Çarşamba, Aralık 21, 2005

ÇİKOLATALI FIRIN CHEESECAKE (BAKED CHOCOLATE CHEESECAKE)






































Ben gerçekten cheesecake yemesini ve pişirmesini çok seviyorum. Bunun için her türlü cheesecake tarifini denemeye ve en iyisini bulmaya özen gösteriyorum. Ama nedense pişirilmeden yapılan cheesecakeleri çok sevmiyorum ve sevemiyorum da. Bana göre en lezzetli cheesecakeler fırınlanarak hazırlanıyor. Peynir ile çikolata pişince bence ayrı güzel bir lezzet şöleni oluşuyor..ve ben ne yazık ki tadına doyamıyorummmm...
Dün gece elime yeni geçen muhteşem çikolatalı tariflerin yer aldığı "the cook's guide to chocolate" kitabında bu cheesecake tarifini gördüm ve hemen pişirmeye karar verdim. cheesecake'in içerisinde hiç un olmaması dikkatimi çekti ve dün gece pişirdim, buzdolabına koydum. Bugün eve gelince tattım ve sonuç tek kelimeyle muhteşemmmm...
Yine tadına doyamıyorum ve ben bu gidişle ne yapacağımı bilemiyorum. Sanırım ben fazla olan 10 kilomu asla veremeyeceğim. Umarım 10 kilo daha almam !


Gerekli malzemeler ;
  • 2 kare paket bitter çikolata (160 gr)
  • 1 kare paket sütlü çikolata (80 gr)
  • 4 paket krem peynir- 800 ml (mümkünse trakya çiftliği)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı vanilya tozu
  • 3 yumurta (oda ısısında)
  • 150 ml sıvı krema (bir küçük paketi 200 ml oluyor, azaltarak kullanın)
  • 1 yemek kaşığı kakao

tabanı için ;

  • 1 paket kakaolu bisküvi (ben eti kullandım)
  • 100 gr tereyağı

Öncelikle fırınımızı 180 dereceye getirip ısınmaya bırakalım. 20 cm'lik bir kelepçeli kalıbın tabanını ve yanlarını (her tarafını) pişirme kağıdı ile çevreleyelim.

Biskuvileri robotta un haline getirelim. Benim robotum bozuktu elimle ufaladım , cheesecake ayrı bir güzel oldu..denemenizi tavsiye ederim.. tereyağımızı eritelim ve bisküvilerimiz ile karıştıralım. kelepçeli kalıbımızın alt tabanına bisküvili karışımımızı bastırarak yayalım. ve sırası gelene kadar buzdolabına kaldıralım.





Derin bir çırpma kabına 4 paket krem peynirimizi ekleyelim ve mikser ile yumuşayınca kadar çırpalım. daha sonra şeker ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Bir defada tüm yumurtaları ekleyip yumuşak kıvamlı bir karışımımız olana kadar çırpmaya devam edelim. Bu arada çikolatalarımızı benmari usulü eritelim. Kakao ile sıvı kremayı ayrı bir kapta karıştıralım ve peynirli karışımımıza ekleyip bir iki defa çırpalım. En son erimiş çikolatalarımız ekleyip tüm karışımı güzelce mikser yardımı ile çırpalım.
Bisküvili tabanımızı buzdolabından çıkartıp karışımımızı üzerine dökelim. Ve en üstünü spatula ile düzgünleştirelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda 1 saatten fazla pişirelim. Cheesecake'in üzeri iyice kabarıp kızarana kadar pişirmemiz gerekmektedir..

Piştikten sonra tezgahta soğutalım. Soğuduktan sonra ise buzdolabına kaldıralım ve en az 1 gece bekletelim. Ertesi gün buzdolabından çıkaralım ve kağıtlarını çıkaralım. Servis tabağımıza alalım ve dilimleyip dilimlerin üzerini çikolata ile süsleyelim. Ben bolçi ile süsledim..

Hepimize afiyet olsun..

50 yorum:

Adsız dedi ki...

Yine mükemmel görünen bir tarif! :) Ben de bir cheesecake tutkunu olarak tam cheesecakelerle ilgili soru sorma niyetiyle açmıştım sayfayı kii, bi baktım yeni bir cheesecake tarifi :)), süpper valla ne diyeyim :). Yalnız ben hiç cheesecake yapmadım, hep dışarıda genelde Gloria Jeans'te yiyorum, siz de gittiğiniz için belki bilirsiniz diye düşündüm, meyveli cheesecake'ine bayılıyorum oranın da tabanın üstündeki kısmı beyaz oluyor o, bir de kekimsi görüntüsü olmuyor, pişmeyen bir cheesecake olduğundan mı acaba o? Bir de aynı yerde brownili cheesecake yemiştim, onun görüntüsü buradaki gibi daha koyu renkli ve daha kekimsiydi, bana biraz ağır gelmişti, o da pişen cheesecake olduğundan mı? Gloria'nın meyveli cheesecake'i pişmeyenden mi bilmiyorum ama pişmeyenleri "Sevmiyorum" demişsiniz, ama o tarz benzer bi tarif varsa elinizde, tavsiye edebilir misiniz?

