Çarşamba, Şubat 08, 2006

BİR BROWNİE'NİN SEVGİLİLER İÇİN YAPABİLECEKLERİ..








































Bugün okullar açıldı :) Aradan tam 1 ay 3 gün gibi uzun bir süre geçti. Çocuklar beni bugün o kadar çok yordu ki hepsi enerji dolmuşlardı :) Çocukları ,onların bakışlarındaki güzelliği, saflıklarını ,onlara dair olan her şeyi çok seviyorum. Benim 250 çocuğum çok şanslı çünkü sağlıklılar okullarına gelebiliyor, arkadaşlarıyla oynayabiliyorlar; peki ya sağlıkları yerinde olmayan, okullarına devam edemeyen ,koşamayan çocuklarımız..
Bloglar gerçekten de bir çok insana ulaşabilen ve bunu faydalı alanlara kanalize edebileceğimiz önemli araçlar haline geliyor. Burada mutluluklarımızı, hüzünlerinizi, duygularımızı ,yaptığımız pastaları veya yemekleri, el emeklerimizi birbirimizle paylaşıyoruz. İşte bu düşünceden yola çıkan ,benim çok sevdiğim sevgili arkadaşım Zinnur bizlerle fikir alışverişinde bulundu. Sevgili İpek'in fikriyle I.U Pediyatrik Hemotoloji/Onkoloji dernegine Lösemeli çocuklar için bağış yapmaya karar verdik..ve hepimizde bağışta bulunanlar için ufak tefek hediyeler ortaya koyduk. Detaylı bilgi ve proje takibi için ilk proje blogunu sıklıkla ziyaret edebilirisiniz.. Böylece belki o okula gitmek isteyen, arkadaşlarıyla aynı sırada Öğretmenleri ile olmak isteyen bir kaç çocuğumuza destek olabiliriz.

















Gelelim brownie ile yaptığım bir kaç kolay tatlıya. Bu çikolataları ve pastayı yapmak gerçekten çok kolay. Önce orta büyüklükteki dikdörtgen bir fırın tepsisinde chocolate chip brownimden hazırladım. Soğumasını bekledim. Kenarları kuru olan yerleri bıçakla keserek ayırdım. Yumuşak orta bölümü kalpli kurabiye kalıbımla kestim ve yaklaşık 16-17 adet küçük kalpli brownilerim oldu. Üzerlerine biraz ceviz içi , birazda ince ince doğradığım kuru kayısıları düzgünce yerleştirdim. En son 150 gr %70 kakao içeren çikolatamı benmari usulü eritip üzerlerine döktüm. Bu işlemleri fotoğrafta da görüldüğü gibi yağlı kağıt üzerinde yaptım.



Pastayı ise, kalan browni parçalarından yaptım. Bir kaba kalan browni artıklarını ufalayarak koydum. İçerisine yine istediğim kurutulmuş meyvelerden ve cevizden ilave etim. Sosu içinse 100 gr krema ile 100 gr çikolatayı eriterek yaptım. Sıcakken karışımın üzerine döktüm ve tahta kaşıkla hepsini güzelce karıştırdım. Karışımımı alüminyum folyo ile sarıp buzdolabında 1 gece beklettim. Ertesi gün yiyeceğimiz kadar kısmı kesip folyosunu ayıkladım. Ve ince ince mozaik pasta gibi keserek servis yaptım. Ayrıca servis yaparken de frambuaz sosu ile tabağımı süsledim.

Hepimize afiyet olsun..

29 yorum:

Adsız dedi ki...

şu 14 şubatı dört gözle bekliyorum. kuçuk brownielerin üzerindekiler ceviz herhalde ilk gördüğümde profiterol sandım.yine farkını gösteriyorsun,sayfanla tanışmadan öncekendime dikkat edeyim diyordum bu imkansız oldu.senin bu tariflerinle mutlu ama kilolu bir bayan olmaya karar verdim.eşim bundan pek memnun olmayacak.bye bye

Adsız dedi ki...

