Salı, Mart 14, 2006

ANTEP FISTIKLI & ÇİKOLATALI PASTA..































Neredeyse bir hafta süren rahatsızlığım beni blogumdan ve sizlerden çok uzaklaştırdı. İnternette kişisel bir günlük tutmak başlangıçta sadace keyif verirken şimdi ise hem keyif hem de sorumluluk veriyor :) sanki devamlı maaşlı çalıştığım bir iş gibi görmeye başladım pastacıyı..ama pasta yapmayı, kurabiye, kek yapmayı çok sevdiğim için ve karşılığında sizlerden samimi ve destekleyici yorumlar aldığım için
bu işi çok severek yapıyorum..hepinize çok teşekkür ederim :)şöyle bir düşünüyorum da, yaptığınız işin karşılığında sizlerden destekleyici yorumlar gelince bu paradan daha değerli oluyor..
Bu pastayı ise kafamda uzun süredir var olan bir düşünceden yola çıkarak yaptım. Eşim şamfıstığını çok seviyor. Bende nerdeyse hiçbir pastamda fıstık kullanmamıştım. Yağmurun yaşgünüde yaklaşmakta..eşim yağmurun pastasını çikolatalı ve fıstıklı yapmamı önerdi. bende Yağmura yapmadan önce bizim için antep fıstıklı bir pasta yapmaya karar verdim. Bakalım hoşuma gidecekmiydi..
Pastayı dün Yağmurla yediğimizde Yağmur pastaya bayıldı :) Yağmurun fıstıklı çikolatalı pastadan hoşlanması beni yaşgününde fıstıklı pasta yapmaya karar verdirtti..tabiiki ben onunkinin üzerini şeker hamuru ile kaplayacağım..ve pandispanyasınıda çikolatalı yapacağım..
Yarın Yağmur'un yaşgünü hazırlığı için Eminönüne gideceğim..bakalım aradığım pastacılık malzemelerinden bulabilecekmiyim :)

Gerekli Malzemeler ;

Pandispanya için :

  • 1 çay fincanı tozşeker
  • 5 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı ekstra çekilmiş şeker
  • 1 çay fincanı + 2 çorba kaşığı un
  • 95 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 50 gr toz antep fıstığı (yaklaşık 1 su bardağı kadar)

Diğer malzemeler :

  • 1 su bardağı antep fıstığı
  • 300 gr bitter çikolata
  • 200 ml sıvı krema

Fırınımız öncelikle 150 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. 20 cm'lik kelepçeli bir kalıbın her yerini pişirme kağıdı ile kaplayıp hazır edelim.
4 adet yumurta beyazını tüm şekerlerle ve bir tutam tuzla mikserde yüksek devirde sürekli karıştıralım. Yaklaşık 10 dakika kadar çırpalım. Daha sonra bir tam yumurtayı ve yumurta sarılarınıda ekleyip çırpmaya devam edelim. Tüm karışım beyazlaşınca ve şekerler iyice eriyince çırpmaya son verelim.
Ayrı bir kaba unu eleyelim. Elediğimiz karışıma şam fıstığı tozunuda ekleyip karışımı harmanlayalım. Ve yumurtalı karışımın içerisine ilave edip tekrar çırpalım. En son erimiş tereyağınıda ekleyip birkez daha çırpalım.
Hazırladığımız karışımı hazırladığımız kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız fırınımızda ilk önce 150 derecede 30 dakika daha sonra ısıyı 180 dereceye getirip 20 dakika daha pişirelim. Pişip pişmediğini kekin ortasına batıracağınız bir kibrit çöpü ile anlayabiliriz.
Kekimiz piştikten sonra fırın teli üzerinde soğutmaya bırakalım.

300 gr çikolatamızı benmari usülü eritelim. 100 gr'lık kısmını 1 su bardağı antep fıstığına bulayalım. Yağlı bir kağıdın üzerine antep fıstıklı çikolatalı karışımımızı serelim ve soğumaya bırakalım. (oda ısısında)

1 paket sıvı kremamızı diğer geriye kalan 200 gr çikolatamız ile mikserin yüksek devrinde çırpalım. ve buzdolabında biraz bekletelim.

