Pazar, Şubat 05, 2006

SEVGİLİLER GÜNÜ İÇİN.. & 1






















Sevgililer günü yaklaşıyor..şöyle bir geriye dönüp bakıyorumda bu ara hep güzel günleri kutladık..yılbaşı için, bayramlar için, tatildeki davetler için hep güzel pastalar ve yiyecekler hazırladık..bazen diyorum ki "acaba yemek içinmi yaşıyorum ?" . Bu soruyu bana 4-5 yıl önce sorsalardı kesinlikle " hayır, yaşamak için yiyorum " derdim..şu an ise bir kendime bakıyorum ki , "artık yemek için yaşıyorsun Burcu" diyorum..gerçekten yemek işi beni öyle bir büyüledi ki, her geçen gün yeni bir mutfak keşfetmeyi, yeni bir tarz öğrenmeyi istiyorum..her güne anlam katacak değişik sunumlarda yemekler ve pastalar hazırlamak istiyorum..ne oldu dersiniz bana ?
Bu ara yeni bir pasta kursuna da başladım..pasta yapmayı seven insanlarla bir arada olmak ve heyecanlı bir şefinizin olması gerçekten çok güzel..bazen sadace onları seyretmek bile bana büyük keyif verdi..herkese güzel bir mutfak kursuna katılmasını ve orada deşarj olmasını şiddetle tavsiye ederim.
Gelelim bu yaptığım sevgililer günü kurabiyelerine..aslında bu kurabiyeler daha çok noelde yapılıyor ve çam ağacı şeklindeki kurabiyelerin aralarına koyuluyor. ve hazırlanan şekerli kurabiyeler yılbaşı çamlarını süslüyor..ben bu kurabiyeleri sevgililer gününe uyarladım..önce hamurumu merdane ile açtım. Yuvarlak kurabiye kalıbımda onları önce daireler haline getirdim. Sonra ise dairelerin içerisene küçük kalpli kalıbımla kalpler açtım..kalplerin içerisine üç adet saydam renkli şekerimden yerleştirdim. kalan küçük kalplerin ise ortalarına birer delik açtım. ve hepsini fırına attım. 15 dakika pişirdikten sonra hemen şekerler yanmadan çıkarttım. Görüldüğü gibi dairelerin ortalarındaki kalplerde mozaik görünümünde şekerler oluştu..küçük kalpli kurabiyelerimi ise güzel bir kurdeleye geçirdim..























Gerekli malzemeler ;
  • 1 su bardağı + 1 çay bardağı un
  • 75 gr tereyağı ( oda sıcaklığında küçük küçük kesilmiş)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • yaklaşık 1 avuçtan fazla 200 gr renkli şeffaf şeker (en küçük boy)
  • arzunuza göre kurdele

Fırınımızı 180 derece ısıtmaya başlayalım. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.

Önce şekeri, yumuta akını ve portakal suyunu kabımıza alıp kaşıkla iyice karıştıralım. Daha sonra unu ve yağı ekleyip iyice yoğurarak güzel bir hamur elde edelim. Eğer hamur elinize yapışırsa biraz daha azar azar un ilave edebilirsiniz.

Hazırladığımız hamuru tezgahımıza biraz un serpiştirerek çok ince olmayacak şekilde açalım. Elinizdeki kurabiye kalıbına göre hamurdan şekil çıkarın. Ben yukarıdada bahsettiğim gibi yuvarlak şekiller çıkardım ve ortasını kalp şeklinde açtım. Ortalarına şeker yerleştirelim. Ama şeker yerleştirirken açtığımız delik kadar şeker koymamaya çalışın. Her zaman açtığınız delik koyduğunuz şekerden büyük olsun. Böylece eriyen şeker kurabiyelerin dışına taşmaz.

Hazırladığımız tepsiyi önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15 dakika pişirlim. ve piştikten sonra tezgahımızda soğutalım.

