Cumartesi, Ocak 28, 2006

ÇİKOLATALI KREP PASTA..































Bugün Annemle birlikte Fransız tatlıları yapma deneyimimize başladık :) Annemin Fransızcası süper olduğu için getirdiğim dergilerdeki çoğu tarifi kendisine çevirttim..yani bugün tam bir takım ruhu içerisindeydik. Carrefour'dan aldığım bir yemek dergisinde özel krep bölümü vardı. O kadar güzel krep sunumları vardı ki mutlaka bunlardan birisini yapmalıyım diye düşündüm. Ağırlıklı olarak tuzlu tariflere yer verilmişti . Ama ben yeni aldığım çeşit çeşit tatlı çikolatalarını(dessert chocolate) denemek istediğim için, çikolata soslu bir krep pastası yapmaya karar verdim.
Annem işin krep yapma kısmını devraldı. Bende açmaya kıyamadığım bir paket tatlı çikolatasını açıp yarım paketini kullanarak kreplere sos hazırladım. Sonuçta gerçekten çok güzel bir tatlı ortaya çıktı..önce ben iyi bir not verdim, sonra Annem iyi not verdi, en sonda Annemin komşuları iyi not verdiler :)İşte denemenizi mutlaka tavsiye ettiğim pratik bir çikolatalı pasta..

Klasik Krep Tarifi ;
  • 250 gr un
  • 4 yumurta ( biz 2 adet kullandık )
  • 500 ml süt
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gr tereyağı (eritilmiş)

İlk önce yumurtalarımızı çırpma teliyle elimizle çırpalım. Daha sonra unu ilave edip yavaş yavaş karıştırarak çırpalım. Daha sonra sırasıyla tuzu, şekeri,sütü ve en sonda tereyağını ilave edip çırpalım. Karışım homojenleşince ağızını streç filmleyip en az 2 saat oda ısısında bekletelim.

Daha sonra pişirmek istediğimiz zaman eğer özel krep tavamız varsa o tavamızı yoksa 30 cm genişliğinde genişce bir tavayı ısıtmaya başlayalım. Üzerini azar azar tereyağlıyalım. Isınan tavaya bir çorba kepçesi krep hamurundan dökelim. Tavaya dikkatlice yayalım. Her iki tarafını birer dakika pişirip tavadan alalım. Diğerlerinide hamur bitene kadar aynı şekilde yapalım. Ve pişen kreplerimizi bir tabakta biriktirelim.




Çikolata sosu için ise ;

  • 100 gr bitter çikolata (ben özel tatlı çikolatası kullandım)
  • 1 çay fincanı süt
  • yarım çorba kaşığı un
  • 1,5 çorba kaşığı toz kakao

Önce sütümüzü bir cezvede ısıtalım. Çikolatalarımızı bıçakla ince ince keselim. Ve sütün içerisine ilave edip çırpma teliyle karıştırarak eritelim. İçerisine un ve kakaoyu ekleyip ocağın altını ağır ateşe alalım. Ve ağır ateşte devamlı karıştırarak 2-3 dakika sosu pişirelim.

Servis tabağımıza bir krep koyalım. Üzerine sosumuzdan biraz ilave edip güzelce yayalım. Üzerine bir diğer krebi koyalım. Yineüzerine sosumuzdan sürelim. Bu şekilde 4 adet krebi üst üste koyarak sosumuzu bitirelim. Ben çok aç olduğum için 3 kattan yaptım. Ama siz arzu ettiğiniz gibi yapabilirsiniz.

En son üzerini dövülmüş antep fıstığı ile süsledik. Ve dilimleyip servis yaptık.

Hepimize afiyet olsun..

28 yorum:

arzu dedi ki...

SEVGİLİ PASTACI!BUGÜN BENİM İKİZLERİMİN DOĞUM GÜNÜ.4 YAŞLARINI BİTİRİYORLAR.4 YIL ÖNCE HEM DE TAM BU SAATTE SANCILARIM TUTUP APAR TOPAR SEZARYENE ALINMIŞTIM.NE ÇABUK GEÇMİŞ ZAMAN!ONLAR İÇİN PASTA YAPMAK ÜZERE DÜN GECE SENİN SİTENİ GÖZDEN GEÇİRDİM.BUGÜN TEKRAR BAKTIĞIMDA YENİ BİR TARİF EKLEDİĞİNİ GÖRDÜM,İKİZLERİME ÖZELMİŞ GİBİ.ELLERİNE SAĞLIK!HER YAPTIĞIN ŞEY BU TATLAR KADAR GÜZEL OLSUN.TAKİBİMDESİN.

