Pazar, Şubat 19, 2006

EN KEYİFLİ ANLARIMIZ- 2























Bu hafta işlerin yoğunluğu, eşimin rahatsızlığı beni blogumdan biraz uzak tuttu. Zuhal Hanım'ın enfes pastasının haricinde yeni tarifler ekleyemedim. Bugünde ekleyemiyorum ama dünkü kurs görüntülerimi sizlerle paylaşmak istedim. Daha öncede bahsettiğim Chef's in İleri Seviye Pastacılık kurslarına katılıyorum. Şefimiz Hilton Otellerinin Pasta Şefi Ertan Korkmaz. Ertan Bey çok iyi bir eğitmen,,işini çok seviyor ve yaparken de bizlere heyecanını aktarıyor..iyi ki Chef's e gidiyorum diyorum..aslında benim almak istediğim eğitim daha profesyonel bir eğitim. Böyle bir eğitimin olup olamayacağını konuştum Chef's in yöneticileriyle ve öyle bir projenin olacağını söylediler. Şimdi de sabırsızlıkla açılacak olan profesyonel kursu bekliyorum :)
Ama dün yine çok keyif aldım. Şeker hamuru çalışmamız için bir hafta önceden sade pandispanya hazırlamıştık. Ama bu pandispanya diğer pandispanyalara göre daha sert hazırlanıyor. Çünkü şeker hamuru ile çalışmak gerçekten zor bir iş. Eğer pasta zemini sert olursa şeker hamuru ile çalışmak daha kolaylaşıyor. Birde çalıştığınız ortamın ısısı çok soğuk olmamalı. Oda ısısından biraz yüksek olmalı. Eğer soğuk ortamda çalışırsanız hamur çabuk kuruyor.
Biz hazır şeker hamuru kullandık. Kullandığımız boyalarımız ise jel boyalardandı. Jel boyaların renk seçenekleri daha zengin oluyor ve kullanmasıda daha pratik. Ama ben yinede toz boyalarından vazgeçmeyi düşünmüyorum :) Hazır şeker hamurumuzu renklendirip ,önce tezgahımıza nisaşta serperek açtık. Pastamızın üzerine önce bir kat çok ince krem şanti sürdük . Sonra üzerini açtığımız şeker hamuru ile kapladık. Sonra kuruması için 1-2 saat odada ısısında beklettik. Bu arada süslerimiz hazırladık. Gül, papatya, kolay çicekler, tavşan ve havuç yaptık. Gül yapımını ben daha önce sizlere anlatmıştım. Kolay çicek yapımı ise ( mor pastanın üzerindeki çicekler) gerçekten çok kolay :) önce merdane ile hamurumuzu açıyoruz. Daha sonra istediğiniz kurabiye kalıbı ile hamurdan parçalar çıkarıyoruz. Üzeri için bir parça farklı renkte hamuru koparıp yuvarlıyoruz. Kalıptan çıkardığımız hamurun ortasına koyup yağlı kağıt ile üzerine bastırıyoruz. Böylece çiceğin ortası farklı renkte oluyor. Bu hazırladığımız şeklin dört bir kenarında tutup ortasında birleştiriyoruz. Böylece çiceğimiz oluşuyor. Ortasına ise biraz royal icing sıkıp ( yumurta akı ve pudra şekeri karışımı) bir adet inciyle süslüyoruz :)


En üstteki mor pastayı ben yaptım. Yanındaki fotoğraftaki pastaları ise kurstaki diğer arkadaşlar yaptı. Gerçekten çok keyifli ve öğretici bir çalışmaydı. Eğer pasta yapmaya , öğrenmeye ve rahatlamaya ihtiyacınız varsa Chef's i herkese öneririm..

Herkese sevgilerimle..