Adsız dedi ki...

Nefis duruyor Burcu. Keske soyle ucundan azicik tadabilseydim!

Adsız dedi ki...

Yine, yine, yeniden :) süper güzel görünüyor. Birisi Burcu'yu durdursunnnnn...;) Ellerine saglık, Muhteşem görünüyor..

Adsız dedi ki...

Çok güzel bir tarif ve harika görüntü.
Benim sormak istediğim yaklaşık kaç saat kalması gerekiyor fırında.

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Burcu sana cheesecake tercihin konusunda katılıyorum, bence de pişen çok daha leziz ve hafif oluyor. Bu tarif güzel, bir denemem gerek:)

Adsız dedi ki...

Pastacım Burcum, ancak senden beklenebilecek nefis bir cheesecake daha! Ellerine sağlık! Bir incecik dilimden bişey olmaz canııım.. (olmaz olmaz.. di mi? evet:)

Adsız dedi ki...

BURCU,
KESİNLİKLE HARİKA GÖZÜKÜYOR.. EN KISA SÜREDE DENEYECEĞİM... KREM PEYNİRİN LABNE DEĞİL Mİ?

Adsız dedi ki...

sevgili burcu nefis olmuş ellerine sağlık hemen yapacağım ama yapana kadar nasıl dayanacağımı bilemiyorum:)

Adsız dedi ki...

ilahi pastaci burcu,yine ortaligi mahvetmissin,3paket cikolata,4 paket peynir vede krema...yemeyip yaninda yaydak bile kalori alacagimiz kesin:))
ps;bu arada, ben de pismeyen ve ustu kopuk gibi olan cheesecake tarifi isterem

Adsız dedi ki...

ilahi pastaci burcu,yine ortaligi mahvetmissin,3paket cikolata,4 paket peynir vede krema...yemeyip yaninda yaydak bile kalori alacagimiz kesin:))
ps;bu arada, ben de pismeyen ve ustu kopuk gibi olan cheesecake tarifi isterem

Adsız dedi ki...

pardon sitede mesaj kirliligi yarattim 2 kere cikmis ozur dilerim

Adsız dedi ki...

mercan merhaba,
gloria jeans'i ve oradaki mamaları bende çok severim. ama nedense senin bahsettiğin meyveli cheesecakeni hiç yemedim..bu hafta sonu mutlaka gidip yiyeceğim ve sana fikrimi ve eğer biliyorsam tarifini seve seve vereceğim. bu arada brownicheesecake benim en sevdiğimdir..evet o pişirilerek yapılıyor..demek ki sen pişmeyenlerden hoşlanıyorsun..aslında bende pişmeyen bir meyveli cheesecake tarifi var. işte burada. istersen bir göz at..


zinnur, keşke bende sana ikram edebilseydim..ne güzel olurdu :)

summer merhaba,
beni çok güldürdün..bak bugün yarın birşey yapamayacağım gibi duruyor..yarına çok işim var..yani istemeden durmuş oluyorum :) ama haftasonu tam gaz üretime devam :))

suzan merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim..pasta fırında en az 1 saat kalması gerekiyor. ama benim tavsiyem 1 saat 15 -20 dakikaya çıkmanız. üzerinin iyice kızarması ve kabarması gerekiyor..

Burcu, denemeni şiddetle tavsiye ederim :))

Sibelim Kahvecim :)
bende 1 dilimden birşey olmaz diyerek bu yola başladım..öyle öyle gidiyoruz bakalım..ama tadı gerçekten çok leziz oldu, sana da tavsiye ederim :)

Damla merhaba,
hayır labne değil..trakya çiftliğinin krem peyniri..üzerinde "beyaz krem peyniri" yazıyor. ambalajı beyaz-mavi..
lütfen labne kullanmamaya dikkat et. labne bu tarifte olmuyor..

