 1 paket kremayı kaba dökelim. Üzerine 1,5 çay bardağı pudra şekeri ilave edelim. Mikser ile hızlı devirde 6 dakika kadar çırpalım. Üzerine krema sertleştiricisinin yarısı ve nar kırmızısı boyamızı ilave edelim ve 4 dakika daha çırpalım. Kremanın sertleşmesi gerekiyor. Krema sertleşince sıkma torbasına kremamızı aktaralım. ve muffinlerin yarısının üzerine kırmızı kremayı yanlarına çok taşırmadan sıkalım. Üzerini ise evimizde ne varsa şeker, sakız, çikolata vs. süsleyelim. Aynı işlemleri kalan malzemelerle sarı krema hazırlamasında uygulayalım.
Buzdolabında bir gece veya 3-4 saat bekletelim.

Hepimize afiyet olsun..

47 yorum:

Adsız dedi ki...

süper ilk yorumu ben yapıyorum.az önce işyerime geldim .bu saatlerde kesinlikle işte olmuyorum ama işim çıktığı için geldim.içim açılsın diye burcu hemen sitene bakim dedim o da nee yeni bir tarif çok sevindim.işten biraz mola verdim ve hala renkli muffinlere bakıyorum.ben renkli pasta süslemelerine bayılırım .buda çok hoş yarını beklemeden düşüncelerimi yazmak istedim.senin sitene çok alıştım.işlerim internetimi kesse senin tariflerini takip edemeyeceğim diye çok üzülürdüm .İyi ki varsın burcu teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Burcu, muhteşem!!! :))
Bir karnaval bu. :))

Adsız dedi ki...

ben sitenize yeni katıldım.ayrıca pasta tatlı hiç fark etmez çok severim sizinde malzemeleriniz çok ideal evdeki malzemelerle yapabilirim.selam

Adsız dedi ki...

Burcucum harikalar valla bir tane aldım artık yağmurcum bu teyzesine kızmasın:))))Öndeki ahududulu gitti:)))
Supersin ne diyeyim.Ellerine sağlık.Bu arada kullandığımız kalıp 20 cmlikti ama ben bu işten fırını sorumlu tuutum hoş mini fırın ama yinede bilemeyeceğim.
Çok öpüyorum.Love hugs and kisses.
Çocuklarda sağlıklı beslenme hazır draft halinde.

Adsız dedi ki...

Burcucuğum harikasın.Süper olmuş.Sormadan edemeyeceğim artık:) arkadaşım bu güzel pastalar için bir kursa gittinmi:) zaten yeteneğin tartışılmaz ama ayrıca eğitim aldınmı?

sana nazar değmesin

Adsız dedi ki...

Çok şirin ve renkli görünüyor..Gerçi her şey yolunda giderse ve hamileliğim devam ederse senin sitene girmeyi askıya alacağım..))) normalde zaten çoğu kere canım çekerdi ve tadına bakmak isterdim..şimdi ne yapacağım ben..Doktorum bana zaten biraz fazla kilo ile başladın çok ama çok az kilo alman gerekiyor dedi..Hele ki ilk üç ay kilo almamalıymışım..Daha sonrada ayda 1..O nedenleönümüzdeki hafat diyetisyene başlayacağım..Hamilelik diyeti verecek bakalım ne olacak..Doktora soracağım pasta yiyebilir miyim? diye..Ne kadar izin verecek..Belki de vermeyecektir..Bu arada haftaya çarşamba günü görüşebiliriz..O gün ezgi yi aldıktan sonra sana gelebilirizi..Hem de küpeleri vermiş olurum..Seni çok ama çok öpüyorum..Kendine iyi bak..

Adsız dedi ki...

