Salı, Aralık 20, 2005

ETİMEK SALATASI & PATLICANLI KİŞ & WHISKY'Lİ MUS


































Çok sevdiğim çok tatlı bir insanın çay davetine Cumartesi günü davetliydim..inanılmaz güzel vakit geçirdim..ve o güzel insanı tanıdığım için çok şanslı ve çok mutluyum..
Yaptığı birbirinden güzel tuzluların ve tatlının tariflerini bana dün gece gönderdi..bende hemen sizlerle paylaşıyorum..


ETİMEK SALATASI

2 PAKET ETİMEK
2 SUBARDAĞI YOĞURT
1 SUBARDAĞI MAYONEZ
2 SUBARDAĞI SÜT
2 HAŞLANMIŞ YUMURTA
4 DİŞ SARMISAK
2 SALATALIK TURŞUSU
1/2 DEMET MAYDANOZ
TAZE SOĞAN (İSTEĞE BAĞLI)

MAYONEZ VE YOĞURT KARIŞTIR SARIMSAK TUZ EKLE SÜTÜ İLAVE ET KARIŞTIR. ETİMEKLERİ SÜTLE ISLAT BORCAMA DİZ ÜZERİNE YOĞURTLU KARIŞIMI DÖK ÜZERİNE BİR SIRA DAHA ETİMEK EN ÜSTE YOĞURTLU KARIŞIMI DÖK VE BUZDOLABINDA DİNLENDİR. DOLAPTAN ÇIKARINCA MİNİK MİNİK DOĞRADIĞIN HAŞLANMIŞ YUMURTA,KORNİŞON TURŞU,TAZE SOĞAN,MAYDANOZLA SÜSLE
































WHISKY'Lİ MUS

1 SU BARDAĞI TOZŞEKER (AMA BİRAZ ŞEKERİ AZALTILIRSA İYİ OLUR.)
3 BÜTÜN YUMURTA
4 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
125GR MARGARİN (ERİTİLMİŞ)
1 KAPAK VİSKİ
1,5 PAKET ETİ KAKAOLU BİSKÜVİ

ŞEKERLE YUMURTAYI KÖPÜRTENE KADAR MİKSERLE ÇIRP KAKAOYU EKLE,ERİTİLMİŞ VE ILITILMIŞ YAĞIDA EKLE MİKSERİN DÜŞÜK AYARINDE İYİCE ÇIRP. 1 KAPAK VİSKİYİDE EKLE KARIŞTIR. BİR DİKDÖRTGEN BOORCAMA BİSKÜVİLERİ SÜTLE ISLAT SIRALA ÜZERİNE KAKAOLU KARIŞIMDAN KOY TEKRAR ÜZERİNE SÜTLE ISLATTIĞIN BİSKÜVİLERDEN BİR SIRA DAHA DİZ VE KALAN KARIŞIMIN TÜMÜNÜ ÜZERİNE DÖK.ONUNDA ÜZERİNİ KREMŞANTİ İLE SÜSLE.
NOT:KREM ŞANTİ 1 POŞET KREMŞANTİ 1 BARDAK SOĞUK SÜTLE HAZIRLANIYOR.
NOT 2 :EĞER İSTENİRSE KAKAOLU BİSKÜVİ YERİNE 2 PAKET PETİBÖR BİS
KÜVİ MİNİK MİNİK KIRILIP KARIŞTIRILIR ALÜMİNYUM FOLYOYA SARILIP RULO YAPIP BUZLUKTA BEKLETİLİRSE MOZAİK PASTA ELDE EDİLİR.

