şu 14 şubatı dört gözle bekliyorum. kuçuk brownielerin üzerindekiler ceviz herhalde ilk gördüğümde profiterol sandım.yine farkını gösteriyorsun,sayfanla tanışmadan öncekendime dikkat edeyim diyordum bu imkansız oldu.senin bu tariflerinle mutlu ama kilolu bir bayan olmaya karar verdim.eşim bundan pek memnun olmayacak.bye bye

Adsız dedi ki...

merhaba burcu! bilgisarı her açtığımda heycanla bugün neler var acaba diyorum ve yine çikolata harikasın !brownielerin üzerindekiler ceviz heralde,ilk baktımdaprofiterol sandım ,artık kilolarıma dikkat etmem lazım sayende,ya pastaların yadakilolarım tabiki sennnnnnnnnnnnn! tüm güzellikler seninle olsun.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu!Yine sanat eseri durumları...Tarifi 4 gözle bekliyorum.Sen fotoyu yeni eklemiştin gördüğümde,yazmak üzereyken bizimkiler güzellik uykularından kalktılar hep beraber,ben de tabii mutfağa ikindi kahvaltıları için.Neyse geldim.Valla bir brownie'yi bilmem ama sevgililer gününe kadar bu hızla gidersen sevgiliyi şişman birine dönüştüreceği kesin.Geçende alışveriş yaparken bol kalorili malzemeleri gören eşim bir daha siteni ziyareti yasaklayacakmış gibi bir baktı,korktum ;)Şaka tabii,ben kendi adıma gayet memnunum senin hızından.Biz sana bol bol dua edelim,sen de hergün bize tarif yaz(bencilliğin bu kadar!Pes).Öpüyorum seni ve Yağmur'u.Hoşça ve sevgiyle kalın.

Adsız dedi ki...

Burcucum pasta tarifini uyguladım ve gerçekten çok güzel oldu.Hatta hazırmı aldın diye soranlar bile oldu.Sanırım bu browniyide yapacağım.Bu arada siteni çok hızlı güncelleyebildiğin için seni tebrik ediyorum.Bu sayede birbirinden güzel pasta tariflerine daha hızlı ulaşabiliyoruz.Aslında en güzeli sana yakın bir yerde oturmak olurdu herhalde. Ailen ve komşuların çok şanslılar.

Adsız dedi ki...

Evet yaa!Burcu sana 'komşu'diyebilir miyim?Harika bişey olurdu bu,ben de'3 çocuk annesi gibi değilsin,çok zayıfsın'laflarını duymazdım:)Ama şöyle dediğini duyar gibiyim:Sitemi hergün ziyaret ediyor,evden hiç çıkmaz artık,hem de 3 canavarla...Kendinize iyi bakın

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Bir brownie sever olarak tarifini merakla bekliyorum. Damla cikolatalı brownie tarifinde cok guzeldi. Hatta denemis ve sana da yorumlarimi yazmistim. Ellerine saglik, cok guzel pastalar yapiyorsun. Bu arada bence de senin komsular, arkadaslar yasadi valla. Bu kadar guzel pastalardan mutlaka tatma firsatlari oluyordur. Sevgilerimle
Nezaket

Adsız dedi ki...

BROWNIE
350gr bitter çikolata
350gr kokusuz terayağ
7 ad yumurta
550gr toz şeker
225gr elenmiş un
1 paket vanilya
200gr ceviz
200gr damla drop
terağı kısık ateşte eritelim içine çikolataları koyup eriletim. daha sonra şeker ve yumurtaları ayrı bir kapta çırpalım bu karışımı çikolataya ekleyelim. sonra elenmiş unu ekleyelim en son ceviz ve damla dropu ekleyelim. yağlanmış tepsimize 3/2 dökelim 170 derecelik fırında 30 dakka pişirelim çıktıktan sonra kalan harcı üzerine yayalım. bu tarif 15 porsiyonluktur...yanında bir top dondurma ile harika oluyor tabiki çikolata sosuda unutmayalım... yarında size çikolata sosun tarifini yazarım... herkeze afiyet olsunnn. çikolata

Adsız dedi ki...

Aytulin merhaba,
aslında tarifler çok basit..güzel bir browni hazırlayıp bu çikolataları ve çikolatalı pastayı yaptım..yarın sabah çok erken kalkacağım için (artık okula gidiyoruz) yarın güncelleyeceğim..
bu arada kiloları dert etme lütfen :)

Arzu merhaba,
tarifleri yapmana inan çok seviniyorum..özellikle evdeki üç meleği çok merak ediyorum..bence eşinin hoşuna gidiyordur yaptıkların :)
tarifleri ancak yarına (hatta aşkam olabilir) ekleyebileceğim..artık okula gideceğimde :)
çok öpüyorum sizleri..