Bu harika görünüyorlar ellerine sağlık. Ama ben tariflerini de istiyorum. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

burcu,
bunlar ne kadar güzel görünüyor, yağmur çok şanslı bir kız ve arkadaşları da :) eminim büyüdüğü zaman "annem ben küçükken öyle neşeli şeyler yapardı ki bana" diye başlayan bir sürü cümle kuracak. ellerine sağlık, çocuklar bunlara bayılacak. eh onların ne seveceğini bu kadar iyi bilen biri olursa niye bayılmasınlar?
sevgiler

Adsız dedi ki...

beyhan merhaba,
inan beni çok sevindirdin :)o kadar güzel şeyler ki söylediklerin..nasıl cevap yazacağımı şaşırdım :))beğenmene inan çok sevindim..bu ara bende hep renkli pastalar ve tatlılar yapmak istiyorum..şeker hamuru ile olan çalışmalara biraz daha ağırlık vermek istiyorum. umarım sizlerede yardımcı olabiliyorumdur..tekrar çok teşekkür ederim..

başak merhaba,
teşekkür ederim :) sende beni bayayı güldürdün..ben bu sözleri bir yerlerden hatırlıyorum sanki :))

elif merhaba,
hoş geldin :) ve teşekkür ederim..evet bir kaç özel malzeme dışında hep evimizde kullandığımız malzemelerle yapmaya çalışıyorum. ama bazı malzemelerinde en azından adresini veriyorum..beğenmene sevindim :))

wendycim afiyetler olsunnn :)yok yağmur kimseye kızmaz merak etme :)
kek belki fırından kabarmamıştır olabilir. ya da çırparken az çırpmış olabilirsin..bende devlatşah gibi videoblogmu yapsam acaba ,o zaman daha net anlatırım yaptıklarımı :)
bu arada yazını merakla bekliyorum, çok teşekkürler şimdiden :))

burcucum merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim güzel sözlerin için..evet eğitim aldım ama ben daha detaylı,daha beni geliştirecek eğitimler almayıda çok istiyorum. Şu aralar okul araştırmam var, sanırım pastacılık okuluna başlıyacağım. Öğrendiklerimi kendi zevkimle birleştirip farklı tatlar yaratmaya çalışıyorum. ama bilmiyorum ne kadar başarılıyım veya olabilirim..ama emin ol akşam yattığımda bile kafamda neler yapabilirim diye düşünüyorum..

ya filizzz..arada izin verir doktorun bir dilim yemene..hem bebişin canı çeker sonra..bence sen öyle aman aman kilolu değilsin ki..2-3 kilodur en fazla..
tamam ,çarşambaya gelmenizi çok isterim..bunun için mailleşelim :))
bende seni ve ezgiyi çok öpüyorum,sen kendine çok daha iyi bak..

songül merhaba,
çok teşekkür ederim..hemen tarifler geliyorrrrr :)

tuğçe merhaba,
umarım severler gerçekten :) çocuklara kek - pasta yapmak inanılmaz zevkli oluyor..renkli renkli kremalar, şekerler vb..çok eğlenerek yapıyorum..çok teşekkür ederim yazdığın mutluluk verici sözler için :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu muffinler çok güzel olmuş bende istiyoruuuuuuuuuuuuuuum:)Bu arada henüz cheescake denemesi yapmadım am şimdide böyle muffinler yapmak istiyorum,listemi durmadan kabartacak görselliği bile iştah açıcı pastalar yapıyorsun..Tüm bunları birde eğitimle harmanlarsan neler olur bilmiyorum :) Herşey gönlünce olsun..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu hanım,
ellerinize sağlık yine çok güzel görüntüler yayınlamışsın bizlere en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.
Sevgiler Hilal.

Adsız dedi ki...

