Pazar, Aralık 11, 2005

YUMUŞAK ÇİKOLATALI VE AHUDUDU SOSLU PASTA..






































Dün Yağmurla çoğu zamanımız evde geçti. Yağmurun biraz nazlı günüydü :) Benimde canım aşırı derecede yumuşak çikolatalı ve meyve soslu bir tatlı çekiyordu. Mutfağa gidip malzemelerime baktım ve ortaya tam istediğim gibi bir pasta çıktı..
Çikolatalı puding kıvamında bir sos hazırladım, içerisinde çikolata erittim, ocaktan aldıktan sonra içerisine kakaolu ve sade bisküvi ufaladım ve sosun içerisinde iyice erittim. Üzeri içinde derin dondurucudaki ahududuları kullandım. Ve tüm malzemeyi kare bir borcama döküp yarım saat buzdolabında beklettim. Ve sonuç ise yumuşacık, bol çikolatalı ve ahududu aromalı güzel bir pasta oldu..

Gerekli malzemeler ;
  • 4 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 3,5 su bardağı süt
  • 80 gr bitter çikolata
  • yarım paket burçak bisküvi
  • yarım paket kakaolu bisküvi
  • 200 gr ahududu veya herhangi sevdiğiniz bir meyve
  • yarım bu bardağı tozşeker
  • yarım limon suyu
  • yarım çay bardağı içme suyu
  • 1 paket tart jölesi

Öncelikle muhallebi kıvamındaki sosumuzu hazırlayalım. Un, kakao ve şekeri orta boy bir tencereye koyup üzerine sütümüzü ilave edelim ve ocağa koymadan tüm malzemeyi karıştıralım. Orta hararetli bir ocakta devamlı karıştırarak pişirelim. Kaynamaya yakın içerisine bir kare paket bitter çikolatamızı ekleyip iyice eriyene kadar karıştıralım. Ocaktan tenceremizi alıp içerisine bisküvilerimizi kıralım ve iyice büskuvileri sosun içerisinde eritelim. Kare bir borcama sosumuzu döküp buzdolabına kaldıralım.

Ahududularımızı yıkayıp küçük bir tencereye alalım. Üzerine şeker ve suyumuzu ilave edip orta hararetli bir ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan sonra içerisine limonumuzu ekleyelim ve biraz daha kaynatalım. Tart jölemizi kaynayan ahududu sosumuza ekleyip devamlı karıştırarak hafif jöleleşmesini bekleyelim. Ocaktan aldığımız ahududu sosumuzu buzdolabından çıkardığımız çikolatalı sosumuzun üzerine döküp üzerini düzleştirelim. Ve tekrar buzdolabına koyalım. 30-40 dakika sonra tatlımızı servis yapabiliriz..

Hepimize afiyet olsun..



16 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili burcu Çok güzel olmuş. Bir anda güzel bir pasta yaratmışsın. eline sağlık :)

Adsız dedi ki...

oooo çok güzel ve leziz duruyor en yakın zaman da denemek gerekiyor vişneli de yapılabilirmi ne dersin burcucum eğer vişne kullanırsak yarım bardak şekeri 1 bardağa çıkarsam iyi olurmu senin ahududulunun şekeri iyi gelmişmiydi derin dondurucumda vişnem varda onu değerlendirmiş olurum.Senin de ellerine sağlık sevgiler.

Adsız dedi ki...

Burcucum merhaba harika bir tat mutlaka inanılmaz güzel görünüyor.Ellerine sağlık yakın olsaydıda beraberce yeseydik keşke.))))kahvaltı sorularımı cevapladım ama resim olarak bir sürpriz koyacağım şimdi onu arayacağım acalasi yok sanırım bakalım sevecekmisin.Bu arada elişi sobeni yazacağın için sevindim.Teşekkürler.))) çok öpüyorum.)))Yağmurcumuda tabiiki

Adsız dedi ki...

Burcucuğum nefis bir pasta olmuş ellerine sağlık.Bende geçen hafta dondurulmuş vişne almıştım.Bu pastayı vişneli yapmayı düşünüyorum.

Eminimki sevgili Yağmur pastaya bayılmıştır:)

Adsız dedi ki...