Özge merhaba,
acaba hangi pastayı denedin..beğenmenize inan çok mutlu oldum :) bende sizlerle komşu olabilmeyi çok isterdim..

arzu,aşkolsun..o düşündüklerini söylemezdim :)

nezaket merhaba,
bu yaptıklarımı damla çikolatalı browniden türeterek yaptım..çok basit hepsinin yapılışı sadace biraz hayal gücümü kullandım :) arkadaşlarım, eşim ve ailem bol bol yaptıklarımı yiyorlar ama komşuluk bizim apartmanda fazla yok..ama annemin apartmanında var :) nlarla paylaşıyoruz..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

çikolata tarif için çok teşekkürler..
yarın daha detaylı inceleyeceğim..

sevgiler

Adsız dedi ki...

Vallahi bu browniede brownie yaw super görünüyor .bayılırım:))) Soldaki profiterolmü burcucum:)))Browninin ne yapabileceğine bilahare bakacağım:))))Çokkkk öptüm:)))

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu, Mesaimin en güzel saatleri sabah 08:00 ve ben senin sitendeyim ..:))dün yoğunluk nedeniyle uğrayamamıştım hemen yeni bir şeyler olmuş ..:))bayılıyorum buna yaa..:))her açtığımda yeni ve güzel bir şey, ben bir kova burcu olarak bunu bulunmaz bir velinimet görüyorum(iyenilikleir severiz ya o bakımdan)..:))ellerine sağlık ve muhteşemsin..:))öptüm

Adsız dedi ki...

ay walla çıldıracağım...Siteyi yeni keşfedenlerdenim..Tam da evde çikolata ve şekerli şeyler yapmayı biraz azaltmışken bu tarifleri resimleri gördükçe kendimden geçiyorum ben yaaaa...Bir kaç gündür sadece okuyup resimlere bakıp not almakla geçiştirmekteydim,ama dayanamıcam ben bunu bu akşam yapıcammmm..Ellerine sağlık,çok teşekkürler...(Ne şanslı bir ailedir seninki öyle yaaa!)

Adsız dedi ki...

Her gün yeni birşey maşallah yine nefis görünüyor :)

Adsız dedi ki...

Selam arkadaslar,
artik benimde blogum var. Ugrarsaniz cok sevinirim:

www.yemekvakti.blogspot.com

Sevgiler

Arife

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu!Tabii ki biliyorum böyle düşünmeyeceğini,takıldım sadece.Hem bu güzelikleri paylaşan(bir sürü işinden vakit arttırıp)bir insanın böyle şeyler düşünmeyeceğinden adım gibi eminim.Zaten samimi olduğunu farketmesem böyle laflar atmazdım.gördüğün gibi hala ensendeyim.Sıcaklık almadığım insanlarla samimi olamam(6.hissim ve telepatim biraz güçlüdür de).Seninle tanışmadığımız halde o sıcaklığı alabiliyorum(sen ne kadar soğuk olduğunu söylesen de).Kendine ve ailene çok iyi bak.Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba arkadaşlar,
Brownıe için çikolata sos tarifini veriyorum.
200gr çiğ krema
1 yemek kaşığı kakao
80gr toz şeker
30gr katı yağ
40gr bitter çikolata
Bütün malzemeler bir tencerede sürekli karıştırılıp kaynatılır. Ocaktan alınıp tel süzgeçten geçirilir. Bu tarif 15 porsiyon brownıe yeterlidir. Şimdiden afiyet olsun......

Adsız dedi ki...

Candancım,
maalesef profiterol değil :)bende öpüyorum..

Ülviye merhaba,
öncelikle moral verici ve çok mutlu edici yorumun için çok teşekkür ederim :) devamlı güzel birşeyle ryapmaya ve blogumu güncel tutmaya gayret ediyorum..bilmiyorum, ne kadar başarılıyım..