Burcucuğum bende pastacılık kursuna gitmek istiyorum ve bende araştırıyorum:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu bunlar gerçekten çok güzel şeyler. Soruma fazlasıyla cevap verdin, bu hafta sonu en iyi dostumun doğum günü ve bu akşam ona bir pasta yapacağım, şimdi yanına bu şirin muffinlerden de yapsam mı diye düşündüm. Ellerine sağlık harika olmuşlar. Sevgimle, Asli

Adsız dedi ki...

muhteşem
bu siteye bir göz at işine yarayabilir
bayağı bir fazla muffin tarifi var
http://members.aol.com/Jimg004/mufindx.html
buda cupcake bloğu
http://chockylit.blogspot.com/

sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu yine harikalar yaratmışsın. Ellerine sağlık. Mailine gelişmeleri yazdım. Paylaştığın için yeniden teşekkür ederim.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

yeşim merhaba,
limonlu cheesecake'ten sonra umarım bu muffinleride yaparsın :) umarım beğenirsin..ayrıca güzel sözlerin içinde çok teşekkür ederim :)

Hilal merhaba,
çok teşekkür ederim..
eğer denersen yorumlarını beklerim :)

burcucum merhaba,
sana "pastacılık kursu" için önerebileceğim yerler var. ben nerdeyse tüm kurslara katıldım..ben şimdi okula gitmek istiyorum..karşılıklı bilgileşirsek sevinirim :)

aslı rica ederim..yardımcı olabildiğime çok memnun oldum :)
acaba nasıl bir pasta yapacaksın çokkk merak ettim..muffinlerde sofraları çok neşeli tutuyor,bana güvenebilirsin :)
ayrıca arkadaşının doğum gününü kutlamak isterim..nice mutlu yıllara :)

özlem merhaba,
önerdiğin siteler için teşekkür ederim..hemen incelemeye alıyorum..

nihan merhaba,
şimdi maillerinmi okuyacağım..ilk önce yorumlara cevap yazmak istedim..
ayrıca teşekkür ederimmm :))

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu cocuklar icin daha iyisi olamazdi. Coook guzel gorunuyorlar. Renkler cezbedici. Harika suslenmis, ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcucuğum bana kurs önereceksin demekki:)çok mutlu oldum.Mümkünse gittiğin yerlerin hepsini yazarmısın arkadaşım:) çok teşekkür ederim :))
mail adresim: terazi21@hotmail.com

sevgiler...

Adsız dedi ki...

keklerin uzerindeki kremayi merak ettim.genelde yasadigim yerde hazir satilan cupcake lerin kremalari cok tatli ve agir oluyor.o yuzden evde yapmadim hic.bu kremalarin tadi nasil?

Adsız dedi ki...

merhaba burcu.yaptigim yoruma bir seyler oldu bir daha sorayim.keklerin uzerindeki kremayi merak ettim?yasadigim yerde hazir satilan cupcake'lerin kremalari cok agir geliyor bana.o yuzden cesaret edip evde deneyemedim.bu kremalarin tadi nasil?

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,
Muffinler olduğu gibi tariflerinizin tümünü çok beğeniyorum.Pasta konusunuda en favori blogsunuz ve sizi ilgiyle takip ediyorum.
Öğrenmek istediğim birşey var; sıvı krema?Ben daha önce hiç kullanmadım.İstanbul'da hangi markayı söyleyebilirsiniz ve bu kremayı nasıl kullanırız.Bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Başarılarınız devamını diliyorum.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

burcuuus
inanilmaz bir goruntu bu
ellerine saglik
duygu

Adsız dedi ki...

tuhfe merhaba,
çok teşekkür ederim :) dün herkes severek yediğini söyledi. parti vermişler eğlenmişler :)

Burcucum sana tüm bilgileri içeren maili gönderdim,umarım işine yarar :)

uzaktan merhaba,
kesinlikle ağır olmuyor merak etme :) sıvı kremayı az şekerle çırptığım için hafif ve lezzetli bir krema olmuyor. sanırım senin bahsettiğin kremalar bol katı yağlı olanlardan..için rahat yapabilirsin..

Sibel hanım merhaba,
öncelikle nazik sözleriniz için teşekkür ederim :)
sıvı kremayı ben genellikle Tikveşli alıyorum ama metroya gittiysek Rama marka mor paketli kremadan alıyorum. Kremanın kullanışını genelde hep anlatıyorum. Ama temel kullanımı şöyledir ; 1 su bardağı sıvı kremayı yarım su bardağı toz şeker ile veya 1,5 çay bardağı pudra şekeri ile çırparsanız bildiğimiz krem şantiyi elde ederiz. bunun kullanımı çok çeşitli oluyor. eritilmiş çikolata ile karıştırılsa çikolatalı pasta kreması olur vb. Tariflerimde daha detaylı anlatıyorum. umarım yardımcı olabiliyorumdur..