N.E.Y. dedi ki...

Nefis görünüyor. Maşallah bu konuda baya yeteneklisin. Senin sitenden denediğim hiçbir tarifde hüsrana uğramadım. Başarılar :)

FİGEN KARAVAS dedi ki...

Burcu hoşgeldin:)
Çok hoş bir tarif, benzer bir tarifi Oktay usta yapmıstı programında ve not almıştım yapmak üzere, ama senin tarif daha çekici :)) ve ben bu sabah yapsam cok mu abartmış olurum tatlı olarak ? Neyse zaten her Pazar sabahı evde krep olur ve nutella ile yenir, bu sefer sos ile yensin:) Kilo almaya devam...
Ellerine saglık,
Figen

kübra dedi ki...

burcucum önce hoşgeldin..güzel pastalarının tarifi gelmeye başlamış çok sevindim:))yanlız bir şey sorucam..bu verdiğin ölçüden,4'erli gruplar halinde yaparsak kaç kişilik pasta çıkıyor?birde bu sos hepsine yetiyormu?yoksa sadece bir dörtlü grup içinmi?

pastaci dedi ki...

Arzu merhaba,
İkizlerinin doğum günü kutlu olsunnn :)))
ne kadar şanslısın, inşallah ikizlerinizle birlikte ömür boyu mutlu ve huzurlu yaşarsınız ve her sene onlar için nefis pastalar hazırlarsın :))
çok merak ettim acaba nasıl bir pasta hazırladın ??

N.E.Y. merhaba,
çok teşekür ederim..bende sana sonsuz başarılar dilerim :))

Hoşbulduk Figen :))
evet kilo alma konusunda kesinlikle seninle hemfikirim :) hem sabah pazar kahvaltısında nasıl güzel gitmiştir krep pastası..ellerine sağlık :))

Kübra merhaba,
hoşbuldummm :))
bu krep tarifi 4 kişilik. ve eğer tam dediğim gibi yaparsan 1 adet pastan oluyor..ve sosta yetiyor ama eğer sen daha fazla sosu olsun dersen ölçülerini azar azar arttırabilirsin :)

herkese sevgiler..

BSUID=1 dedi ki...

selam pastacı
ben
funda
aranıza yeni katıldım özenle takip ettiğim bir siteydin yeni katıldım derken yeni blok aldım beni de ziyarety edersen çooook sevinirim bende elişi özellikle pasta ile ilgili bir blok hazırlıyorum
arkadaş olmayı çok isterim adresim
http//www.blogcu.com/fundak86/
byyyyyyyyyyyyyyyyyyy

candan dedi ki...

Burcucum harika görünüyor .Krep en sevdiğim şey.Hem hafif hemde bir çok alternatifi var.Denediğiniz tarif çok ta yaratıcı .Günün birinde bir de tuzlu tarif isterim desem ne dersin çok mu şey istemiş olurum:)Annene selam ve hürmetler barıştıkmı:)))Arkadaşım seni unuturmuyum hiç:))Çokk öpüyorum,bu arada bayağı bir pazar sayfası birikti herhalde okumadığın ne dersin:)))

Ülviye dedi ki...

Merhaba,
Çok şükür pazartesi oldu...:))Evde pc olmadığı için sabırsızlıkla pazartesiyi bekler oldum siteni ziyaret etmek için ve yine harika bir şey karşıma çıktı..:))eline sağlık çok pratik ve en önemlisi bol çikolatalı...:))iyiki varsın..:))

yeşim dedi ki...

Burcu 'cum hafta sonu senin renkli muffinlerden denedim. Çok güzel oldu. Senin kadar olmasada bir şeyler yaptım işte ! Resmini de ekledim. Beni de ziyaret edersen sevinirim. Takip ediyorum seni yaptıkların çok güzel eline sağlık :)

pastaci dedi ki...

