Çarşamba, Ocak 11, 2006

BAYRAM ÇİKOLATASI ARAYIŞI..
































Bayram devam ediyor..biz her bayram İstanbuldan ayrılmayız çünkü iş gereği eşim ve bazen ben Bayramlarıda çalışırız..ama tatile bayramdan sonra çıkacağız :))
Dün bayram ziyaretlerimizi yaptık.Önce benim anneme daha sonra da eşimin ailesine gittik. Anneme yaptığım baklavayı ve truflardan iki paket götürdüm. Biri annem için, biri de Ergül Teyzem için..Kayınvalideme ise yine yaptığım truflardan götürdüm. Bizim evdekileri de Yağmur yedi. Böylece evimizdeki bayram çikolataları sona ermiş oldu..

























Evdeki çikolatalar sona erince bende bayram çikolatası arayışına girdim. Bizim evin en yakınındaki alışveriş merkezine gittim..Hazır çikolata almak istemiyordum, amacım birkaç farklı çikolata bulup ,o çikolatalardan kendi çikolatalarımı yapmaktı. İlk değişik bulduğum çikolata eski ünlü markalardan "Mabel" oldu..Bilirsiniz Mabel çikolataları ve çikletleri çocukluğumuzun hatıralarıdır. Bende bakınırken kocaman 300 gr'lık Mabel çikolatalarını farkedince gözlerim kocaman açıldı :)Marketlerde satılıyormu bilmiyorum ama ben alışveriş merkezindeki bir standan aldım. Aslında sadace bitterli mabel alacaktım ama yanlışlıkla antep fıstıklısını almışım. Bunu eve gelince farkettim. Gidip değiştirmeyi düşündüm ama içimden bir ses nedense "dur" dedi.































Gittiğim alışveriş merkezinde makro center var. Orada çok güzel çikolatalar var . Daha önce ki Browni tarifimde Milkanın sütlü bitter çikolatasını kullandığımdan bahsetmiştim. Bu çikolata ile gerçekten çok güzel sonuçlar alınıyor. Sütlü bitteri her türlü tatlı yapımında çekinmeden kullanabilirsiniz. Truf, browni, çikolatalı kek, krema vb. yapımında çok başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor. Benmari usülü eritirken hiç sorunsuz eritilebiliniyor.

Birde Milkanın kahveli çikolataları çıktı. Bu çikolataların tadıda çok farklı ve lezzetli. Bu çikolatalarıda değişik bir tarifte kullanmayı planlıyorum.. En severek aldığım çikolata ise Lindt'in %85 oranında kakao içeren tam bitter çikolatası. Asıl çikolatalı tarifler bilindiği üzere bitter çikolata ile yapılır. Bazı özel tarifler ise acı bitter çikolatadan yapılır. Lindt'in hem %70 kakao içeren hem de %85 kakao içeren çikolataları mevcut. Artık gerisi sizin damak tadınıza kalıyor..

Eve geldiğimde Yağmurla birlikte akşam yemeğimizi yedik. Benim canım tatlı istedi ve evde bu ara yaptığım tatlılardan hiçbiri kalmamıştı. Bende en son aldığım Antepfıstıklı Mabel çikolatadan tatmak istedim. Ve tattığımda iyi ki yanlışlıkla bu çikolatayı almışım dedi. Çocukluğumun lezzeti artık geri döndü..ve bayram şekerliğime antep fıstıklı çikolatalar olduğu gibi yerleşti..

Tekrar mutlu bayramlar..

13 yorum:

Adsız dedi ki...

bir tanem bizim için yaptıgın baklava ve çikulatalara sonsuz teşekkürler gelenlere büyük bir gururla ikram ettim sagol

Adsız dedi ki...

bir tanem bizim için yaptıgın baklava ve çikulatalara sonsuz teşekkürler gelenlere büyük bir gururla ikram ettim sagol

Adsız dedi ki...

bir tanem bizim için yaptıgın baklava ve çikulatalara sonsuz teşekkürler gelenlere büyük bir gururla ikram ettim sagol

Adsız dedi ki...

Burcucum tüm aile ile birlikte nice sağlıklı mutlu,huzurlu,bereketli iyi bayramlarrrr geçirmeniz dileklerimle:))))En sevdiğim çikolata antep fıstıklıdır :)ağızda çıtır çıtır dökülmesi inanılmaz bir tat:))) bayılırım:))))Truflar harika acaba yapabilirmiyim:))))deneyeyim bugün:)))annene hürmetler seniş ve yağmuru çokk öpüyorum.Bu bilgisayar arızası beni senin harika tatlarından birazcık uzak bıraktı artık telafi ederim dimi:))))

Adsız dedi ki...