Duygu çok teşekkür ederim :))

Herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çoook tatlılar, çizgi film gibi:)

Adsız dedi ki...

cok sagol burcu en kisa zamanda denemeye calisacagim.

Adsız dedi ki...

Burcucuğum merhaba,
Çok teşekkürler, arkadaşım muzu çok sevdiğinden hafta sonuna muzlu pasta yaptım, ama senin kadar becerikli olmadığımdan hazır pasta tabanı kullandım, görüntüsü de seninkiler kadar mükemmel olmadı ama tadı gerçekten harikaydı. Senin pasta fikirlerinden çok yararlanıyorum. Pasta tabanını ıslatmak için muzlu jöle kullandım mesela. Zaten sana yazacaktım, Portakal Ağacında Hatice bir pastasında kakaolu crem ole kullanmıştı, ben de pastamda ara krema olarak muzlu crem ole kullandım, crem ole tarifinde 500 ml sütle hazırlayın yazıyor, ben koyu olması için Hatice'nin dediği gibi daha az süt kullandım (300 ml kadar), ara kremanın üzerinde de muz dilimleri dizdim, sadece pastanın üstü kötü oldu, süt kreması ile krema sertleştirici kullandım, biraz da pudra şekeri koydum, hem pastayı kaplamaya yetmedi, hemde görüntüsü iyi olmadı, keşke diyorum pastanın üzerini de crem ole ile kaplasaymışım. Çilek çıkınca çilekli crem ole ile pasta yapacağım. Umarım onun görüntüsü güzel olur da mailine yollarım. Sevgilerimle,

Adsız dedi ki...

aslı merhaba,
pastanın güzel olmasına çok sevindim..eminim görüntüsüde güzel olmuştur ama sen abartıyorsundur güzel olmadı diye :)
kremayla kapladıktan sonra üzerine meyve ve çikolata ile süsleyebilirdin. yada pastanın yanlarını çikolata kırıntıları ile kaplayabilirdin, böylece daha şık dururdu..
belkide yapmışındır :)
crem ole de iyi fikir, neden olmasın..ama ben hep kendi kremalarımı kendim hazırlamayı tercih ediyorum,böylece katkı maddesi riski daha azalıyor..,birde pastanın üzerini crem ole ile kapladığında nasıl bir görüntü olur dersin, deneme yapmak lazım..
bence sıvı krema ile yapılan kremalara ağırlık vermelisin, istediğin kıvamı yakalayınca beğeniceğine eminim..
ellerine sağlık :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba harika bir tarif.Oğlumun kreşine yapıp götürmek hoş olacak.Teşekkürler...

Adsız dedi ki...

gül merhaba,
rica ederim..eminim çok hoşlarına gidecektir (ben deneyimliyimde bu konuda :) )

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba,
izmirde yaşıyorum bir pastacılık kursuna katılmak istiyorum ama bulamıyorum bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir yer war mı?
teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Selma merhaba,
benimde bildiğim kadarı ile şu an İzmirde bir pastacılık kursu yok. ama duyduğum bir proje var. Bostanlıdaki Bravo pastanesinin İstanbuldaki Chef's kursu ile ortak bir çalışması olacakmış sanırım. İzmirdede Chef's açmayı veya onun benzeri bir çalışma yapmayı düşünüyorlarmış..bence chefsistanbul.com adresinden takip edebilir detaylı bilgi alabilirsin...

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Nice site!
[url=http://klbryejm.com/ozat/ywpz.html]My homepage[/url] | [url=http://dwymwwgc.com/eilh/rfdq.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Nice site!
[url=http://klbryejm.com/ozat/ywpz.html]My homepage[/url] | [url=http://dwymwwgc.com/eilh/rfdq.html]Cool site[/url]

Adsız dedi ki...