Bu arada pandispanyamızı ortasından ikiye bölelim. Gerekli yerlerini traşlayalım. Kekimizin ortasına hazırladığımız kremamızdan 2-3 kaşık dökelim. üzerine çikolatalı şamfıstıklarımızı parçalayıp serpiştirelim. Onun üzerine tekrar 2-3 kaşık krema dökelim. Üzerine pandispanyamızın diğer yarısını ekleyelim. Kalan kremamızı ise pastamızın her tarafına eşit miktarda yayalım.

Pastamızı süslemek için bir miktar bitter çikolatayı ince ince kıyalım ve pastamızın üzerine serpiştirelim.

Pastamızı buzdolabında 2-3 saat bekletelim.

Hepimize afiyet olsun..




45 yorum:

Adsız dedi ki...

Hmmm, soldaki sanki pestolu, mozarella peynirli ve domatesli salata galiba, sagdakini cok secemedim. En iyisi fikir yurutmektense tariflerini beklemek. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Acaba ıspanaklı pasta olabilirmi şöyle üzeri çikolata rendesi kaplı içi antep fıstıklı sevgiler

Adsız dedi ki...

Bir tahminde benden.Bence sağdaki ıspanaklı pandispanya ve arasında fıstıklı-cevizli krokan üzerinde ise çikolata rendesi varmış gibi gözüküyor.
Soldaki salata için ise ya ıspanak yada kivi püresi sos olarak seçilmiş gibi ama bakalım...

Adsız dedi ki...

Burcu yaa,bence hayal gücümüzü geliştirmek için çok hoş bir yöntem bu.Bir gün önceden fotoğrafları verip bizim malzemeler hakkında fikir yürütmemizi beklemek...Harika!Ben de Özge'ye katılıyorum.Yalnız soldaki salatanın üzeri için brokoli sosu diyorum.Sevgiler...Bu arada bugün nasılsın?

Adsız dedi ki...

Burcu'cum nasılsın umarım iyisindir bende birkaçgündür dr'lardayım sanırım son zamanlarda fazla yorduk kendimizi artık bir tatili hakkettik gibi geliyor bana umarım sende kendine böyle bir zaman ayırabilirsin.Arkadaşım ellerine sağlık yine süslü mamalar yapmışsın salatan sanırım brokoli soslu ve domatesli ama beyaz görünenlerin yumurtamı yoksa turp mu olduğunu çözemedim yanındaki müthiş mama da özgenin tahmini gibi galiba yeşil kek içi ganaş ve krokanlı bir pasta tarifi sabırsızlıkla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Nezaket merhaba,
evet evet salatada haklısın :) pastanın tarifini şimdi yayınladım..umarım gitmiştir :)

Emine merhaba,
ıspanaklı değil ama diğerleri aynen söylediğiniz gibi :) ben ıspanak yerine şamfıstığı kullandım..

Özge merhaba,
pastada hem fikiriz ama salata fesleğen soslu :) onuda yakında yazacağım..

Arzu merhaba,
teşekkür ederim, bugün çok daha iyiyim :)
aslında bazen o kadar çok işim oluyor ki ve bende birşeyler hazırlamış oluyorum, fotoğrafınıda çekmiş oluyorum..bende dayanamayıp sadace fotoğrafalarını o an yayınlıyorum..çünkü yazı yazmak vaktimi hayli alıyor :) en müsait anımda da hemen tarifini yazıyorum..

zuhal merhaba,
bugün çok daha iyiyim çok teşekkür ederim :) sanada geçmiş olsun..benim bu ara tatil yapmam çok zor ama sen inşallah yapabilirsin..
salata fesleğen soslu, domates ve mozeralla peyniri ile yapılıyor..benim İtalyan yemeklerine olan ilgim son zamanlarda daha da arttığı için devamlı birşeyler yapmaya çalışıyorum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Çok güzel gözüküyor. Ben de evde hasta yatıyorum. Çayın yanına bir dilim alabilirmiyim.:) Geçmiş olsun size de.

