Salı, Ocak 31, 2006

SİYAH GÜNEŞ PASTASI ( SOLEIL NOIR )

























Fransız lezzetleri serüvenine bugün tekrar Annemle bıraktığımız yerden devam ettik.. Fransız Cuisine dergisinin bu ay ki tariflerinde yer alan Siyah Güneş (Soleil Noir) pastasını yapmaya karar verdik. Annem tercümanlığımı yaptı bende hazırlamasının :)
Ayrıca birde peynirli ıspanaklı tart yaptık. Onunda tarifi yarın gelecek :)

Bu pastaya tam 5 yıldız veriyorum. Mutlaka yapılması ve tadılması gereken bir lezzet. Özellikle Çikolata aşıklarına tavsiye ediyorum :)

Gerekli Malzemeler

Keki için ;

  • 1 çay fincanı tozşeker
  • 5 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı buğday şekeri ( Türkiye'de bu ürün yok bu yüzden normal şeker veya esmer şeker ilave edebilirsiniz)
  • 1 çay fincanı toz kakao
  • 1 çay fincanı un
  • 95 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 50 gr toz fındık (yaklaşık 1 su bardağı kadar)

Çikolatalı sos için ;

  • 200 gr bitter çikolata ( ben özel tatlı çikolatası kullandım - dessert chocolate - )
  • 200 ml sıvı krema

İçi için ;

  • bir adet iri portakal veya çilek
  • üzeri için çeşitli pasta süsleme malzemeleri

Fırınımız öncelikle 150 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. 20 cm'lik kelepçeli bir kalıbın her yerini pişirme kağıdı ile kaplayıp hazır edelim.

4 adet yumurta beyazını tüm şekerlerle ve bir tutam tuzla mikserde yüksek devirde sürekli karıştıralım. Yaklaşık 10 dakika kadar çırpalım. Daha sonra bir tam yumurtayı da ekleyip çırpmaya devam edelim. Tüm karışım beyazlaşınca ve şekerler iyice eriyince çırpmaya son verelim.

Ayrı bir kaba unu ve kakaoyu eleyelim. Elediğimiz karışıma fındık tozunu da ekleyip karışımı harmanlayalım. Ve yumurtalı karışımın içerisine ilave edip tekrar çırpalım. En son erimiş tereyağını da ekleyip bir kez daha çırpalım.

Hazırladığımız karışımı hazırladığımız kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız fırınımızda ilk önce 150 derecede 30 dakika daha sonra ısıyı 180 dereceye getirip 20 dakika daha pişirelim. Pişip pişmediğini kekin ortasına batıracağınız bir kibrit çöpü ile anlayabiliriz.

Kekimiz piştikten sonra fırın teli üzerinde soğutmaya bırakalım.

Sosumuz için kremamızı bir büyük cezvenin içerisine boşaltalım. Ve orta hararetli bir ateşin üzerine alalım. Bu arada krema ısınırken içerisine çikolatalarımızı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak çikolataları eritelim. Çikolata tamamen eriyince sosumuzun rengi iyice koyulaşınca ateşten alalım. Ve devamlı karıştırarak soğutalım.


Kekimizi ortasında ikiye bölelim. Bir katını servis tabağımıza alıp üzerine sosumuzda bir miktar döküp kaşıkla yayalım. Üzerine ince ince dilimlediğimiz portakalların bir kısmını dizelim. Portakalların üzerine tekrar sosumuzdan bir miktar döküp yine kaşıkla yayalım.

Daha sonra diğer katı üzerine kapatalım ve kalan sosun tamamını yavaş yavaş pastamızın üzerine döküp spatula ile dikkatlice yayalım. Üzerini kalan portakal dilimlerimizle süsleyelim.

Ve evinizde bulunan diğer süsleme malzemeleriyle pastamızın ortasını süsleyelim. Buzdolabında en az 2 saat bekletip servis yapabiliriz.

Hepimize afiyet olsun...

47 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcucum harika görünüyor.Tatta super:)Veeee peynirli ıspanaklı tartı 4 gözle bekliyorum :)bu arada yeni creationumu görmemişsin herhalde yeni bir kasnak design bakalım ne diyeceksin:)))öptüm.

Adsız dedi ki...

Günaydın,
Bu sabah gözüm bu harika çikolatalı pastayla açıldı..:))Eline sağlık Burcu döktürmüşsün yine..:))hafta sonu bende denemeyi düşünüyorum.
Bu arada kurs önerileirn için teşekkürler ama kafama takılan bir konu var chefs ve coccolatın aralarında fiyat farkı çok sence içerik olarakta bir fark varmıdır?

