Cuma, Ocak 13, 2006

ÇİKOLATALI PUDİNG ( KAHVE ÇİKOLATASI AROMALI )
































Canımız en kısa sürede yapılabilecek sütlü ve çikolatalı bir tatlı istediğinde yapacağımız en güzel tarif pudinglerdir. Genellikle puding deyince aklımıza hazır satılan pudingler gelir. Bende bir ara çok hazır puding kullanmıştım. Ama puding yapmak aslında çok kolay bir işlemmiş. Hem katkı maddesi düşüncesi olmadan aynı hazır pudingler tadında (hatta daha da güzel) pudingler yapabiliyorum..

Gerekli malzemeler ;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 su bardağı süt (ben light süt kullandım)
  • 1oo gr milka kahve aromalı çikolata (isterseniz 100 farklı çikolata çeşitleride kullanabilirsiniz)
  • üzerini süslemek için biskrem büskuvisi (içerisi çikolata kremalı herhangi büskuvi)

Küçük bir tencereye çikolata hariç tüm malzemeyi koyalım ve soğukken karıştıralım. Orta hararetli bir ateşte pudingimizi sürekli çırpma teliyle karıştırarak pişirelim. Kaynama noktasına yaklaşırken çikolatalarımızı küçük küçük kırıp içerisine atalım ve iyice karıştırarak eritelim.




Puding kıvamı koyulaşınca ateşten alalım ve çırpma telimizle 5 dakika havalandırarak devamlı çırpalım. Ben kısa boylu kadehlere pudingleri çok ağızlarını doldurmadan doldurdum. Bu şekilde 4 adet pudingim oldu. Siz kendi istediğiniz oranda miktarı ayarlayabilirsiniz.

Üzerine pudingler sıcakken birer biskrem koyarak süsledim. Davet sofralarımızda kadehlerin içerisine bu şekilde pudingler hazırlayarak şık sunumlar yaratabiliriz..hemde kısa zamanda acil çikolatalı tatlı yapma istemlerimizde bu tarif can kurtarıcı olacaktır..

hepimize afiyet olsun..


40 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık burcu,hiç aklımda yoktu puding yemek ama şimdi yapmakta fikri oluştu ne güzel demişsin vede içinde gereksiz hiçbir katkı maddesi olmadan :)

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum biliyor musun bizim evde benden başka kimse pudng sevmez ama iştahıyla tamamen bana çekmiş Bulut'tan ümitliyim:) Çikolata yasağı biter bitmez dener ve iştahla yeriz birlikte. Ellerine sağlık!

Adsız dedi ki...

Pazar sabah sabah kahvaltıdan sonra yaptığım ilk şey puding oldu (benimkiler "tutku"lu ama :) ), dayanamadım sıcak sıcak yedim hatta :), çok nefis oldu, çok teşekkürler tarif için...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu;

Benim de sık sık yaptığım bir tariftir bu. Ben içine rulokat batırmayı seviyorum.

Adsız dedi ki...

Burcucum harika olmuş bugün programımda truf vardı ama ben yinede pudingde karar kılıp senin gibi ev pudingi yapayım bakalım nasıl olacak.Biskremlede super iştah açıcı görünüyor:)))Bu arada yılbaşı hediyelerini iyi günlerde güle güle kullan:))) love & kisses.

Adsız dedi ki...

yeşim merhaba,
puding yemek bazen gerçekten çok keyif veriyor çünkü hem hafif hemde yapımı kolay oluyor..denemeni tavsiye ederim..

Burcu merhaba,
çikolata yasağımı :( umarım benim başıma hiç böyle bir yasak gelmez..minik Bulutla ikiniz severek yersiniz inşallah :))

mercan merhaba,
tutkuluda çok güzel olur hatta tutkunun görüntüsü daha da güzel..bende sıcakken yemeği daha çok seviyorum :) ellerine sağlık..

devletşah merhaba,
benimde rulo kat koyduğum oluyor ama bizde ruloları hep yağmur yiyor..bu sefer ikram ederken görüntüsü bozuluyor :))

candancım merhaba,
nerelerdeydin sen??
trufuda yap pudingide yap derim ben..ikisininde yapımı kolay ve zevkli..bu arada yılbaşı hediyelerimi çok severek kullanıyorum, teşekkür ederim..
love&kisses

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Pudingleri ben de evde yaparım ve çok da lezzetli oluyorlar gerçekten. Yalnız çok merak ettiğim birşey var. Özellikle bu pasta-yemek blogları hazırlayan herkes için merak ediyorum. Yahu bu kadar güzel şeyler hazırlıyorsunuz, e muhakkak az çok tadına bakarsınız. Hiç mi kilo probleminiz olmuyor? :)

Adsız dedi ki...

merhaba burcu,

dun 5 yasindaki kizimla birlikte yaptik pudingi.Cok lezzetli oldu.
Kizimin en cok severek tukettigi tatli cesididir.Ellerine ve kalemine saglik.

sevgiler
Mine

Adsız dedi ki...