burcu merhaba,
yaparsan yorumunu bekliyorum..bende bir gece zor beklemiştim..sonra işten eve gelene kadar bayayı bir karın ağrısı çekmiştim :))

dentista merhaba,
haklısın malzemeleri fena değil..ama sonuçta pastanın hepsini yemiyoruz, en fazla 2 dilim..o yüzden bişey oomaz :) hem ben sabah yiyorum böyle tatlıları..gün içerisinde kalorisini harcamaya çalışıyorum..
gloria jeans'e gidip istediğiniz pastayı tadacağım kesin..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu abla :), ilgin için çok teşekkürler, sabırsızlıkla bekleyeceğim meyveli cheesecake hakkındaki fikirlerini ve tarifini. Meyveli cottage cheesecake tarifini almıştım ama hiç jelatin kullanma tecrübem olmadığı için bir türlü jelatin alıp da yapmadım. Ama Mısır çarşısına gittiğim bi gün alıp deneyeceğim inşallah. Gloria Jeans'e en son gittiğimde sakızlı muahellebili cheesecake de vardı, ama meyveliye direk atladığım için deneyemedim :), bir dahaki sefere denemeyi düşünüyorum çünkü değişik bi fikir olmuş bence.

Bu cheesecake de çok nefis duruyor, ağır geliyor desem de bi ara yapıp ince ince dilimler halinde yemem laaazııım :))

Adsız dedi ki...

Burcucum yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık .Bende yapmak isterim çünkü cheese cake sevmeme rağmen sanki pişmişi daha bir damak tadıma uygun deneyeceğim.Öptüm:)))

Adsız dedi ki...

mercan merhaba,
en kısa zamanda gideceğim sana söz..
ve hemen buraya fikrimi yazıp tarifini yapmaya girişiceğim..

candancım merhaba,
bence mutlaka denemelisin..gerçekten çok lezziz oldu ama ince dilimler halinde tüketilmesi tavsiye edilir :)

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık, krem peynir gerçekten 4 paket mi? Başka hangi çeşit peynirle yapabiliriz. Mesela tuzsuz beyaz peynir olur mu? Teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

sude merhaba,
evet gerçekten 4 paket kullanılıyor :)
aslında 6 paketti ben 4'e indirdim..
krem peynirden başka tatlı taze lor peyniride kullanılabilir..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

en iyi cheese cake mascorponee ile olur.elimde dünyanın en iyi 10 tarifi var. isteyenle paylaşa bilirim. kolay gelsin......

Adsız dedi ki...

en iyi cheese cake mascorponee ile olur.elimde dünyanın en iyi 10 tarifi var. isteyenle paylaşa bilirim. kolay gelsin......

Adsız dedi ki...

en iyi cheese cake mascorponee ile olur.elimde dünyanın en iyi 10 tarifi var. isteyenle paylaşa bilirim. kolay gelsin......

Adsız dedi ki...

patiseri77 merhaba,
ben istiyorum..benimle paylaşırmısın ?
istersen pastaci.burcu@gmail.com adresine gönderebilirsin..

teşekkür ederim..

sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba pastacı, iyi bayramlar. Ben patiseri77 adresine ulaşamıyorum. İstersen faruk_elcukka@hotmail.com dan görüşebiliriz. iyi çalışmalar........

Adsız dedi ki...

merhaba tarifinizi denemek istiyorum ancak kalıbın büyüklüğü ve fırının derecesi konusundada bilgi verebilirmisiniz.teşekkürler

Adsız dedi ki...

merhaba tarifinizi denemek istiyorum ancak kalıbın büyüklüğü ve fırının derecesi konusundada bilgi verebilirmisiniz.teşekkürler

Adsız dedi ki...

Nur merhaba, kalıbımız 20 cm, fırınımızın sıcaklığı ise 180 derece olacak..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Bu tarifi de ilk fırsatta deneyeceğim. Cheesecake tariflerinizi sırayla deniyorum. 2 denememin 2side çok güzel oldu. Bir sorum olacak. Benmari eritmek yerine mikrodalgada eritebilir miyiz çikolataları. Ben bu akşam deneyeceğim. Az önce Lezzet dergisi sayfasında gördüm. Donmuş tereyağ ve çikolatalarınızı mikrodalgada eritebilirsiniz diyor.
sevgiler
Pınar

Adsız dedi ki...