Adsız dedi ki...

Maşallah yine harika. Haftasonuna denemeye çalışacağım. Mesai var yorgun olmam inşallah. Her cumartesi kuzenler dört gözle bekliyorlar pastalarımı :) Sayende ailenin en favorisiyim şuan :) Maaile çok iştahlıyızdır :)

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum, hoş geldinn..

Bu pasta senin tarafından 5 yıldız aldığına göre tadını tahmin edemiyorum. Görüntüsü zaten muhteşem. Ellerine sağlık. Bu arada tercümanınada teşekkürler :))

Adsız dedi ki...

Burcu Merhaba, yine dehset bir pasta hazirlamissin. Annenin de senin de ellerinize saglik. TAtli cikolatasindan burada da satiliyor. AMa etikette soyle diyor : Sadece pasta yapimi icin. Aldim. Bir tadina bakayim dedim, igrenc bir tat. Hem de beyaz cikolataydi. Senin Fransa'dan getirdiklerinde boyle mi? Bunlari nasil kullanmak lazim?
Sevgilerimle
Nilay

Adsız dedi ki...

merhaba burcu!çok fenasın yaa.insan hiç düşünmez mi,bazı insanların birsürü çocukları vardır,yemeğini bile zor yetiştiriyordur,pastayı ne arada yapacak?muhteşem bir görüntüsü var pastanın yine.kahvaltıdan yeni kalktığım halde şöyle bir dilimine hayır diyemeyeceğim bir pasta.şaka bir yana çok zaman almadan hazırlanacak bir tarife benziyor.ellerinize sağlık.en kısa zamanda denemek istediklerimin hemen başına geçti.takiplerim sıklaştı farkındaysan,ensendeyim canım.hoşçakal.

Adsız dedi ki...

MERHABA BURCU
YİNE HARİKA BİR PASTA YAPMIŞSIN.BENDE KIZIMIN DOĞUM GÜNÜ İÇİN BİR PASTA TARİFİ ARIYORUM(KIZIM 14 ŞUBAT DOĞUMLU)
AMA BU YUMURTA KONUSU BENİ DÜŞÜNDÜRÜYOR.BEN HALA YUMURTA ALAMIYORUM.DOKTORUMUZDA NİSANA KADAR YEMESİN DEDİ.YUMURTA KOYMADAN YAPICAĞIMIZ BİR PASTA TARİFİN VARMI?YADA KEKLERİNE HİÇ YUMURTA KOYMASAK SENCE SONUÇ NASIL OLUR?(İKİZLERİ OLMAYAN) ARZU (SUDENİN ANNESİ)

Adsız dedi ki...

Walla Burcu,
bu tariflerinin hepsini tek tek deneyeceğim.
Müthiş güzel gözüküyorlar!!...
Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık, nefis bir tat olduğu çok belli.
Karışıma katmadığınız 4 adet yumurta sarısı var, acaba unuttunuz mu yoksa kullanılmıyor mu? tahminim ıspanaklı peynirli tartın içine girdi sarılar:))

Adsız dedi ki...

Yorumda bulunmuştum ama eklenmedi: Deneme

Adsız dedi ki...

yine müthiş bir lezzet, enerjine hayranım Burcu..
ellerine sağlık...yumurta sarıları ne oldu ben de merak ettim:)
bir de buğday şekeri belki alakasız olacak ama buğday nişastası olabilirmi??
ne dersin...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik....
ben pasta kalip ölcüsünü rica edebilir miyim?
tesekkürler simdiden.
sevgiler,

Adsız dedi ki...

Candan merhaba,
çok merak ettiğim bir soru var, derya baykalın tv8'de ki programında devamlı derya hanım "candan" deyip duruyor, ona devamlı mail atan bir izleyicisinden bahsediyor, acaba o senmisin ?? ayrıca tartın tarifi geliyor, kasnak çalışman ise gerçekten ilginç :)

Ülviye merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim..eğer denersen tekrar nasıl olduğu konusundaki yorumlarını beklerim :)
cocolate'ın içeriği Chef's göre sanırım daha zengin ve daha çok detaylı kurs başlıkları hazırlamışlar. Ama bana çok pahalı geldi..Chef'sin ortamı daha sıcak ve orada Gülhan Kara ve Hiltonun pasta şefi var. Ben nedense Chef'si daha çok seviyorum..ama mesela Zuhal Yalçın cocolate gitmiş ,pastalarının güzelliğini görüyorsun(pastalarimiz.blogspot.com'da)

Neslihan merhaba,
bence senin favori olman senin marifetliliğinden ve sevgini katmandan geliyordur..ama yinede çok teşekkür ederim :)

Summer merhaba,
Annem ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum, denemeni tavsiye ederim ..

