Çarşamba, Şubat 22, 2006

KARAORMAN PASTASI..































Tam bir klasiktir Karaorman Pastası..bence çokta zarif ve kibardır.. özellikle dilimlediğinizde karşınıza çıkan 3 katı ve vişneleri zarifliğini pekiştirir..aslında ben dilim halindeki fotoğrafını yayınlamak istiyordum ama bu pastayı yarın gelecek olan kuzenim Aykut için ve eşim için yaptım. Yarın akşam kesmeyi planlıyorum..zaten "en keyifli anlarımız " da bu pastadan bolca bahsetmiş ve dilimlenmiş haldeki fotoğrafını yayınlamıştım. Orada ki karaorman pastasının üzeri çikolata ganaş kaplamaydı. Karaorman pastasının orinal hali yukarıdaki fotoğraftaki gibi krem şanti kaplamadır ve vişne ile çikolata kırıkları ile süslenir. Eğer çikolata ganaş kaplama isterseniz 100 gr çikolatayı ve 100 ml sıvı kremayı beraber kaynatın. 2 saat oda ısısında soğuttuktan sonra pastanın üzerini kaplayabilirsiniz. Ama kaplamadan önce pastayan çok ince çekilmiş bir kat krem şanti sürmeli ve buzdolabında o iki saatlik sürede bekletmelisiniz. Fazla sözlerimi uzatmadan tarife geçmeyi istiyorum :)

Gerekli malzemeler ;

Pandispanyası için ;

  • 3 yumurta
  • 100 gr tozşeker ( 1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı )
  • 150 gr un ( 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı )
  • 5 gr kabartma tozu ( yarım paket )
  • 5 gr vanilya ( 1 paket )
  • 30 gr kakao ( 1 kahve fincanı ),
  • 75 gr su ( yarım çay bardağı )

Yumurta ve şekeri derin bir çırpma kabında mikser ile en az 10 dakika çırpalım. Kakao hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım. En son kakaoyu ekleyip karışıma yedirelim. 180 derece ısıtığımız fırınımızda pandispanyamızı 30 dakika pişirelim. Bu ölçüler ile 18-20 cm'lik çember veya kelepçeli kalıp kullanmalıyız.

Pandispanyamız piştikten sonra soğutmaya bırakalım. Soğuduktan sonra streç film ile kaplayıp oda ısısında 1-2 gün bekletelim. Pastayı yapacağınız günden 2 gün önce pandispanyanızı hazırlamanız hem daha avantajlı hem de çalışması daha kolay olacaktır.




Krema için ; ( Pastacı Kreması )

  • 500 ml süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 100 gr şeker ( 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı )
  • 20 gr un ( 1 çorba kaşığı )
  • 20 gr nişasta ( 1 çorba kaşığı )
  • 80 gr bitter çikolata

Sütümüzü bir küçük tencereye alıp kaynatalım. Yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı ayrı bir kapta karıştıralım. Üzerine kaynamış sütten çok az döküp malzemeleri iyice karıştırarak eritelim. Bu karışımı kaynamış sütün üzerine döküp devamlı karıştırarak pişirelim. Çok yoğun bir kıvamı olmayacak, telaşlanmayın..Ocaktan alıp ince ince doğradığımız çikolataları kremanın içerisine dökelim ve devamlı karıştırarak eritelim. Hazırladığımız kremayı eğer tezgahınız yanmaz bir malzemeden yapılmış ise , tezgahımıza yavaş yavaş dökelim. Spatula ile kremayı devamlı havalandırarak karıştıralım. Soğuktan sonra bir tabağa koyalım.

Diğer malzemeler ;

  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 kavanoz vişne kompostosu ( tukaş'ın üretimi)
  • 1 su bardağı damla çikolata

1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpalım. Vişne kompostosunun suyunu ve meyvelerini ayıralım.

Pandispanyamızın kabaran kısmını tıraşlıyalım. ( üzerini düzgünleştirelim) Pandispanyamızı üçe bölelim. En alt kısmını servis tabağına koyup üzerini fırça ile vişne kompostosunun suyu ile ıslatalım. Daha sonra üzerine hazırladığımız pastacı kremasını sürelim. Kremanın üzerine vişne taneleri ve damla çikolata serpiştirelim. Onlarında üzerine krem şantiden bir parça alıp sürelim. Daha sonra diğer iki katada aynı işlemleri yapalım. En son üzerine çok ince bir kat kremşanti sürüp buzdolabında bekletelim.

