Çarşamba, Mart 01, 2006

FINDIKLI KEDİ DİLİ..































İlk defa yaptığım pastanın tarifini yayınlamak istemiyorum..bu ara biraz kafam yoğundu ve pek yaratıcı bir hafta geçirdiğimi söyleyemeyeceğim..
ama kedi dillerinin tarifini yazıyorum..sonuçta kedi dili ile en başta tiramusi olmak üzere çok güzel pastalar hazırlanıyor..sizde hayal gücünüzü kullanarak çok değişik pastalar yaratabilirsiniz..
ama benim kedi dili çalışmalarım sona ermiyor..birkaç girişimin daha olacak :)
































Kedi dili büskuvisi ( Savoiardi );

Gerekli Malzemeler ;
  • 3 yumurta, oda sıcaklığında bekletilmiş ve sarıları ve beyazları ayrılmış
  • 1/2 çay kaşığı badem aroması
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • yarım su bardağından 1 parmak fazla tozşeker (100 gr)
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Önce fırınımızı 180 derecede ısıtalım.

Yumuırtanın sarılarını inceleşene kadar ve limon rengi alana kadar çırpalım. Daha sonra içerisine badem aroması ekleyip tekrar çırpalım.

Yumurta aklarını şeker ile çırpalım. Çok sertleştirmeden beyazlaştıralım.

Yumurta sarılarını yumurta aklarının içerisine yavaşca ekleyelim.

Kalan malzemelerimizede ilave edip tahta kaşıkla şöyle bir karıştıralım.

Fırın tepsimizin üzerine yağlı pişirme kağıdı veya silpat serelim. Ve sıkma torbamızın en kalın ucu ile hamurumuzdan 13 cm uzunluğunda 1 cm genişliğinde parmak şeklinde şekiller sıkalım.

Önceden ısıttığımız fırınımızda üzeri hafif pembeleşinceye kadar 10 dakika pişirelim. Tezgahımızın üzerinde soğumaya bırakalım .

Ben kedi dillerini fındık tozu ilave ederek yaptım. Çok lezzetli oldular fakat istediğim gibi kabarmadılar. Ama siz bu orijinal tarifle istediğiniz kıvamda kedi dilleri elde edebilirsiniz.

Hepimize afiyet olsun :)

27 yorum:

Adsız dedi ki...

Hmmmm...Bu bir tiramusi olabilir mi acaba?Bir kutu labne peynirim bekliyor buzdolabında.Burcucum ne yapsa güzel yapar nasıl olsa.Ben son bir haftadır yeni aldığım ekmek makinamda çeşnili ekmekler yapmakla meşgulüm.Kilo almaya ihtiyacımız varmış gibi.Ama öyle güzel oluyorlar ki,yanına sadece bir çay demle yeter.Labnemi kullanacağım bir tarif mi gelecek bakalım?Öpüyorum.Hoşçakal.

Adsız dedi ki...

ben de pasta olmayı bekleyen kedi dilleri yapmak istiyorum.. tarifi gelecek mi? sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bende asil kedi dili tarifini dort gozle bekliyorum ve tabiki pastayıda cok merak ediyorum. Benim de icimden bir ses pastaci tiramisu yapacak diyor... Sevgilerimle, cok opuyorum...

Adsız dedi ki...

Az once yazmayi unuttum, Mart logosu cok guzel olmus...

Adsız dedi ki...

Bundan ne guzel tiramisu yapilir :) Hem de cok ozel olur. Tesekkurler...

Adsız dedi ki...

Merhabalar ben sitenizi yakından takip ediyorum ve size büyük bi hayranlıgım var dogrusu.Bu kedi dili nerde bulunur acaba ben hicbir markette denk gelmedim sanıyorum markası nedir yada ambalajının resmini sitenize ekleyebilirmisiniz acaba.Tessekkür ederim bu arada ben yeni bi blog sahibiyim sizler kadar olmasamda hamur isi ve pasta türü seyler yapmayı cok seviyorum ve kendimce ugrasıyorum onlarla ziyaret ederseniz sevinirim.
www.blogcu.com/tugbaakin

Adsız dedi ki...

Burcu, heyecanladırıyorsun ama bak! :))

Adsız dedi ki...

kedi dili tarifini ve gelecek muhteşem pastayı dört gözle bekliyorum sevgiler

Adsız dedi ki...

Bununla olabilecek tiramisunun tadını hayal bile edemiyorum..:)))Ellerine sağlık ama bence bir an önce tarifi versen Burcucuğum iyi olacak yoksa olacakları hayal bile edemiyorum, evin, biz senin tiraykilerin olanlar tarafından istilaya uğrayabilir..:)))

Adsız dedi ki...