Adsız dedi ki...

Burcucugum, nihayet uzun zamandir bir turlu yapamadigim siyah gunes pastasini yaptim bugun ve az oncede denedik. Cok lezzetliydi. Benim 20 cm kalibim olmadigi icin 24 cmlik kelepceli kaliba doktum o yuzden kekim bir parca ince oldu ama dolgu kremasi
ve portakal lezzeti nefisti. Bundan boyle herhalde favorimiz bu pasta olacak. Sonraki denemelerimde cileki ve visnelisinide yapmak istiyorum. Cok tesekkur ederim. Bu arada ben bu mozeralla salatasini cok severim... Samfistikli pastada cok lezzetli duruyor. Ellerine saglik pastaci'm..

Adsız dedi ki...

merhabalar burcu,
geçmiş olsun, en yakın zamanda bomba gibi olursun inş.

bu benim ilk yorumum,,,
uzun zamandır takip ediyorum seni, hem görsellik adına, hem bilgi adına çok şey edindim blogundan,, ayrıca,hepsi birbirinden çekici görüntüler,, çok zevklisin,, ellerine, yüreğine sağlık,;)
bugünde sayfanı açar açmaz, uuufffff çekmem bir oldu,, orjinal bi görüntü, çok beğendim,, (eşimde bayıldı:)) fıstıklı yaşpastalara bayılırım zaten, (fıstıkları fırında birascık, çünkü fazla olunca hemen yanıyolar, kavurursak, lezzetini kat be kat artıyor:)),

yavrucuğununda doğum günü şimdiden hayırlı uğurlu olsun,, her zaman en güzel, en iyi yerlerde görürsünüz inş.:)

Adsız dedi ki...

Ben diycektim fistikli diye ama sonra yanlis olur diye sustum :) cok guzel gorunuyor, ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor Pastacım, ellerine sağlık! Şamfıstıklı herşey nefis oluyor, bunda da bolca var, bir de çikolata olunca... şahane!

Adsız dedi ki...

İşte pasta ve pastacı budur...:)))Ellerine yüreğine sağlık Burcu yine yaptın yapacağını..:))ama en çok bu yaratıcı tarafını seviyorum, harikasın ne diyebilirimki...:))

Adsız dedi ki...

burcu merhaba
öncelikle bu güzel tarifler için seni kutluyorum. sana bir sorum olacak şu pastacılık malzemeleri eminönünde nerede satılıyor?

Adsız dedi ki...

Burcu günaydın,

İyileşip yeni tatlar yaratmaya başlamana çok sevindim. Pasta harika görünüyor malzemelerden de tadını tahmin etmek hiç zor değil... Süper gerçekten çok beğendim. Ben yarın Ata'nın yuvaya senin kayısılı çikolatalı kurabiyelerden yapıp göndereceğim kahvaltı saatleri için. Bu ayki seçtikleri gıdalar arasında kayısı vardı ya... Sana haber veririm.

Sevgilerimle
Begüm

Adsız dedi ki...

Günaydın,
Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım tamamen atlatmışsındır. Minik kızına nice güzel seneler diliyorum. Bu arada senden bir ricam var. Pasta malzemelerini eminönünde alabileceğim neresi vardır. Telefon yada adres vereblirmisin. Oraları çok iyi bilmiyorum. Kolay gelsin, minişinin pastasını nasıl yaptığını umarım anlatırsın. Yakında benimde kızımın doğumgünü ve ona güzel bir pasta ile sürpriz yapabilmeyi çok isterim.
Ellerine sağlık.
Fehime

Adsız dedi ki...