Bu arada bizde diğer 2.krem şantimizi kalan 1 su bardağı sütle çırparak hazırlayalım. Buzdolabında hazırladığımız pastamızı çıkaralım. Son bir kat daha krem şanti sürelim. Kalan krem şantiyi sıkma torbasına aktarıp pastanın yanlarına şekiller verelim. (fotoğraftaki gibi) Üzerilerinide birer adet vişne ile süsleyelim.

Son olarak çikolatayı büyük bir bıçak yardımıyla üzerinden tıraşlıyarak ince ince şekiller çıkaralım. Bu çıkardığımız çikolata kırıklarını pastamızın üzerine ve yanlarına koyalım.

Pastamızı en az bir gece buzdolabında bekletelim.

Hepimize afiyet olsun..

54 yorum:

Adsız dedi ki...

Burcu, bu pastayi nasil da severim bilsen. Sen karaorman pastasından bahsettigin gunden hep aklim bu pastadaydi. Tam da hayal ettigim gibi olmus pastan. Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

Gerçekten iştah açıcı bir pasta olmuş.Gecenin bir yarısı da olsa insanın yapası geliyor.Sana ve herkeze çikolatalı pasta tadında güzel günler dilemek geldi içimden.....

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu!Ben de vişne ve çikolatayı pastada birbirine çok yakıştırırım.Çikolatalı pastanın bazen beni bayan çok tatlı bir hali oluyor.Aslında çikolatayı çok sevmeme rağmen çikolatalı pastadan istediğim gibi şööle büyük bir dilim yiyemem.Vişne bu baygın tadı çok güzel dengeliyor.Ellerine sağlık.Öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Burcu eline sağlık,
Gelir gelmez baktım tarifi yayınlamış mısın diye.
Çok güzel görünüyor. Hemen deneyeceğim ben karaorman pastasını.

Adsız dedi ki...

Tek kelimeyle mükemmel.Sen bir harikasın.Hayatınında 'bu güzel pasta' tadında geçmesi dileğiyle...En içten sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Tekrar merhaba Pastacı,pastayı iyice inceledikten sonra kafama takıldı: 'çikolata ganaşı' dökmeden önce niçin terar şanti sürmemiz gerekiyo? aynı şey tüm çikolata sosları için geçerlimi? birde pandispanyamızı ıslatma esnasında toplam ne kadar komposto suyu kullandık? Çok soruyoruz ama Pastacı sensin,senden öğrenicez. Çok çok sağol. Ellerine sağlık.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcu ellerine sağlık yine nefis bir pasta yapmışsın.
Benim merak ettiğim pandispanyayı neden 1-2 gün bekletip kullanıyoruz hemen pişirip kullanırsak ne sakıncası olabilir? Bu pastada mutlaka vişne kullanmamız gerekir mi? benim kızım vişneli pastayı hiç sevmiyor da..(bende bayılırım aksine)
sevgiyle

Adsız dedi ki...

Merhabalar;
Pastanız harika gözüküyor ellerinize sağlık.Benim aklıma takılan şey pandispanyayı nasıl 3 e böleceğimiz bunun bir yöntemi varmı bana sanki yaparsam düzgün kesemem gibi geliyorda.
Cevap için şimdiden teşekkürler.

Adsız dedi ki...

nezaket merhaba,
pastayı beğenmene ve tam aklındaki gibi yapmana inan çok mutlu oldum :) çok teşekkür ederim..

Özge merhaba,
dileğin çok hoşuma gitti, umarım bu dileğin hepimizi mutlu eder..çok teşekkür ederim :)

Arzu merhaba,
açıkcası ben malzemesi kaliteli olan her pastayı güzelce yiyebiliyorum :) hatta koca bir dilim çikolatalı favorimdir..ama vişne ile çikolata uyumuda çok hoş oluyor gerçekten..dediğim gibi en önemli olan kullanılan malzemenin kalitesidir..
ikizlere ve tekize sevgilerimi gönderiyorummm :)))

Neşe merhaba,
mutlaka denemeni tavsiye ederim :)

Zeynep merhaba,
öncelikle güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :) bende tüm güzelliklerin sizlerle olmasını isterim..
pastayı çikolata ganaş yapmadan önce çok ince bir kat krem şanti ile çevirmemizin sebebi, pastayı biraz toparlamak. eğer o ince katı sürmezsek ve hemen çikolata dökersen şeklinde amorflaşma olabilir. şantiyi sürüp buzdolabında bekletince pasta sertleşecek ve şekli oturacaktır. özellikle 2 hafta dolapta bekletmeyi
düşünüyorsanız şanti şart.
diğer çikolata soslarında bu yöntemi kullanabilirsin ama nerde kullanacağın önemli..
pandispanyayıda ıslatırken aslında 1 çay bardağı kadar kullanıyoruz. çok aşırı ıslatmamız gerekiyor. kalan suyuda biz içiyoruz :)

