Salı, Şubat 28, 2006

ÇİKOLATA KURSU & BENLE İLGİLİ DÖRT ŞEY..


























Yukarıdaki keyifli anlar Chef's in çikolata kursunun görüntüleridir :)

Pınar'ın Damlaları blogunun sevgi dolu yazarı sevgili Pınar beni ilginç sorularla sobelemiş :))bende keyif alarak ve büyük bir memnuniyetle cevaplıyorum ..

Yaptığım 4 iş ;
  • Kent Yatırım Menkul Kıymetler , Pazarlama Uzmanlığı
  • Baymak Makine Sanayi, Yapı Marketler Pazarlama Uzmanlığı
  • Star TV, Araştırma Uzmanlığı
  • Matematik Öğretmenliği

Defalarca izleyebilecegim 4 film veya dizi:

  • Kill Bill Volume 1-2
  • Testere 1-2
  • Vampirle Görüşme
  • Çikolata

Yasadigim 4 yer:

  • İstanbul
  • İzmir
  • Çorlu (Tekirdağ)

Izledigim 4 televizyon programi:

  • Home TV'nin pasta, çikolata, İtalyan Yemeklerinin yapımını anlattığı her türlü programını
  • Arka Sayfa
  • Comedy Max'ın dizileri :)

Tatil icin gittigim 4 yer:

  • Anamur ( Mersin )
  • Bodrum
  • Asos
  • Yurt dışı tatilleri

En sevdigim 4 yiyecek:

  • Çikolata
  • Her türlü salata ( mozeralla, tulum peyniri ve kurutulmuş domates ile yapılanlar )
  • İtalyan yemekleri , italyan makarnaları
  • Pastalar, tatlılar :) ( hamur tatlılar hariç)

Hemen simdi olmak istedigim 4 yer:

  • olduğum yerden çok mutluyum :) eşimin ve sevdiklerimin yanında olmak bana yetiyor. Bulunduğum yerin çok önemi yok..
  • ama özel bir yer olacaksa eşimle ve kızımla Fransada olmak isterdim.

Sobelediğim 4 blogcu ;

20 yorum:

Adsız dedi ki...

iyi akşamlar burcu bol çikolatalı tatlı günler seninle olsun tariflerin bizimle görüşmek üzere

Adsız dedi ki...

Burcucum normalde de gerçekten güzel pastalar yapan birisi olarak çikolata ve pasta kurslarına devam edip kendini geliştirme çabalarını ve bunları bizlerle paylaşmanı çok takdir ediyorum.Bu çaba bence pastacı blogunu daha da profesyonel hale getiriyor. Eğer ileride pastacı isminde bir yer açıp işletmeyi düşünürsen promotion'a gerek yok.Müşterilerin çoktan hazır............SEVGİLERİMLE

Adsız dedi ki...

Emine merhaba,
sizlerede bol çikolatalı tatlı günler dilerim :)

Özge merhaba,
yazdığın herşey için çok teşekkür ederim :) ben biraz utangaç biriyimdir, şu an gerçekten utandım ..
umarım sizleri mahçup etmem..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba Çikolata Canavarı!En sevdiğin besin maddesinin adını taşıyan bir film bile var,ne hoş di mi?Umarım tüm hayatın sevdiklerinle birlikte çikolata tadında geçer.Öpüyorum Yağmur'u ve seni.

Adsız dedi ki...

Sevgili Pastaci,
Cevaplariniz icin cok tesekkurler :) Ben de ilk firsatta iyi bir ascilik kursuna gitmeyi cok istiyorum, size iyi eglenceler boyle guzel saheserler yaratirken.

Adsız dedi ki...

Burcu merhabalar,

Blogunu keyifle izliyorum.Tarifler gerçekten çok güzel.Birçoğu yapılacaklarımın listesinde.Yapınca detaylı bildireceğim.Bende haftasonu Ankarada Pastart'ın pasta süsleme kursuna başlayacağım. Bu iş yaptığım esas bankacılıktan çok çok farklı ve inanılmaz keyifli. Bu kurslara uzun süredir devam eden biri olarak önerilerin var mı...Ben de seni sweet kitchen'ıma beklerim...

begüm

Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben çikolata kursuna gittiğimde çilekler işin içine girmemiştikıskandım doğrusu eritilen çikolata elitin büyük kalıplarından mı? Eğer öyleyse evdeki kalıplar peq bi işe yarayacak...

Adsız dedi ki...