Burcucum iyileşmene çok sevindim. tekrar çok geçmiş olsun.Belli iyi dinlenmiş ve hastalığında geçmiş ve süper br pasta yapmışsın :))Bende şamfıstığı ve çikolatayı çok severim. ikiside pasta içinde süper oluyo. Şimdidende minik yağmurun doğum gününü kutlarım.onun pastasınıda bekliyorum sabırsızlıkla eminim süper olucak, hem tadı hemde görüntüsü :)) bişi sormak istiyorum eminönünden bu pastacılık malzemeleri satan yerler nerde ?? okadar karışıkki oraları bir gittiğinde aynı yeri bir daha zor buluyorsun :( Belki biliyorrsundur ama kadıköydede pastacılık malzemeleri satan bir yer var haberin olsun...
sevgilerle

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,

Öncelikle geçmiş olsun.
Siteni her gün büyük bir zevkle takip ediyorum gerçekten çok güzerl şeyler yapıyorsun seni tebrik ederim.
Bugün sana küçük bir sitemde bulunmak istiyorum yayınlamış oldugun bu tarifteki ŞAMFISTIK kelimesi beni çok üzdü kullanmış oldugun fıstık'ın adı ANTEP fıstığı ve bütün dünyada bu isimle tanınıyor zaten Gaziantep'te üretiliyor şam'ın da kendine özgü bizim Antep fıstığımıza benzer bir fıstığı vardır ama gerek lezzet gerekse kalite olarak bizim Antep fıstığımızın eline su bile dökemez üstelik tadı hafif ekşimsi olduğu için pasta ve tatlılarda kullanılması pek mümkün değildir.
O yüzden senden ricam lütfen fıstığımıza sahip çıkalım o fıstık bizimdir ve adıda ANTEP fıstığıdır.

Sevgiler

Banu Uysal

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun Burcu'cuğum. Bu ara ben de hiç güncelleyemiyorum, çöktü bir atalet üzerime. Yağmur'un doğumgünü pastasını merakla bekliyorum. Fıstık rengiyle çok yakışmış pastana, öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba burcu, inşallah daha iyi olmuşundur... Pasta çok güzel olmuş bende fıstığı kullanmayı çok severim. Tabak dekorlarında, parfede, ve tabiki pastada. Parfeye ve pastalara kavrulmuş kullanıyorum daha sonra eritilmiş bitter çikolataya buluyorum inanılmaz güzel oluyor. Denemek istersen profiterolde harika oluyor. Kaşığı daldırdığında enfes kremanın içinde çikolatalı çıtır çıtır fıstıklarrr... Valla ben yazarken ağzım sulandı... Bu arada eminönünde NÜANS var orada aradığın herşeyi bulabilirsin. Hem çok kaliteli hem fiyat bakımından çok uygun... İstersen refaras olabilirim... Kendine iyi bak... Kolay gelsin...

Adsız dedi ki...

Selam, öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum, ama şimdi iyi olmanıza sevindim. Sitenizle yeni tanıştım ve hemen sık kullanılanlar listeme ekledim. Gerçekten yaptıklarınız insanın iştahını kabartıyor. Benim sormak istediğim şey biraz alakasız olacak ama, mantar kurabiye ile ilgili tarifte toz şeker yazıyor ama benim bildiğim kurabiyeler toz şeker ile sert olduğu için pudra şekeri konuluyor birde şeker miktarı çok gibi geldi bana ben kurabiye yaparken 1 çorba kaşığı şeker kullanıyorum sonra üzerine pudra şekeri serpiyorum hem yumuşacık hem çok lezzetli oluyor. Ama senin iştah açıcı mantar kurabiyenide denemeyi çok istiyorum. Şeker konusundaki sorumu yanıtlarsan çok sevinirim. Umarım içindeki güzel yemek yapma şevki hep devam eder. Böyle güzel pasta, kurabiye, çörek... yapan ve onları bizimle paylaşan ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

sevgili burcu geçmiş olsun..
yine ellerine sağlık..görüntü muhteşem ilk fırsatta denemeliyim diye düşünüyorum..sevgi ve sağlık dileklerimle..yelda..