Tülin merhaba,
pandispanyayı önceden yapmamızın sebebi, pandispanyanın o geçen süre içerisind kendini toparlaması , tazeyken kullandığımızda üzerinde çalışmamız zorlaşır ve keserken kek çok dağılır. bu dediklerim bütün pastalar için geçerlidir. mümkün olduğunca 2-3 önceden kekiniz hazırlamanız ve streç filmleyip oda ısısında saklamanızdır.
Bu pastada kara orman meyvelerinin tümü kullanılabilir. İlla vişne şart değil. böğürtlen , ahududu ,dağ çileği vb. kırmzı orman meyveleri kullanılabilir. kızının istediği gibi yapabilirsiniz :))

Mine merhaba,
eğer pandispanyanı hemen o gün pişirip o gün 3'e bölmeye çalışırsan aynen senin dediğin gibi olur. ben bu yüzden 2-3 gün önceden kekinizi hazırlayın diyorum. önceden yaptığında kek hafif sertleşecek ve dağılmayacaktır. dolayısı ile 3 bölmesi kolaylaşacaktır. büyük bir tırtıklı bıçak yardımıyla yavaş yavaş döndürerek kesmenizi öneririm.

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Çök teşekkürler Pastacı. Güzel çalışmalarının devamını diliyoruz...Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Burcucum super görünüyor:)))sevgiler;)accıcık küsüm tabi:(((

Adsız dedi ki...

burcucum meraba canım..Bu aralar çok yoğunum ve böylede gidecek gibi..Ama zannetmeki bloğundan ayrıyım iki arada bir deredede olsa bakmadan edemiyorum:))Bakıncada gözüm gönlüm açılıyor:))Bu pastayı görünce yorumda yazmadan edemedim..Tam benim tarzım:))Ellerine sağlık..
Herşey gönlünce olsun..sevgiler..

Adsız dedi ki...

Burcu teşekkür ederim, ben ise pandispanyayı pişirir pişirmez daha tam soğumadan bile kesmeye çalışırdım:) ip kullandığımda daha kolay kesiliyordu ama dediğin gibi çalışması gerçekten zor oluyordu. Bir dahaki pasta yapımında sabırla bekleyeceğim:)

Adsız dedi ki...

Pastacı merhaba ellerine sağlık muhteşem görünüyor.Sorum her katı ıskatırkenmi 1 çay bardağı komposto suyu kullanıyoruz yoksa tamamını ıslatırkenmi 1 çay bardağı kullanıyoruz? Birde hazır meyve sularıyla (vişneyle mesela) güzel olurmu? Kısaca cevaplarsan çok sevinirim. Çok teşekkür ederim..Sevgiler..

Adsız dedi ki...

Pastacı merhaba, ellerine sağlık sen bi harikasın. Mümkünse pandispanyayı ıslatma esnasında ölçü olarak komposto suyu kullanıyoruz? Kısaca cevaplarsan sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler....

Adsız dedi ki...

Pastacı merhaba, senin 'bahar pastanın' pandispanyasını yaptım, keki 2 ye veya 3'e bölmeyi düşünüyorum , keki sütle ıslatırsak (çikolatalı olduğu için) toplam ne kadar süt kullanmalıyım? Az veya çok ıslatmak gerekiyor? Bilgilendirirsen çok sevinirim.Çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

ya slm ben ankara da oturuyorum geçen gün ingilizce hocamız bir ödev verdi ben de sizin sitenizden bir pasta tarifi alıp ingilizceye çevirip yaptım hoca çok beğendi projem 90 size çok teşşekür ediyorum

Adsız dedi ki...

Pastaci Merhaba,
yine icimdeki tatli yapma arzusunu dürten görüntüyle karsi karsiyayim :) bu haftasonu cheesecake denemeyi istiyorum(bu ilk olacak) bakalim..

bu ara yine paylasmak istedigim linkler var..(cupcake linkleri)


http://www.untitledsmile.com/ (camdan pastalar yapan bir delii !)
http://www.cupcakestakethecake.blogspot.com/
http://www.karascupcakes.com/
http://www.bakednyc.com
http://www.cupcakecafe.com
http://www.ledasbakeshop.com

iyi haftasonlari :)

Adsız dedi ki...