Arzu merhaba,
aslında dün ve bugün farklı nasıl bir pasta yapabilirim diye çok düşündüm ama tiramusi yapmadım :) kendi yöntemlerimle bir pasta yaptım. şu an buzdolabında bakalım donduktan sonta nasıl olacak :)ancak yarın fotoğrafını çekip yayınlayabiliceğim gibi gözüküyor..bu arada senin ekmekleri çok merak ettim :)

Işıl merhaba,
evet tabiiki gelecek :)

Nezaket merhaba,
Hayır tiramusi yapmadım :)
bu arada logoyu beğenmene memnun oldum..tam benim içime sinmedi ama üzerinde düşünüyorum hala..(bu ara pek bir yavaşım :( )

Pınar merhaba,
evet tiramusi yapılır haklısın..bakalım benim yaptığımıda beğenecekmisiniz :)

Tuğba merhaba,
öncelikle nazik yorumun için çok teşekkür ederim :)
bu kedi dillerini ben kendim yaptım. ama büyük marketlerdede satılmakta..hatta sibel bu kedidillerinde hayli bahsetmiş ve resminide yayınlamıştı. zaten Türkiyede tek bir markanın kedi dilisi satılıyor. ama benim yaptıklarım biraz daha özgün oldu :) hazır satılanlar daha pufuduk ve gevrek oluyor..benimkilere ben fındıkta kattığım için daha ev işi oldu :)

Başak , heyecanlandırabilmem ne hoş :)

Emine merhaba,
umarım hoşuna gidecek bir ikili olur ..

Ülviye merhaba,
buyrun gelin :) ona istila etmek denmezki, ziyarete gelmek denir :)
bir pastam tam otursun, ben tadım onaylayayım hemen yayınlayacağım..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu Merhaba!Evim tam bir fırına döndü,ekmek makinem sayesinde.Şimd bir tane daha ürettim.Hemen ustası oldum işin(!).Özgün tariflerime geçtim:)Daha önce fırında yaptığım peynirli,sebzeli kekimi hemen adapte ettim makinaya.Kim demiş ille de kiapçıktaki ölçülere uyulmalı diye?Kurallar işime yarayanlarıyla değiştirilir tarafımdan.Neyse nefis birşey olmuş,hem de kocaman.Ellerime sağlık di mi?;)Ekmek maceralarımı anlatmaya devam ederim,senden istek gelirse.Öpüyorum canım.Kendine iyi bak.

Adsız dedi ki...

merhaba Burcu, yine çok güzel şeyler yapıyorsun. her zaman yorum yazmasamda sürekli takipteyim. çikolata düşkünü biri olarak tariflerin damak zevkime çok uyuyor. ellerine sağlık. bu arada bu kedidili bisküvilerin tarifini verirsen bende çok mutlu olacağım. pastanı sabırsızlıkla bekliyorum. sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu, kedi dili bisküvinin tarifi bende de var ama henüz hiç denemdim. en kısa zamanda denemek istiyorum ayrıca senin tarifinide kendiminki ile karşılaştıracağım. seninkiler çok güzel görünüyorlar:)Ellerine sağlık
Derya...

Adsız dedi ki...

Pastacı merhaba,kedi dili tarifin sanki çok aceleye gelmiş gibi!!! Sana ben bir tane kedi dili tarifi yazmak isterim fakat sana gönderdigim hiç bir tarifi site misafirlerinle paylaşmadın. Eğer benim tariflerimide paylaşırsan sana gönderemeyeceğim tarif yok gibi...(TABİKİ HEPSİ ORJİNAL) Herşey paylaştıkça güzeldir... Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

arzu merhaba,
tabiiki ekmek maceralarını paylaşmak isterim :) ayrıca tarif gönderirsende menun olurum :) çok öperim sizleri..

rabia merhaba,
pastam istediğim gibi olmadığı için tarifini vermek istemedim ama kedidillerinin tarifini yayınladım..ayrıca güzel sözlerin için teşekkür ederim :)

derya merhaba,
senin tarifinide merak ettim şimdi :) karşılaştırıp aradaki farkları belirtirsen sevinirim :)

Çikolata merhaba,
benim her zaman uyguladığım kedi dilim tarifimdir verdiğim tarif..malum herkesin kendine has biraz değiştirilmiş tarifleri oluyor..senin tariflerinide çok beüeniyorum ama daha denemeye fırsatım bulamadığım için yayınlamadım. biliyorsunki önce ben yapıyorum, sonra tadıyorum, beğendiklerimin fotoğrafını çekiyorum ve yayınlıyorum..eğer sende yaptıklarını paylaşmak istiyorsan kendine benimki gibi bir blog kurabilirisin..blog kurmak çok kolay birşey , istersen sana her konuda detaylı yardımcı olabilirim..hangi blog hizmeti kullanıcağından ,teknik desteğe kadar, herşeyine yardım ederim..böylece bizlerde senin yaptığın harika tarifleri kendi anlatımın ve fotoğraflarınla takip edebiliriz..

heekese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Burcu, kedi dillerin cok guzel olmus. Pastana da haksizlik etme ama, eminim o piramitin altinda cok guzel seyler sakli :)

Adsız dedi ki...