Adsız dedi ki...

sevgili burcu geçmiş olsun..
yine ellerine sağlık..görüntü muhteşem ilk fırsatta denemeliyim diye düşünüyorum..sevgi ve sağlık dileklerimle..yelda..

Adsız dedi ki...

Burcu,geçmiş olsun.En sevdiğim pastanın tarifini yapmışsın.Ektra şeker nasıl bir şey onu anlayamadım tarifte?En yakın zamanda denemeyi çok isterim bu güzel pastayı.Görüşmek üzere.

Adsız dedi ki...

Akçahan merhaba,
çok geçmiş olsun, umarım bugün çok daha iyisindir..keşke ikram edebilseydim..

nezaket merhaba,
siyah güneş pastasını beğenmenize çok memnun oldum..eminim senden muhteşem yapmışsındır.bence bir az önce 20 cm'lik bir kalıp edinmelisin çünkü benim ve birçok pastacının en çok kullandığım kalıp 20 cm dir..çoğu tariftede öyledir..o zaman daha da beğeneceksin :)

Ece merhaba,
güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..beni çok mutlu ettin :)
pastayı beğenmenizide çok memnun oldum..umarım bir gün dener, sonucu bildirirsin :)

Pınar merhaba,
yanlış olsun ne olacak kı :)beğenmene memnun oldum..çok teşekkür ederim..

Kahvecim ,beğenmene çok memnun oldum..seninkilerin yanında bizimkinin lafı bile olmaz..ama idare ediyoruz artık :) çok teşekkür ederim :))

ülviye merhaba,
seninkilerin yanında benimkilerin yaratıcılığımı olur..bende seninkilere bayılıyorum..çok utandım ama :) çok teşekkür ederim :)

Özlem merhaba,
çok teşekkür ederim..
Eminönünde ben Fermodan satın alıyorum. Hamdi lokantasını biliyorsanız hemen yan tarafında..

Fermo Gıda Tic.Pastane İht.
Asmaaltı Büyükbaş sk. no:11 34460 Eminönü- İstanbul
tel:0212 522 45 90
522 85 74
www.fermo.com.tr

Begüm merhaba,
kayısı kurabiyelerin sonucunu merakla bekliyorum..umarım çocuklarında hoşuna
gider..Yağmur çok sevmişti :)

Fehime merhaba,
Öncelikle güzel dileklerin için çok teşekkür ederiz :) yukarıda Fermonun açık adresini ve telefon numarasını yazdım. umarım yardımcı olur..
Yağmurun pastasını yapıp tabiiki yayınlayacağın. bu ayın sonuna doğru anca yazarım..umarım geç kalmam senin minik için..ama önceden sormak istediğin bir yardım olursa seve seve yardımcı olurum..

Ahu merhaba,
öncelikle sanada tüm güzel dileklerin için çok teşekkür ederim :))
Kadıköyde ben Beysayı biliyorum..birde Kızıltoprakta Cocolatte ta satılıyor. Eminöünüde ise Fermo, Sancarlar ve Nüansta satılıyor. Ama ben Sancarlarda pek aradıklarımı bulamıyorum. En çok Fermoya gidiyorum. Yukarıda Fermonun açık adresini ve telefon numarasını yazdım. umarım işini görür..

Banu merhaba,
Yorumunu okuduktan hemen sonra yaptığım hatayı farkettim ve hemen düzletmeleri yaptım. Çok haklısın.. dikkat etmemişim..Antep fısıtığımıza gerçeken sahip çıkmalıyız çünkü inanılmaz güzel bir lezzet..beni uyardığın için çok teşekkür ederim tekrar :)


Burcu merhaba,
evet hergün blogunu ziyaret ediyorum ve aacaba neden güncellemiyor diye kendi kendime soruyorum..uamrım hepiniz iyisinizdir..
Yağmur için yapıcağız bakalım birşeyler nasıl olacak :)