33 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu cok güzel vakitler gecirdigin belli, umarim istedigin gibi olur hersey.
Benim sormak istedigim seker hamurunun tadinin nasil oldugu, ne zamandir yapmak istiyorum yapacagimda ama kimse sevmez diye korkuyorum:)

Adsız dedi ki...

melek merhaba,
öncelikle güzel temennin için teşekkür ederim..
sana önerim şeker hamuru ile hazırlanmış bir pastayı kutlama günleriniz dışında yapmaman..şeker hamuru çok lezzetli bir hamur değildir, çok şeker içerir. sadace süsleme açısından kullanılır. mesela bizde kursta bu pastalar için sade sert pandispanya hazırladık ve üzerine bir kat krema sürüp üzerini kapladık. gerçi ben her türlü pastayı kaplamaya çalışıyorum..dikkat etmen gereken şu
; kekin biraz sert olsun, kreman çok sulu olmasın, pastada sulu olmasın ve sulandıracak meyvelar kullanmamam (böğürtlen, vişne ,çilek gibi) ya muzlu, ya çikolatalı, ya kuruyemişli yada sade hazırlaman..
hamurunu yemeden içini yiyin :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu Merhaba,
Oncelikle esine gecmis olsun. Umarim ciddi bir sey degildir.
Mor pastayida digerlerinide cok sevdim. Ben hic seker hamurlu pasta yapmadim daha once. Malzemeler bakimindan hazir olunca ozel bir gun icin seker hamuru ile suslenmis pasta denemesi yapmak istiyorum. Kendine iyi bak. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
Şeker hamuruyla yaptıklarınız harika, biliyorsun ben özellikle şeker hamuruyla yapılan pastaların meraklısıyım ama şimdi yazını okuyunca biraz hevesimde kırıldı. Ben lezzet olarakta iddalıdırlar diye düşünüyordum. Bir şey soracağım siyah güneş pastanı denedim ama yine kabarmadı pandispanyam.:(, nerde hata yapmış olabilirim, çay fincanında çok takılmıştım acaba ölçüdemi bir sorun var ama itiraf etmeliyim kabarmamasına rağmen muhteşem bir lezzet..:))ve ben meyve kullanmak istemedim onun yerine arasına tahin helvasıyla ceviz parçacıkları kullandım ve güzel oldu resmini gönderirim.Bu arada eşine de geçmiş olsun..buna rağmen bize zaman ayırdığın için teşekkürler..:))

Adsız dedi ki...

of neler yapmışsınız öyle :)
ben de yapmak istiyorum bunları ama daha şeker hamuruna bile ulaşamadım. :(
bu arada karaormanı yayınlamanı sabirsizlıkla bekliyorum.
Teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

eşine çok geçmiş olsun.yine çok güzel zaman geçirmişsiniz.chef's bana çok uzak :( şu tezi bitirebilirsem belki oraya gidebilirim.şuaralar pek vakit bulamıyorum.bende böyle güzel şeyler yapmak istiyorum inşallah :)

Adsız dedi ki...

burcu merhabaaa

yine vuruldum ya süper süper süper ne diyim sen bir harikasın bunları bizlerle paylaştığın için çok çok sağ ol ne güzel .memnuniyetimi nasıl ifade edebilirim bilmiyorum ama Allah senden razı olsun ,herşey gönlünce olsun ne olur bizi tarihlerinden mahrum etme seni çok seviyorum .saygılarımla

Adsız dedi ki...

burcu merhabaaa

yine vuruldum ya süper süper süper ne diyim sen bir harikasın bunları bizlerle paylaştığın için çok çok sağ ol ne güzel .memnuniyetimi nasıl ifade edebilirim bilmiyorum ama Allah senden razı olsun ,herşey gönlünce olsun ne olur bizi tarihlerinden mahrum etme seni çok seviyorum .saygılarımla

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu'cugum,

Eşine çok geçmiş olsun. Sabah, sabah senin blogu açınca bende şöyle bir his uyandırdı. Bahar gelmiş, heryerde çiçekler açmış, bizde piknikteyiz gibi geldi. Ellerinize sağlık. Bencede şeker hamuru sadece özel günlerde yapılmalı. Çünki şeker hamuru pek yenmiyor. Genelde biz atıyoruz.
Fakat, süslemede çok şık görünüyor.