Pastacı merhaba, ellerine sağlik, sen yaparsında güzel olmazmı hiç, bu arada 'beysa' cevabın için çok teşekkürler:)) Benim kafama takıldıda; 'Evlilik yıldönümü 2 pastası' nda üzerine marzipan hamurunu yerleştirdikten sonra tabandan fazlalık marzipanları kesme aşamasında normal evimizde varolan bıçakları kullanabiliyormuyuz? Kullanamıyorsak nasıl bir bıçak gerekiyor? Pastacı ilgin ve cevabın için çok teşekkürler, En derin sevgilerimle:))

Adsız dedi ki...

Pastacı merhaba, ellerine sağlik, sen yaparsında güzel olmazmı hiç, bu arada 'beysa' cevabın için çok teşekkürler:)) Benim kafama takıldıda; 'Evlilik yıldönümü 2 pastası' nda üzerine marzipan hamurunu yerleştirdikten sonra tabandan fazlalık marzipanları kesme aşamasında normal evimizde varolan bıçakları kullanabiliyormuyuz? Kullanamıyorsak nasıl bir bıçak gerekiyor? Pastacı ilgin ve cevabın için çok teşekkürler, En derin sevgilerimle:))

Adsız dedi ki...

zinnur merhaba,
kedi dillerini beğenmene çok sevindim :) eminim sen benden daha güzellerini yaparsın..senin pastanda inanılmaz şık olmuş, bayıldım gerçekten :) ince zevkine gerçekten hayranım..(aslında bunları blogunda yazmam gerek )çokk teşekkür ederim :)

suzan merhaba,
her zaman elimden geldiğince yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum..rica ederim...
şeker hamurunun fazlalıklarını keserken ben pizza bıçaklarından kullanıyorum. hani başı dönen bıçaklardan..böylece bıçağı havaya kaldırmadan düzgünce kesebiliyoruz. ama senin el becerin kuvvetliyse normal bıçaklada düzgünce kesebilirsin..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Pastacı öncelikle seni kırdımsam çok özürdilerim... Bende kendime bir blog kurmayı çok isterim fakat teknik olarak daha hazır değilim. Ama senin yardımcı olman konusunda çok sevindiğimi belirtmek isterim...(çocuklar gibi) Mesleğim konusunda iyi olduğumu düşünüyorum seninde yardımlarınla iyi bir blog hazırlamak isterim:):) Şimdiden çok teşekkür ederim...Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim Pastacı:) Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Çikolata merhaba,
rica ederim..mail adresim pastaci.burcu@gmail.com
bu adresten haberleşirsek sana her konuda bilgi ve destek veririm. çünkü gerçekten böyle bilgili bir ustanın blogunun olması harika birşey olur..öğrenmenin paylaşımın sınırı yok :) eğer yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..

suzan, rica ederim..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu benim sormak istediğim şu, badem aroması nasıl birşey, cahilliğime ver tariflerde geçen iki şey aklıma çok takılıyor, badem aroması ve vanilya şekeri( vanilya esansı yada farklı isimlerlede geçiyor )bunların yerine ne kullanabilirim, badem aroması olmazsa kedi dilim güzel olmaz mı ve sen de istanbuldasın nereden alıyorsun bunları. şimdiden çok teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

Rabia merhaba,
badem aroması özel pastacılık satan mağazalarda satılıyor. özellikle metroda büyük boy badem aromalı şuruplar var. ben onlarıda kullanıyorum. (amerotta)
vanilya şekeri değilde vanilya esansı kullanıyoruz birde. oda pastacılık malzemeleri satan yerlerde satılıyor. ben benimkileri en son Nice 'e gittiğimizde satın almıştım. ama Türkiyede bulunuyor..
umarım yardımcı olabilmişimdir..

sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

merhaba burcu'cum..
kedi dilini görünce çocukluğuma gittim bir an .. çok sevdiğim tadları yapan pastaneye her gidişimizde o kadar pasta kurabiye içinde illa ki paketlenmiş kedi dillerini aldırırdım nineciğime..
ve pasta yaptığım ilk yıllardan bu yana çeşitli tarifleriyle girmiştir mutfağıma..
son dönemde kedi dilli cheescake ve profitrol sosuyla yaptığım krokanlı kedi dilli pastaya takılmış durumdayım..
ellerine sağlık..bereketli tarifleri bizimle paylaşman dileğimle..sevgiler..
yelda

Adsız dedi ki...

yelda merhaba,
bahsettiğin cheesecake ve profitorel sosuyla yapılmış krokanlı kedi dili pastasını çok merak ettim..
tarifini öğrenmek isterdim..

sevgilerimle..

limoncicegi dedi ki...

Ben kedi dilinin hep pastaneden alınacağını düşünmüşümdür, bak çokşaşırdım.. ellerine sağlık