Tekrar merhaba Pastacı, 'çikolata ganaşı' ızgara teli üzerinde döktükten sonra; pastayı servis tabağına nasıl geçiriyoruz? (parçalanma olur diye düşünüyorumda) Tekniğini anlatırsan çok sevinirim. Tekrar tekrar teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Tekrar merhaba Pastacı, 'çikolata ganaşı' ızgara teli üzerinde döktükten sonra; pastayı servis tabağına nasıl geçiriyoruz? (parçalanma olur diye düşünüyorumda) Tekniğini anlatırsan çok sevinirim. Tekrar tekrar teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Tekrar merhaba Pastacı, 'çikolata ganaşı' ızgara teli üzerinde döktükten sonra; pastayı servis tabağına nasıl geçiriyoruz? (parçalanma olur diye düşünüyorumda) Tekniğini anlatırsan çok sevinirim. Tekrar tekrar teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Pardon gitmediğini düşündüm.

Adsız dedi ki...

Pastacı merhaba, çikolata ganaşta bitter çikolatamı yoksa sütlü çikolatamı kullanıyoruz,kakaoda varmı?(rengi siyah çünki)Cevaplarsan çok sevinirim.Teşekkürler.SEVGİLERİMLE :)

Adsız dedi ki...

zeynep, ben teşekkür ederim :)

Candancım lütfen küsme bana,haklısın ama inan çok vakit ayıramıyorum bu ara nete..kendi bloguma bile geç cevap yazıyorum..ama inan yoğunluğum geçsin seni hergünnnnnn takip ediceğim artık bıkacaksın benden :)

Kübra merhaba,
çok harikasın daha ne diyeyim :) beni çok onure ettin, çok teşekkür ederim..

Tülin merhaba, bahsettiğim gibi dene , bak göreceksin herşey daha kolay olacak :)

Sena merhaba,
tüm katları ıslatırken 1 su bardağı kullanıyorsun. her kata bir su bardağı dökersen pasta çok ıslat olur ve dağılır. çok az ıslatmamız gerekiyor..
bu arada vişne suyuda olur tabiki..

Gülsüm merhaba,
aynı bu pastadaki gibi 1 çay bardağı sütle veya yetmezse 1-2 kaşık daha ekleyerek ıslatabilirsin. çok fazla ıslatmamaya dikkat et. ama bu demek değil ki kuru kalsın.oranı gözünle ayarlayabilirsin..

Öğrenci milleti merhaba,
sana kaynak olabilmem ve iyi bir not aldırmam çok hoş :) çok mutlu oldum :)acaba hangi pastayı yaptın ?

Betsy merhaba,
linkler için çok teşekkür ederim..bu arada cheesecake denemelerinde sana başarılar dilerim :)) cheesecake'ni pişirirken tam fanın karşısına koymamanı öneririm. bir üste veya alta koy.böylece kekin çatlamaz.

Zeynep merhaba,
tek teknik, büyük bir spatula ile dikkatlice servis tabağına aktarmaktır. biraz çabuk davranmana ve el becerene bağlı..zamanla daha ustalaşılıyor..

Suzan merhaba,
bitter çikolata var. 100 gr çikolataya 100 gr krema ile yaparsan rengi böyle koyu oluyor. sakın kakao ekleme..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Pastacı merhaba, çok başını ağrıttığımı biliyorum; son olarak; sırf bittermi(çikolata ganaşta) kullanıyoruz? Çok çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Pastacı merhaba, çok başını ağrıttığımı biliyorum; son olarak; sırf bittermi(çikolata ganaşta) kullanıyoruz? Çok çok teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Suzan merhaba,
lütfen çekinmeden soru sor..soru sormanız beni gerçekten çok mutlu ediyor çünkü..
Çikolata ganaşta genellikle bitter kullanılıyor. aslında tüm tatlı çeşitleirnde ve pastalarda çikolata bitter kullanılır. pek sütlü tercih edilmez. Ama sen istersen sütlüde deneyebilirsin. ama bana soracak olursan bitter kullan derim :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Çok tesşekkürler Pastacı.Sevgilerimle:)

Adsız dedi ki...

merhaba burcu;

karaorman pastasının kremasını rulo pasta içinde dondurulmuş vişneyde düşünüyorum..sence nasıl olur???üstüne de krem şanti ve çikolata rendesi...

Adsız dedi ki...