Nilay merhaba,
sanırım senin satın aldığın beyaz kuvertur. Bende kuvertur çikolatayı hiç sevmem tadlarını beğenmem. Benim satın aldıklarımı tadınca o kadar lezzetli ki..bu çikolatalar sadace pasta için değil her türlü tatlı yapımındada kullanılıyor..özel eritme çikolataları diyede geçiyor. Eğer oralardada yokda iyi bir bittere devam derim ben :)

Arzu merhaba,
ben ensemde olmandan çok memnunum, lütfen hiç ayrılma :) benimde bir kızım var , onu okula bıraktıktan sonra yapmıştım bu pastayı ama haftaya işim başlıyor..bu kadar çok çeşit yapamıyacağım bende :(

ARZU merhaba,
Kızının gelecek doğum gününü şimdiden kutlarım :))
kuş gribi konusunaki hassasiyetinizi anlıyorum..ama pastaların ana maddeleri un, yumurta ve yağdır. birinden biri olmazsa olmuyor maalesef..hem pastalardaki yumurta 180 derecede ve en az 40 dakika pişiyor..tehlikesi geçmiş oluyor. eğer ıslak kek veya mozaik pasta gibi çiğ yumurtalı bir tarif olsa tehlikeli olur ama burada dakikalarca hatta bazen 1 saatten fazla pişiyor..biz afiyetle yiyiyoruz ve güvendiğim markaları satın alıyorum..
bu kadar açıklama yaptım çünkü yumurtasız bir tarif hiç aklıma gelmedi gerçekten..
belki kedi dillerinden muhallebili bir pasta yapabilirsin ama kedi dilinde yine yumurta var..görüyorsun ki kaçış yok:) ama aklımdasın senin için tekrar araştıracağı..bu arada pandispanyaya yumurta koymazsak kekimiz tutmaz..

Damla merhaba,
sabırsızlıkla denemeni bekliyorum :)

Tülin merhaba,
o 4 yumurta sarısı bu pastada kullanılmıyor..ben onları sakladım ve tart yapımında kullanıcağım..teşekkür ederim :)

Hatice merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim :)
yok kesinlikle eminiz buğday nişastası değil..Fransızların (belki diğer bazı ülkelerde de vardır) birkaç çeşit özel şekerleri var. bu onlardan birisi.

pastacı papatya merhaba,
pasta kalıp ölçüsü 20 cm'lik kelepçeli..ben teşekkür ederim :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,

Annenin ve senin ellerinize sağlık, bu pasta da enfes gözüküyor. Ben de mutlaka deneyeceğim. Yalnız sıvı kremayı, çırpmadan mı kullanacağız? Yoksa kutudan çıkarttığımız haliyle ısıtıyor muyuz? Bu arada; vaktin var mı yok mu bilemiyorum ama "İrmikli Prenses Pastası" nın tarifini bu yakınlarda yayınlayabilek misin, hafta sonu onu da denemek istiyordum da.

Sevgiler.

Defne

Adsız dedi ki...

sevgili adaşım!ben doktor olduğum için konuya karışayım dedim.sevgili burcunun dediği gibi yüksek ısıda uzun süre pişirme uygulandığı için yumurta yemeyi biz(eşim de doktor) hiç kesmedik.tabii rafadan yumurtaya dikkat.hiçbir zaman önerilmez.burcucuğum kusura bakma,siteni forum sayfası gbi kullanmış olmuyorum inşaallah.napiim bildiğim şeyleri paylaşmazsam o kadar dirsek niye çürüttüm diye çok üzülürüm.ikizleri olan arzu.

Adsız dedi ki...

merhaba,
Fındık tozu bulamazsak, yerine çok ince dövülmüş fındık içi kullanabilirmiyiz?

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu ellerine saglik cok guzel olmus.Sevgililer gunu icin ideal bir tarif..

Sormak istedigim bugday sekeri derken neyi kastettin? Veya Fransizca adini yazar misin sanirim burada bulabilirim. Ya da bahsettigin Molasses mi? Bizdeki karsiligi seker pekmezidir hani..

