Pazartesi, Ocak 16, 2006

MEYVELİ & ÇİKOLATALI PASTA































5 Gündür yoğun bir davet trafiği yaşıyoruz. Nerdeyse hergün arka arkaya davetlerimiz oldu ve davetlere katıldık :) Artık en son yarın bende toplanıyoruz. Davetlerden tüm görüntüleri ve tarifleri yarın toparlayıp yayınlayacağım. Ondan sonrada bana bir hafta müsadeniz olacak :)
Bu pastayı dün gece Annemim bugünkü daveti için hazırladım. Yine pastayı kafamdan tasarladım ve sonuçta böyle bir pasta ortaya çıktı. Hem çikolatalı hem meyveli yaptım ki herkese hitap etsin..tadını herkes beğendiğini söyledi, zaten bunu biten tabaklardan anladık :)

Gerekli malzemeler ;
  • Pandispanya için Paul tarzı çikolatalı kek
  • 1 su bardağı sıvı krema
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket krema sertleşticisi
  • 300 gr dondurulmuş veya taze kırmızı meyve
    (ben dondurduğum ahududuları kullandım)
  • üzeri için 1 su bardağı sıvı krema
  • 240 gr bitter çikolata (3 kare paket)
  • süslemek için damla çikolata

Pandispanyamızı burada anlatığım şekilde pişirip soğutalım.

Meyvelerimizi küçük bir tencereye alalım ve üzerini kapatacak kadar su ve biraz tozşeker serpiştirip bir kere kaynatalım. Ve soğumaya bırakalım.

1 su bardağı sıvı kremamızı 4 çorba kaşığı pudra şekeri ile çırpalım. Çırptıktan sonra içerisine 1 paket krema sertleştiricisi ilave edelim. Ve çok az daha çırpalım. Buzdolabında sırası gelene kadar bekletelim.

Bir su bardağı sıvı kremamızı orta boy bir cevzede bir taşım kaynatalım. Ve hemen altını kapatalım. Çikolatalarımızı küçük küçük kırıp hemen sıcak kremanın içerisinde devamlı karıştırarak eritelim ve soğumaya bırakalım.

Kekimiz soğuduktan sonra ortasından ikiye keselim. Soğuttuğumuz meyvelerin suyu ile keki her iki tarafınıda biraz ıslatalım. Kekin ortasına buzdolabından kremamızı çıkartıp yayalım. Kremanın üzerine meyvelerimizi dizelim. Ve en son kekin ikinci bölümünü meyvelerin üzerine kapatalım.

Fırın telimizi yuvarlak geniş bir borcamın üzerine yerleştirelim.Telin üzerine hazırladığımız pastamızı dikkatlice yerleştirelim. Telin ve borcamın tam ortasına yerleştirelimki üzerine dökeceğimiz ganaş tezgaha bulaşmasın. Çikolatalı ganaşımızı pastanın üzerine yavaş yavaş bekleyerek dikkatlice dökelim. 3 dakika kadar bekletelim. Başka bir borcam veya kap alıp telimizi bu sefer onun üzerine koyalım. Öbür kapta kalan ganaşı tekrar pastanın üzerine dikkatlice yavaş yavaş dökelim. Yine bekletelim. Ve aynı işlemi 5-6 kere tekrarlayalım. Ganaş bitmeyebilir,az kalan ganaşıda siz yiyebilirsiniz :)

Son işlemden sonra telin üzerinde bir müddet pastayı bekletelim. 10 dakika kadar sonra pastayı dikkatlice servis tabağına aktaralım. Yanlardan taşan yerleri spatula ile düzeltelim. En son üzerine damla çikolata serpiştirelim ve üzerini fanus ile kapatıp buzdolabına kaldıraım. En az bir gece pastamızı buzdolabında bekletelim.

Hepimize afiyet olsun :)



Sevgili Sedanın ve Neslihanın güzel pastalarını pastalarımız bölümünde paylaşıyoruz..

15 yorum:

Adsız dedi ki...

ufff dehşet görünüyor...
daha okuyamadan, resmi görünce bişiler yazmadan duramadım :), şimdi okucam yukardakileri :). ellerinize sağlık valla, her zamanki gibi süpper olmuş...

Adsız dedi ki...

mercan merhaba,
beğenmen harika :) çok teşekkür ederim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Öncelikle mükemmel bir ağız tadınız olduğunu söylemek istiyorum.Yani herkese uyar.Zaten yaptıklarına bakmaya korkuyorum diyebilirim.Ama bu kötü olduğundan falan değil fakat iyi olduğundanda değil sadece ve sadece mükemmel olduğundan.Bu arada ben bir pasta delisiyim.Yani pastaya bayılırım.ELLERİNİZE SAĞLIK....