Çikolata merhaba,
ben daha önce Nüans'a gittiğimde kapalıydı. onun için bir türlü girip gezme şansım olmadı. o yüzden Fermoya çok alıştım. acaba ben yanlış bir adreseme gidiyorum..sana zahmet bana yerini tekrar tarif edermisin..gitmek isterim..
bu arada bende fıstıkları kavurarak çikolataya bulamayı çok istiyorum..nedense bu sefer kavurmadan kullandım, yinede çok güzel oldu :)bu arada benimde canımı fıstıklı profiterol istettin şimdi :(


Hale merhaba,
öncelikle güzel sözlerin için çok teşekkür ederim..umarım hiç yüzünüzü kara çıkartmam ..
bende genellikle kurabiyelerimi seninde yaptığın gibi pudra şekeri ile yaparım..ama bahsettiğin tarif yine sitemizin okuyucusu olan sevgili Kübraya ait. bende merak edip denedim ve çok beğendim..gönül rahatlığı ile deneyebilirsin..ne sert oluyor ne de çok şekerlioluyor..

Yelda merhaba,
çok teşekkür ederim :) bu arada sizin yemek grubunuz hangisi ? ben arıyorum seni ama bir türlü bulamadım..bildirirsen çok sevinirim..

İpek merhaba,
ekstra şeker, normal tozşekerin 2 kere rondodan geçmiş haline deniyor..
denersen haberim olur inşallah :)

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun Burcu dikkat et kendine,bu arada ben bir müddet sadece izleyici olabildim açtım arayı özlemişim :) Fıstıkla yarattığın harikalar için ellerine sağlık..Çok yeşil ve lezzetli gözüküyorlar :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,
fermo hem çok pahalı hemde yoğunlu kalıp üstüne. Nüansın yeri fermonun köşesinden ara sokağa giriyorsun (SAĞA) sonra kahveci mehmet efendiye giden yola giriyorsun(sola) 25-30 metre sonra solda. Kuruyemişçilerin sokağında. Bulamazsan beni araya bilirsin 0543 564 76 37 Bu arada ben profiterolümü paptım ve yedim inan fıstıklar çıtır çıtır enfesssssssss... Bence en kısa zamanda dene. 20 nisanda istanbulda çok büyük bir pastacılık fuarı var. Davetiyeler gelince senide haberdar ederim muhakkak katırmak lazım. DÜNYANIN EN İYİ ŞEFLERİ KATILACAKMIŞ..... Martın 30 da hiltondada etkinlik ve yarışma var ben katılıyorum. Senide beklerim... (Laf armızda kalsın bir blog bile kuramadım daha kendime ait bir blog kurarsam pastacıyı ziyaret edemem diye korkuyorum :( Pastacıya çok alıştım üretmeyi ve paylaşmayı sevdiğin için galiba... İnşallah senide herkez çok sever... Sevgi ve Saygılarımla... Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Burcu aklıma gelmişken yağmurun doğum günü pastası için çok güzel takım halinde satılan süslerde var nüansta gitmişken onlarada bakmanı tavsiye ederim... benimde 3 yaşında bir kızım var Zeynep Sude ben ona Sudebal diyorum... Şimdiden yetiştiriyorum onu gelecekte inşallah sizin gibi öğrenmeye ve öğretmeye aşık bir pastacı olur:):)

Adsız dedi ki...

yeşim merhaba,
çok teşekkür ederim, artık çok daha iyiyim :)

