Çarşamba, Ocak 18, 2006

DAVETLER & BİR HAFTALIK ARA..























Uzun süren davet günlerinden sonra çektiğim fotoğrafları bir toparlamaya karar verdim..Bu yazımıda yazdıktan sonra sizlerden bir hafta süre ile ayrı kalacağım..Çünkü biz yarın (eşim, kızım ve ben ) tatile çıkıyoruz.Benim ara tatilde olmam ve eşiminde bayramdan sonra ki hafifleyen işleri bizleri tatil yapmaya karar verdirtti..Yağmurunda biraz gezmesini istiyoruz :)
Bu bir hafta içerisinde farklı ülkelere, farklı şehirlere gideceğiz..ve emin olun oradada aklımda siz olacaksınız ve çektiğim fotoğraflarla tekrar burada olacağım :)
Evet gelelim geçen davetlere..sondan başa doğru yazmaya karar verdim..en son dün benim davetim vardı..Gerçekten zevkli ve yorucu bir gün geçirdim ama değdiğine inanıyorum..Menümüzde ;






Renkli patates toplarını yaparken ben tereyağı yerine rendelenmiş taze kaşar peyniri kullandım..gerçekten çok lezzetli ve şık oldular. Üç renkli börekte ise, çemensiz pastırma, taze kaşar ve ıspanak kullandım. Hemen bitti :) Tiramusi'de ise yapılışını aynı yaptım fakat süslemesinde üzeri için çicek desenli stencil kullandım. Pastanın yanlarına rulo kat büskuvileri bıçakla ikiye böldüm ve tüm etrafını kapladım. En son bir kurdele ile bağlayarak masaya götürdüm. Herkesin görüntüsü çok hoşuna gitti :) Şu anda da dolapta sadace bir dilim kaldı :)

































Bir önceki gün ise Annemin daveti vardı. İzmirden Ergül teyzem yaklaşık 1 haftadır annemde misafir..Ve teyzem annemin daveti için tüm güzel yiyecekleri hazırladı..bende yardıma gittim ve pasta hazırladım..Teyzem gerçekten çok lezziz şeyler yapmıştı. Tariflerini tatil dönüşü yayınlamak istiyorum..
Menüde ;




  • Kayseri mantısı (Annem cevahir alışveriş merkezinin üst katından almış ama çokkkk lezzetliydi)
  • Ispanaklı börek
  • Mercimek köftesi
  • Kereviz salatası
  • Salatalıklı patates salatası
  • Çikolatalı meyveli pasta
  • Kalburabastı













*****************



































Bir önceki davet ise sevgili Kayınvalideme aitti..menümüz çok güzel ve lezzetliydi..
Menümüzde ;


  • Etli kavurmalı pilav
  • Arnavut böreği (kıymalı)
  • Patates &havuç salatası
  • Zeytinyağlı biber dolması
  • Havuçlu kek ( Görümcem Handan yapmış)
  • İrmikli prenses pastası















En yakın zamanda Havuçlu kekin ve prenses pastasının tarifleri gelecek :)

*********************
















Evet son olarakta sevgili arkadaşımın Işıl'ın bizim için verdiği davet ..Annesiyle birlikte hazırlımıştı Işıl bu güzel yiyecekleri..ona herşey için tekrar çok teşekkür ediyorum..Menümüzde ise,


  • Kıymalı gül böreği,
  • Örgü poğaca (benim favorim)
  • Mercimek köftesi
  • Tuzlu ve tatlı kurabiyeler
  • Şekerpare

Sevgili okuyucular, sanmayın ki bütün bayram sadace biz yedik içtik..bunca yemek fotoğrafını yayınlayınca kendime "acaba çokmu yedik" diye sordum..Türk gelenek ve görenekleri doğrultusunda bilirsiniz ki bayramlarda eş dost ağırlanır ve güzel yemekler paylaşılır. Ama ben,eşim, Yağmur ve üç öğrencim böyle güzel yiyecekleri hazırlayıp çikolatalarımızı yaptırıp Bayramda Darülaceze'ye gidip oradaki yaşlılarımızla, hastalarımızla sofralarımızı paylaşıp hallerini hatırlarını sorduk. Ve artık devamlı ziyarete gitmeye karar verdik..(gerçi bunu yazmıyacaktım ama nedense çok fotoğraf koyunca yazmak istedim umarım yanlış anlaşılmam..)

Bir hafta sonra görüşmek üzere..

Herkese sevgilerimle..