Bu hazırladığımız şeker kurabiyeleri pastalarımızda dekor olarakta kullanabiliriz..ya da sofra süslemesinde dekor olarak kullanabiliriz..

Yarın "mavi güllü cupcake"lerin tarifi gelecek ve sevgililer günü pastası önerilerim devam edecek..

Hepimize afiyet olsun..

45 yorum:

Adsız dedi ki...

Mutfak sanati diye buna derler! Burcu cok guzel gorunuyor, ellerine saglik. Ben de bu sekerciklerden ayirmistim biraz belki bir gun yaparim diye sekerler bitmis! ne zaman yemisler!

Adsız dedi ki...

kurabiyeler harika görünüyor. şekerler normal marketlerde satılanlardanmı . teşekkürler

Adsız dedi ki...

kurabiyeler bir harika .kullandığınız şekerlemeler normal şekermi acaba, teşekkürler?

Adsız dedi ki...

Cevap gelmediğine göre ben de aynı soruyu bir daha sormak istiyorum. Bu şekerlerin markası nedir acaba? Her yerde bulunur mu? Elinize sağlık bu arada. Zevkle takip ettiğim nadir bloglardan birine sahipsiniz. Bir de ne güzel gezmişsiniz öyle...
Sevgiler, Nihal

Adsız dedi ki...

tuhfe merhaba,
çok teşekkür ederim :) yorumların hep bana mutluluk veriyor..umarım hep desteğin eksik olmaz :))

Aytulin ve Nihal merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim :)
şekerler Kent'in klasik küçük renkli saydam olanlarından olmalı aslında. ama ben en son markete gittiğimde bulamamıştım. normalde hep bayram zamanları bolca bulunuyor..bende alışveriş merkezleri içerisinde bulunan şekercilerden birinde benzerlerini buldum.(çokkk şeker gibi)
kentinkilerden biraz daha büyüktü ama yinede işimi gördü :) markasını bilmiyorum çünkü hani o kiloyla aldıklarımızdan. 200 gr almanız yeterli olur..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba pastacı, öncelille bilgini ve becerilerini başkalarıyla paylaştığın için sana çok teşekkür ederim. Sizde iyi bilirsinizki bizden önceki kuşaklar bizim gibi öğretici değildi. bende lüks bir cafede pastacıyım. Bende bililerimi sizin gibi paylaşmak istiyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. İyi çalışmalar.....

Adsız dedi ki...

çikolata merhaba,
eğer pastaci.burcu@gmail.com mail adresine bir mail atarsan sana daha detaylı yardımcı olmak isterim..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcucum merhaba!yaa sen çok yaşa emi(ister yemek için,ister sadece yaşamak için)!gerçekten içindeki şekerler gibi çoook şeker olmuşlar.evde bu minicik şekerlerden hem de birkaç avuç var,denenecek tamam.yeni kursa başlamışsın,hayırlı olsun.niye gidiyorsun ki,sen aşmışsın zaten.çok öpüyorum seni.hoşçakal.

Adsız dedi ki...

sevgili burcu ellerine sağlık gerçekten nefis olmuş sanırım çook şeker cevahirdeki olmalı:)bende bayılıyorum oraya

Adsız dedi ki...

Ama ama ama bunlar süper görünüyor, canım çekti :( ellerine sağlık :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar Burcu;

Ellerine sağlık yine harikalar yaratmışsın :)bende istiyorum kurabiyelerdeeen :)

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine sağlık süper olmuşlar daha önce bu şekerlemelerle benimde kurabiye denemelerim olmuştu ama hep dekoratif amaçlı kullandığımdan tadamamaştım yerken şekerler çok sertlesip yemede zorluk çekiliyormu:)) merak ediyorum doğrusu cevaplarsan sevinirim ku
rsun tekrar hayırlı olsun sevgiler.