Funda merhaba,öncelikle hayırlı olsun yeni blogun ..
çok güzel pastalara ve elişleri yapıp bizimle paylaşacağına eminim :)
az önce ziyaret ettim verdiğin adresi ama şu an bir şey gözükmüyor galiba..

candancım tekrar merhaba,
evet evet tuzlusunu bende bir an önce yapmayı çok istiyorum..yakın zamanda tuzlusuda gelecek :)
ben dün yorumumu yazmadan önce blogundaki herşeyi okumştum zaten arkadaşım :)) merak etme hallettim ben:)
bu arada bende Annene ve büyüklerine saygılarımı ve sevgilerimi gönderiyorum..tabiiki barıştık (ama ben küsmemiştimkiiiiii :) )

Ülviye merhaba,
yemin ederim bu güzel yorumlarını hak etmek için deli gibi çalışıyorum..kendi kendime "şimdi güzel birşeyler yapmalıyım,yoksa bana söylediklerini hakedemem" diyorum..umarım sizi asla yanıltmam..tekrar çok teşekkür ederim ülviye..günümü güzel başlattığın için :))

yeşim merhaba,
az önce blogunu ziyaret edip yorum bıraktım..ne kadar güzl bir blog ne kadar güzel bir bebek :)) maaşallah nazar değmesin:))
muffinlerin harika gözüküyordu..çok teşekkür ederim ayrıca..bundan sonra sizlerde takibimdesiniz..

herkese sevgilerimle..

asliberry dedi ki...

ya müthişsin sen.

arzu dedi ki...

merhaba burcu!iyi dileklerin için teşekkür ediyorum.Allah herkese yavrularıyla mutlu bir ömür nasip etsin.nasıl bir pasta yaptığıma gelince,tamamen ordan burdan toplama tarifle bir pasta hazırladım.biraz tipi kaymıştı ama servis tabağını bile güzelce sıyırdık,yani tadı güzeldi.senin pastalarından çokça esinlenerek hazırladım canavarlarımın pastasını.kakaolu bir pandispanya hazırladım önce.onu ikiye böldüm.koyu bir puding sürdüm,üzerine krem şanti,onun üzerine frambuaz marmeladı,onun üzerine tekrar puding ve 2.pandispanya parçasını hop üzerine,nihayet en üste de çikolata sosu yaptım(kendi uydurmam) ve hindistan cevizi ile süsledim.kusura bakma gevezeliğim tuttu.bu aralar böyleyim.çalışma hayatına ara verip(doktorum ben) kendimi kuzucuklarıma adadığım için(hüngür) konuşmayı veya yazışmayı özlüyorum herhalde.neyse geçer ağlamıyorum merak etme.kendine çok iyi bak.hala takipteyim.

arzu dedi ki...

merhaba burcu!iyi dileklerin için teşekkür ediyorum.Allah herkese yavrularıyla mutlu bir ömür nasip etsin.nasıl bir pasta yaptığıma gelince,tamamen ordan burdan toplama tarifle bir pasta hazırladım.biraz tipi kaymıştı ama servis tabağını bile güzelce sıyırdık,yani tadı güzeldi.senin pastalarından çokça esinlenerek hazırladım canavarlarımın pastasını.kakaolu bir pandispanya hazırladım önce.onu ikiye böldüm.koyu bir puding sürdüm,üzerine krem şanti,onun üzerine frambuaz marmeladı,onun üzerine tekrar puding ve 2.pandispanya parçasını hop üzerine,nihayet en üste de çikolata sosu yaptım(kendi uydurmam) ve hindistan cevizi ile süsledim.kusura bakma gevezeliğim tuttu.bu aralar böyleyim.çalışma hayatına ara verip(doktorum ben) kendimi kuzucuklarıma adadığım için(hüngür) konuşmayı veya yazışmayı özlüyorum herhalde.neyse geçer ağlamıyorum merak etme.kendine çok iyi bak.hala takipteyim.

pastaci dedi ki...

aslıcım rica ederim :)) çok teşekkürler..

arzu merhaba,
bence pastan anlattığına göre müthiş olmuş ! zaten insanın kendi yaratıcılığını ve sevgisini kullanarak yaptıkları pastalara hayranım ben :)
bende Yağmur ilk doğduğu zamanları çalışmaya ara vermiştim.(gerçi eşimin işine bu sefer karışmaya başlamıştım :) ) benimle istediğin kadar yazışıp konuşabilirsin..çok sevinerek karşılarım :)
tekrar mutluluklar diliyorum :)

herkese sevgiler..

ceyda dedi ki...

