Çarşamba, Aralık 07, 2005

FARKLI SUNUMLU BİR MOZAİK PASTA & BOLU ÇİKOLATASI...
























Mozaik pasta bizim evimizde çok sevilen bir lezzettir. Özellikle eşim buzdolabımızda devamlı mozaik pasta ve tezgahımızda da ev açımı baklava bulunmasını ister. İşte bugün o nadir günlerden biri :) Buzdolabında mozaik pastamız, tezgahımızda az bile olsa baklavamız var. Bu sefer ben mozaik pastayı klasik görünüşlü yapmadım, aynı bir yuvarlak pasta gibi 20 cm'lik kelepçeli kalıba koyup dondurdum ve donduktan sonrada üzerine çikolatalı ganaş eritip döktüm. En son olarak damla çikolata ile süsledim. Bence görüntüsü çok güzel oldu, "ben çikolatalıyım, ben çikolatalıyım " diye bağırıyor sanki :))

Mozaik tarifi yapımını buradan alabilirsiniz..
Ganaş için ;
- 100 gr bitter çikolata
- 100 ml sıvı krema

Önce kremayı bir cezvede kaynatalım ama çok uzun süre kaynatmayalım sadece 1 dakika kaynatalım. Daha sonra çikolataları kremamızın içerisine kırıp iyice karıştırarak eritelim. Buzdolabından çıkardığımız donmuş mozaik pastamızın üzerine dikkatlice ganaşımızı dökelim. Spatula ile yayalım. En son üzerine damla çikolata serpiştirip tekrar buzdolabına (derin dondurucuya değil) kaldıralım. İnanılmaz güzel görüntüsü, kokusu ve tadı oluyor. Özellikle misafirlerinize yapmanızı öneririm..































Bolu çikolatasını ise bir arkadaşımız hediye getirdi. Kutusu, görüntüsünü ve tadını çok beğendim. Biraz internette araştırınca ülkemizdeki çok değerli bir çikolata çeşidi olduğunu anladım. Bolu'nun şekerleme dünyasındaki duayeni rahmetli Arif Kesim ilk olarak bu çikolatayı yapmış ve geliştirmiş.




Mutlaka Bolu'ya gidip te hediye almak isteyenler bu çikolatayı sevdiklerine alırlarmış. Bu tadı yaşatmayı başaran bir kaç pastane mevcutmuş. Deniz pastacılık, Barış Pastaneleri ve Saray Pastaneleri de bu eşsiz tadı üretmeye başlamışlar..
Eğer sizin de yolunuz Bolu'ya düşerse veya bir yakınınız Bolu'ya gidecekse ondan Bolu çikolatası isteyin lütfen. Gerçekten çok farklı ve eşsiz bir tat..

26 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet, evet kesinlikle çikolatalı ve nefisss. Eline sağlık, Burcu.

Adsız dedi ki...

mozaik pasta tarifindeki "yağ oranı azaltılmış tuzsuz margarin" için marka verebilirmisin bu hafta sonu yapmayı düşünüyorum tşk hülya

Adsız dedi ki...

Burcu o çikolata sosu sanki gerçekten şu anda pastanın üzerinden akıyorlarmış gibi canlı görünüyor. Ben senin fotoğraflarını beğeniyorum, çok güzelller... Ellerine sağlık. Geçen gün senin verdiğin çikolata sosu tarifini yapmıştım, arttı biraz gidip onu yiyeyim bu görüntüden sonra bari..

Kahvaltıya davet etmiştim geliyor musun?

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

herkese selam, bende kendime has bir mozaik pasta yapıyorum cok kolay oluyo kakaolu puding yapıp icine bol miktarda ceviz koyup, bisküvileri kırıp karıstırıyorum sonra ortası delik kek kalıbına döküyorum üzerini düzlestiriyorum, dolaba koyup sogutuyorum sonra servis tabagına ters cevirip dilimliyorum üzerini cikolata sosu ve hindistan cevizi ile süsleyip afiyetle yiyorum.Sonra ben neden kilo veremiyorum, su icsem yarıyo diye söylenip duruyorum :))) siz böyle hos lezzetli tarifler vermeye devam ettikce sanırım hic kilo veremedigim gibi almaya baslayacagım, sitesi olanların kilolarını cok merak ediyorum nasıl formlarını koruduklarını bi tiyo alabilirmiyim acaba :))) hoscakalınnn

Adsız dedi ki...

Burcucum ,
inanılmaz güzel çekiyorsun canlı gibiler(hoş pastalar nasıl canlı olur ama gerçekten dokunulur gibiler)no wonder yeyip duruyorum.Supersin çikolatayı tanıttın buralar için yabancı ama artık aklımızda olacak thanx. bu arada çok ta merak ettim neyse iyisin sevindim.Çok öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Burcucum ,
inanılmaz güzel çekiyorsun canlı gibiler(hoş pastalar nasıl canlı olur ama gerçekten dokunulur gibiler)no wonder yeyip duruyorum.Supersin çikolatayı tanıttın buralar için yabancı ama artık aklımızda olacak thanx. bu arada çok ta merak ettim neyse iyisin sevindim.Çok öpüyorum.

