Çarşamba, Mart 29, 2006

YAĞMUR'UN EV PASTASI..

































Öncelikle Yağmur'un doğum günü kutlayan, kutlayamayan, yanımızda olan, olamayan herkese tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum :))
Dün Yağmurcuğun doğum günüydü..çok güzel bir gündü..Sabah erken saatlerde kutmaya başladık, gece 24:00'de kadarda kutlamaya devam ettik..insan ne kadar kutlasak az geliyor :) Yakın zamanda da yaşgünü yaşayacak olan herkese şimdiden uzun ömürler ve mutluluklar diliyorum.
Ama çok yorulduğumuzu itiraf etmeliyim. Evde yapmadık ama yinede bir haftadır süren alışveriş, organizasyon işleri insanı hayli meşgul ediyor. Dün gece aile yemeğimizi yerken nerdeyse yorgunluktan uyuyakalacaktım..
Sabah Yağmurun okulunda çok güzel bir kutlama yapıldı. Görülen masa Yağmurun okulundaki kutlama masası..Yağmur ve biz okulunda o kadar eğlendik ki, özellikle öğretmenleri Yıldız, Gülsemin ve Melis'e tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Aslında çok organize edilmiş bir kutlama değildi. Biz sadace pastasını götürüp kutlayacaktık ama öyle bir şansa denk geldik ki, masamızı hazır bulduk :) herşey çok güzeldi..Katılamayan arkadaşlarınada (playgroup iki gruptan oluşuyor) kendi adıma üzüldüm, keşke onlarda olsaydı Yağmurcuk daha çok eğlenseydi diye..
Pastasını ise Yağmurla beraber yaptık. Yağmur "ev, ev , ev yap anne" deyip duruyordu ve Pazartesi akşamını mutfakta Yağmurla şeker hamurundan ev pasta yaparak geçirdik..Yağmur çıldırdı, ne yapacağını kime anlatacağını şaşırdı :) Bahçesini beraber süsledik..gerçketen yaparken çok eğlendik ama ben temizlerken çok yoruldum...

Akşam ise ailecek Yağmurcuğun doğum günü yemeğini yemeğe gittik..o kadar günlerce uğraş et ve en sonunda benim yorgunluktan uykum gelsin..neyse ki Yağmur gayet formundaydı ve gecenin hakkını sonuna kadar verdi :)
























Gerekli malzemeler ;

Pandispanya için ;
  • 6 küçük veya 5 iri yumurta
  • 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı tozşeker ( 190 gr)
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından bir parmak eksik un ( 225 gr )
  • 1 çay bardağı nişasta ( 50 gr )
  • 1 paket kabartma tozu ( 1o gr )
  • 150 gr margarin veya tereyağı
  • 1/4 su bardağı süt ( 50 ml )
  • 4 çorba kaşığı kakao

Krema için ;

  • 250 gr bitter çikolata
  • 250 ml sıvı krema
  • Antepfıstığı tozu

Süsleme için ;

  • Yeteri kadar şeker hamuru ( ne kadar gerektiği belli olmuyor, ama en azından 200 gr gerekiyor)
  • gıda boyaları
  • çeşitli şekerleme ve süslemeler
  • çatısı için kedi dili büskuvisi şeklinde portakallı çikolatalı büskuviler
  • pencereleri için Eti'nin kakaolu piknik büskuvisi
  • arzu ederseniz bahçenin etrafı için Ülker çokokrem

Öncelikle pandispanyalarımızı bir gün evvelde hazırlıyalım. Bu verdiğim tarfiten 2 adet 20 cm'lik kalıplık pandispanya çıkıyor. Ben dikdörtgen şeklindeki iki kalıbı kullandım.

Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Margarinimizi veya tereyağımızı eritelim. Yumurta ve tozşekeri 2-3 dakika çırpalım. Un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ayrı bir kapta harmanlaalım. Ve karışıma ilave edelim. 3 dakika kadar çırpalım. Daha sonra yağı ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpalım.