Adsız dedi ki...

burcu harikalar yaratmışsın seni tebrik ederim.
bende bu kursalara gitmek istiyorum ama sıfırdan başlamam lazım ne önerirsin bana?
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcucum
Yine süper ve iştah kabartıcı şeyler yapmışsın. Yaptığın pasta çok güzel olmuş ellerine sağlık, seni tebrik ederim çOK güzel gözüküyorlar... Eşinede çok geçmiş olsun.
Sevgilerimler

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu!Çok şeker görünüyor yaptıklarınız!Emeğinize sevginizi de eklediğiniz belli.Ben senin mor pastanı daha çok beğendim(Daha sonra okudum senin yapmış olduğunu).Bence de sen daha profesyonel bir eğitim almalısın.'Aşmışsın'derken kastettiğim buydu işte.Benim de önceden amatörce şeker hamuru denemelerim olmuştu.Hiç tavsiye etmiyorum yenmesini.Bakınca ağızda eriyen,hoş birşeymiş gibi görünüyor ama değil.Kolay gelsin diyor ve öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Nezaket merhaba,
öncelikle eşim adına teşekkür ederim :) merak etmeyin iyileşti ve hemen fuara bile gitti :) şeker hamuru ile süslenmiş pastaları kutlama günlerinde yapılması gerçekten çok şık oluyor..insan heyecanlanıyor :) eğer yaparsan seninkini merakla görmek isterim :)

Ülviye merhaba,
senin yaptığın muhteşem şeker hamuru pastalarını hepimiz biliyor ve zevkle takip ediyoruz. lütfen hevesin kırılmasın, şeker hamuru olağanüstü bir süsleme tekniği bence ama bu demek değil ki pastanın tadı kötü olacak..mesela ben şeker hamuru ile çalışmayı çok seviyorum ama hamuru yemiyorum. pastayı yiyorum, süslemesini atıyorum..onun için kutlama pastalarına yakıştırıyorum şeker hamurunu..lütfen sen yaptıklarını gönder lütfen :) bu arada siyah güneş neden kabarmamış olabilir, belki az çırpmışındır, belki kalıbın büyük gelmiştir, belki fırının pişirmesinden kaynaklanmıştır. zaten kekinin çok kabarmaması gerekir o pastanın..bu arada fotoğrafını gönderirsen çok memnun olurum..

Neşe merhaba,
şeker hamurunu tarifini yayınlamıştım istersen oradan yararlanabilirsin veya pastanelerden eğer satıyorlarsa satın alabilirsin..tabi en iyisi pasta mazlemeleri satan yerlerden almaktır..karaormanı yarına yapıyorum..inşallah çarşamba günü yayınlamak istiyorum..

Neslihan merhaba,
eşim adına çok teşekkür ederim :) tezinde sana sonsuz başarılar diliyorum..bilirim çok stresli ama bir o kadar zevklidir tez hazırlamak..benim tezimde "internette pazarlama" idi :)

Beyhan merhaba,
çok teşekkür ederim yazdığın güzel sözler için :) yazdıklarına layık olmaya çalışacağım..umarım yaptıklarım sizlere birazcık bile olsa yararlı oluyordur..
sizlerinde herşey gönlünüzce olsun, bana destek olduğunuz,moral verdiğiniz için bende sizleri çok seviyorummm ::)))

Summer merhaba,
gerçekten bende şimdi tekrar bir baktımda bahar gibi olmuş pastalar :) süslemede gerçekten çok şık oluyor..ama benim asla vazgeçemeyeceği bir tazr şeker hamuru pastaları..