Çikolata merhaba,
Evet kesinlikle nüansa gitmeliyim..hatta en son dünkü gidişimde de aramıştım yerini ama yine bulamamıştım..fermodada bahsettiğin pasta takımlarından satılıyor..ama ben şeker hamurundan yapmak istiyorum..ne yapacağıma az buçuk karar verdim ama
fikirlerine açığım :)
demek 30 martta yarışmaya katılıyorsun..bana zamanını söylersen gelmeyi çok isterim..ve fuarıda görmeyi çok isterim..çok teşekkür ederim haberdar ettiğin için..sen hangi dalda yarışacaksın ?? eminim deli gibi hazırlanıyorsunuzdur..çok zevkli olmalı..
Bu arada benimde Yağmurum 3 yaşında :) oda okuldaki yemek etkinliklerinde en güzel kurabiyeleri pastaları yapıyormuş :) en güzel o karıştırıyor, en güzel şekli o veriyormuş :)
bu arada blog için her zaman yardıma hazırım lütfen hiç çekinme..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Çekilmiş şeker derken pudra şekerindenmi bahsediyosun Burcu orasını anlamadım :((Galiba Ankara'da oturduğum için çok şanssızım İstanbuldaki kadar çok fuar olmuyor ne yazıkki benim yerimede gezin sevgiyle kal bol tarifli günler.

Adsız dedi ki...

çiğdem merhaba,
normal tozşekeri 2-3 kere rondodan geçirirsen ekstra şeker elde edersin.
bu arada buradada aslında pastacılıkla ilgili çok fuar olmuyor aslında..oluncada kaçırmamaya çalışıyoruz :)

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,

Hoşgörün ve nezaketin için çok teşekkür ediyorum.Seni büyük bir zevkle takip etmeye çalışacağımdan emin olabilirsin.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,

Hoşgörün ve nezaketin için çok teşekkür ediyorum.Seni büyük bir zevkle takip etmeye çalışacağımdan emin olabilirsin.

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,

Hoşgörün ve nezaketin için çok teşekkür ediyorum.Seni büyük bir zevkle takip etmeye çalışacağımdan emin olabilirsin.<

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu,seni cok begenerek takip ediyorum.Bu pastaya kabartma tozu koymuyormuyuz? Ben uk de yasiyorum burada sivi krema double ve single olarak satiliyor sen hangisini tavsiye edersin?

Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

bu pastada yumurta sarıları kullanılıyormu

Adsız dedi ki...

Burcu Hanım,bu pastada yumurta sarıları kullanılıyormu?TARİFLERİNİZ ÇOK GÜZEL TEŞEKKÜRLER.Nalan Öz

Adsız dedi ki...

Yıldız merhaba,
geç cevapladığın için çok üzgünüm, gerçekten bugün vaktim oldu..
öncelikle çok teşekür ederim..UK 'deki kremalar hakkında çok bilgim yok ama sanki bana single kullanman dahadoğru olur gibi geldi. Çünkü double'da yağ oranı biraz yüksek olabilir. bizim Türkiyede kullandıklarımızın yağ oranı çok yüksek değil..

Nalan Hanım merhaba,
geç cevapladığım için gerçekten üzgünüm..
yumurta sarılarını kullanıyoruz. tariftede tekrar belirttim, yumurta aklarını çırptıktan sonra sarılarınıda ilave ediyoruz..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu, nasil yogun gunler gecirdigini ve yorgunlugunu tahmin edebiliyorum cunku benim de kizimin dogum gunu vardi 29 Mart ta:)Ben de yarin deneyecektim tarifini isbet oldu cevabin ve haklisin double cream daha yogun. Bu pastan harika gozukuyor ve benim kizim da Antep fistigi ve chocolate a bayilir..
cok tesekkurler...
Sevgilerime

Adsız dedi ki...

gercekten ck güzel pasta tarifleri iftardan sonrada güzelce ikram edilir anneme yaptırayım hemen yarına tabiki:D

Adsız dedi ki...

bence süper bir pasta olmuş eline sağlık

Unknown dedi ki...

