Salı, Ocak 31, 2006

SANREMO VE ABUR CUBURLARIM..





















Güney Fransanın Doğu sınırında Menton'a sınırı olan İtalyan şehri Sanremo..Güzelim bir sahili sımsıcak insanları var..Akdenizliliği Fransaya nazaran daha çok yaşayan bir yer burası..Yiyecekleri muhteşem..İtalyan mutfağı artık benim bir numaralı mutfağım :)
Dar sokaklarından açık pazarına doğru yürürken karşımıza ilk önce buranın festivaller şehri olsuğunu hatırlatan bir sokak şovu bizi karşıladı..Orta çağ kıyafetleriyle bir pandominci kedileriyle şov yapıyordu ve yaptığı şov "fareli köyün kavalcısı"ndan bir alıntıydı. Yağmurun şaşkın ve mutlu bakışları içerisinde hepimiz bir süre bu şovu izledik..
Pazar dönüşü yine dar taş sokaklarında yürürken gözüme bir çok butik pastane çarptı..Ve sokaklarda insanların elinde birer torba içerisindeki çikolatalı tatlıları gördük. Sonunda ben hemen bir pastaneye yanaştım ve vitrinden bize gülümseyen "Bacı"lerden bir paket satın aldım. Yoğun bir badem ezmesi tadında çikolatalı acıbademlerdi yediklerimiz. Eşim ve Yağmur bayıldılar..ben ise pek bademle aram olmadığı için ehh işte..Ama acıbadem sevenlere mutlaka yolları Sanremo'ya veya İtalyaya düştüklerinde Bacılardan bir paket satın almalarını tavsiye ederim..
Bacılerden sonra meydanda Bar Colombo'da birer expresso yudumladık..Geniş ama daracık oturma planlı bir dükkandaki Bacı ve expresso deneyimi denenmeye değerdi..



























Sevgili Nilay ise bana abur cuburlarımı sormuş..
Şimdi bu fotoğraftaki çikolata benim çocukluğumdan beri yediğim en büyük ve en sevdiğim abur cuburum..Babam THY çalışırdı ve bana her zaman bu marka çikolatalardan getirirdi..bütün çocukluğum boyunca bu çikolata tadı ile büyümüştüm. Daha sonra bir ara Türkiye de de bu marka çikolata çeşitleri satılmaya başlamıştı ve ben çokkkkk mutluydum :) ama artık bu markanın çeşitleri Türkiye de çok azaldı ve ben maalesef her zaman yiyemiyorum. Ama bu sefer Fransa da ki Freeshoptan çikolatamı satın aldım :)) ve şimdi arasıra afiyetle yiyorum..işte bu benim abur cuburum..
Ayrıca bir diğer çok tüketiğim abur cubur ise Diet Cola..inanılmaz çok seviyorum ve azaltmaya çalışıyorum..
Birde soğan halkalarını çok seviyorum :)
Başka da abur cubur grubuna girecek bir yiyeceğim yok..ben pek kuruyemiş, cips vs. sevmem..

Bende Candanın abur cuburlarını merak ediyorum...

Herkese sevgilerimle..

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcucum, aburcuburlarini paylastigin icin tesekkurler. Varsa baska tatil resimlerinden, blogunda gormek isterim.
Cok tesekkurler enfes tariflerin icin...
Sevgilerimle
Nilay

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşımdan gelir gelmez bir sobe geliyor bende en kısa zamanda yazıyorum:)))Çok öpüyorum.Resimler ve gidilen yerler harika:)))Paylaşımın için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Akşam senin tariflerinden çikolatalı muffin yaptım,sonuç benim için hüsrandı çünkü senin kiler gibi kabarmadılar ama sanırım hata bende yeterince çırpmamışım buna rağmen 2 doz yaptım...:)))tat olarak harikaydılar ve eşimle kızım yarım saat içinde dönüşümlü olarak mutfağa dalarak bitirdiler...:))ve ben 2. dozu yapmak zorunda kaldım..:))Tarif edilemez mutluluktu..:))Teşekkür ederim, iyiki varsın derken yanılmıyordum..:)) ama kabartana kadar tekrar tekrar denemeyi düşünüyorum tabii yumurtayla şekerimi çok çırpacağım yani enazından beyazlayana kadar.
Burcu bende pastacılık kursu düşünüyorum bana bu konuda önerebileceğin bir yer varmı

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Diet kolaya bende hayır diyemiyorum. Hatta bu konuyu blogumda değindim:)
Bence bu da bir tiryakilik:)
Özlem

Adsız dedi ki...