Adsız dedi ki...

burcu,

bu pasta yüzünden hamile hamile tek başıma gidip bir pastane bulup derhal bir çikolatalı pasta yemek zorundayım. yapmaya sabrım ve gücüm yok. yine de teşekürler:-)

meral

Adsız dedi ki...

Cok güzel bi pastaya benziyo ilk firsatta yapmayi düsünüyorum. Acaba keki 24 cmlik kapta yapsak nasil olur?

Adsız dedi ki...

Defne merhaba,
öncelikle Annem ve kendi adıma çok teşekkür ederim :)
sıvı kremayı çırpmadan kutusundan çıkardığın gibi ısıtarak kullanıyorsun..
prenses pastası tarifini bu gece ekleyeceğim :)

Arzu merhaba,
bizi aydınlattığın için gerçekten teşekkür ederiz..özellikle ben çok endişeleniyordum..kendim için değil okuyucular için..çünkü herkes yumurta ve tavuk konusunda doğal olarak çok hassas..ama bende dediğim gibi büyük marketlerden alıyorum yumurtayı ve tavuğuda banvit alıyorum..yumurtalar çok uzun süre pişirerek yiyiyoruz..doktorlardanda onay almak içimi rahatlatı..çok teşekkür ederim :)
ikizleri öpüyorum..

Tülün merhaba,
evet kullanabilirsin..ama çok ince dövülmesine dikkat et, mümkünse 2-3 kere rondodan geçir..

Deniz merhaba, Fransızca adı "sucre semoule", sucre "şeker" demek, "semoule"yi ise annem buğday olarak çevirdi. acaba başka br çeşit tahılmı? eğer bu malzemeyi tanıyorsan ve yardımcı olursan çok memun olurum :)

meral merhaba,
hamilelik zordur bilirim, eğer İstanbulda olsaydın sana ikram etmekten mutluluk duyardım :)

Sümi mrehaba,
24cm'lik birkap fazla büyük gelir ve kek çok ince olur..20 cm bile çok ince bir kek meydana getirdi..bence 18 cm bile kullanılabilir..
ayrıca teşekkür ederim ..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

Haaa tamam Burcu'cugum..Bu bugday sekeri degil robotta 4-5 kez cekilmis kristalleri kucultulmus seker...Ingilizce karsiligi granulated veya castor olan seker..Hani Turkiye'de vanilya sekeri vardir ya..Iste o boyutta olan seker..

Bende diyorum bunca yildir yurtdisindayim bugday sekeri diye birsey duymadim.

Tamam simdi anladim.

sevgiyle,

Adsız dedi ki...

Merhaba, cevabiniz icin tesekkür ederim. Ne yapalim artik öyle bi kap sart oldu bu harika pastayi tadabilmek icin ;)

Adsız dedi ki...

Deniz merhaba,
bizleri aydılattığın için çok teşekkür ederim..bende bilmiyordum buğday şekerini ama annem nedense bu buğday şekeri diye tutturdu :) Oda gerçekten hayli bilgili bir insandır ve Fransızcada nerdeyse anadilidir ama ben ilk defa duyduğumu söylemiştim..
granulated sugar ile aynı demek ki..teşekkür ederim tekrar :)

Sümü merhaba,
kalıp kek ve pastalar için gerçekten çok önemli..özellikle 20 cm en çok kullanılan..tavsiyem bir adet 20 cm'lik satın alman..çok uzun süre kullanıcağına eminim :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

canım ben senin sitenle yeni tanıştım gerçekten çok güzel şeyler yapmışsın pastan mükemmel senin sayende baya ilerleme var bende allah razı olsun :))

Adsız dedi ki...

canım ben senin sitenle yeni tanıştım gerçekten çok güzel şeyler yapmışsın pastan mükemmel senin sayende baya ilerleme var bende allah razı olsun :))

Adsız dedi ki...

canım ben senin sitenle yeni tanıştım gerçekten çok güzel şeyler yapmışsın pastan mükemmel senin sayende baya ilerleme var bende allah razı olsun :))

Adsız dedi ki...

canım ben senin sitenle yeni tanıştım gerçekten çok güzel şeyler yapmışsın pastan mükemmel senin sayende baya ilerleme var bende allah razı olsun :))

Adsız dedi ki...