Bilgen merhaba,
bence mükemmel olur :) zaten krema tarifi tüm pastalarda kullanılabilinir..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

pasta harika görünüyor..en kısa zamanda yapmak istiyorum ancak kelepçeli kalıbım 26 cm'lik..daha önce de yaptığım pastalar hep iki katlı oldu..pandispanya ölçlerini ne şekilde arttırabilirim..yardımcı olursanız sevinirim..

Adsız dedi ki...

Hilal merhaba,
- 5 yumurta
- 2 çaybardağı tozşeker
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 paket vanilya
- 1,5 kahve fincanı kakao
- 100 gr su

olarak 26 cm'lik kalıp için pandispanyayı uyarlayabilirsin. ama sana tavsiyem pastalar 20 cm'lik kalıplarda çok daha güzel oluyorlar :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcu merhaba;

rulo pastayı senin pastacı kreman ve vişnelerle yaptım.çok lezzetli ve çok kolay bir tarif...ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

Bilgen, ellerine sağlık :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

çok teşekkür ederim tarif için..

Adsız dedi ki...

merhaba ben de pasta yapmaya meraklıyım.sizin bu tarifinizi denedim.ama fazla kabarmadı.pişirirken mutlaka bir püf noktası olmalı.lütfen bana pandispanya yapmanın inceliklerini yazabilir misiniz.hiç 3 katlı bir pasta yapamadım.mail adrasim:ayla_rize@hotmail.com
lütfen bekliyorum cevabınızı mesela sıcak ya da soğuk fırına mı atılmalı?
pişirirken sıcaklık kademeli düşürülmeli mi ve benzeri şeyler kafama takılıyor

Adsız dedi ki...

merhaba ben de pasta yapmaya meraklıyım.sizin bu tarifinizi denedim.ama fazla kabarmadı.pişirirken mutlaka bir püf noktası olmalı.lütfen bana pandispanya yapmanın inceliklerini yazabilir misiniz.hiç 3 katlı bir pasta yapamadım.mail adrasim:ayla_rize@hotmail.com
lütfen bekliyorum cevabınızı mesela sıcak ya da soğuk fırına mı atılmalı?
pişirirken sıcaklık kademeli düşürülmeli mi ve benzeri şeyler kafama takılıyor

Adsız dedi ki...

merhaba
sitenize sürekli bakiyorum gercekten harikasiniz.ilk defa bu tarifi denemeye karar verdim ama su pastaci kremasindaki yumurtalar kafami karistiriyor. daha önce iki yumurta kullanarak bir krema yapmistim yumurta tadi cok fazla hissediliyodu. yumurtasiz yapmak mümkün degilmi? acil yardim lütfennnnnnnn..

Adsız dedi ki...

Ayla Hanım merhaba,
size az önce bir mail gönderdim.tüm sorularınız orada yanıtladım..

Çiğdem merhaba,
yumurtaya bende çok dikkat ederim ve bana güven ki bahsettiğin gibi bir koku ve tat olsaydı ben asla burada tarifini yayınlamazdım..için rahat bu tarifi uygulayabilirsin..
kremamız piştikten sonra tezgahın üzerine döküp iyice soğutma işlemini lütfen atlama..bu işlem tüm yumurtadan doğan rahatsızlıkları ortadan yok ediyor..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu merhaba, kızımın doğum günü için pasta hazırlığı yapıyorum ve senin bu tarifini biraz değiştirip uygulayacağım kızım meyveli pasta sevmiyor arasına fıstıklı krokan koymayı düşünüyorum bende. Ancak ölçüleri okurken 100 gr şeker için pandispanya da 1 çay bardağı+1 yemek kaşığı demişsin, kremasında ise yine 100 gr şeker için 1 su bardağı+1 yemek kaşığı yazmışsın ben ölçerek doğrusunu buldum ama belki düzeltmek istersin diye düşünerek yazmak istedim. Pasta sonucunu sana Pazartesi günü bildiririm.

Adsız dedi ki...

Tülin merhaba,
gerçekten ölçülerde hata yapmışım..
beni uyardığın için teşekkür ederim..
kızının yaşgününü kutlarım, inşallallah mutlu, huzurlu ve uzunnnn bir ömür yaşarsınız..
pastanın sonucunu ise merakla bekliyorum..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu, güzel dileğin için teşekkür ederim. Sana da kızınla bir ömür boyu sürecek güzel günler dilerim. Kızımın 15. doğum günüydü çok güzel bir parti oldu arkadaşlarıyla eğlendiler vee özellikle pastalarımı çok beğendiler (bir tane de çilekli pasta yapmıştım ne yapayım pasta yapmaya başlayınca hızımı alamıyorum:)sana da teşekkür ederim bu güzel tarifler için çok faydalanıyorum yenilikler yapmak çok daha kolay oluyor.