Kalıplarımızı yağlayıp unlayalım. Hazırladığımız karışımı kalıplarımıza boşaltıp önceden ısıttığımız fırınımızda pandispanyalarımızı yaklaşık 45- 50 dakika pişirelim.

Pandispanyamız piştikten sonra soğutalıp ve kalıptan çıkardığımız zaman streç film ile sarıp bir gün bekletelim. Bu pandispanya şeker hamuru veya marzipan ile kaplanan pastalar için idealdir, biraz sert olur.

Kremamızı hazırlamak için önce çikolatalarımızı büyük bıçakla ince ince kıyıp benmaride eritelim. Soğuk krema ile eritilmiş çikolatalarımızı mikser ile çırpalım. 2-3 dakika içinde sertleşecek ve koyulaşacaktır. Daha sonra içerisine toz antepfıstıkları koyup kemayı karıştırıp buzdolabında bekletelim.

Bu arada keklerimizinden birini çatı birinide evin gövdesi yapalım. Çatı kısmını üçgen biçiminde düzgünce kesmeye çalışalım. Gövdesini ise çatıya uygun olarak traşlayıp düzgünleştirelim. Evin gövdesini üçe bölelim. Çatıyı ise eğer isterseniz 2'ye bölelim ama ben şekli bozumasın diye bölmedim.

Evin gövdesinin katlarına bol krema sürelim. Sıra çatıya gelince gövdenin en üzerine çatıyla birleşecek yere bol krema sürüp üzerine dikkatlice çatıyı yerleştirelim. ve evin her tarafına güzelce kalan kremamızı sürelim. Tezgahımızın birkısmında şeker hamurumuzu pembe yapıp ince açalım. Ve evimizin tüm görünen kısımlarını dikkatlice şeker hamuru ile kaplayalım. Gerekirse kenarları kaplarken fazlalıkları makas ile dikkatlice keselim.

Evin duvarlarına büyük bir bıçak ile kiremit görüntüsü verdim. Diğer görülen herşeyi Yağmurla kafamıza göre yerleştirdik.Çatıya büskuvileri bal ile yapıştırdık. Çoğu süslemeyi bal ile yapıştırdık. Şeker hamurunun nişasta olan yerlerini ise, yumurta fırçasınıçok az ıslatarak temizledik.

İşte pastamız hazır oldu..mumlarını ise çatının üzerine bir parmak boş yer bırakarak üzerine yerleştirdim..

Hepimize afiyet oısun..

36 yorum:

Adsız dedi ki...

O nasıl güzel masa ve pasta öyle!:) Bayıldım. İkinizin de ellerinize sağlık. Tekrar nice sağlıklı yaşlara.

Adsız dedi ki...

ellerınıze sağlık cok güzel olmus araba pasta tarifi icın cok tessekkür ederim cok ısıme yarayacak tekrar nice sağlıklı yıllara

Adsız dedi ki...

Pasta muhteşem hepinize afiyet olsun. ellerin dert görmesin.evet 28 03 oğlum abdullahın doğum günüydü 13 yaşına girdi yağmurunda abdullahında yeni yaşları hayırlı olsun sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Burcucum ellerine sağlık her şey nefis görünüyor. Yağmurcuğa mutlu, sağlıklı, güzelliklerle dolu bir ömür dilerim.

Benim oğluşumun da cuma günü doğum günü :) C. tesi için hazırlıklara yarın başlamayı planlıyorum. Şimdi iyice inceleyim senin tarifleri ;)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Yağmur'u ve doğum günü olan bütün çocukları kutluyorum. Analı babalı sağlıklı, mutlu, sevenleriyle birlikte nice doğum günleri kutlamalarını dilerim.

Adsız dedi ki...

Burcucuğum abartmıyorum harikasın. Allah yavrunu korusun sana bağışlasın. Pastan, masa, tüm tariflerin birbirinden güzel. Demekki ruhunda öyle. Güzellikleri, birikimini samimiyetle paylaştığın için teşekkürler. Seni çok taktir ediyorum.
Sevgiyle, sağlıcakla kal.