Nil merhaba,
eğer yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana :)
teşekkür ederim ..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

slm bende 20 yıldır pastacılık mesleği ile uğraşıyorum mesleğimi çok seviyorum ama birazda bizim anladığımız dilden yazarsanız sevinirim yani tarif olarak birazda profesyonelce olursa sevinirim slmlar kolay gelssin

Adsız dedi ki...

emirhan merhaba,
aslında ben en başta profesyonelce tarif yazıyordum ama okuyuculardan anlaşılabilir dilden olması talebi geldi..bende artık herşeyi ölçüp biçerek ( su bardağı ölçüsü gibi) yazmaya başladım..ama mesela ölçü verirken yanına gramlarınıda eklerim..

sizlerede kolay gelsin :)

Adsız dedi ki...

merhaba..uzun süredir nette dilediğimce dolaşamıyordum..bakamadığım süre içinde ne harikalar yaratmışsın..
çikolata delisi olarak pastanı denedim..
yemek grubumuza yollayacak resim için bile kalmadı:) ben tarifte var diye portakal rendesi koymuşum fazladan..bir de baktım ki yokmuş ama çok güzel bir lezzet kattı..ellerine emeğine sağlık.. sevgilerimle..yelda..

Adsız dedi ki...

merhaba..uzun süredir nette dilediğimce dolaşamıyordum..bakamadığım süre içinde ne harikalar yaratmışsın..
çikolata delisi olarak pastanı denedim..
yemek grubumuza yollayacak resim için bile kalmadı:) ben tarifte var diye portakal rendesi koymuşum fazladan..bir de baktım ki yokmuş ama çok güzel bir lezzet kattı..ellerine emeğine sağlık.. sevgilerimle..yelda..

Adsız dedi ki...

merhaba..uzun süredir nette dilediğimce dolaşamıyordum..bakamadığım süre içinde ne harikalar yaratmışsın..
çikolata delisi olarak pastanı denedim..
yemek grubumuza yollayacak resim için bile kalmadı:) ben tarifte var diye portakal rendesi koymuşum fazladan..bir de baktım ki yokmuş ama çok güzel bir lezzet kattı..ellerine emeğine sağlık.. sevgilerimle..yelda..

Adsız dedi ki...

yelda merhaba,
bu pastaya zaten portakal çok yakışıyor, iyi ki eklemişsin..hatta bende bir dahakine eklemeyi düşünüyorum..ellerine sağlık..
ayrıca herşey için teşekkürler..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

tekrar merhaba bu pastanın kekinde kabartma tozu kullanmamışsınız acaba kesinlikle kullanılmamalı mı ben kullanırsem sonucu etkiler mi

Adsız dedi ki...

Ayla Hanım merhaba,
evet kullanmadım çünkü tarifin orijinalinde (fransızca) kabartma tozu kullanılmıyordu..eğer kullanırsak kekin yapısı ve dokusu değişir, kullanmamanızı tavsiye ederim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sitenizi yeni gördüm ve çok beğendim.ben henüz yeni yeni keşfediyorum bu blogları çok güzel paylaşımlar var.pek yemekle alakam yoktu (eşimin cok sevmesine rağmen) ama şimdiden sonra bira zenginleştiricem heralde yemek listemi.helede böyle pastaları gördükce iice motive oluyorum bu işe.10 aylık bir bebeğim var onunla nasıl olur bilmem ama değişik ( ve kolay) tarifleri denemk istiyorum.sizinde ellerinize sağlık gercekten marifetli bir bayansınız.tanıştığıma sevindim . sevgiler kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

pastayi yapmaya basladiktan sonra birseye cok kafam takildi. cay fincani nasil birsey? kahve kupasi mi, 1 cup mi, cay bardagi mi, kahve fincani mi? aslinda butun bu tarifleri gram yada kap gibi uniform olcu sistemleri kullanarak verebilseniz, biz yurt disinda yasayip ta turkiye'den tatlar bulmaya calisan insanlar icin harika olur. daha once baska bir tarifinizi denemistim, tadi iyi olmakla birlikte kremasi cok az oldugundan biraz kuru oldu, herhalde olcu farkliliginin azizligine ugradim. tesekkurler.

Adsız dedi ki...

pastayi yapmaya basladiktan sonra birseye cok kafam takildi. cay fincani nasil birsey? kahve kupasi mi, 1 cup mi, cay bardagi mi, kahve fincani mi? aslinda butun bu tarifleri gram yada kap gibi uniform olcu sistemleri kullanarak verebilseniz, biz yurt disinda yasayip ta turkiye'den tatlar bulmaya calisan insanlar icin harika olur. daha once baska bir tarifinizi denemistim, tadi iyi olmakla birlikte kremasi cok az oldugundan biraz kuru oldu, herhalde olcu farkliliginin azizligine ugradim. tesekkurler.