Adsız dedi ki...

kurabiyeler çok şirin ve ilginç görünüyorlar.bir yerde daha görmüştüm böyle kurabiyeleri.en iyisi artık bende deniyim:)ellerinize sağlık. bu arada kursunuz hayırlı olsun,hangi kursa gidiyorsunuz?

Adsız dedi ki...

arzu merhaba,
sende çok yaşa :) en azından senin ufaklıklar için ödül olarak arada bu şeker kurabiyelerden yapıp onlara verebilirsin..ben niye kursamı gidiyorum ? çünkü dediğin gibi daha aşamadım ve öğrenmem gereken çok şey var..yinede çok teşekkür ederim :))
seni ve ikizleri&tekizi çok öpüyorum..

burcu merhaba,
teşekkür ederim:) çookk şeker akmerkezin üzerindeki..cevahirdekini görmedim maalesef daha..ama en yakın zamanda tekrar uğramak istiyorum..

burcu merhaba,
çok teşekkür ederim :) senin gibi becerikli biri bunların daha güzelini yapar bence :))

yeşim merhaba,
hemen gönderiyorum sana bu kurabiyelerden :) çok teşekkür ederim :))

zuhal merhaba,
kurabiyelerden sadace Yağmur yedi, ve şekerini yalayıp durdu :) bende de biraz dekorasyon amaçlı olacak galiba, salona şekerliğin içerisine koydum şimdilik, misafirlere ikram etmeyi ve pastalarda dekor olarak kullanmayı düşünüyorum..
bu arada kurs için teşekkürler (detayları sana mail attım)

özge merhaba,
mutlaka denemeni tavisye ederim, bana görede çok şık durdukları kesin :)
kurs olarak Chef's e gidiyorum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcucum yemekleri super yapan bir yemek yapma perisi içine girmiş herhalde:)))Bakalım bana ne zaman girecek:))) Kurabiyeler İnanılmaz güzeller:)))bayıldım;Çok renkli olmaları da işin püfü ve albenisi herhalde hangi sevgili yada sevgili adayı dayanır sence:)))))Çokkk öpüyorum:)))Pazar sayfasında seni göremedim:))))

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık yine içimiz açıldı insan alıpta yemeye kıyamaz her halde bu kurabiyeleri..:))ama ben özellikle pastayı bekliyorum..:))Hafta sonu senin siyah güneşi pastanı yapmak için tüm malzemelerimi hazırlaıdm ama nasip olmadı ..:(onun yerine cumartesi kelebek pasta pazarda tavla pastayı yaptım.Kurs içinde sevindim gerçi arkadaşlara katılıyorum pek ihtiyacın yok bence..:))

Adsız dedi ki...

Burcu'cuğum, Döktürmüşsün gene.. Her ne yaparsan yap hepsi farklı güzellikte. Ellerine sağlık. Bu arada cumartesi ıspanaklı-lorlu kiş tarifini yaptım. Benim kalıbım biraz ufak oldugu için hamuru kalın olmuştu. Fakat, ona rağmen yiyenler bayıldı.:))

Summer

Adsız dedi ki...

Eline sağlık çok güzel ve nefis görünüyorlar :)

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Ellerine sağlık. Süper görünümlü, çok neşeli ve zarif kurabiyeler yapmışsın. Keşke bende Istanbulda yaşasaydım bahsettiğin kursa hemen yazılabilseydim :( Ama maalesef...
Giden yıllarla birlikte benim de ilgi alanlarım. Sana çok katılıyorum, bundan 4-5 sene önce işten başka hiç bir şeye ilgi duyamayacağımı ve sadece yaşamak için yemek gerektiğini bende düşünürdüm. Ama şimdi yapmak en büyük hobim oldu.
Öğrendiklerini, deneyimlerini, püf noktalarını bizlerle paylaşacak olman Istanbulda niye yaşamıyorum ki üzüntümü biraz olsun hafifletiyor. Tariflerini merakla bekliyorum. Sevgilerimle
Nezaket

Adsız dedi ki...