PATLICANLI KİŞ


2 ADET PATLICAN
1 PAKET MİS KREMA
125 GR.MARGARİN(oda sıcaklığında)
1 ADET YUMURTA
2 SİLME ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
RENDELENMİŞ TAZE KAŞAR
TUZ
ALDIĞI KADAR UN


patlıcanları közlüyoruz sıcakken kabuklarını soyup sıkıp kremayla karıştırıyoruz .Diğer yanda margarin,yumurta,kabartma tozu yoğurt ve tuzu koyup biraz cıvık ele yapışan (yapışmayan değil)ele yapışan bir hamur olana dek unu koyup yoğuruyoruz.Borcamı yağlayıp hamuru elimizle yayıyoruz hamurun kenarları 2 cm kadar tabandan yukarıya doğru çıkararak üzerine patlıcan krema karışımını koyupüzerini kaşar rendesi ile süslüyoruz 175 derece fırında pişiriyoruz.(Ben önce 150 derecede biraz pişirip daha sonra 175 dereceye çıkarıyorum ısıyı sizde öyle yapabilirsiniz.


Pastalarımız bölümünde ise sevgili İpek'in şık pastasının tarifini paylaşıyoruz..
Herkesi bu harika pastayı görmesi için bekliyoruz...


Hepimize afiyet olsun..

10 yorum:

Adsız dedi ki...

patlicanli kis yapmamistim hic, hemen denemeliyim, hazir yeni aldigim bostan patlicanlarim varken :))

birde ipek'in pastasinin uzerindeki seker hamurunun olculerini ogrenmem mumkunmu?

sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu'cuğum,

Gene yapmışsın yapacagını :)) Hepsi birbirinden güzel görünüyor. Patlıcanlı kiş ilk denenecekler arasına girdi. Hergün siteni mutlaka ziyaret ediyorum. Sana yetişmem imkansız.. Fakat, her tarifinin çıktısını alıp dosya yapıyorum.

Teşekkürler

Adsız dedi ki...

viskili mus da viski yerine ne katabiliriz???

Adsız dedi ki...

zeynep merhaba,
bende mutlaka denemeni öneririm çünkü gerçekten çok lezzetli bir kişti..arkadaşım hazır konser patlıcan közlenmesi kullanmasına rağmen çok güzel olmuştu, sende bostan patlıcanıyla yaparsın kimbilir ne kadar çok lezzetli olur :)
ipek'in pastasının şeker hamuru hazırmış. sanırım wiltonun hazır satılan foundantlarından..

summer merhaba,
esas ben sana güzel sözlerinden dolayı çok teşekkür ederim :)
bu mamaları ben yapmadığım için hemen hızlı bloga koyabildim :)aslında çok hızlı değilim..ama tatları o kadar çok güzeldiki..mutlaka birini denemeni öneriririm..

şehnaz merhaba,
whiskyli musta arkadaşım bana whisky yerine likör kullanılabilir demişti..ama alköl istemiyorsanız bunu sormam lazım..


herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

evet kesinlikle alkol istemiyorum:)) eğer sorup öğrenirsen sevinirim...

Adsız dedi ki...

Şehnaz merhaba,
hiç alkol konmadan yapılabilinirmiş. sadace biraz vanilya ekleyebilirmişsin..
ya da whisky'e alternatif rom,konyak veya altın likörü kullanılabilinirmiş..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba acaba tar hamurunu bir gun onceden hazirlasak ve ertesi gun pisirsek olur mu?

Adsız dedi ki...

minik patikler,
evet olur..tart hamurunu hazırlıyıp kalıbına yayarsan ve kalıbı güzelce sarıp buzdolabında saklarsan ve ertesi günde buzdolabından çıkarıp önceden ısıtılmış fırında pişirirsen..kesinlikle olur :)

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Sevgili pastacı
etimek salatasındaki 2 bardak sütün yoğurtlu karışıma katılacağına eminmisin? Sanki bana etimekleri ıslatmak için kullanılacakmış gibi geldi.
sevgiyle..

Adsız dedi ki...

şiirn merhaba, haklısın..
bu tarifler dostumun tarifleri ve bana mail ile gönderdi. bende düzeltme yapmadan direk copy paste yaptım..etimekler sütle ıslatılıyor ve üzerine yoğurtlu karışım dökülüyor..

sevgiler..