Cumartesi, Aralık 10, 2005

KAHVALTI..































Sevgili Tuhfe beni kahvaltı mim'ne davet etti..bu beni çok mutlu etti çünkü gün içinde en çok sevdiğim öğün kahvaltıdır. Özellikle ailemle kahvaltı yapmaya bayılırım :))

1- Normal bir günde nasıl kahvaltı yapıyorsun?

Eğer evdeysek tabii ki kahvaltı sofrası hazırlıyorum. Çayımızı demliyorum, eşime ve kızıma yumurta haşlıyorum, kepek ekmeklerimizi kızartıyorum, domates&salatalık kesip onları zeytinyağlıyorum, peynir çeşitlerini ve zeytin çeşitlerini mutlaka hazırlıyorum..
Ama eğer işimiz var ve evde değilsek, tost veya poğaça ile meyve suyu içiyorum..Pazar günleri mutlaka dışarıda kahvaltı ediyoruz. Ya brunch'a gidiyoruz ya da Ormana gidip yürüyüş yapıyoruz. Ya ormanda piknik yapıyoruz ya da Sarıyer'e pide yemeğe gidiyoruz :)

2-Hafta sonu nasıl kahvaltı yapıyorsun?
Biraz yukarıda ki soruda da bahsettim..Cumartesi genellikle evimizde ben sofra hazırlıyorum. Ara sıra milföy ile börek yapıyorum (eşim ve kızım çok seviyor), bazen sucuk bazen de omlet hazırlıyorum..
Pazar günleri ise mutlaka dışarıda yiyoruz. Hatta gittiğim bazı brunchlardan blogumda bahsetmiştim. En çok Paul'un brunchını beğeniyoruz. Geçen hafta Ataköy'de ki Emin Pastanesinin brunchına gittik ve orayıda çok sevdik. Çeşit olarak yok yok :)

3- Ne zaman kahvaltı yaparsın?
Bizim saatlerimiz biraz değişir..Haftasonu canımız ne zaman isterse ama haftaiçi daha erken tabi ki..

4-Belirli aile gelenekleriyle veya inanışlarıyla büyüdün mü, bunlar neler?
Kahvaltı yapmadan evden asla çıkmazdım. Sabahları okula giderken ya Hikmet Teyzem ya da Babam bana kahvaltımı yaptırırlardı. Ekmek kızartıp üzerine tereyağ sürerler yanınada bir dilim beyaz peynir koyarlardı :)

5-Beslenme çantanı düşündüğünde neler hatırlıyorsun?
Beslenme çantam her zaman çok güzel olurdu. Börekler, kekler, sandviçler, sütler, meyvalar :) Ama en çok aklımda kalan ben yuvaya ve ilkokul 1-2 ye giderken öğlenleri teyzemin okula gelişi ve bana soğulmuş havuç dilimleri, jelibon ve çikolata getirmesiydi..

6- Senin için lüks bir kahvaltı nedir!
Balayımız için Paris'e gitmiştik. Orada kaldığımız küçük otelin sabah kahvaltılarını gerçekten çok sevmiştim. Kruvasan, reçel, peynir ve çikolata ezmesi..bu güzel şehirde, öyle güzel şirin bir otelde o kahvaltıyı tekrar yapabilmek benim için gerçekten şu an için bir lüks..

7- Nasıl, nerede ve ne zaman kahvaltı etmek istersin?
Eşimle ve kızımla olsun yeter..Evimizde kahvaltı yapmak bizim için çok keyifli ve ben halimden memnunum :)

8-Hayatında hatırladığın özel kahvaltı var mı, onu özel kılan nedir?
Evet var..Hamili olduğumu eşimle yeni öğrenmiştik..ve doğum yapıp yapmamak konusunda çok kararsızdık .(zamanlama olarak) o sabah kararsız bir şekilde Teşvikiye Kafeye kahvaltı etmeye gittik ve biz Yağmuru doğurmaya karar verdik :) o hayatım boyunca yediğim en zevkli kahvaltıydı :))
































9- Kahvaltı masanda eksik olmamasını istediğin şey nedir?
Kepek ekmeği, limonlu ve esmer şekerli çay, beyaz peynir, domates&salatalık..

10- Kahvaltı konusunda söylemek istediğin başka şey var mı?
Okuduklarınızdan da hissettiğiniz gibi benim hayatımda kahvaltı gerçekten çok önemli ve güzel bir yere sahip..ailemin bir araya gelerek paylaştığı en güzel sofra kahvaltı sofrası..akşam yemeklerini pek birlikte yiyemiyoruz..
Sanırım önemli olan sevdiklerimizle bir arada olduğumuz sofralar bizim için en değerli sofralardır..nerede ve ne yediğimiz önemi ikinci sırada yer alıyor..

11- Bloğundan bize kahvaltıya önereceğin tarifler önerebilir misin?
Kahvaltı önerileri- 1 ve Kahvaltı önerileri-2 & muska böreği

Bende Başak'ın , Wendy'nin ve Burcu'nun kahvaltılarını merak ediyorum..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

BUrcucum ,
tesadüfe bakarmısın seni sobelemeye gelip kebdimi sobelenmiş buldu buna ancak kalp kalbe karşıymış denmezde ne denir.seni soneledim arkadaşım ayrıntılar blogda ayrıca birde surpriz koytdum kendimle ilgili bakalım ne diyeceksin.Teşekkürler en kısa zamanda yazacağım.Çok öpüyorum yağmurcumu ve seni akşam aşağıdaki pasta için yorum bırakamadım bakalım bu nasıl olacak.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Çok teşekkürler Burcu kahvaltı ile ilgili paylaşımların için. Tabakta küflü peynir görüyorum benim de çok sevdiğim peynir çeşididir. Yağmurla ilgili kahvaltı anın çok hoştu.
Kahvaltıların neşeyle dolsun...

Adsız dedi ki...

Burcucum örtmenim kahvaltı sorularını almaya geldim vede ayrıca da daha ayrıntılı okurum dün heyecandan okuyamamıştım :))))Pazar sayfası hazır:)))Çokkk öpüyorum:))))Sobe hususunda fikrimi yazdım ama zorlama yok nasıl istersen ok.

Adsız dedi ki...

wendycim, bizim gerçekten galiba kalibimiz karşı karşıya :))
kahvaltı sorularının cevabını sabırsızlıkla bekliyorum, senin sobelemeni ise senin bulduğun çözümle yapacağım..yani elişi bölümlerini mecburen atlayıp kendim ile ilgili olan kısımlarını yazacağım..umarım hoşuna gider :)

tuhfe merhaba,
rica ederim, esas ben teşekkür ederim.. küflü peyniri yani rokforu eşim çok seviyor..bu yüzden hep soframızda..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcucuğum beni sobelediğin için teşekkür ederim çok mutlu oldum.en kısa zamanda yazacağım:)