Burcu yine nefis şeyler yapmışsın. Ne tesadüf ki ben de 14 şubat etkinliği için bu kurabiyeleri düşünmüştüm. Hatta bir kısmını senin gibi kurdele ile de bağlarım diyordum, kalp kalbe karşıymış:) Çook güzel olmuşlar. Bildiklerini bizlerle paylaşman ne güzel. İnternet sayesinde artık herkes bilgi paylaşımında bulunabiliyor. Bir de sanki eskisi gibi değil ,birbirine yardımcı olmak istiyor. Yoksa hatırlarım biz küçükken kimi kadınlar tarifi verirken eksik verirmiş ki kimse yapamasın ! Bizlerle paylaştıkların için çok teşekkürler,yeni kursun hayırlı olsun. Keşke ben de vakit bulabilsem de gitsem,ellerine sağlık:)

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,
Kurabiyeler çok sevimli olmuşlar. gerçekten yaratıcılığını kullanmışsın. Yemek kursunda hayırlı olsun. Eminim çok güzel vakit geçiriyorsundur kursta.Bende istiyorum kursa gitmeyi ama maalesef Mersinde bulamıyorum bu tür kurslar. Birde yemek için mi yaşıyorum yoksa yaşamak için mi yiyorum konusunda bende sana katılıyorum. Çünkü bir blog sahibi olduğumdan beri sürekli yemek yapmayı düşünüyorum. Bu iyi mi yoksa kötü bişey mi bilmiyorum henüz:))

Adsız dedi ki...

sevgili Burcu ,
kurabiyelerin çok tatlı gözüküyorlar. Yaratıcılığını kullanmışsın. Ellerine sağlık.Ayrıca yemek kursuna başlamışsın ,hayırlı olsun. Bende bu tür kurslara gitmek istiyorum ama maalesef Mersinde bulamıyorum.
Yemek için mi yaşıyorum yoksa yaşamak için mi yiyorum konusunda sana katılıyorum, çünkü bir blog sahibi olduğumdan beri sürekli yemek yapmayı düşünüyorum. Acaba bu iyi mi yoksa kötümü onu henüz bilmiyorum:))

Adsız dedi ki...

En ustteki kitaplar sıralanmış sonra kenarına pastacı subat 2006 yazan bir banner koymussunuz nasıl koyuyorsunuz:)

Adsız dedi ki...

En ustteki kitaplar sıralanmış sonra kenarına pastacı subat 2006 yazan bir banner koymussunuz nasıl koyuyorsunuz:)

Adsız dedi ki...

En ustteki kitaplar sıralanmış sonra kenarına pastacı subat 2006 yazan bir banner koymussunuz nasıl koyuyorsunuz:)

Adsız dedi ki...

candan merhaba,
içimdeki peri keşke her zaman orada kalsa :) bazen gidiyor..
pazar sayfana hemen uğruyorum..love&kisses

Ülviyecim merhaba,
evet bizde kıyamıyoruz yemeye :) o yüzden sanırım dekorasyon amaçlı kullanacağım..
kursa gitmeye çok ihtiyacım var, yinede teşekkür ederim :) elimde olsa yurt dışında eğitim almak istiyorum..belki birgün oda olur :)

Summer merhaba,
eminim ıspanaklı-lorlu kişi süper yapmışsındır..ellerine sağlık :) bu arada teşekkür ederim :))

neslihan ,çok teşekkür ederim :)

Nezaket merhaba,
sana az önce mail attım umarım işine yarar söylediklerim..bu arada keşke kursa beraber gidebilseydik :) ama ben elimden geldiğince öğrendiklerimi buraya aktaracağım..belki bire bir tarif veremeyebilirim (kurstan kızabilirler :) )

Yeşim & neva merhaba,
demek aynı şeyi düşünmüşüz :)gerçekten kalbimiz karşı karşıyaymış :) belki sende icingli kalpli kurabiyeler yaparsın :))
evet, eskilerin nasıl tarif sakladıklarını bende çok iyi hatırlıyorum..ama artık dünya o kadar küçüldü kü..teknolojiyi seviyorum :)

Deryacım teşekkür ederim :)
her zaman kursla ve pastacılıkla ilgili sorularını çekinmeden bana sorabilirsin..memnuniyetle yardımcı olurum..