Adsız dedi ki...

burcu merhaba,
çok teşekkür ederim :) çikolataseverleri tanımak çokkkkk güzel..

Hülya merhaba,
"sabah" marka margarini veya Dianın "loess" marka margarini var..ikiside iyi sonuç veriyor..
umarım yaparsın ve seversiniz..

tuhfe merhaba,
memnuniyetle kahvaltıya geliyorum :) yarın değil ama Cuma günü kahvaltı sofrası hazırlayacağım ve resmini çekip o güne yazırım..en sevdiğim öğün kahvaltıdır, beni sobelemene çok mutlu oldum :)
bu arada fotoğraflarımı sevmen beni gerçekten çok sevindirdi ,çok teşekkür ederim :)
sosu sevmenede sevindim..galiba herkesi günaha sokmaya başladım..(kalori açısından..)

tuğba merhaba,
bende bu tarifi keşfetmeden önce hep pudingten mozaik pasta yapardım..aynı delikle kek kalıbına döker dondurur ve üzerine çikolata sosu dökerdim :) sanırım damak tatlarımız benziyor, o zaman bu tarifide seversin..
bu arada bende öyle tığ dal gibi biri değilim :) formumu koruduğum ise hiç söylenmez..tuzluları az yiyorum, tatlımı eksik etmiyorum..birde çok su içiyorum o biraz dengeliyor galiba :)

candancım merhaba,
fotoğrafları beğenmen harika :) çok teşekkür ederim..
bu arada bolu çikolatasını bende ilk defa duydum ve tattım..ülkemize özgü tatlara biraz daha önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum..fırsatın olursa mutlaka sende birgün al tat veya sipariş et..bende çok öpüyorum..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu, fotoğraf süper beni ye diye bağırıyor resmen ellerine sağlık. Canım mozaik pastayı kalıba koyup önce duzlukta dondurup çikolata sosunu koyduktan sonra mı dolabın altına alıyoruz acaba. Cevaplarsan arkadaşlarıma yapmayı düşünüyorum.
Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

burcu eline sağlık..mozaik pasta benim krizim tuttuğunda aklama gelen ilk pastadır:))kalıba dökmek iyi fikir gerçekten..bir dahakine denerim mutlaka:))teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu, cok kolay ama lezzetli bir cikolata tarifi ariyorum. Elimde yari sutsuz bir beyaz bir de kakaolu cikolatam var.Bunlarla cikolata yapmak istiyorum.Yardimci olabilir misin lutfen.
Sevgilerimle
Nilay

Adsız dedi ki...

songül merhaba,
mozaik pastayı hiç derin dondurucuya koymuyorum , hep buzdolabının orta rafını kullanıyorum..böylece çok sert olmuyor, yumuşak ve hoş bir kıvamda kalıyor..arkadaşlarınla afiyetle yersiniz umarım :)

kübracım , kalıpla denemeni tavsiye ederim çünkü gerçek şık bir pasta görünümünde oluyor :)

Nilay merhaba,
benim daha önce denediğim pate tarifim vardı. Buradan ulaşabilirsin. gerçekten çok lezzetli ve şık oluyorlar..denemeni tavsiye ederim..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu ,

Pasta harika görünüyor eşimede yapmalıyım.bu arada seni çok merak ediyorum resmini görmek isterdim.Pastanın sosunu inşallah yapabilirim.Renkli renkli pasta tariflerini ve süslemelerini dört gözle bekliyorum.İyi akşamlar :-))

Adsız dedi ki...

Gercekten cok tesekkur ederim cikolata tarifiniz icin. kefir yerine eksi krema kullanabilirmiyim?
Sevgilerimle
Nilay

Adsız dedi ki...

aa ben billiorum bu cikolatayı,cok leziz. saolsun eminecim getirmişti..

Adsız dedi ki...

beyhan merhaba,
aslında resmim ilk başlarda var..bahar pastası tarifinde :) bu arada sosunu yapması çok kolay, krema ve çikolata sadace..eminim eşinde çok sevecektir..
herşey için teşekkür ederim :)

Nilay merhaba,
rica ederim..ekşi krema olur..sonucunuda bildirirsen çok memnun olurum..

dharma merhaba,
bolu çikolataları güzel gerçekten değilmi :)

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu ben de bayılırım Bolçi'ye. Hatta bu gece Bolu'dan geçeceğiz. Arabayla gidip gelmeyeceğimiz için rahatça duramayacağız bu sefer ama otobüsün durduğu yerde varsa yine alacağım Bolçi'den. Anımsar mısın bilmem ben de bayılarak bahsetmiştim Bolçi'den. Dilersen burada.
Sevgilerimle. :)

Adsız dedi ki...