Thank you!
My homepage | Please visit

Adsız dedi ki...

Thank you!
http://klbryejm.com/ozat/ywpz.html | http://bsumfcdw.com/oykr/nitu.html

Adsız dedi ki...

merhaba bende pastacılık kursuna gitmek ve bir pastanede çalışmak istiyorum istanbul anadolu yakasında oturuyorum yardımcı olursanız sevinirim

Adsız dedi ki...

Selda merhaba,

pastaci.burcu@gmail.com
adresine bir özgeçmişini gönderirmisin lütfen..

özgeçmişinde fotoğrafın, iletişim bilgilerin ve daha önce yaptıkların hakkında bilgi olursa memnun oluruz..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hanım size özgeçmişimi gönderebilirim yanlız daha önce hiç böyle bir iş yapmadım ben muhasebe de çalışıyorum isterseniz yinede gönderebilirim teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Selda merhaba,

önemli değil, sen yinede bilgilerini gönder lütfen..yoksa nasıl yardımcı olurum dimi :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba bende pastacılık kursuna gitmek daha sonra da bu alanda çalışmak istiyorum. bu konuda beni yönlendirirseniz çok sevinirim. mail adresim ebru_demir@hotmail.com sevgiler...

Adsız dedi ki...

slm arkadaşlar bakıyorumda burdakilerin çoğu bayan,ama bende pasta kursuna gitmek istiyorum,bir kaç tane yer buldum ama nekadar iyiler bilemiyorum,buişin ticaretine gireceksen biraz mutfağını öğrenelim diyorum,butik pastacılık konusunda bilgilerinizipaylaşmanızı bekliyorum,buiş zormudur kolaymı,artıları eksileri, !!buldozzerr@hotmail.com

Adsız dedi ki...

coellll

Adsız dedi ki...

Merhaba sitenizi çok beğendim. Bende kimyagerim oğlum olduktan sonra işimi bıraktım. Şİmdi pasta yapmak ve ilerletirsem pastane açmak istiyorumi işe halk eğitim pastacılık kursuyla başlayacağım. Sizce yeterli bilgi edinebilimiyim? Daha başka nerelere gidebilirim bana yardımcı olursanız sevinirim Teşekkürler. duygubilgic@hotmail.com

Adsız dedi ki...

işte bu tebrikler burcu kesin kurs arastırıcam

Adsız dedi ki...

selamlar Burcu hanım,

konu ile yakından ilgili olduğunuzu anlamamı sağlayan blogunuzu tesadüfen buldum. çok hoş ve anlaşılabilir zevkli bir blogunuz var. öncelikle bundan dolayı sizi kutlarım.

Vaktinizi almazsam bir konuda bilgi ve yardımı rica edeceğim lütfen.
her nekadar hobi olarak pek çok yemek çeşidi yapabilmekteysemde ne yazık ki başta pogaça ve pasta çeşitleri konusunda yeterli bilgi düzeyine sahip değilim. bu konuda özellikle poğoça v.b. başta olmak üzere pasta gibi konularda tavsiye edebileceğiniz istanbul/avrupa yakasında kurs/eğitim v.b. aramaktyım. ama henüz gözümün tutyuğu bir adrese ulaşmadım. mümkünse bu konuda bilgi ve yardım rica edeceğim. şimdiden ilgi ve alakanıza teşekkürler...

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu hanım ben Esra pastacılık kursuna gitmek ve bir pastanede çalışmak istiyorum bende istanbul anadolu yakasında oturuyorum yardımcı olursanız sevinirim bende size Cvmi yollayabilirim sorun olmazsa teşkkürler

Adsız dedi ki...

Sitenizi ilk defa görüyorum. Ama iyi ki görmüşüm.Yorumlara bakılırsa baya da geç kalmışım :)
Muffinleri severim ama üzerleri renkli olunca bayılırım :D
En yakın zamanda yapacağım. Tek gerekenler gıda boyası ! :D