Rümeysa merhaba,
Header'ımı photoshopta hazırlıyorum..aslında bu soru bana yeni soruldu ve mailimde yazmıştım..bana mail adresini gönderirsen sanada gönderirim yazdıklarımı..
(bu arada header'dakiler kitap değil, tatlı çikolataları :) )

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

hudanur@hotmail.com meilime yarın inş açıklarsınız:))

Adsız dedi ki...

rümeysa merhaba,
sana az önce mail attım..bir bakarsan sevinirim :)

merhaba,
keşke adınızıda yazsaymışsınız :)
çok teşekkür ederim..

herkese sevgiler..

Adsız dedi ki...

burcu merhaba..kurabiyeler harika görünüyor.ellerine sağlık.ayrıca tadınıda çok merak ettim.yapılacakların arasına girdi bile:))
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Kübra merhaba,
uzun zamandır sesin çıkmıyordu, bende meraklanmıştım..
beğenmene çok memnun oldum ,yapmanı tavsiye ederim :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

MERHABA MEİL ADRESİME YOLLADIGINIZ MEİL GELMEMİŞ BİRDAHA YOLLARMISINIZ GELMEMİŞ

hudanur@hotmail.com NASIL KOYDUNUZ EN TEPEYE ÇOK MERAK EDİYORUM BENDE DEĞİŞTİRİCEM AMA OLMUODA RESİMİ NASIL YAPTIGINIZI SORMUYORUM NASIL KOYDUNUZ ONU SORUYORUM İNŞ CEVAPLARSINIZ BUGÜN

Adsız dedi ki...

ya ben yapmak istyorum yarına ama bişeyi anlamadım. hamurdan önce daireler yapıcam kalıpla. sonra kalp seklını nasıl verıcem kalp seklındekı kalıbıda basınca dairelerın ustune kurabıye sadece kalp olmuyo mu? karısık sordum ama nolur yardım edın:kurabıyelerın hamur halınde arka kısımları açık mı kapalı mı

Adsız dedi ki...

nil merhaba,
memnuniyetle anlatırım ;
elimde bir büyük yuvarlak kurabiye kalıbı, birde ondan daha küçük bir kalp şeklinde kurabiye kalıbı vardı. senin elinde hangisi nasıl bir kalıp var bilmiyorum ama biri büyük biri küçük olsun. Hamurunu merdane ile açtıktan sonra büyük olan kalıpla önce yuvarlaklar kes. Daha sonra büyük kestiklerinin iç ortalarınıküçük kalp kalıbınla çıkar ve kenara koy. yani rtalarında boşluk kalacak. üstteki resimdede pişirmeden önce yağlı kağıda nasıl dizdiğimi gösterdim. içleri boş kalacak ve boş kalan yerlere şekerlerini koyman gerekiyor.

sorun olursa ben buralardayım :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

ah keşke daha önce görseydim bu kurabiyeleri.. dün kızımla yedik şekerleri..
çok güzel bir siten var.. umarım tüm hayallerin gerçekleşir.. kızınla eşinle bir ömür boyu mutluluklar dilerim.. sevgililer günün kutlu olsun canım..