Adsız dedi ki...

ÖNCELİKLE MANYAK BİR AĞIZ TADINIZ VAR.YANİ HERKESE UYAR.TABİİ BANADA...BEN BİR PASTA DELİSİYİM.YANİ PASTAYA BAYILIRIM.ELLERİNİZE SAĞLIK...

Adsız dedi ki...

berfin merhaba,
benim gibi biri işte dedim yorumunu okurken..çok teşekkür ederim yazdığın güzel sözlere,beni gerçekten çok mutlu ettin..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba bende blogların bağımlılarından oldum kısa bir sürede. bloğunuzdaki pastalar harika gorunuyor. eskiden daha sık pasta yapardım bu pastanızı fırsat bulduğumda denemeyi çok istiyorum. Bide şu kuş gribi olmasaydı yumurta kullanamıyorum. eldivenle yıkasam olurmu diye duşunuyorum. bir sorum olacak ust ganajı harika gorunuyor. Ama ben Elazığda oturuyorum ve marketlerde sut kreması yok. bikere migrosta küçük bulmuştum içindekilere baktım birsürü katkı maddesi. bende almadım. taze süt alıp kaynatıyorum üzeri de kalınca kaymak tutuyo biraz sutle karıştırıp onu kullanabilirmiyimki? siteniz çok güzel ve ben sizin gibimarifetli ve paylaşimci insanlar olduğu için çok seviniyorum.maşaallah da diyeyim:)

Adsız dedi ki...

Merhaba bende blogların bağımlılarından oldum kısa bir sürede. bloğunuzdaki pastalar harika gorunuyor. eskiden daha sık pasta yapardım bu pastanızı fırsat bulduğumda denemeyi çok istiyorum. Bide şu kuş gribi olmasaydı yumurta kullanamıyorum. eldivenle yıkasam olurmu diye duşunuyorum. bir sorum olacak ust ganajı harika gorunuyor. Ama ben Elazığda oturuyorum ve marketlerde sut kreması yok. bikere migrosta küçük bulmuştum içindekilere baktım birsürü katkı maddesi. bende almadım. taze süt alıp kaynatıyorum üzeri de kalınca kaymak tutuyo biraz sutle karıştırıp onu kullanabilirmiyimki? siteniz çok güzel ve ben sizin gibimarifetli ve paylaşimci insanlar olduğu için çok seviniyorum.maşaallah da diyeyim:)

Adsız dedi ki...

damla hanım merhaba,
pastamı ve yaptıklarımı beğenmeniz beni çok onure etti çok teşekkür ederim :)
kuş gribi konusunda bende çok hassasım ama yumurtaları eldivenle ykamanız ve kekin 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişmesi tehlikeyi azaltıyor..bence içiniz rahat olsun çünkü neredeyse herşeyde yumurtayı kullanıyoruz. dikkat etmemiz gereken çiğ tüketmemek ve çok pişirmek..
krema konusunda ise sizin yönteminizde çok etkili ama sonuç nasıl olur bilemiyorum. Belki çikolata miktarını bir miktar arttırarak aynı sonuca ulaşabilirsiniz..eğer uygularsanız sonucu benimlede paylaşırmısınız..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Gerçekten de harika bir görünüşü var,bende bir pasta ve hamur işleri meraklısıyım,tarifi en kısa zamanda deneyeceğim,paylaştığınız için teşekkürler:)

Adsız dedi ki...

zehre,rica ederim..
denemenide tavsiye ederim..

sevgiler..

Adsız dedi ki...

o kadar malzemeye verecek kadar param olsa hazır pasta alır yerim en azından zahmetsiz

Adsız dedi ki...

o kadar malzemeye verecek kadar param olsa hazır pasta alır yerim en azından zahmetsiz

Adsız dedi ki...

o kadar param olsa hazır alır yerim en azından zahmetsiz

Adsız dedi ki...

Pasta tarifleriniz cook güzel fakat üzerindeki gülleri kendim yapmak istiyorum
bu konuda bana yazarsaniz sevinirim.
selam

Adsız dedi ki...

Yurdanur, gül yapımını burada fotoğraflı olarak açıklamıştım;

linki;

http://pastaci.blogspot.com/2005/10/eker-hamurumarzipan-ile-gl-yapimi.html

sevgiler..