Rabia merhaba,
yaptıklarımın hepsini yemiyorum ki:)
ben zaten mutlaka hergün çikolatalı birşey yemeliyim yoksa mutsuz olurum..o yüzden çikolatalı olanların bir kısmını kendimin yediğini itiraf etmeliyim :) birde etrafımdakilerle paylaşmayı seviyorum..e biraz kilo problemimde var..öyle işte :)

Mine merhaba,
beğenmenize çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim :)
inşallah bende kızımla birlikte mutfakta zaman geçirmeye başlarım :))

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

güzel bir tatlı handan

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ben de bu tarifi denedim. Milka'nın sütlü ve bitter çikolatasını kullanarak yaptım gerçekten çok güzel oldu. Bu arada bir şey sormak istiyorum sonuçta içine çikolata koyulan bir tarif 100 gr çikolata sanırım 550 kalori civarı (tabi bu sırf çikolatanın kalorisi daha un, şeker, kakao, süt). Bildiğim kadarıyla normalde puding çok kalorili bir tatlı değil. Bu evde yapılan puding'in kalori değeri bu kadar düşük olmaz sanırım di mi? Bir de bu durumda içine çikolata koymasak ya da baya azaltsak nasıl olur sizce?

Adsız dedi ki...

pardon bir sorun oldu zannetim ve iki kez yolladım..

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Ben bu tarifi milka'nın sütlü ve bitter çikolatalarıyla denedim gerçekten çok güzel oldu. Bir şey sormak istiyorum, normalde puding kalorisi düşük bir tatlıdır. Fakat içine 100gr çikolata konunca hazır pudinglerden baya bir kalorili oluyor sanırım. Sonuçta 100 gr çikolata 540 kalori civarı. Daha kalorili olması konusunda yanılıyor muyum? Ve de içine çikolata koymasak ya da daha az çikolata eklesek tadı çok değişir mi? Çünkü gerçekten hazır pudinglerden çok daha lezzetli..

Adsız dedi ki...

handan merhaba,
teşekkür ederm..

yüce merhaba,
evet haklısın..ben kalori hesaplamam hiç ,sanırım tariflerdende belli oluyordur :) tabiiki çikolata miktarını azaltarak veya hiç çikolata eklemeden un miktarını arttırarak pudingi yapabilirsin. ama ben mesela light süt kullanıyorum, yağ kullanmıyorum, şekeri bazen esmer kullanıyorum ve bitter çikolata kullanıyorum. bilirisin bitter çikolata kalori açısından daha fakirdir ve daha sağlıklıdır..
umarım yardımcı olabilmişimdir..
ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

hakkınızdaki bilgileri niye 'ingilizce' veriyorsunuz pasta konusundaki eğitiminizi öğrenebilirmiyiz

Adsız dedi ki...

esra merhaba,
hakkımdaki bilgileri aslında ingilizce vermiyorum, blogger ingilizce olduğu için o bölüm ingilizce çıkıyor , dikkat ettiyseniz alttaki bilgiler Türkçe..
eğitim durumumu çoğu blog takipcim biliyor, iktisat mezunuyum işletme masterım var yaklaşık 10 yıldır pastacılık hobi alanım ve çeşitleri kurumlardan ve şeflerden pastacılık eğitimleri alıyorum..asıl hedefim uluslararası bir eğitim kurumunda pastacılık eğitimi almak..
başka merak ettiğiniz sorularınız varsa memnuniyetle yanıtlarım..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

çalışmalarınızda başarılar diliyorum

Adsız dedi ki...

Meyveli Çikolatalı Pasta hk.söyleyecek tek sözüm var... muhteşemdi...
pasta yapmayı çok sevimorum ama asla isteğim gibi olmuyordu, bu pasta inanılmaz güzeldi, kimseyi benim yaptığıma inandıramadım...
ellerine sağlık, 35 yaşındayım bugüne kadar yaptığım en muhteşem pastaydı..
fehime

Adsız dedi ki...

merhaba burcu sitenizi severek takip ediyorum.İstanbul dışındaki yerler için (gül yapımında kullanılan) şeker hamurunu veya glikozu ,krema sertleştiriciyi nerden temin edebiliriz. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Pardon bi sorum daha olucak.'Evlilik yıldönümü-2' pastasını yeme esnasında şeker hamurunu kaldırıyormuyuz yoksa pastayla birliktemi tüketiyoruz? teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Pardon bir sorum daha olucaktı. Şeker hamuru kaplı pastaları yenmesi esnasında şeker hamuru kaldırılıyormu yoksa birliktemi tüketiliyor. İlginize teşekkürler,sevgiler...