Özlem merhaba,
her seviyede pastacılık kursları var. yeni başlayanlar içinde var. ben sana ya Chef's i ya da Coccolat'ı tavsiye ederim. web sitelerinden eğiitim programlarını izleyebilirsin. linkleri sağ taraftaki "pastacılar" bölümünde var..

Ahu merhaba,
hem eşim adına hem de pastam için çok teşekkür ederim :)

Arzu merhaba,
Umarım uzun dönemli pastacılık ve ekmekçilik eğitimi veren bir eğitimalabilirim..ama aştığıma gerçekten inanmıyorum. ben daha kendimi yolun başında görüyorum..ama yinede verdiğin moral için çok teşekkür ederim :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcucum super görünüyorlar işte bu plain fimo tarzı çalışma şimdi bu tür renkli hamurlar elde ettikten sonra bunları rulo haline getireceksin ve mesela bir papatya düşün ortaya bir sarı rulo koyacaksın yanlarını beyaz rulolarla çevreleyip hafifçe pekiştireceksin sonra istersen bu tüm beyaz ruloları çevreleyen bir değişik renk hamur la sarıp biraz daha pekiştirip ,aynı rulo pasta gibi kesince bir papatya deseni çıkar,Fimo böyle bir şey ve aklımda fakat bu tarz örnek bulamadım.))) çokkk öpüyorum.Abim hasta olmasa valllahi küsecektim:(((((

Adsız dedi ki...

ooooooo bir maharet bir maharet ne güzel nekadar başarılı ne kadar renkli güneşin kendini gösterdiği şu günlerde sen de bloğuna güneş açtırmışsın sanki bahar geldi bloğa gerçekten çok çok güzel olmuşlar tebrikler Burcu'cum hamurlarla oynamak ne kadar zevkli değil mi insan kendini çocuk gibi hissediyor hele renkler insanı büyülüyor her renkten kullanmak istiyor insan ellerine sağlık arkadaşım bu arada eşine çok üzüldüm çok çok geçmiş olsun umarım önemli birşeyi yoktur mevsimsel bir kırgınlıktır...

Adsız dedi ki...

candancım merhaba,
aynı kafamdaki gibi tarif etmişsin şimdi fimo örneklerini..çok teşekkür ederim..
bu arada çok haklsın ama gördüğün gibi bir türlü vakit ayıramadım..üzgünüm..
ama şimdi eşim iyileşti, bugünde Dubaiden geri geliyor :)love&kisses

zuhal merhaba,
merak etme, iyileşti :) hatta bugün geri bile dönüyor..teşekkür ederiz :)
hamurla ve renklerle oynamak gerçekten harika :) o kadar mutlu oluyorum ki çalışırken, keşke hep öyle güzel büyük temiz bir mutfakta pastalar yapabilsemmm :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

bu pastalar birer sanat eseri gibi. sizin yaptığınız pasta süslemesi de çok zevkli.
eline sağlık

Adsız dedi ki...

Hülya çok teşekkür ederim :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba
Burcu bu pastalar harika bende yapmak istiyoruuuuuuum,ama becerememekten korkuyorum.Ellerine sağlık bizde senin yaptıklarına bakıp teselli ederiz kendimizi:)

Adsız dedi ki...

Çiğdem merhaba,
çok teşekkür ederim ama eminim sende iki üç defa uğraşır çalışırsan daha güzellerini yapabilirsin :)
en azından oyun hamurları ile çalışmanı tavsiye ederim :) ben öyle yapıyorum..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba ilk önce cok güzel şeyler yapıyosunuz elinize ,yüreğinize sağlık Bi kaç gündür bu sitelerde geziniyorum galiba ben bu işi yapmalıyım bi süre önce işimden ayrıldım ama masa başında oturup hesap kitap yapmak bana göre değil ellerimi kullanmadan bişey yaratmadan kafam çalışmıyo Ben eğer bi kursunuz varsa ona katılmak istiyorum zamanını ve ücretini öğrenebilirmiyim

Adsız dedi ki...

