Cumartesi, Mart 18, 2006

ÇİKOLATALI NUTELLALI ACIBADEM KURABİYESİ DENEMESİ



































İbekingtan aldığım bir yorumda benden Senem Betil'in çikolatalı acıbadem kurabiyelerinin tarifini istiyordu. Bende o günden beri bu kurabiyeleri tatmak için can atmaya başladım. En son bu pazartesi Nişantasına gitme şansım oldu ve Senem Betil'in o şirin dükkanına koşarak uğradım. Hemen "buranın çok meşhur çikolatalı kurabiyeleri varmış, onlar hangisi acaba?" diye sordum oradaki güler yüzlü kişiye. Oda hemen çikolatalı acıbadem kurabiyelerini gösterdi. Kurabiyelerin kilosunun 48 YTL olduğunu öğrenince sadece 4 adet aldım ve mutlu bir şekilde dükkanı terk ettim :)

Yolda ağzıma bir tane attım. Tadı ve görüntüsü hemen hemen İtalya San Remo'da yediğimiz Baci ile aynı tatta geldi bana. Hatta Senem Betil'inkilerin görüntüsü bana göre çok daha güzeldi.
Bir kaç gündürde bu kurabiyelerin tarifini oluşturmaya çalışıyorum. Beyaz Mutfağın kitabında "çikolatalı acıbadem" tarifine rastladım. Tarif kafama çok uydu. Yapmaya karar verdim ve yapmaya başladım. 
Bademleri önce suda beklettim. Sonra kabuklarını tek tek soydum. Sonra kuruttum. Sonra rondodan 4-5 kez geçirdim. Evde hazır fındık tozu vardı. Onu da kullanmam gerekiyordu. Ama öyle dikkatsiz davranmışım ki tarifte "200 gr toz fındık" yazıyordu. Bende ise sadece 50-60 gr toz fındık vardı :( Bende hamurumu koyulaştırmak için nişasta kullandım. Tabii ki sonuçta hepimizin alışık olduğu acıbadem ortaya çıkmadı ama daha farklı dokuda yine acıbademi anımsatan çok yumuşak ve lezzetli kurabiyelerim ortaya çıktı :) arasına ise krema ile çikolatayı eritip koyacaktım ama bir baktım ki depomdaki kremalarım da tükenmiş. O zaman bende hemen Yağmurun Nutellasına göz diktim ve aralarına Nutella sürdüm. İnanın bana görüntüsü kadar tatları da müthiş oldu. Bazen elimizdeki malzemelerin tükenmiş olması bize farklı ama yine de çok lezzetli tatları keşfetmemizi sağlıyor. İşte mutfağın en keyifli kısmı bence bu tarafı :))

15 yorum:

Adsız dedi ki...

ayy burcucum ellerine saglık ben hic cikolatalı acıbadem yemedim klasik yedim hep ama bunlardan da bi tattımı insan kendini durduramazmıs 1taneyle yetinemezmis gibi gozukuyor :) cok guzeller..

Adsız dedi ki...

burcu sen hakıkatten bır cıkolata delısısın :)ben kendımı sanırdım ama sen benden daha baskın cıktın.ne tatlar yakalıyorsun boyle wallahı hayran kalıyorum.umarım kısa zamanda tarıfını gecersın bızde sebeplenırız:)
sevgılerımle

Adsız dedi ki...

Burcu cum malzemelerin eksikliğini falan bilmem ama görüntü harikaaaa!:)

Ellerine sağlık, marifet budur hem bir tarif oluşturabilmek , hem de elindeki eksik malzemeye ragmen lewzzet yakalamak, cok opüyorum,

Figen

Adsız dedi ki...

Burcusugum, cok guzel olmus eline saglik. Figen hanim gibi bende asil marifet budur diyorum...Cok operim...

Adsız dedi ki...

Sevgili Burcu,uzun zamandır sizi takdirle
takip ediyorum.'Fikir Sahibi Reçeteler'de
Ferda Hn.ın yazısını zevkle okudum.Ben de
lezzetin reçetesi olamıyacağına inanıyorum
Bazı türlerde ölçüye tam riayet etmemiz
gerekse bile.Bir tutam zencefil,bir kaç tane karanfil lezzeti nasıl etkiliyor.İşte
sizi de bu yüzden beğeniyorum.Kendi tadınızı yakalama çabanızdan dolayı.Bu kurabiye de aynen böyle olmuş.Ben de'Beyaz
Fırın'daki reçeteyi biraz değiştirip
yapmıştım.Güzel bir tat yakaladım.Ağzınızın tadı eksik olmasın.
Tebrik ve teşekkürlerimle....

Adsız dedi ki...

Burcucumm sen buna denememi diyorsun harika harika harika:)))Tatmadığımı sanma:)))Çokkk öpüyorum:)))

Adsız dedi ki...