20 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili pastacı öncelikle yorumlarıma yazdığın cevaplar için çokkkk teşekkürler.bütün resimler bir harika bayramda bende tiramisu yaptım ve güzel oldu ama senin şık sunumunun yanına bile yaklaşamaz.tatiliniz güzel kızınla umarım çok harika geçer.Bizler içinde gez ve bol bol fotoğraf çek olur mu .... İyi tatiller......

Adsız dedi ki...

burcu tiramisunun sunumuna bayıldım..çok güzel fikirlerin var..ellerine sağlık.bu arada size hayırlı tatiller..

Adsız dedi ki...

her sey cok guzel gozukuyor ellerinize saglık,
iyi tatiller, umarım guzel, unutulmaz anılarla donersinız.

Adsız dedi ki...

her sey cok guzel gozukuyor ellerinize saglık,
iyi tatiller, umarım guzel, unutulmaz anılarla donersinız.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu, tek kelimeyle harika sofralar hazirlamissin. Tatile cikiyormussunuz ne guzel bir haber. Fotograflarini yazilarini bekleyecegim.

Size hayirli yolculuklar dilerim.

Adsız dedi ki...

BURCUCUUUUUUUM İYİ TATİLLER PROGRAMIMIZ DÖNÜŞE KALDI MAALESEF AMA DAVETLER DAVETLER DAVETLER İYİ Kİ DE ERTELEMİŞİZ BU MASALARDAN BİRİNİ BİLE KAÇIRMIŞ OLMANA ÇOK ÜZÜLÜRDÜM SONRA :))BEN DE MİSAFİRLERİMİ BUGÜN YOLCU ETTİM DÖNÜŞTE MUTLAKA KONUŞACAĞIZ SİZE İYİ YOLCULUKLAR DİLİYORUM BOL BOL GEZİN VE BİZLER İÇİN RESMETMEYİ DE UNUTMAYIN SVGİLER
ZUHAL YALÇIN

Adsız dedi ki...

Burcu hanım maşallah yine çok nefis şeyler hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık. İnşallah tatiliniz çok güzel geçer. Resimlerinizi bekliyoruz :)

Adsız dedi ki...

sevgili burcu,

mercimek köftesini görünce bir iç çekmişim ki ofisteki herkes nooldu diye sordu.....ben aslında istek yapmak istiyordum..burada senem betil'in pasta dükkanı var..nişantaşında...bir bademli choclate chip yapıyor deliriyoruz ama pahalı..sen ki bu alemlerde tanıdığımız, bildiğimiz en kral pastacısın, bir ara bu bademli choclote chiplerden yapsanda bizlerle paylaşsan diye bir istekte bulunabilir miyiz? heyecanla cevabını bekliyoruz.

sevgiler
gözü dönmüş ibeking

Adsız dedi ki...

İyi tatiller burcucum çok öpüyorum:)))

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,
oncelikle iyi tatiller diliyorum. sibirya soguklarindan etkilenmeyeceginiz bir yere gitmissinizdir umarim. bu arada dun senin tarifini kullanarak tiramisu yaptim (guzel sunumunu gorunce canim cok istemisti), kremasi harika oldu ama ben kekimin ust tarafini islatmayi unuttugundan pasta biraz kuru oldu. Bir dahaki sefere islattigim suyu daha bol tutacagim.
sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba,
siz yokken bile sizden tarif beklemeye devam ediyorum:)
Starbucksta beyaz rüya (sanırım adı buydu.) cheesecake gorunumunde bir pasta var. altı kakaolu biskuvi, uzeri bembeyaz krema. Nasıl yapılmış olabilecegi konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

o kayseri mantisinin distributoru benim sevgili arkadasim Hayri Molu`dur. Maalesef ben Turkiye`deyken anlasmayi henuz yapmislardi ve ben o caanim KAYSERI MANTISI`na yetisemeden USA`ya goctum.

CAnim Turkiyem AFIYET OLSUN :))

Hande

Adsız dedi ki...

Sofralar harika, nasıl canım çekti hepsinden, gurbette yaşamak zor. Böyle çay saatlerine hasret kaldım. Ellerine sağlık hepsi çok harika görünüyor. Seni sobeledim Burcu. Bizimle aburcuburlarını paylaşır mısın lütfen?
Sevgilerimle
Nilay

Adsız dedi ki...