Çiğdem merhaba,
Herşey için çok teşekkür ederim öncelikle :)
Bencede insan sevdiği işi yapmalı..sana yürekten katılıyorum..zaten benimde amacım ileride sadace pastacı olabilmek..
benim bir kursum yok..çünkü kurs verecek kapasite olduğumu düşünmüyorum..ama bildiklerimi isteğenlere öğretmeye her zaman açığım..
bana her türlü sorunu çekinmeden her zaman ister blogtan ister mail yoluyla sorabilirin..seve seve yardımcı olurum..
birde istersen pastacılık eğitimi veren kurslar var. Sayfamın yanında "pastacılar" bölümü altındaki linkleri incelersen kendine uygun olanıda bulabilirisin..orada chef'S ve Cocolatte 'ın linkleri var. Birde Zanussi
var..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ankaradaki pastacılık kursu varmı haberdar olanlar haber verbilirlermi

Adsız dedi ki...

Rahmet merhaba,

Ankara'da Pastart var..ben geçen hafta Özge Hanımla ilgili yazı yazmıştım..linki burada..

Adsız dedi ki...

burcu hanım sızı tebrık ederım meslegımızın sızın gıbı ınsanlara ıhtıyacı var tebrıkler

Adsız dedi ki...

Metin bey, çok teşekkür ederim.destek ve mutluluk verici sözleriniz için..

Adsız dedi ki...

MERHABALAR ÖZGE HANIM BEN PASTACIYIM ANCAK KENDİMİ BU MESLEKTE YETERLİ BULMUYORUM BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM AYRICA METİN BEYİN GÖRÜŞLERİNE KATILIYORUM

Adsız dedi ki...

Turan merhaba,

öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim..

size nasıl yardımcı olabilirim..

mail: pastaci.burcu@gmail.com

sevgiler..

Adsız dedi ki...

Turan merhaba,

öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim..

size nasıl yardımcı olabilirim..

mail: pastaci.burcu@gmail.com

sevgiler..

Adsız dedi ki...

ben pasta ustası ismail ballı pastacılık dünyasında demo ustası olarak çalışıyorum bu meslsge gönül verenlere yardımcı olmak istiyorumher istediginizde yardımcı olmak isterim iş yerim gimat öz ankara toptancılar sitesi 2.bilok no 54 bütün pasta malzemelriyle hizmet veriyorum saygılarımla

Unknown dedi ki...

selamlar,

yazılarınızı ve yaptığınız herşeyi takip ediyorum.gerçekten hepsi birbirinden nefis görünüyor.ben oğlumun doğumgünü için şeker hamuru ile süsleyerek pasta yapmayı düşünüyorum.üzerinde kullanacağım figürleri daha önceden yapsam olurmu ve ne kadar dayanır.
sevgiler,
funda.

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar ben cem,izmirliyim ve burda yaşıyorum..bir lokanta sahibiyim dokuz eylül üniversitesinde ancak bu sektör bu yıl zora girdi ve bende kiraya verdim dükkanımı...şimdi hayatımdan memnunum ancak 2 haftadır evdeyim ve canım çok sıkılıyor..bunun dışında yemek yapmayı çok seven ve başarılı olduğuma inanan birisiyim...pastacılıkta ilgi alanlarımdan birisi..bu konuda kendimi eğitmek istiyorum ancak izmirde bu tarz eğitim merkezleri varmıdır...vars bana yardımcı olurmusunuz 05557093433 telefon numaram...şimdiden teşekkür ederim...

Unknown dedi ki...

iyi günler,ben kocaeli gölcükde butik pasta ve kurabiye yapımıyla uğraşıyorum.yapmış olduğunuz pastlar bana ilham kaynağı oluyor.bende kendi çapımda blogger kurdum ve sizinde değerleri yorumlarınızı bekliyorum.çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
http://sihirliellerden.blogspot.com/