Bu siteyi yeni keşfedenlerdenim.İyi ki de bulmuşum.Emeği geçenleri tebrik ediyorum.Ayrıca herkese "İYİ BAYRAMLAR..."

Adsız dedi ki...

candan merhaba,
trufları beğenmene çok memnun oldum, umarım denemişsindir..evet bu aralar çok uzak kaldın bizlerden..özledik seni:)
umarım bayramın güzel geçmiştir..

gül merhaba,
nazik yorumun için çok teşekkür ederim..sizlerede iyi bayramlar diliyorum..

herkese sevgiler..

not:anneme ayrıca teşekür ettim :)

Adsız dedi ki...

Burcu Hanim merhaba, gecen ay sizden bir cikolata tarifi istemistim siz de bana pate tarifinizi onermistiniz. Kefir yerine eksi krema kullanbilecegimi soylemistiniz. Ben tarifi yaptim. Cikolatalari kaliba koydum sonra da buzluga. Ertesi gunu baktim ki tereyaglar ustunde donmus. Kokusu da tadi da guzel olmadi. Nerde hata yapmis olabilirim acaba? Daha cikolatalari eritirken kokmaya basladi. Bunun yontemi var mi? Acele yardim lutfen.
Sevgiler

Adsız dedi ki...

nilay merhaba,
sanırım senin çikolatalarının yağ oranı biraz fazla kaçmış..daha çikolatayı eritirken koku geldi diyorsun, muhtemelen çok yağlı bir çikolata kullandım..eğer mümkünse bitter çikolata ile yapmalısın..hatta bu yazımda önerdiğim %85 kakao içeren bir çikolata ile yapman daha güzel olur. birde çikolatayı eritirken şöyle yap ; önce bir büyük cezvede suyu kaynat. bir çelik kaba çikolatalarını kır. suyun kaynayınca altını kapat ve üzerine çelik kasedeki çikolatalarını koy. suyun buharıyla çikolatalarını devamlıkarıştırarak erit. bu yöntem en güzelidir..
birde ekşi krema yerine ayran kullanmayı denesen..ayran çok güzel bir tat ve kıvam veriyor..
umarım yardımcı olabilmişimdir..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Çok şanslısın, Antalya'da bu çikolataların hiçbirinin olmadığını tahmin ediyorum ( belki milkanın çeşitleri bulunabilir)

meral

Adsız dedi ki...

Çikolataları benmari usulü erittiniz herhalde. Kristalize olup topaklaşmaması ve beyazımsı olmaması için 32 derece sıcaklığığı geçmemesi gerekiyor. Bilginize... Ayrıca bu siteye emek verenlere çok teşekkür ederim. Biraz daha çikolata ile ilgili tarif olsa mükemmel olur. Örneğin iç malzemesinin yapımı likörlü çikolata gibi. Kimilir belki benim gibi çikolata kolikler vardır.
teşekkürler

Adsız dedi ki...

meral merhaba,
evet evimin hemen yanında büyük bir alışveriş merkezinin oluşu beni çikolata çeşitlemesi açısından şanslı kılıyor :) ama Antalya benim en sevdiğim şehirlerden birisidir..benim büyük büyük dedemde Antalyalıymış..ama çikolata arayışın varsa sana yardımcı olabilir ve kargo ile gönderebilirim..

serkan merhaba,
ilk başta ben bir çikolata delisiyim :) ve mümkün olduğunca tariflerim hep çikolatalıdır..çikolata yapımına ise yeni yeni bulaştığım için kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama likörlü çikolataları aklıma not ediyorum..
bu arada çikolataları benmari eritirken şöyle yapıyorum. Önce suyu kaynatıyorum. ve ocağın altını kapatıyorum. buharının üzerinde devamlı çikolataları tahta kaşıkla veya spatula ile karıştırarak kısa sürede eritiyorum. ve her zaman mümkemmel sonuç alıyorum. ama bilgin çok işime yarıyacak, teşekkür ediyorum..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

siz bizi 200 kilo etceniz galiba ama olsun herşeye rağmen bunları tatmaya değer.Harika tarifler var burda hangisinden başlığacamı bilmiyorum.SÜPERSİNİZ YAAAA

Adsız dedi ki...

lutfen sizden ricam bu lindt çikolatasının içindekiler kısmını sitenize yazınız
bugun içinde siz herhalde cok iyi bir ustasını n sıze kolay gelsin hayırlı işler