Adsız dedi ki...

yaptım super olduuuuu kalplı kutuya da koydum çok begendı sevgilim:)arkaları boş oldugu ıcın sekerler erıyıp akacak sandım ama hiç öle olmadı

Adsız dedi ki...

ebrucum güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :) seninde gönlündeki herşey gerçekleşir inşallah :))

Nil merhaba,
çok sevindim kurabiyelerin istediğin gibi olmasına :) özellikle sevgilinin beğenmesi harika :))

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba!
Sizden bir yardim almak istiyorum. Kiz cocugumun 1 yashi olacaq.Dogum gununde guzel bir pasta yapmak istiyorum.pasta cok yaparim´amma pastanin uzerine tokulen beyaz rengli hamar shekilde olan qlazuru nasil yapmasini bilmiyorum. bu konuda bana yardimci olurmusunuz?ben Finlandiyada yashadigim ucun burda cok sheyi bulmak zor. onun icin eyer ben bu qlazuru evde yapsam nasil yarmaliyim. Onceden size cok teshekkur edrirem.
sagolun.
Azeri Gonul.

Adsız dedi ki...

Gönül merhaba,
öncelikle küçük kızının doğum günü kutlu olsunnn :)
tam olarak nasıl bir kaplama sorduğunu anlayamadım..şeker hamurunu soruyorsun yada royal icingl bir kaplamamı ?
tam detaylı anlatırsan seve seve yardımcı olurum..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu hanım merhaba

dun kurabıyelerden yapmaya calıstım ama.
1-cok sert oldu
2-sekerlerı dedıgınız gıbı koymama ragmen tastılar ve renklerı bırbırıne karıstı. Bu arada ben seker olarak jelıbon kullandım.

hıc sızınkıne benzemedı yani :(((

Adsız dedi ki...

Ada hanım merhaba,
jelibon kullanmanız pek uygun olmamış..çünkü jelibon çok yumuşak bir şekerdir, benim kullandığım bildiğimiz klasik sert bayram şekerleri..muhtemelen jelibon fazla eriyip kurabiyenin hamurunuda sertleştirmiş..
bir kerede Kent'in renkli minik minik satılan bayram şekerlerinden deneyin sonuç farklı olacaktır..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu hanımcım cok tesekkur ederım.
Okadar ozenıyorumkı boyle sızın gıbı guzel tatlı pasta yapabılme yetenegı olan ınsanlara. Ben hep bırseylerı yanlıs yapıyorum:((. Insallah budefa tutturacagım.
selamlar
ada

Adsız dedi ki...

Ada hanım rica ederim..
eminim ikinci denemenizde gayet başarılı olacaksınız..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcu hanım merhaba tekrar ben

dun ısten cıkıp bır heyecanla herseyı aynen dedıgınız gıbı yaptım. sekerlerı de dogru aldım.fırına attım. 20-22 dk pısırdım. 15 dk yetmedı cunku.
sekerler gene bırbırıne karıstı ve okadar sert oldukı mumkun degıl ısırılmıyordu.

hatta esım sen bu kurabıyelerını orduya bagısla mermı nıyetıne kullansınlar dıye şuursuz bır esprı bıle yaptı.

Allahım neden bukadar becerıksızım..

siz bana tarıflerınız ıcınde en kolayını soyleyebılırmısınız..

selamlar
ada

Adsız dedi ki...

burcu hanım merhabalar;
blogunuzu bir tesaduf sonucu kesfettim hersey birbirinden guzel...hatta keşeffettiğim gece epey gec uyumamama sebep oldu:)...kurabiyeleri denedim bir harika oldular...yanlız ben uygulamada bir hata yaptığım icin dışına aktılar sonrasında daha pratik olması için şekilli kalıplarla kesip ortalarına renkli kuş lokumlarından koydum oda super oldu...ellerinize saglık birde izninizle blogunuzun ve sizin isminizi vererek yaptığım kurabiyeleri kendi blogumda sergilemek istiyorum...eğer sıkıntı verıcekse sorun diil...
paylaşımlarınız icin tekrar teşekkurler

Adsız dedi ki...

şekerler eridikten sonrada kurabiyenin içinde kıtır kıtır mı kalıyor ?