Başak merhaba,
evet hatırladım şimdi yazını, o zaman sende gördüğümde çok beğenmiştim ama hayal edememiştim nasıl birşey olduğunu, şimdi bendekilerle özdeşince hemen kavradım :)
iyi yolculuklar..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

ben böle lezzetli bi çikolata tanımıyorum..ama şuan istanbul icadiye mah.barışık sok. no 29 üsküdar ist.p.k 34200 bana 2 kilo bolçi gönderirmisiniz..eğer dikkate alırsanız mail olarak yanıtlayınız..SAYGILAR

Adsız dedi ki...

Sema merhaba,
eğer imkanım olsa göndermeyi çok isterdim ama bende İstanbulda oturuyorum :) Boluda otursam veya tanısıklarım olsa göndertirdim ama bizede hediye geldi bu çikolatalar..
o yüzden üzgünüm :(

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu. ne olur ne olmaz diye soruyorum, mozaik tarifindeki paketler 200 gr. olanlar, degil mi? Boy boy paketler var, bir yazabilirsen sevinecegim. Bir de bu tarifin bir yerinde "donmus mozaik pastamiz" demissin, onun icin benim de biraz kafam karisti, buzluga hic girmiyor, ganasi koymadan once buzdolabinda oturmasini bekliyoruz degil mi?

Adsız dedi ki...

Burcu Hn
Merhaba,Bolu çikolatasının enfes tadına aşık olanlardan biriyim bende,bolu'ya gidişlerde dönerken alırım hep,ama deniz pastanesinden...hakikaten çok kaliteli yapıyorlar,bir kaç firma daha var,imren'in çok güzel yaptığını duydum.
Hep derdim,ya şu çikolatayı istanbul'da niye bulamıyorum diye.Çok yakın bir zamanda bundan 20 gün önce Küçükyalı'ya bir arkadaşa uğramak için gittiğimde yol üstünde Memleket pazarı yöresel ürünler isminde bir butik dükkan gördüm,vitrinin de Bolu çikoatası bulunur yazısını asmış,hemen girdim,çok hoş bir dükkan,türkiyenin hemen hemen her yöresinden çeşitli yiyecek maddelerinin satıldığı bir yer.
Deniz pastanesinin ürettiği bolu çikolatalarından satıyorlar.
Hemen aldım bir kendime,bir de arkadaşıma hediye olsun diye.
Şimdi işim olmasa bile oradan geçiyor ve o muhteşem bolu çikolatalarından alıyorum.
Artık bolu'ya gitmeye gerek yok,beyaz çikolatalı ve antep fıstıklı çeşitleri de var.ama ben en çok o siyah çikolatalı olanını seviyorum.

Adsız dedi ki...

slmlar ya çok çok güzeller inanın ya nasıl başarıyorsunuz şaşa kalıyorum sizin bu yapmalarınıza hayranım inanın diyecek kelime bulamuyorum artık neyse hayatınızda işlariniz başarılarınız devamını diliyorum

Adsız dedi ki...

Merhabalar;
Bir Bolu'lu olarak Bolu çikolatamızı beğenmenize çok sevindim.Bu işin aslını ve orjinalini İmren Şekerleme yapıyor.Beğendiğiniz diğer markalar aslını yaşatan taklitler.Demek orjinalini yeseniz ne kadar çok beğeneceksiniz.sipariş için imren şekerleme 0374 2151086 Arif Kesim.Türkiye'nin tüm tatlarınasevgiler selamlar

Adsız dedi ki...

Pasta harika gözüküyor..Ellerinize sağlık.. Rulo pasta tarifi ararken sitenizi ziyaret ettim.
Bolu çikolatasını sitenizde görünce çok sevindim çünki Bolu'luyum. Bolçi (Deniz Pastanesininki) gerçekten çok lezzetli oluyor. İmren'in yaptığı Bolu çikolatasının orjinali ve çok uzun yıllardır onun sayesinde Bolu çikolatasını yiyoruz diğer firmalar kısa süre önce yapımına başladılar. İmren'den de almanızı tavsiye ederim. Bolu'yu bilmeyenler için İmren ve Deniz pastanesinin adresini vermek isterdim ama ne yazıkki adres olarak bilmiyorum. Zaten Bolu'ya geldiğinizde caddede kime sorsanız tarif ederler :) Sevgiler..

Adsız dedi ki...

bolçi ile ilgili yorumlarınız çok hoşuma gitti çünkü bende bir bolçi fanatiğiyim.hatta fabrika adresine ulaştığım için her zaman temin edebiliyorum sizlerlede paylaşmak isterim bolçi (deniz pasta)tel:0 374 275 14 24 fax:0 374 275 24 04 farklı bir lezzet tavsiye olunur

Nasreddin dedi ki...

Bolçi Bolu da Saray Pastanelerinden alınır. Başka bolu çikolatası tavsiye etmiyorum.

http://www.turkiyefirmalari.com/detail.php?id=98