Adsız dedi ki...

özür diliyorum. yorum gitmedi sandım

Adsız dedi ki...

Fehime merhaba,
ellerine sağlık, çok mutlu oldum pastanın güzel olmasına ve severek yemenize :)
afiyet olsun..

zeynep merhaba,
İstanbul dışında nerelerde şeker hamuru veya malzemeleri satılıyor maalesef bilmiyorum..belki bu yorumu okuyupta bilen okuyucularımız varsa sana yardımcı olabilirler..ve ben ayrıca senin için araştıracağım zeynep..eğer bir sonuca erişirsem sana yine buraya cevabımı yazacağım..
şeker hamuru yenilebilir bir malzemedir. pastanızı yerken hamuru kaldırmayın, birlikte yiyebilirisniz.
esas ilginden dolayı ben teşekkür ederim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

zeynep krema sertleştiricisini yazmayı unutmuşum ..krema sertleştiricisi dr.quetker'in bir ürünü..tüm büyük marketlerde satılıyor..vanilin, kabartma tozu olan bölüme bakmalısın..mavi paketler..

sevgiler.

Adsız dedi ki...

Teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Güzel tariflerinizin uzun zaman dır sessiz takipçisiyim.Pudingi evde hazırlamak çok hoş...çocuklarım bayıldı:)ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

zeynep rica ederim..

Çiğdem merhaba,
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)
çocuklarına sevgiler..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

slm ya pastalarınız çok güsel ya yenı tarıflerde koyarsanız sevınırım

Adsız dedi ki...

merhaba senden aldıgım tariflerle çocuklarıma harika şeyler hazırlıyorum özelliklede pudinler ellerine saglık harikasın

Adsız dedi ki...

slm tarifleriniz çook güsel yaa evde bnde deniyorum yeni tariflerde koyar mısınız???

Adsız dedi ki...

muhteşem görünüyo muhteşem ya bide oruçlu oruçlu bakınca insanın daha cok canı istiyor yeni tarifler istiyoruz

Adsız dedi ki...

siznle aynı fikirdeyim eğer yer varsa çikolata kazanına sizinle girebilirm yaşım 27 oldu ama hala çikolata için yapamayacağım şey yok sevgiler bol çikolatalı günler

Adsız dedi ki...

ben pudıngı cok sevıyorum tarıfı yenı gordum hemen denıcemumarım kucuk boranımda sever tesekkurler

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık..

Adsız dedi ki...

gerçekten çok saol bunları okur okumaz hemen yaptım ayrıca biskremlerde harika oldu teşekkürler

celebrian dedi ki...

Tarifi denedim. Harika oldu.

Kendi damak zevkime göre değişiklikler yaparak deniyorum:

ÇİLEKLİ:
3 yemek kaşığı un
Bir avuç çilek püresi
3 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin

-------------------------
MUZLU:
3 yemek kaşığı un
3 adet muz püresi
3 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin

-------------------------
VANİLYA & BEYAZ ÇİKOLATA

3 yemek kaşığı un
3 adet muz püresi
3 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
Yarım paket beyaz çikolata

------------------------------
ÇİKOLATA & FINDIK

3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
3 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı fındık ezmesi
1 yemek kaşığı margarin
Bir paket çikolata (çocuklar sütlü sevdi ama ben bitterli olanı tercih ettim)

Adsız dedi ki...

puding tarifini denedim. gerçekten güzel oluyor. çikolatalı da denedim ama çikolatasız da olabiliyor. eksiklik hissedilmiyor. hazır puding almaya son:) merve

Adsız dedi ki...

akşam için misafirlerime yaptım, biraz önce de kendime ayırdığım cup u yedim, çok hafif ve lezzetli oldu.. rulokat,hindistan cevizi,çekilmiş şamfıstığı ve çikolata parçaları ile süsledim..tek kelimeyle harika:))teşekkürler burcuuuu:)

Sevgiler,
Elçin..

Adsız dedi ki...

caNıM pudiNg isTedi ya!!beNde heMeN deNeMek isTiyoRuM..

Arife dedi ki...

Selam Burcu,bu harika tarifini severek pişiriyorum.Karamelli milka ile de denemek istiyorum.Teşekkürler harika tariflerin için..Sevgiler..