Nilay merhaba,
ben sana teşekkür ederim..beni düşündüğün için :)
aslında çok fotoğraf çektim ama yayınlamakta istiyorum..sende biraz seni oraları bizlerle paylaşsan bende çok mutlu olurum :)

candancım merhaba,
bende senden en kısa zamanda abur cuburlarını bekliyorum :)

Ülviye merhaba,
ellerine sağlık, eminim çok güzel olmuşlardır..birde biraz pudra şekeri ilave ederek pişir. pudra şekeride çok güzel kabartıyor muffinleri..ayrıca rica ederim..iyiki sizlerde varsınız..böylece bende daha mutlu oluyorum :)
pastacılık kursu önerilerim var tabii ki, Chef's , Zmsa ve Cocolate. linklerimde hata olursa tekrar düzeltirim.

Özlem merhaba,
evet haklısın. bende çikolata ve diet cola tiryakisi oldum :( ama dediğim gibi azaltmaya çalışıyorum. Allahtan içki sigaram yok :)

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu!görüşmeyeli ne var ne yok?cadburry çikolataları çok güzel görünüyor.ama olmaz ki,böyle de yapılmaz ki!ben ir bayram öncesi şeker ve çikolata cümbüşünde carrefourda cadburry görmüştüm.hala bulunur mu bilmiyorum.cuma ikizlerin carrefouru ziyaret günü(nerdeyse bize maaş bağlayacaklar).o zaman bakar,sana yazarım.hoşça ve sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

arzu merhaba,
görüşmeyeli iyiyiz :) tatil yaptık çok mutluyuz :)
umarım sizlerde iyisinizdir..carrefour'a gittiğinizde benim için bir göz atarsan gerçekten çokkkk mutlu olurum :))çok teşekkür ediyorum..
ikizleri çok öpüyorum..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

pastacılık ıle ılgılı kurs veriyormusunuz eger vermıyosanız tavsıye edecek bıyer onerırmısınız teşekkur ederim

Adsız dedi ki...

sevgili zuhal tebrikler cik hamaratsiniz bende evde bazen deniyorrum iki yasinda bir oglum var sabah uyandiginda illa kek istiyor zuhal hanim sizden seker hamurunun tarifini ala bilirmiyim bademlede yapildigini söyliyorlar simdiden tesekur ederim basarilar pastalariniza bayildim mukemmel insan yemeye kiyamaz =)

Adsız dedi ki...

cheedooutlide

[url=http://healthplusrx.com/erectile-dysfunction-cure]erectile dysfunction cure[/url] JEMTEERIHEP

Adsız dedi ki...

Рекомендую скачать [url=http://softzero.ru/skachat/winamp-pro-dlya-windows-7-5-6-rus-skachat-besplatno ] софт[/url] [url=http://dlya-vzloma.ru/programmi/9-programma-dlya-vzloma-kombohacker-2.html ]для взлома[/url] вконтакте , которой я лично [url=http://vzlomal.ru/content/programma-dlya-vzloma-pochty-mail-skachat-besplatno-programma-dlya ]взломал[/url] данные и [url=http://mailhacker.ru/]пароль[/url] своего знакомого, программа сможет [url=http://vzlomat.ru/soft/25-kak-povysit-rejting-vkontakte-besplatno.html ]взломать[/url] что угодно.

Скачать рабочую [url=http://vzlomal.ru/content/universalnaya-programma-dlya-vzloma-kombohacker-skachat-besplatno-programma-dlya ]программу для взлома Kombohacker[/url]

Если есть вопросы можете [url=http://dobavit.com/]добавить[/url] меня в [url=http://skachat-skype-besplatno.ru/download.html ]skype[/url]: Vzl8229OM или написать на [url=http://mailhacker.ru/]почтовый ящик[/url]. Но это однозначно самая лучшая [url=http://programma-dlya-vzloma.ru/]программа для взлома[/url] , вот кстати скриншот:

[img]http://dlya-vzloma.ru/uploads/posts/2011-03/1300834410_s2.jpg[/img]