Derya ,çok teşekkür ederim :)

Zuhal merhaba,
Vişneli tabiki olur hatta çokta güzel olur..sizin ailede şekerli seviliyorsa istersen 1 bardak şeker kullan..ama ben çikolatayla şekeri çok sevmiyorum, genelde meyvelere az şeker koyuyorum..az şekerli seviyorsanız yarım ölçü yeterlidir..
ayrıca çok teşekkür ederim :)

wendycim gerçekten sana ikram edebilmeyi çok isterdim, yanınada alırdık kahvelerimizi :))
el işi sobeni tabiiki yazıcağım..bende seninkini sabırsızlıkla bekliyorum :))

burcucum merhaba,
vişneli gerçekten çok daha güzel olur belkide..denersen yorumunu tekrar beklerim..
Yağmur gerçekten de çok sevdi :))

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Konuyla ilgisi yok ama badem ezmesi tarifi nerden bulabilirim ya da yapmasını biliyormusunuz?

Adsız dedi ki...

Tülün Hanım merhaba,
bildiğim bir badem hamuru (marzipan ) tarifi var. Aynı şeker hamurunu benzer ama daha lezzetli ve yapımı daha çok malzeme gerektirir..

Badem Hamuru
- 3 çay bardağı kavrulmamış kurutulmuş badem
- 1,5 çay bardağı elenmiş pudra şekeri
- 200 gr robottan geçirilmiş tozşeker
- yarım çay bardağı glikoz
- 1 veya 2 tatlı kaşığı gülsuyu veya badem özü ekstresi
- yoğurmak için pudra şekeri

Rondo robota bademleri,pudra şekerini ve rondodan geçirilmiş tozşkeri ilave edelim ve toz un haline getirelim. İçerisine glikozu ve gülsuyunu(veya badem özünü) ekleyip yoğuralım. Eğer kuru olmuşsa 1-2 tatlı kaşığı su ilave edip tekrar karıştıralım. Kullanacağınız yere göre tatlı kaşığının ucuyla çok az gıda boyası ilave ederek renklendirebilirsiniz.
oda ısısında tamamen bezle sarılarak 1 hafta muhafaza edilebilir.
Buzdolabında 4 hafta, derin dondurucuda 3 ay saklanabilir. Kullanmadan önce çözmeniz yeterlidir..

sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

ne güzel bir fotoğraf olmuş!
alttaki alttaki!
(üstteki de güzel ama diğeri çoook daha yaşamdan.. iki güzel yüz var, iki güzel yürek!)
tijen

Adsız dedi ki...

Mmmh, harika harika! Sevgili Burcu, yakinda file dönecegim! :))

Adsız dedi ki...

burcu merhaba.böyle pratik tariflere bayılıyorum ben.benimde dondurucuda vişnelerim var.bende onlarla yapayım diye düşündüm..eline sağlık..

Adsız dedi ki...

tijen merhaba,
bencede çok güzel iki yüz..insana yaşama sevinci veriyor..Zuhal hanımla tanıştığım için gerçekten çok mutluyum..

nazan merhaba,
yok yok merak etme..esas ben fil olurdum..ama daha idare ediyorum :)

kübra merhaba,
vişneli yapmayı bende çok istedim bak..sanırım ahududuludan dahada güzel olur vişnelisi..eğer yaparsan lütfen yorumunuda bildirirmisin..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çok çok teşekkür ederim. sevgiyle..

Adsız dedi ki...

Merhaba, pastalarınız cok güzel görünüyor da benim biraz kafam karisti. Bu resimde görmüs oldugumuz oturan bayan bildigimiz Suna Pekuysal degil mi? Neden Zuhal Hanim diyorsunuz?

Adsız dedi ki...

Merhaba, pastalarınız cok güzel görünüyor da benim biraz kafam karisti. Bu resimde görmüs oldugumuz oturan bayan bildigimiz Suna Pekuysal degil mi? Neden Zuhal Hanim diyorsunuz?

Adsız dedi ki...

tülin rica ederim, umarım yardımcı olabilmişimdir..

beril merhaba,
ben hemen kafandaki karışıklığı düzelteyim..resimdeki bayanlardan saçı topuz olan Zuhal Yalçın, yanındaki bayan ise Suna Pekuysal..Zuhal bana bu resmi gönderdiği için ve bende çok sevdiğim için bu fotoğrafı kullanıyorum..sadace Zuhalin kafasını kesip yayınlamak istemedim..yanında dünya tatlısı bir insan oturduğu için onunda resmini yayınlamak istedim..işte hepsi bu :)
bu arada teşekkür ederim..

herkese sevgiler..

yaseminsakin dedi ki...

bu arada ellerinize saglık demeyi unutmusum ,o kadar kızmısım ki:)
sevgiler