Fatoş merhaba,
sende gerçekten çok moral verdin bana,çok teşekkür ederim :) bizimkiler o kadar yemiyor..ben biraz çikolata takıntılı olduğum için, mesela eşim havuçlu kek,hamur tatlı seviyor, Yağmur ise un kurabiyesi seviyor :) tutturamıyorum bir türlü :)

Neslihan, çok teşekkür ederim :)

Arife merhaba,
yeni blogun hayırlı olsun :) bol bol kapınıçalarız artık :)

Arzu merhaba,
bugünkü yorumlar birazdan beni havalara uçuracak..çok teşekkür ederim..gerçekten çok naziksin..yok ben yakından çok sıcak bir insan değilimdir,çok fazla konuşkanda değilimdir..ama kimseye bir zararmda dokunmaz :)biraz çekingenim anlayacağın..ama bir kere ısınıncada çok ısınıyorum :)
sende evdekilere çok iyi bak,hepinizi öperim..

Çikolata merhaba, gönderdiğin tarifler harika..çok teşekkür ederim..hemen not defterime not aldım ve en kısa sürede deneyeceğim..özellikle sosu çok merak ettim..
acaba içerisine margarin ilave etmesek nasıl olur dersin ??

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu!bir ara gmail'ine bir bak lütfen,cevap bekliyorum

Adsız dedi ki...

burcu merhaba!gmail postana bi bakar mısın lütfen?öpüyorum sizi.

Adsız dedi ki...

Pastacı iyi akşamlar,
margarin sosun daha parlak olmasını ve lezzetini akıştanlığını sağlar. Margarini koymazsan sos mat olur ve akışkanlık sağlamaz....
Beğendiğin için çok mutlu oldum. SEVGİLERLE İYİ ÇALIŞMALAR.....

Adsız dedi ki...

Pastacı eğer izin verirsen seninle ve ziyaretçilerinle çok özel türkiyede daha önce hiç denenmemiş bir tıramusü tarifini paylaşmak isterim... Sadece eşime yaptım bu özel tarifi bayıldıııııııı........

Adsız dedi ki...

merhabalar, açıkçası bloğunuzu bir süreden beri takip ediyordum ancak yorum yazmak bir türlü kısmet olmamıstı... İnanılmaz güzel sunumlarda ve mükemmel görüntülerde - ki tatlarıda kim bilir ne güzeldir - çalışmalar ortaya çıkarıyorsunuz ki sizi sahsım adıma tebrik etmek isterim... Aileniz ve yakın çevreniz sizin gibi birisini tanıdıkları için çok sanslılar doğrusu... Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

merhabalar Burcu. Ben de sürekli siteni takip edenlerdenim. Çok güzel pastalar yapıyorsun. Ellerine sağlık. Benimde yeni yeni hazırlamakta olduğum bir blogum var.Hepinizi bende beklerim. henüz acemice yürütüyorum. Ama bu iş çok zevkli sanıyorum yakında daha iyi ürünler ortaya çıkarabileceğim. Çok yoğun bir tempon olduğunu tahmin ediyorum. Ancak vakit bulabilirsen bir konuda senden yardım isteyebilir miyim? bu blog hazırlama işi tahminlerimden de zormuş. Sayfamın üst kısmına beni ve sitemi yansıtan bir resim eklemek istiyorum ama nasıl yapabileceğimi doğrusu bilmiyorum.Birde sayfanın kenarına eklenen resimler nasıl ekleniyor? örneğin sen pastalarımız adlı bir resim eklemişsin mesela onun gibi. Bu resimleri ekleme sistemini tarif edbilir ve yardımcı olursan çok mutlu olacağım. Şimdiden teşekkür ediyorum. sevgiler

Adsız dedi ki...

Çikolata merhaba,
hiç istemezmiyiz..ben kendi adıma tarifini sabırsızlıkla bekliyorum :)) çok mutlu olurum..

Erva merhaba,
çok naziksin çok teşekkür ederim :)
bu sözlerine layık olmak için çok daha fazla çalışmalıyım sanırım :))

sefika merhaba,
öncelikle blogun hayırlı olsun :)
sana memnuniyetle yardım ederim..bana pastaci.burcu@gmail.com adresine bir mail atarsan mailde detaylı anlatırım..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

nefisssssssssssssssssss

Adsız dedi ki...

nefisssssssssssssssssss

Adsız dedi ki...

siteye bayıldım

Adsız dedi ki...

slm lar ya ben çikolata hastasıyım sizde çok mu çoook güzel yapıyosunuz insan bakıyo bayılıyo valla nasıl başarıyorsunuz herçekten şaşa kalıyorum ya inanın bende çok meraklıyım denemelerde yapıyorum ama sizin gibi yapamıyorum tabni sizin gibi beçermek mümkün deyil