Bu tarifi de ilk fırsatta deneyeceğim. Cheesecake tariflerinizi sırayla deniyorum. 2 denememin 2side çok güzel oldu. Bir sorum olacak. Benmari eritmek yerine mikrodalgada eritebilir miyiz çikolataları. Ben bu akşam deneyeceğim. Az önce Lezzet dergisi sayfasında gördüm. Donmuş tereyağ ve çikolatalarınızı mikrodalgada eritebilirsiniz diyor.
sevgiler
Pınar

Adsız dedi ki...

pınar merhaba,
cheesecake tariflerini beğenmenize çok memnun oldum gerçekten :)
çikolatayı benmari usülü eritmek yerine mikro dalgada eritebiliyorlar..ama bunun zamanını çok iyi ayarlamak gerekiyor. çünkü çikolata 1-2 saniye fazla kalsa hemen yanabiliyor. en ustaca, en lezzetli, en güvenilir yöntem benmaridir. ben hiçbir zaman mikrodalgayı kullanmayı tercih etmem..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Ben bir kere denemiştim benmariyi ama başarılı olamadım. Çikolatalar erimemişti:)Sanırım biryerlerde bi yanlışlık yaptım. Ama mutlaka benmariyi öğrenmeliyim. Çünkü en güzel tariflerde çikolatalar hep benmari ile eritiliyor. Rica etsem kendi yöntemini anlatabilir misin? Ne kadar beklemem gerekiyor. Uzun süren bir işlemmi? bu konuda cahil kaldım:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu
kendi benmari yöntemini anlatabilir misin. Ne kadar beklemek gerekiyor?
Söylemesi ayıp benmari yöntemini ben bir kere denedim olmadı. Çikolatalar erimemişti:)

Adsız dedi ki...

pınar tekrar merhaba,
benmari için, önce orta boy bir cezvdede su kaynatmalısın. suyun kaynamasını beklerken bir yandanda çikolatalarını bıçakla kıy. ve kestiğin çikolataları cezvenin ağzına uyacak ısıya dayanıklı bir tabağın içene koy. su kaynadıktan sonra ocağın altını kapa. çikolatalarını suyun buharının üzerine yerleştir ve devamlı karıştırarak çikolataların buharda erimesini sağla..
işte bu kadar :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bende bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim. Ayrıca geçenlerde brownili cheesecake denedim. Sonuç mükemmeldi. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Ayrıca patiseri77 tariflerini benimlede paylaşırsan çok sevinirim. MAİL ADRESİM:
havvakarnabat@hotmail.com. teşekkürler

Adsız dedi ki...

TARİFİNİZ GÜZEL GÖRÜNÜYOR BENDE BİRŞEY İSTİYORDUM TEŞEKKÜRLER

MCZ dedi ki...

merhaba burcu burdaki pişirme kağıdı dediğin yağlı kağıt mı veya o olabilir mi? benim aldığım kalıp zaten akıtıyor.Cvaplarsan sevinirim bu akşam yapmayı düşünüyorum

Burcu ÜNAL dedi ki...

Merve merhaba,

Evet, pişirme kağıdı yağlı kağıttır, Rengi beyaz olan..,

sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhabalar Burcu, blogundaki birkaç tarifini denedim. denediklerim hep harika oldu. Bende bu defa cheesecake denemeye karar verdim ve püf noktalarını öğrenmek için butün cheesecake tariflerini okudum hatta bazılarını ezberledim diyebilirim:P bu tarifi yapmaya karar verdim, ancak elimdeki kelepçeli kalıp 26cm çapında miktarı nasıl arttıracağımı bilemedim. yardımcı olursan çok sevinirim.kolay gelsin öpüyorumm

Burcu ÜNAL dedi ki...

İrşad merhaba,

Ölçüleri 2 katına çıkarabilirsin..

sevgiler

Burcu

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu, tariflerini sürekli deniyorum ama bazen yorum yazmayı unutuyorum. Hepsi çok başarılı ve lezzetli şeyler. Bu tarifini uyguladım tadı harikaydı, hele dördüncü gün kalan son dilim mükemmeldi. (kendime saklıyorum son üç dilimi ve hergün bir dilim anında mideye iniyor) Oğlum krem peynirini sevmiyor ve hemen anlıyor, kokusu ve tuzundan dolayı.. Ben krem peynirli tatları daha çok seviyorum ama ona yönelik yapıldıgı için mecburen labne peynirli yapıyorum. Bu tarifi labne ile yaptım son seferinde, tadı harikaydı yine... Paylaşımın için gönlüne sağlık, teşekkürler sevgimle, Fazile

pınar dedi ki...

Burcu Hanım merhaba,

Öncelikle limonlu cheesecake tarifiniz için size çok ama çok teşekkür ederim. Şimdiye kadar en az 10 defa yapmışımdır ve ne zaman yapsam 2. güne kalmadan bitiyor.

Şimdide çikolatalı tarifinizi denemek istiyorum, fakat benim merak ettiğim dokusu limonlu cheesecake' in dokusuna benziyor mu?

Tarifinizi tamamen bitter çikolata ile yapsam çok mu baygın bir tadı olur? Bir de bunları muffin kaplarında yapmak istiyorum. Sizce bu ölçülerden kaç tane muffin kabında cheesecake çıkar?

Tekrar teşekkür ederim. Hoşça kalın.