Çok müthiş bir görüntü eminim lezzette öyledir.Burcu hep nasıl zaman bulduğunu düşünüyordum ve hep Yağmur sanırım 5 yaşında filan derdim kendi kendime ama az önce diğer antep fıstıklı pastaların yorumlarını okurken anladımki Yağmur 3 yaşında..:))benim kızımda 3,5 yaşında ve ben maalesef küçük hanımdan fırsat bulup zor mutfağa giriyorum şu işin sırrınıda bana anlatırmısın..:))öpüyorum kolay gelsin. unutmadan bu arada bende Nüansa gittim küçük ama güzel bir yer yeride çok basit ve bende aynı şeyi duydum fiyat olarak daha uygun, birde www.pastdekor.com diye bir yerde var gittinmi bilmiyorum ama orayıda merak ediyorum..hoşçakalın

Adsız dedi ki...

acı badem kurabiyen muhteşem görünüyor ellerine sağlık bu arada benimde küçük oğlum mart 28 de 13 yaşına girecek yağmura hazırlayacağın pasta ve menüyü sabırsızlıkla bekliyorum kopya için yağmura hayırlı sağlıklı nice uzun seneler dilerim sevgiler

Adsız dedi ki...

Etel merhaba,
mutlaka bu kurabiyelerden denemeni tavsiye ederim..özellikle arasına nutella çok yakışıyor..ama maalesef gerçekten 1 tanesi yetmiyor :)

Pınar merhaba,
evet biraz çikolata delisiyim gerçekten :) hatta artık adımı pastacı yerine çikolatacı yapmayı düşünüyorum :) bu arada hala tarifi eklemediğimi farkettim..en kısa zamanda ekleyeceğim..

Figen merhaba,
çok teşekkür ederim ama sizin gibi ustaların yanında ben çok sönük kalıyorum :) benimki tesadüfen oldu diyelim :)

Nezaket merhaba,
sanada çok teşekkür ederim..ama sizin muhteşem yemeklerinizin yanında bu kurabiyeler gerçekten çok önemsiz kalıyor..hele bugünkü İtalyana bayıldımmm..hala aklımda :)

Münevver Hanım merhaba,
gerçekten çok nazik ve çok harika bir insansınız..yazdığınız güzel yorum için çok teşekkür ediyorum..mutfağı,tatlıları ve çikolatayı çok seviyorum ve hepsiyle değişik ve yeni tatlar yakalamaya çalışıyorum..başarılı olduklarımıda burada sizlerle paylaşmaya çalışıyorum..umarım sizleir hiç mahçup etmem :)

Candancım merhaba,
keşke her yaptığımdan sana tattırabilseydim :)çok teşekkür ederim canım :)

Ülviye merhaba,
Gerçekten Yağmurdan pek çok şeyi yapmaya fırsat bulamıyorum. Sabahları okula gidiyor. Öğlen ben işten çıkınca Yağmuru alıp eve gidiyorum. Sonra yoruluyor uyuyor zaten.bende o arada ne yaparsam yapmaya çalışıyorum. Sonra uyanınca onunla biraz vakit geçiriyorum ( yemek vb.) sonra o beni kendi halime bırakıyor :) beni çok sıkan bir çocuk değil..
Nüansa ise bende bir sonraki Eminönü turumda uğramayı düşünüyorum. gerçekten çok merak ettim. daha önce birkaç defa gitmeye çalışmıştım ama ya kapalıydı yada yerini hatırlayamamıştım..
bu arada pastdekor benim bildiğim kadarıyla pasta malzemeleri üreten bir üretici. ürünleri malzemecilerde satılıyor. ayrıca bir mağazası varmı onu bilmiyordum. ama varsa gitmek isterim..

emine merhaba,
Bende senin oğluna uzun ve mutlu bir ömür dilerim :) benim daha birçok şeyim belirsiz..yapacaklarımı yayınlayacağım ama sana yetişirmiyim bilmiyorum. çünkü aynı tarihler..ama aklında bana sormak istediğin birşeyler olursa lütfen çekinme, seve seve yardımcı olurum..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

Merhaba Burcu, pastalar hele de çikolata benim gibi birçok kişinin ortak tutkusu galiba...Senin siten de bu konuda tam bir cennet :)Tariflerin çok hoş gerçekten ellerine sağlık, malzeme eksik çıktığında yılmadan amacına ulaşman ve güzel bir lezzet üretmen ise daha da hoş, ben de seni siteme beklerim sevgiler...

Safran
http://safranmutfakta.blogspot.com

Adsız dedi ki...

burcucum ne kadar teşekkür etsem az......ellerine sağlık..gördüğün gibi çok pahalılar ama çok lezzetliler di mi??? şimdi senin tarifini uygulamaya çalışalım...çok sağol...öperim
ibeking

Adsız dedi ki...

Kurabiyeler çok hoş görünüyor ama seyretmek yetmiyor :-) tarifini ne zaman vereceksiniz?

Adsız dedi ki...

Merhaba;tesadüfen rastladım ve çok beğendim eserlerinizi .hepsi harika görünüyor.ama ben bu konuda çok beceriksizim galiba bu nedenle de ilgimi çekmiyor.başarılarınızın devamını dilerim:)

Adsız dedi ki...

ellerinize saglik ama tarifini acilen alabilir miyim ? oglumun beslenmesi icin yapmak cok istiyorum. tesekkurler :)

Adsız dedi ki...

Ebru Hanım,
ben aslında sonradan tarifi yayınlamıştım..
linki burada..umarım oğlunuz beğenir :)

sevgiler..