Burcu merhaba yaklaşık iki aydır senin ve diğer bazı arkadaşların takipçisiyim.O kadar harika şeyler yapıyosunuzki hepinizi gönülden kutluyorum.Benimde pastalara ve çikolatalara ayrı bir ilgim var.Yeni tarifleri en kısa zamanda denemek istiyorum.
Bu arada Yağmurcuk geziden memnun kaldımı onuda çok merak ediyorum.Sevgiler..

pastaci dedi ki...

ceyda merhaba,
bizleri takip etmene çok memnun oldum..gerçekten diğer blogcu arkadaşların yüzlerini hiç görmesemde bir aile gibi olduk :)
Yağmur gezimizden en az bizim kadar memnun kaldı çünkü keyfi yerindeydi :)
tarifleri denersen yorumlarını tekrar beklerim..

sevgilerimle..

gunal dedi ki...

burcu abla krepli pasta super görünüo en yakın zmnda yapmak istiorum bu arada sna bişe sormak istiorum bu hazırladığımız krebi yarısını tükettik diyelim diğer yarısını hemen o gün tüketmelimiyiz yoksa 1 günde bişe olurmu yada en fazla kac günde tüketmeliyiz mailime cvp atarsan sevinirim bu arada yeni mail adresim koseoglu_gunal7@hotmail.com... öptüm:) gunal

pastaci dedi ki...

Günalcım merhaba,
Bu krep pastasını hemende tüketebilir, buzdolabına kaldırıp 2. günde yiyebiliriz. Ama 3.günde sanırım hoş olmaz :)
hadi yapta gelip yiyelim ve Constantine'yi seyredelim :)
çok öpüyorum..

yelda dedi ki...

sevgili burcu en son denediğim siyah güneş pastasından sonra dün akşam yaptığım krep pasta evdekileri çikolata delisine döndürdü:)
bugün denediğim 2 tarifi de yemekbiz grubumuza gönderdim..herkes denesin enfes oluyor vallahi..
yeniden emeğine sağlık..sevmek en önemli şey..sevdikçe harikalar yaratıyor insan..sevgilerimle..yelda..

yelda dedi ki...

sevgili burcu en son denediğim siyah güneş pastasından sonra dün akşam yaptığım krep pasta evdekileri çikolata delisine döndürdü:)
bugün denediğim 2 tarifi de yemekbiz grubumuza gönderdim..herkes denesin enfes oluyor vallahi..
yeniden emeğine sağlık..sevmek en önemli şey..sevdikçe harikalar yaratıyor insan..sevgilerimle..yelda..

yelda dedi ki...

sevgili burcu en son denediğim siyah güneş pastasından sonra dün akşam yaptığım krep pasta evdekileri çikolata delisine döndürdü:)
bugün denediğim 2 tarifi de yemekbiz grubumuza gönderdim..herkes denesin enfes oluyor vallahi..
yeniden emeğine sağlık..sevmek en önemli şey..sevdikçe harikalar yaratıyor insan..sevgilerimle..yelda..

pastaci dedi ki...

yelda merhaba,
inan çok memnun oldum tarifleri deneyip beğenmene :) eminim sende çok güzel yapmışsındır :)) ellerine sağlık..

sevgilerimle..

sibel dedi ki...

mrh ben sibel tarifleriniz her zamanki gibi süperrrr....

pastacı dedi ki...

Sibel merhaba,
annemin Fransız tarifleri :) beğenmenize çok memnun oluyorum, teşekkür ederim :)

nilüfer dedi ki...

çok güzel bi tarif ama benim kafamı karıştıran bişey var ben krep hamurunun buzdolabında bekletildiğini duymuştum siz ise oda sıcaklığında bekletin diyor hangisi daha iyidir arasındaki fark nedir cevaplarsanız sevinirim

pastacı dedi ki...

Nilüfer merhaba,

buzdolabında 2 saat bekletilen hamur sıvılığıı ve akışkanlığını kaybeder..tekrar oda ısısında bekletmemiz gerekir bu sefer..
krep hamurunu saklamak istersen, buzdolabında saklayıp sonra oda ısısında bekletmeni tavsiye ederim

ama oda ısısında( çok sıcak olmayacak) bekletirsek hemen taze tüketebiliriz..
ayrıca soğukken tavaya dökersek krep çabuk yanar..

sevgiler..

hatice dedi ki...

cok guzel yemeklerı var her gun beğeniyle izliyorum

Adsız dedi ki...

ŞUANDA O KADAR AÇIM Kİ AÇIKLIKTAN GÖZÜM KREPLERDEN BAŞKA DA BİR ŞEY GÖRMÜYOR
BEN İLK DEVA BU SİTEYİ ZİYARET EDİYORUM VE İLK DEFA KREP YAPACAGIM GÖRDÜGÜM KADARIYLADA SİZİN TARİFİNİZ OLDUKCA PRATİK VE LEZZETLİ GİBİ İLK FIRSATTA DENEYECEGİM BUNDAN EMİNOLUN VE BAŞARACAGIMADA İNANIYORUM VE BU SİTEDEN FAZGEÇMEYECEGİM SİZE BOL ŞANS YENİ TARİFLER BEKLİYORUZ