Adsız dedi ki...

yağmurcumun yeni yaşını kutluyor uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Genç kız olmuşta annesine yardım etmiş ne güzel :) Burcucum ellerine sağlık canım. Çok emek vermişsin ama değmiş masal evi gibi çok güzel olmuş canım. Masayıda ne güzel hazırlamışlar öyle çok hoşuma gitti. Masada duran renkli kurabiyeleride senmi yaptın canım.

Yağmuru ve seni çok öpüyoruz.Sevgilerimle

Funda & arkadaşının doğum gününü kutlayan Mete'm (30 aylık abi)

Adsız dedi ki...

Burcucuğum harikasın ya...:))pastayada masayada bayıldım, masa gerçekten muhteşem insanın içi açılıyor baktıkça ,hele pasta seyret dur insan yemeye kıyamaz..:))ellerine sağlık.tekrar Yağmura mutlu yıllar

Adsız dedi ki...

Sayfa harika olmuş. Özellikle şeker hamuru bölümleri çok işime yaradı :) Teşekkürler. Glukoz bulmakta zorlanan arkadaşlar Kızıltoprak'taki Coccolat'tan gidip alabilirler. yarım kiloluk paketlerde sıvı glikozu 2YTL'den satıyorlar. Telefonu 0216 449 9591. Herkese sevgiler... :)

Adsız dedi ki...

Masa çok güzel , pasta ise bir başka güzel. Kıskandım yağmuru valla :)) Birden ayy keşke bende çocuk olsam diye içimden geçirmedim değil hani...
Tekrar yağmura nice nice mutlu yıllara..
Pasta mükemmel gözüküyor.Ellerine sağlık burcucum. Yağmurunda ileride senin gibi güzel pastalar yapacağı şimdiden belli. Eee kız çocuk anneye çekermiş derler :)))
sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Nefis bir pasta olmuş Burcu'cuğum, ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Burcu 'cum Yağmur 'un doğumgünü çok güzel geçmiş. Daha önce yazdığım gibi bizim ilk doğumgünümüz 23 nisanda :) Gerçi Neva henüz anlamayacak ama olsun yine de birşeyler yapmak istiyorum şöyle süslü birşeyler... Bana fikir verir misin? Bir de kurabiyelerin üzerini süslemek için kullanılan kuver için çiğ yumurta akı kullanmadan yapılan bir tarifin var mı??

Adsız dedi ki...

annelog merhaba,
beğenmenize çok memnun oldum, çok teşekkür ederim :)

selma merhaba,
araba pastayı yaparsan eğer bana fotoğrafını gönderirmisin ?? böylece blogta paylaşırız :)

emine merhaba,
demek bizimkler aynı gün doğmuşlar :) seninde tatlı oğlunun yeni yaşını gönülden kutlarım..umarım yüzünüz hep güler :)

Banu merhaba,
öncelikle çok teşekkür ederim :)
oğlunun yaşgünü ise sanırım bugün..nice mutlu yıllara, iyi ki doğmuş :)) umarım herşey gönlünüzce olur ve yüzünüz hep güler..artık yaşgünü gelişmelerini blogundan takip ederiz :)


Ayşen merhaba,
nazik dileklerin için herkes adına çok teşekkür ederim :)


Esin merhaba,
yazdıkların gerçekten beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim :) eğer sende bir insana çekinmeden duygularını bu kadar güzel aktarabiliyorsan eminim ki sen daha mükemmel bir insansındır..
benim o kadar abartılacak bir yanım yok, hatta bı ara çok vakit ayıramadım bile sayfama..ama yinede çok teşekkür ederim tekrar :)


Funda & mete merhaba
ikinizede çok teşekkür ederiz doğum günümüzü kutladığınız için :)) pastamızıda beğenmenize çok memnun olduk :))
masadaki kurabiyeleri ben yapmadım, masadaki herşey okuldan getirildi..bizede süpriz oldu :) ama aynılarını yapabilirim. tarifini istersen yakında yapabilirim..