Merhaba

www.morelmas.com adı ile bir site oluşturduk.Kadınca konular işlenen morelmas'da aşk , evlilik, cinsellik konularında bilimsel yazılar, cilt ve saç bakımı hakkında bilgiler, makyaj ve güzellik için püf noktaları , hamilelik, çocuk bakımı ile ilgili bilgiler,beslenme, diyet, sağlık, psikoloji konularında öneriler bulacaksınız.Ayrıca Hayatın içinden konular ,şiirler,fıkralar , resimler www.morelmas.com 'da.

Size link paylaşımı öneriyoruz.Sitenizden sitemize link vererek daha çok kişiye ulaşmamıza destek olursanız biz de aynı şekilde size destek olabiliriz.Cevabınız olumlu ise lütfen bize yazın.

Her zaman ve her yerde sevgiyle kalın.

www.morelmas.com

Adsız dedi ki...

Arzu merhaba,
eminim senin yaptığım tiramuside harika olmuştur :) Tatilimiz çok güzel geçti teşekkür ederiz :))

Kübra merhaba,
süslemesini sevmene çok mutlu oldum :) aslında elimdeki "cake decorating" kitabından pastanın yanlarına rulo kat koyduklarını görmüştüm. fikri oradan aldım. Üzerindeki çicek desenini ise elimdeki stencil ile yapmıştım..ama kitaplardan çok güzel fikirkler alabiliyorum gerçekten :)

Hande merhaba,
Birkaç tane Hande isimli yyorum bırakılmış..hepsi sanamı ait acaba..
tatilimiz gerçekten unutulmaz anılarla ve bana kalan kilolarla sona erdi :) ama güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :)
senin için en kısa sürede Starbucktaki beyaz rüyayı inceleme altına alacağım merak etme..zaten bir arkadaşımızada Gloria jeansteki meyveli cheesecake'i araştırıyorum..
Bu arada kayseri mantısı gerçekten dehşet birşey..emeği geçen herkese burada şükranlarımı gönderiyorum :))

tuhfe merhaba,
biz döndükkk :) güzel dileklerin için çok teşekkürler..ADSL geri dönsün herşey daha hızlı olacak :)

Zuhal merhaba,
gerçekten görüşemedik :( ama artık geri döndüm ve emirlerinize hazırım :))
gerçi buralarda da deli gibi kar yağıyor ama olsun :)bol bol fotoğraf çektim, göstermek için sabırsızlanıyorum :)

Neslihan merhaba,
teşekkür ederim :) Fotoğraflar en kısa sürede gelecek inşallah :))

ibeking merhaba,
ama yorumunu okurken "koptum" diyorum. ben bu alemlerin en kral pastacısıyım demek :) çok teşekkür ederim..ama ben nerdeee öyle bir kral pastacı olayım, keşke olabilsem :) şu karlar geçsin haftaya ilk işim nişantasına gidip senem betil'in dükkanını ziyaret etmek olacak. ve oradan bahzettiğin cookielerden alıp acaba nasıl yapılabilir diye düşünmeye başlayacağım :) belkide bildiğim bir tariftir..elimden geleni yapacağım merak etmeyin :) görüşmek üzere..

candancım teşekkür ederim :) biz sonunda döndükkkk :)

Işıl merhaba,
gerçektende soğuklardan uzağa bol güneşli bir sahil merkezine gittik..ama burası her haliyle güzel ve ben karı çok severim :)
tiramusiyi beğenmenize çok memnun oldum..afiyetler olsun size..

Nilay merhaba,
Gurbette hiç uzun süre yaşamadım ama seni anlayabiliyorum..belki yakın zamanda gelirsiniz buralara :)
sobelemeni en kısa sürede yanıtlayacağım..teşekkür ederim :)

morelmas merhaba,
tabiiki destek olmak isterim..en kısa sürede linklerime ekleyeceğim ve sizi ziyaret edeceğim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Selam Burcu Hanım,

Sitenizi zevkle takip ediyorum. Ellerinize sağlık, yaptığınız herşey çok güzel. Ben de İrmikli Prenses Pastasının tarifini merakla bekliyorum.

Sevgiler,
Defne.

Adsız dedi ki...

Defne hanım merhaba,
irmikli prenses pastası tarifini çok yakında yayınlarım..teşekkür ederim :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

hersey cok güzel mercimek köftesinin tarifini verirseniz sevinirim.simdiden tesekkurler

Adsız dedi ki...

mercimek köftesi için yarın Ergül Teyzemi aramalıyım :) en kısa zamanda tarifini yayınlarım..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

karnımız açıktı