Adsız dedi ki...

bir de allerji yada herhangi bir sebepten yumurta kullanamayanlar icin bir oneri, egg replacement. yurtdisinda kolay bulunuyor. nisasta gorunumunde bir urun bir kasik su ile karistirildiginda 1 yumurtanin etkisini yapiyor. ama inaniyorum ki artik turkiye'de herseyi bulmak mumkun.

Adsız dedi ki...

Leda merhaba,

aslında ben tariflerimi verirken her zaman gram veya uniform ölçüler kullanıyordum. bu sefer Türkiye'de ki bayanlar klasik ölçüleri istediklerini belirttiler. bende klasik ölçülere geçtim. ama yurt dışından da okuyucularım oluşmaya başlıyınca her iki ölçü türününde gerekliliği ortaya çıktı. Artık her tarifimde hem klasik hem de uniform ölçüleri vermeye dikkat ediyorum..
yumurta yerine geçecek her hangi bir ürün maalesef henüz türkiyede kullanılmıyor ya da en azından evlerde,marketlerde bulunmuyor..sadace sanayi tipi üretimlerde bahsettiğiniz tarzda ürünler kullanılıyor..ama yurt dışında bulunanlar için çok avantajlı gibi gözüküyor..

paylaşımınız için çok teşekkür ederim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba, yılbası gecesi için bu pastayı yapmaya çalıştım, tüm tarife harfiyen uydum, ama keki hiç kabarmayan taş gibi birsey oldu. ben de amatör bir ascı değilim ama neden yapamadım anlayamadım. tabi kremasını kullanmadım ve onu sarıp buzluğa kaldırdım. belki baska bir gün kullanırım. pasta için başka bir kek daha yaptım. Klasik pandispanya tarifini kullandım. kremalardan sizden faydalandım. birkaç tarifin birleşimi bir pasta oldu. herkes çok begendi. ben pastayı ıslak seviyorum. bu nedenle hep alt ve üst parçaları krema sürmeden önce sulandırılmış kayısı reçeliyle ıslatıyorum. yeni yılınızı da kutlarım. tarifler riçin tesekkürler.
demet

taamel dedi ki...

merhaba burcu,
ben de tarifi denedim.ama 3'e bolunecek kadar kabarmadi.sonra tekrar yaptim.yine yanisi oldu.henuz yilmadim.yine yapacagim.ama muhakkak bir yerinde yanlis yapiyorum...
yoruldum...seker hamuru yogurmak cok zor :)))

ellerim agriyoo

sevgilerle

Adsız dedi ki...

Burcu Merhaba
Pastan çok güzele benziyor.
Misafirlerim için yapmak istiyorum.Acaba kekini iki gün önceden pişirip dolapta bekletsem mahzuru olur mu?
Teşekkür ederim
Pelin

Adsız dedi ki...

slm pastaniz cok guzel gorunuyor. Bugun yaptigim ve keki kabarmadi deginiz gibi iyice tarife uydum bende kabartma tozu gormeyince sasirdim oteki yorumlari okuyunca bir okuyucunuz kabartma tozu hakinda soru sormustu sizde cevaplamistiniz ben sizin cevaba uyup atmadim ve kabarmadi cok uzuldum.Niye kabarmadigina cevap verebilirmisiniz. Kabartma tozu kullanirsak iyi olmazmi. Size basarilar dilerim kendinize iyi bakin. Bu arada sucre semoule normal toz seker. Sadece ince cekilmis diye semoule diyorlar.

Adsız dedi ki...

merhaba pastanız harika gözüküyor sizi tebrik etmek istiyorum yaptığızını herkes yapamaz bu pastaların tariflerini verdiğiniz içn ALLAH RAZI olsun diyorum başarılarınızın ve tarfilerinizin devamını dilerim

Adsız dedi ki...

4 adet yumurta beyazını tüm şekerlerle ve bir tutam tuzla mikserde yüksek devirde sürekli karıştıralım. Yaklaşık 10 dakika kadar çırpalım. Daha sonra bir tam yumurtayıda ekleyipçırpmaya devam edelim. Tüm karışım beyazlaşınca ve şekerler iyice eriyince çırpmaya son verelim.

Ben mi yanlış anladım yoksa 4 yumurtanın sarısı tarifte kullanılmıyor mu ?
Ayrıca çay fincanı için gram verseniz çok güzel olur