Ülviye merhaba,
hep aynı şeyi söylüyorum ama, senin pastaların yanında benimkisi sönük kalır gerçekten..ama yinede güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :))


Şebnem merhaba,
verdiğin bilgileri için çok teşekkür ederiz :) bende en kısa zamanda cocolatte'ı ziyaret etmek istiyorum..ben glikozu eminönü fermodan alıyorum. oradada 500 ml 5 YTL. Ama bu sefer vaktim kısıtlı olduğu için hazır şeker hamuru almak zorunda kaldım. ama oda çok güzel oldu.

Ahu merhaba,
çok teşekkür ederiz :) beğenmene çok sevindim gerçekten ..
Yağmurcuğumun o gün 2 adet pastası oldu, zaten Yağmur pasta üflemeyi çok seviyor :)gördüğü tüm mumları üfledi :)

Burcucum çok teşekkür ederim :)

Yeşim merhaba,
Bence Neva kesinlikle ona yapılan herşeyi anlar, ve bence kesin anlayacak..çünkü Yağmur ilk yaşgününü anlamıştı, pastasınıda çok sevmişti..oda şeker hamurundan yeşil bir pastaydı, üzerinde bebek oturuyordu..hemen bebeği kapıp yemeğe başlamıştı..
kurabiyelerin üzerini ise, beyaz çikolatayı eriterek kullanabilirsin..benmari usulü eritip hafif renklendirip kullanabilirsin..tabi aynı görünüşte olmayabilir ama yinede hoş oluyor..

herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

burcu bız bilgisayarı daha yeni aldık anlıyacağın daha cok acemiyım yazmayı bile yeni öğreniyorum eşimde fazla meraklı değil ama ben pastayı yaptığım zaman resmini cekıp öğrendiğim zamanda seve seve gönderirim sevgilerle

Adsız dedi ki...

merhaba burcu yağmurun yeni yaşını kutlarım. dilerim yeni yaşı ona hep mutluluk ve güzel şeyler getirir. çok güzel bir pasta içim açıldı ellerine sağlık. senin gibi özenli ve sevgi dolu bir annesi olduğu için yağmur çok şanslı...

Adsız dedi ki...

Burcucum sana zahmet olmazsa müsait bir zamanında yapabilirmisin canım. Mete uzun bir hastalık döneminden sonra bu hafta tekrar kreşe başladı. Bende çocuklara süpriz olsun diye haftasonu senin renkli muffinlerinden yapıp götürmeyi düşünüyorum. Renkli kurabiyeyi görüncede eminim çok sevinirler.

Teşekkür ederim canım. Sevgilerimle
Funda & Mete

Adsız dedi ki...

severim ben onun pastasini!
kutlu mutlu olsun..
nice güzel yili birlikte yasayin, birlikte ögrenin, birlikte büyüyün.
tijen

Adsız dedi ki...

selma merhaba,
dert etme, ben her zaman beklerim..sen yeterki istediğin gibi bir pasta yap :)

Rabia merhaba,
yazdığın tüm güzel sözler için çok teşekkür ederim, inan beni çok mutlu ettin :)) bence seni tabnıyanlar insanlarda çok şanslı olmalı..

Funda&mete merhaba,
çok geçmiş olsun canım, çok üzüldüm hastalandığına ..ama şimdi çok daha iyi olup okulunada döndüğüne çok sevindim :)
sizin için bir kurabiye yaptım..renk vermesi için antepfıstığı kullandım ve üzerinide farklı renkli süsleme fikirleri verdim..belki hoşuna gider..ama inan Yağmurun çookk hoşuna gitti :)

Tijen merhaba,
çok teşekkür ederim, çok güzel dilekler bunlar :)


herkese sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

sevgili burcu tatlı yağmurun doğum gününü en içten dileklerimle kutlarım..küçük kızım pastaya bayıldı..
hatta keşke içinde olsak ne güzel olurdu bile dedi:) sevgilerimle..yelda..