bitter cikolata derken küverturdenmi bahsediyorsuz yoksa??bu pastayi bir iki güne yapmayi düsünüyorum.umarim basaririm.ben yaspasta hastasiyim.kendim hic denemedim.Yurtdisinda yasadigim icin zaten Türkiyemin tüm güzelliklerine hasretken birde yaspastasina olan özlemim.off off.bu sayfayi yine bir yaspasta krizim:)tutmusken sevgili esim buldu.sayfanizi&sizi ve yazan arkadaslari cok kaliteli buldum.bu yüzden sizi tebrik ediyorum.Yaptiginiz pastalari hayretle okuyor,zevkle resimlerine bakiyorum.en cokta kare kare cekilmis fotograflarla verilen tarifler cok hosuma gitti.sayfayi yüzde yüz inceleyemedim(minik bebegimden firsat buldukca okuyorum:) )acaba findikli bir yas pastada yaptinizmi??
NOT: Istanbula geldigimizde esim bana venüs pastahanesinden muzlu ve fistikli ve BEYAZ kremali pasta yaptirmisti.COOK güzeldi iste bende türkiyedeki o beyaz kremadan yapabilmeyi cok isterdim.Pasta ustasi nekadar"uymaz,cikolatali kremayla yapalim"desede en sevdigim üc malzemeyle yaptirmisti esim.süperdi.Pardon bayagi uzattim.hasret olunca arada....:(

Istanbula geldigimde gercekten size siparis verebiliyormusum??nekadard hazir olur.yanlis anlamyin biz genelde 3-4gün kaliyoruz Istanbulda.

bebeginizin yanaklarindan öperim.
görüsmek üzere.
sizi takip edecegim.
sevgilerimle
zehra

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu,

Bu pasta harika görünüyor. Fıstıklı herşeye bayılırım zaten. Önce bu kadar yeşil olmasını boya ile elde ettiğini düşünmüştüm. Tarifi okuyunca öyle olmadığını anladım ve hemen denemek istiyorum. Benimde 20 cm.lik kalıbım yok ve yaşadığım şehirde bulamadım. Dikdörtgen kek kalıbında yapsam ölçüsü uyarmı acaba? Birde çay fincanı ölçüsünden emin olamadım. cup yada gr. olarak söylemen mümkünmü? Son bir soru daha. Keki herhangi bir şekilde ıslatmıyormuyuz? Islatmıyorsak kuru olmuyormu? Çok eski bir tarif ama umarım yanıtlayabilirsin.Şimdiden teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

Sonunda 20 cm.lik kalıp aldım ve dün akşam bu pandispanyayı denedim. Seninki gibi yeşil olmadı. 60 gr fıstık kullandım. Uçuk yeşil oldu sadece. Sebebi ne olabilir. Unu mu fazla geldi acaba? Dediğin ölçüde koydum ama tabi fincan kaç gr.lık bilemiyorum. Kırıntıların tadına baktığımdada çok yoğun bir fıstık tadı almadım. Gerçi pastayı bugün tamamlayacağım için tadı hakkında henüz bir fikrim yok. Pandispanyayı ıslatıp ıslatmamak konusunda kararsız kaldım. Kuru olur gibi geldi. İnşallah akşama kadar cvp yazma fırsatı bulursun. Önerilerine göre tamamlarım pastayı.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Sonunda yaptım bu pastayı. Görüntü süper oldu. Ama tadı hayalimdeki gibi olmadı. Öncelikle pandispanyası burdaki kadar yeşil olmadı ve burdakinden çok kalın oldu. Oyüzden unumu fazla geldi diye düşündüm. Pandispanyayı şekerli su ile ıslatmama rağmen kuruydu. Aradaki fıstık krokanın tadı çok güzel olmasına rağmen sert olduğu için keserken pasta dilimleri parçalandı ve hoş görüntü olamadı maalesef. Bol çikolatadan dolayıda bana ağır geldi biraz. Nerede hata yaptım bilebiyorum ama bir daha denersem ununu azaltıp pandispanyayı da çok ıslatırım sanırım. Denemek isteyen olursa fikir olsun diye yazdım. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

merhaba
bu pastayi denemek istiyorum ama cay fincani kac ml ogrenmek istiyorum okadar cok degisik boyda fincanlar varki sizin kullandiginiz cay fincani kac ml yazarsaniz hemen deneyecegim