Arzu merhaba,
güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..umarım sizlerinde hayatı en çok hangi tadı seviyorsan o lezzette geçer :))

Pınar, çok teşekkür ederim :)

Begüm merhaba,
bende bir iktisat mezunu olarak alanımdan hayli uzaklaştım :) ama insan sevdiği işi yapmalı değilmi :)
Pastart'a başlaman harika ! umarım sende blogunda bizimle kurs meceralarını paylaşırsın..
bana öneride bulunmamı istemişsin ; blogundan gördüğüm kadarıyla çok zevkli ve yaratıcı birisin..kursa isteyerek gittiğin, laf olmasın diye katıldığın çok belli..bu düşünceyle çok şeyler öğreneceğine eminim:) ( ne yazık ki kursa katılanların çoğu vakit geçirmeye gelmişlerdi)bu beni çok üzmüştü..
sana başarılar diliyorum..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Dionysian merhaba,
çilekleri aslında biz istedik :)
aslında tüm meyveler ile bu yöntem yapılabiliniyor..elma ile bile yapılıyor..
evet, çikolata elitin büyük çikolatalarındandı..
mutlaka denemeni öneririm..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Tarifler ve mamalar çok güzel ama fotoğraflar da inanılmaz güzel çekilmiş...Cok profesyonel gorunuyorlar...Ozellikle cikolatali cilekler beni benden aldı!Harika bir siteniz var, sizin sitelerinizi gördükten sonra kendime yemek blogu acma fikrinden vazgectim:)))Aslinda bi tane İngilizce blog acma girisimim oldu ama sadece 1 resim ve bir postta kaldi...(http://candybead.blogspot.com)Cikolataya batirilmis yilbasi cami seklinde kurabiyelerimden baska resmim yok maalesef:(Denemelerime Turkce yeni bir blogda devam etmeyi düşünüyorum...

Adsız dedi ki...

n-light merhaba,
blogu ve fotoğrafları beğenmene inan çok memnun oldum :) bence senin ilk postunda başlangıç için hayli iyi görünüyor..devam etmeni çok isterim..
herşey için teşekkürler..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba,
siteyi tesadüfen buldum ama çok keyifli ve benim gibi mutfağa ,damak tadına düşkün biri için müthiş bir yer.
Hepinize tatlı günler (:

Adsız dedi ki...

Sitene,yaptıklarına,tariflerine bayılıyorum.Bende bir pasta canavarıyım.Yapmaktan büyük zevk alıyorum.Bu arada hemşeriyiz galiba .Ben de Çorluluyum.Sende orda yaşamışsın,bende yaşadım.Çikolata severlikten anlamıştım.
sevgiler
ipek

Adsız dedi ki...

irem merhaba,
çok teşekkür ederim :)

Limonbahçesi merhaba,
ben Çorlulu değilim ama Çorluyu çok sevdim :) orada 2 sene iş için kaldık..ama her hafta yine iş için gidiyoruz..
bu arada çok teşekkür ederim :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

bende çok güzel pastalar yaparım ama çukulata yapmayı bilmiyorum amerikada çukulata yapmak için malzemeler oldugunu biliyorum .sadece yag ve kakaodan çukulata olamıyacagını biliyorum onun için sizi tebrik ederim

Adsız dedi ki...

deniz merhaba,

aslında sanırım tebriğini hak etmedim :( çünkü çikolata yapımı senin bahsettiğin anlamda değil..çikolatayı eriterek yapılan çikolatalar bizimkisi..ama kakao çekirdeğinden bende çikolata yapmayı çok hayal ediyorum..ama fabrikasyon işlemleri nasıl beceririm bilmiyorum..malesef gerçek çikolata yapımı kursu şu an yok..belki ileride bir fabrika kurs vermeye başlarsa o zaman muhteşem olur..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Cevabınız için teşekkür ederim iyide marketten al çukulatayı erittt öyle si kolay inanın ben duydum amerikada çukulata yapma malzeleri var has kakao teryag ve marshmellon (yumuşak beyaz şekerleme) sanırım donmasına yardımcı oluyor ama ben tarifini bulursam ben sizle paylaşıcam söz.Sevgilerimi iletirim başarılarınızn devamınn dilerim.

Adsız dedi ki...

iyi bayramlar benim biraz yardıma ihtiyacım var bana yol gösterirseniz çok sevinirim çikolata yapmayı öğrenmek ve işyeri açmak istiyorum izmirde yaşıyorum ama bir kurs programı bulamadım. Engin bilgilerinizi benimle paylaşır ve beni yönlendirirseniz çok mutlu olurum. Saygılarımla

Adsız dedi ki...

iyi bayramlar benim biraz yardıma ihtiyacım var bana yol gösterirseniz çok sevinirim çikolata yapmayı öğrenmek ve işyeri açmak istiyorum izmirde yaşıyorum ama bir kurs programı bulamadım. Engin bilgilerinizi benimle paylaşır ve beni yönlendirirseniz çok mutlu olurum. Saygılarımla

mkabakci dedi ki...

merhabalar.. hobinzde ve işlerinzde basarılar dileyerek sizden bir ricada bulunmak istiyorum.kuverturden yapılan cikolatanın raf ömrü nasıl ve ne kadar uzatılabılır bana bu konuda bılgı verebılırmısinız?