Adsız dedi ki...

sevgili burcu tatlı yağmurun doğum gününü en içten dileklerimle kutlarım..küçük kızım pastaya bayıldı..
hatta keşke içinde olsak ne güzel olurdu bile dedi:) sevgilerimle..yelda..

Adsız dedi ki...

burcu merhaba,
yaptığın pasta,hele o masa harika olmuş.Ellerine sağlık.Şeker hamurunu nerden alıyorsun?Bende kullanmak istiyorum ama bulamadım...
sevgiler
ipek

Adsız dedi ki...

Gecmis dogum günü kutlu olsun Yagmur'un! Daha nice yillara! Yagmur'un masasina bayildim:)

Adsız dedi ki...

Harika bir pasta, ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

pasta muhtesem, bloglarda gezerken bir barbi pasta, bir araba pasta ve en son olarakda ev pastayi gordum. muhtesem duruyorlar...woooouw dedim icinden.. evde de yapilabiliyormus dedim icimden.. ama sorularim var..

1. seker hamuru nedir?
2. nerelerde bulunur?

merakimdan soruyorum.. tesekkuler ve tebrikler, harika duruyor.

Adsız dedi ki...

Burcucum yağmurun pastası harika olmuş ;canlı gibi görünüyor:)Superbbbb. Bu tembel teyzesin tatmasına izin verirmiydi acaba:))))Biliyorsun Yağmuru çokkkkk seviyorum.Yağmura ve sana kendimi nasıl affettireceğim acaba?
Çokkkkk öpüyorum her ikinizide annene selamlar:)))))

Adsız dedi ki...

Sitede tarifi görünce hemen gidip yaptımm,oğlumun doğumgünü için pastaneler hayalkırıklığı yaşatınca ben de denemeye karar verdim.Şeker hamurunu hazır aldım.Tam olarak kekin üzerine yapışması için yapmamız gereken başka birşey var mı?Bir de evde yaptığımız pastalarda genelde şekerli suyla ya da nescafeyle falan ıslatırız ya burada öyle bir işlem yok,sadece krema yetmedi yumuşamaya.Ne yapmalı?Benim kekin ortası çok kabardı ,ne yapmalıyım?Gerçi şeker kaplama ile kaplayınca güzel oldu..Teşekkürler tarif için.Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

ilk kez böyle birsey gördüm harika bir anne ve harika bi

Adsız dedi ki...

ilk kez böyle birsey gördüm harika bir anne ve harika bi

Adsız dedi ki...

çok güzel pastalar keşke bende yapabilseydim

Adsız dedi ki...

çok güzel pastalar keşke bende yapabilseydim

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş.ne şanslıymış.

Adsız dedi ki...

merhaba,
pastalarin harika gozukuyor bende kendi çapimda yapmaya çalisiyorum...bu arada ben fransada yasiyorum, ve bu seker hamurunu hazir olarak bulamiyorum, ne yazikki...! evde yapabilecegim pratik bir tarif varmi acaba? (seker hamuru icin) eger varsa bana yazabilirmisin ---> bjk5755@yahoo.fr simdiden cok tesekkur ediyorum
Saygilar, Sevgiler
Leyla

asya dedi ki...

merhaba,
Harika bir fikir pasta çok güzel gözüküyor
eminim tadıda müthiştir.

Ben sana bir şey soracaktım,yakınlarda bir arkadaşımın doğum günü var pastasını ben hazırlamak
istiyorum.

Ancak şeker hamuru ve gıda boyasını nerden alacağımı bilmiyorum.nerden alabilirim nerelerde bulabilirim bana yazar mısın?

Adresim:
asya_lara_@hotmail.com
Şimdiden çok teşekkür ederim
Asya...

Burcu ÜNAL dedi ki...

Asya merhaba,

öncelikle çok teşekkür ederim..

sana yardımcı olacağına inandığım linkler ve adresler ;


http://pastaekipman.blogspot.com/


sevgiler

Adsız dedi ki...

bence bu pasta harika bir şey olmuş ben daha çocuk olduğum halde bu pastayı tek başıma yapmak istedim

Adsız dedi ki...

sevgilerimle elif :)