Cumartesi, Aralık 24, 2005

DAVET -2



































Artık yılbaşı yaklaşıyor..çok az kaldı..yılbaşı kurabiyelerini ve yılbaşı pastasını yapma vakti yaklaşıyor..ben birazdan mutfağa girip renkli yılbaşı kurabiyeleri yapmayı düşünüyorum ve yarında bloguma koymayı..ama bugünü anlatmadan geçmek istemedim..bugün çok güzel bir gündü. Sabah uyandığımda penceremden kar yağıyordu :)hemde lapa lapa..o kadar şiddetli yağıyordu ki..benim için rüya gibi..
Her güzel rüyanın bir sonu olduğu gibi karın bugün sonu oldu..ve biz Emel ablalara çay davetine gittik..o güzel sofradaki güzel yemekleri yerken penceremizden yine lapa lapa kar yağıyordu..
Emel abla bize o kadar güzel yiyecekler hazırlamıştı ki gerçekten çok yedik sanırım..bohça böreğinden , peynirli su böreğine, değişik 2 çeşit salatadan mercimek köftesine ve en sonda güzel bir meyve soslu pasta ile bu güzel karlı günümüzü sona erdirdik..
Artık gerçekten yılbaşına haızrlanmak gerekiyor..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba pastacı,
Blogumda nazik yorumunu görünce sana bir itirafta bulunmak istedim. İnternet günlüğü tutmaya niyetlendiğimde ben de pastacı ismini almak istemiştim (haddim olmayarak). Ama ben çok geç başladım blog yazmaya.. sen benden önce davranmışsın. Çok da iyi olmuş, ben senin kadar hakkını veremezdim bu ismin. Bu vesile ile senin bloğunla tanışmış oldum. Fırsat buldukça da takip etmeye çalışıyorum. Yılbaşı tariflerini de sabırsızlıkla bekliyorum. Selamlar..

Adsız dedi ki...

Bohca borek ne kadar guzel gorundu gozume, annecigimde cok guzel yapar onu. Hazir yufka bulma sansim cok dusuk burada, acaba cinlilerin spring roll hamuru ile denesem nasil olur?
Merak ettim simdi kendi kendime.
Emel ablanin eline saglik.

Adsız dedi ki...

hanimis merhaba,
demek aynı isimleri düşünmüşüz ne kadar güzel :) ama haddim olmayarak deme lütfen çünkü sen çok başarılısın bence..galiba ben haddim olmayarak "pastacı" adını kullanıyorum..sebebide bana hep yakın çevremin "pastacı" demesi oldu :) ama ben yinede çok seviyorum "pastacı" adını..
bu arada senin linkini nerde gördüğümü hatırladım, sevgili sibelde gördüm.. iyi ki de görmüşüm :))

zeynep merhaba,
evet bohça böreği diğer herşey çok güzeldi..senin bahsettiğin hamurun hakkında maalesef bilgim yok ama neden hamurunu sen açmıyorsun :) un,su ve tuz yeterli :))

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Pratiklik acisindan dusundum, Turkiye'de herkesin hazir yufka bulma sansi cok yuksek, hemen yapiliveriyor borekler, vakit darligi yuzunden bende dusundum spring roll'u. normalde hamur acmayan biri degilim cunku. Boreklerimi kendim aciyorum hep.
Amacim vakit tasarrufu.
sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

zeynep merhaba,
haklısın..ben İstanbulda yaşadığım için yufka bulamayanların halini anlayamıyorum sanırım..yoksa senin böreklerini kendinin açtığını tabiki biliyorum..muhteşem şeyler yapıyorsun :))
kusuruma bakma..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba pastacı bende cok guzel borekler pastalar yaparım istersen bir gun gelip tadabilirsin bu arada bende pastacıyım

Adsız dedi ki...

muhammet bey,
çok teşekkür ederim, çok naziksiniz..nerede çalışıyorsunuz? mutlaka tatmak isterim..