Adsız dedi ki...

selamun aleyküm
burcu hanım blogunuzu yeni takip etmeye başladım ve pastalara olan ilgim her geçen gün sayenizde artıyor:) bu pastayıda yapmak istiyorum fakat 26 cm'lik kalıp kullanacağım için özellikle pandispanyanın malzemelerini ne kadar arttırmam gerekiyor? yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler...

Adsız dedi ki...

merhaba burcu hazır pandispanya gibi yumuşak bir pandispanya tarifi verirmisin ne kadar pandispanya tarifi denediysem öyle yumuşak olmuyor.Hazır yaş pastalarda kullanılan keklerde çok yumuşak oluyor evde yaptıklarımız neden öyle olmuyor bunların tarifleri mevcutsa eğer yazarsan çok sevinirim.Teşekkürler

Adsız dedi ki...

Burcu tekrar merhaba daha önce hazır pandispanya gibi yumuşak bir pandispanya tarifi istemiştim diğer arkadaşlara cevap yazıyorsun ama ben isimsiz gönderdiğim için beni pek önemsemedin heralde hergün kontrol ediyorum cevap yok neyse canın sağolsun.

Adsız dedi ki...

merhaba bende sitenizi cok begeniyorum benim sizden bir ricam var bende pasta yapmaya merakliyim ama pandispanyalarim prk tutturamiyorum mümkünse yumusak pandispanya yapiminin püf noktalarini yazarmisiniz tesekkürler

Adsız dedi ki...

Merhabalar, sormak istediğim Karaorman pastasının pandispanyası kabarmadı ancak tek katlı bir pasta olacak kadar kabardı:).Tarifi aynen uyguladım ama olmadı

Adsız dedi ki...

Burcu hanim, dün aksamki misafirlerim icin Karaorman pastanizdan yaptim ve cok harika oldu konuklarimin hepsinin hosuna gitti. Pastayi tam tarifinize uyarak yaptim ve birsorun yasamadim acikcasi pasta yapmanin bu kadar kolay oldugunu sanmiyordum. Tarifleriniz ve bilgi önerileriniz icin size tesekkür ederim. Sevgiler

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu Hn. Hafta sonu tarifi denedim ancak pandispanya asla kabarmadı. Tek kat inceliğinde oldu. Yorumları okudum. Sanırım aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar olmuş. Bu pandispanyanın yapımındaki püf noktalarını siteye ayrıntıları ile yazarsanız sevinirim. Kolaylıklar diliyorum.

asuman dedi ki...

merhaba.bende sizin gibi pasta yapmayı çok seviyorum ama hiç çikolatalı pasta yapmadım.çünkü sevmiyorum.bana aynı ölçülerde 18-20 cmlik kalıp için kakaosuz tarif yazabilirmisin?un miktarını biraz arttırmamız gerekiyor galiba?ne kadar arttırmalıyım?cevabınızı en kısa zamanda bekliyorum lütfen.

sema dedi ki...

ben de pandispanyasından başladım ama çok küçük ve az bi şey oldu acaba kabartma tozunu 1 paket koysaydım daha mı iyi olurdu

vassago dedi ki...

merhaba!
pasta tariflerini veganlar için alternatif malzemelerle de ekler misiniz?

Değişik Pasta Tarifleri dedi ki...

sürekli değişik pasta tarifleri deniyorum ve bir tane daha buldum. En yakın zamanda tarifi deneyeceğim

Unknown dedi ki...

Karaorman pastasını yıllardır yapıyorum ve benimle öyle butunlesti ki hafta da 2 kez 20 cm ölçüde yapiyorum.msf yada kendimiz için. ..günümde benden bunu isterler yıllardır gün yaptığım arkadaşlarım ve fakat ben farklı pastalar yapmayı sevdiğim için. .modevnik...
Rokoko...yaz tatlısı tam da zamanı ..
Pastaci boğuşan aldığım bu tarifi o kadar çok araştırırım ki..orjinal sevinç pasta nesi izmirin özel tarifine bile ulaştım ama illede bu benim ilk göz ağrım sürekli bu tarif den uyguluyorum...küçük sır süt kestiriletek keke konuyor meşhur izmir pastane sinin sirri